Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΑΣΕΠ: Επί θύραις έξι διαγωνισμοί για 1.549 προσλήψεις


Στον προθάλαμο του ΑΣΕΠ βρίσκονται έξι διαγωνισμοί που αφορούν στην πρόσληψη συνολικά 1.549 τακτικών υπαλλήλων. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές το υπουργείο Μεταφορών, η Εθνική Τράπεζα, η ΔΕΗ και η εταιρεία ΗΔΙΚΑ θα υποβάλουν στην Ανεξάρτητη Αρχή τα αιτήματά τους, προκειμένου να αποσπάσουν την έγκρισή του και να προκηρύξουν τους διαγωνισμούς τους.
Οι διαγωνισμοί αυτοί αφορούν: 450 οδηγούς και τεχνίτες ΟΣΥ, 200 ηλεκτροδηγοί, εκδότες κι ελεγκτές εισιτηρίων, 70 ελεγκτές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην ειδικότητα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, 600 επιστήμονες και τεχνικοί στη ΔΕΗ, 29 θέσεις πληροφορικής στην εταιρεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) και 200 πτυχιούχους στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Πηγή: Έθνος

aftodioikisi.gr

Ξεκίνησαν οι προσλήψεις των 10.000 ανέργων 30 έως 66 ετών με επιδότηση του ΟΑΕΔ


Ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες οι προσλήψεις των 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 66 ετών, από επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα δίνεται επιδότηση σε επιχειρήσεις για την πρόσληψη (με πλήρη μισθό και ασφάλιση) ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών θα παρέχει την επιδότηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων, ενώ θα έχει διάρκεια ένα χρόνο .
Η επιδότηση θα ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα, ενώ η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ.
Σήμερα οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και ήδη οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα, καλούν τους ενδιαφερόμενους και προχωρούν στη «σύζευξη», όσων έχουν επιλεγεί με τις επιχειρήσεις που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την πρόσληψη τους.
Ξεκινάει η καταβολή της επιδότησης για τους 2.000 ανέργους που ανοίγουν τη δική τους επιχείρηση
Στη φάση των πληρωμών βρίσκεται και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για 2.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 35 ετών, που επιδοτεί την επιχειρηματικότητα με έμφαση στην καινοτομία.
Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και πρόσφατα εκδόθηκαν οι εγκριτικές αποφάσεις. Τις τελευταίες μέρες, οι υπηρεσίες του Οργανισμού καλούν τους δικαιούχους να εισπράξουν την πρώτη δόση από τις 10.000 ευρώ, που είναι το σύνολο της επιδότησης και να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους. Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και το ποσόν θα καταβληθεί σε τρείς δόσεις.
«Η υλοποίηση και των δυο αυτών προγραμμάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις ερχόμενες δυο εβδομάδες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Θοδωρής Αμπατζόγλου και πρόσθεσε ότι «η μάχη που δίνουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέτωπα της ανεργίας είναι καθημερινή».
Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, αμέσως μετά θα ξεκινήσει η υλοποίηση των τεσσάρων νέων προγραμμάτων επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης για 35.500 ανέργους, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 49.761 ανέργους. Ο κ. Αμπατζόγλου εκτιμά, ότι συνολικός αριθμός των ωφελουμένων, από όλες τις δράσεις, θα ανέλθει σε 119.861.
Σε εξέλιξη, όμως, βρίσκονται και δυο προγράμματα ολιγοήμερων δωρεάν διακοπών για ανέργους χαμηλόμισθους και τα μέλη των οικογενειών τους. Την προηγούμενη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων.
Με το πρόγραμμα αυτό, 35.000 παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζομένων, θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν για 15 μέρες σε παιδικές κατασκηνώσεις, με επιδότηση του ΟΑΕΔ. Η φιλοξενία των παιδιών στις κατασκηνώσεις ξεκινά από τις 15 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ανάλογους στόχους έχει και το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που ξεκινά την 1η Αυγούστου. Το πρόγραμμα, εξασφαλίζει δωρεάν πενθήμερες διακοπές σε 120.000 ανέργους και χαμηλόμισθους, που μετά την ολοκλήρωση της επιλογής, θα λάβουν από τον ΟΑΕΔ την «κοινωνική επιταγή» που θα καλύπτει το κόστος της διαμονής στα τουριστικά καταλύματα διαφόρων περιοχών.
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα υλοποιηθεί από την 1.8.2014 έως την 30.06.2015.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τα προγράμματα αυτά «δείχνουν, ότι το κοινωνικό κράτος υπάρχει και ξαναχτίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις», ο δε διοικητής του ΟΑΕΔ Θοδωρής Αμπατζόγλου επισημαίνει, ότι «εκτός από τη στήριξη που παρέχουν στις κοινωνικές ομάδες, που το έχουν ανάγκη, οι δράσεις αυτές, τονώνουν και τις τουριστικές επιχειρήσεις πολλών περιοχών».

aftodioikisi.gr

Ρευστό 200 εκατ. € σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (πίνακας)


Έχοντας στον κουμπαρά κεφάλαια συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ για αρχή ξεκινά τη λειτουργία του τοΕλληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IfG), που θα δραστηριοποιηθεί σε πρώτη φάση στην αναχρηματοδότηση δανείων υφιστάμενων βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και στη χορήγηση δανείων για κεφάλαια κίνησης.
Με τα πρώτα χρήματα να εκτιμάται ότι θα έχουν εκταμιευθεί από τις τράπεζες έως το τέλος του καλοκαιριού, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα δοθεί μια σημαντική ένεση ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μάλιστα με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια.

Η λειτουργία του IfG ξεκινά σήμερα με την ενεργοποίηση του πρώτου υποταμείου που αποσκοπεί αποκλειστικά στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μάλιστα το μεσημέρι ο υπουργός ΟικονομικώνΓιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Kfw Ούλριχ Σρέντερ πρόκειται να παρουσιάσουν το χρονοδιάγραμμα και τους όρους λειτουργίας.
Το πρώτο ταμείο για τις μικρομεσαίες έχει ήδη εξασφαλίσει τα πρώτα 200 εκατ. ευρώ, από τα οποία 100 εκατ. ευρώ αφορούν τη συμμετοχή της γερμανικής KfWκαι τα άλλα 100 εκατ. ευρώ αποτελούν την εισφορά του ελληνικού Δημοσίου και είναι μέρος των 350 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν δεσμευθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα εκταμιευθούν σταδιακά εντός τριετίας.
Πηγή: Τα Νέα

aftodioikisi.gr

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 2 ο ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Aν ευτυχής ή δυστυχής είμαι δεν εξετάζω.
Πλην ένα πράγμα με χαράν στον νου μου πάντα βάζω —
που στην μεγάλη πρόσθεσι (την πρόσθεσί των που μισώ)
που έχει τόσους αριθμούς, δεν είμ’ εγώ εκεί
απ’ τες πολλές μονάδες μια. Μες στ’ ολικό ποσό
δεν αριθμήθηκα. Κι αυτή η χαρά μ’ αρκεί.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  Χίου  απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό, συγχαίρει και ευχαριστεί  όλες και όλους,    που μέσα σε ένα κλίμα ρουσφετιών, εκβιασμών, πιέσεων, ψευτοδιλημμάτων και αυταπατών με δήθεν αριστερό πρόσημο,  προερχόμενων από τις άλλες  παρατάξεις,  που στηρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ,   ΝΔ,  ΣΥΡΙΖΑ και διάφορα αριστερά δεκανίκια ,   άντεξαν και τίμησαν την παράταξή μας,  δικαιώνοντας τους αγώνες μας και την παρουσία μας μέσα στο κίνημα και στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο.
Οι τοπικές εκλογές, όπως ήταν φυσικό, λόγω και των εξελίξεων στη μορφή της τοπικής διοίκησης,  αλλά και της αντιλαϊκής επίθεσης που δεχόμαστε καθημερινά στη ζωή μας, έγιναν μέσα σε ένα   κλίμα ανούσιου δικομματικού καβγά, που βοήθησε, τις παρατάξεις των κ. κ. Λαμπρινούδη και Βουρνού να εγκλωβίσουν το λαό στο να επιδιώξει να διώξει τον ένα «χαλίφη» διαχειριστή του συστήματος και να βάλει άλλον .
 Η πλήρως δικαιολογημένη  οργή και αγανάκτηση του χιώτικου λαού για τη βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης και  της δημοτικής Αρχής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-«Μπαλτάκων», λάθεψε στο στόχο και περιορίστηκε στα εντός και επί τα αυτά, στην άλλη όψη του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος, την «Πρωτοβουλία», που εκφράζει τη ΝΔ, ανανήψαντες του ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Είναι γνωστό  ότι και οι δύο στηρίχτηκαν και στηρίζονται από γνωστά επιχειρηματικά και εφοπλιστικά συμφέροντα.  Δυστυχώς τα παραπάνω  δεν  αποτέλεσαν ως όφειλαν κριτήριο ψήφου! 
 Σ΄ αυτές τις συνθήκες η Λαϊκή Συσπείρωση  έθεσε  τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα στις ανάγκες και συμφέροντα του λαού από τη μια μεριά και αυτών που υπηρετούν τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, την ΕΕ και τις πολιτικές της από την άλλη. Αυτές τις πολιτικές υπηρετούν οι παρατάξεις των Λαμπρινούδη και Βουρνού,  που στηρίζονταν από τις συγκεκριμένες δυνάμεις, αλλά και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πρότινος ερωτοτροπούσε με την παράταξη του κ. Βουρνού και συνομιλούσε για κοινή εκλογική κάθοδο, θολώνοντας το τοπίο και την πολιτική ταυτότητα του συγκεκριμένου συνδυασμού.
 Το δυστύχημα είναι ότι αυτοί οι δύο πόλοι, συνεπικουρούμενοι από το σλόγκαν «θέλεις δουλειά, μπες στο ψηφοδέλτιο», συνέθλιψαν  ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού μας, που ψάχνοντας λύση σε αυταπάτες, τελικά εξακολουθεί , παρά τα προβλήματά του ,να αποτελεί τον κολίγο στα πολιτικά τους χωράφια.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατέγραψε ένα ποσοστό της τάξης του 6,51%  που είναι δυσανάλογο της αγωνιστικής δράσης της όλο αυτό το διάστημα, που στάθηκε δίπλα στο λαό και στα προβλήματά του και  με συνέπεια υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των αδικημένων του νησιού μας.
Ωστόσο, εκεί που ο λαός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να πάρει την τύχη του στα χέρια του, το αποτέλεσμα ήταν μια λαϊκή νίκη- γροθιά στις κατεστημένες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, άρνηση εγκλωβισμού σε «αριστερές» αυταπάτες τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος,  για τη νίκη των δυνάμεων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο χωριό της Λαγκάδας και η εκλογή δύο τοπικών συμβούλων, που σημαίνει ότι στη διοίκηση του χωριού θα βρίσκεται η ΛΑΣ, αλλά και η σημαντική αύξηση στη Συκιάδα , που επιτρέπει την εκλογή ενός ακόμα τοπικού συμβούλου. Το ίδιο σημαντικά ποσοστά της τάξης του 15,7% κατέγραψε στο Βροντάδο, δικαιώνοντας τη δράση της.
            Η Λαϊκή Συσπείρωση μπροστά στο παιχνίδι της δεύτερης Κυριακής που επιβάλλεται από τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο δηλώνει ότι  δε θα διαλέξουμε αντιλαϊκό σαμάρι.
Οι αρχές και αξίες μας δε μας επιτρέπουν να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι, να βαφτίζουμε τους  αντιπάλους μας από διαχειριστές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας σε αγνές παρθένες. Αυτά τα αφήνουμε για άλλους , για Πόντιους Πιλάτους τύπου ΣΥΡΙΖΑ που αρέσκονται στις «κωλοτούμπες», αρνούμενοι να πάρουν θέση ανάμεσα σε δυο αντιλαϊκά ψηφοδέλτια.
 Ψηφίζουμε στις τοπικές εκλογές ΞΑΝΑ το κόκκινο γαρίφαλο της Λαϊκής Συσπείρωσης  αρνούμενοι να μπούμε στη λογική να διαλέξουμε Δήμιο για τα λαϊκά συμφέροντα.
Εμμένουμε στις απόψεις μας ότι είναι ανεπαρκείς για τις ανάγκες του τόπου, υποτελείς στις αντιλαϊκές επιλογές της κεντρικής εξουσίας και της εκάστοτε κυβέρνησης, υπόδουλοι  στο ΔΝΤ και στην ΕΕ.
Καταδικάζουμε τη στημένη διαδικασία των δήθεν αντιπάλων  με τους πολιτικά ανήθικους ψιθύρους, με τα πολιτικά ανήθικα παιχνίδια τους που για πολλοστή φορά παρακολουθούμε στα καφενεία και στις γειτονιές να προβοκάρουν την παράταξή μας για στήριξη του ενός ή του άλλου. 
 Εμείς ψηφίσαμε στις 18 Μάη, μας περιμένει πολλή δουλειά και αγώνας στην ίδια ρότα υπεράσπισης του δίκιου του λαού ασχέτως της ψήφου του. Έχουμε μπροστά μας τη μάχη των ευρωεκλογών στην οποία ο λαός μας πρέπει να βγάλει ισχυρό το ΚΚΕ , τη μόνη εγγύηση για να δικαιωθούν τα όνειρά του, το μόνο αποκούμπι στις ανάγκες και απαιτήσεις του.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές στέλλοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και πάλης μέσα από τη υπερψήφιση του ΚΚΕ, μαυρίζοντας αυτούς που τους έχουν μαυρίσει τη ζωή, ανεξάρτητα από το ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ανεξάρτητα από το πολιτικό μακιγιάζ που φορούν.