Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΣΤΕΨΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ"



Με σχετική Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προεγκρίνεται η δημοπράτηση του έργου «Δρόμος παράκαμψης και πρόσβασης σε στέψη Φράγματος Καλαμωτής». Δίνεται έτσι στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου η δυνατότητα να δημοπρατήσει και να εκτελέσει το έργο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε ποσό 865.000 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.


O TEΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΕΡΩΤΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΡΙΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΖΗΤΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΡΙΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΑΝ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2064 ΜΕ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!»

Κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Κατευθείαν στους τοκογλύφους δανειστές πηγαίνουν σύμφωνα με «μυστική» και μη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ σύμβαση, τα έσοδα από τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» του Ρίου-Αντιρρίου!

Αυτό αποκαλύπτει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής  Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Μιχαλάτος Παναγιώτης, «η σύμβαση παραχώρησης της γέφυρας του Ρίου – Αντιρρίου έχει εκχωρηθεί από το 2011, από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, στο ΤΑΙΠΕΔ, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το δικαίωμα του Δημοσίου για επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των εν λόγω συμβάσεων και για έως 25 χρόνια».

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στο ΤΑΙΠΕΔ να επεκτείνει το χρόνο της παραχώρησης από το 2039 που είναι σήμερα, στο 2064, με σκοπό να εισπραχθούν σήμερα χρήματα, άγνωστο πόσα, που δεν θα διατεθούν σε όφελος των Ελλήνων, αλλά θα πάνε κατευθείαν στους (τοκογλύφους) δανειστές.

Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός, πώς ενώ στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρεται διεξοδικά και με λεπτομέρειες ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του, δεν υπάρχει καμία αναφορά για την εν λόγω σύμβαση!

«Αληθεύει η παραχώρηση της σύμβασης στο ΤΑΙΠΕΔ; Αν ναι για ποιο λόγο δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά εξηγήσεις για την καταβολή του ποσού των 3.300.000 ευρώ στους συμβούλους της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, που εκπόνησαν το σχέδιο τιτλοποίησης εσόδων από τους οδικούς άξονες μεταξύ των οποίων και η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ KAI ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

Κύριοι Υπουργοί,

Η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» του Ρίου – Αντιρρίου πέρα από στολίδι και μοχλός ανάπτυξης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είχε τη δυνατότητα να αποτελέσει και έναν οικονομικό πνεύμονα τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία, με την λήξη της Σύμβασης Παραχώρησης, με τα έσοδα από την είσπραξη των διοδίων.

Αυτό όμως είναι κάτι που μάλλον έχει ανατραπεί.

Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής  Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Μιχαλάτο Παναγιώτη, η σύμβαση παραχώρησης της γέφυρας του Ρίου – Αντιρρίου έχει εκχωρηθεί από το 2011, από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, στο ΤΑΙΠΕΔ, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα το ΤΑΙΠΕΔ και το δικαίωμα του Δημοσίου για επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των εν λόγω συμβάσεων και για έως 25 χρόνια.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στο ΤΑΙΠΕΔ να επεκτείνει το χρόνο της παραχώρησης από το 2039 που είναι σήμερα, στο 2064, με σκοπό να εισπραχθούν σήμερα χρήματα, άγνωστο πόσα, που δεν θα διατεθούν σε όφελος των Ελλήνων, αλλά θα πάνε κατευθείαν στους (τοκογλύφους) δανειστές.

Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός, πώς ενώ στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρεται διεξοδικά και με λεπτομέρειες ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του, δεν υπάρχει καμία αναφορά για την εν λόγω σύμβαση.
.
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Αληθεύει η παραχώρηση της σύμβασης στο ΤΑΙΠΕΔ;

2.Αν ναι για ποιο λόγο δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου;

3.Αν όχι για ποιο λόγο προχωρήσατε στην καταβολή του ποσού των 3.300.000 ευρώ στους συμβούλους της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, που εκπόνησαν το σχέδιο τιτλοποίησης εσόδων από τους οδικούς άξονες μεταξύ των οποίων και η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»;




Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ


TO ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΧΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Σαράντα χρόνια πριν, όταν μια ομάδα νέων ανθρώπων, φοιτητών, ξεσηκώθηκε διεκδικώντας το δικαίωμα στην δημοκρατία και στην ελευθερία, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ένιωσε ότι άναψε η σπίθα που θα φώτιζε το μέλλον.
Ήταν αρκετοί μια «χούφτα» άνθρωποι να υψώσουν το ανάστημα τους στην  χουντική κατοχή , κάνοντας την αρχή που θα επανέφερε την δημοκρατία στην χώρα.
«Ψωμί- παιδεία- ελευθερία», το σύνθημα και ο στόχος μιας γενιάς, που αρνήθηκε να συμβιβαστεί με την σιωπή των υπολοίπων , πάλεψε, μάτωσε και νίκησε.
Σήμερα , σαράντα χρόνια μετά, η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ,αναρωτιέται σιωπηλά αν είμαστε ελεύθεροι, αν έχουμε δημοκρατία και αν τελικά το σύνθημα και ο στόχος της «γενιάς του Πολυτεχνείου» είναι όχι μόνο επίκαιρος ,αλλά και επιτακτικός.
                                       Ανεργία, Φτώχεια, Εξαθλίωση.
Η δημόσια Παιδεία : ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ
Η δημόσια Υγεία  : ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ
Εργασιακά δικαιώματα αμοιβές –ωράρια  ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ
Η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια δοκιμάζεται καθημερινά , μέσα από συνθήκες διαβίωσης που καλλιεργούν την μιζέρια, το φόβο, την σιωπή.

Μόνη ελπίδα, μια «χούφτα» άνθρωποι που θα σπάσουν την σιωπή, την ηττοπάθεια, την «δημοκρατική –πολιτισμένη , χούντα» των κυβερνώντων Ελλήνων και Ξένων, συμπαρασύροντας και ενώνοντας ένα λαό που δεν έχει μάθει να ζει με σκυμμένο κεφάλι!
    Το Εργατικό Κέντρο Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλο το Χιώτικο Λαό να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης, τιμής και αγώνα που θα πραγματοποιηθούν και στο νησί μας.
Σάββατο 16/11/2013 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και ώρα 19:00. Προβολή της ταινίας «Ζ» του Κώστα Γραβά (η είσοδος είναι δωρεάν).
Κυριακή 17/11/2013 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και ώρα 18:00. Μουσική εκδήλωση
Ομιλία του κ. Καρκαζή Γιάννη, καθηγητή του τμήματος Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Χαιρετισμοί
Πορεία
Δεν παρακαλούμε, είναι δικαίωμά μας και απαιτούμε
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σύνδεση των νησιών με τον Πειραιά και μεταξύ τους με σύγχρονα, ασφαλή, φτηνά πλοία.
Δουλειές για όλους-Στήριξη όλων των ανέργων
Κανένας Χιώτης χωρίς ρεύμα, νερό, στέγη

Κανένας μόνος του

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΑΝΤΙ-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Σχεδόν έτοιμος ο Αντι-Καλλικράτης

Στο τελικό στάδιο της κατάρτισης βρίσκεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο προβλέπει αλλαγές σε θέματα που αφορούν στο χωροταξικό σχεδιασμό, το προσωπικό, το Συμπαραστάτη του Δημότη και μια σειρά άλλα θεσμικά ζητήματα. Όπως έγινε γνωστό κατά τη σημερινή συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ το σχέδιο νόμου αναμένεται να τους αποσταλεί για έκφραση γνώμης εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Ήδη η ΚΕΔΕ έχει διατυπώσει τις παρατηρήσεις της σε ένα πρώτο σχέδιο πριν από ένα μήνα. Κατά βάση οι επισημάνσεις αφορούν στις διατάξεις σχετίζονται με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, στο χωροταξικό και στον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη. Όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρός της Κ. Ασκούνης στο σχέδιο νόμου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας δεν θα συμπεριλαμβάνονται ρυθμίσεις για αλλαγές στην εκλογικό νόμο. Ωστόσο σε ό,τι αφορά το χωροταξικό στο σχέδιο συμπεριλαμβάνεται ο νέος χωροταξικός διαχωρισμός των δήμων Ρόδου, Σάμου, Λέσβου, Κεφαλονιάς και Κέρκυρας.
localit.gr
airetos.gr

ΔΗΜΟΣΙΟ : ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ 7.000 ΕΥΡΩ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΛΩΝ


Η πιστή εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου είναι μία από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενώπιον των ομολόγων του της ευρωζώνης στη χθεσινή συνεδρίαση τουΓιούρογκρουπ. Οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας μετέφεραν με καταγγελτικό τρόπο τις διαπιστώσεις τους για τη μη τήρηση ενός νόμου που έχει ψηφιστεί από το 2012 και ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ότι στο εξής θα επιβάλλονται κυρώσεις σε όποιες διοικήσεις οργανισμών δεν συμμφορφώνονται. Mάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Στουρνάρας αναφέρθηκε σε εξοικονόμηση 800 εκ. ευρώ από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
Τα στοιχεία για το μισθολογικό κόστος των υπαλλήλων που κατατέθηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, είναι εντυπωσιακά και δηλωτικά ανισοτήτων. Στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών σπουδών Βενετίας, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Εξωερικών (το εποπτεύει) ο μέσος μηνιαίος μισθός για τον διευθυντή είναι 7.161 ευρώ. Στον ΟΒΙ(Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας) οι 97 υπάλληλοι έχουν μισθούς οι οποίοι ξεπερνούν ακόμη και τα 7.000 ευρώ μηνιαίως.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Το μέσο μικτό μισθολογικό κόστος μηνός Αυγούστου για τους υπηρετούντες στις οργανικές μονάδες του υπουργείου Οικονομικών είναι 2.446,61 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο μέσο καθαρό κόστος μετά την αφαίρεση των ανωτέρω ασφαλιστικών και φορολογικών κρατήσεων εκτιμάται σε 1.591,88 ευρώ.
Προσωπικό Υπηρεσιών και Φορέων που βαρύνουν άμεσα τον Προϋπολογισμό του ΥΠΟΙΚ
Το μέσο μικτό μισθολογικό κόστος ανά κατηγορία προσωπικού, των υπηρεσιών και φορέων που βαρύνουν άμεσα με μισθολογικές δαπάνες τον Προϋπολογισμό Εξόδων του υπουργείου Οικονομικών είναι, για τους μονίμους υπαλλήλους:
Υπάλληλος ΠΕ : 2.499,57 ευρώ
Υπάλληλος ΤΕ: 2.379,30 ευρώ
Υπάλληλος ΔΕ: 2.412,83 ευρώ
Υπάλληλος ΥΕ: 2.108 ευρώ
Στην ίδια κατηγορία, για τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου το μέσο μικτό κόστος έχει ως εξής:
Υπάλληλος ΠΕ: 2.608,38 ευρώ
Υπάλληλος ΤΕ: 2.513,32 ευρώ
Υπάλληλος ΔΕ:2.296,36 ευρώ
Υπάλληλος ΥΕ: 1.164,25 ευρώ
Ανά εργασιακό καθεστώς το μέσο μικτό κόστος έχει ως εξής:
Μόνιμοι υπάλληλοι: 2.480 ευρώ
Ιδιωτικού Δικαίου, Αορίστου Χρόνου: 1.830 ευρώ
Ιδιωτικού Δικαίου, Ορισμένου Χρόνου: 1.535 ευρώ
Λοιπά Ειδικά Καθεστώτα: 1.931 ευρώ
Ειδικά για το μικτό μισθολογικό κόστος ανά υπηρεσία και φορέα που βαρύνουν άμεσα με μισθολογικές δαπάνες τον Προϋπολογισμό Εξόδων του υπουργείου Οικονομικών, διαβιβάστηκε πίνακας που δείχνει ότι:
  • Στις οργανικές μονάδες του υπουργείου Οικονομικών και του ΝΣΚ, ο αριθμός προσωπικού είναι 16.567 και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.446,61 ευρώ.
  • Στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ο αριθμός προσωπικού είναι 50 υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.887,46 ευρώ.
  • Στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, ο αριθμός προσωπικού είναι 84 υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.696,43 ευρώ.
  • Στο πολιτικό γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης ο αριθμός προσωπικού είναι τέσσερις υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.825 ευρώ.
  • Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας, ο αριθμός προσωπικού είναι έξι άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.460 ευρώ.
  • Στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, ο αριθμός προσωπικού είναι 10 υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.440 ευρώ.
  • Στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Τηλεόραση, ο αριθμός προσωπικού είναι επτά υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.750 ευρώ.
  • Στην Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων, υπηρετούν 12 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 837,57 ευρώ.
  • Στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, ο αριθμός προσωπικού είναι 493 και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.072 ευρώ.
  • Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ο αριθμός προσωπικού είναι 50 και το μέσο κόστος είναι 2.051,82 ευρώ.
  • Στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, ο αριθμός προσωπικού είναι 18 και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.178,44 ευρώ.

Ο κ. Στουρνάρας αποστέλλει επίσης το μικτό μισθολογικό κόστος ανά εποπτευόμενο φορέα που επιχορηγείται από τον Προϋπολογισμό Εξόδων του υπουργείου Οικονομικών ή χορηγεί οικονομικά στοιχεία, παρόλο που δεν επιχορηγείται από τον Προϋπολογισμό του. Από τη σύγκριση των στοιχείων προκύπτει ότι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπάρχει το υψηλότερο μέσο μικτό κόστος. Ειδικότερα αναφέρονται:
  • Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: προσωπικό 267 άτομα, μέσο μικτό κόστος 2.136,16 ευρώ.
  • Ελληνική Στατιστική Αρχή: προσωπικό 811 άτομα, μέσο μικτό κόστος 2.386,69 ευρώ.
  • Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ): υπηρετούν 384 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.478,97 ευρώ.
  • Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ): υπηρετούν 10 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.284,91 ευρώ.
  • Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ): υπηρετούν 17 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.911,38 ευρώ.
  • Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ): το σύνολο του προσωπικού του υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας και το ΑΚΑΓΕ εποπτεύεται από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.
  • Βαρβάκειο Ίδρυμα: έχει τρία άτομα προσωπικό και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.315,06.
  • Διώρυγα Κορίνθου ΑΕ: ο αριθμός προσωπικού είναι 82 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.991,07 ευρώ.
  • Ελληνικές Αλυκές: έχει προσωπικό 37 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.841,75 ευρώ.
  • ΕΑΒ: έχει 1.390 άτομα, προσωπικό και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.755,06 ευρώ.
  • ΕΛΒΟ: έχει προσωπικό 365 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.882,76 ευρώ.
  • Επιτροπή Ελέγχου Εποπτείας Παιγνίων: έχει προσωπικό 28 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.114,43 ευρώ.
  • Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: έχει προσωπικό 154 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 3.445,23 ευρώ.
  • Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου: έχει προσωπικό επτά άτομα και μέσο μικτό κόστος 2.396,52 ευρώ.
  • Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων: έχει 18 άτομα προσωπικό και το μέσο μικτό κόστος 2.147 ευρώ.
  • Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων: έχει 13 άτομα, προσωπικό και μέσο μικτό κόστος 2.732,85 ευρώ.
  • Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: έχει 357 άτομα και μέσο μικτό κόστος 2.231,28 ευρώ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
-Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, σε υπάλληλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) ο μέσος μισθός είναι 2.345,23 ευρώ, υπάλληλος ΤΕ παίρνει μισθό 1.964,25 ευρώ, υπάλληλος ΔΕ παίρνει μισθό 1.557,84 ευρώ, υπάλληλος ΥΕ 1.383,64 ευρώ και υπάλληλος ειδικών προσόντων παίρνει μέσο μισθό 2.928,06 ευρώ.
Ωστόσο, διαφορετική είναι η εικόνα για κάποιους από τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υποδομών όπου ο μέσος μισθός έχει ως εξής:
-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.:
ΠΕ: 2,734,92 ευρώ, ΤΕ: 2.480,07 ευρώ, ΔΕ: 1.927 ευρώ, ΥΕ: 1.522 ευρώ.
-ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.:
ΠΕ: 2.394,46 ευρώ, ΤΕ: 1.906,12 ευρώ, ΔΕ: 1.619,88 ευρώ, ΥΕ: 1.416,49 ευρώ.
-ΟΣΚ ΑΕ
ΠΕ: 2.540,54 ευρώ, ΤΕ: 2.498,85 ευρώ, ΔΕ: 1.756,78 ευρώ, ΥΕ: 1.454 ευρώ
-ΔΕΠΑΝΟΜ:
ΠΕ: 3.082,95 ευρώ, ΤΕ: 2.133,75 ευρώ, ΔΕ: 2.391ευρώ
-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ:
ΠΕ: 2.816,89 ευρώ, ΤΕ: 2.102,32 ευρώ, ΔΕ 1.793,16 ευρώ και ΥΕ: 1.587,62 ευρώ
-ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ:
ΠΕ: 2.563,07 ευρώ, ΤΕ: 1.644,85 ευρώ, ΔΕ: 1.485,22 ευρώ και ΥΕ: 1.453,61 ευρώ.
Σε κάποιους από τους εποπτευόμενους φορείς του Μεταφορών ο μέσος μισθός διαμορφώνεται με τρόπο ώστε υπάλληλος ΠΕ στην ΕΡΓΟΣΕ παίρνει 2.240,72 ευρώ, στη ΓΑΙΑΟΣΕ ο υπάλληλος ΠΕ παίρνει όμως 1.938 ευρώ και στην ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ) 1.347,13 ευρώ, στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ ο μισθός για υπάλληλο ΠΕ είναι 2.639,18 ευρώ αλλά στον ΟΑΣΑ με τα ίδια προσόντα, δηλαδή ΠΕ, είναι 1.364,32 ευρώ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο μέσος μισθός είναι 1.772 ευρώ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Αποκλίσεις διαπιστώνονται και για τους φορείς που ανήκουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Για παράδειγμα, ενώ για υπάλληλο ΠΕ του υπουργείου, ο μέσος μισθός είναι 2.033 ευρώ, στο ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας) ο μέσος μισθός για υπάλληλο ΠΕ είναι 2.540 ευρώ, στη ΔΕΠΑ ο μέσος μισθός για την κατηγορία ΠΕ είναι 1.821,50 ευρώ.
Είναι ενδιαφέρον ότι ο ΕΑΧΑ (Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις) απέστειλε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο μέσος μισθός για ένα υπάλληλο, μόνιμο, ΠΕ είναι 3.236,50 ευρώ.
Επίσης για υπάλληλο ΠΕ ο μέσος μισθός στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου είναι 1.473 ευρώ, αλλά ο υπάλληλος ΠΕ στον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας, Μαυροβουνίου, Κεφαλόβρυσσου, Βελεστίνου έχει μέσο μισθό 1.598,65 ευρώ, στον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης ο μέσος μισθός για υπάλληλο ΠΕ είναι 1.643,26 ευρώ και στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου- Αώου και Πίνδου είναι 1.929,76 ευρώ.
Η «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» δεν έστειλε τα στοιχεία στη Βουλή, λέγοντας ότι τόσο η ίδια η εταιρεία όσο και οι συνδεδεμένες με αυτή (θυγατρικές) εταιρείες δεν αποτελούν φορείς ούτε της Κεντρικής ούτε της Γενικής Κυβέρνησης, δεν χρηματοδοτούνται από την Κεντρική Διοίκηση ούτε καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Ο ΔΕΣΦΑ απέστειλε τον «συνολικό μέσο μισθό στην εταιρεία», δηλαδή 3.183,39 ευρώ, ενώ ο ΛΑΓΗΕ απέστειλε μέσους ετήσιους μισθούς.
Στη ΔΕΗ ένας πτυχιούχος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έχει μέση μηνιαία μισθοδοσία 2.907,64 ευρώ και καθαρές αποδοχές 1.686 ευρώ. Η μέση μηνιαία μισθοδοσία για διπλωματούχους μηχανικούς είναι 3.797,47 ευρώ που αντιστοιχούν σε 2.088 καθαρές αποδοχές.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Η εικόνα για τους υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι καλύτερη σε σύγκριση με τους μέσους μισθούς σε άλλα υπουργεία. Από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, προκύπτει ότι ο μέσος μηνιαίος μεικτός μισθός της κατηγορίας ΠΕ είναι 2.672 ευρώ.
Στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάγεται και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στο οποίο υπάλληλος ΠΕ έχει μέσο μισθό 2.857 ευρώ. Το ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) απέστειλε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο μέσος μισθός κατηγορίας ΠΕ είναι 3.326,20 ευρώ. Στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου ο μέσος μισθός για υπάλληλο ΠΕ είναι 2227,57 ευρώ, αλλά στον ΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου) είναι 2.418 ευρώ, στον Invest in Greece για υπάλληλο ΠΕ είναι 1.677 ευρώ, στη ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) είναι 1.729,29 ευρώ, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι 1.739,77 ευρώ, στον ΕΛΟΤ είναι 1.877,68 ευρώ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τους μισθούς στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ απέστειλε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, όχι όμως και όσων υπηρετούν στο ίδιο υπουργείο. Υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ στο διοικητικό προσωπικό πανεπιστημίου έχει μέσο μισθό 1.600 ευρώ και το ίδιο ισχύει και για τα ΤΕΙ. Καθηγητής ΑΕΙ έχει μέσο μισθό 2.800 ευρώ, ο αναπληρωτής 2.500 ευρώ, οι επίκουροι 2.200 ευρώ και οι λέκτορες 2.000 ευρώ. Στα ΤΕΙ, ο καθηγητής έχει μέσο μισθό 2.300 ευρώ, ο αναπληρωτής 1.900 ευρώ, ο επίκουρος 1.900, ο καθηγητής εφαρμογών 1.600 ευρώ.
Από το υπουργείο Παιδείας διαβιβάστηκαν και συγκεντρωτικά στοιχεία για το μηνιαίο μισθολογικό κόστος των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Το μεγαλύτερο ποσό πληρώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ανέρχεται σε 7.806.164 ευρώ, ενώ ακολουθεί το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μηνιαίο κόστος 7.614.756 ευρώ.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ο μόνιμος εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει μέσο μηνιαίο μισθό 1.750 ευρώ και ο ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου, 1.325 ευρώ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Στο υπουργείο Εξωτερικών απασχολούνται υπάλληλοι, υπαγόμενοι τόσο στο Ενιαίο όσο και στο Ειδικό Μισθολόγιο. Ο μέσος μισθός για υπάλληλο ενιαίου μισθολογίου κατηγορίας ΠΕ είναι 1.600 ευρώ. Τα πράγματα είναι διαφορετικά με τα επιδόματα αλλοδαπής. Το υπουργείο Εξωτερικών εποπτεύει τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού που κατέθεσε μόνο συγκεντρωτικά στοιχεία και όχι τον μέσο μισθό. Εποπτεύει όμως, και το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών σπουδών Βενετίας, όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός για τον διευθυντή είναι 7.161 ευρώ και για τον βιβλιοθηκάριο 2.640 ευρώ, για τον φύλακα 1.450 ευρώ και για την καθαρίστρια 800 ευρώ.

aftodioikisi.gr

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΟΤΑ : "ΣΩΖΟΝΤΑΙ" ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ 2.500 , ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ


Την κατανόηση του αδιεξόδου με τη δήθεν αξιολόγηση των δομών των δήμων σε συνδυασμό με προεκλογικό σχέδιο «σωτηρίας» περίπου των μισών από τους 5 με 6.000 υπαλλήλους των δήμων που έχει αποφασισθεί να ενταχθούν στο κύμα διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου,  βλέπουν μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ πίσω από την ξαφνική υιοθέτηση εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών της εθελοντικής κινητικότητας.
Κι αυτό γιατί, όπως ειπώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  κατά τη χθεσινή συνάντηση από τους ίδιους τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ οι δημοτικοί υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο καθεστώς της εθελοντικής κινητικότητας εκτιμάται ότι δεν θα ξεπερνούν τους 3.000, αριθμός που φτάνει να καλύψει σχεδόν τους μισούς από τους «διαθέσιμους» που πρέπει να δώσει η αυτοδιοίκηση στο κύμα του Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, την εκτίμηση αυτή είχαν κάνει οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και κατά τη συνάντηση τους με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη τον περασμένο Αύγουστο. Τότε,  εκθέτοντας το σχέδιο για την εθελοντική κινητικότητα είχαν μιλήσει ακόμη και για 3.500, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση αυτή θεωρήθηκε εκ των υστέρων υπερβολική.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για 5 έως 6.000 διαθέσιμους από την Αυτοδιοίκηση, με τη ρύθμιση που θα ενταχθεί στον αντικαλλικράτη θα δίνεται η δυνατότητα εθελοντικής κινητικότητας όχι μόνο στους υπαλλήλους των δήμων, των περιφερειών και τον ΝΠΔΔ τους αλλά και στους εργαζόμενους στο υπουργείο Εσωτερικών και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Ωστόσο, καθώς οι υπάλληλοι του ΥΠΕΣ είναι μερικές εκατοντάδες και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων μόλις 6.500, έναντι σχεδόν 86.000 που εργάζονται σε δήμους και περιφέρειες είναι αμφίβολο αν αυτή η διεύρυνση θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εφόσον η εθελοντική κινητικότητα προσφέρει στη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας 2.500 υπαλλήλους, θα πρέπει να βρεθούν ακόμη 2.500 με 3.000 για να συμπληρωθεί ο αριθμός. Από που θα βρεθούν; Απάντηση δεν δόθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση αλλά σε αυτή την περίπτωση, και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση δομών για να διαπιστωθεί ποιοι φορείς έχουν πλεονάζον προσωπικό και ποιοι ελλείψεις, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε για μία ακόμη φορά σε οριζόντιες περικοπές τύπου σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών, με την καθαριότητα να βρίσκεται, αυτή τη φορά,  στο στόχαστρο.
Τα βήματα και το κίνητρο της «μη απόλυσης»
Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρωινής τριμερούς (ΥΠΔΜ, ΥΠΕΣ, ΚΕΔΕ) συνάντησης στην οποία συμμετείχαν ο Κ. Μητσοτάκης, οι Γ. Μιχελάκης και Λ. Γρηγοράκος και το προεδρείο της ΚΕΔΕ μετά τις τελικές παρατηρήσεις που θα στείλουν οι δήμαρχοι στο υπουργείο Εσωτερικών τις επόμενες ημέρες θα ενταχθεί ρύθμιση για την εθελοντική κινητικότητα στο νομοσχέδιο (αντικαλλικράτη) που θα καταθέσει ο υπουργός Εσωτερικών την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.
-Με την ψήφιση της ρύθμισης και τη δημοσίευση του ΦΕΚ το ΥΠΕΣ και οι ΟΤΑ θα καλέσουν τους υπαλλήλους των φορέων (Κεντρική Υπηρεσία ΥΠΕΣ, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Δήμοι, ΝΠΔΔ) να δηλώσουν αν θέλουν να μετακινηθούν σε εθελούσια βάση. Βασικό κίνητρο, το γεγονός ότι από τη στιγμή που ένας υπάλληλος μετακινηθεί δεν κινδυνεύει στο μέλλον από διαθεσιμότητα ή απόλυση. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ξεκινήσει το Δεκέμβριο και τα ΥΠΔΜ και ΥΠΕΣ θέλουν να διαρκέσει 15 ημέρες. Ωστόσο, η ΚΕΔΕ ζήτησε η προθεσμία για τη δήλωση να είναι ένα μήνα, αίτημα που φαίνεται ότι γίνεται αποδεκτό
- Με βάση τη σχετική πρόσκληση οι υπάλληλοι θα δηλώσουν σε ποιες από τις παραπάνω υπηρεσίες (Κεντρική Υπηρεσία ΥΠΕΣ, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Δήμοι, ΝΠΔΔ) σε όλη τη χώρα θέλουν να μετακινηθούν.  Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετακίνησή τους θα είναι να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του φορέα που υπηρετούν και του φορέα υποδοχής, ο οποίος θα πρέπει να διαθέτει και τις σχετικές πιστώσεις.  Οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε συνδυασμό με το ότι δεν έχει προχωρήσει η αξιολόγηση δομών των ΟΤΑ ώστε να διαπιστωθεί ποιοι έχουν πλεονάζον προσωπικό και ποιοι ελλείψεις, δυσκολεύει τις μετακινήσεις.
-Στη συνέχεια ο υπάλληλος του οποίου θα εγκριθεί η μετακίνηση θα εντάσσεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας για δύο μήνες ζητούν ΥΠΔΜ και ΥΠΕΣ, 15 ημέρες με 1 μήνα η ΚΕΔΕ, και μέσα στη συγκεκριμένη προθεσμία θα τοποθετείται στη νέα του θέση.
 aftodioikisi.gr

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11/2013 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΪΜΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11/2013 – ΣΤΙΣ 6μμ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΟΔΟΣ ΜΙΧΑΛΩΝ)
Το ΠΑΜΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της χώρας μας, τιμούν την κορύφωση της αντιδικτατορικής δράσης, την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τιμούν εκείνον τον ηρωικό ξεσηκωμό των εργαζομένων και της νεολαίας, πρωτοστατώντας σήμερα με αυτοθυσία και σύγχρονο ηρωισμό στους ταξικούς αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.