Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΙΟΥ

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΦΡΑΓΜΑ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ"

Επιεικώς απαράδεκτη κρίνεται η ενέργεια της εταιρείας «ΟΜΗΡΟΣ ΑΕ» να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα και εντολή προσωρινής διαταγής με στόχο την εμπλοκή της επαναδημοπράτησης και ολοκλήρωσης του έργου «Φράγμα Κόρης Γεφύρι»

Σε μια, ομολογουμένως, δύσκολη οικονομική συγκυρία, μετά από τεράστιες προσπάθειες, εξασφαλίζονται από την Πολιτεία τα 4.000.000€, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου, για να φθάσουμε, δυστυχώς, σε τέτοιες απρόβλεπτες καταστάσεις.

Για ένα έργο, το οποίο έπρεπε:

1.να έχει παραδοθεί από τον ανάδοχο έως τον Ιούλιο του 2008
2.ξεκίνησε με προϋπολογισμό 14 εκ. ευρώ, για να φθάσει, μετά από συμπληρωματικές συμβάσεις, 22,5 εκ. και να παραμείνει ημιτελές.
3.ένα έργο ζωής, του οποίου η ολοκλήρωση στερεί από τους πολίτες της Χίου νερό, τόσο από το ταχυδιυλιστήριο του Κακού Ποταμού (από το 2006 δεν έχουν αποκατασταθεί οι σωλήνες), όσο και αρδευτικό νερό από το ίδιο το φράγμα.
4.ένα έργο, που από το 2004 δημιούργησε μέχρι σήμερα τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία των κατοίκων του νησιού από την πόλη προς τα Καμπόχωρα.
Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι. Δεν πάει άλλο!

Εκπροσωπώντας τους κατοίκους του νησιού μας, διαμαρτυρόμαστε έντονα και καλούμε όλους τους φορείς της Χίου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Παράλληλα καλούμε κάθε ελεγκτική αρχή, για μια ακόμα φορά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του έργου και της συμπληρωματικής σύμβασης.

ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ "ΘΕΟΦΙΛΟΣ" - ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ Τ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ


Με μία μηχανή έφτασε στις 8:30 το πρωί στο λιμάνι της Χίου το πλοίο Θεόφιλος της ΝΕΛ μετά από 14 ώρες ταξίδι προερχόμενο από Πειραιά. Το πλοίο επέπλευσε στις 7:00 χθες το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκλήθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή. Με πολύ μικρή ταχύτητα και με τις προσπάθειες του πληρώματος της μηχανής του πλοίου, έφτασε ασφαλώς στο λιμάνι της Χίου όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες για τη Χίο ενώ άλλοι 192 επιβάτες, 31 φορτηγά και ΙΧ με προορισμό τη Μυτιλήνη θα προωθηθούν στον προορισμό τους με το πλοίο Ταξιάρχης.

Κλιμάκιο από το λιμεναρχείο της Χίου επιθεώρησε το πλοίο όπου διαπίστωσε ότι δε μπορεί να επιδιορθώσει τη βλάβη με ιδία μέσα και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το Θεόφιλος με μία μηχανή θα επιστρέψει κενό επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά για την αποκατάσταση της βλάβης. Το πλοίο Ταξιάρχης που εκτελεί το δρομολόγιο της άγονης γραμμής από Καβάλα προς Σάμο θα παρεκκλίνει του δρομολογίου του και θα μεταφέρει τους επιβάτες από τη Χίο στη Μυτιλήνη και εν συνεχεία θα ολοκληρώσει το δρομολόγιό του. Το σημερινό δρομολόγιο της ΝΕΛ από Μυτιλήνη για Χίο Πειραιά θα μείνει ανεκτέλεστο.

Σύνταξη Μυρσίνη Τζινέλλη

ert.gr

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΣΗ Philoxenia 2011

Η έκθεση Philoxenia 2011 αποτελεί τη μεγαλύτερη Ελληνική έκθεση τουρισμού και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χίος έχει πολλαπλά ωφεληθεί από την προβολή της στην Βόρεια Ελλάδα, αφού πλειονότητα εσωτερικών επισκεπτών προέρχονται από εκεί.

Ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οδηγό της Ελλάδος θα λάβει μέρος με περίπτερο 24τ.μ, για τη προβολή της Χίου ως τουριστικού προορισμού αλλά και θα προβάλλει υπηρεσίες, προϊόντα και γεύσεις που αντιπροσωπεύουν το νησί μας.

Καλούνται οι φορείς αλλά και τις επιχειρήσεις του Νομού που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού να συμμετάσχουν στην παραπάνω έκθεση, σε μια κοινή προσπάθεια για την αύξηση της προσέλευσης των τουριστών. Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν έντυπο υλικό τους να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Απασχόλησης Ναυτιλίας και Τουρισμού το αργότερο μέχρι 09 Νοεμβρίου 2011 (κ. Ουρανία Τώρα τηλ. επικοινωνίας 2271044389 ή κ. Ρένα Παγούδη – Δαμίγου τηλ. επικοινωνίας 2271350866).

Η Υπηρεσία μας είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφόρηση.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ



Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου σε συνεργασία με το 2o Νηπιαγωγείο Αγίου Μηνά, τη Σχολική Σύμβουλο 47ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής και το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου υλοποίησαν με επιτυχία το πρώτο μέρος του προγράμματος με τίτλο: «Emotional Intelligence for Preschool Pupils - Συναισθηματική νοημοσύνη για μαθητές προσχολικής ηλικίας». Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται για δύο έτη, ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, στα πλαίσια του Comenius Regio του Προγράμματος «Διά Βίου Μάθηση», με Εθνική Μονάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα 24-28/10/2011 τέσσερις εκπρόσωποι από την Επαρχιακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ικονίου και το Νηπιαγωγείο Selcuk παρευρέθηκαν στη Χίο και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του προγράμματος.
Σημαντική ήταν η συμβολή των εξής τοπικών παραγόντων: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Δήμος Χίου, Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου νηπιαγωγείου Αγίου Μηνά, Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου «Άγιος Μηνάς», Μ.Ε.Ο.Θ., Citrus, Super Market Χαρά, Super Market Βιδάλης, ταβέρνα «Χότζας», ταβέρνα «Ο Μπελαμής», ταβέρνα «Ρούσσικο», ταβέρνα «Τσίκουδο».

H ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΜΗ ΚΑΘΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΔΗ



"Κατόπιν συλλογικής απόφασης του συνδυασμού μας αποφασίσαμε να μη συμμετέχουμε στις εκλογές του Επιμελητηρίου, που θα γίνουν στις 3 & 4 Δεκεμβρίου. Δεν θέλουμε να βάλουμε σε διαδικασίαπόλωσης τον εμπορικό κόσμο της Χίου, όπως την προηγούμενη φορά, σε μια εποχή που καταρρέει το πολιτικό και οικονομικό σύστημα και είμαστε στα πρόθυρα της κοινωνικής κατάρρευσης.
Πιστεύουμε ότι ο εμπορικός κόσμος πρέπει να μείνει ενωμένος με στόχο και σκοπό την τοπική ανάπτυξη της αγοράς και την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να σκύψουν ουσιαστικά πάνω στα προβλήματα των επαγγελματιών.Δηλώνουμε τέλος ότι ο συνδυασμός μας θα σταθεί πλάϊ σε κάθε κίνηση ανάπτυξης και ευημερίας προς όφελος της Χιακής κοινωνίας".

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΛ ΣΤΗΝ ΠΝΟ




Όπως είναι γνωστό μεταξύ των προσόντων που απαιτούνται για τη ναυτολόγηση ναυτικών σε ελληνικά πλοία είναι και το πιστοποιητικό ελληνομάθειας.
Με έκπληξη λοιπόν διαπιστώνουμε ότι οι δήθεν συνδικαλιστές της ΠΝΟ αδυνατούν να κατανοήσουν ακόμη και τα απολύτως σαφή και απλά ελληνικά.
Στην χθεσινή επιστολή μας προς το ΥΠΑΑΝ, η οποία κοινοποιήθηκε και προς την ΠΝΟ, ρητώς αναφέρεται ότι:
« Εν όψει της, κατά την άποψη μας παράνομης επικύρωσης της ΣΣΕ, η εταιρεία μας θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από αυτήν, αναμένοντας τις αποφάσεις των αρμοδίων δικαστηρίων»
Αυτή τη ρητή δήλωση μας για συμμόρφωση προς την ΣΣΕ 2010-2011, παρά την καταφανή παρανομία της διαδικασίας επικυρώσεως της, η ΠΝΟ ερμηνεύει ως άρνηση ή έμμεση άρνηση συμμορφώσεως και διαβλέπει πρόθεση μη συμμορφώσεως μας. Δίκη προθέσεων σταλινικού τύπου.
Για να το πούμε λοιπόν στην «πλέρια δημοτικιά» που μπορεί και καταλαβαίνει ο υπερβείς το όριο συνταξιοδοτήσεως, ναυτικός των γραφείων, συνδικαλιστής: «η ΝΕΛ έχει πρόθεση να εφαρμόσει την παράνομη ΣΣΕ, αλλά κρατά κάθε δίκιο της αν στην τελική το δικαστήριο πει ότι η ΣΣΕ είναι παράνομη».
Μήπως θέλουν τα σοβιέτ του Πειραιά να γίνουμε «δηλωσίες» και να απαρνηθούμε τις απόψεις μας ή μήπως θέλουν να παραιτηθούμε από το δικαίωμα μας να προσφύγουμε στην ελληνική δικαιοσύνη; Δίκιο, τελικά, είναι αυτό που κρίνουν τα δικαστήρια και όχι αυτό που απαιτεί η ΠΝΟ.
Μετά και από αυτή τη διευκρίνιση ελπίζουμε ότι η ΠΝΟ θα σταματήσει να μας εκβιάζει και απειλεί με δήθεν «συνδικαλιστική παρέμβαση» στα πλοία μας, βλέπε παράνομη κατάληψη των καταπελτών και παρεμπόδιση απόπλου, πρακτικές που συνηθίζει, ιδίως κατά της εταιρείας μας, και για τις οποίες ήδη εκκρεμούν μηνύσεις.
Εμμονή σε αυθαίρετες ερμηνείες και απαιτήσεις δηλώσεων υποταγής θα μας υποχρεώσουν αφ’ενός σε άμυνα και υπεράσπιση των δικαίων μας, αφού το κράτος λάμπει δια της απουσίας του, και αφ’ ετέρου στη λήψη κάθε νομίμου μέτρου τόσο κατά του σωματείου όσο και ατομικώς εναντίον όσων συμμετέχουν σε τέτοιες παράνομες ενέργειες.
Μοναδική εξήγηση για τέτοια εμμονή θα ήταν ότι όντως ισχύουν οι φήμες που κυκλοφορούν ότι δήθεν η ΠΝΟ έχει αναλάβει εργολαβικά την εξόντωση της εταιρείας μας και τις οποίες δεν θέλουμε να πιστέψουμε.
Περαιτέρω αρνούμαστε τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς για δήθεν οφειλή δεδουλευμένων προς τα πληρώματα των πλοίων μας, τα οποία εγγράφως έχουν δηλώσει ότι ουδέν τους οφείλουμε και επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος μας να ζητήσουμε πλήρη αποζημίωση από τους συκοφάντες, οι οποίοι με τα ψεύδη αυτά προσβάλλουν τη φήμη της εταιρείας μας και κουβαλάνε νερό στους μύλους των ανταγωνιστών μας.
Μοναδική διαφωνία μας ήταν και παραμένει το κύρος της ΣΣΕ 2010-2011, η οποία υπεγράφη από την ισχνή μειοψηφία της εργοδοσίας και επεβλήθη στις υπόλοιπες εταιρείες δια της βίας.
Η ΝΕΛ, σεβόμενη την τυπική νομιμότητα θα εφαρμόσει την παρανόμως κυρωθείσα ΣΣΕ, αλλά θα διατηρήσει και το δικαίωμα της να επιδιώξει την ουσιαστική νομιμότητα δια της ακυρώσεως της. Το δικαίωμα μας αυτό είναι αναφαίρετο και θα το υπερασπιστούμε με κάθε μέσο.
Τέλος καλούμε τους δήθεν συνδικαλιστές των γραφείων, που κόπτονται για αυξήσεις τα έτη 2010 και 2011, να σεβαστούν τις δουλειές των εργαζομένων στα πλοία ναυτικών, τους νησιώτες που μένουν χωρίς επικοινωνία, τις χιλιάδες μετόχους της εταιρείας μας και όλους όσους μέσα στην κρίση αυτή έχουν υποστεί καθίζηση των αποδοχών τους, αλλά εξακολουθούν και αγωνίζονται για να μείνουν οι ίδιοι και η Ελλάδα όρθιοι.



ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΚΑΛΗ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Σε συνάντηση Εργασίας με θέμα την επιτάχυνση του προγράμματος διακοπής λειτουργίας και αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων και διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 2/11 στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής.
Στόχος της συνάντησης αυτής στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων και άλλοι Περιφερειάρχες αλλά και Δήμαρχοι των ΟΤΑ που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα στις περιοχές ευθύνης τους, ήταν η συζήτηση και ο προβληματισμός προκειμένου να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δεσμεύσεις για:
• Την επιτάχυνση της εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ με την άμεση υλοποίηση αναπτυξιακών έργων
• Την άμεση ανταπόκριση της Χώρας στην παύση της λειτουργίας και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης:
• Η ανταπόκριση των αρμόδιων φορέων στην ισχύουσα και για μικρό ακόμη χρόνο πρόσκληση της ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη») για το κλείσιμο και την αποκατάσταση ΧΑΔΑ
• Η ολοκληρωμένη προώθηση των αιτημάτων που έχουν γίνει σε ανταπόκριση της πρόσκλησης ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ για το κλείσιμο και την αποκατάσταση ΧΑΔΑ
• Ο προγραμματισμός των περαιτέρω απαιτούμενων ενεργειών για την επίτευξη των στόχων
Στη συνάντηση αυτή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πέραν του κ. Γιακαλή, συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Μάρκου, καθώς και οι Δήμαρχοι Λέσβου, Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων και εκπρόσωπος του Δήμου Χίου, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους ΧΑΔΑ.
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης:
«Τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Δήμοι της Περιφέρειάς μας με το μεγάλο αριθμό των ενεργών και προς αποκατάσταση ΧΑΔΑ, τίθενται στην ουσία επί τάπητος προς λύση, δεδομένων και των έντονων πιεστικών καταστάσεων στη χώρα έναντι των αντίστοιχων Κοινοτικών Οδηγιών και αποφάσεων του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμη τη σημερινή συνάντηση και ευελπιστώ πως θα συμβάλλει καθοριστικά στο άμεσο μέλλον για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, στην καλύτερη λειτουργία της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε τελική ανάλυση στην προστασία του περιβάλλοντός μας, που αποτελεί προτεραιότητά μας για τα νησιά της Περιφέρειάς μας.».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΧΙΟΥ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΧΙΟΥ: ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα είναι μια απόπειρα απόδρασης από τα αδιέξοδα στα οποία οδηγήθηκε με τις επιλογές «διάσωσης» του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση όμως κλονίστηκε και καταρρέει υπό το βάρος της εργατικής – λαϊκής αντίδρασης. Η 48ωρη πολιτική απεργία της 19-20 Οκτώβρη, η «παρέλαση» της λαϊκής οργής και του σύγχρονου κοινωνικού απελευθερωτικού «Όχι» την28 Οκτώβρη, η γενικευμένη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, το βαθύ ρήγμα που έχει ανοίξει μεταξύ εργαζόμενου λαού από τη μια και κυβέρνησης/πολιτικού συστήματος από την άλλη, είναι οι βασικές αιτίες της αποσάθρωσης της κυβέρνησης της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας.

Πανικόβλητοι πια από την οργή του κόσμου, βουλιάζοντας στα αδιέξοδα της πολιτικής τους και στη βαθιά καπιταλιστική κρίση – στο έδαφος της οποίας φουντώνουν οι ενδοαστικές αντιθέσεις, επιδιώκουν να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και να «απενεργοποιήσουν» την εκρηκτική δυναμική του κινήματος, που αγκαλιάζει πια τεράστιες, πλατιές μάζες λαού. Με την απαίτηση της ανατροπής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του καθεστώτος Επιτροπείας, αλλά και συνολικά του κοινωνικού σφαγείου ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Όχι βέβαια να φύγουν οι πράσινοι υποτακτικοί για να έρθουν οι γαλάζιοι ή οι οικουμενικοί. Η απαίτηση του λαού είναι να φύγουν όλοι, όσοι ευθύνονται για την μετατροπή των εργαζομένων σε αναλώσιμο είδος υπέρ της κερδοφορίας και της δημοκρατίας σε μια μπανανία των πολυεθνικών. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

Όπως στις παρελάσεις της 28ης ο λαός βγήκε στο προσκήνιο, έτσι και τώρα το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, απεργιακές φρουρές και επιτροπές βάσης, λαϊκές συνελεύσεις να βγει στο δρόμο ο λαός και να επιβάλλει τη δική του θέληση. Σε όποιο δίλημμα κι αν του θέσουν, ο λαός μας θα αντιτάξει το νέο κοινωνικό ΟΧΙ, ανοίγοντας το δρόμο για τη συνολική ανατροπή κάθε πολιτικής που αποβλέπει στην εξαθλίωσή του.

- Κάτω τώρα η κυβέρνηση της εξαθλίωσης και η πολιτική του κοινωνικού κανιβαλισμού.

- Να ανατραπεί συνολικά η άγρια επίθεση κατά του λαού και κάθε επίδοξος διαχειριστής της.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ PHILOXENIA 2011

Η έκθεση Philoxenia 2011 αποτελεί τη μεγαλύτερη Ελληνική έκθεση τουρισμού και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χίος έχει πολλαπλά ωφεληθεί από την προβολή της στην Βόρεια Ελλάδα, αφού πλειονότητα εσωτερικών επισκεπτών προέρχονται από εκεί.

Ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οδηγό της Ελλάδος θα λάβει μέρος με περίπτερο 24τ.μ, για τη προβολή της Χίου ως τουριστικού προορισμού αλλά και θα προβάλλει υπηρεσίες, προϊόντα και γεύσεις που αντιπροσωπεύουν το νησί μας.

Καλούνται οι φορείς αλλά και τις επιχειρήσεις του Νομού που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού να συμμετάσχουν στην παραπάνω έκθεση, σε μια κοινή προσπάθεια για την αύξηση της προσέλευσης των τουριστών. Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν έντυπο υλικό τους να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Απασχόλησης Ναυτιλίας και Τουρισμού το αργότερο μέχρι 09 Νοεμβρίου 2011 (κ. Ουρανία Τώρα τηλ. επικοινωνίας 2271044389 ή κ. Ρένα Παγούδη – Δαμίγου τηλ. επικοινωνίας 2271350866).

Η Υπηρεσία μας είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφόρηση.



Ώρες και ημέρες λειτουργίας της έκθεσης





Παρασκευή 18 Νοεμβρίου από 11:00 έως 20:00


Σάββατο 19 Νοεμβρίου από 11:00 έως 20:00

Κυριακή 20 Νοεμβρίου από 11:00 έως 20:00