Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Eθελοντική δράση καθαρισμού της παράλιας Λευκωνιάς (Κοντάρι)



ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

                   Χίος,  16.05.2011
                         

          
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



Ταχ. Δ/νση
:
Δημοκρατίας 2

            Προς:     Μ.Μ.Ε.
Ταχ. Κώδ.
:
82100, Χίος


Τηλέφωνο
:
2271350866

           
Fax
:
2271350866, 44393

          
e-mail
:
damigou@cbb.gr

              
Πληροφορίες
:
Ρ. Δαμίγου





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Την Τετάρτη 16 Μαΐου οργανώθηκε από το Γυμνάσιο Κάμπου  εθελοντική δράση καθαρισμού της παράλιας Λευκωνιάς (Κοντάρι), στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Χίου με την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση.
     Στην δράση έλαβαν μέρος 240 παιδιά με την επίβλεψη του διευθυντή του γυμνασίου κ. Χονδρέλη Ιωάννη και των εκπαιδευτικών του.
     Τα παιδιά πρόσφεραν με ενθουσιασμό τις υπηρεσίες τους.
     Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που προωθούν τέτοιου είδους δράσεις, συμβάλλοντας στην καθαριότητα των παραλιών του Δήμου μας.

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δ.Χίου

Ο καλύτερος κατά τεκμήριο πολιτευτής της ΝΔ στο Β.Αιγαίο ζητά την διαγραφή του από το κόμμα

Αποχώρησε από τη ΝΔ ο Γιάννης Γιαννέλης

Ο Γιάννης Γιαννέλλης, ένας από τους 50 που υπέγραψαν την υποψηφιότητα Σαμαρά, οριστικοποιεί την διάλυση της ΝΔ στα νησιά του Αιγαίου!

Την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του κόμματος στο Νομό Λέσβου, Γιάννης Γιαννέλλης, με επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά.
Μια επιστολή, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα ο πολιτικός καιροσκοπισμός του Αντώνη Σαμαρά και...


Η μεγάλη φθορά που θα υποστεί το κόμμα στη συνέχεια. Επί της ουσίας, ο κ.Γιαννέλλης, με έντιμο τρόπο, ξεκαθαρίζει ότι έκανε μεγάλη υπομονή και αν και δεν ξεκαθαρίζει ότι θα σταματήσει την πολιτικοί, συνεργάτες του διέρρεαν, ότι είναι πολύ πιαθνή η προσχώρησή του σε κάποιο άλλο κόμμα.
 
«Η πολιτική δεν τελειώνει για μένα στη Νέα Δημοκρατία», σημείωσε, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Πάντως η στάση του Αντώνη Σαμαρά έναντι του πολιτευτή, έχει προκαλέσει αναβρασμό στο σύνολο των στελεχών της ΝΟΔΕ Λέσβου, και μάλιστα κάποιοι έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν, ότι «οι νέες αγάπες του Αντώνη Σαμαρά, θα του προκαλέσουν πολύ μεγάλους πονοκεφάλους στο εγγύς μέλλον» !!!
 
Στην επιστολή του ο κ. Γιαννέλλης εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τον παραγκωνισμό του, όπως αναφέρει, από το κόμμα και ιδιαίτερα για το ότι δεν αξιοποιήθηκε στις πρόσφατες εκλογές.
 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 «Κύριε Πρόεδρε
Γνωρίζετε ότι υπηρέτησα με αφοσίωση τη Νέα Δημοκρατία από την ίδρυση της μέχρι σήμερα και πως δεν έλειψα από καμιά εκλογική αναμέτρηση. Εξελέγην επτά φορές πρώτος στο νομό Λέσβου, σε αντίστοιχες εκλογικές αναμετρήσεις και μάλιστα με ρεκόρ ψήφων. Αλλά δυστυχώς μόνο τις τέσσερες από αυτές κατέλαβα έδρα στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο. Έτσι επί 11 χρόνια σήκωνα στις πλάτες μου το βάρος της παράταξης.
Και το ΑΝΤΕΞΑ
Γνωρίζετε πως, παρά την πολυετή προσφορά μου στο κόμμα, δεν χρησιμοποιήθηκα σε κυβερνητική θέση, προφανώς γιατί κρίθηκα αξιοκρατικά και υπουργοποιηθήκαν αξιότεροι από εμένα.
Και το ΑΝΤΕΞΑ
Γνωρίζετε πως σας στήριξα προσωπικά με όλη τη δύναμη της ψυχής μου και ανέτρεψα δύσκολες καταστάσεις. Μάλιστα είμαι ένας από τους 50 που έθεσαν την υπογραφή τους για την υποψηφιότητα σας ως υποψήφιου αρχηγού της παράταξης κατά το καταστατικό της. Έκτοτε είδα να τοποθετούνται σε θέσεις του κομματικού μηχανισμού όσοι σας πολέμησαν εσωκομματικά στο νομό μου, πλην εμού βέβαια, που δεν δέχτηκα ούτε ένα τυπικό τηλεφώνημα απλής αβροφροσύνης.
Και το ΑΝΤΕΞΑ
Επί ενάμιση χρόνο επιχειρώ να έλθω σε τηλεφωνική επαφή μαζί σας, για κομματικά θέματα, αλλά είστε διαρκώς σε συσκέψεις και απάντηση δεν λαμβάνω. Για να αυτόπροστατευτώ καλλιέργησα την ψευδαίσθηση πως ο χρόνος σας είναι εξαιρετικά πολύτιμος.
Και το ΑΝΤΕΞΑ
Στις τελευταίες εκλογές βρέθηκα εκτός ψηφοδελτίου ΝΔ κατά τρόπον «ανάρμοστο, πρωτόγνωρο και ανήθικο», πράγμα που πληροφορήθηκα εντελώς τυχαία περιοδεύοντας στη Λήμνο. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί ανήκουν στους υποψηφίους βουλευτές που επιλέξατε για τον νομό μας, καθώς και στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου, σε έκφραση δημόσιας αγανάκτησης. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξη και συμπαράσταση τους. Προσωπικά απέφυγα κάθε σχολιασμό, παρά τις αφόρητες πιέσεις των Μέσων Ενημέρωσης. Κράτησα την οργή και το θυμό μου με τεράστιο προσωπικό κόστος.
Και το ΑΝΤΕΞΑ
Στήριξα το κόμμα μέχρι την ημέρα των εκλογών. Μάλιστα στη τελευταία προεκλογική ομιλία όλων των υποψηφίων βουλευτών απηύθυνα ενωτικό χαιρετισμό, τον οποίο ο εκπρόσωπος του κόμματος ευρωβουλευτής κ. Γ. Παπανικολάου χαρακτήρισε ως «μνημείο πολιτικού ήθους και παράδειγμα κομματικής συμπεριφοράς». Κατάπια την βαθειά απογοήτευση μου
Και το ΑΝΤΕΞΑ
Αρνήθηκα να διατυμπανίσω στα μέσα ενημέρωσης, που καραδοκούσαν για την είδηση, τα παθήματα μου και προπάντων να καταφερθώ εναντίον του κόμματος και υμών προσωπικά, παρά τις επικρίσεις και τις προτροπές θερμόαιμων ομοϊδεατών μας Απαίτησα όμως, από εσάς προσωπικά κύριε Πρόεδρε μια έντιμη και ανθρώπινη εξήγηση για τους λόγους του αποκλεισμού μου. Που ίσως, από αγάπη στο κόμμα και σεβασμό στο πρόσωπό σας, κατανοούσα και δεχόμουν. Όμως, μέχρις αυτή την ώρα δεν την έλαβα. Ούτε καν από τον θυρωρό των κομματικών γραφείων της Συγγρού.
Και το ΑΝΤΕΞΑ
Αυτό όμως κύριε Πρόεδρε που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ και αρνούμαι κατηγορηματικά να αποδεχτώ είναι το ασύλληπτο μήνυμα πολιτικού κανιβαλισμού και ανηθικότητας που στάλθηκε, στους νέους ιδίως ανθρώπους, με την δική μου περίπτωση.
Εύλογα αναρωτιούνται «Αν σε αυτόν φέρθηκαν έτσι, εμείς τι να ελπίζουμε»; Και ειλικρινά δεν έχω απάντηση.
Γνωρίζω κύριε Πρόεδρε πως η πολιτική δεν είναι ηθική. Έχει όμως ηθικούς κανόνες, που αν παραβείς προσβάλλεις το δημόσιο αίσθημα. Κι εγώ ένοιωσα βάναυσα προσβεβλημένος. Υπήρχαν ηπιότεροι τρόποι αποπομπής μου.
Με όλο το σεβασμό μου θέλω να ευχηθώ στο κόμμα και σε σας προσωπικά καλούς αγώνες.
Όμως σας δηλώνω, με τη θλίψη και οδύνη που κάποιος αισθάνεται όταν υποχρεώνεται να ξεσπιτωθεί μετά από 30 και πλέον χρόνια συνεχούς προσφοράς και αγώνων, πως πλέον δεν θα είμαι κοντά σας. Απελευθερώνομαι πολιτικά. Γι αυτό παρακαλώ να με διαγράψετε οριστικά από μέλος του κόμματος σας.
Πάνω από τα κόμματα υπάρχει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και η δική μου ένοιωσα να πληγώνεται αθεράπευτα.
Φιλικά
Γιάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης
π. βουλευτής Λέσβου» 

ΣΧΟΛΙΟ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Ο κ. Δραγασάκης τα είπε (ξανά) όλα!



Ο κ. Δραγασάκης τα είπε (ξανά) όλα!
Τι ακριβώς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι ακριβώς εννοεί;
Πόσα από αυτά που λέει τα εννοεί και τι εννοεί από όσα λέει; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει και θα ακυρώσει το μνημόνιο; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει και θα ακυρώσει τη δανειακή σύμβαση; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει τους τοκογλύφους και θα απαλλάξει το λαό από το χρέος;
 Τα ερωτήματα αυτά ήρθε να φωτίσει - και μάλιστα με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο - ο κ. Γιάννης Δραγασάκης με τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει  στον ρ/σ «Real Fm».
Ας θυμηθούμε τι είπε ο κ. Δραγασάκης
(«Real Fm», Παρασκευή, 11/5/2012):
 «Η έννοια της καταγγελίας είναι ένας πολιτικός όρος. Τι θα πει καταγγέλλω;
Υπάρχουν αρκετές συγχύσεις. Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή, να βγούμε και μονομερώς να πούμε διαγράφουμε το χρέος, καταγγέλλουμε κ.λπ.
Δεν είναι και λογικό να το πει κανείς αυτό. Αυτό που θα γίνει είναι μία επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους. Από εκεί και πέρα (...) άλλο το τι θέλουμε να κάνουμε κι άλλο το πώς θα γίνει αυτό».
 «Ο κ. Δραγασάκης τα είπε όλα. Μα όλα!», τόνιζε ο «Ρ» την επομένη ακριβώς μέρα από τις παραπάνω δηλώσεις.
Ομως, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί προφανώς ως μέγιστη ανάγκη του να καταστεί σαφέστερος (προς όσους θέλει να καταστεί σαφέστερος)...
Ανάγκη πρόδηλη από το γεγονός ότι ο κ. Δραγασάκης, μόλις δυο μέρες αργότερα, επανήλθε. Και μάλιστα τούτη φορά επανήλθε μιλώντας από την εφημερίδα «Το Βήμα», όπου φρόντισε να είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικός- έως διαυγής, θα λέγαμε -ως προς το τι λέει και το τι, τελικά, εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδού οι τοποθετήσεις του κ. Δραγασάκη
(«Βήμα», Κυριακή, 13/5/2012):
1. (Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα «καταγγείλει» τη δανειακή σύμβαση):
«Πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες. Αντιθέτως, αναγνωρίζουμε ότι έχουμε μια δομική αλληλεξάρτηση στην ΕΕ και γι ' αυτό δεν μιλούμε για μονομερείς ενέργειες, αλλά για επαναδιαπραγμάτευση των πάντων, εκτός και αν υποχρεωθούμε σε μονομερείς ενέργειες».
2. (Στην ερώτηση για το «κούρεμα» των οφειλών δανειοληπτών στις τράπεζες):
«Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι επειδή είναι δημόσιες οι τράπεζες θα πρέπει να χαρίσουν δάνεια,αλλά θα πρέπει να βρεθούν κοινωνικά δίκαιες και οικονομικά βιώσιμες λύσεις».
3. (Στην ερώτηση τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - εδώ είναι και το καλύτερο):
«Τα 50 δισ. ευρώ που προβλέπεται να καταβληθούν για την ανακεφαλαιοποίηση και διάσωση του τραπεζικού συστήματος, με το έναν ή τον άλλον τρόπο, θα επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και εξ αντικειμένου τίθεται θέμα για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Πρέπει να συζητήσουμε τον τρόπο που θα γίνει ο δημόσιος έλεγχος, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος. Εμείς προκρίνουμε κάτι κοντά στο σουηδικό μοντέλο, όταν η χώρακρατικοποίησε τις τράπεζες, τις τροφοδότησε με κεφάλαια, τις εξυγίανε, τις κατέστησε κερδοφόρες και τις πούλησε σε ιδιώτες».
Κατόπιν αυτών των τόσο αποκαλυπτικών, πραγματικά δεν υπάρχει λόγος για κανένα μα κανένα σχόλιο.
Αξίζει μόνο να το επαναλάβουμε: Ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του κ. Δραγασάκη, τα είπε όλα! Για την ακρίβεια:
Τα ξαναείπε όλα. Μα όλα!
Ενα μονάχα σημειώνουμε εμείς. Τα ψευτοδιλήμματα για δεξιά και αριστερά, μνημόνιο και αντιμνημόνιο , ευρώ ή δραχμή που αναπαράγουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, είναι φούμαρα και τρομοκρατία.
Η λύση είναι μία για το λαό: Ισχυρό ΚΚΕ για να πρωταγωνιστήσει ο λαός στη λαϊκή δικυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Logo Επιστολών.jpg

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο, σας καλεί στη Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί
την Πέμπτη 17 Μαϊου 2012 στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία του Δη.Πε.Θε Β.Α. (Λάδης 1).
Στη συνέντευξη με τη βοήθειά σας, θα γνωρίσουμε στον κόσμο την ιδέα του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου»,
όπως αυτή θα συνδυαστεί με την παράσταση Εφαρμογής του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου
 «Τα μάγια της Πεταλούδας» (του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα).


Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη της προσπάθειάς μας

Θεόδωρος Τσατσαρώνης (Πρόεδρος Δ.Σ.) – Γιάννης Ζαφείρης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής)

Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΓΑΛΑΝΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ





Η Θεατρική Ομάδα Χίου σε συνεργασία με το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο και το Βιβλιοπωλείο «Πυξίδα», παρουσιάζει το βιβλίο του Γιώργου Π. Καμβυσέλλη «Από τα Κόκκινα Φανάρια στο Περιβόλι της Παναγιάς – Η ζωή και το έργο του Αλέκου Γαλανού».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου, παράλληλα με τη θεατρική παράσταση «Κόκκινα Φανάρια» που επαναλαμβάνει η ΘΟΧ τις ημέρες αυτές.
Ο φίλος της Θεατρικής Ομάδας Γιώργος Μαυρογιάννης θα μιλήσει για το βιβλίο ενώ κείμενα θα διαβάσουν τα μέλη της ομάδας: Ευγενία Ασλανίδη, Κοσμάς Μανές και Ανθίππη Φιαμού.
Το συντονισμό της εκδήλωσης και την παρουσίαση του συγγραφέα θα κάνει ο Μπάμπης Σαχτούρης, μέλος της ΘΟΧ επίσης.
Για το έργο του θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Ο Γιώργος Καμβυσέλλης γεννήθηκε στην Άντισσα Λέσβου. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών Μεταπτυχιακές σπουδές έκανε στο New York University. Διατέλεσε καθηγητής στα ΤΕΙ Ηρακλείου επί δεκατέσσερα έτη, εκ των οποίων τα εννέα ήταν Διευθυντής της Σχολής Γεωπονίας. Υπήρξε μέλος της ΕΦΕ και αντιπρόεδρος στο παράρτημα Ηρακλείου. Φωτογραφίες του βραβεύτηκαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Είναι τακτικός συνεργάτης σε πέντε εφημερίδες (Χανιά, Κίσσαμο, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Λειβαδιά). Έχει δημοσιεύσει πάνω από 230 άρθρα και χρονογραφήματα.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VM0RofIf5HM#!

Ο αγαπητός φίλος Γιώργος Καμβυσέλλης έχει παρουσιάσει το πολύ σημαντικό βιογραφικό βιβλίο για τον συμπατριώτη μας Αλέκο Γαλανό στην Αθήνα, στη Λέσβο, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη, στον Έβρο και συνεχίζει…Θα παρουσιαστεί και πάλι στην Αθήνα στις 10 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο το Γεωπονικού Πανεπιστημίου από το Σύλλογο των Αποφοίτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς-συλλόγους του νησιού μας. Μεταξύ πολλών παρουσιαστών-ομιλητών θα είναι και μια εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας, η σπουδαία Κατερίνα Χέλμη…Με μεγάλη χαρά θα συμβάλλουμε για την οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης που τιμά τον τόπο μας ποικιλοτρόπως…

πηγη Lesvosnews.net