Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Προειδοποίηση ΚΕΕΛΠΝΟ για τους μετανάστες της Αμυγδαλέζας


«Έχουμε διαπιστώσει ότι στον πληθυσμό που κρατείται στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα εκδήλωσης φυματίωσης. Πολλοί είναι εκείνοι στους οποίους αν κάναμε το ανάλογο τεστ θα έβγαιναν θετικοί» σημειώνει μεταξύ άλλων, ο λοιμωξιολόγος του ΚΕΛΠΝΟΑθανάσιος Τσακρής.
Ο ίδιος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για τυχόν ενδεχόμενο έκρηξης μιας υγειονομικής «βόμβας», από την απελευθέρωση παράνομων μεταναστών, χωρίς καμία προληπτική εξέταση για μολυσματικές νόσους, όπως το AIDS, τη φυματίωση ή την ηπατίτιδα.
Να σημειωθεί ότι στην Αμυγδαλέζα, σχεδόν το 30% των κρατούμενων μεταναστών είχαν εντοπιστεί να είναι φορείς του βάκιλου της φυματίωσης, χωρίς οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν εξεταστεί περαιτέρω για να διαπιστωθεί αν νοσούν, όπως και 150 αστυνομικοί του κέντρου αλλά και αστυνομικών τμημάτων της πρωτεύουσας.
Από τους 1.111 μετανάστες που βρίσκονταν στην Αμυγδαλέζα περισσότεροι από 400 έχουν ελευθερωθεί και έχουν αφεθεί στην Ομόνοια, ενώ από τους 3.195, που κρατούνταν συνολικά στα 7 κέντρα κράτησης της χώρας έχουν ελευθερωθεί 1.278, με τον αριθμό να ανεβαίνει καθημερινά.


aixmi.gr