Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΧΙΟΣ!

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Χίο σήμερα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου και ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. Για αύριο Πέμπτη 1/3, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με λίγα σύννεφα, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.
epimeleia m.lagana

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Επέτειοι:
Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Νόσων.

Γεγονότα

1288: Ξεκίνημα ενός εθίμου στη Σκωτία. Η 29η Φεβρουαρίου καθιερώνεται ως η μόνη μέρα που μία γυναίκα μπορεί να προτείνει γάμο σε έναν άνδρα. Αν αυτός αρνηθεί, καλείται να πληρώσει πρόστιμο.
1584: Πρώτη εμφάνιση της 29ης Φεβρουαρίου ως πρόσθετης ημέρας κάθε δίσεκτου έτους. Η προσθήκη αυτή αποφασίστηκε το 1581 από τον Πάπα Γρηγόριο ΧΙΙΙ, ο οποίος αφαίρεσε και 11 ημέρες, μετονομάζοντας την 4η Οκτωβρίου 1582 σε 15η Οκτωβρίου 1582 και εγκαινιάζοντας το ημερολόγιο που πήρε το όνομά του. Η επιπλέον ημέρα του Φεβρουαρίου υφίσταται ήδη από το 45 π.Χ. βάσει της ρύθμισης του Ιουλίου Καίσαρα, με τη διαφορά ότι εμφανιζόταν μεταξύ 24ης και 25ης ημέρας και από την οποία προέρχεται ο όρος δίσεκτο έτος, αφού στο ρωμαϊκό ημερολόγιο υπήρχαν κάθε 4 χρόνια δύο φορές έκτες καλένδες (δις έκτες).
1956: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σχηματίζει την πρώτη του κυβέρνηση που προήλθε από εκλογές. Η Λίνα Τσαλδάρη (69 ετών) αναλαμβάνει το υπουργείο Πρόνοιας και γίνεται έτσι η πρώτη ελληνίδα υπουργός.
1956: Η κρίσιμη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με τον κυβερνήτη Χάρντινγκ και τον Υπουργό Αποικιών Λένοξ - Μπόιντ καταλήγει σε αδιέξοδο. Οι Βρετανοί προτείνουν μία μορφή «αυτοκυβέρνησης», ο Μακάριος ζητά αυτοδιάθεση.
1976: Εξαγριωμένοι οπαδοί του Παναιτωλικού εισβάλλουν στο γήπεδο και κάποιος από αυτούς δαγκώνει και κόβει το αυτί του Θεσσαλονικιού διαιτητή Στέφανου Ράμμου, επειδή έδωσε ένα αυστηρό πέναλτι στον ΠΑΟΚ.
1992: Ο Νίκος Γκάλης καταρρίπτει το ρεκόρ των 11.030 πόντων του Βασίλη Γκούμα στον αγώνα μπάσκετ Παγκρατίου - Άρη.

Γεννήσεις

1792: Τζοακίνο Ροσίνι, ιταλός συνθέτης. (Ο Κουρέας της Σεβίλλης, Γουλιέλμος Τέλλος) (Θαν. 13/11/1868)
1900: Γιώργος Σεφέρης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Γεωργίου Σεφεριάδη, νομπελίστας ποιητής. (Θαν. 20/9/1971)  [Αποφθέγματα]
1940: Βαρθολομαίος Α', οικουμενικός πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

Θάνατοι

1868: Λουδοβίκος Α', βασιλιάς της Βαυαρίας, πατέρας του βασιλιά των Ελλήνων Όθωνα. (Γεν. 25/8/1786)
1908: Πατ Γκάρετ, θρυλική μορφή του Φαρ Ουέστ, άνθρωπος του νόμου, και μπάρμαν. (Γεν. 5/6/1850)
2008: Μάικ Σμιθ, βρετανός μουσικός, μέλος του συγκροτήματος The Dave Clark Five. (Γεν. 6/12/1943)
epimeleia m.lagana

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Έκλεψαν την Μονή Ταξιαρχών στη Λέσβο


Έκλεψαν την Μονή Ταξιαρχών στη Λέσβο 
Διάρρηξη με το «καλήμέρα» σας σήμερα στη Μονή των Ταξιαρχών στο Μανταμάδο της Λέσβου, όπου άγνωστοι αφαίρεσαν, από τέσσερις προθήκες, κοσμήματα - αφιερώματα πιστών, άγνωστης μέχρι στιγμής αλλά σίγουρα μεγάλης οικονομικής αξίας.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο συμβάν έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του προσκυνήματος. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δράστες ήταν τρεις και φορούσαν κουκούλες ενώ ο χρόνος της επιχείρησης, δεδομένου του συναγερμού που χτύπησε, κράτησε όχι περισσότερο από τέσσερα λεπτά.   
   newpost.gr