Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ




Νέα φορολογικά δώρα στους εφοπλιστές από την κυβέρνηση, την ώρα ακριβώς που εκτυλίσσεται μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή σε σπίτια και χωράφια. Όπως αναφέρουν σε ερώτησή τους στον κ. Στουρνάρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημούλης, Γελαλής, Δραγασάκης, Δρίτσας και Τσακαλώτος:

• επεκτείνεται το αφορολόγητο για την απόκτηση πλοίων και στην κληρονομική μεταβίβαση,

• σταματάει ουσιαστικά φορολογικούς ελέγχους στους εφοπλιστές, που το προηγούμενο διάστημα είχαν αναδείξει σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Εν ολίγοις, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο ταξική πολιτική. Από τη μια μεριά η de facto δήμευση της περιουσίας των φτωχών και των μεσαίων. Από τη άλλη η πλήρης φορολογική ασυλία για τους πάμπλουτους. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση Σαμαρά μας καλεί να συνεχίσουμε τις θυσίες χάριν της μεγάλης εθνικής προσπάθειας…

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: «Φορολογικά δώρα σε εφοπλιστές»

Το 2013 είναι αναμφισβήτητα το νομοθετικό έτος της μεγάλης φοροεπιδρομής στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. 

Μετά το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Ν.4172/2013) ο οποίος μεταξύ άλλων θα φέρει την κατάργηση όλων των αφορολόγητων ορίων και κάθε φοροαπαλλαγής πραγματικών δαπανών, αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στα ενοίκια, αύξηση φορολογίας των αποζημιώσεων απόλυσης, υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις επί τεκμαρτών εισοδημάτων, έρχεται ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων με το οποίο “μονιμοποιούνται” οι επιβαρύνσεις στην κατοχή των ακινήτων.

Ταυτόχρονα με την προκλητική και άνιση φορολογική επιβάρυνση που οδηγεί στη μαζική φτωχοποίηση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, το 2013 έφερε και σημαντικά «δώρα» στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 24 του ν. 4110/2013 το αφορολόγητο της απόκτησης πλοίων επεκτάθηκε και στην κληρονομική μεταβίβαση είτε πρόκειται για άμεση απόκτηση ιδιοκτησιακού δικαιώματος επί του πλοίου είτε για έμμεση απόκτηση μέσω μετοχών ή εταιρικών μεριδίων, ακόμη και εάν δεν πρόκειται για μετοχές ή εταιρικά μερίδια πλοιοκτητριών εταιριών, αλλά για εταιρίες χαρτοφυλακίου, οι οποίες κατέχουν αυτές τις μετοχές στις πλοιοκτήτριες.

Στη συνέχεια με το άρθρο 44 του ν. 4141/ 2013, σταματούν ουσιαστικά οι ενοχλητικοί φορολογικοί έλεγχοι προς εφοπλιστές που σε κάποιες περιπτώσεις είχαν καταφέρει να καταλογίσουν διαφυγόντες φόρους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από τα μερίσματα των εταιρειών που διαχειρίζονται πλοία.
Επειδή η ασκούμενη φορολογική πολιτική,χωρίζει τους Ελληνες φορολογούμενους σε πατρικίους και πληβείους επιβαρύνοντας διαρκώς τις αισθητά μειωμένες, από τις συνεχείς περικοπές, αποδοχές των μισθών - συντάξεων και την μεσαία ακίνητη περιουσία αποδεικνύει την αδιαφορία της κυβέρνησης για τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής αλλά και την υπερβολική σπουδή για την προστασία των υπερκερδών του εφοπλιστικού κεφαλαίου

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

• Ποιοι είναι οι λόγοι που επέβαλαν τις εν λόγω ρυθμίσεις;
• Έχει εκτιμηθεί η απώλεια εσόδων για το Δημόσιο Ταμείο;
• Προτίθεται να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να καταργηθούν οι παραπάνω προκλητικές ρυθμίσεις;
• Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στον απολύτως αναγκαίο εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος της χώρας για την επίτευξη της ανάκαμψης και για την επαναφορά της οικονομίας σε ομαλή λειτουργία;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Παπαδημούλης Δημήτρης
Γελαλής Δημήτρης
Δραγασάκης Γιάννης
Δρίτσας Θοδωρής
Τσακαλώτος Ευκλείδης

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ, Η Π.Ε. ΧΙΟΥ , Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ



ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΧΙΟΥ –ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ
ΤΗ ΤΡΙΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 στις  21.30 ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΛΟΙΟ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ



Δύο μέτρα και δύο σταθμά υπάρχουν ως φαίνεται στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αφού η Διοίκηση του Νοσοκομείου, για κάποιους δέχεται να γίνει η πρόσληψη με σύμβαση έργου και για κάποιους άλλους όχι!

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Το Διοικητικό  Συμβούλιο του νοσοκομείου Βοστάνειο Μυτιλήνης, παρουσία του νέου Διοικητή του Ιδρύματος, με απόφασή του προχώρησε στην πρόσληψη με σύμβαση έργου δύο (2) καθαριστριών για το κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και ενός (1) ψυχολόγου για το Ιατροπαιδαγωγικό  Κέντρο Μυτιλήνης. Ετεροχρονισμένα προσέλαβε και μία (1) παρασκευάστρια για το κέντρο Υγείας  Αντίσσης, το οποίον σημειωτέον είναι προγραμματισμένο να κλείσει.

Όπως ενημερώνει τον Τέρενς Κουίκ η Συντονιστική Επιτροπή Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, «την ίδια ώρα παρά τα απεγνωσμένα αιτήματα 2 ιατρών του Γαστρεντερολογικού, η Διοίκηση αρνείται την πρόσληψη ειδικευμένης Νοσηλεύτριας, της μόνης εξειδικευμένης για τις ανάγκες του τμήματος, με το πρόσχημα ότι η εν λόγω συμβάσεις δεν είναι νόμιμες και ότι στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας πρόκειται να ψηφισθεί  Άρθρο που θα δίνει το δικαίωμα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου να καλύπτει τις ανάγκες του με σύμβαση έργου».

«Είναι σωστό να παρακάμπτεται ο νόμος  για την πρόσληψη καθαριστριών αλλά όχι για την πρόσληψη νοσηλευτριών αντίθετα προς την κείμενη νομοθεσία; Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο η Διοίκηση του Νοσοκομείου αρνείται να καλύψει την άμεση ανάγκη  που αφορά την πρόσληψη του Γαστρεντερολογικού Τμήματος;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για το αν πρόκειται να ληφθεί μέριμνα για την πρόσληψη Νοσηλευτριών στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

parliament logo
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: 

ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ-ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό  Συμβούλιο του νοσοκομείου Βοστάνειο Μυτιλήνης παρουσία του νέου Διοικητή του Ιδρύματος με απόφαση της 10/10/13 προχώρησε στην πρόσληψη με σύμβαση έργου δύο (2) καθαριστριών για το κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και ενός (1) ψυχολόγου για το Ιατροπαιδαγωγικό  Κέντρο Μυτιλήνης .  Ετεροχρονισμένα προσέλαβε και μία (1) παρασκευάστρια για το κέντρο Υγείας  Αντίσσης, το οποίον σημειωτέων είναι προγραμματισμένο να κλείσει.

Όπως με ενημερώνει η Συντονιστική Επιτροπή Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, «την ίδια ώρα παρά τα απεγνωσμένα αιτήματα 2 ιατρών του Γαστρεντερολογικού, η Διοίκηση αρνείται την πρόσληψη ειδικευμένης Νοσηλεύτριας, της μόνης εξειδικευμένης για τις ανάγκες του τμήματος, με το πρόσχημα ότι η εν λόγω συμβάσεις δεν είναι νόμιμες και ότι στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας πρόκειται να ψηφισθεί  Άρθρο που θα δίνει το δικαίωμα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου να καλύπτει τις ανάγκες του με σύμβαση έργου».

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά  όταν η Διοίκηση του Νοσοκομείου δέχεται  για  κάποιους να γίνει η πρόσληψη με σύμβαση έργου  και για κάποιους άλλους όχι;

2.Είναι σωστό να παρακάμπτεται ο νόμος  για την πρόσληψη καθαριστριών αλλά όχι για την πρόσληψη νοσηλευτριών αντίθετα προς το Νόμο 4058/22.03.12 Αρθ. 41;

3.Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο η Διοίκηση του Νοσοκομείου αρνείται να καλύψει την άμεση ανάγκη  που αφορά την πρόσληψη του Γαστρεντερολογικού Τμήματος;

4.Λαμβάνεται μέριμνα για πρόσληψη Νοσηλευτριών στο επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου  Υγείας;



Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΥΓΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ


Η ΚΕΔΕ καταδικάζει με αποτροπιασμό τη στυγερή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής  δύο νέων ανθρώπων και εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Εκφράζει επίσης τη συμπαράστασή της στον τρίτο νέο  που τραυματίστηκε σοβαρά, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.
Η εγκληματική αυτή  ενέργεια πλήττει τη Δημοκρατία, λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για τη πολιτική ζωή της χώρας  αλλά και για τις ίδιες τις προσπάθειες αντιμετώπισης  της μεγάλης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Ελπίζουμε και περιμένουμε πολύ σύντομα να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη για την αποτρόπαιη αυτή εγκληματική ενέργεια.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ : ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ 40.000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ


Οι 4.000 απολύσεις που, σύμφωνα με τη δέσμευση της κυβέρνησης, πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και η ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων του Σεπτεμβρίου βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της τρόικας που, μετά από πολλές παλινωδίες,  φτάνει στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Να σημειωθεί ότι αναφορικά με τις 4.000 απολύσεις, σύμφωνα με όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, έχουν βρεθεί οι 2.730. Δηλαδή, 2.000 πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, 500 που έφυγαν για λόγους υγείας και 230 που αποχώρησαν αναγκαστικά λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων (επίορκοι). Λείπουν, δηλαδή,  1.270 και μέχρι στιγμής η Τρόικα δεν δέχεται να προέλθουν από τη «δεξαμενή» των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ που θα μπουν σε διαδικασία αναδιάρθρωσης (σ.σ. είναι ένα από τα «αγκάθια» στην επικείμενη διαπραγμάτευση) ούτε από τους συμβασιούχους που μένουν στη θέση τους χάρη σε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και θα βρεθούν σύντομα στην έξοδο με βάση ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Παράλληλα σε εκκρεμότητα μένει η συμπλήρωση της λίστας των 12.500 «διαθέσιμων» του Σεπτεμβρίου με τα ονόματα των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ που, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έχουν σταλεί από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΣΕΠ.
Στην ατζέντα και οι 12.500 «διαθέσιμοι» του Δεκεμβρίου αλλά και οι 11.000 απολύσεις του ’14
Επιπλέον, στη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών μας αναμένεται να τεθεί το θέμα των 12.500 υπαλλήλων οι οποίοι, καθώς η τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα για παράταση,  πρέπει να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το Δεκέμβριο αλλά και των 11.000 απολύσεων του 2014, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εντάσσονται στη διαπραγμάτευση για το δημοσιονομικό κενό του επόμενου έτους. Συγκεκριμένα, παρά το ότι η αρχική συμφωνία προέβλεπε να απομακρυνθούν μέχρι το τέλος του 2014, η τρόικα ζητά να απολυθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο ώστε να μειωθεί άμεσα το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο.
Άλλωστε, εκτός από το Δημόσιο στην ατζέντα της τρόικας βρίσκεται το θέμα της λήψης πρόσθετων μέτρων ύψους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014 η απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων από τον Ιανουάριου του ερχόμενου έτους αλλά και το θέμα των τελευταίων ημερών: Δηλαδή, αξιόπιστο σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση ακινήτων που θα βεβαιώνει έσοδα τουλάχιστον 3,5 δισ. ευρώ και θα φέρει ετήσια έσοδα 2,9 δισ. ευρώ.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ : ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ 65 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ 850 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Τις 65 Αναπτυξιακές Εταιρείες των δήμων και τους 850 εργαζόμενους σε αυτές βάζει στο στόχαστρο η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει το κενό των 1.270 προς απόλυση υπαλλήλων μέχρι το τέλος του χρόνου. Πρόκειται στην ουσία για την πρώτη φάση του «ξεκαθαρίσματος» στις εταιρείες, και τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων, για το οποίο έχει γράψει η aftodioikisi.gr απο τον περασμένο Μάιο.
Σύμφωνα με το «έθνος» η κατάργηση ή η συγχώνευση σε εφτά (όσες, δηλαδή και οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις) είναι ένα σενάριο που εξετάζεται, καθώς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εφόσον εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε Α.Ε. ή ΝΠΙΔ μπορούν κατευθείαν να απολυθούν.
Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες Αναπτυξιακές Εταιρείες δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του 1980 με μετόχους δήμους τοπικές ενώσεις δήμων και επιμελητήρια, με στόχο την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για τους ΟΤΑ ωστόσο λίγες από αυτές κατάφεραν να αναπτυχθούν πραγματικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 40 από τις 65 ασχολούνται κυρίως με το πρόγραμμα Leader που αφορά τη χρηματοδότηση δράσεων στις αγροτικές περιοχές.
Σημαντικός αριθμός απασχολεί 5 έως 10 άτομα προσωπικό, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων τους (μελέτες, διαμόρφωση προτάσεων για συμμετοχή σε κοινοτικά προγράμματα) ανατίθεται σε εξωτερικούς συνεργάτες.
aftodioikisi.gr

ΟΤΑ : ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΕΕΙ "ΝΑΙ" ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειοψηφία στις τοπικές κοινωνίες ενθαρρύνει τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ο λόγος για τον οποίο το ΠΑΣΟΚυποχωρεί από τις αντιρρήσεις του στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, δεν έχει νόημα η διαφωνία με την κυοφορούμενη πρωτοβουλία του Γ. Μιχελάκη όταν αυτή δεν απηχθεί το κοινό αίσθημα. Και αναφέρονται όχι μόνο στις μετρήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και σε άλλες που έχουν γίνει για λογαριασμό κομμάτων και υποψηφίφων.
Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι οι αλλαγές (εκλογή με 42%, ενιαίο ψηφοδέλτιο δημοτικών συμβούλων) θα ισχύσουν οπωσδήποτε και προετοιμαζόταν ακόμη και για σύγκρουση με τον κυβερνητικό της εταίρο στο συγκεκριμένο θέμα. Αλλά, όπως όλα δείχνουν, η σύγκρουση θα αποφευχθεί.
Το ΠΑΣΟΚ αρχικά είχε ζητήσει να  να συμφωνηθούν ταυτόχρονα αλλαγές στο εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις εκλογές ΟΤΑ και στις εθνικές εκλογές. Πλέον, δεν έχει νόημα ούτε αυτή η διασύνδεση, αφού η συζήτηση για την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές ξεκίνησε με την πρόταση που κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ.
 aftodioikisi.gr

TO ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Καλησπέρα & Καλό Μήνα,κ.κ.της Ενημέρωσης, και της Πολιτικής.
Σας παρακαλώ όλους να επιδείξετε την Ψυχραιμία και την Σύνεση του 
κ.Κ.Μητσοτάκη την βραδιά της εκτέλεσης του Παύλου Μπακογιάννη.
Οι ίδιοι κύκλοι είναι οι Ηθικοί αυτουργοί της αποσταθεροποίησης της Πατρίδας μας.
Απομονώσατε όλους όσους προσπαθούν και επιθυμούν τον διχασμό και την 
διάλυση της Πατρίδας μας.
Ας προσέχουν πάρα πολύ όσοι βγάζουν "κορώνες" ποντάροντας δήθεν στην κρίση!!! για
να περάσουν στην κοινωνία τα πολιτικά τους μηνύματα.
Διότι τους παρακολουθούμε πλέον όλους και "φιλτράρουμε" ότι αρλούμπα και κορώνα βγάζουν!!

Ζαννίκος Μάρκος
Συντ/χος Πλοίαρχος Ε.Ν.
Χίος

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΦΙΛΙΑΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Σας καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά στην Ελλάδα και στη Βουλή των Ελλήνων.
Όπως γνωρίζετε, η κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια δεν είναι ένα ελληνικό φαινόμενο, αλλά αποτελεί μια κρίση ευρωπαϊκή, μια δομική κρίση, την οποία αντιμετωπίζουν πολλές χώρες. Μια κρίση που αναδεικνύει ασυμμετρίες και οικονομικές ανισότητες σε όλη την Ευρώπη. Την ίδια ώρα αναδεικνύονται στερεότυπα που διαχωρίζουν και διασπούν ξανά τους λαούς της Ευρώπης.
Ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό ζήτημα αποτελεί η ανεργία των νέων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, προκειμένου να αποτραπεί η διαμόρφωση της πρώτης αντι-ευρωπαϊκής νέας γενιάς. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν οι νέοι άνθρωποι ξαναδούν προοπτική μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και σταματήσουν να την ταυτίζουν με την πηγή των προβλημάτων τους.
Η Σουηδία και το Σκανδιναβικό μοντέλο είναι ένα καλό παράδειγμα κοινωνικού κράτους, κράτους πρόνοιας και κοινωνικών υποδομών. Γι΄ αυτό και έχει σημασία ο ρόλος της χώρας σας στη διαμόρφωση της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης.
Όπως γνωρίζετε, η Στρατηγική Ευρώπη 2020 περιλαμβάνει τόσο οικονομικούς όσο και κοινωνικούς στόχους. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, υπάρχει ανισορροπία μεταξύ της επίτευξης των οικονομικών και κοινωνικών στόχων. Ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτού του δεδομένου είναι να καθιερώσουμε, πλάι στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, με το οποίο ελέγχεται η επίτευξη των οικονομικών στόχων κάθε χώρας,  το Κοινωνικό και Αναπτυξιακό Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, προκειμένου να ελέγχεται η επίτευξη των κοινωνικών στόχων.
Προσωπικά, αντιλαμβάνομαι τη δημοσιονομική προσαρμογή, δηλαδή τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ως ένα μέτρο υπευθυνότητας, με το οποίο δεν θα επιτρέπεται το κόστος ζωής κάθε γενιάς να το πληρώνουν οι επόμενες. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, είναι απαραίτητο, εκτός από τη δημοσιονομική προσαρμογή, να προχωρήσουμε και σε αντικατάσταση των πακέτων λιτότητας με αναπτυξιακά πακέτα και κυρίως σε αντικατάσταση των αρνητικών στερεότυπων που κυριαρχούν στην Ευρώπη, με ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Η Ελλάδα υποδέχεται, κατά τα τελευταία έτη, δεκάδες χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών από ανατολικές χώρες. Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης δεν λειτουργεί. Η διατήρηση αυτής της πολιτικής, κατά πολλούς, οφείλεται σε μια κυνική λογική, σύμφωνα με την οποία η Ευρώπη δεν πρέπει να καθίσταται ελκυστική για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με συνέπεια να είναι αναγκαίο το «στρίμωγμά» τους στις χώρες των συνόρων με συνθήκες απάνθρωπες. Αυτή η λογική, όμως, δεν είναι ανεκτή σε όσους ακόμη εμπνεόμαστε από το ευρωπαϊκό ιδεώδες.
Η ευρωπαϊκή απάντηση στη μεταναστευτική κρίση, πρέπει να είναι το μοίρασμα του βάρους των εκτοπισθέντων πληθυσμών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με τις δυνατότητες της καθεμιάς, την οικονομία της και τις κοινωνικές της υποδομές. Το μεγάλο ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπισθεί με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα. 
Κλείνοντας, είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει πολλά για την κοινωνική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική κοινωνία θα τα καταφέρει, ότι οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε. Θα περάσουμε το δύσκολο μονοπάτι και θα ξεπεράσουμε τα ιστορικά μας προβλήματα. Γιατί καμία κρίση δεν κράτησε για πάντα.
Όμως, όπως κατά την περίοδο της δικτατορίας, όπου ο λαός μας αγωνίστηκε για την δημοκρατία, γνωρίζουμε και θυμόμαστε εμείς, οι επόμενες γενιές, ποιοι Σουηδοί βουλευτές και διπλωμάτες και ποιες Κυβερνήσεις επέδειξαν αλληλεγγύη στον αγώνα μας, έτσι και οι επόμενες γενιές των Ελλήνων, να είστε σίγουροι ότι θα θυμούνται ποιοι Σουηδοί βουλευτές και διπλωμάτες και ποιες Κυβερνήσεις στάθηκαν στο πλάι της χώρας μας, τη δύσκολη αυτή περίοδο, επιδεικνύοντας και πάλι αλληλεγγύη.


GRAFFITY ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ




ΘΕΜΑ: Αίτημα για έγκριση δράσης καλωπισμού τοιχίου (δημιουργία γκράφιτι) στην παραλία του Βροντάδου από παιδιά Σχολείων Β/θμιας Εκπ/σης Χίου.


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην παραλία του Βροντάδου υπάρχει ένα μεγάλο τσιμεντένιο τοιχίο, το οποίο συνήθως γίνεται χώρος έκφρασης βωμολοχιών και συνθημάτων.

Σκοπός είναι προκειμένου να το καταστήσουμε καλαίσθητο, απευθυνόμενοι σε σας, να  ενεργοποιήσουμε τα παιδιά που ασχολούνται με το γκράφιτι, έτσι ώστε το καθένα ατομικά ή σαν ομάδα ανά σχολείο, να δημιουργήσει σε θέματα που θα συμφωνήσουμε, σε ένα διαγωνισμό που οι καλύτεροι θα βραβευτούν στο τέλος της επόμενης χρονιάς.

Ο Δήμος, για τον σκοπό αυτό θα διαθέσει τις μπογιές και οτιδήποτε υλικό χρειαστεί.

Παρακαλούμε όπως εγκρίνετε αυτή τη δράση, προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίησή της.

Είμαστε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις όπως π.χ. την επιτροπή που θα πρέπει να συσταθεί για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

Κοινοποίηση:
1.  Γραφείο Δημάρχου
2.  Δημοτικοί Σύμβουλοι Εκλογικής                                 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ           
     Εκλογικής Περιφέρειας Ομηρούπολης (5)                της Δ.Ε. Ομηρούπολης
3.  Πρόεδρο και Μέλη Δ.Κ. Βροντάδου (5)         & Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής
4.  Πρώην Δήμαρχοι Ομηρούπολης (5)                                         Παιδείας Δ. Χίου
                                                                       


                                                                                        ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΝΥΚΤΑΣ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ




ΚΑΛΕΣΜΑ
Τέσσερα χρόνια τώρα η υποβάθμιση του νησιού και της ζωής μας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και η αιτία όλων αυτών είναι οι ίδιες μνημονιακές πολιτικές που μειώνουν τις συντάξεις, τους μισθούς, οδηγούν την κοινωνία στο περιθώριο, αφήνουν οικογένειες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και σπίτι, οδηγούν σε συρρίκνωση το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας, αφήνουν τον ΕΟΠΥΥ χωρίς μικροβιολογικό και τώρα μας απομονώνουν από το κέντρο με τα ακριβά εισιτήρια και την κατάργηση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ακτοπλοϊκής σύνδεσης οδηγώντας το νησί σε μαρασμό, ακόμη περισσότερη ύφεση, ανεργία και φτώχεια.
Δεν παρακαλούμε, είναι δικαίωμά μας και απαιτούμε
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σύνδεση των νησιών με τον Πειραιά και μεταξύ τους με σύγχρονα, ασφαλή, φτηνά πλοία.
Δουλειές για όλους
Στήριξη όλων των ανέργων
Κανένας Χιώτης χωρίς ρεύμα, νερό, στέγη
Κανένας μόνος του
Αρνούμαστε τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τα χαράτσια, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, την ανεργία και την φτώχεια.
Οι ψεύτικες «ιστορίες επιτυχίας» δεν πείθουν κανέναν. Γι’ αυτό τα συνδικάτα μαζί με τους εργαζόμενους, παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις καταργήσεις και τους περιορισμούς, θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν αυτές τις αντεργατικές, αντικοινωνικές και ΕΞΟΧΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ & ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, να ακυρώσουν τις καταστροφικές επιταγές των μνημονίων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να αλλάξουν ριζικά οι πολιτικές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Απαντάμε σε όλους αυτούς:
Αλλαγές, εκσυγχρονισμός, ανάπτυξη, πρόοδος, προοπτική και ελπίδα είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρξουν με υποταγμένους, εξαθλιωμένους και εξοντωμένους τους πολίτες, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς, με πληγωμένη την ίδια τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/11/2013 ΣΤΙΣ 21:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΙΟΥ: ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ



Θέμα 1: Άμεση πρόληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού στο Ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χίου.
Το Δ.Σ. εκτιμώντας την κατάσταση που διαμορφώνεται με την μη πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού στο Ειδικό Σχολείο Χίου θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής ως τον Καιάδα της Παιδείας.
Είναι αδιανόητο και ταυτόχρονα απαξιωτικό, δεδομένου του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι ειδικοί εκπαιδευτικοί  (εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) και οι ειδικότητες μουσικής και πληροφορικής, να μην έχουν προσληφθεί.
Η όλη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στηρίζεται στη συνεργασία των δασκάλων με το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό, με στόχο την εκπαίδευση, την κοινωνικοποίηση και την εξυπηρέτηση των μαθητών.
Το Υπουργείο συνεχίζει τον εμπαιγμό και την απαξίωση της λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου.
Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη Ειδικού Εκπαιδευτικού  Προσωπικού με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Χίου.



Ο Πρόεδρος                                                                                           Ο Γραμματέας


Αμπαζής Γιώργος                                                                                    Τσίγκος Στέφανος