Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

TO BLUE STAR PATMOS ΣΤΗ ΧΙΟ - ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ





Με 4 δρομολόγια την εβδομάδα, απο και προς Πειραιά οι Χιωτες θα μπορουν ναταξιδεύουν με το νεότευκτο και υπερπολυτελές πλοίο το αποίο εκανε και το πρωτο του ταξίδι στη Χιο στις 11 Ιουλίου., α. Η παρουσίασή του στο χιώτικο κοινό  και στις αρχές εγινε με μια μικρή τελετή όπου παρευρέθησαν οι τοπικές αρχές και ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μουσουρουλης. Ακολουθησε ξεναγηση στο πλοίο 

ΝΟΜΙΜΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ




Νόμιμη η σύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου
Νόμιμο κρίθηκε από το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στην ανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο πλέον μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. 

Μεταξύ άλλων, στο σχέδιο διατάγματος που κατατέθηκε στο ΣτΕ, σημειώνεται ότι στις αρμοδιότητές του μετονομασθέντος υπουργείου επανέρχεται το Λιμενικό Σώμα το οποίο λαμβάνει ως νέο όνομα το εξής: Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.
 
Οι σύμβουλοι Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 104/2012 γνωμοδότησή τους, καταγράφουν ότι «καθίσταται επιτακτική ανάγκη αφενός η έκδοση νομοθετήματος με κωδικοποιητικό περιεχόμενο, για την συστηματική καταγραφή της οργανωτικής δομής και των αρμοδιοτήτων όλων των υπουργείων και αφετέρου η κατάρτιση, το ταχύτερο δυνατόν, νέων οργανισμών των υπουργείων, με βάση την υφιστάμενη διάρθρωση και τις απορρέουσες από τη διάρθρωση αυτή αρμοδιότητές τους».
 
Συν τοις άλλοις, υπήρξε συμφωνία ως προς την παραμονή της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας, καθώς και των υπηρεσιών της (προσωπικό κοκ) στο υπουργείο Ανάπτυξης.
newpost.gr

ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΑ Ο Γ.Γ. ΤΗΣ ΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Με επιστολή του προς όλους τους Δημάρχους του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ. Φώτης Χατζημιχάλης, ζητά την ενεργοποίησή τους ώστε να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τον προγραμματισμό της μεταφοράς των μαθητών κατά το νέο σχολικό έτος 2012- 2013.

ΤΟ Blue Star Patmos "αναγκαζει " ΤΗ NEL Lines ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ...


Το Blue Star Patmos “αναγκάζει” τη NEL Lines να προχωρήσει σε εκπτώσεις!

Μια ημέρα πριν από την επίσημη είσοδο του Blue Star Patmos στη γραμμή Πειραιάς - Χίο – Μυτιλήνη και η NEL ανακοινώνει εκπτώσεις…  Το πρώτο θετικό δείγμα  ότι ίσως λειτουργήσει ο ανταγωνισμός.
Η ανακοίνωση της NEL :
Η NEL LINES και φέτος το καλοκαίρι, με στόχο την ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ετοίμασε για εσάς μοναδικές προσφορές!
Έτσι, μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, δίνει τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να ταξιδέψει στις γραμμές που συνδέουν τον Πειραιά, το Λαύριο, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, με τη Χίο, τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Σάμο, την Ικαρία, τον Άγιο Ευστράτιο και τα Ψαρά.
50% έκπτωση σε 4κλινη οικογενειακή καμπίνα
Στη γραμμή Πειραιά – Χίου – Μυτιλήνης
Ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν έως 15/7/2012
40% έκπτωση στο εισιτήριο επιστροφής
Στις γραμμές Πειραιά – Χίου – Μυτιλήνης & Πειραιά – Σάμου – Ικαρίας
Ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν έως 15/7/2012
lesvosnews.net

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ




Τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου επισκέφθηκε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας & Αιγαίου και Βουλευτής Χίου κ. Κ. Μουσουρούλης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η οποία έγινε σε άριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κ. Γανιάρη.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας & Αιγαίου που αφορούν τη Χίο, αλλά και το σύνολο των υλοποιούμενων  και σχεδιαζόμενων έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
Διαπιστώθηκε η ανάγκη συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα μεταξύ τοπικών φορέων και των εκπροσώπων τους, με στόχο την προώθηση των ανοικτών ζητημάτων της Χίου και την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους.

ΘΕΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ



Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, To "Κάστρο της Χίου ένας Χαμένος Παράδεισος'', έχει πάντα σαν πρώτο μέλημα της την ανάδειξη και διάσωση του Κάστρου της Χίου και του ζωντανού οικισμού του!
Έτσι, μέσα στο πλαίσιο των δράσεών της, εισάγει για πρώτη φορά το θερινό Φεστιβάλ του Κάστρου Χίου και στοχεύει στο να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός. Το φεστιβάλ αποσκοπεί αφενός μεν στη γνωριμία των πολιτών με αυτό το πανέμορφο μνημείο και τον οικισμό του, αφετέρου δε, στοχεύει να καταστήσει το Κάστρο ως σημείο συνεύρεσης ανθρώπων και ιδεών.
Το πρώτο φεστιβάλ λοιπόν, θα λάβει μέρος από τις 13 έως τις 19 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει μείγμα πολιτιστικών και ιστορικών δρώμενων που ως κοινή τους βάση θα έχουν την εμπέδωση της αναγνωρισιμότητας του Κάστρου ως πόλου κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του νησιού.
Σας περιμένουμε όλους εκεί!!!!

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΑ ΝΕΝΗΤΑ



Σας ενημερώνουμε ότι, μετά την αναγκαστική απαλλοτρίωση, που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες, επιτέλους κατεδαφίζεται στην πλατεία Νενήτων, εγκαταλειμμένο κτίριο.
Το επόμενο διάστημα να γίνει η διαμόρφωση του χώρου, η οποία θα συντελέσει στην ανάπλαση και τον εξωραϊσμό της πλατείας.
Α

ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΝΧ



Σχετικά με τον θόρυβο, που δημιουργήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Θολοποταμίου, σας ενημερώνουμε ότι η ΔΕΥΑΝΧ καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε να εκμεταλλευθεί τα νερά των πηγών, τα οποία τους χειμερινούς μήνες παραμένουν ανεκμετάλλευτα και απορρέουν στα ποτάμια.
Και στην περίπτωση του Θολοποταμίου, γίνεται προσπάθεια εκμετάλλευσης του πλεονάσματος, δηλαδή της υπερχείλισης των νερών της πηγής.
Σε κάθε Δημοτική Ενότητα, την ευθύνη και εποπτεία έχει ο πρόεδρος της Δημοτικής ή Τοπικής κοινότητας, με τη σύμφωνη γνώμη του οποίου θα βεβαιώνεται, εάν το χειμώνα υπάρχει υπερχείλιση συγκεκριμένης πηγής για την εκμετάλλευσή της, όπως γίνεται σε όλα τα χωριά του δήμου μας.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ " SUPER MARKET ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ"



Ένα διαφορετικό «super market» που δεν θα περιλαμβάνει μόνο τρόφιμα αλλά και είδη ρουχισμού, ιματισμό, μικροέπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ., τα οποία θα παρέχονται δωρεάν σε άπορες οικογένειες, θα ξεκινήσει δοκιμαστικά τη λειτουργία του τις επόμενες εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για τον«Κόμβο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» του Δήμου Αθηναίων που θα κάνει την πρόβα τζενεράλε του εντός του Ιουλίου στο κτήριο του παλιού Φρουραρχείου απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης, με στόχο να λειτουργήσει σε κανονικούς ρυθμούς μέσα στο φθινόπωρο.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ , ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Βασικά σημεία ομιλίας  του Κώστα Τριαντάφυλλου, εισηγητή για θέματα Δημοσίας Τάξεως εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.
  • Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων διεξάγεται σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία τόσο για τη χώρα όσο και για την Ευρώπη. Η δανειακή σύμβαση δεν είναι ανεξίτηλα γραμμένη.