Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ : ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ


Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή   

panepistimio_aigaiouΞεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη λήψη του στεγαστικού επιδόματος των 1000 ευρώ. Το φοιτητικό επίδομα δίνεται εφάπαξ σε δικαιούχους φοιτητές εφόσον περάσουν τα 2/3 των μαθημάτων του προηγούμενου έτους καθώς και σε όλους τους φοιτητές πρώτου έτους, αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις όπως χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, σπουδές μακριά από την πόλη τους και άλλα. Συγκεκριμένα τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσετε στο Πανεπιστήμιο είναι τα ακόλουθα:
Πιστοποιητικό σπουδών.
Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας στον τόπο φοίτησης.
Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της φορολογίας εισοδήματος όπου να φαίνεται ότι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ (προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του ενός) και
Επικυρωμένα αντίγραφα των δηλώσεων ακίνητης περιουσίας (Ε9) όπου θα φαίνεται ότι οι γονείς ή ο ίδιος ο φοιτητής δεν είναι ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές κατοικιών ή διαμερισμάτων που είναι μεγαλύτερα από 200 τ.μ. (εξαιρούνται οι κατοικίες και τα διαμερίσματα που βρίσκονται σε χωριά μικρότερα των 3000 κατοίκων).
Σε περίπτωση που ο φοιτητής έχει αδέρφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις και πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις δικαιούνται όλοι το επίδομα. Αν σπουδάζουν στην ίδια πόλη, ο ένας θα το πάρει ολόκληρο και τα υπόλοιπα αδέλφια θα το πάρουν μειωμένο κατά 50%. Η υποβολή αιτήσεων λήγει τις 22 Μαρτίου προκειμένου το Πανεπιστήμιο να κάνει την επεξεργασία των αιτήσεων για να αποσταλούν στην συνέχεια στην Εφορία. «Κακώς ανατέθηκε η συγκέντρωση όλων αυτών των δικαιολογητικών στο Πανεπιστήμιο δήλωσε ο Αντιπρύτανης Κοινωνικών Θεμάτων, Νίκος Σουλακέλλης από την στιγμή που εμείς στην συνέχεια θα τα προωθήσουμε στην Εφορία από όπου θα γίνει ο έλεγχος και η καταβολή του στεγαστικού επιδόματος. Είναι διπλός κόπος αλλά προφανώς οι Εφορίες δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτή την δουλειά» κατέληξε ο κ. Σουλακέλλης.
era-aegean.gr