Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αυτός είναι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ - επικεφαλής εγκληματικής σπείρας και καταδικασμένος για απάτες με δήθεν διορισμούς στο Δημόσιο


Ο καταδικασμένος για απάτες σε σχέση με διορισμούς στο Δημόσιο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγ.Παπανικολάου είναι ο πολιτικός που εμπλέκεται στην υπόθεση της νέας «εταιρείας δολοφόνων» που ξεσκέπασε η Ελληνική Αστυνομία.
Ο πρώην βουλευτής Αργολίδας είχε καταδικαστεί, πρωτοδίκως, σε δεύτερο βαθμό και τελικά με επικύρωση και από τον Αρειο Πάγο, σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ 'επάγγελμα και κατά συνήθεια, για υπόθεση είσπραξης μεγάλων ποσών από γονείς που προσπαθούσαν να διορίσουν τα παιδιά τους στο Δημόσιο.
Ο Ευάγγ.Παπανικολάου (εξελέγη το 1989 και παρέμεινε ως το 1993) φαίνεται να διαφήμιζε τις υψηλές γνωριμίες με υπουργούς και πολιτικούς, προκειμένου να πείθει ότι μπορεί να βοηθήσει για διορισμό στο Δημόσιο, σε δήμους και τράπεζες χωρίς διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Αυτή τη φορά στόχος της ομάδας των 10 συλληφθέντων Ελλήνων και τριών ακόμη που αναζητούνται ήταν εύποροι ηλικιωμένοι χωρίς συγγενικά πρόσωπα.
Οι επιτήδειοι προσέγγιζαν τα θύματά τους και στη συνέχεια έφτιαχναν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες οικειοποιούνταν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατο τριών αδερφών, οι οποίοι εμφανίστηκαν να κληροδοτούν την μεγάλη περιουσία τους σε «ύποπτα» άτομα.
aftodioikisi.gr
vouleuths