Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Διαμαρτυρίες από παντού για τη Digea…


Digea-logo11Βομβαρδισμός διαμαρτυριών από όλη τη χώρα για το ψηφιακό σήμα της Digea. Ειδικά στην Κρήτη τα λεγόμενα «λευκά σημεία» του χάρτη είναι αρκετά, με αποτέλεσμα πολλά χωριά στους Νομούς Χανίων και Λασιθίου να μη βλέπουν καθόλου τηλεόραση. Η πρώτη ερώτηση βουλευτή για το θέμα κατατέθηκε αυτήν την εβδομάδα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δερμιτζάκης με ερώτησή του στον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας ζητάει να πληροφορηθεί αν έχει ευθύνες η Digea για τη μή επαρκή κάλυψη του Νομού Λασιθίου και, αν δεν ευθύνεται αυτή, ποιος και γιατί αποφάσισε τα συγκεκριμένα σημεία ψηφιακής κάλυψης. Ζητάει, επίσης, άμεση επίλυση του θέματος με συνέχιση της αναλογικής εκπομπής.
** Για την έλλειψη ψηφιακού σήματος διαμαρτυρήθηκαν με υπόμνημά τους στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι δήμαρχοι Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας, οι οποίοι έθεσαν το θέμα του κόστους των αναμεταδοτών που θα πρέπει να πληρώσουν οι δήμοι προκειμένου να εκπέμπεται το ψηφιακό σήμα της Digea στις περιοχές τους.
** Άλλο ένα δείγμα του ψηφιακού μπάχαλου στη χώρα είναι η περίπτωση της Λέσβου, όπου ο δήμος αρχικά αρνήθηκε να υλοποιήσει την εντολή της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και να σβήσει το αναλογικό σήμα στο νησί μετά την ψηφιακή μετάβαση της Digea. Όπως αποδείχθηκε, όμως, η αναλογική εκπομπή δημιουργούσε παρεμβολές στο ψηφιακό σήμα! Έτσι, τελικά, ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως θα κατεβάσει τους αναλογικούς πομπούς.

typologies.gr