Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ 2014 - ΟΙ "ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ " ΤΩΝ 11.400 ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ


Ολοκληρώθηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την έξοδο 11.400 εργαζομένων από το Δημόσιο εντός του 2014. Το πλάνο θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Τρόικα στο τέλος του μηνός, οπότε αναμένεται η έλευσή της. Η αποσυμφόρηση θα υλοποιηθεί με καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών αλλά και απομάκρυνση προσωπικού.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος«:
Από καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου αλλά και απομακρύνσεις υπαλλήλων που θα έχουν τεθεί ή πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα ολοκληρώνουν την 8μηνη παραμονή τους στο ιδιότυπο καθεστώς χωρίς να καταφέρουν να μετακινηθούν θα πραγματοποιηθούν οι 11.400 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014 που προβλέπονται από το Μνημόνιο.
Ο τελικός σχεδιασμός έχει την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου και έχει προέλθει από τη συνεργασία όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαπραγματευτεί με την τρόικα στα τέλη Ιανουαρίου που αναμένεται να έρθει στην Αθήνα, καθώς το σχέδιο τελεί υπό την έγκριση των δανειστών.
Ειδικότερα, ο χάρτης των απολύσεων διαμορφώνεται ως εξής:
-500 επίορκοι
-1.000 για ιατρικούς λόγους
-1.500 από ΔΕΚΟ και δημοτικές επιχειρήσεις
-2.400 από τον ΕΟΠΥΥ
-6.000 από τη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

aftodioikisi.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 300.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ


Την υλοποίηση προγραμμάτων συνολικής δαπάνης 350 εκατ. ευρώ που θα ωφελήσουν περίπου 74.000 ανέργους προανήγγειλε μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
«Η αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης για το 2014 και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο», ενώ τόνισε ότι έως το Μάιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα, με το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, περίπου 230.000 νέοι έως 24 ετών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ούτε εργάζονται, αλλά ούτε συμμετέχουν σε εκπαίδευση ή κατάρτιση.
Το πρόγραμμα θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 340 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 170 θα προέλθουν από το ειδικό κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πρωτοβουλία των Νέων και τα υπόλοιπα από το νέο ΕΣΠΑ.

aftodioikisi.gr

ΑΝΟΙΓΟΥΝ 200 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ - ΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ


Την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για 200 θέσεις εργασίας στο Μετρό ζητά ο υφυπουργός ΜεταφορώνΜιχάλης Παπαδόπουλος από το ΑΣΕΠ προκειμένου να καλυφθούν οι νέες ανάγκες του δικτύου μετά τις επεκτάσεις των γραμμών 2 και 3 αλλά που εκτός από την λειτουργία επτά νέων σταθμών αφορούν και τον εμπλουτισμό του δικτύου με 17 νέους συρμούς τρίτης γενιάς.
Όπως μεταδίδει το euro2day.gr το προσωπικό που θα προσληφθεί θα καλύψει τις εξής ειδικότητες:
  • Ηλεκτροδηγοί
  • Εκδότες εισιτηρίων
  • Ελεγκτές
  • Τεχνικό προσωπικό
  • Διοικητικό προσωπικό
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές προτεραιότητα στις προσλήψεις θα δοθεί σε συμβασιούχους οι οποίοι είχαν απολυθεί από το Μετρό μετά το αποκαλυπτικό πόρισμα  του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας ΔιοίκησηςΛέανδρου Ρακιντζή ο οποίος έκανε λόγο για αθρόες προσλήψεις πριν τις εκλογές του 2009 που οδήγησαν για πρώτη φορά την ΑΜΕΛ σε ζημιές.

aftodioikisi.gr

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ , ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

     Το Εργατικό Κέντρο Χίου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στις 18:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και καλεί τα μέλη και τους φίλους του.  
    

Καλή Χρονιά με Κοινωνική Δικαιοσύνη


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

           



ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ : Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

του ΓΙΑΝΝΗ ΞΕΝΑΚΗ

 Με τις καλύτερες ευχές για το 2014 και με υπομονή, μεγάλη καρδιά και βαθειά πατριωτική σκέψη μπορούμε να αντέξουμε και να βγούμε από την κρίση.
 Έχουμε αποδείξει πως υπομονή διαθέτουμε, αφού παρά την αηδία απέναντι στο χρεοκοπημένο σύστημα, παρά την κατάθλιψη και την φτώχια δεν χάσαμε το χιούμορ και την επιμονή μας. Αποδείξαμε πως τα θαυματουργά γονίδια του Έλληνα, από την εποχή του Οδυσσέα, δίνουν ζωή στο μυαλό και την ψυχή μας. Πως οι πανέξυπνες επιχειρήσεις που ξεφυτρώνουν καθημερινά δείχνουν ότι το εφευρετικό πνεύμα ανθίζει. Πως αφού δεν έχουμε ακόμα επαναστατήσει αναγνωρίζουμε και την δική μας, έστω μικρή ευθύνη σ αυτό που σήμερα βιώνουμε.
 Έχουμε επίσης αποδείξει πως και μεγάλη καρδιά και βαθειά ψυχή διαθέτουμε, αφού οι καθημερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης επιβεβαιώνουν πως δεν χάσαμε την ανθρωπιά μας. Πως η δυστυχία και η φτώχια, η πίεση και το άγχος μας κρατούν ενωμένους. Πως παρά το ότι τα τελευταία 40 χρόνια σύσσωμο το πολιτικό σύστημα γέρασε, χρεοκόπησε, μούχλιασε, βρώμισε από κορυφής μέχρι ονύχων, εμείς δεν τους στείλαμε ακόμα εκεί που άλλοι λαοί θα τους είχαν στείλει προ πολλού.
 Εκείνο όμως που είναι ζητούμενο, είναι η βαθειά πατριωτική σκέψη. Σ αυτό θα επικεντρωθώ περισσότερο, γιατί η μέχρι σήμερα επιλεκτική κατά το δοκούν επίκληση της, συντέλεσε και συντελεί τα μέγιστα στην εικόνα της πατρίδας και κατ επέκταση του τόπου μας. Προσωπικά πιστεύω πως την διαθέτουμε, αφού σε κρίσιμες καμπές που απειλήθηκε η ελευθερία μας την αποδείξαμε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο και πράξη. Σε περιόδους όμως ειρήνης, την θέση της παίρνει το ατομικό και οικογενειακό συμφέρον και επιπλέον ο ταξικός και ιδεολογικός διχασμός που καθορίζει τον λόγο και την συμπεριφορά μας, σημεία μιας πολλαπλά διαβρωμένης κοινωνίας.
 Σήμερα όμως, σε μια πολλαπλά λαβωμένη κοινωνία χρειάζεται και επιβάλλεται ιδιαίτερη σοβαρότητα και λεπτή συνειδησιακή επίκληση για δυο κυρίως λόγους. Αφενός λόγοι, συμπεριφορές και πράξεις να μην οδηγήσουν σε έναν κοινωνικό διχασμό με οδυνηρά αποτελέσματα και αφετέρου επιλογές πολιτικών και προσώπων που δεν θα οδηγήσουν πλέον, λόγω της νοοτροπίας και του λαϊκισμού τους, τον τόπο σε καταστροφικές συνέπειες και την νέα γενιά σε απόγνωση.
 Με αυτή την έννοια θεωρώ , πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν σε 4 μήνες περίπου από τώρα, πρέπει η πατριωτική συνείδηση και σκέψη να πρυτανεύσει πάνω απ όλα στην επιλογή μας. Πιστεύω πως οι πολίτες μπορούν να το πράξουν, δεν ξέρω αν θέλουν για όλους τους παραπάνω λόγους που ανάφερα. Πιστεύω επίσης με απόλυτη βεβαιότητα πως οι τοπικοί άρχοντες που θα επιλεγούν, είναι απαραίτητο να διακατέχονται από μεταρρυθμιστική διάθεση και όχι από διαχειριστική λογική. Είναι βέβαιο, κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, πως η νέα προγραμματική περίοδος 2014- 2020 θα είναι η τελευταία ευκαιρία αν θέλουμε να πάει μπροστά ο τόπος μας, αν σκεπτόμαστε το μέλλον των παιδιών μας, αν αγαπούμε πραγματικά το νησί μας και μαζί και τους εαυτούς μας ως μέλη της μικρής τοπικής μας κοινωνίας.
 Αυτή την τελευταία προγραμματική περίοδο, θα την διαχειριστεί η νέα δημοτική και περιφερειακή αρχή, αυτοί δηλαδή που εμείς θα επιλέξουμε. Με ανακυκλωμένα ή υπό αξιοποίηση υλικά κατεδαφίσεως, είναι δεδομένο και προδιαγεγραμμένο πως δεν υπάρχει ελπίδα. Η διαχείριση για να έχει αποτελέσματα χρειάζεται μεταρρυθμιστική διάθεση, φρέσκες ιδέες, καινοτομία δράσεων, προγραμματισμό και στόχευση με πολλή δουλειά. Χρειάζεται επίσης την μέγιστη συναίνεση. Ας προβληματιστούμε λοιπόν κι ας δώσουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας για υπερβάσεις που μέχρι σήμερα δεν έγιναν.

                                                                                   Γιάννης   Ξενάκης

AΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Στο Δελτίο τύπου οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρονται στην άστοχη ακυρωτική απόφαση της υποψήφιας περιφερειάρχη και γραμματέα τηςς Αποκεντρωμένης κας Καλογήρου με σκοπό να σταματήσει την προσπάθεια του προέδρου του λιμενικού ταμείου κου Κορδώνη να διεκδικήσει το χώρο που καταλαμβάνουν οι καταστηματάρχες με παράνομες κατασκευές και τον στερούν από τους πολίτες.

Απόσπασμα ΔΤ ακολυθεί παρακάτω ενώ όλο το ΔΤ έχει αποσταλλεί σαν συννημένο.

"Τι αποσκοπεί η κα Χριστιάνα Καλογήρου εκδίδοντας μία απόφαση την τελευταία ημέρα προθεσμίας που είχαν οι μαγαζάτορες για να απελευθερώσουν το δημόσιο χώρο;...Όσα κόμματα, περιφερειακές και αυτοδιοικητικές παρατάξεις συνεχίσουν να σιωπούνπαλιοί και νέοι, σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση απέχουν από αυτή τη μάχη για την διαμόρφωση της όψης του κέντρου της πόλης και στην χειρότερη ότι έχουν λόγους να μην κοντραριστούν με τα συγκεκριμένα συμφέροντα." 

YΠΕΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ OPEN DAYS 2014


Στο πλαίσιο του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ (2014-2020) και της έναρξης εφαρμογής τουλάχιστον 320 προγραμμάτων εθνικής, περιφερειακής και εδαφικής συνεργασίας, οι φετινές εκδηλώσεις της 12ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων (OPEN DAYS) θα αποτυπώσουν τις πρώτες εμπειρίες από την υλοποίηση σχετικών έργων.
Πιο συγκεκριμένα, και όπως γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 6-9 Οκτωβρίου 2014, στις Βρυξέλλες, με θεματικό τίτλο: «Κοινή Ανάπτυξη-Έξυπνη Επένδυση για τους ανθρώπους» και θα περιλαμβάνουν 101 εργαστήρια, συζητήσεις και δράσεις δικτύωσης με τη συμμετοχή 6000 ενδιαφερομένων φορέων, 200 συμπράξεων περιφερειών και πόλεων, στο πλαίσιο τριών θεματικών προτεραιοτήτων:
1. Συνδέοντας τις περιφερειακές στρατηγικές: έξυπνη εξειδίκευση, ψηφιακό θεματολόγιο, υποστήριξη των ΜΜΕ, οικονομία χαμηλής κατανάλωσης άνθρακα, κατάρτιση και κοινωνική ένταξη, αστική διάσταση.
2. Κατάρτιση: νέα χαρακτηριστικά και εργαλεία στη διαχείριση των προγραμμάτων.
3. Εδαφική συνεργασία: η νέα γενιά των πανευρωπαϊκών προγραμμάτων
(INTERREG, URBACT, ESPON, INTERACT), διεθνής συνεργασία.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Γενική Διεύθυνση για την Περιφερειακή και την Αστική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Επιτροπή των Περιφερειών απευθύνουν πρόσκληση στις περιφέρειες και τις πόλεις της Ευρώπης, ειδικότερα σε εκείνες που υλοποιούν έργα στο πλαίσιο των διαρθρωτικών ταμείων και είναι πρωτεύουσες των κρατών μελών ή (για τις πόλεις) έδρες περιφερειών, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την ενεργό συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις των Open Days είτε διοργανώνοντας ένα εργαστήριο για την παροχή πληροφόρησης, κατάρτισης, δικτύωσης και προώθησης συνεργασιών, είτε οργανώνοντας συζητήσεις ή τοπικές εκδηλώσεις.
Η ενεργός συμμετοχή των περιφερειών και των πόλεων γίνεται μέσα από τη σύσταση περιφερειακών συμπράξεων 5 έως 12 τοπικών ή περιφερειακών αρχών από τουλάχιστον τέσσερα κράτη μέλη.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων φορέων υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι την 14η Μαρτίου 2014 στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:
opendays@cor.europa.eu.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το φάκελο της αίτησης, τα κριτήρια επιλέξιμότητας και γενικότερα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα και στον κάτωθι σύνδεσμο:
http://ec.europa.eu/regional_policy/conferences/od2014/index.cfm

aftodioikisi.gr

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑ , ΑΕΡΟΝΟΜΙΑ , ΝΑΥΤΟΝΟΜΙΑ - ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Στην άμεση κατάργηση οδηγούνται άμεσα οι στρατονομικές υπηρεσίες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και στη θέση τους ιδρύεται νέο διακλαδικό σώμα που θα ονομάζεται Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους. Η κατάργηση στρατονομίας, αερονομίας και ναυτονομίας θα γίνει άμεσα  με σχετικόνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Όσοι θα υπηρετούν στο νέο σώμα, θα φορούν ενιαία στολή για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα φέρουν το γνωστό ξύλινο γκλομπ των στρατονόμων.

aftodioikisi.gr

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ : ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/1/2014



Ενόψει της επικείμενης λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 19/01/2014 ζητούμε τη διεξαγωγή ελέγχων στην αγορά ούτως ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που θα αναγκαστούν να εργαστούν την Κυριακή.





ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΑΣΤ. ΚΩΣΤΑΛΟΣ                                                             ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΙΝΑΣ

AΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟ



Ενημερώνουμε τους συναδέλφους/σσες δασκάλους , νηπιαγωγούς και συναδέλφους ειδικοτήτων, ότι μετά από την ενημέρωση- παρέμβαση του συλλόγου μας μέσω του προέδρου Αμπαζή Γιώργη και του αντιπροέδρου Μαυρέλου Βασίλη , στα σεμινάρια για την αξιολόγηση,  που συνεχίζει να  διοργανώνει η σχολική Σύμβουλος κ. Μοσχοβάκη, όλες οι συναδέλφισσες αποχώρησαν, συντασσόμενες με τις απαιτήσεις των καιρών , που απαιτούν συσπειρωμένοι όλοι γύρω από το συνδικάτο , να μην αφήσουμε να περάσουν τα κυβερνητικά μέτρα για την αξιολόγηση, ο φόβος , η χειραγώγηση, οι απολύσεις.
Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γραμματέας


Αμπαζής Γιώργος                                                             Τσίγκος Στέφανος

ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ... ΠΟΤΕ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ 2014


ΠΟΙΟΙ αλλά και... ΠΟΤΕ φεύγουν από το Δημόσιο το 2014
Οριστικοποιείται η λίστα των «μνηνονιακών» απολύσεων του 2014, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, και σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται σήμερα στο «Έθνος», θα προέλθουν κυριότερα από:
- 500 επίορκους δημοσίους υπάλληλους.
- 1.000 εργαζόμενους, που θα απολυθούν για ιατρικούς λόγους.
- 1.500 δημοσίους υπαλλήλους, που θα προέλθουν από καταργήσεις και συγχωνεύεις Ν.Π.Ι.Δ., Δ.Ε.Κ.Ο. και Ν.Π. των ΟΤΑ.
- 2.400 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που δεν θα δεχθούν να παραμείνουν στον Οργανισμό με μόνιμη σχέση εργασίας, σύμφωνα με το σχετικό Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας.
Οι υπόλοιπες 6.000 απολύσεις, θα προέλθουν από δημοσίους υπαλλήλους, που βρίσκονται ή θα τεθούν σε "διαθεσιμότητα":
Τον Μάρτιο του 2014
- 1.600 Σχολικοί Φύλακες
- 400 Εκπαιδευτικοί
Ως τον Ιούνιο του 2014
- 500 Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών
- 120 Δημοτικοί Αστυνομικοί
- 650 Διοικητικοί Υπάλληλοι Πανεπιστημίων
- 1.730 Δημόσιοι Υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων
Ως τον Οκτώβριο του 2014
- 1.000 εργαζόμενοι, που θα τεθούν σε "διαθεσιμότητα" μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2014.


epoli.gr

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ 4.413 ΘΕΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Οι ΤΕΛΙΚΟΙ πίνακες 4.413 θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας στο Δημόσιο
Κατόπιν σχετικής Απόφασης του Διοικητή του ΟΑΕΔ αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 4.413 θέσεις πλήρους απασχόλησης» .
Ύστερα από τα ανωτέρω, καλούνται οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, μέχρι την Παρασκευή 24-1-2014, προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους Επιβλέποντες Φορείς.
Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες Φορείς, οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα / «Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα» και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).