Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ Ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ-

Διενεργείται Προανάκριση και έρευνες για μίσθωση ελικοπτέρου και ένοπλη επίθεση σε βάρος του κυβερνήτη. Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) διενεργείται προανάκριση σχετικά με περιστατικό, το οποίο...διαδραματίστηκε χθες (21-02-2016) και αφορά σε ενοικίαση ελικοπτέρου από γυναίκα, η οποία κατά τη διάρκεια της πτήσης επιχείρησε, αρχικά με την απειλή όπλου και στη συνέχεια με πυροβολισμούς, να εξαναγκάσει τον πιλότο να αλλάξει την προγραμματισμένη πορεία.

Ειδικότερα:...Χθες 21-02-2016 και περί ώρα 13:45 απογειώθηκε από την περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας ελικόπτερο με δυνατότητα μεταφοράς 6 ατόμων, στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης με δρομολόγιο από το χωριό Θερμησία Αργολίδας, ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό προορισμό την νήσο Κύθνο Κυκλάδων.
Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκε γυναίκα και βάσει της σχετικής συμφωνίας στον ενδιάμεσο σταθμό (Θεολόγο) θα πραγματοποιούνταν παραλαβή 5 επιπλέον ατόμων.
Την 14:15 ώρα και ενώ το ελικόπτερο υπερίπτατο της περιοχής Ερυθρών Αττικής, η ημεδαπή γυναίκα επιβάτης, με την απειλή χρήσης πυροβόλου πιστολιού, ζήτησε από τον κυβερνήτη την αλλαγή πορείας, απαιτώντας επιτακτικά την κίνηση του ελικοπτέρου προς ανατολική κατεύθυνση, δηλαδή προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στην προσπάθεια του κυβερνήτη να αφοπλίσει την επιβάτιδα, αυτή πυροβόλησε, ενώ ακολούθησε πάλη μεταξύ τους, με συνέπεια την απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου αλλά και την σταδιακή απώλεια ύψους.

Τελικά, κατόπιν προσπαθειών του κυβερνήτη αποφεύχθηκε η πρόσκρουση στο έδαφος και το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή, μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών.

Η επιβάτιδα, μετά την προσγείωση κατάφερε να διαφύγει, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη να τη συγκρατήσει, εγκαταλείποντας στο ελικόπτερο μέρος του οπλισμού της (γεμιστήρα όπλου).
Κατά την αυτοψία, η οποία διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη τριών οπών στο πιλοτήριο του ελικοπτέρου, δύο στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα και μίας στην κονσόλα οργάνων, ενώ μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεταλλικός γεμιστήρας πυροβόλου όπλου, ο οποίος περιείχε 13 φυσίγγια,
κάλυκας και φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, ζεύγος ακουστικών και μεταλλικός γεμιστήρας πυροβόλου όπλου, που παρέδωσε ο κυβερνήτης.
Για τη ναύλωση του ελικοπτέρου χρησιμοποιήθηκε από τη γυναίκα καταφανώς πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, υπό στοιχεία ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ του ΦΩΤΙΟΥ και της ΓΕΩΡΓΙΑΣ, με ημερομηνία γέννησης 20-04-1971 στην ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και αριθμό ΑΒ288196, εκδοθέν από το Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού.
Τα ανευρεθέντα και κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.
Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε ότι ο κάλυκας πυροβόλου όπλου, ο οποίος ανευρέθη εντός του ελικοπτέρου, βλήθηκε από το ίδιο όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον τότε καταζητούμενο, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκο Μαζιώτη, στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας την 10-03-2014, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.

Η άγνωστη γυναίκα – επιβάτιδα του ελικοπτέρου περιγράφεται ως ηλικίας 40 έως 50 ετών, αδύνατη, ύψους 1,60 με 1,65 μ., με κοντά ξανθά μαλλιά, φορούσε περούκα με μακριά καστανά μαλλιά μέχρι το ύψος των ώμων, ενώ φορούσε μαύρο κολάν, λευκό παλτό με λευκή ζώνη και μαύρα παπούτσια, έφερε μαύρη γυναικεία γυαλιστερή τσάντα και μια τροχήλατη βαλίτσα μικρού μεγέθους.
Η προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ υπενθυμίζεται ότι αναζητείται η καταζητούμενη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Παναγιώτα Ρούπα.
Δίνεται στη δημοσιότητα αντίγραφο του πλαστού δελτίου ταυτότητας, που χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του ελικοπτέρου και παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με ενοικίαση χώρων ή συναλλαγή της εικονιζόμενης γυναίκας με τα παραπάνω στοιχεία να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας στα τηλέφωνα 10414 και 1014. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 

 

ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ




Σε χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την συμμετοχή του Επιτρόπου για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και την Νεολαία, κ. T. Navracsics, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης έκανε μια έντονη παρέμβαση σχετικά με το σημαντικό πρόβλημα της πλήρους αναστολής του προγράμματος νεολαίας του Erasmus+ στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ο κ Γραμματικάκης τόνισε ότι στην Ελλάδα, που βιώνει μια τόσο δύσκολη κρίση, το πάγωμα του προγράμματος Erasmus + από το 2014 στερεί σημαντικές και σπάνιες πλέον ευκαιρίες από τους φοιτητές και τους νέους ανθρώπους. Προγράμματα που εγκρίθηκαν, το 2014, δεν έχουν λάβει καμία χρηματοδότηση, ενώ το 2015 καμία αίτηση δεν έχει τύχει επεξεργασίας από τις αρμόδιες εθνικές αρχές. Πρόσφατα ανακοινώθηκε για το 2016 ότι η υποβολή αιτήσεων αναβάλλεται επ’ αόριστον. Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, στην προσπάθειά του να αναδείξει το πρόβλημα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει υποβάλει τα ανωτέρω στοιχεία στην Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού κα. Silvia Costa, ενώ έχει καταθέσει και σχετική επείγουσα γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κ. Navracsics δήλωσε: “Είναι οδυνηρό να υπάρχουν προβλήματα με το Erasmus + στην Ελλάδα. Από όσο γνωρίζω, είναι οι εθνικοί φορείς που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα. Είμαστε σε στενή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές και ελπίζω γρήγορα να επιτύχουμε την επανεκκίνηση του Erasmus +. Η χώρα σας υπήρξε πολύ δραστήρια σε αυτό το πρόγραμμα παλιότερα, και ευελπιστώ ότι γρήγορα θα επανακτήσει αυτήν την ορμή. Έχω ασχοληθεί με το θέμα και θα σας απαντήσω με λεπτομέρεια και γραπτώς.”

Read more: http://medlabgr.blogspot.com

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ VISEGRAD ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥΣ




Η Πολωνία, που το 30% των φτωχών κατοίκων της είναι οικονομικοί μετανάστες που έχουν διασκορπιστεί σε όλη την Ευρώπη - και στην Ελλάδα - θεωρείται 6η ποιο πλούσια χώρα στην Ε.Ε. και πρωτοστατεί στην προσπάθεια να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές και να φύγει η Ελλάδα από την ζώνη Σένγκεν - ίσως και από την Ε.Ε.
- Χώρες του πρώην ανατολικού μπλογκ, εκφράζουν μίσος εναντίον οτιδήποτε έχει αριστερό ή προοδευτικό πρόσημο.
- Οικονομίες με πολύ φτωχούς κατοίκους και υπερβολικά πλούσιους ολιγάρχες βγάζουν μέσους όρους που δεν ταιριάζουν με την γενική εικόνα.

"Έντονες πιέσεις ασκεί η ομάδα του Visegrad στην Ε.Ε. ζητώντας Plan B, προκειμένου να προστατευτούν τα σύνορά της σε περίπτωση που Ελλάδα και Τουρκία δεν μπορέσουν να περιορίσουν τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Σύμμαχοι αλλά και αντίπαλοι στην πίεση που ασκεί η ομάδα του Visegrad, η οποία πρωτοστατεί στην έξωση της Ελλάδας από την ζώνη Σένγκεν, προέκυψαν τις τελευταίες ώρες, μετά τη συνάντηση που είχαν οι ηγέτες των τεσσάρων χωρών που την απαρτίζουν, στην Πράγα. Στην κοινή αυτή συνεδρίαση συμμετείχε και η ηγεσία της ΠΓΔΜ, ενώ στη συμμαχία φέρεται να μπαίνουν τόσο η Βουλγαρία όσο και η Ρουμανία.

Η ομάδα του Visegrad αποτελείται από τις Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία. Στις 15 Φεβρουαρίου του 1991, οι ηγέτες της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της άλλοτε ενωμένης Τσεχοσλοβακίας, συναντήθηκαν στον πύργο Βίζεγκραντ στο βόρειο τμήμα της Ουγγαρίας όπου και προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, ενώ τόσο η Τσεχία όσο και η Σλοβακία παρέμειναν μέλη της ομάδας μετά τη διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας. Ωστόσο οι πρώτες συνεργασίες είχαν αρχίσει να αχνοφαίνονται ανάμεσα στις συγκεκριμένες χώρες από το 1335.
  Οι τέσσερις χώρες της ομάδας Visegrad είναι ισχυρές οικονομικά και από τις πλέον ανερχόμενες στον κόσμο. Έγιναν όλες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάιο του 2004 ενώ η Σλοβακία έχει πλέον επίσημα ως νόμισμα το ευρώ.
 Αν το συγκεκριμένο γκρουπ χωρών, μπορούσε να δημιουργήσει ένα κράτος, τότε η οικονομία του θα ήταν η 5η πιο ισχυρή στην Ευρώπη και η 12η στον κόσμο. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εκτόξευση παίζει η Πολωνία, η οποία έρχεται πρώτη από τις τέσσερις στον υπολογισμό του ΑΕΠ ανά κάτοικο. Από μόνη της άλλωστε η οικονομία της Πολωνίας είναι 6η στην Ευρώπη.
Η οικονομική άνοδος και εξέλιξη των τεσσάρων χωρών είχε ως αποτέλεσμα την τελευταία διετία να αυξηθεί η ζήτηση πολλών εταιριών για επενδύσεις, ειδικά στον τεχνολογικό τομέα και αυτόν της ενέργειας. Η Τσεχία συγκαταλέγεται αυτή την στιγμή στις 30 πιο γρήγορα εξελίξιμες χώρες ενώ η Τσεχία έχει εξελιχθεί σε κύριο παραγωγό αυτοκινήτων με τις Skoda, Peugeot-Citroen, Toyota και Hyundai να έχουν μεταφέρει εκεί τα εργοστάσιά τους.
Η Ουγγαρία εξακολουθεί και ποντάρει πολύ στον τουρισμό. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τέλος της πρώτης δεκαετίας του νέου αιώνα, τα έσοδα από τον τουρισμό ανήλθαν στα 4 δισ.ευρώ ανά έτος ενώ απασχολούνται πλέον περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι ετησίως.
Ενιαίο Ταμείο
Ο μοναδικός σταθερός οργανισμός της ομάδας του Visegrad είναι το ενιαίο Ταμείο που αποφάσισαν να δημιουργήσουν οι πρωθυπουργοί των τεσσάρων χωρών και έχει ετήσιο προϋπολογισμό 8 δις ευρώ. Κύριοι αποδέκτες της χρηματοδότησης είναι οι πολίτες των τεσσάρων χωρών, με υποτροφίες και επιχορηγήσεις.
Απέναντι στις πιέσεις Αυστρία και Γερμανία
Οι πιέσεις της ομάδας του Visegrad ώστε να τεθεί εκτός Σένγκεν η Ελλάδα δεν βρήκαν υποστηρικτές σε Αυστρία και Γερμανία. Επικρίνοντας τις χώρες αυτές, ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν έκανε λόγο για «καθαρό κυνισμό», «αδειάζοντας» τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα θα αλλάξει στάση δεχόμενη ευρωπαϊκή βοήθεια στην περίπτωση που κλείσουν τα βόρεια σύνορα για περισσότερα από ένα 24ωρο.
Στο πλευρό της Αθήνας παραμένει η Γερμανία, με την Άγκελα Μέρκελ, δηλώνοντας αποφασισμένη να ασκήσει πιέσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, καθώς, όπως είπε, η εναλλακτική του κλεισίματος συνόρων θα έχει ολέθριες συνέπειες.