Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - 13 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ




Περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν άμεσα στους νέους αγρότες των νησιών του Αιγαίου για να αναπτύξουν περαιτέρω τα επιχειρηματικά σχέδιά τους στον πρωτογενή τομέα.
Έπειτα από συντονισμένες και στοχευμένες προσπάθειες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντάσσονται στο πρόγραμμα και άλλοι 240 αγρότες που δραστηριοποιούνται σε νησιά του Αιγαίου και οι οποίοι είχαν κριθεί ως επιλαχόντες στο επιδοτούμενο πρόγραμμα “Νέοι Γεωργοί”. Μετά και την εξέλιξη αυτή, θα δοθεί στους νέους αγρότες του Αιγαίου επιπλέον ενίσχυση 4,4 εκατομμυρίων ευρώ. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται πλέον στους 721 αγρότες  και το ποσό της ενίσχυσης στα 13,145 εκατομμύρια ευρώ.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πανελλήνια κλίμακα το τελικό ποσό ενίσχυσης υπολογίζεται σε 194,39 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αριθμός των δικαιούχων είναι 11.116 νέοι αγρότες.
Στόχος των Δ/νσεων Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου είναι να αποδοθεί το 70% του πριμ πρώτης εγκατάστασης όλων των δικαιούχων μέσα στο 2014, ποσό που αναμένεται να ανέλθει σε 9,2 εκατομμύρια ευρώ. Οι δύο επόμενες δόσεις (15% εκάστη) θα καταβληθούν μέσα στην πενταετία, όπως άλλωστε προβλέπει και η σχετική κοινοτική νομοθεσία. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η τήρηση όλων των δεσμεύσεων του προγράμματος από τους δικαιούχους.
Με αφορμή την επιπλέον ενίσχυση των επιλαχόντων αλλά και την άμεση απόδοση του μεγαλύτερου μέρους της επιδότησης στο σύνολο των δικαιούχων, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Σπ. Σπυρίδων αναφέρει: Ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο και μέσο τους νέους ανθρώπους των νησιών μας να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή. Ένας ανεπτυγμένος και καινοτόμος γεωργικός τομέας αποτελεί τη βάση ενός υγιούς παραγωγικού ιστού που έχει ανάγκη να “χτίσει” η χώρα μας. Η στοχευμένη γεωργική παραγωγή”, καταλήγει ο κος Σπυρίδων, “σε έναν χώρο, όπως ο νησιωτικός, συμπληρώνει και δημιουργεί προστιθέμενη αξία στο βασικό προϊόν των νησιών μας, που είναι ο τουρισμός”.

ΠΗΓΗ LESVOSNEWS 

ΟΥΡΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΕΝΦΙΑ - ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Σε μια ατελείωτη ουρά στήθηκαν από το πρωϊ χιλιάδες φορολογούμενοι για να πληρώσουν την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και τις δόσεις για το φόρο εισοδήματος.
Την κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι σήμερα είναι και ημέρα πληρωμής συντάξεων.
Σημειώνεται πως από τη τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος αναμένεται να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία συνολικά 1,1 δισ. ευρώ.
Αντίστοιχα από τη δόση του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρωθεί έως τις 30 Νοέμβριου αναμένονται έσοδα 400 εκατ. ευρώ


ethnos.gr

ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ HONDA

Πρόγραμμα ανάκλησης δίκυκλων σκούτερ και μοτοσικλετώνμάρκας Honda προκειμένου να τους αντικατασταθεί η αντλία καυσίμου.
Την ανάκληση θα πραγματοποιήσει η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των μοτοσικλετών HONDA στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.
Η ανάκληση αφορά:
1. Δίκυκλο σκούτερ Honda, μοντέλο ANC125 [SHMode], κωδικός Μοντέλου: JF51, έτος Μοντέλου 2013. Ημερομηνία κατασκευής των επηρεαζόμενων πλαισίων: 1η Ιουλίου 2013 ~ 1η Σεπτεμβρίου 2014. 560 δίκυκλα προς επισκευή.
2. Δίκυκλο σκούτερ Honda, μοντέλο NSS300 [FORZA], κωδικός Μοντέλου: NF04, έτος Μοντέλου 2013. Ημερομηνία κατασκευής των επηρεαζόμενων πλαισίων: 22α Απριλίου 2013 ~ 9η Οκτωβρίου 2014. 288 δίκυκλα προς επισκευή.
3. Δίκυκλη μοτοσυκλέτα Honda, μοντέλο MSX125, κωδικός Μοντέλου: JC61, έτος Μοντέλου: 2013-2014. Ημερομηνία κατασκευής των επηρεαζόμενων πλαισίων: 22η Φεβρουαρίου 2013 ~ 17η Οκτωβρίου 2014....


newsit.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΞΙΤΗΡΙΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΙΝΙΩΤΑΚΗΣ

Με τις... ευλογίες των θεραπόντων γιατρών που έχουν μείνει έκπληκτοι από τη θεαματική βελτίωση της υγείας του, παίρνει εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο ο ΠέτροςΙνιωτάκης.

Μετά την περιπέτεια που θα μπορούσε να του είχε στοιχίσει ακόμη και τη ζωή, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου με πείσμα και θέληση, και φυσικά με την καταλυτική συνδρομή των γιατρών που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονική επίθεση, σηκώνεται στα πόδια του και ως το μεσημέρι αναμένεται να έχει επιστρέψει στο σπίτι του.
ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Όπως είπε ο διευθυντής της Γναθοχειρουργικής του Βενιζελείου κ.Γ.Μαστοράκης, "η βελτίωση της υγείας του και η ανάρρωσή του είναι θεαματική, κι αφού όλα πήγαν καλά, μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του". 

Στην απόφαση να δώσουν εξιτήριο στον αντιδήμαρχο συνέβαλε η έξαρση των ιώσεων που "κυκλοφορούν" και στο νοσοκομείο και την οποία θέλουν να αποφύγει ο Πέτρος Ινιωτάκης, ο οποίος χειρουργήθηκε πρόσφατα στο πρόσωπο και κάθε απότομη κίνηση ή σύσπαση (π.χ. φτάρνισμα) μπορεί να ανακόψει την ανάρρωσή του.



Το περιβάλλον του αντιδημάρχου Ηρακλείου πιστεύει ακράδαντα ότι η επίθεση συνδέεται με την «πολέμια» στάση του απέναντι σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Εκφράζουν την πεποίθηση ότι η εντολή για την «φυσική του εξόντωση» δόθηκε από συγκεκριμένο «μέτωπο» και ας είναι «τόσο προφανές», όπως λένε. 


Γνωρίζουν όσα κυκλοφορούν ως φήμες, απορρίπτουν με κατηγορηματικό τρόπο κάθε εκδοχή η επίθεση να συνδέεται με προσωπικά ζητήματα και τονίζουν ότι «αυτό είναι απλά χάσιμο χρόνου για την πρόοδο των ερευνών». Το σενάριο αυτό αν και «χαοτικό» ως προς την διερεύνηση του εξετάζεται από τις Αρχές, όμως παράλληλα αναζητούνται πληροφορίες και για ζητήματα που σχετίζονται με άλλες δραστηριότητες του αντιδημάρχου, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. 


Πηγή: cretalive.g
r

ΑΠΟΣΤΟΛΗ 220 ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


Την προηγούμενη εβδομάδα, συσκευαστήκαν 220 δέματα γενικού ιματισμού, από την Ιματιοθήκη της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών. Ο παραλήπτης αυτής της αποστολής, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Η μεταφορά των δεμάτων, έγινε  δωρεάν, από την μεταφορική εταιρία, "ΕΡΜΗΣ".
Εκ της Ιματιοθήκης της Αγάπης

ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΟΝΟ ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ

imata-logoΛόγω της αυξημένης ζήτησης, σε κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, σεντόνια), όποιος από τους αδελφούς μας, έχει και θέλει να προσφέρει κάτι από τα παραπάνω είδη, μπορεί να τα παραδίδει στην Ιματιοθήκη της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που στεγάζεται στην Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου, στην Κλειδού, στο Βροντάδο κατά τις ακόλουθες ημέρες: Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 9 το πρωί με 12:30 το μεσημέρι. Όσον αφορά τον γενικό ιματισμό, όπως ήδη γνωρίζεται, θα μπορείτε να προσφέρεται από το νέο έτος. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Εκ της Ιματιοθήκης της Αγάπης

Βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα- Δείτε από πότε θα βελτιωθεί ο καιρός


kairos_ellada_thalasses
Αυτή την στιγμή βρέχει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ και αύριο το πρωί προβλέπονται τοπικές βροχές, Ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι στο ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.
Δείτε αναλυτικότερα τον καιρό σύμφωνα με την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Θράκη και κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες καταιγίδες κυρίως στο ιόνιο. Σταδιακά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα νότια τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες όποτε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 12 βαθμούς κελσίου.


e-nautilia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Η αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στις 27/11/2014 – παρακαταθήκη για την αλλαγή των συσχετισμών στην πορεία ανασύνταξης του εργατικού κινήματος.
Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ θεωρεί ότι η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες φόβου, τρομοκρατίας, αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται.
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, που συγκρούστηκαν με την εργοδοσία, την ανοικτή απεργοσπασία, που εκφράστηκε σε χώρους δουλειάς. Καταγγέλλουμε ότι στo Δημόσιο, πέρα από την ανοικτή απεργοσπασία, κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, έφθασαν να ζητούν άδεια την ημέρα της απεργίας ώστε να φαίνονται απεργοί εκ του ασφαλούς!
Αποκορύφωμα όμως του ρόλου του νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ήταν η στάση του διευθυντή του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, πρώην προέδρου και νυν μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χίου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ («σοσιαλιστική τάση») - που επιχείρησε να κρατήσει το κατάστημα ανοικτό, προσπαθώντας φέρει αντιμέτωπη την περιφρούρηση της απεργίας από το ΠΑΜΕ με τους συνταξιούχους, χωρίς επιτυχία. 
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, μαζί με το ταξικό Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μελών του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων, των εργαζομένων στην εφορία, το παρόν έδωσαν Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί, εκπρόσωποι από τη φοιτητική νεολαία, που έβαλε το στίγμα της, αναδεικνύοντας τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο. Αναδείχθηκαν επίσης τα σοβαρότατα προβλήματα στο νοσοκομείο του νησιού, οι ελλείψεις των Σχολείων σε Εκπαιδευτικούς καθώς και η προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει  σε ιδιώτες τον τομέα της καθαριότητας.
Τονίστηκε πως είναι ψέμα και οι εργαζόμενοι να ζουν καλά και το κεφάλαιο να αυγατίζει τα κέρδη του. Πρόκειται για συμφέροντα ασυμβίβαστα, που δεν επιλύονται με επωφελείς συμφωνίες υπέρ του λαού, ούτε με διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων που υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. «Κοινωνικός διάλογος» και «συναίνεση» σημαίνει υποταγή! Αποτελεί χάσιμο χρόνου για το εργατικό κίνημα, η αναμονή για το ποιος είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής με την Τρόϊκα, ο εγκλωβισμός στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τα διάφορα κοινοβουλευτικά σενάρια. Καμία αυταπάτη!
Στη βαθιά καπιταλιστική κρίση , που σαρώνει δικαιώματα, σε όλη την ΕΕ ανεξαρτήτως μνημονίων ή Τρόϊκας, μόνη ελπίδα είναι οι οργανωμένοι ταξικοί αγώνες ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου. Τα Σωματεία, οι εργατικοί φορείς, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους φοιτητές-σπουδαστές, τη νεολαία μέσα από μια πλατιά Λαϊκή Συμμαχία μπορούν να ανοίξουν δρόμο, σε σύγκρουση με την πολιτική των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των καπιταλιστών, των εργοδοτικών συνδικαλιστικών ηγεσιών στην αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών των δυνάμεων.

Φάνηκε την 1η Νοέμβρη, φάνηκε και με την τελευταία απεργία. Συνεχίζουμε...!

Αδιέξοδο για την Ελλάδα το προτεινόμενο πακέτο Γιουνκέρ! Χρειάζονται πολύ πιο τολμηρές προτάσεις και βάρος στις Δημόσιες επενδύσεις



Υπάρχει ευρεία συμφωνία ότι η ευρωπαϊκή οικονομία χρειάζεται μια τονωτική αναπτυξιακή ένεση, αλλά από το επενδυτικό σχέδιο που προτάθηκε από τον Πρόεδρο Juncker λείπουν η φιλοδοξία, τα μέσα και οι σαφείς στόχοι.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν πως το ποσό των 315 δις είναι απλά ευσεβής πόθος. Το σχέδιο βασίζεται σε μη ρεαλιστικές προβλέψεις για τη μόχλευση ιδιωτικών επενδύσεων, ενώ σοβαρό εμπόδιο αποτελεί το χαμηλό επίπεδο των δημοσίων επενδύσεων, ιδιαίτερα όταν ποσά αφαιρούνται από τα περιφερειακά διαρθρωτικά ταμεία. Σοβαρές αμφιβολίες εκφράζονται επίσης για το γεγονός ότι πολλά από τα κεφάλαια στα οποία αναφέρεται είναι νέα ή απλώς ανακυκλώνονται. Η επαναδιάθεση 21 δις των ήδη δεσμευμένων κονδυλίων δεν πρόκειται να κινητοποιήσει 15πλάσιο αποτέλεσμα!
Όπως αναφέρουν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, «Μετά από μια περίοδο κατά την οποία διοχετεύτηκαν τρισεκατομμύρια στο καζίνο των χρηματοπιστωτικών αγορών, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι στην πρόταση Γιουνκέρ δεν μπόρεσαν να βρεθούν παρά μόνο τόσο μικρά ποσά που θα επενδυθούν στην πραγματική οικονομία. Κι όμως, εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν και έχουν κατατεθεί. Η πάταξη της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής θα μπορούσαν να δώσουν εκατοντάδες δις ευρώ σε έσοδα Αλλά και η κινητοποίηση μιας πιο φιλόδοξης δημόσιας χρηματοδότησης θα μπορούσε ρεαλιστικά να μοχλεύσει μέχρι και 750 δις. Και βέβαια η λύση δεν εξαρτάται μόνο από τα διατιθέμενα ποσά, αλλά και από την κατεύθυνση των επενδύσεων. Βασικά ζητούμενα να δημιουργηθεί μια πράσινη ενεργειακή ένωση (με βάση την ενεργειακή απόδοση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), να αναπροσανατολιστεί η οικονομία και να υποστηριχθεί η κοινωνική και πράσινη καινοτομία.
Ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό σχέδιο θα πρέπει επίσης να οδηγήσει σε αύξηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και στη βελτίωση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών, αλλά και στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας και την ενδυνάμωση των πολιτών. Έτσι ώστε για να μπορέσει η οικονομία να ανανεώσει το δυναμικό της, να ξεφύγει από ένα αποπληθωριστικό σπιράλ και να υποστηρίξει το μετασχηματισμό της οικονομίας σε μια πιο βιώσιμη και οικολογική κατεύθυνση».
Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: “Οι προτάσεις Γιουνκέρ για τις επενδυτικές ενισχύσεις που χρειάζεται να κατευθυνθούν ιδιαίτερα προς τον επιβαρυμένο Νότο της Ευρώπης είναι απογοητευτικές. Χρειαζόμαστε πολύ πιο τολμηρές προτάσεις και σοβαρή χρηματοδότηση από δημόσια κονδύλια. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έχουν καταθέσει εδώ και καιρό ένα εναλλακτικό σχέδιο πράσινων επενδύσεων που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα την οικονομική και την περιβαλλοντική κρίση. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε καμία άλλη ρεαλιστική αντιπρόταση από κανέναν άλλον πολιτικό χώρο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο”.

ΤΕ ΧΙΟΥ ΚΚΕ : ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ


Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της Απλωταριάς.
Από νωρίς το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν με επιτυχία την απεργία στα σούπερ μάρκετ «Χαρά», όπου πρόσφατα η εργοδοσία προχώρησε σε 4 απολύσεις εργαζομένων που δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση εργασίας. Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν αρκετές εξορμήσεις στο χώρο του σούπερ μάρκετ, για ενημέρωση - κάλεσμα των εργαζομένων για συμμετοχή στην απεργία.
Η απεργία περιφρουρήθηκε επίσης και στην Εθνική Τράπεζα όπου ο διευθυντής του καταστήματος -πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ- προσπάθησε να κρατήσει το κατάστημα ανοικτό χωρίς επιτυχία.
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το λόγο πήραν εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Ναυτιλίας, εκπρόσωπος του Σωματείου Εφοριακών, εκπρόσωπος του Σωματείου Οικοδόμων Χίου και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Euro Working Group: Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο ζήτησαν από κυβέρνηση και τρόικα


Την ανάγκη, οι επικεφαλής της τρόικας και η κυβέρνηση να εργαστούν εντατικά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο, υπογράμμισαν τα μέλη του Euro Working Group, όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, μετά τις 8 το βράδυ χθες και, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει αισθητή πρόοδος σε μία σειρά από τομείς, αλλά και ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη σύγκλιση, σε άλλους τομείς.
Όπως, επίσης, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, «έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα. Τα μέλη του Euro Working Group ζήτησαν από την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν εντατικά, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο».

aftodioikisi.gr

Δήμοι: 1.232 προσλήψεις γυμναστών σε όλη τη χώρα


Δημοσιεύθηκε ΣΤΟ ΦΕΚ το η Υπουργική Απόφαση ΚΟΙΝΗ Των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την πρόσληψη 1.232 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (γυμναστών) με σκοπό τη στελέχωση των ΟΤΑ Α Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) περιόδου 2014-15. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας με μέσο μηνιαίο μισθό (μικτά) 568 ευρώ.

aftodioikisi.gr

Ψάχνουν 200 εκατ. από το νέο μισθολόγιο – Σενάρια για καθολική εφαρμογή του από το 2015


Η μεγάλη διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2015 (η τρόικα το ανεβάζει έως και στα 2,5 δισ. ευρώ ενώ η κυβέρνηση το υποβαθμίζει σε περίπου 350 εκατ. ευρώ) βάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ακόμη και την καθολική εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 1.1.2015.
Ζητούμενο τα περίπου 200 εκατ. ευρώ της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς για 66.000 δημοσίους υπαλλήλους που η τρόικα (σ.σ. κυρίως η πλευρά του ΔΝΤ) επιμένει να τα βάζει στο τραπέζι. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν έτοιμος να εφαρμόσει αυτό το μέτρο αλλά σκόνταψε στην κατηγορηματική άρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αν και το συγκυβερνών κόμμα συνεχίζει να αντιδρά κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων και προκειμένου να διασωθούν μισθοί και συντάξεις οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας αλλά και η αύξηση του ΦΠΑ για τα μικρά νησιά, να θυσιαστεί το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.
Δημοσιονομικό όφελος μόνο από την «προσωπική διαφορά»
Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο είναι δημοσιονομικά ουδέτερη και η μόνη εξοικονόμηση που προκύπτει είναι από την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς». Η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να περικόψει την «προσωπική διαφορά» των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών από 1.1.2015 αλλά το «κέρδος» από αυτό είναι κάτι λίγο παραπάνω από 50 εκατ. ευρώ (σ.σ. συνολικά το ετήσιο κόστος της «προσωπικής διαφοράς» για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών είναι περί τα 110 εκατ. ευρώ).
Πάντως, σε κάθε περίπτωση οι νεοεισερχόμενοι στο Δημόσιο από 1.1.2015 θα λαμβάνουν μειωμένο μισθό (684 ευρώ από 780 ευρώ) αλλά καθώς οι νέες προσλήψεις μόνιμων είναι ελάχιστες το δημοσιονομικό όφελος είναι σχεδόν μηδενικό.

aftodioikisi.gr

Συντάξεις για όλους μετά τα 62 έτη από το 2015 – Σαρωτικές αλλαγές σε 8 σημεία για το ασφαλιστικό

Αλλαγές στο ασφαλιστικό άμεσα από το 2015, με αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης κατά 6,5 έτη και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σε ηλικίες κάτω των 62 ετών, ζητούν οι δανειστές, και μάλιστα χωρίς να δείχνουν καμία διάθεση για υποχωρήσεις, αφού δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις που τους παρουσίασε η ελληνική πλευρά στην κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης και τρόικας βρίσκονται 8 αλλαγές-φωτιά στο ασφαλιστικό οι οποίες περιλαμβάνουν:
  1. Αύξηση των ορίων ηλικίας στις πρόωρες συντάξεις.
  2. Αύξηση του ελάχιστου χρόνου για κατώτατη σύνταξη από τα 15 έτη που είναι σήμερα στα 21,5 έτη ή από τις 4.500 ημέρες ασφάλισης στις 6.500.
  3. Τροποποίηση του νόμου 3863/10 ως προς τους συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων για όσους αποχωρήσουν από την 1η/1/2015.
  4. Κατάργηση του προνοιακού ποσού στις κατώτατες συντάξεις, όπως ήδη αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, καθώς και του ποσού των 220 ευρώ για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ που είναι επίσης προνοιακό
  5. Εκ βάθρων αλλαγές στο ΕΚΑΣ. Εξετάζεται, πρώτον, να αυξηθεί το όριο ηλικίας για τη χορήγησή του στους ήδη συνταξιούχους και από τα 65 να πάει στα 67 και, δεύτερον, να μειωθούν τα εισοδηματικά κριτήρια από τον Μάρτιο του 2015,
  6. Πάγωμα των αυξήσεων, που βάσει πληθωρισμού και ρυθμού ανάπτυξης θα έπρεπε να «παίρνει» η βασική σύνταξη των 360
  7. Ελεύθερη επιλογή των εισφορών που θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για όσο διάστημα θέλουν, με μείωση όμως και του ποσού σύνταξης για το διάστημα της «φθηνότερης ασφάλισής τους».
  8. Ενοποιήσεις Ταμείων από το 2015. Είναι κρυφό χαρτί στις διαπραγματεύσεις και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αρχικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας αποσύρεται.

aftodioikisi.gr

Κ.Ε.Δ.Ε .: Δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτημάτων στα Μέτρα 321 και 322 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013"


Μετά από αίτημα που διατύπωσε η Κ.Ε.Δ.Ε. ΜΕΣΩ ΤΟΥ Προέδρου Της Γ. Πατούλη προς ΤΟΝ Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Π. Κουκουλόπουλο, δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτημάτων στα Μέτρα 321 και 322 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τα Μέτρα απευθύνονται σε δικαιούχους Ο.Τ.Α. Α 'Βαθμού για περιοχές οι οποίες δεν ανήκουν στον αστικό ιστό, αφορά δηλαδή αποκλειστικά Δήμους περιφερειακούς. Η πλειοψηφία των Δήμων αυτών είναι σήμερα υπο-στελεχωμένη όσον αφορά την Τεχνική Υπηρεσία και το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαιτεί την εκπόνηση μελετών και ενεργειών, που αδυνατούν οι Δήμοι να ολοκληρώσουν εντός της αρχικής προθεσμίας που απαιτείτο.
Η παράταση κατά τρεις εβδομάδες της καταληκτικής ημερομηνίας δίνει λύση στο πρόβλημα και θα επιτρέψει στους Δήμους να συμμετάσχουν στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα, που χρηματοδοτεί σημαντικά έργα για τις τοπικές κοινωνίες.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:
« Θέλω να ευχαριστήσω τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Π. Κουκουλόπουλο για την άμεση και θετική ανταπόκρισή του στο αίτημα που διατυπώσαμε ως Κ.Ε.Δ.Ε., να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτημάτων σε ένα Πρόγραμμα που αφορά κυρίως αγροτικούς- περιφερειακούς Δήμους. Πλέον με την παράταση αυτή «λύνονται τα χέρια» των συγκεκριμένων Ο.Τ.Α. και μπορούν να προγραμματίσουν με άνεση και να διεκδικήσουν μέσα από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013», την απαραίτητη χρηματοδότηση για έργα χρήσιμα στις τοπικές τους κοινωνίες ».

aftodioikisi.gr

Μικρολίμανο: «Πέρασε» από τη Βουλή η παράταση 12 μηνών για τις κατεδαφίσεις


Αναστέλλονται μέχρι και την έγκριση των σχετικών μελετών ανάπλασης της περιοχής και το αργότερο μέχρι 12 μήνες, οι διοικητικές κυρώσεις και τυχόν πρωτόκολλα κατεδάφισης για τις υφιστάμενες κατασκευές κατά μήκος της οδού «Ακτή Κουμουνδούρου», επί της ζώνης Αιγιαλού και Παραλίας στην περιοχή Μικρολίμανο, του δήμου Πειραιά. Αυτό αποφασίστηκε σε συζήτηση στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ερευνητικά κέντρα. Πλέον, ο Δήμος Πειραιά και οι επιχειρηματίες της περιοχής παίρνουν μια «ανάσα» ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν και να συμφωνήσουν από κοινού σε μια συνολική μελέτη στο πλαίσιο της νομιμότητας, πρόταση την οποία έθεσε από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και μέσω του βουλευτή Κων. Αρβανιτόπουλου, προώθησε ως αίτημα στη Βουλή.


aftodioikisi.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Στις 17/12 λήγει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για επτά ακίνητα του Δημοσίου


Στις 17 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών συμμετοχής και πρώτης προσφοράς για την αξιοποίηση επτά ακινήτων του Δημοσίου, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-δημοπρασία και τον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr.
Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για τα εξής ακίνητα: πρώην Ειρηνοδικείο στην Μεσσήνη του νομού Μεσσηνίας, πρώην Ειρηνοδικείο στo Κάτω Νευροκόπι Δράμας, πρώην Ειρηνοδικείο στη Λίμνη Ευβοίας, πρώην Ειρηνοδικείο στην Κλειτορία του νομού Αχαΐας, πρώην Ειρηνοδικείο στην Ανδρίτσαινα της Ηλείας, πρώην Ειρηνοδικείο στην Παραμυθιά του νομού Θεσπρωτίας και διατηρητέο ​​κτίριο στο κέντρο της Πάτρας (Αγ. Νικολάου 8).
Παράλληλα, η 8η Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία και πρώτης προσφοράς για πέντε ακίνητα στην Πλάκα, που βρίσκονται στις εξής οδούς: Θέσπιδος 20, Θέσπιδος17, Πρυτανείου13, Πρυτανείου 9 9Α και Στράτωνος 15- 25.

aftodioikisi.gr

Πρόσθετη πίστωση 20 εκ. ευρώ ενέκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Πρόσθετη πίστωση ύψους 20 εκ. ευρώ ενέκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας, για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης που υλοποιείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα».
Με τη νέα πρόσθετη πίστωση το συνολικό ποσό της ετήσιας πίστωσης ανέρχεται πλέον σε 135 εκατ. ευρώ. 
Τα χρήματα θα κατευθυνθούν εντός του Δεκεμβρίου σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δικαιούχους της δράσης του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών»., ΤΟ οποίο βρίσκεται ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ πλήρη 
Με ΤΗΝ πρόσθετη αυτή πίστωση δημιουργούνται ΟΙ προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησης εντός του Δεκεμβρίου περίπου 500 επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό ποσοστό υλοποίησης ή και ολοκλήρωσης των επενδυτικών τους σχεδίων. 
Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν σε επενδύσεις αγοράς παγίων, εξοπλισμού, αλλά και σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκσυγχρονισμό κλπ: 
- Στον κλάδο των Υπηρεσιών ύψους 20,000 έως 100,000 ευρώ 
- Στον τομέα της Μεταποίησης ύψους 30,000 έως 300,000 ευρώ 
- Στον τομέα του Τουρισμού ύψους 20,000 έως 300,000 ΕΥΡΩ 
τό ποσοστό ενίσχυσής τους διαφέρει ανάλογα ΜΕ ΤΗΝ Περιφέρεια υλοποίησης ΚΑΙ ΤΟ Μέγεθος Της επιχείρησης.

aftodioikisi.gr

Αυτός είναι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ - επικεφαλής εγκληματικής σπείρας και καταδικασμένος για απάτες με δήθεν διορισμούς στο Δημόσιο


Ο καταδικασμένος για απάτες σε σχέση με διορισμούς στο Δημόσιο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγ.Παπανικολάου είναι ο πολιτικός που εμπλέκεται στην υπόθεση της νέας «εταιρείας δολοφόνων» που ξεσκέπασε η Ελληνική Αστυνομία.
Ο πρώην βουλευτής Αργολίδας είχε καταδικαστεί, πρωτοδίκως, σε δεύτερο βαθμό και τελικά με επικύρωση και από τον Αρειο Πάγο, σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ 'επάγγελμα και κατά συνήθεια, για υπόθεση είσπραξης μεγάλων ποσών από γονείς που προσπαθούσαν να διορίσουν τα παιδιά τους στο Δημόσιο.
Ο Ευάγγ.Παπανικολάου (εξελέγη το 1989 και παρέμεινε ως το 1993) φαίνεται να διαφήμιζε τις υψηλές γνωριμίες με υπουργούς και πολιτικούς, προκειμένου να πείθει ότι μπορεί να βοηθήσει για διορισμό στο Δημόσιο, σε δήμους και τράπεζες χωρίς διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Αυτή τη φορά στόχος της ομάδας των 10 συλληφθέντων Ελλήνων και τριών ακόμη που αναζητούνται ήταν εύποροι ηλικιωμένοι χωρίς συγγενικά πρόσωπα.
Οι επιτήδειοι προσέγγιζαν τα θύματά τους και στη συνέχεια έφτιαχναν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες οικειοποιούνταν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατο τριών αδερφών, οι οποίοι εμφανίστηκαν να κληροδοτούν την μεγάλη περιουσία τους σε «ύποπτα» άτομα.
aftodioikisi.gr
vouleuths