Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΝΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α





Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού(ΠΕΝΕΝ) εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει οι Ναυτεργάτες του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» πλοιοκτησίας Αλέξανδρου Αγούδημου οι οποίοι έχουν να λαμβάνουν δεδουλευμένους μισθούς από 3 – 6 μήνες.

Ήδη το πλοίο από 1/9/2013 λόγω επίσχεσης εργασίας της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληρώματος δεν εκτελεί τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η πλοιοκτησία της εταιρίας όχι μόνο δεν καταβάλλει τους δεδουλευμένους μισθούς του πληρώματος που ξεπερνούν τα 800.000 ευρώ αλλά στην ουσία εγκατέλειψε πλήρως τους Ναυτεργάτες.

Ταυτόχρονα επιδίωξε σε συνεργασία με άλλη Ναυτιλιακή εταιρία να κλείσει συμφωνία ναύλωσης του πλοίου χωρίς την εξόφληση του πληρώματος και με την απαίτηση να κλείσει το ναυτολόγιο, να απολυθούν οι Ναυτεργάτες χωρίς να τους καταβληθούν οι δεδουλευμένοι μισθοί.

Πρόκειται για μια άθλια και απάνθρωπη συμπεριφορά που αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας και την στιγματίζει ανεπανόρθωτα στην συνείδηση του Ναυτεργατικού μας κόσμου.

Η παράνομη μεθόδευση για κλείσιμο του ναυτολογίου χωρίς την εξόφληση των Ναυτεργατών απέτυχε χάρις στην ενότητα και την αποφασιστικότητα του πληρώματος, της ΠΕΝΕΝ και άλλων Σωματείων.

Στην συνέχεια η εταιρεία ενεργώντας εκδικητικά διέκοψε την τροφοδοσία και την σίτιση των Ναυτεργατών με αποτέλεσμα το πλήρωμα να μένει χωρίς φαγητό για πολλές ημέρες.

Σημειώνουμε ότι χθες φαγητό στο πλήρωμα παρείχε εκκλησία της Ραφήνας……

Οι ευθύνες του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου για την κατάσταση αυτή καθώς επίσης για το γενικευμένο φαινόμενο της απλήρωτης ναυτικής εργασίας σε δεκάδες Ε/Γ πλοία είναι τεράστιες αφού έως τώρα εξαντλεί το ρόλο και την αρμοδιότητά του σε παραινέσεις προς τους παρανομούντες εφοπλιστές δηλώνοντας δημόσια σε συνέντευξή του ούτε λίγο ούτε πολύ «ότι δεν είναι δική του δουλειά η εξόφληση των δεδουλευμένων μισθών των ναυτικών».

Πρόκειται για απύθμενη πρόκληση, το θράσος, η αλαζονεία και η στάση που επιδεικνύει ως τώρα στο τεράστιο κοινωνικό αυτό πρόβλημα η ηγεσία του ΥΝΑ και οι υπηρεσίες του οι οποίες (όπως και στα άλλα ναυτεργατικά προβλήματα) αδιαφορούν και ταυτίζονται απόλυτα με την τυχοδιωκτική και ασύδοτη δράση των εφοπλιστών.

Τέλος θέλουμε να καταγγείλουμε την στάση της ηγεσίας της ΠΝΟ η οποία αναλώνεται σε έγγραφα διαμαρτυρίας, χωρίς να αναλαμβάνει καμιά ουσιαστική δράση για τα οξύτατα ναυτεργατικά προβλήματα τα οποία συνεχώς διογκώνονται από την εφοπλιστόδουλη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική του ΥΝΑ.

Είναι ντροπή και κατάντημα για την ηγεσία της ΠΝΟ και ειδικότερα του Γ.Γ της ΠΝΟ ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Εστίας Ναυτικών – φορέας που πληρώνουν με το υστέρημά τους και την εισφορά τους οι εν ενεργεία Ναυτεργάτες - και είναι μέσα στους σκοπούς της η βοήθεια και η συνδρομή σε ανήμπορους ναυτικούς.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχει από τους εγκαταλειμμένους Ναυτεργάτες του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α». Εξ άλλου κατά το παρελθόν η Εστία Ναυτικών στήριξε και ενίσχυσε χιλιάδες άνεργους, με έκτακτα επιδόματα κάλυψε περιπτώσεις εγκαταλειμμένων πληρωμάτων ακόμη και η ίδια η ΠΝΟ έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες.

Από αυτή την άποψη δεν δικαιολογείται η αδράνεια και πολύ περισσότερο η άρνηση του Γ.Γ της ΠΝΟ που πρέπει να αντιληφθεί ότι η Εστία Ναυτικών δεν είναι ούτε τσιφλίκι ούτε βιλαέτι δικό του………

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απευθύνεται στις Λιμενικές, Εισαγγελικές και Δικαστικές αρχές και απαιτεί να κινηθούν άμεσα και αποφασιστικά ενάντια στην πλοιοκτήτρια εταιρία επιβάλλοντας ότι προβλέπεται από την ποινική δικονομία για την καταβολή και την εξόφληση των Ναυτεργατών του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» αλλά και όλων των άλλων πλοίων.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης Κροκίδης Νικόλαος

EΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ




Έκρηξη, πιθανότατα αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, σημειώθηκε περίπου στις 8:30 το βράδυ της Τετάρτης στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου, στο Κολωνάκι. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Κατά πληροφορίες μπήκαν 4 κουκουλοφόροι στο γραφείο, έβγαλαν τους δύο συνεργάτες του υπουργού έξω και έρριξαν στην είσοδο του γραφείου εύφλεκτο υλικό. Επιασε φωτιά και οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Αμέσως έσπευσαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες και κατάφεραν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά.


pireas2day.gr

ΑΡΗΣ ΚΑΤΑ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Ο βουλευτής της ΝΔ (Β Αθήνας) Αρης Σπηλιωτόπουλος είναι ο μοναδικός -μέχρι τώρα τουλάχιστον- που έχει ασκήσει τόσο έντονη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Αν και δεν ανήκει στους «παραθυράτους» βουλευτές και αποφεύγει τις πολλές εμφανίσεις, τις τελευταίες μέρες έχει προκαλέσει αίσθηση και απορίες στο εσωτερικό του κόμματός του για τη συνέπεια με την οποία αφήνει αιχμές εναντίον ειδικά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια. Μάλιστα τα βέλη που εκτοξεύει εναντίον του αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι και οι δύο εκφράζουν την κεντρώα/μετριοπαθή τάση στο εσωτερικό του κόμματός τους.
Η εξήγηση που δίνουν γαλάζιοι κύκλοι είναι ότι ο πρώην υπουργός ενδιαφέρεται να διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων (σ.σ. λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα ο ίδιος ο κ. Σπηλιωτόπουλος άφησε ορθάνοιχτο ένα τέτοιο ενδεχόμενο) και ότι αυτός είναι ο βαθύτερος λόγος για τον οποίο επιτίθεται στον Νίκο Δένδια που θεωρείται φαβορί γι αυτό τον ρόλο, εφόσον ο ίδιος τον επιθυμήσει. «Από τη στιγμή που δεν υπουργοποιήθηκε στον ανασχηματισμό δεν έχει κάτι άλλο να περιμένει» εξηγούν οι ίδιοι κύκλοι που παρακολουθούν την κίνηση των υπόγειων ρευμάτων στο εσωτερικό της ΝΔ.
Το τελευταίο χτύπημα
Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δεν άφησε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του έναντι του Νίκου Δένδιακαταθέτοντας ερώτηση με θέμα «Διαρροή πληροφοριών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και διαρροή στοιχείων κατά το στάδιο της προανάκρισης για την παράνομη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής».
Στην ερώτησή του, κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «στοιχεία που έρχονται στο φως από το στάδιο της προανάκρισης καθώς και μαρτυρίες και καταθέσεις μαρτύρων, που άπτονται της δικογραφίας της υπόθεσης για την παράνομη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής, που έχουν μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων προκαλώντας σύγχυση, ερωτηματικά και ανασφάλεια για τον χειρισμό της υπόθεσης και για το τι τελικά είναι αλήθεια και τι όχι και πόσο τελικά προστατεύονται μελλοντικοί μάρτυρες όταν την μία μέρα καταθέτει ένας μάρτυρας μπαίνοντας στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και την άλλη μέρα διαβάζει δημόσια τι έχει πει και ουσιαστικά φωτογραφίζεται από τα λεγόμενα του η ταυτότητά του».
Οι πρώτες ανησυχίες
Είχε προηγηθεί η επιφύλαξή του ότι «δεν πρέπει να κατηγορηθεί η Δημοκρατία ότι από την απόλυτη αδράνεια μετέβη στην σπουδή και στην σπουδή υπήρξαν λάθη ή επιπολαιότητες«. Η δήλωσή του αυτή είχε προκαλέσει τα αναμενόμενα σχόλια και στη συνέχεια ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star διαβεβαίωσε: «Δεν διαφοροποιήθηκα». Αλλά πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία δεν μετέρχεται των όπλων που οι αντιπαλοί της χρησιμοποιούν. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, η Δημοκρατία δεν εξοντώνει, η Δημοκρατία λειτουργεί στο πλαίσιο του καταστατικού χάρτη του Συντάγματος και του νομικού πολιτισμού».
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ διαφώνησε με την άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου ότι βάση των άρθρων 51 και 53 του Συντάγματος η Βουλή μπορεί να συνεδριάζει ακόμη και με αριθμό βουλευτών μικρότερο των 300 στην περίπτωση που οι χρυσαυγίτες βουλευτές παραιτηθούν. «Δεν μπορεί η Βουλή να δουλέψει λειψά», υποστήριξε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

aftodioikisi.gr

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΩΝ 26ων ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Φίλες και φίλοι,

Μετά το πέρας των πολύ επιτυχημένων 26ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, που διεξήχθηκαν στη Χίο, θα ήθελα να σας εκφράσω και γραπτώς τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη οργάνωση και τέλεσή τους.

Το άριστο αποτέλεσμα της διοργάνωσης επιβραβεύει το σοβαρό και αξιόλογο έργο που επιτελεί η Διοίκηση, το προσωπικό, οι συντελεστές και οι υποστηρικτές των δραστηριοτήτων και αθλητικών αγώνων σας, το οποίο προοιωνίζει ανάλογες διοργανώσεις.
  

Ευχόμενος δύναμη, αγωνιστικότητα και ευόδωση των στόχων σας, σας διαβεβαιώνω ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου θα σταθεί αρωγός σας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, σε κάθε προσπάθειά σας που είναι προσανατολισμένη στα ιδεώδη και τις αξίες του αθλητισμού. 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΦΟΒ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΣΤΟΥΣ 26ους ΑΙΓΑΙΟΛΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,


Η κατάκτηση της τέταρτης θέσης μεταξύ των σωματείων στους 26ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, που διεξήχθηκαν στη Χίο, μας γέμισε ικανοποίηση και υπερηφάνεια, επιβεβαιώνοντας παράλληλα, για ακόμα μια φορά το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελείτε και την προσήλωσή σας  σε οpάματα και ευγενείς στόχους που έχετε θέσει.

Εκφράζοντας και γραπτώς τα θερμά μου συγχαρητήρια στους αθλητές, τις αθλήτριες, τους προπονητές, τους συντελεστές ,τους υποστηρικτές, τους γονείς και φυσικά στα μέλη της Διοίκησης του Ομίλου σας, για τις διακρίσεις σας, θα ήθελα να ευχηθώ δύναμη, αγωνιστικό πνεύμα, καλή συνέχεια και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Με τη διαβεβαίωση ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου θα σταθεί αρωγός , στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, σε κάθε δραστηριότητα που προάγει την ευγενή άμιλλα και το αθλητικό ιδεώδες, σας  στέλλω εγκάρδιους και φιλικούς χαιρετισμούς,.

.
  

                                                                         Με εκτίμηση


                                                                 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

                                                                 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΧΙΑΚΟ Α.Σ. ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ 26ους ΑΙΓΑΙΟΠΟΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,


Η κατάκτηση της πρώτης θέσης μεταξύ των σωματείων στους 26ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, που διεξήχθηκαν στη Χίο, μας γέμισε ικανοποίηση και υπερηφάνεια, επιβεβαιώνοντας παράλληλα, για ακόμα μια φορά το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελείτε και την προσήλωσή σας  σε οpάματα και ευγενείς στόχους που έχετε θέσει.

Εκφράζοντας και γραπτώς το θαυμασμό και τα θερμά μου συγχαρητήρια στους αθλητές, τις αθλήτριες, τους προπονητές, τους συντελεστές ,τους υποστηρικτές, τους γονείς και φυσικά στα μέλη της Διοίκησης του Ομίλου σας, για την επιτυχία αυτή, θα ήθελα να ευχηθώ δύναμη, αγωνιστικό πνεύμα, καλή συνέχεια και διακρίσεις πάντα.

Με τη διαβεβαίωση ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου θα σταθεί αρωγός , στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, σε κάθε δραστηριότητα που προάγει την ευγενή άμιλλα και το αθλητικό ιδεώδες, σας  στέλλω εγκάρδιους και φιλικούς χαιρετισμούς,.

.
  

                                                                         Με εκτίμηση


                                                                 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

                                                                 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

"ΔΕΞΑΜΕΝΗ" ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙ@ΥΓΕΙΑ


Μπορεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με τη γνωστή ρύθμιση την οποία μετά τις αντιδράσεις αναγκάστηκε να αποσύρει, να επιχείρησε να καταργήσει ή έστω να αποδυναμώσει τη Διαύγεια,  αλλά είναι πιθανόν το πρόγραμμα του θεσμοθέτησε ο Γ. Ραγκούσης να αποτελέσει μία από τις «πηγές» της διαθεσιμότητας ή και των απολύσεων, στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα με βάση τη μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  σε μία προσπάθεια αναζήτησης επίορκων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας ή και των απολύσεων έχει προχωρήσει σε έρευνα για την ανάρτηση των πράξεων των φορέων του Δημοσίου στη Δι@υγεια από την οποία προκύπτει ότι οι φορείς του Δημοσίου δεν είναι και τόσο συνεπείς σε αυτόν το τομέα.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον ιδρυτικό νόμο της Δι@υγειας (Ν. 3861/2010 -ΦΕΚ 112/Α/13-7-2010) «η ανάρτηση πρέπει να λαμβάνει χώρα αμελλητί, δηλαδή τάχιστα και χωρίς υπαίτια καθυστέρηση. Η αμελλητί ανάρτηση επιβάλλεται όχι απλώς για να εκπληρωθεί ο σκοπός του νόμου για έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών, διαφάνεια και αποτελεσματικό έλεγχο της διοικητικής δράσης, αλλά και επειδή σε αρκετές περιπτώσεις πράξεων η ανάρτηση συνιστά προϋπόθεση για την εκτέλεσή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο νόμος. Και προσθέτει ότι η παράβαση της υποχρέωσης ανάρτησης συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.
Είτε καθυστερούν είτε την αγνοούν
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) που έχει στα χέρια της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμπεραίνει ότι οι περισσότεροι από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης δεν είναι… φανατικοί της Διαύγειας. Αντίθετα κάνουν ότι μπορούν για να την αποδυναμώσουν καθυστερώντας να αναρτήσουν τις αποφάσεις στο Διαδίκτυο, ενώ κάποιοι από αυτούς πολλές φορές την αγνοούν.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων του ΣΕΕΔ :
-          Το 80% των αποφάσεων αναρτώνται στο Δι@γεια μετά από πέντε ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής τους, ενώ
-          Το 94% αναρτώνται μετά από 10 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής τους.
Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία το υπόλοιπο 6% των αποφάσεων είτε αναρτώνται πολύ αργότερα  είτε σε κάποιες περιπτώσεις δεν αναρτώνται.
Μάλιστα, τις περιπτώσεις αυτές της συστηματικής καθυστέρησης ανάρτησης των πράξεων αλλά και της μη ανάρτησής τους φαίνεται ότι την έχουν εντοπίσει οι ελεγκτές σε συγκεκριμένους φορείς και υπαλλήλους, στους οποίους θα ασκηθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διώξεις.

aftodioiksi.gr