Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ


Μια διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να ενημερώνεται για το σύνολο των οφειλών του στο δημόσιο, με οργανωμένο τρόπο και έχοντας πλήρη επισκόπηση των χρωστούμενων, δημιούργησαν από κοινού η Γενική Γραμματεία Εσόδων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ειδικότερα, στην συγκεκριμένη σελίδα μπορούμε να πληροφορηθούμε για τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, εισφορές, τέλη επιτηδεύματος, φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας, και ότι άλλο μένει προς εξόφληση.

aftodioikisi.gr

KΡΙΜΙΖΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ





O Έλληνας επιστήμονας που οδηγεί την ανθρωπότητα πέρα από το Ηλιακό σύστημα! 

Είναι ο δρ. Σταμάτιος Κριμιζής. Πριν από 35 χρόνια σχεδίασε τα περισσότερα από τα πειράματα και τα όργανα που φέρει ο Voyager 1 και έκτοτε έχει το προνόμιο να λαμβάνει πρώτος κάθε πρωί τα νέα δεδομένα των διαστημικών αποστολών.

Το Σεπτέμβριο του 2013 ο Voyager βγήκε για 1η φορά από το ηλιακό μας σύστημα. Ο σπουδαίος Ελληνας επιστήμονας του διαστήματος εξηγεί στο GoodNews τα νέα ευρήματα: «Αυτό που νομίζαμε ότι τα δορυφορικά “μάτια” μας θα έβλεπαν, αυτά που περιμέναμε να συναντήσουμε δεν αποδείχθηκαν σωστά. Αυτό μας προβληματίζει, αλλά δε μας εκπλήσσει. 

Οταν ο Κολόμβος έκανε την εκστρατεία του, νόμισε ότι θα συναντήσει τις Ανατολικές Ινδίες, αλλά τελικά βρέθηκε στην Αμερική. 

Για την ώρα φαίνεται ότι τελικά δεν υπάρχει το σύνορο που περιμέναμε. Εξω από το ηλιακό μας σύστημα υπάρχει, φαίνεται, μια αυλή. Και ίσως μετά ένας εξωτερικός τοίχος και ποιος ξέρει τι άλλο... Είμαστε πλέον σε περιοχή χωρίς οδικό χάρτη. 

Είμαστε έξω από την ατμόσφαιρα του Ηλιου και μέσα στην ατμόσφαιρα του Γαλαξία. Εχουμε φθάσει έως την “ακρογιαλιά” του Γαλαξία, έχουμε βουτήξει και το πόδι μας, αλλά ακόμα έχουμε μια άγνωστη θάλασσα μπροστά μας...»

Αφού έβγαλε την ανθρωπότητα από το ηλιακό σύστημα, προσπαθεί να βγαλει τη χώρα του από το χάος της κρίσης, επιμελούμενος το Νομοσχέδιο Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας που μπορεί να “εκτοξεύσει” την ελληνική έρευνα. 

> Απόσπασμα από τη συνέντευξή του στο GoodNews:

- Για την πορεία της καριέρας του:

«Πιθανώς, αν δεν είχε επιλεγεί το δικό μου πείραμα για τις πρώτες αποστολές στο διάστημα, η ζωή μου να ήταν διαφορετική. Αλλά το γεγονός ότι σε ηλικία 30 ετών επελέγην ως ο νεότερος επικεφαλής ερευνητής του Voyager και σήμερα είμαι -κατά κάποιον τρόπο- εκπρόσωπος της ανθρωπότητας στην πρώτη της έξοδο από την ηλιόσφαιρα, αποτελεί κάποιους είδους ηθική ικανοποίηση. Ολα αυτά τα χρόνια, όλη αυτή η σκληρή δουλειά, δεν πήγαν χαμένες. Είναι μεγάλο προνόμιο και πολύ μεγάλη τύχη». 

- Για την ελληνικότητά του: 

«Το γεγονός ότι γεννιόμαστε σε κάποιο μέρος του κόσμου έχει σημασία διότι επηρεάζει το πως μεγαλώνουμε, τι παραστάσεις λαμβάνουμε, ποιες αξίες αποκτούμε. Από εκεί και πέρα κάθε άνθρωπος έχει μέσα του ορισμένες ιδιότητες, ταλέντα ή αδυναμίες, τα οποία καλείται να χρησιμοποιήσει αναλόγως. Θεωρώ ότι από τη μια οι αξίες με τις οποίες μεγάλωσα, αλλά και από την άλλη η τύχη να βρεθώ στην Αμερική και να συναντήσω τον James Alfred Van Allen*, ο οποίος με κάλεσε να εργαστώ μαζί του, ήταν τα 2 στοιχεία που καθόρισαν τη ζωή μου». 

- Για το χρόνο του στην Ελλάδα:

«Οποτε έρχομαι στην Ελλάδα χρησιμοποιώ πολύ από το χρόνο μου για να μιλάω σε Λύκεια ανά την Ελλάδα. Επισκέπτομαι τουλάχιστον σε 4-5 σχολεία το χρόνο. Μιλάμε στα παιδιά, ευτυχώς τα αμφιθέατρα γεμίζουν, και μετά καθόμαστε μισή – μία ώρα για να απαντήσω σε ερωτήσεις τους. Αν έχω καταλάβει σωστά, τα παιδιά διψάνε για τέτοιες συζητήσεις». 

ΣΕ ΚΩΜΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟ




Ένα περίεργο γεύμα παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε έναν ναυτικό από την Ουκρανία. Ο Ουκρανός καπετάνιος, ο οποίος έπεσε σε κώμα μετά από κατανάλωση λαγοκέφαλου προ ημερών, μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του στα ανοικτά της Ιεράπετρας. Ευτυχώς φαίνεται τελικά ότι θα γλιτώσει από τον θάνατο.
Οι πέντε ναυτικοί είχαν καταναλώσει λαγοκέφαλους που είχαν ψαρέψει ενώ ταξίδευαν νότια της Ιεράπετρας, με τον καπετάνιο να είναι σε χειρότερη κατάσταση, αφού είχε φάει και τα εντόσθια του ψαριού. Μόλις τελείωσαν το γεύμα τους όμως, ένιωσαν έντονη αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να στηθεί μια μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας!
Φαίνεται πως δεν γνώριζαν τον κίνδυνο που ενέχει η κατανάλωση λαγοκέφαλων εάν δεν καθαριστεί σωστά, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα τοξικό ψάρι.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS



Η απονομή του Πανεπιστημιακού Χάρτη Erasmus (Erasmus Charter for Higher Education 2014-2020) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σηματοδοτεί μια νέα περίοδο σημαντικών ευκαιριών και εξωστρέφειας για την περίοδο 2014_2020. Ο Χάρτης Erasmus καθορίζει το γενικό πλαίσιο ποιότητας για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς δραστηριότητες συνεργασίας, τις οποίες μπορεί να πραγματοποιήσει στο πλαίσιο του Erasmus+ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Erasmus+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020. Αντικαθιστά πολλά υφιστάμενα προγράμματα της ΕΕ που καλύπτουν όλους τους τομείς της εκπαίδευσης: το πρόγραμμα διά βίου μάθησης - Erasmus (τριτοβάθμια εκπαίδευση), Leonardo da Vinci (επαγγελματική εκπαίδευση), Comenius (σχολική εκπαίδευση), Grundtvig (εκπαίδευση ενηλίκων), «Νεολαία σε δράση» και πέντε διεθνή προγράμματα (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink και το πρόγραμμα συνεργασίας με βιομηχανικές χώρες). Για πρώτη φορά, το Erasmus+ θα προσφέρει επίσης στήριξη της ΕΕ για τον αθλητισμό, ιδίως σε τοπικό επίπεδο.
Ο χαρακτήρας του νέου προγράμματος είναι πιο φιλόδοξος και στρατηγικός, στοχεύει στην ποιότητα στην κινητικότητα, ενώ διατηρούνται παράλληλα οι κύριοι στόχοι, που αφορούν τη βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας, καθώς και την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας. Το Erasmus+ θα αναπτύξει συνέργειες ανάμεσα σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης καθώς και τον κόσμο της εργασίας. Η ύπαρξη ενός ενιαίου προγράμματος συνεπάγεται απλούστερους κανόνες και διαδικασίες εφαρμογής, ενώ αποφεύγεται ο κατακερματισμός και οι επικαλύψεις.
Το Πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε 3 πυλώνες:
1ος πυλώνας: Ατομική κινητικότητα σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης
1.               Περίοδος κινητικότητας - Διεύρυνση κινητικότητας προς και από χώρες εκτός ΕΕ.
2.               Κινητικότητα με σκοπό την απόκτηση κοινού μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, εταιρική σχέση μεταξύ Ιδρυμάτων της ΕΕ με Ιδρύματα εκτός ΕΕ, με σκοπό την προσέλκυση υψηλού επιπέδου φοιτητών.
3.               Φοιτητικά δάνεια για την ενίσχυση της κινητικότητας φοιτητών για σπουδές στην Ευρώπη.
2ος πυλώνας: Συνεργασία με σκοπό την καινοτομία
1.               Στρατηγικές εταιρικές συνεργασίες, πιο εντατική συνεργασία μεταξύ Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.
2.               Συνεργασίες γνώσης- Δομικές συνεργασίες μεταξύ Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης και επιχειρήσεων.
3.               Υποστήριξη για συνεργασία με τις γείτονες χώρες εταιρικές σχέσεις μεταξύ ΕΕ και γειτονικών χωρών + κινητικότητα.
4.               Υπόλοιπος κόσμος: συνεργασία μεταξύ Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης στην ΕΕ, Ασία, Λατινική Αμερική και Αφρική/ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΝΩΣΗΣ ενίσχυση της καινοτομίας.
3ος πυλώνας: Υποστήριξη πολιτικών για την Ανώτατη Εκπαίδευση
1.               Υποστήριξη ανοικτής μεθόδου συντονισμού. Ατζέντα εκσυγχρονισμού Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης. Διαδικασία της Bologna.
2.               Ενίσχυση ανάπτυξης και εφαρμογής εργαλείων διαφάνειας και ευρύτερων δικτύων στην ΕΕ.
3.               Υποστήριξη διαλόγου με τρίτες χώρες για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής.


ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ 10.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Ευκαιρία απασχόλησης σε 10.000 ανέργους ηλικίας 30 έως 66 ετών στον ιδιωτικό τομέα, δίνει ένα νέο πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα δίνεται επιδότηση ύψους 450 ευρώ το μήνα στις επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν τους ανέργους για 12 μήνες.
Ο μισθός των ανέργων θα είναι επιπλέον των 450 ευρώ. Οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται μετά την Πρωτοχρονιά και πάντως εντός του Ιανουαρίου με δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ μετά την υπογραφή κοινής απόφασης από τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης


newsit.gr

EΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΩΡΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

Το απόγευμα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου 2013, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου,  έγινε η εκδήλωση για την  παράδοση των δώρων στα παιδιά συναδέλφων μας ανέργων. Δοθήκαν συνολικά παιχνίδια  σε 113 παιδιά έως και Έκτης Δημοτικού .
Τα δώρα που συγκεντρώθηκαν  ήταν στο σύνολό τους   από απλούς συμπολίτες μας.  Τα δώρα αξιολογήθηκαν, ελέγχθηκαν και αντιστοιχήθηκαν κατά ηλικία και φύλο για να τα χαρούν όσο το δυνατό περισσότερο τα παιδιά που τα πήραν.
Πρέπει να τονιστεί ότι η αλληλεγγύη που επιδείχθηκε από τους συμπολίτες μας δίνει θάρρος, ελπίδα και κουράγιο. Επιβεβαιώνει  δε, ότι είμαστε άνθρωποι και αυτή την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας θα σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και μοιράζοντας το υστέρημα θα διεκδικήσουμε συλλογικά το μέλλον.
Τέλος,  ευχαριστούμε θερμά το κατάστημα παιχνιδιών Κουμής και το σούπερ μάρκετ ΧΑΡΑ για την προσφορά τους  και τέλος τον κλόουν Ρίκο που προσέφερε γέλιο και χαρά στους μικρούς μας φίλους.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία, αγάπη ,  δημιουργία. και κοινωνική δικαιοσύνη !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΙΟΥ


ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΝΟΣΤΑΛΟΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Πριν μερικές μέρες η πρόεδρος του συλλόγου Διαβητικών Χίου κ. Μακροκάνη Σταματία, σε ανακοίνωσή της, στην οποία καπηλεύεται τον τίτλο που έχει, κατήγγειλε (!) τη διανομή τροφίμων που γίνεται στα πλαίσια της Λαϊκής Αλληλεγγύης στη Χίο και διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, το Σύλλογο Φίλων και απογόνων Εθνικής Αντίστασης Χίου, το Σύλλογο Γυναικών Χίου και την Λαϊκή Επιτροπή Βαρβασίου.
 Πριν λίγους μήνες, η ίδια πρόεδρος κ Μακροκάνη, καλούσε τα μέλη του συλλόγου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, σαν επαίτες, για να πάρουν μια σακούλα με φαγητό. Το αποτέλεσμα ήταν η πρόεδρος να δίνει συνέντευξη έξω από τα γραφεία της ΧΑ, δίνοντας τα εύσημα στους νοσταλγούς του Καιάδα για τα ΑμεΑ -ελλαττωματικά άτομα σύμφωνα με άρθρα της ΧΑ στο διαδίκτυο- για την αγαθοεργία τους. Φασιστική προπαγάνδα με ντεκόρ τα ΑμεΑ και στο όνομα της ανάγκης.
Οι ενέργειες  αυτές της προέδρου του Συλλόγου Διαβητικών καταγγέλθηκαν τότε, από σειρά φορέων στο νησί, μεταξύ άλλων από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Β. Αιγαίου και άλλους. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η εν λόγω κυρία διαγράφηκε για μια σειρά ενεργειών της από τον παγχιακό σύλλογο ΑΜΕΑ Χίου, με δική της δε ευθύνη ο τοπικός σύλλογος διαβητικών δεν είναι μέλος της περιφερειακής ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Β Αιγαίου.
Αυτή τη φορά, η πρόεδρος εμφανίστηκε στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου όπου γίνεται η διανομή τροφίμων και ζήτησε 30 πακέτα με τρόφιμα για να τα δώσει η ίδια σε μέλη του Συλλόγου Διαβητικών κατά το δοκούν. Πήρε την απάντηση ότι τα τρόφιμα δίνονται με βάση την κάρτα ανεργίας και το εισόδημα όπως είχε δημοσιευθεί με βάση το πλαίσιο της διοργάνωσης της πρωτοβουλίας και όχι γενικώς σε συλλόγους. Σε τελική ανάλυση η Λαϊκή Αλληλεγγύη δεν είναι Χρυσή Αυγή, για να κάνει δημόσιες σχέσεις, αποκρύπτοντας το φασιστικό της πρόσωπο.
  Άλλωστε το ίδιο έγινε και με τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ, ύστερα από συγκέντρωση συγκεκριμένων ονομάτων και κριτηρίων. Της προτάθηκε μάλιστα να γραφτεί και η ίδια προσκομίζοντας αντίστοιχα δικαιολογητικά… Ύστερα από αυτό άρχισε τις απειλές «θα δείτε τι θα πάθετε», «θα σας καταγγείλω» κλπ. Είναι προφανές,  ότι στόχος ήταν να χτυπηθεί η πρωτοβουλία και όχι η έγνοια για την ένδεια των συμπολιτών μας, γι αυτό και η προβολή της καταγγελίας της στο site του γιου της (Chios Press) και όχι μόνο…
Η κ. Μακροκάνη βρίθει από χολή ενάντια στο ΚΚΕ και τα στελέχη του που πρωτοστατούν στη λαϊκή πάλη και οργάνωση γι’αυτό και λέει  ξεδιάντροπα ψέματα ότι στα πλαίσια της λαϊκής αλληλεγγύης ζητούνται «κομματικές ταυτότητες για να δοθούν τα τρόφιμα, ενώ η ΧΑ δεν ζητά».
 Αποκρύπτει το γεγονός ότι εκτός από τους κομμουνιστές συμμετέχουν και άλλοι αγωνιστές και κυρίως ότι τα τρόφιμα μαζεύτηκαν από το υστέρημα των Χιωτών εργαζομένων και συνταξιούχων, χωρίς καμιά ιδιοτέλεια ή περιορισμό χρώματος ή φυλής.
 Ενοχλείται γιατί η οργάνωση της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης δεν γίνεται με όρους ζητιανιάς όπως κάνει η ίδια ή στη λογική της διαχείρισης της φτώχειας , αλλά βάζοντας απαιτητικά δίπλα στην ανακούφιση από τη φτώχεια, την ανάγκη για οργάνωση, πάλη και ανατροπή του συστήματος που οδηγεί εκατομμύρια λαού στην εξαθλίωση και την ανέχεια.
 Η κ. Μακροκάνη στηρίζει το σύστημα που δημιουργεί τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, στηρίζει τα δεκανίκια του τη Χρυσή Αυγή ,η οποία χτυπά ανοικτά τους αγωνιστές και είναι εχθρός όλων όσων το αμφισβητούν γι αυτό και δεν έχει ίχνος ντροπής να τους στηρίζει,  προσβάλλοντας τα μέλη του συλλόγου που εκπροσωπεί.
Εμείς καλούμε δημόσια τα μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Χίου και το χιώτικο λαό να απομονώσουν αυτές τις ενέργειες, να καταγγείλουν τους φίλους και οπαδούς της ΧΑ όπου και να βρίσκονται μέσα σ’ αυτόν. Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου Διαβητικών να σταθούν με αξιοπρέπεια αναζητώντας λύση στα άμεσα προβλήματά τους μέσα από την οργάνωσή τους στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, εκεί όπου και τη φτώχεια μπορούν να αντιμετωπίσουν με την αλληλεγγύη αλλά και να τραβήξουν το δρόμο της κατάργησης των αιτιών που τη γεννούν που είναι και το ζητούμενο.
Όσο για το πώς έχει οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη μέχρι τώρα και για τις προβοκατόρικες αθλιότητες περί ημετέρων, ενημερώνουμε το Χιώτικο λαό ότι  θα ακολουθήσει ανακοίνωση με συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσοι ωφελήθηκαν και με ποιες διαδικασίες. Πάντως σε τούτα δω  τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Γνωριζόμαστε καλά σ’ αυτόν τον τόπο…

28-12-2013                                             

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Νοτιοανατολικοίάνεμοι 6 με 8 μποφόρ στο ανατολικό αιγαίο με βαθμιαια εξασθένηση.Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Βαθμιαια βελτίωση από το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από τα 1200μ).
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφορ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας στα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά. Βαθμιαια βελτίωση από το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από τα 1200μ).
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοι και βαθμιαια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά πιθανόν μέχρι το μεσημέρι ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βορεια 6 μποφορ, που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων από το βράδυ
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφορ και στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων από τη νύχτα.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφορ με βαθμιαια εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανόν στην αρχή της ημέρας ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαια θα περιοριστούν στα ανατολικά και βορεια του νομού και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφορ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα βορειοδυτικοι.
Θερμοκρασία: από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.



newsit.gr

ΜΥΤΙΛΗΝΗ : ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΛΟΧΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΑ

Με το G 3 με το οποίο φυλούσε σκοπιά αυτοκτόνησε ΕΠΟΠ στη Μυτιλήνη.
Το τραγικό περιστατικό έγινε τη νύχτα σε σκοπιά του 265 τάγματος στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης.
Ο λοχίας ήταν «διπλοσκοπιά» με έναν στρατιώτη ο οποιος απομακρύνθηκε για λίγα λεπτά. Τότε ο ΕΠΟΠ έβαλε τη δεσμίδα με τις σφαίρες στο όπλο και αυτοπυροβολήθηκε.
Στην ίδια μονάδα όπως λένε οι πληροφορίες υπηρετεί και η αδελφή του.
Τι τον οδήγησε σ΄ αυτη τη τραγική απόφαση να δώσει τέρμα στη ζωή του διερευνάται.
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, το Σαββάτο 28 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 03:40 περίπου, ο ΕΠΟΠ Λοχίας Πεζικού Α. – Χ. Π., της δυνάμεως του 265 Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής της Λέσβου, ενώ εκτελούσε τα καθήκοντα του σκοπού σε διπλή σκοπιά φυλακίου της Μονάδας του, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με το ατομικό του τυφέκιο.
Για τα αίτια του περιστατικού, διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.


newsbomb.gr

ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ !


Λιμενικός κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση συναδέλφου του!
Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και σχετικής απόφασης του Αρχηγού του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναυάρχου Λ.Σ. Δημήτριου Μπαντιά, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, που φέρεται να εμπλέκεται σε περιστατικό παρενόχλησης συναδέλφου του, με χρήση σωματικής βίας. 
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, επιπρόσθετα, ζήτησε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως όλες οι πτυχές του περιστατικού.
Σημειώνεται ότι, βραδινές ώρες της Πέμπτης 26.12.13, γυναίκα βαθμοφόρος του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία υπηρετεί στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, κατήγγειλε στην Υπηρεσία της ότι την 25-12-2013, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας, δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση με τη χρήση σωματικής βίας από συνάδελφό της, βαθμοφόρο του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., εντός του Λιμενικού Καταστήματος.
Για το εν λόγω συμβάν, ήδη διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, ενώ, παράλληλα, ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας Ναυτοδικείου Χανίων.



aftodioikisi.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ : ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Κ.Ε.Π.


Το ζήτημα των μετατάξεων των εργαζομένων στα Κ.Ε.Π. διευκρινίζει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με εγκύκλιο που εξέδωσε. Συγκεκριμένα, για τους υπαλλήλους που έχουν εξαντλήσει την υποχρεωτική πενταετή παραμονή τους στα οικεία Κ.Ε.Π., επιτρεπτή είναι μόνο:
Α. H διενέργεια εκούσιων αμοιβαίων μετατάξεων – μεταφορών ή αμοιβαίων αποσπάσεων και με υπαλλήλους άλλων κλάδων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Για τις προαναφερόμενες αμοιβαίες μετατάξεις- μεταφορές ή αμοιβαίες αποσπάσεις, απαιτείται, σε κάθε περίπτωση, προηγούμενη έγκριση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
B. Η διενέργεια μετατάξεων – μεταφορών ή αποσπάσεων σε άλλο Κ.Ε.Π. της επιλογής τους, χωρίς την προϋπόθεση της αμοιβαιότητας, εφόσον, πλέον των προβλεπόμενων στις κείμενες διατάξεις προϋποθέσεων, το αρμόδιο προς διορισμό όργανο της υπηρεσίας διορισμού, βεβαιώνει ότι είναι επαρκής η απομένουσα στελέχωση του οικείου Κ.Ε.Π. και το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του Κ.Ε.Π. προορισμού βεβαιώνει ότι υφίσταται ανάγκη στελέχωσης του Κ.Ε.Π. προορισμού.
Η μετάταξη ή μεταφορά ή απόσπαση γίνεται με την ίδια σχέση εργασίας σε κενή θέση της ίδιας κατηγορίας ή με μεταφορά της θέσης που κατέχει ο μετατασσόμενος – μεταφερόμενος – αποσπασμένος, με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Γ. Διατάξεις περί αποσπάσεων για λόγους συνυπηρέτησης, όπως, ενδεικτικά, με σύζυγο στρατιωτικό ή εκπαιδευτικό, καθώς και η διάταξη του άρθρου 53 του ν. 3979/2011 δεν θίγονται με τις διατάξεις του παρόντος.

aftodioikisi.gr

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΣΟΚ - Χ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. - ΔΗΜΑΡ


Εκπλήξεις προκύπτουν από τη δημοσκόπηση που διενήργησε το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και δημοσιεύεται στον τοπικό Τύπο. Σύμφωνα με τα ευρήματα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,5% και ακολουθεί η ΝΔ με μόλις 7,3%, ενώ ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων καθώς φτάνει στο 36,4%.
Ωστόσο, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η επιλογή «άλλο κόμμα» με 10,5%, στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ με3,5%, ενώ κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται όλα τα υπόλοιπα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ).
Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προηγείται του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά και στην παράσταση νίκης.

aftodioikisi.gr