Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Δικαστική απόφαση υπέρ εργαζομένου που αρνήθηκε μείωση αποδοχών


Άκυρη, παράνομη και καταχρηστική έκρινε την καταγγελία της σύμβασης εργασίας εργαζομένου, ο οποίος δεν αποδέχθηκε την προτεινόμενη από τον εργοδότη του μείωση των αποδοχών του κατά ποσοστό 15% το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη απόφαση δικαιώθηκε ο εργαζόμενος, ενώ η εργοδότης εταιρεία υποχρεώθηκε να του καταβάλει το ποσό των 16.960 ευρώ, για μισθούς υπερημερίας, συν τους νόμιμους τόκους.
Το Πρωτοδικείο έκρινε ότι η απόλυση ήταν καταχρηστική, καθώς υπερβαίνει τα όρια που επιβάλλουν «η καλή πιστή, τα χρηστά ήθη ή ο κοινωνικός ή οικονομικός σκοπός του δικαιώματος» (άρθρο 281 Αστικού Κώδικά).
Όπως επισημαίνεται στη δικαστική απόφαση, η μείωση των αποδοχών τού εργαζόμενου όχι μόνο θα του προκαλούσε άμεση (υλική) ζημία, αλλά θα ανατρεπόταν και ο οικονομικός και οικογενειακός προγραμματισμός του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο εργαζόμενος, την περίοδο της απόλυσης, είχε πάρει και πλήρωνε στεγαστικό δάνειο.
Ακόμη, το Πρωτοδικείο υπογραμμίζει ότι οι εργοδότες στο πλαίσιο του διευθυντικού δικαιώματός τους, μπορούν να πραγματοποιούν επουσιώδεις μεταβολές των όρων εργασίας, αλλά κάθε άλλη τροποποίηση του περιεχόμενου της συμβάσεως εργασίας προϋποθέτει κατά κανόνα την αποδοχή του εργαζομένου.
Από την άλλη, το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα του εργαζόμενου για επαναπρόσληψη, καθώς στην αγωγή που είχε καταθέσει δεν είχαν περιληφθεί τα αναγκαία εκείνα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη νομική θεμελίωση του αιτήματός του.
Πρόκειται για περίπτωση εργαζόμενου που προσλήφθηκε από επιχείρηση επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών στις 30.6.2009 με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, προκειμένου να εργασθεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου ως φορτοεκφορτωτής αεροσκαφών.
Οι μηνιαίες αποδοχές του είχαν καθοριστεί στα 1.100 ευρώ, ωστόσο στις 30.6.2012 η εταιρεία ζήτησε από τον εργαζόμενο να συναινέσει στη μείωση των μηνιαίων αποδοχών του κατά το ποσοστό του 15%.
Όμως, ο εργαζόμενος δεν συμφώνησε με την εργοδοτική πρόταση για μείωση των αποδοχών του και η εταιρεία τον απέλυσε εξαιτίας αυτής της άρνησής του και του κατέβαλε τη νόμιμη αποζημίωση.

aftodioikisi.gr

Δημόσιο: Ευρωπαϊκό δικαστικό stop στις μειώσεις των εφάπαξ


Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο σύμφωνα με την οποία το εφάπαξ αποτελεί προσωπική περιουσία του ασφαλισμένου, έχει δημιουργηθεί από τις δικές του εισφορές και όποια μείωσή του προσκρούει σε βασικές διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης, προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση ενόψει προσφυγών έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ από δημοσίους υπαλλήλους για τις μειώσεις που τους έχουν επιβληθεί στο εφάπαξ.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής στο ανώτατο δικαστήριο εκτός από τις προσφυγές των πανεπιστημιακών, που ζητούν να μην ισχύσουν περικοπές σε μισθούς κι επιδόματα, εκκρεμούν και προσφυγές για τις περικοπές των εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των ταμείων που δεν παίρνουν επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα αν γίνουν δεκτές θα προκαλέσουν μεγαλύτερη δημοσιονομική επιβάρυνση από εκείνη που προκάλεσε η απόφαση για τους ένστολους.

aftodioikisi.gr

Στο τραπέζι πάλι σενάριο αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών


Το σενάριο της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2014 ή και για το φθινόπωρο του 2015 επαναφέρουν κυβερνητικές πηγές μιλώντας στην aftodioikisi.gr.  Βασικό επιχείρημα που (ξανά)προβάλλεται είναι ότι κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη η πραγματοποίηση τριπλών εκλογών. «Δεν τις αντέχει το κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά ενημερωμένη κυβερνητική πηγή που σημειώνει μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι «ούτε οι κάλπες δεν επαρκούν»!
Στην πραγματικότητα όμως,  όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών μεταθέτοντας την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών την 18η Μαΐου. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές την 18η Μαΐου μαζί με τον α΄γύρο των εκλογών ΟΤΑ και οι ευρωεκλογές την 25η Μαΐου ταυτόχρονα με το β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ωστόσο, καθώς η  αναβολή των εκλογών βολεύει, κυρίως, το μικρό κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη στιγμή έχει περί τους 170 από τους 325 δημάρχους και 8 από τους 13 περιφερειάρχες αλλά και τη ΝΔ που έχει τους περισσότερους από τους υπόλοιπους, το ενδεχόμενο αυτό στην πραγματικότητα δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απωλέσουν, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, την πλειοψηφία στη Βουλή, θα κρατήσουν, τουλάχιστον, ένα θύλακα εξουσίας στην Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, έτσι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ ικανοποιούν ένα σημαντικό τμήμα των αιρετών της Αυτοδιοίκησης που ζητούν να παραταθεί η παρούσα (κουτσουρεμένη) θητεία.
Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει αποφασίσει να γίνουν οι εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, αλλά το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το αν είναι εφικτή η πραγματοποίηση τόσων αναμετρήσεων ταυτόχρονα και διαπιστώθηκε ότι θα είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί είναι πρωτοφανές στα ελληνικά δεδομένα και μάλιστα σε μια συγκυρία στην οποία η δημόσια διοίκηση βρίσκεται σε μεγάλη πίεση. Άλλωστε, μπορεί να γίνουν και επαναληπτικές εκλογές, εφόσον δεν εξασφαλίσει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία, οπότε, μαζί με τους δύο γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών, μπορεί οι πολίτες να πάνε πέντε φορές στις κάλπες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Για όλους αυτούς τους λόγους εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετατεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στο όριο της πενταετίας, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2015 ή και το προσεχές φθινόπωρο, εφόσον επιμείνει οΣΥΡΙΖΑ, και για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

aftodioikisi.gr

ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ :«ΠΑΡΑΓΚΑ» ΤΩΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ;

Από την παράταξη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ λαβαμε το εξής δελτίο τύπου >:

Κάτω από τη δημόσια κατακραυγή , ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, αναγκάστηκε να αναβάλλει το θέμα με την κοινωνική επιχείρηση «Ακμή», φέρνοντας ως δικαιολογία τη μη τεκμηριωμένη εισήγηση από τη μεριά της συγκεκριμένης εταιρείας.
Η παραπάνω πράξη, επιβεβαίωσε πλήρως τη Λαϊκή Συσπείρωση, που, από την πρώτη στιγμή μίλησε  για κορυφαίο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο και κάλεσε τη δημοτική αρχή να μην προβεί σε μια τέτοια ενέργεια και να αποσυρει το θέμα.
Εκτιμάμε ότι η λαϊκή πίεση έφερε για άλλη μια φορά ένα σημαντικό αποτέλεσμα, μια μάχη κερδήθηκε, όχι όμως και ο πόλεμος, αφού πρόκειται για αναβολή, αφού η ίδια κοινωνική επιχείρηση συνεργάζεται με τη ΔΕΥΑΧ με προγραμματική σύμβαση ύψους 150.000 ευρώ , η οποία αναμένει την έγκριση της Μυτιλήνης, για να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις εργαζομένων στη ΔΕΥΑΧ κατά το δοκούν του ιδιώτη με τις ορέξεις της ηγεσίας της εταιρείας, κυρίως όμως της δημοτικής αρχής.
Ταυτόχρονα με όχημα το Λιμενικό  Ταμείο στο οποίο προεδρεύει ο Δήμαρχος, οι αναφορές στην εφημερίδα «Πολίτης» κάνουν λόγο για την ίδια ΚΟΙΝΣΕΠ, συνήφθηκε προγραμματική σύμβαση 100.000 ευρώ και προσλήψεις 8 εργαζομένων,  δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το μέγεθος της πολιτικής διαπλοκής με στόχο την εξαγορά συνειδήσεων.
Είναι καθαρό ότι η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής, είναι η φιλοσοφία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θέλει να  ξεγελάσει τους άνεργους νέους, να παίξει με την αγωνία τους και ταυτόχρονα ενδιαφέρεται να τους παγιδέψει συνειδησιακά , να εξασφαλίσει μπροστά στις εκλογές σίγουρη πελατεία, γι αυτό και τα πραγματα με τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ως προεκλογικο εργαλείο και ως εργαλείο εμπλοκής του ιδιωτικού κεφαλαίου σε κοινωνικές υπηρεσίες,  δεν τελειώνουν εδώ.
Κλέινοντας η Λαϊκή Συσπέιρωση, καταγγέλλλει για άλλη μια φορά την πολιτική της δημοτικής αρχής , την πολιτική εκμαυλισμού συνειδήσεων και διασπάθισης δημόσιου χρήματος που με πόνο και αίμα αρπάζεται από το χιώτικο και τον ελληνικό λαό γενικότερα.

Ο λαός μας πρέπει να  γυρίσει την πλάτη , σ’ αυτήν και στα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που τη στηρίζουν, να καταλάβει τη σαπίλα του συστήματος που υπηρετεί, να κατανοήσει ότι είναι συνυπεύθυνη γι αυτή την κατάντια και να μαυρίσει την ίδια και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στηρίζοντας τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ .



ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ 

Πρόγραμμα Λατρευτικῆς Διακονίας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου μηνός Φεβρουαρίου 2014.



Σάββατο 01.02.2014   Ἱερός Ναός Ὑπαπαντῆς Καλαμάτας    Μέγας Ἑσπερινός
Κυριακή 02.02.2014    Ἱερός Ναός Ὑπαπαντῆς Καλαμάτας    Θεία Λειτουργία
Δευτέρα 10.02.2014    Ἱερός Ναός Ἁγίου Χαραλάμπους Βαρβασίου    Θεία Λειτουργία
Σάββατο 15.02.2014    Ἱερά Μονή Παναγίας Βοηθείας    Θεία Λειτουργία
Κυριακή 16.02.2014    Ἱερός Ναός Ἁγίου Νικολάου Βαβύλων    Θεία Λειτουργία
Σάββατο 22.02.2014    Ἱερός Ναός Ἁγίου Πολυκάρπου Κάμπου   Μέγας Ἑσπερινός
Κυριακή 23.02.2014    Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου    Θεία Λειτουργία

imxiou.gr

Κλήρωση Πρωταθλήματος Παίδων 2014


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι 24/1/2014 στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση της Α' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Παίδων 2014. Στην κλήρωση συμμετείχαν 50 ομάδες οι οποίες χωρίστηκαν σε 10 ομίλους. Η ομάδα μας θα συμμετάσχει στο Β' όμιλο Αττικής και θα αντιμετωπίσει τις ομάδες ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, Ηλυσιακό, ΑΟ Πετρούπολης και Ιωνικό Νίκαιας. Αναλυτικά οι όμιλοι:
- Α΄ Όμιλος Αττικής: Ολυμπιακός, Τρίτων Αμαρουσίου, ΓΣ Περιστερίου, Ποσειδών Ιλισίων, Νηρέας Χαλανδρίου (Προκρίνονται 3 ομάδες)
- Β΄ Όμιλος Αττικής: ΝΟ Χίου, ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, Ηλυσιακός, ΑΟ Πετρούπολης, Ιωνικός Νίκαιας (Προκρίνονται 3 ομάδες)
- Γ΄ Όμιλος Αττικής: Παλαιό Φάληρο, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΓΣ Ηλιούπολης, ΑΕ Χαϊδαρίου, Δελφίνια Μεταμόρφωσης (Προκρίνονται 3 ομάδες)
- Δ΄ Όμιλος Αττικής: Πανιώνιος, Εθνικός Πειραιά, Νηρέας Γέρακα, Μίλων, Παναθηναϊκός (Προκρίνονται 3 ομάδες)
- Όμιλος Πατρών: ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΕ Πατρών, ΝΕ Λαμίας, Νηρέας Λαμίας, ΝΟ Πατρών (Προκρίνονται 3 ομάδες)
- Όμιλος Βόλου: ΝΟ Λάρισας, ΟΥΚ Βόλου, ΟΕΑΝΑ Βόλου, ΝΟΒΑ, Νίκη Βόλου (Προκρίνονται 3 ομάδες)
- Όμιλος Κρήτης: ΝΟ Ρεθύμνου, ΝΟ Χανίων, ΟΦΗ, ΝΟ Αγίου Νικολάου (Προκρίνονται 2 ομάδες)
- Α΄ Όμιλος Θεσσαλονίκης: ΠΑΟΚ, Μακεδονικός, Άρης Θεσσαλονίκης, ΝΑΟ Κέρκυρας, ΝΑΣ Ημαθίας, Ηρακλής (Προκρίνονται 4 ομάδες)
- Β’ Όμιλος Θεσσαλονίκης: Άθως Χαλκιδικής, ΕΑΤΕ Κολλεγίου, ΠΑΣ Φοίβος, ΧΑΝΘ, Πύρρος Ιωαννίνων, ΚΕ Κοζάνης (Προκρίνονται 4 ομάδες)
- Όμιλος Σερρών: ΝΟ Καβάλας, Πανσερραϊκός, Δελφίνια Πτολεμαϊδας, Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Προκρίνονται 2 ομάδες)
Η Α' φάση θα διεξαχθεί το τριήμερο 21-23/2/2014. Στην β' φάση θα προκριθούν συνολικά 30 ομάδες.

noxiou.gr

Ηττήθηκε Από Τον Εθνικό Ο ΝΟΧ


Την ήττα με σκορ 11-2 γνώρισε ο ΝΟ Χίου εκτός έδρας από τον Εθνικό την Παρασκευή 24/1/2014 στην πρεμιέρα του Β' γύρου του πρωταθλήματος Α1 υδατοσφαίρισης Ανδρών. Αναλυτικά ο αγώνας:
Εθνικός - ΝΟ Χίου: 11-2
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-1, 4-0, 2-0
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Εθνικός (Κουντουδιός): Αϊβαλιώτης, Θαλασσινός 3, Τσολακίδης, Κουτσιαλής Χρ., Χατζηκυριακάκης 3,. Μπελαλής, Βουλγαράκης, Χατζηαλέξης 1, Γκιάλης 1, Βιτέλας 1, Αλεβίζος, Γαβαλάς Γ. 1, Παπαϊωάννου 1, Βουσινέας, Ρεβέλας
ΝΟ Χίου (Μικέδης): Μισεντζής, Πετρόχειλος, Δερβίσης, Φαζός, Παππάς 1, Αλάτσης, Κανδιόγλου, Πισσίας, Ντούλος, Φουντούλης Γιώρ. 1, Μπεριστιάνος, Γαβαλάς Ι., Γαλανόπουλος, Σωτηριάνος, Καλαργυρός

noxiou.gr

Άρνηση δρομολογίων Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» στη γραμμή Ικαρία – Σάμου


theofilos_arnhsh_dromologiwn_sti_grammi_ikaria_samou_aktoploia_
H Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου Α.Ε. έστειλε έγγραφο προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα: Άρνηση δρομολογίων Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ στη γραμμή Ικαρία – Σάμου.
Κοινοποίηση:
1. Γραφείο Υπουργού κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
2. Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας κ. Αθανάσιο Μπούσιο
3. Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νικόλαο Ζωίδη
4. Βουλευτή Σάμου κα Αγνή Καλογερή
5. Δήμαρχο Ικαρίας κ. Χριστόδουλο Σταυρινάδη
6. Δήμαρχο Φούρνων κ. Ιωάννη Μαρούση
7. Δήμαρχο Σάμου κ. Στέλιο Θάνο
8. Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιο Γιακαλή
9. Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνου
24/01/2014
Θέμα : Άρνηση δρομολογίων Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ στη γραμμή Ικαρία – Σάμου
Κύριοι,
Σε απάντηση του σήματος σας με ΩΠ 241420/01-14, όπου απορρίπτετε το αίτημα μας για τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ από 27/01 – 02/02/14 (2 δρομολόγια από Πειραιά – Εύδηλο – Άγιο Κήρυκο – Φούρνοι – Καρλόβασι – Βαθύ ημέρες Δευτέρα και Παρασκευή μετ” επιστροφής και 2 δρομολόγια από Καβάλα – Λήμνο – Μυτιλήνη- Χίο – Σάμο μετ” επιστροφής), σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
α) Το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ θα παραμείνει στο Βαθύ Σάμου από Δευτέρα 27/01/14 έως Τρίτη 28/01/14 16:40′, ώστε να ενταχθεί στα κανονικά του δρομολόγια έως το Σάββατο 01/02/14 άφιξη στο Βαθύ 21:30′.
β) Παρακαλούμε εγκρίνατε τα συνδυαστικά δρομολόγια των πλοίων Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ από 02/02/14 και Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS από 03/02/14, βάσει του αιτήματος μας αρ. Πρωτ. 14 22/01/14.
Παρατηρήσεις:
1. Μας προξενεί μεγάλη έκπληξη η έγκριση δρομολογίων της εβδομάδας 27/01/14 έως 02/02/14 των 2 δρομολογίων (Τρίτη και Σάββατο) πλοίου άλλης ακτοπλοϊκής εταιρείας που θα προσεγγίζει μόνο 2 λιμάνια της γραμμής (Εύδηλο, Καρλόβασι) και η απόρριψη των πάλι 2 δικών μας δρομολογίων κατά ημέρες Δευτέρα και Παρασκευή σε 5 λιμάνια της γραμμής (Εύδηλο, Άγιο Κήρυκο, Φούρνοι, Καρλόβασι, Βαθύ). Ελπίζουμε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας και οι φορείς Αγίου Κηρύκου, Φούρνων και Βαθέως θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τη λύση αυτή.
2. Τα συνδυαστικά δρομολόγια από 02/02/14 των πλοίων Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ και Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS δεν παρεκκλίνουν καθόλου από την σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας και αποδοχής ελεύθερης δρομολόγησης, καθόσον εξασφαλίζονται :
α) 3 δρομολόγια την εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή από Πειραιά – Ικαρία – Φούρνοι – Σάμο με επιστροφή Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή.
β) επίσης εξασφαλίζεται πλήρως η σύμβαση 81/2009 του Βορείου Αιγαίου με 2 δρομολόγια από Καβάλα και 1 από Θεσσαλονίκη. Επιπλέον εξασφαλίζεται 3!!! φορές την εβδομάδα η σύνδεση Ικαρίας και Φούρνων με Θεσσαλονίκη και Καβάλα (αντί μιας μόνο σύνδεσης Ικαρία-Καβάλα που αναφέρει η σύμβαση).
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!
Στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες η / και διευκρινίσεις.
Με τιμή, Φίλιππος Συμενάκης
Διεύθυνση Εμπορικής Εκμετάλλευσης
e-nautilia.gr

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ

ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

ΑΠΟ 19/01/2014
1. ΜΟΥΤΑΦΗΣ Α. αρ.δελτίου 429772 - ομάδα ΚΑΡΥΕΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
ΑΠΟ 20/01/2014
2. ΓΛΥΚΑΣ Μ.  αρ.δελτίου 1299144 - ομάδα ΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
3. ΓΙΑΣΕΜΗΣ Λ. αρ.δελτίου 1234254  - ομάδα ΕΛΑΤΑ  - 2 αγωνιστικές και 20,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
4. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Ε. αρ.δελτίου 448577 - ομάδα ΔΑΦΝΗ - 2 αγωνιστικές και 20,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
5. ΛΟΪΖΟΣ Ι. αρ.δελτίου 1257591 - ομάδα ΠΥΡΓΟΣ - 5 αγωνιστικές  και 50,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.


ΑΠΟ 22/12/2013
2. ΓΙΟΒΑΝΑΚΗΣ Δ.  αρ.δελτίου 1139372 - ομάδα ΟΜΗΡΟΣ - 60 ημερολογιακές ημέρες  και 200,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
ΑΠΟ 09/01/20141. ΚΟΥΝΕΛΗΣ Ι. αρ.δελτίου 1126489 - ομάδα ΔΟΞΑ - 2 αγωνιστικές και 20,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
 

ΑΠΟ 19/12/20131. ΜΙΣΕΤΖΗΣ Κ.  αρ.δελτίου 277989 - ομάδα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ - 4 αγωνιστικές και 40,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
ΑΠΟ 22/12/20132. ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ Α. αρ.δελτίου 1149960 - ομάδα ΗΡΑΚΛΗΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
3. ΑΦΕΝΔΗΣ Κ. αρ.δελτίου 1221205  - ομάδα ΚΑΡΥΕΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
ΑΠΟ 23/12/2013
4. ΜΩΗΣΑΚΗΣ Γ. αρ.δελτίου 493634 - ομάδα ΠΥΡΓΟΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.


 


ΑΠΟ 15/12/2013
1. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Π. αρ.δελτίου 1408580 - ομάδα ΠΑΝΟΙΝΟΥΣΣΙΟΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ν.  αρ.δελτίου 1142293 - ομάδα ΕΝΩΣΗ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
ΑΠΟ 16/12/20133. ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ Κ.  αρ.δελτίου 490121  - ομάδα Α.Ε ΧΙΟΥ/ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ  - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
4. ΜΕΡΕΟΣ Μ. αρ.δελτίου 443831  - ομάδα ΛΕΩΝ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
5. ΣΥΡΡΗΣ Γ. αρ.δελτίου  1254008- ομάδα ΛΕΩΝ - 3 αγωνιστικές  και 30,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
6. ΚΑΡΑΜΑΟΥΝΑΣ Κ. αρ.δελτίου  1256475  - ομάδα  ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΙ - 3 αγωνιστικές και 30,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
7. ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥΔΗΣ Η. αρ.δελτίου  1001707 - ομάδα  ΦΑΡΚΑΙΝΑ- 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
8. ΡΟΥΣΣΟΣ Π. αρ.δελτίου 1269491 - ομάδα  ΦΑΡΚΑΙΝΑ  - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
9. ΡΑΛΛΗΣ Γ. αρ.δελτίου 1309205  - ομάδα  ΚΟΦΙΝΑΣ  - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
10. ΠΛΕΚΙΑΙ Μ. αρ.δελτίου  1347293  - ομάδα  ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ  - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
11. ΓΙΑΣΕΜΗΣ Λ. αρ.δελτίου  1234254 - ομάδα  ΕΛΑΤΑ  - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
12. QAFA ER. αρ.δελτίου 1318516  - ομάδα  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
13. ΠΟΥΛΙΟΣ Θ. αρ.δελτίου   1170336  - ομάδα  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - 3 αγωνιστικές και 30,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.


 


ΑΠΟ 01/12/2013
1. ΔΡΙΖΟΣ Π. αρ.δελτίου 1284462 - ομάδα ΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
2. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Κ. αρ.δελτίου 540360 - ομάδα ΛΑΙΛΑΠΑ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
3. ΚΡΟΥΣΟΥΛΟΥΔΗΣ Μ. αρ.δελτίου 1279737 - ομάδα ΟΜΗΡΟΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
ΑΠΟ 02/12/2013
4. ΓΙΑΣΕΜΗΣ Λ. αρ.δελτίου 1234254 - ομάδα ΕΛΑΤΑ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
5. ΜΠΑΛΗΣ Σ. αρ.δελτίου 1124773 - ομάδα ΗΡΑΚΛΗΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
6. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Μ. αρ.δελτίου  533134 - ομάδα ΠΥΡΓΟΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
7. ΣΤΑΜΑΡΓΑΣ Γ. αρ.δελτίου 584378 - ομάδα ΠΥΡΓΟΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
8. ΒΑΒΟΥΛΗΣ Λ. αρ.δελτίου 497085 - ομάδα ΕΝΩΣΗ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
ΑΠΟ 05/12/2013
9. ΜΙΜΑΡΟΣ Σ. αρ.δελτίου 1275868 - ομάδα ΛΕΩΝ - 3 αγωνιστικές και 30,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

 ΑΠΟ 24/11/20131. ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ Χ. αρ.δελτίου 1123039 - ομάδα ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
2. ΚΟΥΤΙΚΑΣ Ι. αρ.δελτίου 1119517 - ομάδα ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - 3 αγωνιστικές και 30,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
3. ΣΟΥΚΑΣ Π αρ.δελτίου 1122272 - ομάδα ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - 4 αγωνιστικές και 40,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
4. ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ Σ. αρ.δελτίου 442786 - ομάδα ΟΜΗΡΟΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
ΑΠΟ 25/11/20135. ΓΟΥΤΗΣ Π. αρ.δελτίου 503030 - ομάδα ΗΡΑΚΛΗΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
6. ΝΤΑΝΟΣ Β αρ.δελτίου 1395610 - ομάδα ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ (προπαιδικό) -  2 αγωνιστικές και 20,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

ΑΠΟ 18/11/2013
1. ΝΤΑΝΟΣ ΑΝΤ.. αρ.δελτίου 1196271 - ομάδα ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

 ΑΠΟ 07/11/2013
1. ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥΔΗΣ Η. αρ.δελτίου 1001707 - ομάδα ΦΑΡΚΑΙΝΑ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
ΑΠΟ 11/11/2013
2. ΦΛΑΜΟΣ Δ. αρ.δελτίου 558975 - ομάδα ΠΟΣΕΙΔΩΝ - 2 αγωνιστικές και 20,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
ΑΠΟ 14/11/2013
3. ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Α. αρ.δελτίου 1278032 - ομάδα ΚΑΡΥΕΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
 


 ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19/01/2014
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΡΥΕΣ: 20 ημερολογιακές ημέρες και 50,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον παράγοντα ΛΑΓΑΡΗ Ν. για υβριστική συμπεριφορά προς αντίπαλο παράγοντα.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 20/01/2014- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΝΑΡΗΣ: 40 ημερολογιακές ημέρες και 50,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον παράγοντα ΓΙΑΝΝΑ Α. για υβριστική συμπεριφορά προς τον διαιτητή.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 24/01/2014
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ: 50,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για υβριστική συμπεριφορά των φιλάθλων του προς τον διαιτητή.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 09/01/2014- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΡΚΑΙΝΑ: 10 ημερολογιακές ημέρες και 50,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον προπονητή Σιδεράτο Γ. για αποβολή του από το πάγκο(υπότροπος).
 


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 03/01/2014
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 100,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για προσωρινή διακοπή του αγώνα λόγω ρίψης μπουκαλιών προς τον διαιτητή και επόπτη του αγώνα απο οπαδούς τους.



ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 15/12/2013
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΝΑΡΗΣ: 40 ημερολογιακές ημέρες και 50,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον εκπρόσωπο Χωρεψιμά Ι. για αποβολή του από το πάγκο λόγω εξύβρισης του διαιτητή.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΈΝΑΡΞΗΣ : 18/12/2013
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΦΙΝΑΣ : 150,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για είσοδο φιλάθλων του στον αγωνιστικό χώρο και εξύβριση των διαιτητών.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 01/12/2013
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝ:  50,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο δίοτι φίλαθλος άναψε καπνογόνο στη κερκίδα κατά τη διάρκεια του αγώνα.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 28/11/2013
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝ: 40 ημερολογιακές ημέρες και 50,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον BAGHINO AL. για αποβολή του απο τον πάγκο λόγω εξύβρισης.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 29/11/2013
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΙΛΑΠΑΣ: 50,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στο σωματείο για ανάρμοστη συμπεριφορά των φιλάθλων του προς τον α΄ βοηθό.
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 100,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για προσωρινή διακοπή του αγώνα εξαιτίας υβριστικής συμπεριφοράς των φιλάθλων του έργο και λόγω προς τους διαιτητές.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 18/11/2013
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ: 10 ημερολογιακές ημέρες και 50,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον προπονητή Παβάντη Α. για αποβολή του απο τον πάγκο (υπότροπος).
 


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 10/11/2013
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝ: 100,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για είσοδο φιλάθλου της στον αγωνιστικό χώρο και εξύβριση προς τον διαιτητή.
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΓΟΣ: 50,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για ρίψη αντικειμένου προς τον β΄ βοηθό.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 11/11/2013
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ: 10 ημερολογιακές ημέρες και 50,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον προπονητή Μπουσέκα Α. για απρεπή συμπεριφορά προς τους διαιτητές.
 

Σχολή προπονητών για δίπλωμα UEFA C



  Η Ε.Π.Σ Χίου ανακοινώνει ότι θα γίνει στην ένωση μας σχολή προπονητών για δίπλωμα UEFA C ( ακριβείς ημερομηνίες θ'ανακοινωθούν τον Απρίλιο).
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31/03/2014.
τηλέφωνο επικοινωνίας: 22710-22888 fax 22710-44588

«Κατέρρευσαν» οι κατηγορίες σε βάρος ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ


apergia_nautergatwn_nautilia_aktoploia_

Κατέρρευσε σήμερα στο Πλημμελειοδικείο του Πειραιά, το κατηγορητήριο σε βάρος των προεδρείων των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, για την απεργία στις 29 Ιούνη 2010.
Εφοπλιστές – κυβέρνηση έστειλαν στο εδώλιο με χαλκευμένα στοιχεία τα προεδρεία των σωματείων με την κατηγορία ότι παρεμπόδισαν μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τον απόπλου σε 6 πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, όταν από τα μεσάνυχτα λιμενικές και ειδικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει από τα μέσα το λιμάνι παρεμποδίζοντας στον οποιοδήποτε την προσέγγιση στα πλοία. Επιβάλλοντας καθεστώς τρομοκρατίας και βίας, τον «κοινωνικό αυτοματισμό», τον «νόμο και την τάξη».
Η σωρεία ποινικών διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αποτελεί πολιτικό σχέδιο του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, να περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία.
Επιδιώκουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, τσακίζοντας κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα για την κατακρεούργηση του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Καταδικάζουμε την ποινική δίωξη σε βάρος των 27 συνδικαλιστών του σωματείου πορθμείου Καβάλας – Θάσου, καλούμε τα σωματεία, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να συμμετέχουν την μέρα της εκδίκασης τους, στην κινητοποίηση στην Θάσο την Δευτέρα στις 27 Γενάρη στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να απαντήσουμε στην βία, την καταστολή και τις ποινικές διώξεις, με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων, να μην περάσει η κατάργηση των ΣΣΕ και της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, ενάντια στην «μαύρη» ανασφάλιστη εργασίας, να αναπτύξουμε για την υπεράσπιση των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
§ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
§ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

aftodioikisi.gr

Νέα θρασύτατη πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο!


nea_proklisi_tourkwn_sto_aigaio_
Νέα θρασύτατη πρόκληση των Τούρκων είχαμε στη νησίδα Ζουράφα.  Η κατευναστική πολιτική του Υπουργείου Εξωτερικών έχει οδηγήσει σε απελπιστικό αδιέξοδο και συνεχείς προκλήσεις από τη πλευρά των Τούρκων που αγγίζουν το όριο ενός θερμού επεισοδίου.
Η Άγκυρα χρησιμοποιώντας την τουρκική ακτοφυλακή και με πρόσχημα τους τούρκους ψαράδες προβαίνει σε επιθετικές κινήσεις καθώς η ελληνική αποτρεπτική στρατηγική έχει καταρρεύσει εντελώς! Θέληση και αξιοπιστία αποτροπής έχει χαθεί προ πολλού και οι Τούρκοι αλωνίζουν και το κυριότερο… ενισχύουν και δημιουργούν «ηθικό νίκης» σε περίπτωση θερμής αντιπαράθεσης καθώς τέτοιου είδους επεισόδια αποτελούν ταυτόχρονα και ψυχολογικό πόλεμο καθώς δοκιμάζονται οι αντοχές, η θέληση πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, η αξιοπιστία της απειλής.
Διαβάστε τι γράφει η Χουριέτ:
“Το ελληνικό λιμενικό ..παρενόχλησε(!!) ψαράδες που είχαν βγει από το λιμάνι της Αίνου (Enez) για να ψαρέψουν σε διεθνή ύδατα κοντά στην βραχονησίδα Ζουράφα. Η παρενόχληση αυτή συνεχίστηκε υποστηρίζοντας πως η βραχονησίδα βρίσκεται στα δικά τους χωρικά ύδατα ενώ αργότερα εμφανίστηκε και ένα ελληνικό ελικόπτερο.
Μετά από αυτό οι ψαράδες μας βλέποντας από τα ραντάρ τους πως ήταν στα δικά μας ύδατα κάλεσαν για βοήθεια την γραμμή 158 του λιμενικού μας και στάλθηκε το υπ. αρ. 308 σκάφος του λιμενικού της Διοίκησης Λιμενικού Τσανάκκαλε που υπηρετεί στο λιμάνι της Αίνου. Το τουρκικό σκάφος επενέβη με ταχύτητα στην παρενόχληση που ασκούσε το ελληνικό λιμενικό από θάλασσα και από αέρα.
Οι μονάδες του ελληνικού λιμενικού με τον ερχομό του τουρκικού σκάφους εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει από τα χωρικά μας ύδατα. Η παρενόχληση όπως και η στιγμή της παρέμβασης του τουρκικού σκάφους καταγράφηκε από κάμερα των ψαράδων”.

defencenet.gr

aftodioikisi.gr

Ο Λ. Ρακιντζής «απειλεί» τους δημάρχους: Θέλουν να αρχίσω να λέω ονόματα και ποσά;


Με μία «απειλή» απαντά ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στην επίθεση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) αναφορικά με τις δηλώσεις του για διαφθορά στους δήμους.  «Δεν έχω καμία κόντρα. Εκείνοι έχουν μαζί μου. Είναι ενοχλημένοι γιατί έχουν μάθει να μην τους ελέγχει κανείς. Θέλει η τοπική αυτοδιοίκηση να αρχίσω να λέω ονόματα και δήμους και ποσά; Έχουμε και εκλογές τώρα, δεν τους συμφέρει μάλλον. Εκείνοι ας διαμαρτύρονται κι εγώ ας κάνω τη δουλειά μου», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ρακιντζής στο capital.gr.
Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι « έχουμε 5-6 Δήμους με καταχρήσεις πάνω από 1 εκατ. αλλά δεν θέλω να πω ονόματα. Είναι θέμα δικό τους εσωτερικό. Το στέλνω στον Εισαγγελέα και ο Εισαγγελέας θα κάνει τη δουλειά του», καταλήγει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

aftodioikisi.gr

Σκάνδαλο εκατομμυρίων σε αγροτικούς συνεταιρισμούς εντόπισε το ΣΔΟΕ


Σκάνδαλο εκατομμυρίων σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου, φέρεται να έχει εντοπίσει η τοπική διεύθυνση του ΣΔΟΕ.
Όπως προκύπτει από τα  πρώτα στοιχεία δύο συνεταιρισμοί πήραν περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ για έργα, όμως οι υπεύθυνοι φέρονται να «τσέπωσαν» το μεγαλύτερο μέρος του ποσού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί πήραν κοινοτική επιδότηση 2.758.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 1.187.000 ευρώ στην άλλη, προκειμένου να κατασκευαστούν ψυκτικοί θάλαμοι όπως και άλλα έργα για την αποθήκευση προϊόντων.
Η δουλειά ανατέθηκε σε τεχνικές εταιρείες της ίδιας περιοχής, ωστόσο φαίνεται πως οι εμπλεκόμενοι συνεννοηθήκαν μεταξύ τους και προχώρησαν σε αλλοίωση παραστατικών και υπερκοστολογήσεις των κατασκευών προκειμένου να καρπωθούν οι ιδιώτες τα ποσά της κοινοτικής επιδότησης.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση που ερευνάται σε όλη την έκτασή της, ενώ ήδη έχουν κληθεί για ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

aftodioikisi.gr

Αρχή συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ: Γ. Πανούσης για την περιφέρεια Πελοποννήσου


Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν, όπως όλα δείχνουν, πεδίο καλλιέργειας της συνεργασίας ανάμεσα στονΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητα από τις εσωκομματικές αναταράξεις που αυτό προκαλεί. Ηδη εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υποστηριχθεί από τα δύο κόμματα η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου βουλευτή (προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚΜάρκου Μπόλαρη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται η δυνατότητα συνάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και τηςΔΗΜΑΡ σε μια υποψηφιότητα-έκπληξη: Πρόκειται για τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου απέναντι στον Πέτρο Τατούλη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν γίνει οι αρχικές συνεννοήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και η διάθεση είναι πολύ θετική. Αλλωστε, ο Γ. Πανούσηςυποστηρίζει σταθερά τον αριστερό προσανατολισμό της ΔΗΜΑΡ κόντρα στους συντρόφους του (Σπ. Λυκούδης) που επιδιώκουν διάλογο με τους «58″.
Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Πανούσης έλκει καταγωγή από την Αρκαδία (από τον πατέρα του Απόστολο Πανούση, δικηγόρο) και από την Κόρινθο (από τη μητέρα του η οποία ήταν γόνος πολιτικής οικογένειας, των Ηλιοπουλαίων).

aftodioikisi.gr

Πέντε μονάδες διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σε τρίτη δημοσκόπηση


Διαφορετικά είναι τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Palmos Analysis για το tvxs.gr σε σχέση με αυτές της Alco και της Metron Analysis που δίνουν οριακό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,9% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει το 21% στην πρόθεση ψήφου. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7,6%.
Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,9%, το ΚΚΕ με 3,8% και το ΠΑΣΟΚ με 3,3%. Εκτός Βουλής, δημοσκοπικά, η ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει ποσοστό 1,6%. Στο 1,8% οι Οικολόγοι Πράσινοι, ποσοστό που ξεπερνά το αντίστοιχο της ΔΗΜΑΡ. Ο ΛΑ.ΟΣ συγκεντρώνει μόλις το 1,1%.
Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 11,9% των ερωτηθέντων.
Εκτίμηση εκλογικής επιρροής
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με την κατανομή δηλαδή των ποσοστών των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 32,3% έναντι της ΝΔ η οποία συγκεντρώνει το 27,2%. Έτσι διευρύνει τη διαφορά του από το κυβερνών κόμμα στις 5,1 μονάδες.
Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,3%.
Οι ΑΝΕΛ αναδεικνύονται τέταρτο κόμμα με 5,9% ενώ με ελάχιστη διαφορά ακολουθεί το ΚΚΕ που συγκεντρώνει το 5,8% Το ΠΑΣΟΚ παραμένει σε μονοψήφιο ποσοστό με 4,9%, ενώ η ΔΗΜΑΡ δίνει μάχη για το όριο του 3%, καθώς το ποσοστό της αγγίζει το 2,7%.

aftodioikisi.gr