Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ : ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ



Τη φωτιά που έχει ανάψει το «χειρόφρενο» των εκτελούντων μεταφορές μαθητών σε πέντε περιφερειακές ενότητες   (Αργολίδας, Γρεβενών, Κοζάνης, Μεσσηνίας και Σερρών, επιχειρεί να «σβήσει» η κυβέρνηση με τροπολογία που καταθέτουν ο υπουργός Εσωτερικών,  Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών,  Χρήστος Σταϊκούρας,
Με την τροπολογία ρυθμίζεται το ζήτημα των οφειλομένων από τις Περιφέρειες για τις δαπάνες μεταφοράς μαθητών για το σχολικό έτος 2011-2012.
Συγκεκριμένα:
-Το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύεται να καταβάλει άμεσα τα 58.000.000 ευρώ για την εξόφληση ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων προς τις Περιφέρειες, μέρος των οποίων αφορά στη μεταφορά μαθητών.
-Το υπουργείο Εσωτερικών θα κατανείμει την ερχόμενη εβδομάδα 25.000.000 ευρώ από τους ΚΑΠ προς τις Περιφέρειες για την αποπληρωμή των οφειλών του σχολικού έτους 2011-2012.
-Επίσης το υπουργείο Εσωτερικών θα κατανείμει 5.000.000 ευρώ στους Δήμους της χώρας που εκτελούν μεταφορά μαθητών, ποσό που αφορά το σχολικό έτος 2012-2013, καθώς οι Δήμοι έχουν ήδη εξοφληθεί για τη μεταφορά μαθητών για το προηγούμενο σχολικό έτος.
 aftodioikisi.gr

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΙΟΥ "ΛΑΘΡΑ"ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ;"




Tοποθετηθήκαμε δημόσια για την κράτηση 51 προσφύγων στο ξύλινο προκατασκευασμένο οικίσκο του Λιμεναρχείου. Επισημάναμε ότι η κράτηση σε αυτές τις συνθήκες εξευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συνιστά βασανιστήριο.
Μερικές μέρες μετά, μόλις χθες, μια νέα καραβιά 60 προσφύγων (στην πλειοψηφία τους Σύριοι) στοιβάζονται ξανά στον ίδιο οικίσκο. Σε 35 τετραγωνικά 60 άτομα (παιδιά, γυναίκες, άνδρες)!!
Στην πρόσφατη ιστορία των νησιών του Β. Αιγαίου έχουμε δύο παραδείγματα γύρω από τις συνθήκες κράτησης προσφύγων και μεταναστών. Το ένα της «Παγανής» Λέσβου το οποίο διέσυρε διεθνώς τη Λέσβο και στάθηκε αφορμή καταδίκης της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το δεύτερο του ΠΙΚΠΑ Λέσβου πριν λίγους μήνες στο οποίο η κοινωνία των πολιτών διαχειρίστηκε με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο την φιλοξενία των προσφύγων.
Στην Χίο ξεκινήσαμε με το εργοστάσιο της ΒΙΑΛ και στη συνέχεια στο Κέντρο κράτησης Μερσινιδίου. Σήμερα 11 χρόνια μετά βρισκόμαστε σε εποχή προ ΒΙΑΛ. (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, 12/01/2003) 
Σε όσους υποστηρίζουν ότι σύντομα θα ανοίξει το ΚΕΠΥ Μερσινιδίου υπενθυμίζουμε ότι η λειτουργία οργανωμένων κέντρων κράτησης στα νησιά δεν είναι επιθυμητή ούτε αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση διότι εφαρμόζει το δόγμα της γενικής αποτροπής. Από το καλοκαίρι φθάνουν μαζικά Σύριοι πρόσφυγες και μετανάστες σε Λέσβο και Σάμο ωστόσο (και εκεί στοιβάζονται ακατάλληλους χώρους) καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπάρχει για λειτουργία οργανωμένου χώρου φιλοξενίας.
Τα αδιέξοδα της μεταναστευτικής πολιτικής και της ακροδεξιάς ατζέντας -που υιοθετεί η κυβέρνηση- δεν πρέπει να μας οδηγήσουν εδώ στη Χίο σε απρόβλεπτες περιπέτειες και διεθνή διασυρμό. Ούτε μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια όταν άνθρωποι στοιβάζονται σε ακατάλληλα δωμάτια λίγων μέτρων και υποχρεώνονται να κοιμούνται με βάρδιες.
Άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση για την φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών και αν το ελληνικό κράτος αδυνατεί να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας να τους δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Χίος 07/03/2013
Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου «ΛΑΘΡΑ;»
καμιά ζωή δεν είναι λαθραία

ΣΚΟΠΟΥΛΗ : ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΙΑ , ΜΙΣΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ



Μια γυναίκα, η υφυπουργός Υγείας, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Φωτεινή Σκοπούλη, ημέρα της «ονομαστικής» της εορτής, διάλεξε σήμερα να κάνει ένα διαχωρισμό ανάμεσα στις γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα και σε εκείνες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα: πρότεινε οι πρώτες, οι γυναίκες υπάλληλοι του Δημοσίου, όταν τεκνοποιούν, να βγαίνουν εκτός της υπηρεσίας τους για τρία χρόνια με το μισό μισθό, και μετά… να επανέρχονται.
«Τώρα που υπάρχει αυτή η οικονομική δυσπραγία και η ανάγκη να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι νεαρές γυναίκες που είναι στο Δημόσιο και θέλουν να τεκνοποιήσουν να μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα στο σπίτι τους. Πιθανόν να παίρνουν μισό μισθό, αλλά να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα ελληνικά προϊόντα διατροφής σε μισή τιμή για τρία χρόνια από τότε που γεννούν με ένα voucher, με μία κάρτα»!!!
Η πρόταση της Φ. Σκοπούλη δείχνει εμφανώς, έστω και με «αλχημείες», την προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, επίσης στελέχους της ΔΗΜΑΡ, να μειώσει το δημόσιο τομέα κατά 25.000 άτομα φέτος και κατά 150.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2015 (σ.σ.: τότε θα τελειώνει η άδεια των… εγκύων, με αποτέλεσμα το 2016 να επανέρχονται). Και ειδικά τώρα, που η προσπάθεια να διώξει τους επίορκους μπλοκάρει στην άρνηση των δικαστών του Ελεγκτικού να μετέχουν στα Πειθαρχικά.
aftodioikisi.gr

TΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑ ΦΡΑΓΚΟΥ




Τίτλους τέλους στην εφοπλιστική του δραστηριότητα. φέρεται να έβαλε πριν από λίγες ημέρες ο καπετάν Νικόλας Φράγκος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Tradewinds η Good Faith πούλησε και το τελευταίο της πλοίο το «Theareston» ναυπηγημένο το 1990, σε γυάρδα της Ιαπωνίας, χωρητικότητας 69.600 τόνων, έναντι 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων σε Κινέζους.

Το 1960 απέκτησε το πρώτο του πλοίο, το «Κάπταιν Φράγκος» ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα συνεταιρίστηκε με τον Νικ.Μουνδρέα και αγόρασαν το πλοίο «Good Hope».

Το 1965 δημιουργούν την εταιρεία Good Faith με πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Συνολικά μέσα στο πέρασμα του χρόνου η εταιρεία τους διαχειρίστηκε περισσότερα πόα 150 πλοία ενώ στα τέλη του 1990 είχε εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εταιρεία του ελληνόκτητου στόλου.

Κάποια εποχή, στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, η εταιρεία επιχείρησε να αντλήσει από την αγορά ομολόγων 150 εκατομμύρια δολάρια. Όμως το project δεν προχώρησε αφού οι όροι κρίθηκαν ασύμφοροι.

Ο καπετάν Νικόλας επεδίωκε πάντοτε να αγοράζει μεταχειρισμένα πλοία. Η εταιρεία έχει αποτελέσει φυτώριο πλοιάρχων οι οποίοι εξελίχθηκαν σε εφοπλιστές. Ήταν από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που λειτουργούσαν με τη μορφή συνεταιρισμού με κάθε ένα από τα δύο μέλη της να ασχολείται με τον δικό του τομέα. 

Ο καπετάν Νικόλας ως πλοίαρχος με τη διαχείριση των πλοίων και ο Ν.Μουνδρέας ως νομικός και ναυλομεσίτης με την εμπορική διαχείριση το στόλου.




newmoney.gr

ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΛΟΙΩΝ



Μπορεί όλο το Φεβρουάριο ο βασικός δείκτης της ναυλαγοράς να παρέμενε «κολλημένος» γύρω από τις 750 μονάδες, ωστόσο στις αγοραπωλησίες πλοίων η κινητικότητα ήταν ιδιαίτερα έντονη σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο αριθμός second hand πλοίων που άλλαξε χέρια στο διάστημα των δύο πρώτων μηνών του τρέχοντος έτους αυξήθηκε κατά 54% σχεδόν σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. 

Η διατήρηση των ναύλων σε χαμηλά επίπεδα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις αξίες των πλοίων οι οποίες έχουν καταστεί πλέον ιδιαίτερα ελκυστικές για τους εν δυνάμει αγοραστές. 

Με βάση τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Allied Shipbroking το πρώτο δίμηνο του 2013 άλλαξαν χέρια 230 πλοία συνολικής αξίας 2,52 δισ. δολ. όταν πέρυσι το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου είχαν αλλάξει πλοιοκτήτη 152 πλοία συνολικής αξίας 1,69 δισ. δολ.

Πρωταγωνιστές βέβαια στις αγοραπωλησίες αναδεικνύονται για μία ακόμη φορά οι Ελληνες εφοπλιστές οι οποίοι εμφανίζονται να απέκτησαν 46 πλοία επενδύοντας συνολικά 528,6 εκατ. δολ.

Αγόρασαν δηλαδή το 20% των πλοίων που άλλαξαν χέρια και επένδυσαν το 21,5% των συνολικών κεφαλαίων. Ένα στα πέντε δολάρια που δόθηκε σε αγορά πλοίου έφυγε από ελληνική τσέπη.

Η προτίμηση των Ελλήνων ήταν και τους πρώτους μήνες του 2013 στα πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου. Απέκτησαν 29 bulkers έναντι 306,3 εκατ. δολ. Επίσης αγόρασαν 11 δεξαμενόπλοια διαθέτοντας 160,5 εκατ. δολ. καθώς και έξι containerships επενδύοντας μόλις 61,8 εκατ. δολ.

Συνολικά παγκοσμίως 119 πλοία ξηρού φορτίου άλλαξαν ιδιοκτήτη, 22 δεξαμενόπλοια και μόλις οκτώ containerships. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι απέκτησαν το πρώτο δίμηνο του 2013 μόλις 13 second hand πλοία επενδύοντας μόλις 78,8 εκατ. δολ.


Στα όριά τους οι τιμές 
Πάντως σύμφωνα με τον οίκο αναλύσεων Platou, η εποχή των χαμηλών αξιών των πλοίων φαίνεται να φθάνει στο τέλος της. Όπως εκτιμά οι τιμές των πλοίων έχουν φθάσει στο χαμηλότερο τους σημείο και δεν αποκλείει σύντομα η ναυτιλία να βρεθεί μπροστά σε μία ανοδική κίνησή τους.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σημειώνει, που δείχνουν ότι οι τιμές έφθασαν στα όριά τους. Ήδη στα πιο σύγχρονα πλοία οι πωλητές είναι πιο «σφικτοί» και όσο θα βελτιώνεται η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης όλο και λιγότεροι πλοιοκτήτες θα προσφέρουν προς πώληση μοντέρνα χωρητικότητα εκτός αν πιέζονται από τις τράπεζες τους τονίζει ο Platou. 

Παρά την κακή ναυλαγορά τους επόμενους μήνες μπορεί να παρατηρηθεί το φαινόμενο ανόδου των αξιών των πλοίων, συμπεραίνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα πάντα σύμφωνα με τον οίκο αναλύσεων, ένα πλοίο τύπου cape ηλικίας πέντε ετών αξίζει 32,5 εκατ. δολ. ενώ ένα panamax της ίδιας ηλικίας αξίζει 20,0 εκατ. δολ.

Σε ό,τι αφορά τέλος την πορεία της ναυλαγοράς αξίζει να επισημανθεί η συνεχής ανοδική αντίδραση των πρώτων ημερών της ʼνοιξης η οποία εντάθηκε χθες, καθώς για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό κινήθηκε ανοδικά και ο δείκτης των capes, ο BCI. Ο βασικός δείκτης της ναυλαγοράς ο BDI έκλεισε χθες με άνοδο 2,15% στις 806 μονάδες.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία αναλύσεων Arctic Securities τα νέα επενδυτικά σχέδια της Κίνας μπορεί να προσφέρουν ελπίδες ανάκαμψης στη ναυλαγορά.

Ειδικότερα η Κίνα έχει δεσμευθεί να ολοκληρώσει την κατασκευή δέκα αεροδρομίων και 100 λιμανιών όπως επίσης 5.200 χιλιομέτρων νέων σιδηροδρομικών γραμμών και 80.000 χιλιόμετρων αυτοκινητοδρόμων. Όλα αυτά θα συνεισφέρουν μία ανάπτυξη 7,5% στο ΑΕΠ τα 2013 και είναι θετική εξέλιξη για το ξηρό φορτίο.




naftemporiki.gr

EΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ



Μπορεί τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έλεγαν χθες πως είναι έτοιμα να νέα Πειθαρχικά, και μάλιστα με τη συμμετοχή δικαστών, ωστόσο, μάλλον τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά: οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα Πειθαρχικά Συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ δε θα συμμετέχουν, σύμφωνα με απόφαση που πήραν από τις 28 Φεβρουαρίου.
Αυτό σημαίνει αμέσως αμέσως πως δημιουργείται εμπλοκή, δεύτερη, στα σχέδια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να διώξει τους επίορκους από το Δημόσιο, κάτι που απαιτεί η τρόικα για να μη γίνουν οριζόντιες απολύσεις, και μάλιστα για αυτό το λόγο έχει δημιουργήσει εμπλοκή (την πρώτη) στις διαπραγματεύσεις για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Ψήφισμα για μη συμμετοχή των επιτρόπων Ελεγκτικού στα Πειθαρχικά
Τους λόγους τους εξηγούν σε ψήφισμά που εξέδωσαν, σχετικά με τη συμμετοχή των παρέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα Πειθαρχικά:
«Οι διατάξεις των άρθρων 146Α και 146Β του ν.4057/2012 «Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου» (Α΄ 54), που αφορούν στη λειτουργία, σύσταση και συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των νπδδ, δεν εναρμονίζονται με τις διατάξεις των άρθρων 87-89 και 91 του Συντάγματος διότι:
Α) Κατά παράβαση της καθιερούμενης από το άρθρο 87 παρ. 1 του Συντάγματος αρχής της δικαστικής ανεξαρτησίας, ελάχιστη εγγύηση της οποίας αποτελεί πρωτίστως η συγκατάθεση του Δικαστή στην ανάληψη διοικητικών καθηκόντων (βλ. ΣτΕ 5203/1987), κατά την ακολουθηθείσα διαδικασία στελέχωσης των ως άνω πειθαρχικών συμβουλίων, δεν εξασφαλίστηκε από τη Διοίκηση η σχετική συγκατάθεση των Δικαστικών Λειτουργών της Ένωσης μας για την ανάθεση σε αυτούς των ως άνω διοικητικών καθηκόντων.
Β) Δεν είναι νοητή η απειλή πειθαρχικών διώξεων σε Δικαστικούς Λειτουργούς για την εκτέλεση μη δικαστικών καθηκόντων.
Γ) Δεν είναι επιτρεπτό η κρίση των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, εκφερόμενη υπό την προεδρία δικαστικού λειτουργού, να ελέγχεται σε δεύτερο βαθμό από δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, υπό την προεδρία μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».
aftodioikisi.gr

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ




Οι ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις της θαλάσσιας πειρατείας και οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και δράσεις για την αντιμετώπισή της θα συζητηθούν σε εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 στις 12.00 το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με θέμα "Η σύγχρονη απειλή της ναυτικής πειρατείας - Η απάντηση της Ευρώπης". Η εκδήλωση θα γίνει στο γραφείο του ΕΚ στην Αθήνα.

Ομιλητές θα είναι ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γ.Κουμουτσάκος, εισηγητής του ψηφίσματος του ΕΚ για τη θαλάσσια πειρατεία, και η Δρ. Α. Μπρεδήμα, εισηγήτρια της σχετικής γνωμοδότησης της ΕΟΚΕ. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Λ. Καραγεώργος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Γραφείου, φαίνεται να υπάρχει "μετατόπιση" των πειρατικών επιθέσεων: το 2012 οι επιθέσεις που εκδηλώθηκαν ανοιχτά της Σομαλίας και του Κόλπου του Άντεν εμφάνισαν μεγάλη μείωση, καθώς καταγράφηκαν μόλις 75 σε σχέση με 237 την προηγούμενη χρονιά. 

Ανησυχία όμως προκαλεί η νέα διάσταση του φαινομένου με την εξάπλωση των κρουσμάτων στον Κόλπο της Γουινέας και τη Δυτική Αφρική, καθώς οι πειρατές σε αυτήν την περιοχή κάνουν χρήση βίας και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οπλισμένοι, ενώ οι επιπτώσεις φαίνεται να είναι σημαντικές για στρατηγικής σημασίας ενεργειακούς διαδρόμους.




portnet.gr

OΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΠΣ ΧΙΟΥ - ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΧΟΣ

Ορισμός Διαιτητών 08/03/2013
Ημερ/νία 
ωρα
ΓήπεδοΓηπεδούχοςΦιλοξενούμενηΔιαιτητήςΑ΄ΒοηθόςΒ΄Βοηθός
09/03/2013
15:30
ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ ΔΑΦΝΗA` κατηγορίαςΕΛΑΤΑ
A` κατηγορίας
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΣΥΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ 
09/03/2013
15:30
ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ ΚΑΛΑΜΩΤΗ
A` κατηγορίας
ΗΡΑΚΛΗΣ
A` κατηγορίας
ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΙΤΤΑΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
09/03/2013
15:30
ΣΕΝΤΑ ΕΝΩΣΗΒ΄ κατηγορίαςΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΙΒ΄ κατηγορίας
 ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΚΑΤΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
09/03/2013
15:30
ΘΥΜΙΑΝΩΝ ΘΥΕΛΛΑ
Β΄ κατηγορίας
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ
Β΄ κατηγορίας
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΟΜΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 
10/03/2013
15:30
ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΦΙΝΑΣ
A` κατηγορίας
ΚΑΝΑΡΗΣ
A` κατηγορίας
ΤΟΡΟΥΝΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 
10/03/2013
15:30
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥ ΟΜΗΡΟΣ
A` κατηγορίας
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ
A` κατηγορίας
ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΕΓΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
10/03/2013
15:30
ΝΕΝΗΤΩΝ ΠΥΡΓΟΣ
A` κατηγορίας
ΑΤΛΑΣ
A` κατηγορίας
ΤΣΟΥΧΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 
10/03/2013
15:30
ΚΑΡΥΩΝ ΚΑΡΥΕΣ
A` κατηγορίας
ΛΑΙΛΑΠΑΣ
A` κατηγορίας
ΣΠΥΡΙΑΔΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
10/03/2013
10:45
ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ ΦΑΡΚΑΙΝΑ
Β΄ κατηγορίας
ΔΟΞΑ
Β΄ κατηγορίας
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 
10/03/2013
13:00
ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ Α.Ε ΧΙΟΥ/ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ
Β΄ κατηγορίας
ΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝΒ΄ κατηγορίαςΚΑΤΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ  ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10/03/2013
12:00
ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝ
Β΄ κατηγορίας
ΠΑΝΟΙΝΟΥΣΣΙΟΣ
Β΄ κατηγορίας
ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΙΤΤΑΟΥΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
10/03/2013
15:30
ΦΑΦΑΛΕΙΟ ΛΕΩΝ
Β΄ κατηγορίας
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Β΄ κατηγορίας
ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 
10/03/2013
11:30
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥ SOCCER PLANETΠροπαιδικό Α΄ ομίλουΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Προπαιδικό Α΄ ομίλου
ΝΕΓΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  
10/03/2013
13:00
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥ ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ
Προπαιδικό Α΄ ομίλου
ΔΑΦΝΗ
Προπαιδικό Α΄ ομίλου
ΝΕΓΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
10/03/2013
11:00
ΦΑΦΑΛΕΙΟ ΛΑΙΛΑΠΑΣ
Προπαιδικό Β΄ ομίλου
ΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝ
Προπαιδικό Β΄ ομίλου
ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
10/03/2013
12:30
ΦΑΦΑΛΕΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΙ Προπαιδικό Β΄ ομίλουΕΝΩΣΗ
Προπαιδικό Β΄ ομίλου
ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
10/03/2013
19:30
Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Super League

ΠΑΕ ΑΕΚ
Super league
ΓΙΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ



Επανέρχομαι στην πρότασή μου για διεύρυνση του ωραρίου εμπορικών καταστημάτων τη θερινή περίοδο και συγκεκριμένα τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και ζητώ να επανεξετασθεί αυτό το ζήτημα, αντιλαμβανόμενος τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, αλλά και τα μηνύματα των επισκεπτών στο νησί μας.
Αν συμφωνηθεί η διεύρυνση του ωραρίου και δημοσιοποιηθεί εγκαίρως (με τη συνδρομή της Επιτροπή Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης), σε συνδυασμό με τον εξωραϊσμό του κέντρου της πόλης μας (Απλωταριά), θεωρώ ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για την τοπική αγορά.
Συγκεκριμένα προτείνω τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά το πρωί από 8.30 έως 14.00 και το απόγευμα από 18.00 έως 21.30 εκτός Τετάρτης και για το Σαββάτο να ισχύσει το ωράριο : 8.30-14.00 και το απόγευμα 18.00 – 21.30.
Επίσης πρότασή μου είναι να επανεξετασθεί η καθιέρωση του τρίτου απογεύματος, π.χ. Πέμπτη όλο το χρόνο, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλη την επικράτεια.
Ας επανεξετάσουμε το ζήτημα της διεύρυνσης του ωραρίου με στόχο τη βιωσιμότητα του εμπορικού κόσμου, ως τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας του νησιού μας κι οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο βελτίωσης των οικονομικών δυνατοτήτων, έχοντας ταυτόχρονα και ικανοποιημένους επισκέπτες.
Ο Πρόεδρος
της Δ.Ε. Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης
Μούνδρος Κώστας

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ



Χαιρετισμός Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη
στην παρουσίαση της «Έρευνας της κατάστασης των ΑΕΝ της Ελλάδας, με βάση τις απόψεις των σπουδαστών το 2012»


Για πρώτη φορά καταγράφηκε η «φωνή των σπουδαστών», των βασικών και τελικών δηλαδή αποδεκτών της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας και προσπάθειας για τη βελτίωση της ναυτικής εκπαίδευσης. 

Μέσα από 37 ερωτήσεις κλειστού τύπου οι σπουδαστές κλήθηκαν να εκφράσουν τη γνώμη τους για το πρόγραμμα σπουδών, τους καθηγητές τους, τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια, τις κτηριακές και τεχνολογικές υποδομές, τα εκπαιδευτικά ταξίδια, την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση. Επιπλέον, μέσω μίας ερώτησης ανοικτού τύπου, διατύπωσαν ελεύθερα τις απόψεις τους για όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν κατά τη φοίτησή τους στις ΑΕΝ. 

Αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας είναι η μελέτη που παρουσιάζεται σήμερα και η οποία παρέχει μία κατά το δυνατόν πλήρη εικόνα, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τους ίδιους τους σπουδαστές, της Ναυτικής Εκπαίδευσης της Ελλάδας σήμερα.

Η έρευνα αυτή αποτελεί συνέχεια της πρώτης έρευνας που είχε διενεργήσει το 2010 το Ίδρυμα Ευγενίδου σε μαθητές Λυκείων, και πάλι σε συνεργασία με το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Καθηγητή κ. Επαμεινώνδα Πανά. Θέμα της η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα. 

Και οι δύο έρευνες καταδεικνύουν ότι βασικός συντελεστής για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα είναι η ενημέρωση «από στόμα σε στόμα» (το λεγόμενο “word of mouth”), η εικόνα δηλαδή που έχουν οι ίδιοι οι σπουδαστές των ΑΕΝ για τις σχολές τους και για τις σπουδές τους και ο τρόπος με τον οποίο η εικόνα αυτή μεταφέρεται προς τα έξω. 

Κατά συνέπεια, πέρα από την προφανή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και την ανεργία, η οποία οδηγεί όλο και περισσότερους νέους στο ναυτικό επάγγελμα, δεν θα πρέπει να παραβλέπεται και η σημασία της γνώμης των σπουδαστών στις ΑΕΝ και η επιρροή που αυτή ασκεί. 

Στο σημείο αυτό, και με δεδομένο ότι η παρούσα μελέτη διερεύνησε ως έναν βαθμό τις αιτίες διαρροής σπουδαστών από τις ΑΕΝ (η διαρροή αγγίζει μέχρι και το 15%), θα ήθελα να ανακοινώσω την πρόθεσή μας για τη διεξαγωγή τρίτης μελέτης, η οποία θα εστιάζεται αποκλειστικά στο μέγιστο θέμα της διαρροής σπουδαστών από τις ΑΕΝ και από το ναυτικό επάγγελμα γενικότερα. 

Είναι προφανές ότι η Ελληνική Ναυτιλία χρειάζεται περισσότερους ναυτικούς και είναι επιθυμία μας να συμβάλουμε και εμείς σε αυτό, διερευνώντας το ακριβές ποσοστό διαρροής, τα αίτια αυτής κ.λπ..
Αποτελεί, άλλωστε, πάγια θέση μας ότι η Ελληνική Ναυτιλία μπορεί και πρέπει να κρατηθεί στην κορυφή, όχι μόνο από πλευράς εφοπλισμού, αλλά και από πλευράς ναυτικής εκπαίδευσης. 

Οι απόφοιτοι των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού θα πρέπει να είναι άριστα καταρτισμένοι, ούτως ώστε να συνεισφέρουν τα μέγιστα όχι μόνο στην Ελληνική ποντοπόρο Ναυτιλία και Ακτοπλοΐα, αλλά και στην παγκόσμια Ναυτιλία. 

Στην προσπάθεια που ήδη καταβάλλει το Υπουργείο Ναυτιλίας επιθυμούμε να σταθούμε αρωγοί, πιστεύοντας ακράδαντα στην αξία της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, την οποία το Ίδρυμα Ευγενίδου στηρίζει αδιαλείπτως μισό και πλέον αιώνα, με τη συγγραφή και έκδοση διδακτικών εγχειριδίων για τους μαθητές και τους σπουδαστές των τεχνικών και επαγγελματικών σχολών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και παρακολουθεί τη λειτουργία και τα προγράμματα σπουδών τους. Βιβλία μας όμως χρησιμοποιούν και οι μαθητές των ΕΠΑΛ. 

Κατά τη γνώμη μας εκεί υπάρχει πρόβλημα, δεδομένου ότι για τις ΑΕΝ συγγράφονται νέα σύγχρονα βιβλία, ενώ με τα ΕΠΑΛ συμβαίνει το ίδιο. Έτσι, βρισκόμαστε σε ορισμένες περιπτώσεις προ του φαινομένου να χρησιμοποιούν τα ίδια με τις ΑΕΝ βιβλία.

Στο πλαίσιο της όλης συνεισφοράς μας θα ήθελα να ανακοινώσω σήμερα ότι το Ίδρυμα Ευγενίδου σκοπεύει να θεσπίσει υποτροφίες για αριστούχους σπουδαστές των ΑΕΝ και προσκαλεί εκπροσώπους από το Υπουργείο Ναυτιλίας, τις ΑΕΝ και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών σε συζήτηση για τον προσφορότερο τρόπο χορήγησης των υποτροφιών αυτών. 

Τελειώνοντας, σας ενημερώνω ότι στις 28 Μαΐου συνδιοργανώνουμε ημερίδα για τη ναυτική εκπαίδευση με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, κατά την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη ναυτική εκπαίδευση και απασχολούν τόσο εμάς όσο και όλους τους εμπλεκομένους σε αυτήν φορείς."




marinews.gr

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ : ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ


Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή   

panepistimio_aigaiouΞεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη λήψη του στεγαστικού επιδόματος των 1000 ευρώ. Το φοιτητικό επίδομα δίνεται εφάπαξ σε δικαιούχους φοιτητές εφόσον περάσουν τα 2/3 των μαθημάτων του προηγούμενου έτους καθώς και σε όλους τους φοιτητές πρώτου έτους, αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις όπως χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, σπουδές μακριά από την πόλη τους και άλλα. Συγκεκριμένα τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσετε στο Πανεπιστήμιο είναι τα ακόλουθα:
Πιστοποιητικό σπουδών.
Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας στον τόπο φοίτησης.
Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της φορολογίας εισοδήματος όπου να φαίνεται ότι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ (προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του ενός) και
Επικυρωμένα αντίγραφα των δηλώσεων ακίνητης περιουσίας (Ε9) όπου θα φαίνεται ότι οι γονείς ή ο ίδιος ο φοιτητής δεν είναι ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές κατοικιών ή διαμερισμάτων που είναι μεγαλύτερα από 200 τ.μ. (εξαιρούνται οι κατοικίες και τα διαμερίσματα που βρίσκονται σε χωριά μικρότερα των 3000 κατοίκων).
Σε περίπτωση που ο φοιτητής έχει αδέρφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις και πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις δικαιούνται όλοι το επίδομα. Αν σπουδάζουν στην ίδια πόλη, ο ένας θα το πάρει ολόκληρο και τα υπόλοιπα αδέλφια θα το πάρουν μειωμένο κατά 50%. Η υποβολή αιτήσεων λήγει τις 22 Μαρτίου προκειμένου το Πανεπιστήμιο να κάνει την επεξεργασία των αιτήσεων για να αποσταλούν στην συνέχεια στην Εφορία. «Κακώς ανατέθηκε η συγκέντρωση όλων αυτών των δικαιολογητικών στο Πανεπιστήμιο δήλωσε ο Αντιπρύτανης Κοινωνικών Θεμάτων, Νίκος Σουλακέλλης από την στιγμή που εμείς στην συνέχεια θα τα προωθήσουμε στην Εφορία από όπου θα γίνει ο έλεγχος και η καταβολή του στεγαστικού επιδόματος. Είναι διπλός κόπος αλλά προφανώς οι Εφορίες δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτή την δουλειά» κατέληξε ο κ. Σουλακέλλης.
era-aegean.gr

TA XEIΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ





Xειρόγραφα του Αδαμάντιου Κοραή, του πρωτεργάτη του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, που πρόσφατα είχαν βγει σε πλειστηριασμό, παρελήφθησαν από την Δημόσια Ιστορική Κεντρική Βιβλιοθήκη «Κοραή» και σήμερα στις 12.30 μ.μ. θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Να σημειώσουμε ότι ο Αδαμάντιος Κοραής είχε με τη διαθήκη του, το 1825, κληροδοτήσει την προσωπική του βιβλιοθήκη στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Χίο και το 1850 παραδόθηκαν 3.000 βιβλία και χειρόγραφα στη Βιβλιοθήκη που φέρει πλέον το όνομά του.


ΠΗΓΗ era-aegean.gr 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
προς
τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Λειτουργία ΚΕΠΥ στη Χίο.
Η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και η γενικότερη γεωπολιτική αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή, αποτελούν τους βασικούς λόγους για την αύξηση του ρεύματος των μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. Έχουν δε επισημανθεί πληροφορίες ότι μέχρι το Καλοκαίρι 2013 θα αυξηθούν κατά πολύ οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές από την ευρύτερη περιοχή. Για αυτόν τον λόγο έχω κατ’ επανάληψη επισημάνει, ως αρμόδιος Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, την ανάγκη ενεργοποίησης του Μηχανισμού Επιμερισμού του Βάρους και των Συνεπειών από την μαζική μετακίνηση Εκτοπισθέντων Πληθυσμών, που ήδη υφίσταται σε επίπεδο Ε.Ε.. Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη κάποια ενημέρωση για σχετικές ή ανάλογες ενέργειες από την Κυβέρνηση σε επίπεδο Ε.Ε.
Στη Χίο, μόνο την τελευταία εβδομάδα, έχουν αποβιβαστεί περίπου εκατόν είκοσι άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν οικογένειες με παιδιά και έγκυες γυναίκες. Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής που υπάρχει στο νησί δεν μπορεί να τους φιλοξενήσει, γιατί δεν έχει δοθεί εντολή να λειτουργήσει, παρά την προ τετραμήνου ανακοίνωση του Υπουργού. Επισημαίνω δε ότι πρόκειται για Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) και όχι για Κέντρο Κράτησης και επομένως προορίζεται για να εξυπηρετεί τους μετανάστες που φτάνουν στο νησί της Χίου, μέχρι να περάσουν από την διαδικασία διακρίβωσης καταγωγής και προέλευσης. Παρά την κοινωνική αποδοχή για την λειτουργία ενός συγχρόνου ΚΕΠΥ στη Χίο, αυτό δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα και οι (ως επί το πλείστον) πρόσφυγες βιώνουν απαράδεκτες συνθήκες κατά τις πρώτες ημέρες άφιξης τους στη Χίο. Τα κρατητήρια στο Α.Τ. Χίου αδυνατούν να φιλοξενήσουν τόσους ανθρώπους και ο ξύλινος οικίσκος στο Λιμεναρχείο της Χίου προβλέπεται να φιλοξενεί 25 με 30 άτομα. Το αποτέλεσμα είναι, σήμερα, εξήντα άτομα να στοιβάζονται στον παραπάνω οικίσκο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή και την ασφάλεια των ίδιων και των αστυνομικών, που εργάζονται εκεί.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1.       Ποιος ο σχεδιασμός και σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ώστε να λειτουργήσει το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στο Μυρσινίδι της Χίου;
2.       Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την άμεση εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την Διαχείριση των Ροών της Παράνομης Μετανάστευσης και της ίδρυσης και  λειτουργίας ΚΕΠΥ και Κέντρων Κράτησης σε περιοχές που δεν υφίσταται κοινωνική αντίδραση, όπως η Δεσκάτη και άλλες περιοχές της χώρας;
07 Μαρτίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής

Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος

ΦΟΚ ΜΟΥΤΣΟΥΝΑΡΙΕΣ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ





Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων σας προσκαλεί  στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 στα  Άνω Καρδάμυλα, έναρξη 12.00μ.μ. ΟΙ ΜΟΥΤΣΟΥΝΑΡΙΕΣ 2013  περιλαμβάνουν  παρέλαση με στολές , Καρδαμυλίτικο παραδοσιακό δρώμενο και φυσικά ΤΡΕΛΛΛΟΟΟΟ αποκριάτικο γλέντι απο την ορχήστρα Μάρκελλου και Σταμάτη Πούπαλου.
 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ



VI Πανελλήνιο Συνέδριο
Περιβαλλοντικής Πολιτικής & Διαχείρισης
"Μη Κυβερνητικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις"

Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου,

31 Μαΐου- 2 Ιουνίου 2013


Προσκεκλημένοι Ομιλητές

κος Δημήτρης Καραβέλλας, Γενικός Διευθυντής WWF Ελλάς 

Α

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ




Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών που συμμετείχαν σε προγράμματα των Κέντρων Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Α.Ε.Κ) του νομού Σάμου, ζητά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον Πολιτευτή του Κινήματος Δημοσιογράφο Γιώργο Γαρυφάλλου, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «τα προγράμματα αυτά πραγματοποιήθηκαν σε πιστοποιημένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης σε 8 Περιφέρειες σύγκλισης ενώ ξεκίνησαν στις 18-8-2012 και ολοκληρώθηκαν στις 10-9-2012».

Ωστόσο μέχρι και σήμερα, επτά (7) μήνες μετά οι εκπαιδευτές παραμένουν απλήρωτοι.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα προγράμματα αυτά έγιναν σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. και η διοίκηση του Κ.Α.Ε.Κ. ισχυρίζεται ότι ακόμη δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα χρήματα από τον Ο.Α.Ε.Δ.

«Πότε επιτέλους θα καταβληθούν στους εκπαιδευτές των προγραμμάτων οι πενιχρές αποδοχές που τους οφείλονται;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να ενημερωθεί «για ποιο λόγο καθυστερεί ο Ο.Α.Ε.Δ. να δώσει τα χρήματα στο Κ.Α.Ε.Κ. Σάμου, όπως ισχυρίζεται η Διοίκησή του».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ : Κ.Α.Ε.Κ. ΣΑΜΟΥ

Κύριοι Υπουργοί,

Τα Κ.Α.Ε.Κ. (Κέντρα Απασχόλησης & Επαγγελματικής Κατάρτισης) του Νομού Σάμου, είναι Ανώνυμη Εταιρία που εδρεύει στη Σάμο (οδός Δερβενακίων & Αλέξη Αλέξη) με Α.Φ.Μ. 094166847 Δ.Ο.Υ. ΣΑΜΟΥ και εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο κ. Λυμπέρη Αλέξανδρο, υλοποίησε προγράμματα με τίτλο «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (training voucher), ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΠΕ».

Όπως με πληροφορεί ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Εκλογική Περιφέρεια της Σάμου Γιώργος Γαρυφάλλου, τα προγράμματα αυτά πραγματοποιήθηκαν σε πιστοποιημένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης σε 8 περιφέρειες σύγκλισης, ξεκίνησαν στις 18-8-2012 και ολοκληρώθηκαν στις 10-9-2012.

Δημιουργήθηκαν δύο (2) τμήματα από σαράντα (40) άτομα έκαστο και οι καταρτιζόμενοι αυτών, για την παρακολούθηση των προγραμμάτων  πληρώθηκαν κανονικά, πριν τα Χριστούγεννα. Ωστόσο μέχρι και σήμερα, επτά (7) μήνες μετά οι εκπαιδευτές παραμένουν απλήρωτοι.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα προγράμματα αυτά έγιναν σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. και η διοίκηση του Κ.Α.Ε.Κ. ισχυρίζεται ότι ακόμη δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα χρήματα από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:
1.Πότε επιτέλους θα καταβληθούν στους εκπαιδευτές των παραπάνω προγραμμάτων οι πενιχρές αποδοχές που τους οφείλονται;
2.Για ποιο λόγο καθυστερεί ο Ο.Α.Ε.Δ. να δώσει τα χρήματα στο Κ.Α.Ε.Κ. Σάμου, όπως ισχυρίζεται η Διοίκησή του;
Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ