Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

« Σύσκεψη- συγκέντρωση αναπληρωτών όλων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τις καθυστερήσεις στην καταβολή του μηνιαίου μισθού τη Δευτέρα 9/3/2015 στις 19:00 στον Οίκο Χίου Διδασκάλου»


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
        Το Δ.Σ. σε συνεδρίασή του την Παρασκευή 6/3/2015 κατέληξε να γίνει  σύσκεψη- συγκέντρωση αναπληρωτών όλων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τις καθυστερήσεις στην καταβολή του μηνιαίου μισθού, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι αναπληρωτές στο Νομό προέρχονται από διαφορετικά προγράμματα ΕΣΠΑ ( ΕΑΕΠ, ολοήμερα, εξατομικευμένες  δράσεις, παράλληλη στήριξη, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Νέο Σχολείο κα) και  κρατικό προϋπολογισμό που οδηγούν σε χρηματοδότηση από διαφορετικούς κωδικούς των συγκεκριμένων προγραμμάτων.
Ο σκοπός της συνάντησης θα είναι οι ενέργειές μας για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, η διεκδίκηση της πληρωμής όλων των εκπαιδευτικών κάθε 1η του μήνα ανεξαρτήτως του προγράμματος πρόσληψης.
Η παρουσία όλων των συναδέλφων και συναδελφισσών κρίνεται απαραίτητη ανεξάρτητα εάν έχουν πληρωθεί για αυτό το μήνα ή όχι.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                             ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ    ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

EΡΧΕΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ




Η κάρτα αυτή, σε πρώτη φάση, σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί αφενός για την πάταξη της γραφειοκρατίας καθώς πλέον ο κάτοχός της θα έχει πάντα μαζί του όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για τις συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες και αφετέρου θα αποτελέσει και μέσο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η κάρτα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα έχει και τη λειτουργία προπληρωμένης κάρτας στην οποίο το κράτος θα «φορτώνει» κάθε μήνα ένα συγκεκριμένο ποσό για όσους βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας προκειμένου να αγοράζουν τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ ή να λαμβάνουν την επιδότηση ενοικίου που προβλέπεται από τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η πάταξη της γραφειοκρατίας
Σε δεύτερο χρόνο, η κάρτα του πολίτη αναμένεται να αποτελέσει το βασικό αποδεικτικό για όλες τις συναλλαγές με το κράτος καθώς τελικά θα περιέχει όλα τα στοιχεία του κάθε πολίτη με στόχο να παταχθεί η γραφειοκρατία, αφού στόχος είναι μελλοντικά να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.) και θα περιλαμβάνει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τους κωδικούς για το πρόγραμμα taxis του υπουργείου Οικονομικών.
Σε δεύτερο επίπεδο με την κάρτα αυτή θα γίνονται και όλες οι αγορές των κατόχων – πολιτών καθώς θα είναι υποχρεωτική η χρήση της για να καταχωρίζονται όλες οι αποδείξεις.


Πηγή: Κάρτα πολίτη με τσιπάκι, η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα όλων των Ελλήνων – Θα περιλαμβάνει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ΑΔΤ ~ In Real News Magazine http://inrealnews.blogspot.com/2015/03/karta-politi-me-tsipaki-i-nea-ilektroniki-tautotita-olon-ton-ellinon-tha-perilamvanei-afm-amka-kai-adt.html#ixzz3TneLCl7A

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ



Η παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, το μεσημέρι της Κυριακής, στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού.
Ο κ. Αβραμόπουλος είναι παρών στη συνεδρίαση και μετέχει στις εργασίες.
Στην ομιλία του, ο κ. Αβραμόπουλος εισηγήθηκε τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων στο κόμμα να τις αναλάβουν στελέχη από τη νέα γενιά.
«Είναι καιρός να γεφυρώσουμε τις γενιές της παράταξης» σημείωσε και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου της ΝΔ, λόγω της συνεχούς ενασχόλησής του, όπως είπε, με τα ευρωπαϊκά θέματα, λόγω της παρουσίας του στην Κομισιόν.
Παράλληλα, αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας, ζήτησε να γίνει «γενναία αυτοκριτική» και «να τελειώνουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ».
protothema.gr

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ!



Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Με τίποτα δεν φεύγει από μόνος του ο Αντώνης Σαμαράς! Δεν εγκαταλείπει τη θέση του προέδρου της ΝΔ, την τελευταία καρέκλα που του έχει απομείνει, ο κόσμος να χαλάσει! Αν δεν τον ανατρέψουν, δεν πρόκειται να τον ξεφορτωθούν τα στελέχη της Δεξιάς! Μάλλον πρέπει να ζητήσουν τεχνογνωσία από τον Βαγγέλη Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ πώςεκβίασαν πολιτικά τον Γιωργάκη Παπανδρέου και τον εξανάγκασαν να «παραιτηθεί». Τι να πρωτοκάνει όμως και ο βουλιμικός για εξουσία Βενιζέλος, ο οποίος αυτή τη στιγμή τρώει το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζοντας το συνέδριο ΠΑΣΟΚ για τον Μάιο!
«Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου» ήταν η μισή φράση του Σαμαρά που προκάλεσε άφθονο γέλιο, αλλά και ελπίδες στα εξουσιολάγνα στελέχη της Δεξιάς, τα οποία κατά δεκάδες πλέον φαντάζονται τον εαυτό τους πρόεδρο της ΝΔ. Με το που είπε όμως την άλλη μισή φράση ο παταγωδώς αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός, οι προσδοκίες ξεφούσκωσαν: «…αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τη χώρα»! «Δεν φεύγω με τίποτα!» τους είπε δηλαδή ο Σαμαράς. Για να τους γλυκάνει το χάπι, μήπως και σώσει τη θεσούλα του, τους έταξε και προοπτική… εξουσίας (!) οσονούπω: «Πρωτόγνωρες ευθύνες θα κληθεί να αναλάβει η παράταξη σύντομα» ανήγγειλε ο Σαμαράς με βαθυστόχαστο ύψος αρχαίου μάντη, όταν παραμύθιαζε τους ηλίθιους αλλά «κονομημένους» επισκέπτες του μαντείου. «Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει ούτε μέχρι το Πάσχα!» συμπλήρωσε έτερος πεφωτισμένος μάντης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, τον αποτυχημένο τέως πρωθυπουργό, οπότε όλοι οι κορυφαίοι δεξιοί παράγοντες πείστηκαν από τα σοφά λόγια των δύο προλαλησάντων! Ο Σαμαράς, μάλιστα, άρχισε να τους δουλεύει κι από πάνω, εξηγώντας τους γιατί δενθα ήταν καθόλου καλό ένα έκτακτο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο αποκλειστικό στόχο θα είχε να τον καθαιρέσει από πρόεδρο της ΝΔ.

«Σκέφτηκα το έκτακτο συνέδριο. Αυτό όμως θα το εμφάνιζαν και θα το μετέτρεπαν σε σύμπτωμα μέγιστης εσωστρέφειας για την παράταξή μας. Θα εκμεταλλεύονταν και την παραμικρή δήλωση οποιουδήποτε στελέχους για να δείξουν την παράταξη σπαρασσόμενη σε κρίσιμες ώρες» διακήρυξε εμβριθώς ο Σαμαράς. Μπροστά, λοιπόν, σε αυτό τον τρομερό κίνδυνο να πάθει η ΝΔ «εσωστρέφεια» για τρεις-τέσσερεις εβδομάδες, μέχρι να τον φάει από πρόεδρο, ο Σαμαράς αρνήθηκε σθεναρά τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου της ΝΔ, που θα κατέληγε σε χορό ευτυχίας και κατασπάραξης του τέως πρωθυπουργού.
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη σύγκληση του έκτακτου συνεδρίου που στόχο έχει να με φάει», δήλωσε υποκριτικά ο Σαμαράς, «αλλά τέτοιο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνω!» διακήρυξε με βαρύ, μαγκίτικο ύφος δεκαετίας 1950, συνεπαρμένος από τον κομματικό πατριωτισμό της Δεξιάς που επιδείκνυε όλος ο κομματικός και πολιτικός υπόκοσμος των «γερμανοτσολιάδων» εκείνης της εποχής. Φάνηκε όμως μεγαλόψυχος προς τους… «χαρμάνηδες» βουλευτές της Δεξιάς, οι οποίοι πρέπει κάτι να δείξουν ότι κάνουν για να ξαναπάρουν την ψήφο των πολιτών που τους ψηφίζουν και να ξαναβγούν βουλευτές. Ειδικά τώρα που η ΝΔ δεν έχει πια την εξουσία να εξαγοράζει την ψήφο τους με προσωπικά ρουσφέτια, ο Σαμαράς είχε και πάλι να προσφέρει τη λύση!
«Θα ανακοινώσω εθνική συνδιάσκεψη, προκειμένου να υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος στη βάση για την επικαιροποίηση της ιδεολογικής μας ταυτότητας» διακήρυξε ο τέως πρωθυπουργός. Ο τέως υπουργός Νίκος Δένδιας «τα πήρε στο κρανίο»: «Τα περί εθνικής συνδιάσκεψης δεν έχουν έννοια. Η εθνική συνδιάσκεψη δεν προβλέπεται από το καταστατικό ως αυτοτελές όργανο του κόμματος και δεν έχει την παραμικρή αποφασιστική αρμοδιότητα» δήλωσε, τασσόμενος φυσικά υπέρ της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου, γιατί πώς αλλιώς θα φάνε τον Σαμαρά για να γίνει αυτός αρχηγός; Πικρόχολα του απάντησε ο Σαμαράς, πλήρης υποκρισίας: «Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Νίκο Δένδια που μου έλεγε ότι πρέπει να ξεκουραστώ. Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε!» είπε στη δευτερολογία του. Τον Δένδια όμως ανέλαβε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος να τον ξεφτιλίσει για χάρη του αρχηγού του, λέγοντας: «Ύπατος, ύπατοι, ύπατα. Μπράβο, ρε Νίκο! Ποιοι φωνάζουν; Μεγαλοσχήμονες και όσοι ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς. Νεκροθάφτες και παραπληροφορητές, που τροφοδοτούσαν διάφορα σενάρια περί δήθεν λαϊκιστών. Όποιος θέλει για αρχηγός, εδώ είμαστε. Αλλά κάποιοι μοστράρουν στα έντυπα σαν αρχηγοί της δεκάρας!» κατέληξε. Στη… δεκάωρη (!) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ μίλησαν πάνω από 50 βουλευτές, από τους 76 που έχουν πλέον απομείνει στη Δεξιά. Περίπου οι μισοίαπό όσους μίλησαν τάχθηκαν υπέρ της σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου ώστε να απαλλαγεί η ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά, καθαιρώντας τον από πρόεδρο. Από τη στάση του κατάλαβαν ότι μόνο αν τον ανατρέψουν θα τον ξεφορτωθούν. Από μόνος του δεν φεύγει με τίποτα!
Ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν φυσικά πανευτυχής, αν ο Αντώνης Σαμαράς παρέμενε πρόεδρος της ΝΔ όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια. Ένας τέως πρωθυπουργός που έχει σαρωθεί από τη λαϊκή ψήφο με οκτώμισι μονάδες διαφορά ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει ξανακερδίσει την πρωθυπουργία υπό ομαλές πολιτικές συνθήκες. Ας μη νομίσει όμως ο Τσίπρας ότι θα τον σώσει από τις υποχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι η ΝΔ θα έχει για κάποιο διάστημα αρχηγό ένα άταφο, τυμπανιαίο και περιφερόμενο πολιτικό πτώμα που όλοι το φτύνουν!
 *Δημοσιεύτικε στον ΠΡΙΝ την Κυριακή 8 Μαρτίου

iskra.gr

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ «NEOΑΠΟΙΚΙΑΚΟΙ» ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ EUROGROUP



ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» - ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ  
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΙΚ ΕΝΟΨΕΙ EUROGROUP          
Σε νέους «νεοαποικιακού» τύπου και ύφους εκβιασμούς προς την Ελλάδα προέβη ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ μετά και το διπλό χθεσινό εκβιαστικό «όχι» του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ ακολουθώντας τις γερμανο-ΕΕ κατευθύνσεις αρνήθηκε τόσο την αύξηση των ορίων για έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, όσο και τη συμμετοχή των τραπεζών στις εκδόσεις αυτές.
Παράλληλα, έδωσε ELA με το «σταγονόμετρο» αυξάνοντας μόλις κατά 500 εκατ. ευρώ την έκτακτη παροχή ρευστότητας (στα 68,8 δισ. ευρώ). (βλ. περισσότερα ΕΔΩ)
Οι πιστωτές , εκβιάζουν με οικονομική ασφυξία τη χώρα, αν στις επόμενες μέρες δεν εφαρμόσει πλήρως τη "συμφωνία", προχωρώντας άμεσα στις επιθυμητές για τις κυρίαρχες πολιτικο-οικονομικές ελίτ της ΕΕ "μεταρρυθμίσεις" - απορρυθμίσεις και δεν εκπληρώσει απόλυτα και στην ώρα τους τις δανειακές της υποχρεώσεις, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε Μ. Γέγκερ ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας (9/3) τόνισε εμφατικά ότι «όσο πιο γρήγορα εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση το πρόγραμμα των λεγόμενων «μεταρρυθμίσεων», τόσο πιο γρήγορα θα εκταμιευθούν και τα χρήματα, διαμηνύοντας, επιπλέον, ότι η διαδικασία δεν μπορεί να διαρκέσει πέρα από το τέλος Ιουνίου».
«Είναι στο χέρι της Ελλάδας πόσο γρήγορα θα προχωρήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ, λέγοντας ότι, αν η χώρα εφαρμόσει το λεγόμενο «μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» νωρίτερα, τότε μπορεί να λάβει νωρίτερα βοήθεια(!).
Ο Μ. Γέγκερ επανέλαβε ότι το ... πρόγραμμα "μεταρρυθμίσεων" θα πρέπει να εφαρμοστεί, να αξιολογηθεί από τους τρεις «θεσμούς» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και, αν η αξιολόγηση είναι θετική, τότε και μόνο το Eurogroup θα μπορεί να αποφασίσει να εκταμιευθούν τα χρήματα.
«Ένα είναι ξεκάθαρο, δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση μετά τον Ιούνιο», τόνισε εκβιαστικά.
Ο εκπρόσωπος του γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει πληροφορίες που αφορούν προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης και δημοσίευμα σχετικό με το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί εκτάκτως με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.
Αξιωματούχος της Ευρωζώνης, τον οποίο επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε δηλώσει νωρίτερα, πως δεν θα υπάρξει απόφαση στο Εurogroup της Δευτέρας (9/3) για εκταμίευση μέρους της δόσης στην Ελλάδα δεδομένου ότι οι «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει προηγουμένως να αξιολογηθούν και θα κοστολογηθούν από τους εκπροσώπους των δανειστών.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένουν από τον Έλληνα ομόλογό τους να τους παρουσιάσει λεπτομερώς το περιεχόμενο των «μεταρρυθμίσεων». Παράλληλα, το Eurogroup αναμένει να ακούσει από τους «θεσμούς» και από τον Έλληνα υπουργό την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις τεχνικές συζητήσεις.
Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος αξιωματούχος, άφησε πάντως να εννοηθεί ότι στο δικό του επίπεδο οι επικοινωνίες με τις ελληνικές υπηρεσίες είναι περιορισμένες και ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι θα λάβουν μέρος στις τεχνικές διαβουλεύσεις, πότε και πού θα γίνουν αυτές. Ανέφερε, επίσης, ότι οι τεχνικές διαβουλεύσεις δεν αναμένεται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, όπως εκτιμούσαν οι υπηρεσίες της ευρωζώνης.
Υπογράμμισε, δε , ότι οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο και γι΄ αυτόν τον λόγο τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών εκπροσώπων θα πρέπει να εντατικοποιηθούν.
Την ανάγκη αποπληρωμής, στο ακέραιο, των δανείων που έλαβε η Ελλάδα από τους «εταίρους» της στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει πλήρως τα δάνεια αυτά. Αυτό περιμένουμε και δεν έχει αλλάξει τίποτε ως προς αυτό, ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε πως μια ονομαστική άφεση χρέους για την Ελλάδα θα ήταν οικονομικά ανέφικτη και πολιτικά αδύνατη. «Η Ευρωζώνη δεν είναι ζώνη μεταβίβασης χρέους», σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΤΗΣ
ΟΙ 7 ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΙΚ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Εν τω μεταξύ, νέα επιστολή απέστειλε ο υπουργός Οικονομικός, Γιάνης Βαρουφάκης ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας (9/3). Μάλιστα ο Γ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στην Βενετία, όπου θα μιλήσει σε συνέδριο, αλλά θα έχει και συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του.
Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε το πρωί της Παρασκευής: "Λάβαμε νέα επιστολή του Γ. Βαρουφάκη με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις για το Eurogroup της Δευτέρας".
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι:
1. Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.
2. Μεταρρυθμίσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Προϋπολογισμού και αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό
3. Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα
4. Βελτιώσεις στη νομοθεσία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
5. Άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών
6. Μείωση γραφειοκρατίας και βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών
7. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
Σύμφωνα πάντως με Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel, η νέα επιστολή Βαρουφάκη προς τον κύριο Ντάισελμπλουμ έφτασε στις Βρυξέλλες μετά την συνεδρίαση του τελευταίου Euro-working Group, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει προετοιμαστεί ώστε να συζητηθεί στο ερχόμενο Eurogroup της Δευτέρας.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το Eurogroup δεν είναι σε θέση να συζητήσει τις προτάσεις Βαρουφάκη, εάν αυτές δεν έχουν προηγουμένως εξεταστεί από τους Θεσμούς.
Η συνεδρίαση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να είναι μακράς διάρκειας.

iskra.gr

Διαμαρτυρίες από παντού για τη Digea…


Digea-logo11Βομβαρδισμός διαμαρτυριών από όλη τη χώρα για το ψηφιακό σήμα της Digea. Ειδικά στην Κρήτη τα λεγόμενα «λευκά σημεία» του χάρτη είναι αρκετά, με αποτέλεσμα πολλά χωριά στους Νομούς Χανίων και Λασιθίου να μη βλέπουν καθόλου τηλεόραση. Η πρώτη ερώτηση βουλευτή για το θέμα κατατέθηκε αυτήν την εβδομάδα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δερμιτζάκης με ερώτησή του στον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας ζητάει να πληροφορηθεί αν έχει ευθύνες η Digea για τη μή επαρκή κάλυψη του Νομού Λασιθίου και, αν δεν ευθύνεται αυτή, ποιος και γιατί αποφάσισε τα συγκεκριμένα σημεία ψηφιακής κάλυψης. Ζητάει, επίσης, άμεση επίλυση του θέματος με συνέχιση της αναλογικής εκπομπής.
** Για την έλλειψη ψηφιακού σήματος διαμαρτυρήθηκαν με υπόμνημά τους στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι δήμαρχοι Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας, οι οποίοι έθεσαν το θέμα του κόστους των αναμεταδοτών που θα πρέπει να πληρώσουν οι δήμοι προκειμένου να εκπέμπεται το ψηφιακό σήμα της Digea στις περιοχές τους.
** Άλλο ένα δείγμα του ψηφιακού μπάχαλου στη χώρα είναι η περίπτωση της Λέσβου, όπου ο δήμος αρχικά αρνήθηκε να υλοποιήσει την εντολή της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και να σβήσει το αναλογικό σήμα στο νησί μετά την ψηφιακή μετάβαση της Digea. Όπως αποδείχθηκε, όμως, η αναλογική εκπομπή δημιουργούσε παρεμβολές στο ψηφιακό σήμα! Έτσι, τελικά, ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως θα κατεβάσει τους αναλογικούς πομπούς.

typologies.gr

Προειδοποίηση ΚΕΕΛΠΝΟ για τους μετανάστες της Αμυγδαλέζας


«Έχουμε διαπιστώσει ότι στον πληθυσμό που κρατείται στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα εκδήλωσης φυματίωσης. Πολλοί είναι εκείνοι στους οποίους αν κάναμε το ανάλογο τεστ θα έβγαιναν θετικοί» σημειώνει μεταξύ άλλων, ο λοιμωξιολόγος του ΚΕΛΠΝΟΑθανάσιος Τσακρής.
Ο ίδιος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για τυχόν ενδεχόμενο έκρηξης μιας υγειονομικής «βόμβας», από την απελευθέρωση παράνομων μεταναστών, χωρίς καμία προληπτική εξέταση για μολυσματικές νόσους, όπως το AIDS, τη φυματίωση ή την ηπατίτιδα.
Να σημειωθεί ότι στην Αμυγδαλέζα, σχεδόν το 30% των κρατούμενων μεταναστών είχαν εντοπιστεί να είναι φορείς του βάκιλου της φυματίωσης, χωρίς οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν εξεταστεί περαιτέρω για να διαπιστωθεί αν νοσούν, όπως και 150 αστυνομικοί του κέντρου αλλά και αστυνομικών τμημάτων της πρωτεύουσας.
Από τους 1.111 μετανάστες που βρίσκονταν στην Αμυγδαλέζα περισσότεροι από 400 έχουν ελευθερωθεί και έχουν αφεθεί στην Ομόνοια, ενώ από τους 3.195, που κρατούνταν συνολικά στα 7 κέντρα κράτησης της χώρας έχουν ελευθερωθεί 1.278, με τον αριθμό να ανεβαίνει καθημερινά.


aixmi.gr

Ανατροπή για Αμφίπολη: Ο Λέων δεν ήταν στην κορυφή του λόφου


Ανέτρεψε το ιδρυτικό αφήγημα του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης ο γεωλόγος -σπηλαιολόγος Εάγγελος Καμπούρογλου, υποστηρίζοντας ότι ο περίφημος Λέων δεν βρισκόταν στην κορυφή του λόφου Καστά.
Μιλώντας στο αρχαιολογικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη ο κ.  Καμπούρογλου τόνισε ότι ο λόφος Καστά στην Αμφίπολη ήταν φυσικός κι όχι τεχνητός. Επίσης, ήταν σχηματισμένος από ιζήματα χαλαζιακών άμμων και αργίλου και ψαμμίτη, υλικά που τον καθιστούν μειωμένης αντοχής και «ανίκανο» να φέρει επί αιώνες στην κορυφή του βάρος μεγαλύτερο των 500 τόνων (το βάθρο και το γλυπτό του Λέοντα ξεπερνούν συνολικά σε βάρος τους 1.500 τόνους). «Δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι ο Λέων βρισκόταν τοποθετημένος πάνω στο λόφο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η επικεφαλής της ανασκαφής Κατερίνα Περιστέρη είναι απούσα από το συνέδριο και έχει καταγγείλει την παρουσία του Καμπούρογλου, ο οποίος υποβάθμισε πλήρως τον κιβωτιόσχημο τάφο που βρέθηκε στο εσωτερικό του λόφου, χαρακτηρίζοντάς τον «ευτελές οικοδόμημα» που δεν θα μπορούσε να αποτελεί μέρος του συνόλου του μνημείου.
Στην εισήγησή του ο κ. Καμπούρογλου, ο οποίος υπήρξε από τους πρώτους συνεργάτες της κ. Περιστέρη στην έναρξη των ερευνών του λόφου Καστά, υποστήριξε πως «στο εσωτερικό του νεκρικού θαλάμου (όπου είχε εισέλθει πρώτος) εντόπισε πολλαπλές ανθρωπογενείς παρεμβάσεις καθώς και υπολείμματα καύσεων (δείγματά τους έχουν αποσταλεί σε αρμόδιο ινστιτούτο μελετών στη Μασαχουσέτη απ’ όπου δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα), ενώ στην οροφή του διαπιστώθηκαν μετακινήσεις εδαφών (πιθανότατα από σεισμό, όπως εκείνος του 597 μ.Χ., μεγέθους 6,7 Ρίχτερ με επίκεντρο γειτονική περιοχή – ο οποίος είχε ως επίπτωση ακόμα και την αλλαγή του ρου του Στρυμόνα).


aixmi.gr

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



Εκλογές ή δημοψήφισμα: O Γιάνης Βαρουφάκης με δηλώσεις του στην «Corriere dell Serra» αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στην κάλπη, εάν οι εταίροι δεν δεχθούν το ελληνικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση.

Εκλογές ή δημοψήφισμα: Ο Γιάνης Βαρουφάκης με δηλώσεις του στην «Corriere dell Serra» αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στην κάλπη, εάν οι εταίροι δεν δεχθούν το ελληνικό σχέδιο«Όπως έχω πει στον πρωθυπουργό μου, δεν είμαστε ακόμα κολλημένοι στις θέσεις μας. Μπορούμε να πάμε σε εκλογές, να καλέσουμε ένα δημοψήφισμα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποστέλλοντας το δικό του μήνυμα προς τους εταίρους, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες

Η ιταλική εφημερίδα σχολίασε πως το δημοψήφισμα θα μπορούσε να είναι για την παραμονή στο ευρώ.

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στις Βρυξέλλες, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει ούτως ή άλλως. Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι ο δεσμός εμπιστοσύνης που μας δένει με τους ανθρώπους... Ύστερα από πέντε χρόνια κατά τα οποία (κάποιοι) ισχυρίστηκαν ότι θέλουν να σώσουν την Ελλάδα, οι άνθρωποι πλέον καταλαβαίνουν».

Στην ίδια συνέντευξη ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ εκτιμά πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δάνειο: «Η ιδέα που προτείνουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας είναι ένα σχέδιο που θα δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα ανάπτυξης και φρένου στην ανθρωπιστική κρίση». 

Σε άλλο σημείο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, ενημέρωσε πως «έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων - για τα υπόλοιπα θα δούμε».

Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, «από τώρα έως και τον Ιούνιο στόχος είναι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα δεύτερο επίπεδο: να προβούμε σε επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Η πρόθεσή μας είναι να φτάσουμε σε ένα "συμβόλαιο για την ανάπτυξη" που να βασίζεται σε μια λογική προσέγγιση όσον αφορά τη φορολογία».

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε τη σχέση του με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι «τυπική». «Η ΕΚΤ είναι πολύ αυστηρή όσον αφορά το χρέος της Ελλάδας και απαιτεί πειθαρχία. Θα πρέπει όμως να φέρεται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις χώρες και όχι διαφορετικά στην Ελλάδα» εξήγησε.

Στο τέλος της συνέντευξης, μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε πως «η ΕΚΤ, αντί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες γερμανικών ομολόγων, θα έπρεπε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα - χθες και όχι αύριο».

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ



Καταθέσεις μαμούθ εύπορων Ελλήνων στο εξωτερικό, ενδείξεις φοροδιαφυγής και φορολογικών παραβάσεων, ύποπτες αγοραπωλησίες εκτός Ελλάδας, διακίνηση μαύρου χρήματος και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται στις λίστες που καλούνται να ερευνήσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ με εντολή του υπουργού Επικρατείας κατά της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη. 

Το φοροσαφάρι, οι διασταυρώσεις και οι ταυτοποιήσεις θα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού και όχι με τα γνωστά γραφειοκρατικά κωλύματα, τα οποία εμπόδιζαν εν μέρει τη διεξαγωγή των ελέγχωνΟι λίστες των ονομάτων είναι μακριές και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην κατοχή των ελεγκτικών αρχών σε ενοποιημένη ηλεκτρονική μορφή, γεγονός που καθιστά το έργο του ΣΔΟΕ και των αρμόδιων εισαγγελέων ευκολότερο συγκριτικά με παλαιότερα, αν και εξίσου ογκώδες.

Αυτό διότι το φοροσαφάρι, οι διασταυρώσεις και οι ταυτοποιήσεις θα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού και όχι με τα γνωστά γραφειοκρατικά κωλύματα, τα οποία εμπόδιζαν εν μέρει τη διεξαγωγή των εν λόγω ελέγχων.

Ποιες λίστες όμως βρίσκονται στο στόχαστρο των εμπλεκόμενων φορέων και τι περιλαμβάνουν; Σε ποιο σημείο έχουν φτάσει οι φοροέλεγχοι;

Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικά:

Λίστα Λαγκάρντ

Στη λίστα Φαλτσάνι ή Λαγκάρντ περιλαμβάνονται περισσότερα από 2.000 ονόματα. Έχουν ταυτοποιηθεί 1.740 φυσικά και νομικά πρόσωπα, εκ των οποίων τα 900 εμφανίζουν μηδενικές καταθέσεις. Προς το παρόν οι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί μόνο για 50 ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα.

Λίστα Λουξεμβούργου

Η περίφημη λίστα του Λουξεμβούργου έφτασε στο ελληνικό έδαφος το 2012 και πέρασε κατευθείαν στο ΣΔΟΕ. Στον μακρύ κατάλογο περιλαμβάνονται περί τα 4.000 ονόματα μεγαλοκαταθετών πελατών σε πιστωτικά ιδρύματα του Λουξεμβούργου. Άγνωστο παραμένει σε ποιο σημείο βρίσκεται ο έλεγχος.

Λίστα Λιχτενστάιν

Η εν λόγω λίστα είχε περιέλθει στα χέρια του Χάινριχ Κίμπερ, υπαλλήλου της τράπεζας LGT του Λιχτενστάιν, ο οποίος και την αντέγραψε. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 4.527 ονόματα μεγαλοκαταθετών, ανάμεσά τους και Έλληνες. Το ΣΔΟΕ έχει στοιχεία για 17 Έλληνες, κατοίκους εσωτερικού, οι οποίοι φέρονται να «έσπρωξαν» χρήματα στο Λιχτενστάιν. Οι υποθέσεις ελέγχθηκαν, ωστόσο κρίθηκε πως τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να στοιχειοθετήσουν φορολογικές παραβάσεις.

65 CDs 

Σε ένα σύνολο 65 CDs εμπεριέχονται κινήσεις λογαριασμών (πλην λογαριασμών όψεως), εμβασμάτων και καταθέσεων φυσικών προσώπων για την περίοδο από το 2000 έως το 2012. Σε αυτά τα CDs εμφανίζονται μεταξύ άλλων 1 εκατομμύριο κάτοχοι ΑΦΜ που έχουν καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ.

Κατάλογος με τις offshore
Ίσως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες καταλόγους είναι αυτός που περιλαμβάνει τις offshore εταιρείες που λειτούργησαν ως επί το πλείστον ως βιτρίνες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ιδιοκτησία υπερπολυτελών ακινήτων. Η λίστα περιλαμβάνει περί τις 2.000 υπεράκτιες εταιρείες. 

Μόλις 117 έλεγχοι ολοκληρώθηκαν το 2014. Στις υποθέσεις αυτές καταλογίστηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 51,07 εκατ. ευρώ, αλλά εισπράχθηκαν μόλις 15,1 εκατ. ευρώ.

Ακίνητα Λονδίνου
Τα στοιχεία 400 Ελλήνων που προέβησαν σε αγοραπωλησίες ακινήτων στο Λονδίνο έχουν στα χέρια τους οι ελεγκτές. Πρόκειται για επιφανείς επιχειρηματίες, δικηγόρους, γιατρούς, πολιτικούς, αθλητές, ακόμη και δημοσίους υπαλλήλους. Στον κατάλογο υπάρχουν πλήρη στοιχεία με τις διευθύνσεις, τα τετραγωνικά μέτρα και τη χρήση των ακινήτων. 

Eμβάσματα
Τέλος, στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών βρίσκονται 17.000 φορολογούμενοι με καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται. Εξ αυτών, οι 538 έχουν ελεγχθεί και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 174,45 εκατ. ευρώ, ενώ εισπράχθηκαν μόλις 35,49 εκατ. ευρώ.


zougla.gr

ΘΥΕΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ



Πολιτική κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξέσπασε με αφορμή την έρευνα του υπουργού Επικρατείας, προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, για παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20 Ιανουαρίου 2015, ο κ. Νικολούδης ζητούσε από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, που δημοσιοποίησε η Realnews, στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον κ. Νικολούδη ότι:

- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: 
α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και 

β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.

Χαρδούβελης: Όλα είναι νόμιμα

Toυς παραπάνω ισχυρισμούς αντέκρουσε με ανακοίνωσή του ο πρώην Τσάρος της Οικονομίας, οοποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει τίποτε παράνομο και παράτυπο στις δραστηριότητές του.

Συγκεκριμένα τονίζει:

Α)Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου. 

Β) Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση Πόθεν Εσχες του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών. 

Γ) Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες. 

Δ) Τέλος, τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)». 



ΣΥΡΙΖΑ: «Έκθετος ο Χαρδούβελης και όσοι τον διόρισαν»

Πρώτος έσπευσε να σηκώσει το γάντι ο ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να καυτηριάζει την υπόθεση και να σηκώνει τους τόνους με ανακοίνωσή της: «Το δημοσίευμα της Real News σχετικά με το έγγραφο του Υπουργού κ. Νικολούδη για το πόθεν έσχες του κ. Χαρδούβελη δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο τον πρώην ΥΠ.ΟΙΚ, αλλά αυτούς που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια στιγμή που ο κ. Χαρδούβελης έστελνε mail στην τρόικα συμφωνώντας σε νέα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, δεν δήλωνε τα εισοδήματά του και έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό. Πώς θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση Σαμαρά να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών όταν ο ίδιος ο ΥΠ.ΟΙΚ της παρανομούσε εις βάρος τους;

Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα. Δεν γίνεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις αμαρτίες αυτών που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και των φίλων τους», τονίζει με νόημα.

ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ίδια ευαισθησία για κορυφαία στελέχη του;»

Δεν πέρασαν λίγες ώρες και η Νέα Δημοκρατία, διά του εκπροσώπου Τύπου, ανταπέδωσε τα πυρά και έριξε λάδι στη φωτιά… καθώς κατονομάζει υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.

Από τη Συγγρού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας σε ζητήματα διαφάνειας ήταν, είναι και θα είναι όλα στο φως. 
Σχετικά με το δημοσίευμα της Real News για τον κ. Χαρδούβελη, όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα, προφανώς θα δώσει ο ίδιος εξηγήσεις.  Όσον αφορά στο πολιτικό σκέλος, φανταζόμαστε ότι την ίδια ευαισθησία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση και για τα κορυφαία στελέχη του, όπως τους κ.κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο οι οποίοι έχουν επενδύσει μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων στις εταιρείες Black Rock και JP Morgan (που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «γύπες» της αγοράς) έχοντας έτσι βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Επίσης καλό είναι να δοθούν εξηγήσεις και για άλλα στελέχη που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, όπως η κα. Ν. Βαλαβάνη, για την οποία έχει γίνει προ μηνός σχετική καταγγελία στην οποία δεν έχει ακόμα απαντήσει…

Τέλος, στον χορό της αντιπαράθεσης μπήκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σε ερώτησή του προς τον κ. Νικολούδη για το θέμα των καταθέσεων του πρώην ΥΠΟΙΚ, ζητεί να ενημερωθεί αν έχει διατάξει ανάλογη έρευνα και για τους τέσσερις βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με της ετήσιες δημοσιευμένες δηλώσεις των βουλευτικών πόθεν έσχες...

zougla.gr

Δεν τα κατάφερε ο ΝΟΧ κόντρα στην Γλυφάδα


Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο ΝΟΧ απέναντι στον ΑΝΟ Γλυφάδας στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1 Πόλο Ανδρών. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθώς οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά τελικά η Γλυφάδα κέρδισε στις λεπτομέρειες. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:
ΑΝΟ Γλυφάδας - ΝΟ Χίου: 7-6
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-0, 1-2
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
ΑΝΟ Γλυφάδας (Μ. Βολτυράκης): Πλατίδης, Καζάζης, Παττακός, Παπούκας, Αγγελίδης 2, Κουλιεράκης 2, Κατρουτζανάκης, Φούτρης, Χατζηγούλας 2, Παπαδόπουλος, Γιαννόπουλος, Δουρίδας, Πουλιόπουλος, Φωτόπουλος 1
ΝΟ Χίου (Μ. Τζόρτζεβιτς): Γαλανόπουλος, Γκιάλης, Μιμίδης, Φαζός, Πρέκας 1, Αλάτσης, Κανδιόγλου, Βιτέλλας,
Ντούλος, Φουντούλης Γιώρ., Καλαργυρός, Γαβαλάς Ι. 5, Μεννής - Μαστρομιχαλάκης, Σωτηράκης
ΝΟ Καλαμακίου - Υδραϊκός ΝΟ: 4-6
Τα οκτάλεπτα: 0-0, 1-3, 1-2, 2-1
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Καλαμακίου (Α. Σταϊκόπουλος): Πρωτονοτάριος, Αλεβίζος, Μητρόπουλος, Σάντα 1, Δουδέσης, Σαλάχας 1, Χατζηδάκης, Καφετζόπουλος 1, Κατσαούνης 1, Αφρουδάκης Ζ., Λιοτσάκης, Δερμιτζάκης, Μπακιρτζόγλου, Αναγνωστόπουλος
Υδραϊκός ΝΟ (Δ. Μαυρωτάς): Φλέγκας, Καϊάφας, Εμμανουηλίδης Ι., Κοκκινάκης 1, Μαυρωτάς Γ., Αγκόρτσας, Μπλάνης 2, Λάζαρης 1, Αργυρόπουλος, Μπιτσάκος, Μπαγλατζής, Εμμανουηλίδης Β. 1, Παπαϊωάννου, Στελλάτος 1
Ολυμπιακός - Νηρέας Λαμίας: 21-2
Τα οκτάλεπτα: 6-1, 3-0, 7-1, 5-0
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Θ. Βλάχος): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 5, Δελακάς 1, Βλαχόπουλος 4, Ποντικέας 1, Ντόσκας,
Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 1, Γούνας 2, Δερβίσης 4
Νηρέας Λαμίας: Χρονόπουλος, Πίσσας 1, Χρυσανθακόπουλος, Χάλαρης, Καλαμάρης, Πετρόχειλος, Χαριτάκης, Καστανάκης, Σταυρόπουλος 1

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ: 10-12
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 0-3, 3-1
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Πανιώνιος (Α. Βάσσος): Παρασκευόπουλος, Καρακάσης Ν. 1, Κοκκάλας 1, Φώσκολος 1, Θωμάκος 4, Δανούρδης 1, Ζώρζος, Γρηγορόπουλος, Λύκαρης, Βέκκος, Γαβαλάς Γ. 1, Καρακατσάνης, Μιγόπουλος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Αθυμαρίτης 1
ΠΑΟΚ (Π. Βέργος): Κεχαγιάς Στρ., Σαρησάββας 1, Μιτελούδης 1, Αληχανίδης 2, Προσινικλής Ν., Νικολαϊδης,
Κόλιανιν 1, Παπαποστόλου 1, Βογιατζόγλου 1, Σολανάκης 5, Μαζοκοπάκης, Βαχαρέλης, Μπεζιλιώτης, Δημητριάδης, Προσινικλής  

ΝΟ Βουλιαγμένης - Παναθηναϊκός: 8-6
Τα οκτάλεπτα: 0-0, 3-3, 3-0, 2-3
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Βουλιαγμένης (Τ. Λοράντος): Τσαλκάνης, Κοπελιάδης, Μασμανίδης 1, Βελώνιας, Χρυσοσπάθης 2, Γούβης 2, Αφρουδάκης Χρ. 1, Ελμισιάν, Αλβέρτης, Καπότσης 1, Τίγκας 1, Καπετανάκης, Ζερδεβάς, Μαυρωτάς, Ποταμιάνος
Παναθηναϊκός (Κ. Λούδης): Καραμπέτσος, Κομάντινα, Σαρτζετάκης, Κόχειλας Ν., Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 1, Παπαδόγκωνας 2, Καλογεράκος, Αφρουδάκης Γ. 1, Δερμιτζάκης, Χαραλαμπόπουλος 2, Γερακούδης, Γρηγοριάδης, Πανταζόπουλος, Σπυρόπουλος
Παλαιό Φάληρο – Εθνικός Πειραιά: 8-11
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-4, 1-0, 1-3
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Παλαιό Φάληρο (Ν. Βενετόπουλος): Γαβαλάς Θ., Αμπατζόγλου, Τσβέτκοβιτς, Ξενάκης, Σιώνης 4, Σπηλιωτόπουλος, Παναγούλης 2, Βερύκοκος, Αλεξίου 1, Φωκάς, Γωνιωτάκης, Τσαγκάρης, Καζάκος,
Πολυχρόνης, Παπαναστασίου 1
Εθνικός Πειραιά (Φ. Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Κουτσιαλής, Χατζηκυριακάκης 3, Μπλάνης, Βουλγαράκης 1, Καρούντζος 6, Τσαχειλίδης, Κόχειλας Ι. 1, Μπεριστιάνος, Βουνισέας, Αϊβαλιώτης, Αργυρόπουλος



Επόμενη Αγωνιστική
17η Αγωνιστική14/3/2015Σάββατο
ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
ΥΔΡΑΪΚΟΣ ΝΟ
-ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΝΟ ΧΙΟΥ-ΑΟΠ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ-ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

noxiou.gr

Αλλαγή ηγεσίας στην Εθνική Τράπεζα – Ποιος αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος (βιογραφικό)


Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας, καθώς, ο Λουκάς Φραγκιαδάκης αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στη θέση του Αλέξανδρου Τουρκολιά.
Με αυτόν τον τρόπο η θέση καλύπτεται εκ των έσω, καθώς ο κ. Φραγκιαδάκης ήταν μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων & Χρηματαγοράς.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το vima.gr, ο κ. Φραγκιαδάκης έχει λάβει το «πράσινο φως» για την κάλυψη της θέσης του CEO της Εθνικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Πρόεδρος θα τοποθετηθεί η Λούκα Κατσέλη. Τελειώνει με αυτόν τον τρόπο το θρίλερ της αλλαγής της διοίκησης της ΕΤΕ, που καθυστέρησε δύο εβδομάδες λόγω της απόρριψης της υποψηφιότητας που είχε προταθεί, του κυρίου Γιώργου Μιχελή.
Το βιογραφικό του κ. Φραγκιαδάκη
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων & Χρηματαγοράς της Εθνικής Τράπεζας τον Ιανουάριο του 2009.
Είναι μέλος ΔΣ στην Εθνική Χρηματιστηριακή και Πρόεδρος του Hellenic Chapter του Forex Club/ACI.
Κατά την περίοδο 2003-2009 κατείχε τη θέση του Group Treasurer του Ομίλου, ενώ από το 1996 ως το 2003 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα, έχοντας την ευθύνη του Τομέα Παραγώγων Προϊόντων.
Έχει εργαστεί στην Credit Suisse First Boston στη Νέα Υόρκη ως Proprietary Trader σε ευρύ φάσμα παραγώγων προϊόντων επί συναλλάγματος, επιτοκίων και ομολόγων αναδυομένων αγορών.
Ο Λ. Φραγκιαδάκης είναι κάτοχος Bachelor of Arts in Economics από το Trinity College του Πανεπιστημίου του Cambridge (Μεγ. Βρετανία). Επίσης, είναι κάτοχος MBA από το Wharton School of Finance του University of Pennsylvania (ΗΠΑ).

aftodioikisi.gr

Νέες προσλήψεις σε Ασφαλιστικά Ταμεία – Πότε θα προκηρυχθούν


Σε νέες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία από τον Μάιο 2015 θα προχωρήσει  ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο.
Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη στο Πρακτορείο Ειδήσεων «Ην-Ων» ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος υπογράμμισε: «Θα επανέλθουν οι 200 απολυμένοι εργαζόμενοι των ασφαλιστικών ταμείων ενώ θα γίνουν νέες προσλήψεις από τον Μάιο 2015. Παράλληλα δεν θα γίνουν οι προγραμματισμένες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων. Η πρώτη ήταν να γίνει την 1η Μαρτίου 2015 ύψους 8% και η δεύτερη την 1η Ιουλίου 2015 ύψους 7%. Δηλαδή οι δικαιούχοι θα έχαναν από την τσέπη τους 388 εκατ. ευρώ. Επίσης θα αποκατασταθεί με νομοθετική ρύθμιση η μείωση της σύνταξης με τεχνικό τρόπο. Ειδικότερα είχε αποφασισθεί να διασφαλίζεται η σύνταξη των 360 ευρώ από το κράτος. Έτσι όσοι είχαν σύνταξη πάνω από 360 ευρώ θα ήταν στην ευχέρεια των ασφαλιστικών ταμείων η υπόλοιπη σύνταξη ανάλογα με τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων».
Τα επόμενα σημαντικά μέτρα που θα προχωρήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός είναι: «Επαναφέρουμε την νομοθεσία για θεώρηση βιβλιαρίων με τα 50 ένσημα αντί των 100 που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποποινικοποιούνται οι οφειλές των επιχειρηματιών στο ασφαλιστικό τους ταμείο ΟΑΕΕ και πρόκειται για δικές τους εισφορές. Δηλαδή καταργείται ο χουντικός νόμος 86/1967.  Από την άλλη θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες η ρύθμιση των 100 δόσεων για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων. Από τις ρυθμίσεις αναμένεται να εισπραχθούν φέτος 1,46 δις. ευρώ ενώ θα δοθούν στους υπέργηρους και στους ομογενείς η σύνταξη του ΟΓΑ των 360 ευρώ η οποία είχε διακοπεί από 1 Ιανουαρίου 2013». 
Ολοκληρώνοντας επισήμανε: «επαναφέρουμε την 13η σύνταξη για το ύψος των συντάξεων μέχρι 700 ευρώ τον μήνα».
Για να μπορούν όμως να στηριχθούν οικονομικά τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να έχουν βιωσιμότητα ο Αναπληρωτής Υπουργός είπε ότι «θα προχωρήσουμε στην δημιουργία του Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης όπου θα υπάρχουν έσοδα από δύο πηγές. Δηλαδή από τον φυσικό ορυκτό πλούτο (μεταλλευτικά δικαιώματα κ.α) και από την μεταφορά δημόσιας κινητής και ακίνητης περιουσίας και έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας».

aftodioikisi.gr