Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ



Δύο μέτρα και δύο σταθμά υπάρχουν ως φαίνεται στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αφού η Διοίκηση του Νοσοκομείου, για κάποιους δέχεται να γίνει η πρόσληψη με σύμβαση έργου και για κάποιους άλλους όχι!

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Το Διοικητικό  Συμβούλιο του νοσοκομείου Βοστάνειο Μυτιλήνης, παρουσία του νέου Διοικητή του Ιδρύματος, με απόφασή του προχώρησε στην πρόσληψη με σύμβαση έργου δύο (2) καθαριστριών για το κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και ενός (1) ψυχολόγου για το Ιατροπαιδαγωγικό  Κέντρο Μυτιλήνης. Ετεροχρονισμένα προσέλαβε και μία (1) παρασκευάστρια για το κέντρο Υγείας  Αντίσσης, το οποίον σημειωτέον είναι προγραμματισμένο να κλείσει.

Όπως ενημερώνει τον Τέρενς Κουίκ η Συντονιστική Επιτροπή Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, «την ίδια ώρα παρά τα απεγνωσμένα αιτήματα 2 ιατρών του Γαστρεντερολογικού, η Διοίκηση αρνείται την πρόσληψη ειδικευμένης Νοσηλεύτριας, της μόνης εξειδικευμένης για τις ανάγκες του τμήματος, με το πρόσχημα ότι η εν λόγω συμβάσεις δεν είναι νόμιμες και ότι στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας πρόκειται να ψηφισθεί  Άρθρο που θα δίνει το δικαίωμα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου να καλύπτει τις ανάγκες του με σύμβαση έργου».

«Είναι σωστό να παρακάμπτεται ο νόμος  για την πρόσληψη καθαριστριών αλλά όχι για την πρόσληψη νοσηλευτριών αντίθετα προς την κείμενη νομοθεσία; Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο η Διοίκηση του Νοσοκομείου αρνείται να καλύψει την άμεση ανάγκη  που αφορά την πρόσληψη του Γαστρεντερολογικού Τμήματος;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για το αν πρόκειται να ληφθεί μέριμνα για την πρόσληψη Νοσηλευτριών στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

parliament logo
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: 

ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ-ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό  Συμβούλιο του νοσοκομείου Βοστάνειο Μυτιλήνης παρουσία του νέου Διοικητή του Ιδρύματος με απόφαση της 10/10/13 προχώρησε στην πρόσληψη με σύμβαση έργου δύο (2) καθαριστριών για το κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και ενός (1) ψυχολόγου για το Ιατροπαιδαγωγικό  Κέντρο Μυτιλήνης .  Ετεροχρονισμένα προσέλαβε και μία (1) παρασκευάστρια για το κέντρο Υγείας  Αντίσσης, το οποίον σημειωτέων είναι προγραμματισμένο να κλείσει.

Όπως με ενημερώνει η Συντονιστική Επιτροπή Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, «την ίδια ώρα παρά τα απεγνωσμένα αιτήματα 2 ιατρών του Γαστρεντερολογικού, η Διοίκηση αρνείται την πρόσληψη ειδικευμένης Νοσηλεύτριας, της μόνης εξειδικευμένης για τις ανάγκες του τμήματος, με το πρόσχημα ότι η εν λόγω συμβάσεις δεν είναι νόμιμες και ότι στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας πρόκειται να ψηφισθεί  Άρθρο που θα δίνει το δικαίωμα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου να καλύπτει τις ανάγκες του με σύμβαση έργου».

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά  όταν η Διοίκηση του Νοσοκομείου δέχεται  για  κάποιους να γίνει η πρόσληψη με σύμβαση έργου  και για κάποιους άλλους όχι;

2.Είναι σωστό να παρακάμπτεται ο νόμος  για την πρόσληψη καθαριστριών αλλά όχι για την πρόσληψη νοσηλευτριών αντίθετα προς το Νόμο 4058/22.03.12 Αρθ. 41;

3.Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο η Διοίκηση του Νοσοκομείου αρνείται να καλύψει την άμεση ανάγκη  που αφορά την πρόσληψη του Γαστρεντερολογικού Τμήματος;

4.Λαμβάνεται μέριμνα για πρόσληψη Νοσηλευτριών στο επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου  Υγείας;



Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ