Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ "ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


thermo_epeisodio_sto_aigaio_
Οι Τούρκοι απειλούν με «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο σε περίπτωση που η Ελλάδα κινήσει τις διαδικασίες, εκμεταλλευόμενη και την προεδρία της Ε.Ε. για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και προχωρήσει στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή από το Καστελόριζο και μέχρι την Κύπρο.
Πιθανόν αυτό να είναι και το πρόσχημα προκειμένου η Άγκυρα και η κυβέρνηση του Ρ.Τ. Εντογάν να προκαλέσει μία τεχνητή κρίση στο Αιγαίο για ξεφύγει από τη δίνη στην οποία βρίσκεται μετά το σκάνδαλο διαφθοράς.
Το «defencenet.gr» πρώτο είχε αναδείξει τους κινδύνους που εγκυμονεί για τα ελληνοτουρκικά η κρίση που προκλήθηκε στην Τουρκία, επισημαίνοντας πώς μπορεί να εξάγει την κρίση στο Αιγαίο στρέφοντας αλλού το ενδιαφέρον την τουρκικής κοινής γνώμης που είναι επικεντρωμένο στο σκάνδαλο διαφθοράς.
Τις ανησυχίες αυτές, οι οποίες εκφράζονται και από επιτελείς του Πενταγώνου, έρχεται να επιβεβαιώσει σήμερα ένα απειλητικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Yeni Şafak».
Η εφημερίδα έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Sular ısınacak», που σημαίνει «θα ανάψουν τα νερά». Δηλαδή έρχεται μεγάλη κρίση στο Αιγαίο και στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.
Σημειώνεται πώς η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι φιλοκυβερνητική, υποστηρίζει σαφώς τον Ρ.Τ. Ερντογάν και για το λόγο αυτό αξιωματικοί του ελληνικού Πενταγώνου αξιολογούν ως ιδιαίτερα σοβαρό το δημοσίευμα. Επισημαίνουν ωστόσο πώς έχουν ληφθεί και προβλεφθεί μέτρα σε περίπτωση που η Άγκυρα θελήσει να εξάγει την εσωτερική της κρίση.
Όπως υποστηρίζει η «Yeni Safak», με την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η ελληνική πλευρά να αδράξει την ευκαιρία για να προχωρήσει στην επίσημη αναγνώριση της ΑΟΖ, που σχετίζεται με την ύπαρξη και εκμετάλλευση των τεραστίων ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου.
«Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει με κανένα τρόπο να συμβεί αυτό. Η Τουρκία θα συνεχίσει απτόητη τις έρευνες για την ανακάλυψη με την προοπτική άμεσης εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο και σε δεύτερη φάση και στο Αιγαίο», επισημαίνει η εφημερίδα.
Οι Τούρκοι δηλαδή θεωρούν δικό τους χώρο τον Αιγαίο, αξιώνουν να μην γίνει καμία έρευνα από ελληνικής πλευράς και απειλούν με πολεμική σύρραξη.
Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα έφτασε στο σημείο υποστηρίξει πώς η Ελλάδα έπρεπε να έχει απεμπολίσει το δικαίωμα της να κάνει έρευνες και να εκμεταλλευτεί τα ενεργειακά της κοιτάσματα στο Αιγαίο, καθ’ ότι είναι απαίτηση της Άγκυρας.
Φαίνεται πώς ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα «θερμός» στο Αιγαίο, ιδίως όσο συνεχίζει η κρίση να βαθαίνει στην Τουρκία και να απειλείται η κυβέρνηση Ερντογάν.
Οι Τούρκοι έδειξαν τα πρώτα δείγματα κλιμάκωσης της έντασης με παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο ανήμερα των Χριστουγέννων. Συνεχίζουν με απειλές με την έλευση του νέου χρόνου.

aftodioikisi.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ


ΝΟ Χίου - ΑΝΟ ΓλυφάδαςΞεκινάει ξανά αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών μετά τη διακοπή λόγω Χριστουγέννων. Ο ΝΟ Χίου αντιμετωπίζει τον ΑΝΟ Γλυφάδας την Κυριακή 5/1/14 και ώρα 16:00 στο Ιωνικό Κολυμβητήριο. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:
Σάββατο 4/1
ΝΟ Αργοστολίου - ΑΟΠ Φαλήρου (Μπιράκης, Πολυχρονόπουλος): Κολ. Βουλιαγμένης (14:00)
ΝΟ Βουλιαγμένης - ΠΑΟΚ (Μπουδραμής, Κραβαρίτης): Κολ. Βουλιαγμένης (16:00)
Νηρέας Λαμίας - ΝΑΟ Κέρκυρας (Αχλαδιώτης, Κυράνης): Κολ. Λαμίας (17:00)
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (Σκαλοχωρίτης, Σταυρίδης): Κολ. Ιλίσιο (18:00)
Εθνικός - Πανιώνιος (Σταυρόπουλος, Κουρέτας): Κολ. Πειραιά (18:30)

Κυριακή 5/1
ΝΟ Χίου - ΑΝΟ Γλυφάδας (Μοίραλης, Βόσικας): Κολ. Ιωνικό (16:00)

noxiou.gr

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ ΤΗΣ 8ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014



Ημερ/νία 
ωρα
ΓήπεδοΓηπεδούχοςΦιλοξενούμενηΔιαιτητήςΑ΄ΒοηθόςΒ΄Βοηθός
08/01/2014
16:30
ΟΙΝΟΥΣΣΩΝΠΑΝΟΙΝΟΥΣΣΙΟΣ
β΄κατηγορίας
ΦΑΡΚΑΙΝΑ
β΄κατηγορίας
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣΣΤΟΥΠΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣΣΥΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
08/01/2014
15:00
ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟΔΟΞΑ
β΄κατηγορίας
ΘΥΕΛΛΑ
β΄κατηγορίας
ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΤΤΑΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
08/01/2014
15:00
ΣΕΝΤΑΕΝΩΣΗ
β΄κατηγορίας
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ
β΄κατηγορίας
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΓΙΟΜΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗΣ ΑΡΧΗΣ" , ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ

Από τις σχολές Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως  Χίου Ψαρών και Οινουσσών, ανακοινώνεται ότι οι συναντήσεις για το μήνα Ιανουάριο θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
  • Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 στις 6.00μ.μ. στην ενοριακή αίθουσα του Ι. Ν. Αγίου Ευστρατίου Θυμιανών.
  • Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 στις 6.00μ.μ.  στην ενοριακή αίθουσα του Ι. Ν. Παναγίας Ευαγγελιστρίας.
  • Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 στις 6.00μ.μ.  στην ενοριακή αίθουσα του Ι. Ν. Παναγίας Ερειθιανής.
Για τις ομιλίες του Ιανουαρίου έχει οριστεί εισηγητής ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Κλαδιάς, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Καλοπλύτου, με θέμα «Το άδοξο τέλος μιας ευτυχισμένης αρχής».
Προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν και να ενημερώσουν φίλους, συγγενείς και γείτονες.

Η Α΄ ΣΥΝΑΞΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ


Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύναξη των Αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου Ψαρών και Οινουσσών, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μάρκου, στην ενοριακή αίθουσα του Ιερού ενοριακού Ναού Αγίου Ευστρατίου Θυμιανών.
Κατά την σύναξη ο Σεβασμιώτατος αφού συνεχάρη τους νεαρούς αναγνώστες, για την μέχρι τώρα απόδοσή τους στην θέση την οποία κλήθηκαν να υπηρετήσουν την Εκκλησία, τους επισήμανε τον ρόλο τους σε Αυτήν και τους τόνισε ότι εξίσου αξιοπρεπής θα πρέπει να είναι η απόδοσή τους στα μαθήματά τους και στην κοινωνία γενικότερα.
Τέλος αφού τους παρατέθηκε κέρασμα, ο Σεβασμιώτατος τους προσέφερε μία Καινή Διαθήκη.

ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ 25ΕΥΡΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Οι χρόνιοι ασθενείς και τα άτομα με αναπηρία άνω του 80% δε θα πληρώνουν το αντίτιμο του εισιτηρίου των 25 ευρώ, σύμφωνα με τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Υγείας στο νόμο που έχει ήδη ψηφισθεί για το εισιτήριο.
 Σε γενικές γραμμές, από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι κατηγορίες των ασθενών που έχουν μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα και ήδη εξαιρούνται και από την κταβολή του 1 ευρώ ανά συνταγή.
 Συγκεκριμένα, από την καταβολή των 25 ευρώ εξαιρούνται οι πάσχοντες από τις εξής ασθένειες:
 --Νεοπλάσματα όλων των συστημάτων και λευχαιμιών.
--Σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι.
--Ψυχώσεις (όσον αφορά τα αντιψυχωτικά φάρμακα και όχι τα αντικαταθλιπτικά).
--Μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, ομόζυγη μεσογειακή αναιμία, ενδιάμεση μεσογειακή αναιμία και ομόζυγη δρεπανο− κυτταρική αναιμία.
--Ιδιοπαθή αιμολυτική αναιμία − θρομβοπενική πορφύρα.
--Νυχτερινή παροξυσμική αιμοσφαιρινουρία.
--Αιμορροφιλία (αντιαιμορροφιλικοί παράγοντες).
--Υποφυσιογενή νανισμό (αυξητική ορμόνη).
--Κυστική ίνωση (κυστική ινώδη νόσο, ινοκυστική νόσο).
--Χρόνια ηπατίτιδα Β και C.
--Νόσο Wilson (ηπατοφακοειδή εκφύλιση).
--Γλυκογονίαση − γλυκόγονίαση τύπου IB.
--Νόσο Gaucher.
--Έλλειψη ορνιθο − καρβαμυλο − τρανσφεράσης.
--Χρόνια νεφρική νόσο, στάδιο 3 και 4.
--Νεφρική ανεπάρκεια, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.
--Νόσο Niemann − Pick τύπου C.
--Υπερφαινυλαλανιναιμία.
--Σκλήρυνση κατά πλάκας.
Πηγή: onmed.gr

newsbomb.gr

ΤΑ ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Τσουνάμι 13 επώδυνων ανατροπών στις επικουρικές συντάξεις φέρνει ο νέος Κανονισμός Ασφάλισης και Παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), ο οποίος είναι έτοιμος και βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Εργασίας.
Με το νέο Κανονισμό, που παρουσιάζει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ η «Κυριακάτικη Ε», ενοποιούνται οι όροι και προϋποθέσεις των παροχών που καταβάλλουν καταστατικά σήμερα τα επικουρικά ταμεία που έχουν ενσωματωθεί στο ΕΤΕΑ και καταργούνται τα καταστατικά τους.
Μειώνονται περαιτέρω οι καταβαλλόμενες συντάξεις από 16% ως 45%, το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης διαμορφώνεται με βάση τα δημογραφικά δεδομένα τα οποία στηρίζονται σε πίνακες θνησιμότητας και το συντελεστή βιωσιμότητας, ο οποίος θα πρέπει να αναπροσαρμόζει σε ετήσια βάση τις νέες και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, ανάλογα με τις καταβαλλόμενες εισφορές, έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ελλειμμάτων στο Ταμείο, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Επιπλέον, καταργούνται οι αναπηρικές συντάξεις και η αναγνώριση πλασματικών χρόνων και περικόπτεται από το 70% στο 50% η σύνταξη λόγω θανάτου.

Πηγή: «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»

aftodioikisi.gr

ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ (ΦΕΚ 287Α/ 31/12/2013) το οποίο περιέχει και οδηγίες για την εθελοντική κινητικότητα στους ΟΤΑ.
Σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν. 4223/2013, για το Προγράμμα Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας, επιτρέπεται να ενταχθούν μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι των δήμων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας(ΕΝΠΕ), των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).
Οι συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων μπορούν να μεταταχτούν σε κενές ή συνιστώμενες, με την πράξη μετάταξης, θέσεις αντίστοιχου κλάδου ή ειδικότητας άλλων δήμων και περιφερειών, της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και των ΠΕΔ.
Όπως ορίζεται ειδικότερα στο ΦΕΚ (επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου):
Επιτρέπεται η μετάταξη μονίμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. α” βαθμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της “Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κενές ή συνιστώμενες, με την πράξη μετάταξης, θέσεις αντίστοιχου κλάδου ή ειδικότητας άλλων Ο.Τ. Α. α” και β” βαθμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της “Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.
Για τη μετάταξη εκδίδεται ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν υποβολής αιτιολογημένων αιτημάτων των φορέων υποδοχής, στα οποία θα βεβαιώνεται η ύπαρξη των αναγκαίων πιστώσεων.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθορίζονται τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων προς μετάταξη, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με τη διαδικασία μετάταξης.
Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στις Διευθύνσεις Διοικητικού των φορέων προέλευσης, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την έκδοση της ανακοίνωσης.
Οι ανωτέρω Διευθύνσεις εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών συντάσσουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων σε ειδικό λογισμικό του Α.Σ.Ε.Π., τους οποίους αποστέλλουν στους φορείς υποδοχής και στο Α.Σ.Ε.Π..
Το Α.Σ.Ε.Π. εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών, κατ” αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (Α’28), ως ισχύει, συντάσσει Ενιαίο Πίνακα Κατάταξης και Διάθεσης, με βάση τους πίνακες συνδρομής κριτηρίων, τη μοριοδότηση και τις δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων, τον οποίο αποστέλλει στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Το Υπουργείο Εσωτερικών αποστέλλει αμελλητί τον πίνακα στους φορείς προέλευσης και υποδοχής.
Για την ολοκλήρωση της μετάταξης απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης. Η γνώμη του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης αποστέλλεται εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από τη λήψη του πίνακα του προηγούμενου εδαφίου, στο φορέα υποδοχής και στον οικείο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης του φορέα υποδοχής, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Εάν εντός της προθεσμίας των πέντε (5) ημερών δεν εκδοθεί σύμφωνη ή αρνητική γνώμη, τεκμαίρεται η σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης για την ολοκλήρωση της μετάταξης.
Η απόφαση για τη μετάταξη εκδίδεται από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του φορέα υποδοχής, εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από τη λήψη ή την κατά τεκμήριο έκδοση της σύμφωνης γνώμης του φορέα προέλευσης. Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με μέριμνα του οικείου Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Το προσωπικό που μετατάσσεται βάσει του παρόντος άρθρου τίθεται σε διαθεσιμότητα χρονικής διάρκειας ενός μηνός, αρχομένης από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής πράξης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η διαθεσιμότητα παύει αυτοδικαίως με την πάροδο του μηνός και προς τούτο εκδίδεται αμελλητί σχετική διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου του φορέα υποδοχής.
Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, η μισθοδοσία του προσωπικού βαρύνει το φορέα προέλευσης και μετά το πέρας της διαθεσιμότητας βαρύνει το φορέα υποδοχής.
Το προσωπικό αυτό, μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, δεν δύναται να χαρακτηρισθεί ως πλεονάζον και να τεθεί εκ νέου, άνευ αιτήσεώς του, σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας.





aftodioikisi.gr

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ... ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ


Με βάση τα δεδομένα, όπως έχουν καταγραφεί, το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών φυλάκων θα αποτελέσει πηγή εντός του 2014 για να καλυφθεί μέρος της μνημονιακής δέσμευσης της Αθήνας για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η φράση αυτή στον «Τύπο της Κυριακής» Έλληνα αξιωματούχου, που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-Μηχανισμού Στήριξης για τα θέματα του δημόσιου τομέα, δείχνει πως ένα μικρό ποσοστό σχολικών φυλάκων, που πέρασαν σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας τους πρώτους μήνες του περασμένου καλοκαιριού, θα κερδίσει μεταφορά σε άλλη θέση.
Η συντριπτική πλειονότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων θα αποχωρήσει υποχρεωτικά μέχρι τον προσεχή Μάρτιο, όταν και θα ολοκληρωθεί ο οκτάμηνος κύκλος παραμονής στο καθεστώς. Τι μέλλει γενέσθαι με το εργασιακό τους μέλλον εκτός Δημοσίου; Πληροφορίες τούς φέρνουν να έχουν δεχθεί προτάσεις για να δημιουργήσουν μέσω ΕΣΠΑ, ακόμα και δική τους εταιρία σεκιούριτι.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από τους περίπου 2.000 σχολικούς φύλακες, 400 θα συνεχίσουν να απασχολούνται εντός του δημοσίου τομέα. Περίπου 300 σχολικοί φύλακες θα μετακινηθούν αναλαμβάνοντας θέση τραυματιφορέρων. Άλλοι 100, που γνωρίζουν ξένες γλώσσες, θα μετακινηθούν σε μουσεία.
Από τα στοιχεία αυτά, περίπου 1.600 άτομα, που μέχρι τον περασμένο Ιούνιο εκτελούσαν χρέη σχολικών φυλάκων, θα απολυθούν τον Μάρτιο. Ωστόσο σε κυβερνητικό επίπεδο αναζητούνται λύσεις, προκειμένου το προσωπικό αυτό να μη μείνει… ξεκρέμαστο, τουλάχιστον σε εργασιακό επίπεδο. Να συνεχίσουν, δηλαδή, να απασχολούνται, όταν θα τεθούν υποχρεωτικά εκτός δημόσιου τομέα και δεν θα πληρώνονται πλέον από το κράτος.
Η εταιρία
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Τύπου της Κυριακής», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να έχει καταθέσει προτάσεις στις αντιπροσωπίες των σχολικών φυλάκων, με τις οποίες έχει τακτικές συναντήσεις. Μία από τις προτάσεις αυτές, που σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει θέσει επί τάπητος ο κ. Μητσοτάκης, προβλέπει τη συμμετοχή όσων σχολικών φυλάκων απολυθούν ως μετόχων σε εταιρία κοινωνικής οικονομίας. Η εταιρία αυτή, από τη στιγμή που η πρόταση προχωρήσει θα παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας για τη φύλαξη κτιρίων, τα οποία ανήκουν σεΟργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με λίγα λόγια, οι σχολικοί φύλακες θα μετατραπούν σε… σεκιούριτι, φυλάσσοντας παιδικούς σταθμούς, σχολικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμα και δημαρχεία.
Πηγή: «Τύπος της Κυριακής»

aftodioikisi.gr

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ... ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ

Τι αλλάζει από τα τέλη Ιανουαρίου - 1.800 έντυπα παράβολα θα αντικατασταθούν με ηλεκτρονικά – Πώς θα τα προμηθευόμαστε.
Τέλος στην ταλαιπωρία, που μεταφράζεται με πολύωρες αναμονές των φορολογούμενων στις ουρές στις εφορίες έρχεται να βάλει η ενεργοποίηση της υπηρεσίας «e-παράβολο» του υπουργείου Οικονομικών.
Πρόκειται για παράβολα γάμου, άδειας οδήγησης, μήνυσης, νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ΚΤΕΟ ή οποιοδήποτε από τα 1.800 παράβολα και χαρτόσημα που ισχύουν σήμερα, τα οποία θα εξοφλούνται πλέον ηλεκτρονικά, με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
Συγκεκριμένα ηλεκτρονικοί κωδικοί θα αντικαταστήσουν από τα τέλη Ιανουαρίου 1.800 χαρτάκια παραβόλων.
Έτσι, με τη νέα αυτή υπηρεσία, ο φορολογούμενος δεν θα χρειάζεται να στήνεται σε καμία ουρά αλλά με λίγα κλικ στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου θα επιλέγει το παράβολο που επιθυμεί.
Αναλυτικά τα βήματα:
- Οι φορολογούμενοι μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, ακόμα και στην περίπτωση που δεν είναι χρήστες του Taxisnet.
- Στη συνέχεια επιλέγουν την εφαρμογή «e-παράβολο» και συμπληρώνουν τα απαιτούμενα πεδία, όπως τα βασικά του στοιχεία.
- Αφού προχωρήσουν στην επιλογή του παράβολου το οποίο επιθυμούν, λαμβάνουν στο e-mail τους έναν κωδικό με τη χρήση του οποίου θα μπορούν να πληρώνουν στα γκισέ των τραπεζών, στα ΕΛΤΑ ή ακόμα και εξ' αποστάσεως με τη χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα.
Το ηλεκτρονικό παράβολο είχε τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή από τα μέσα του 2013. Ωστόσο, αφορούσε μόνο τρία παράβολα του υπουργείου Μεταφορών: τα παράβολα αδειών οδήγησης, το χαρτόσημο άδειας οδηγού και την κάρτα ψηφιακού ταχογράφου.


newsbomb.gr

ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ " ΕΠΙΑΣΑΝ" ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ... ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ 9ΜΗΝΟΥ


Ποιοι Φορείς έπιασαν και ποιοι... όχι τους στόχους του 9μηνου
Όπως είναι γνωστό, από το οικονομικό έτος 2013, με την από 18-11-2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία ενσωματώθηκε στο N. 4111/2013, καθιερώθηκαν δημοσιονομικοί κανόνες και πρακτικές για όλους τους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι, όλοι οι φορείς Γενικής Κυβέρνησης, τόσο η Κεντρική Διοίκηση, όσο και τα Νομικά Πρόσωπα, που είναι Φορείς Γενικής Κυβέρνησης, θα πρέπει να καταρτίζουν μηνιαίο πρόγραμμα κατανομής του προϋπολογισμού τους, που αποτελεί τη βάση για τον προσδιορισμό των τριμηνιαίων στόχων.
Η υλοποίηση των στόχων των Νομικών Προσώπων, Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, των οποίων ο προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, παρακολουθείται από τη Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΥΑ 2/91674/ΔΠΓΚ/20-12-2012).
Από τα στοιχεία προκύπτουν τα ακόλουθα:
- Δύο Φορείς (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ΚΕΕΛΠΝΟ) δεν έχουν υποβάλει στοχοθεσία.
- Ένας Φορέας (Οργανισμός Κτηματολογίου & Χαρτογράφησης Ελλάδας - ΟΚΧΕ) καταργήθηκε τον Ιούνιο του 2013.
- Τέσσερις Φορείς (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και οι Ειδικοί Λογαριασμοί τους) τελούν υπό κατάληψη και δεν έχουν αποστείλει προς το παρόν στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τους.  
Από τους υπόλοιπους είκοσι Φορείς, οι δεκατρείς βρίσκονται εντός στόχου το εννεάμηνο. 
Ειδικότερα:
- Από τους δεκάξι Φορείς που βρίσκονταν εντός του στόχου το α’ εξάμηνο, οι δώδεκα συνεχίζουν να βρίσκονται εντός του στόχου και το εννεάμηνο, τρεις Φορείς δεν έχουν αποστείλει στοιχεία λόγω καταλήψεων, ενώ ένας Φορέας (ΟΚΑΝΑ) παρουσίασε αρνητική απόκλιση σε σχέση με αυτή του α΄ εξαμήνου.
- Ένας Φορέας (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης - ΕΚΕΤΑ) είναι εντός του στόχου το εννεάμηνο, ενώ είχε παρουσιάσει για τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους αρνητική απόκλιση.
- Επτά Φορείς παρουσιάζουν απόκλιση από τους στόχους του εννεαμήνου, εκ των οποίων τέσσερις παρουσιάζουν για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο απόκλιση, ενώ ένας εξ αυτών (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης) παρουσιάζει μεν απόκλιση, ωστόσο βελτίωσε το αποτέλεσμά του το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με αυτό του α' εξαμήνου.
Τα Νομικά Πρόσωπα, που παρουσιάζουν για τρίτο τρίμηνο απόκλιση από τους στόχους είναι το Πράσινο Ταμείο, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, ο Ειδικός Λογαριασμός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Εθνική Λυρική Σκηνή. 
Ειδικότερα:
- Η απόκλιση που παρουσιάζεται στο Πράσινο Ταμείο οφείλεται στο γεγονός ότι, τα έσοδα εμφανίζονται μειωμένα το εννιάμηνο, σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί, λόγω της νέας ρύθμισης για τη νομιμοποίηση-τακτοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων, η οποία προβλέπει περισσότερες δόσεις και μειωμένα ποσά προστίμων.
- Οι αποκλίσεις που εμφανίζονται στον Ειδικό Λογαριασμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οφείλονται στον ετεροχρονισμό των εισροών και εκροών των εκτελούμενων έργων, σε σχέση με τους τριμηνιαίους στόχους που είχαν τεθεί.
- Όσον αφορά στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) η απόκλιση που παρουσιάζεται οφείλεται στην είσπραξη μειωμένων εισφορών από συντάξεις, λόγω μείωσης τους στο έτος 2013, αλλά και στην μείωση των επιτοκίων καταθέσεων.


epoli.gr

ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΑ ΦΩΤΑ

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες στα Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 15 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 4 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 7 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως μέτριοι και στο Καρπάθιο πέλαγος τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς στο Σαρωνικό και μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.
Ηλιοφάνεια με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Βροχές την Κυριακή
Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου χαλάει και πάλι ο καιρός, αφού αναμένεται βαθμιαία μεταβολή από τη Δυτική Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά θα είναι έντονα. 
Οι άνεμοι θα πνέουν σε όλα τα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά στο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε ό,τι αφορά στις ελάχιστες τιμές.
Με κρύο και βροχές τα Φώτα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια και στο Ιόνιο καταιγίδες, περιμένουμε ανήμερα των Φώτων.
Βελτίωση θα έχουμε από την νύχτα στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένουμε λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.


newsit.gr