Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 56 ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ




 
Με 751.000 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών 56 δήμους της χώρας, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2012, των μεταταχθέντων σε αυτούς υπαλλήλων από τους ομίλους ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ. 

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, το ανωτέρω ποσό κατανέμεται από το λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων («Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών»).
Πηγή: in.gr

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΙΟ


Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι, στο πλαίσιο συντονισμένης προσπάθειας του Δήμου για την πάταξη του παραεμπορίου, κατασχέθηκαν, την περασμένη Παρασκευή, 147 εμπορεύματα από τη Δημοτική Αστυνομία.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται προς την ίδια κατεύθυνση: την εκδίωξη των πλανόδιων πωλητών, την πάταξη του παραεμπορίου και τη στήριξη των επαγγελματιών του νησιού μας.

"ΠΡΑΣΙΝΟΙ" ΟΤΑ ΜΕ 107 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ"



Μετά το «Εξοικονομώ Ι» για τους ΟΤΑ*, όπου και επελέγησαν 106 (καποδιαστριακοί) δήμοι για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, με ηχηρές απουσίες αυτών των δήμων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιά**, έρχεται τώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος να δώσειμια... δεύτερη ευκαιρία στους δήμους και, βεβαίως, στους τρεις μεγαλύτερους που δεν συμμετείχαν στο πρώτο,  να μετέχουν ενεργά στις δράσεις για το περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας: Το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» ανακοινώθηκε σήμερα, 1η Απριλίου (σ.σ.: εφόσον δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτη φάρσα, προφανώς αποτελεί προεκλογική εξαγγελία) για χρηματοδότηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας που υλοποιούνται από τους δήμους.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 107 εκατ. ευρώ, με το μέγιστο προϋπολογισμό ανά δήμο κυμαίνεται από 200.000 μέχρι 3.000.000 ευρώ, ανάλογα με τον πληθυσμό. Οι προτάσεις που θα ενταχθούν θα χρηματοδοτηθούν κατά 70% από τους πόρους του Προγράμματος και κατά 30% από την ίδια συμμετοχή των δήμων. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων από τους δήμους είναι η 30η Ιουνίου 2012(με αρχική ημερομηνία υποβολής την... 1η Απριλίου, τη χθεσινή δηλαδή).
Η σχετική Πρόσκληση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη και προβλέπει απλουστευμένες διαδικασίες αξιολόγησης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των δήμων στο Πρόγραμμα.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού, με εξαίρεση όσους χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι». Οι παρεμβάσεις αφορούν τους άξονες:
Α. Παρεμβάσεις σε κτήρια και υποδομές (ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους, ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων, αναβάθμιση του συστήματος φυσικού τεχνητού φωτισμού και εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης) και
Β. Υποστηρικτικές και λοιπές δράσεις (υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου, τεχνικές μελέτες, μελέτες ενεργειακής απόδοσης, ενεργειακές επιθεωρήσεις και δράσεις δημοσιότητας).
Ειδικοί όροι επιλεξιµότητας
Επιλέξιµοι για συµµετοχή στη ∆ράση είναι όλοι οι Οργανισµοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' Βαθµού εκτός από αυτούς που θα ενταχθούν στο πρόγραµµα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ». Οι δήµοι οι οποίοι έχουν προέλθει από ένωση πρώην καποδιστριακών δήµων είναι επιλέξιµοι µε την προϋπόθεση ότι τα έργα προς χρηµατοδότηση αφορούν σε δηµοτικές ενότητες που δεν χρηµατοδοτούνται από το πρόγραµµα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».
Προϋπολογισμός ανά δήμο
Ο µέγιστος επιλέξιµος συνολικός προϋπολογισµός της πρότασης για κάθε δήµο είναι συνάρτηση του πληθυσµού του (βάσει της απογραφής του 2011):
  • για δήµο µε πληθυσµό 1-10.000 κατοίκους, μέχρι 200.000 ευρώ,
  • για δήµο µε πληθυσµό 10.001 -45.000 κατοίκους, μέχρι 400.000 ευρώ,
  • για δήµο µε πληθυσµό 45.001-90.000 κατοίκους, μέχρι 600.000 ευρώ,
  • για δήµο µε πληθυσµό 90.001-150.000 κατοίκους, μέχρι 800.000 ευρώ,
  • για δήµο µε πληθυσµό 150.001-300.000 κατοίκους, μέχρι 1.500.000 ευρώ,
  • για δήµο µε πληθυσµό µεγαλύτερο από 300.001 κατοίκους, μέχρι 3.000.000 ευρώ.
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ανωτέρω πληθυσµοί αφορούν στον πληθυσµό των δήµων µη συµπεριλαµβανοµένου του πληθυσµού των δηµοτικών ενοτήτων που χρηµατοδοτούνται από το πρόγραµµα«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»).
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου στις δηλώσεις του σημείωσε:«Σε μια δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο για την χώρα, δίνουμε πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από την χρηματοδότηση με 107 εκατ. ευρώ. Στρατηγική επιλογή και προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά ταυτόχονα δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας, και ταυτόχρονα χρήσιμες υποδομές για την ΤΑ και τους πολίτες, ακολουθώντας ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, με καινοτόμες τεχνολογίες».
aftodioikisi.gr

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ Μ.ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ



Το δικό τους «Γολγοθά» θα ανέβουν όσοι (λίγοι) αποφασίσουν να φύγουν ενόψει Πάσχα, αφού οι ναυτεργάτες αποφάσισαν 48ωρη απεργία τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη.
Την απόφαση για νέα απεργία στα λιμάνια και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, όταν δηλαδή θα αρχίσει η έξοδος ενόψει του Πάσχα, αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας η Εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, ενώ την απεργία επιβεβαίωσε στο NewsIt ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ναυτεργατών, Γιάννης Χαλάς.
Οι ναυτεργάτες κατεβαίνουν σε απεργία με στόχο να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να αποσύρει τις τροπολογίες για τον Οίκο Ναύτου, το εφάπαξ και τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους. Ζητούν επίσης να επανεξετασθούν μετά τις εκλογές.
Απεργία και από τους φορτοεκφορτωτές
Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν την Παρασκευή 6 Απριλίου οι 3.000 φορτοεκφορτωτές όλης χώρας, ενώ η Ομοσπονδία τους προγραμματίζει συγκέντρωση για τις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς.
Οι φορτοεκφορτωτές διαμαρτύρονται για την απομείωση των αποθεματικών τους που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα Ελλάδος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%.
Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος αναφέρεται ότι «το αποθεματικό των Κεφαλαίων Αποζημίωση Φορτοεκφορτωτών είχε δημιουργηθεί με την εισφορά του 6% των αμοιβών των εργαζομένων στον κλάδο, χωρίς τη συμμετοχή άλλου φορέα και ότι η Τράπεζα Ελλάδος αποφάσισε την διάθεσή του για αγορά ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, χωρίς να έχει σχετική εξουσιοδότηση».
newsit.gr

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ


Με αφορμή την επανεξέταση των κοινωνικών-προνοιακών επιδομάτων για την εξοικονόμηση πόρων 4,4 δις ευρώ, η συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε:


”Τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας που βρίσκονται στην χώρα μας προφανώς παραγνωρίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στη δεύτερη θέση από το τέλος μετά τη Ρουμανία στα επιδόματα κοινωνικής προστασίας στην Ευρώπη των 27. Η κυβέρνηση, συντηρώντας τις κρατικές δαπάνες που εξυπηρετούν τις πελατειακές της ανάγκες, δεν διστάζει να λεηλατήσει ακόμη και τα επιδόματα κοινωνικής στήριξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως οι μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και όσοι απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό. ΟιΟικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε την θέσπιση ενός ελάχιστου αξιοπρεπούς εισοδήματος με πρόνοια για τους συμπολίτες μας με ειδικές κοινωνικές ανάγκες, επιμένοντας πως η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης για τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά αδιέξοδα”.

Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Μάθαμε τελικά ένα μήνα πριν τις εκλογές ποια είναι η περίφημη ενότητα της Αριστεράς για την οποία κόπτεται η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ!!!
Οι ανακυκλωμένοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ, Μητρόπουλος, Σακοράφα, Κουρουπλής, Κοτσακάς κλπ αποτελούν το εκρηκτικό πλέον μείγμα προς την επανάσταση…
Αυτοί που θήτευσαν σε πρώτες θέσεις στο κόμμα ή στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που βαρύνονται με τα διαχρονικά εγκλήματα σε βάρος του λαού με τις υπογραφές τους σε όλες τις αντιλαϊκές συνθήκες Ευρωπαϊκές- Μάαστριχτ, ΟΝΕ κλπ- και Νατοϊκές- παραμονή των Βάσεων, νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ , Αφγανιστάν κλπ, αυτοί, που στήριξαν τις διαχρονικές πολιτικές Λιτότητας σε βάρος του λαού και τα Παπανδρεϊκά ή Σημιτικά παπατζηλίκια, αυτοί που κατάντησαν τη Χίο σε ένα μαρασμένο νησί με ελλιπείς συγκοινωνίες και ημιτελή ή ανύπαρκτα έργα και υποβαθμισμένες υποδομές, αναβαπτίζονται με τη βοήθεια της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε αντιμνημονιακό μέτωπο, σε σωτήρες του τόπου.
Την ώρα που το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τους υπόλοιπους πρόθυμους του ΛΑΟΣ την Μπακογιάννη και τα άλλα γαλαζοπράσινα σχήματα ρημάζουν στην κυριολεξία το λαό και τον τόπο, αυτό  το πολιτικό συνονθύλευμα οπορτουνισμού και σοσιαλδημοκρατίας με πολιτικό θράσος απευθύνεται στο ΚΚΕ και το εγκαλεί γιατί δε στέργει στην ενότητα της αριστεράς, με απλά λόγια γιατί δεν υπογράφει μια νέα Βάρκιζα, γιατί δεν υπογράφει την πολιτική του αυτοκτονία.
Με τη διακήρυξή τους, που συνιστά ομολογία πίστεως στον καπιταλισμό, εμπαίζουν το λαό ότι στο πλαίσιό του, αν αναδειχτούν σε κυβέρνηση και χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσίας τους, θα αρθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, ξεκινώντας απ' την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
Με όπλο το αστικό λογοκοπείο, την Ελληνική Βουλή,  διακηρύττουν ότι θα προβούν σε «αναστολή πληρωμών για όσο χρειαστεί ώστε να ανασυγκροτηθεί η οικονομία», με «επιλεκτική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και εξυπηρέτηση του υπόλοιπου με ευνοϊκούς όρους και ρήτρα ανάπτυξης», την ώρα, που η εξουσία βρίσκεται στα χέρια της πλουτοκρατίας ντόπιας και ξένης, που θα την πείσουν (!) όλοι αυτοί να τους την παραδώσει λες και το έκανε στη Γαλλία ή στην Ιταλία με τις γνωστές κεντροαριστερές σαπουνόφουσκες.
Οι συμμαχίες τους όμως έχουν και πρακτικά αποτελέσματα όπως για παράδειγμα έγινε στη Χίο με το «αντιμνημονιακό μέτωπο» στο σωματείο υπαλλήλων των ΟΤΑ στο δήμο Χίου που εξελέγησαν οι εκλεκτοί του κ. Κοτσακά και ο πρόεδρος του σωματείου (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) έμεινε τρίτος, έξω και καταϊδρωμένος.
Αυτή λοιπόν είναι η «ενότητα» της αριστεράς για την οποία δήθεν αγωνίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Η κολυμβήθρα του Σιλοάμ για τα πολιτικά υλικά κατεδάφισης του ΠΑΣΟΚ, το μπάσιμο της σοσιαλδημοκρατίας από την πίσω πόρτα.
Δεν μας προξενεί καμιά εντύπωση η κίνησή τους, άλλωστε οπορτουνισμός και σοσιαλδημοκρατία ιστορικά είναι όμοροι χώροι. Το ομολόγησε εξάλλου και ο Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξη στον ΣΚΑΊ. Σε ερώτηση αν θα μπορούσαν να απευθυνθούν στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία απάντησε: «Αυτή η ερώτηση θα είχε νόημα και θα ήταν πολύ χρήσιμη η απάντησή μου πριν από δύο χρόνια».
Αν σε όλα αυτά προστεθεί και ο έτερος Καπαδόκης , η ΔΗΜΑΡ με τις δικές της προσχωρήσεις του «κακού» ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνεις γιατί , ο έρωτας και ο βήχας τελικά δεν κρύβονται…
ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

ΟΡΚΙΣΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΙΟΥ κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΣΤΡΟΥΜΠΗΣ

Σήμερα ορκίσθηκε νέος δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Ευστράτιος Στρουμπής, στην θέση του παραιτηθέντος κ. Δημητρίου Παπαληού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΟΜΒΟ ΠΥΤΙΟΥΣ


    Σας γνωρίζουμε ότι λόγω εκτελέσεως εργασιών στο τμήμα του δρόμου από έξοδο Κόμβου Λαγκάδας μέχρι Κόμβο Πυτιούς, επί της οδού Χίου – Καρδαμύλων, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από  την Τρίτη , 3 Απριλίου 2012  κατά τις ώρες 4.30μμ έως 7.30μμ 
Παρακαλούνται η Τροχαία Χίου και η Δημοτική Αστυνομία  για τις δικές τους ενέργειες για την  ρύθμιση της κυκλοφορίας.
  
                                                                          Η Προϊσταμένη της Δ.Τ.Ε.   Π.Ε.Χίου                                                                                

                                                                                      Αργυρώ Τσικολή
                                                                                      Πολιτικός Μηχ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ ΜΕ 45 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Δ/νση Διοίκησης
Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων Δήμου Χίου
Δημοτικού Συμβουλίου Χίου
Τηλέφωνο 22713-50808, 50818
Fax 22713-50857
Mail:dimotikosimvouliochiou@yahoo.com
Χίος 28/03/2012
Αριθ. πρωτ. 14629

Βαθμός Προτεραιότητας:
ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΟΣ
(όπως ο πίνακας αποδεκτών)
ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, (άρθρο 67 Ν. 3852/2010)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχ. Βουρνούς» την 2η του μηνός Απριλίου του έτους 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου



Κλεισσάς Κ. Ηλίας


Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης
Παρακαλούνται οι παρατάξεις να ορίσουν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης με γραπτή δήλωση τους στο Προεδρείο τους ειδικούς αγορητές ανά θέμα.
Με τον ίδιο τρόπο παρακαλούνται να εγγραφούν ως ομιλητές και οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. (Άρθρο 67, παρ. 6 του Ν. 3852/2010, άρθρο 10 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου).


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 02/04/2012.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 14629/2012      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)
Αρ. θέματος
Θέμα
Εισηγητής
1
Έγκριση του Ο.Ε.Υ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ.
κ. Φυτούσης,
Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ
2
Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2012 της Μονομετοχικής Αξιοποίησης Ακινήτων Δήμου Χίου Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
κ. Δαμαλάς,
Αντιπρόεδρος της Εταιρείας
3
Έγκριση προϋπολογισμού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου.
κ. Τσατσαρώνης, Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
4
Έγκριση 2ης τροποποίησης της Π.Σ. για την υλοποίηση της προμήθειας «Προμήθεια μικρών βιολογικών καθαρισμών Νομού Χίου.»
κ. Φυτούσης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ
5
Υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για το ναυτιλιακό μουσείο Καρδαμύλων.
κ. Στεφάνου & κ. Λιγνός Αντιδήμαρχοι
6
Τροποποίηση της αριθ. 511/2011 απόφασης του Δ.Σ. για την εκπόνηση του σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου Χίου.
κ. Μούνδρος, Αντιδήμαρχος
7
Π.Σ. Δ. Ψαρών Δ. Χίου για τη διαμόρφωση πλατείας Βαρβάκη και πλατείας Δημαρχείου.
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχν. Υπηρεσιών
8
Π.Σ. Δ. Ψαρών, Δ. Χίου για τον εξωραϊσμό πλατειών και κοινοχρήστων χώρων.
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχν. Υπηρεσιών
9
Λήψη και διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων στην πόλη μας και άμυνας στη νέα φτώχεια.
κ. Σκούφαλος, επικεφαλής της Λ.Α.Σ.
10
Σύσταση δουλείας του άρθρου 212 του Ν3463/06, για την διέλευση σωλήνων αποχέτευσης δια μέσου ιδιοκτησιών στην περιοχή Αγ. Δημήτρης «Τσαγκαράδων» και «Πλύστρες – Καναλάδικα» Δήμου Ομηρούπολης.
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχν. υπηρεσιών
11
Εκτέλεση της εργασίας «Χορτοκοπές σε αρχαιολογικούς χώρους Δήμου  Χίου».
κ. Μαρτάκης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Καθαριότητας
12
Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος για το έργο «Επισκευή σχολείων Δήμου Ιωνίας».
κ. Νύκτας, Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.
13
Τροποποίηση  τεχνικού προγράμματος για την ενίσχυση της πίστωσης της μελέτης: «Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης ((Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Δήμου Καρδαμύλων Νομού Χίου»

κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Προγραμματισμού
14
Τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου «Έργα οδοποιίας Καρυών».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
15
Πληρωμή του έργου «Υδρευτικά έργα Δήμου Ιωνίας»: υποέργο «Βελτίωση αντλιοστασίου Στεναχώνης».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
16
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Πλακόστρωση και διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων (Βαβύλων).
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
17
Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «Επισκευή γηπέδου Αγ. Γεωργίου Συκούση Δήμου Καμποχώρων».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
18
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Αποπεράτωση ανάπλασης τμήματος  παραλίας Παντουκιούς-Έγκριση 1ου Α.Π.Ε.
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
19
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Αντιπλημμυρικά περιοχής Αγρελωπού»-Έγκριση 1ου Α.Π.Ε.
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
20
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση περιβάλλοντος χώρου γραφείων Συκιάδας.
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
21
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση και εξωραϊσμός περιοχής εργατικών κατοικιών.
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
22
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Εσωτερική οδοποιία Δαφνώνα και διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
23
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Τσιμεντοστρώσεις αγροτικής οδοποιίας, Αγ. Γεωργίου Συκούση».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
24
Έγκριση υψομετρικής μελέτης υφιστάμενης οδού καθώς και τμήματος οδού προς διάνοιξη στον οικισμό Λήμνου της τοπικής κοινότητας Βολισσού.
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
25
Καθορισμός οικοδομικής γραμμής.
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
26
Εκποίηση παλαιού σιδηρού εξοπλισμού.
κ. Μαρτάκης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Καθαριότητας
27
Εκποίηση ανακυκλώσιμων υλικών.
κ. Μαρτάκης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Καθαριότητας
28
Εκποίηση παλαιών οχημάτων του Δ. Χίου.
κ. Μαρτάκης, Αντιδήμαρχος & Δ/νση Καθαριότητας
29
Παράταση της μίσθωσης δημ. Ακινήτου στη θέση «Τρεις Μύλοι Βροντάδου».
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
30
Παράταση της μίσθωσης δημ. ακινήτων οδού Οινοπίωνος 1.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
31
Παράταση παραχώρησης ιαματικών πηγών Αγιασμάτων.
κ. Ξυδιάς &
κ. Γδύσης, Πρόεδρος Προμηθευτικής.
32
Λύση μισθωτικής σχέσης με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου-Διαγραφή βεβαιωθέντων οφειλών.
κ. Δήμαρχος,
κ. Αλοίμονου
33
Αίτηση μισθωτή Φαφαλιού Ισιδώρου.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
34
Αίτηση Μιχάλα Παναγιώτη.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
35
Αίτηση μισθωτή Φύκαρη Νικολάου.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
36
Αίτηση-καταγγελία μισθώσεων Μαρίας Κόρμαλου Κυδώνη.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
37
Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.
κ. Δήμαρχος
38
Προμήθεια εντύπων για το Τμήμα Ναυτιλίας και Τουρισμού.
κ. Μούνδρος, Αντιδήμαρχος
39
Τοποθέτηση αγάλματος στην πλατεία Καλαμωτής.
κ. Κλεισσάς, Πρόεδρος του Δ.Σ.
40
Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
41
Τροποποίηση προϋπολογισμού.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
42
Επιδότηση λόγω ανέγερσης κατοικίας
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
43
Μετακινήσεις
κ. Δήμαρχος
44
Αντικατάσταση μέλους της Μονομετοχικής Αξιοποίησης Ακινήτων Δήμου Χίου Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
κ. Δήμαρχος
45
Αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας
κ. Δήμαρχος