Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ



Μια καλοστημένη οργάνωση διακίνησης και εμπορίας τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών είχε στήσει σε πολυτελή βίλα στη Φιλοθέη ο 40χρονος εφοπλιστήςΕυθύμιος Γιανουσάκης ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή μαζί με άλλα 11 άτομα, καθώς στο σπίτι βρέθηκαν 500 κιλά ηρωίνης και περίπου άλλα τόσα σε αποθήκη στο Κορωπί.
Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών, η πολυτελής τριώροφη βίλα λειτουργούσε ως χώρος όπου οι Τούρκοι ναρκέμποροι σε συνεργασία με τον 40χρονο έκρυβαν τα ναρκωτικά προτού τα μεταφέρουν στο συσκευαστήριο στο Κορωπί για να διοχετευθούν σε όλη την Ευρώπη.
Ο Γιανουσάκης δήλωσε στις αρχές ότι είναι εφοπλιστής με επιχειρηματική έδρα στο Ντουμπάι όπου φέρεται να έχει τέσσερα δεξαμενόπλοια, ενώ το σπίτι ανήκει στην πρώην σύζυγό του με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. Το ένα σκοτώθηκε σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα, ενώ, ο δεύτερος γιος τους, 15 ετών, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, καθώς, φέρεται να είχε τον ρόλο τσιλιαδόρου στην οργάνωση. 
Κατά την επιχείρηση των αρχών συνελήφθησαν στην βίλα τόσο η πρώην γυναίκα του εφοπλιστή, όσο και ο νυν σύντροφός της, η μητέρα της, 75 ετών, και η οικιακή βοηθός.
Από την πλευρά τους οι αρχές ερευνούν τους ισχυρισμούς του Γιανουσάκη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ωστόσοο συλληφθείς είναι άγωνστος σε αυτούς τους επιχειρηματικούς κύκλους.
Η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα
Η ποσότητα της ηρωίνης που κατασχέθηκε είναι ένας τόνος και 113 κιλά και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού, Νίκο Λαγκαδιανό, είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκά.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας ηρωίνης ανέρχεται περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με βάση επίσημα στοιχεία από τη Δίωξη η αξία της στην αγορά θα μπορούσε να ανέλθει έως και τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Εκείνο που αναμένουν οι Αρχές είναι η ανάλυση από το Χημείο του κράτους για να διαπιστωθεί εάν η ηρωίνη είναι καθαρή ή νοθευμένη.
Πως έφερνε η οργάνωση τα ναρκωτικά από το Ιράν και τα διοχέτευε σε όλη την Ευρώπη
Το έναυσμα για την μεγάλη αυτή επιχείρηση ήρθε από πληροφορίες που είχε η αμερικανική υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών για τεράστιες ποσότητες ηρωίνης που έρχονται τρεις φορές τον χρόνο από το Ιράν στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες της DEA ανέφεραν ότι τρεις φορές τον χρόνο πακέτα περίπου πέντε τόνων κάνουν την διαδρομή Ιράν -Κωνσταντινούπολη, Αλβανία- Κόσοβο- Ευρώπη.
Τους τελευταίους έξι μήνες η αμερικανική Δίωξη σε συνεργασία με ευρωπαϊκές αρχές είχε βάλει πομπούς στα πακέτα ηρωίνης και παρακολουθούσε συνεχώς την πορεία τους μέχρι το βράδυ της Πέμπτης όπου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η καλά σχεδιασμένη επιχείρηση.
Με βάση τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, τα ναρκωτικά έρχονταν οδικώς με νταλίκες τοποθετημένα σε ειδικές τρύπες. Περνούσαν τα σύνορα με την Ελλάδα και στη συνέχεια κατέφθαναν στην πολυτελή βίλα της Φιλοθέης, όπου βρέθηκαν κατά την επιχείρηση 500 κιλά ηρωίνης.
Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας τα μετέφεραν με ειδικά βαν και πολυτελή τζιπ σε σάκους στο συσκευαστήριο που βρισκόταν στο Κορωπί και από εκεί τα πακέτα έφευγαν για την Ευρώπη με πιο πιθανό προορισμό το Βέλγιο.
Ποιοι είναι οι 11 συλληφθέντες -Αναζητείται το πρόσωπο κλειδί
Αναφορικά με τους αλλοδαπούς συλληφθέντες, τουρκικής καταγωγής, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «εγκέφαλος» της σπείρας είναι ένας Τούρκος με κινητικά προβλήματα, ο οποίος και έχει συλληφθεί.
Οι Αρχές, πάντως, αναζητούν τουλάχιστον άλλα δυο άτομα, ανάμεσά τους ένα πρόσωπο -κλειδί, πιθανότατα ο συνδετικός κρίκος με τις άλλες χώρες, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για υπόθεση παράνομου τζόγου.
Οι Τούρκοι συλληφθέντες είχαν φθάσει στην Ελλάδα μόλις την τελευταία εβδομάδα, ενώ ήδη είχαν κανονίσει πως θα «ξεπλύνουν» τα χρήματα από το τεράστιο φορτίο ηρωίνης που ετοίμαζαν να πουλήσουν. Οπως αναφέρει το Mega είχαν έλθει σε συμφωνία με ιδιοκτήτη πολυτελούς ξενοδοχείου στα νότια προάστια το οποία και θα αγόραζαν.
Το χρονικό της μεγάλης επιχείρησης της Παρασκευής
Η συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή Λιμενικού, ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τη συνδρομή της αμερικανικής δίωξης DEA, άρχισε με απόλυτη μυστικότητα τα χαράματα της Παρασκευής με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη στο Κορωπί, αλλά και σε πολυτελή σπίτια μελών του κυκλώματος στα βόρεια προάστια, ανάμεσά τους και μια βίλα στην Φιλοθέη, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Εκτός από τα 1.113 κιλά ηρωίνης, συσκευασμένης σε 443 πλαστικές σακούλες, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία χρησίμευαν στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με ένα γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ και λοιπά αντικείμενα.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έντεκα συνολικά άτομα, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί και έξι Ελληνας, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος.
Ο ιδιοκτήτης της βίλας στη Φιλοθέη δήλωσε εφοπλιστής και ισχυρίζεται ότι έχει τέσσερα δεξαμενόπλοια στο Ντουμπάι, αλλά οι Αρχές ακόμη ερευνούν τους ισχυρισμούς του. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι η γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του.
Στον εισαγγελέα με καλυμμένα πρόσωπα -Πήραν παράταση να απολογηθούν
Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής οι συλληφθέντες βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα όπου τους αποδόθηκαν κατηγορίες και πήραν παράταση να απολογηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη.
Συγχαρητήρια Βαρβιτσιώτη στο Λιμενικό
O υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο iefimerida.gr, έδωσε συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση και τόνισε ότι «η εντατικοποίηση των ελέγχων του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, φέρνει καθημερινά ολοένα και περισσότερα αποτελέσματα.
Τα στελέχη του Λιμενικού, παρά τις μισθολογικές περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να ανταποκρίνονται πλήρως και να επιδεικνύουν αίσθημα προσήλωσης και αυταπάρνησης, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έχουν πλήρη συναίσθηση της αποστολής που επιτελούν. Είμαι βέβαιος ότι τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν και στο μέλλον για την ασφάλεια όλων των πολιτών.
Προσωπικά, είμαι πολύ περήφανος που συνεργάζομαι με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος».
Πηγή: iefimerida.gr

ΤΟ ΙSO 50001 AΠΟΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ



Η  Lloyd’s Register βράβευσε την Tsakos Columbia Shipmanagement (TCM) με το πρότυπο ISO 50001, που πιστοποιεί τη δέσμευση της TCM να βελτιώνει συνεχώς την ενεργειακή αποδοτικότητά της, κάνοντας χρήση των βέλτιστων πρακτικών για την αποτελεσματική χρήση της ενέργειας και της διατήρησης σε ολόκληρο τον στόλο της.
Το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας (Energy Management System) εφαρμόζεται στην διαχείριση των πλοίων του στόλου των πετρελαιοφόρων και των χημικών τάνκερ που πλέουν παγκόσμια και ενσωματώνουν τους κανονισμούς ασφάλειας και πρόληψης της ρύπανσης του ψηφίσματος Α.741 (18) του IMO.
“Η πιστοποίηση με το πρότυπο ISO 50001 ήταν ένα ορόσημο για την TCM”, δήλωσε σχετικά ο Βασίλης Παπαγεωργίου, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Τσάκου, σε μια τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων την περασμένη εβδομάδα.
Ο κ. Σωκράτης Δημακόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της TCM, επεσήμανε ότι η διαχείριση ενέργειας είναι κρίσιμης σημασίας για τις εργασίες του πλοίου, αφού το κόστος καυσίμου αποτελεί βασικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα η υψηλή ενεργειακή απόδοση απαιτείται πλέον από το θεσμικό πλαίσιο που έχει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες. Ως εκ τούτου, η πιστοποίηση ISO 50001 “ήταν απαραίτητη για να δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να έχει ένα σύστημα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε συνεχή βάση”.
Η TCM έχει ήδη επιτύχει την πιστοποίηση σε μια σειρά από διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα, μεταξύ των οποίων και το πρότυπο ISO 14001 για την περιβαλλοντική διαχείριση, το OHSAS 18001 για την υγιεινή και την ασφάλεια και το πρότυπο ISO 9001 για ποιοτική διαχείριση. Επίσης, η Μαρία Τσάκου της Ακαδημίας της TCM έχει πρόσφατα αναγνωριστεί ως Εγκεκριμένος Πάροχος Εκπαίδευσης από τη Lloyd’s Register, ενώ έχει πιστοποιηθεί και με το BS EN ISO 9001:2008 Πρότυπο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας της Lloyd’s Register.
Το πρότυπο ISO 50001 είναι ένα προαιρετικό διεθνές πρότυπο συστήματος διαχείρισης ενέργειας που καθορίζει τις προϋποθέσεις για τον καθορισμό, την εφαρμογή, την διατήρηση και τη βελτίωση ενός συστήματος διαχείρισης ενέργειας. Προσφέρει στις εταιρείες μια συστηματική προσέγγιση για τη συνεχή βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής απόδοσης, της χρήσης και της κατανάλωσης.
Προσφέρει επίσης στις ναυτιλιακές εταιρείες έναν τρόπο για να μειώσουν δραστικά την ενεργειακή τους κατανάλωση και τις συνεπακόλουθες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία. Το πρότυπο παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη και σαφή προσέγγιση για την έξυπνη χρήση της ενέργειας, παρέχοντας στις εταιρείες ένα πλαίσιο διαχείρισης της κατανάλωσης ενέργειας και, εν τέλει, ενός τρόπου να επωφεληθούν από τις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Άρχισαν τα «φίλια» πυρά – Η Πιπιλή σε ρόλο συνηγόρου του Μητσοτάκη μιλάει για «κατεστημένο Λοβέρδου»


Παρέμβαση στην κόντρα μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου έκανε πριν λίγο μέσω σκάι η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. Αναφερόμενη στο αίτημα του για επανατοποθέτηση 883 «διαθέσιμων» διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, έκανε λόγο  για «κατεστημένο Λοβέρδου»
Παράλληλα η κ. Πιπιλή καταδίκασε τα επεισόδια μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, επιρρίπτοντας ευθύνες στην αστυνομία: «Αν υπήρχε ευρωπαϊκού επιπέδου οργάνωση δεν θα είχαμε αυτές τις φρικτές εικόνες», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ωστόσο: «Πρέπει να δίνουμε σημασία μόνο στους υπαλλήλους ενός υπουργείου και όχι στους εργαζομένους ιδιωτικών εταιρειών όπως της Χαλυβουργίας;».

aftodioikisi.gr

Δαπάνες που μειώνουν τον φόρο- Τι να προσέξετε στη συμπλήρωση του Ε1 (πίνακας)


Στο παρά πέντε της συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών εντύπων, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στο έντυπο Ε1 έχουν προστεθεί νέοι «πονηροί» κωδικοί που, αν δεν συμπληρωθούν καθόλου ή αν δεν συμπληρωθούν σωστά, μπορεί να κοστίσουν ακριβά σε χρήμα και χρόνο.
Η φετινή ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας εισοδήματος έχει μετατραπεί, εξάλλου, σε αναλυτική δήλωση οικονομικής κατάστασης.
Οι φορολογούμενοι που θα φορολογηθούν φέτος με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν τη φορολογική επιβάρυνση με ορισμένες δαπάνες που πραγματοποίησαν πέρσι.
Δείτε αναλυτικά τους κωδικούς που πρέπει να προσέξετε:

Πηγή: 
Έθνος

aftodioikisi.gr

Παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη για τις κρατήσεις των συντάξεων


Την κράτηση της εισφοράς 4% υπέρ του κλάδου ασθενείας στις συντάξεις που πραγματικά λαμβάνουν οι συνταξιούχοι μετά τις παρακρατήσεις των εισφορών αλληλεγγύης ζητεί ο Συνήγορος του πολίτη.
Σε πόρισμα που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι » ο τρόπος υπολογισμού της κράτησης 4% υπέρ του κλάδου ασθένειας όπως εφαρμόζεται σήμερα (χωρίς δηλαδή να λαμβάνονται υπόψη οι μειώσεις) είναι εσφαλμένος, νομικά αβάσιμος και θα πρέπει να επανεξεταστεί».
Ο Συνήγορος του πολίτη, μάλιστα, απέστειλε στις 7/8/2013 το πόρισμα στο υπουργείο Εργασίας χωρίς, ωστόσο, να λάβει απάντηση ενώ υπογραμμίζει το γεγονός ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που αρχικώς επέβαλε την εισφορά επί του μειωμένου ποσού της σύνταξης, ευθυγραμμίστηκε με την πρακτική του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δηλαδή να επιβάλλουν την εισφορά στις συντάξεις με έτος βάσης το 2009.
Το κέρδος για τους συνταξιούχους υπολογίζεται από 25 ευρώ έως 546 ευρώ ετησίως.
Τι προηγήθηκε
Στον Συνήγορο του Πολίτη διαμαρτυρήθηκαν πολίτες, επειδή στην κράτηση 4% που γίνεται στις συντάξεις τους υπέρ του κλάδου ασθενείας, δεν λαμβάνονται υπόψη οι αλλεπάλληλες μειώσεις των αποδοχών τους.
Αντίθετα η κράτηση αυτή υπολογίζεται με βάση το μικτό ποσό της σύνταξης πριν τις μειώσεις.
Μετά τη διερεύνηση των αναφορών ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε τα εξής:
-Οι διαδοχικές μειώσεις που επιβλήθηκαν με τους νόμους 3896/2011, 4024/2011, 4051/2012 και 4093/2012 σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κρατήσεις επί των συντάξεων αλλά μειώσεις, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο κείμενο των παραπάνω διατάξεων.
-Οι μειώσεις αυτές (οι οποίες δεν προβλέπονται για περιορισμένη χρονική διάρκεια και κατά συνέπεια είναι μόνιμες), στην ουσία αποτελούν αρνητικές αυξήσεις και ως τέτοιες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Όπως λοιπόν οι αυξήσεις συμπεριλαμβάνονται (προστιθέμενες) στο μεικτό / ακαθάριστο ποσό, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα πρέπει και οι μειώσεις, ως αρνητικές αυξήσεις να συμπεριληφθούν (αφαιρούμενες) από το ποσό αυτό. Με αυτόν τον τρόπο είναι σωστό να γίνεται ο υπολογισμός των μεικτών αποδοχών της σύνταξης και σε αυτό το τελικό ποσό οφείλει να γίνεται η κράτηση του 4%.
Σύμφωνα με τα παραπάνω η Αρχή θεωρεί ότι ο τρόπος υπολογισμού της κράτησης 4% υπέρ του κλάδου ασθένειας όπως εφαρμόζεται σήμερα (χωρίς δηλαδή να λαμβάνονται υπόψη οι πρόσφατες μειώσεις) είναι εσφαλμένος, νομικά αβάσιμος και θα πρέπει να επανεξεταστεί. Για το λόγο αυτό απέστειλε στις 7/8/2013, σχετικό πόρισμα στον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο οποίο όμως δεν έχει έως τώρα λάβει απάντηση.
Παράλληλα με τα παραπάνω και πριν την αποστολή του ανωτέρω πορίσματος ο Συνήγορος του Πολίτη είχε διαπιστώσει ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις συντάξεις του Δημοσίου εφάρμοζε σωστά τις σχετικές διατάξεις υπολογίζοντας την κράτηση 4% υπέρ του κλάδου ασθενείας επί του μειωμένου ποσού της σύνταξης.
Ωστόσο με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι μετά την αποστολή του πορίσματος ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σε έγγραφό του προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζήτησε η κράτηση 4% για την υγειονομική περίθαλψη να γίνεται και για τις συντάξεις του Δημοσίου στο αρχικό ποσό (πριν τις μειώσεις), όπως αυτό συμβαίνει και στις συντάξεις που καταβάλλονται από το Υπουργείο Εργασίας.


aftodioikisi.gr

Σε ποιες δημοτικές κατασκηνώσεις μπορείτε να κάνετε αίτηση – Οι προθεσμίες και τα δικαιολογητικά (λίστα)


Στις 20 Ιουνίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στους δήμους όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, που θα λειτουργήσουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2014.
Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, την τρέχουσα κατασκηνωτική περίοδο θα λειτουργήσουν 11 κατασκηνώσεις σε ισάριθμους δήμους, στις οποίες θα φιλοξενηθούν συνολικά 9.220 άτομα (παιδιά ηλικίας από έξι έως 16 ετών, άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένα άτομα). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ενώ για την εγγραφή απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:
1) Για την εγγραφή παιδιών
Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα προς τον δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης στην οποία να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το φύλο και η ηλικία του παιδιού.
Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογεονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες κ.λπ.).
Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία, υποχρεωτικά, να αναγράφονται η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κ.λπ.).
2) Για την εγγραφή ατόμων με αναπηρίες οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) που εδρεύει επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη, τηλέφωνο 210 52 36 501. Το ποσό συμμετοχής έχει καθορισθεί σε 30 ευρώ ανά άτομο για όλη την κατασκηνωτική περίοδο (10 ημέρες). Ποσό συμμετοχής δεν καταβάλουν τα παιδιά τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών, τα άτομα με αναπηρίες και τα παιδιά οικογενειών στις οποίες τουλάχιστον ένας από τους γονείς είναι άνεργος.
3) Για την εγγραφή ηλικιωμένων ατόμων απαιτείται:
Αίτηση του ατόμου στον δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης.
Υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού ή ατομικού εισοδήματός του.
Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα, στην οποία, υποχρεωτικά, να αναγράφεται ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα και ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
Οι αιτήσεις θα διαβιβάζονται ατομικά ή συλλογικά μέσω του ΚΑΠΗ που συμμετέχει κάθε ηλικιωμένος.
Οι  κατασκηνώσεις του προγράμματος:

ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
2294320900/22940/67601/66281
Ε΄ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
α) ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
β) ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ



ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
2299069240
ΚΕΡΑΤΕΑΣ
ΠΑΙΔΙΑ



ΑΓΙΑΣ
2494350122
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
α) ΠΑΙΔΙΑ
β) ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
γ) ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ



ΒΟΛΒΗΣ
2397061661
ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
α) ΠΑΙΔΙΑ
β) ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ



ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
2371350701
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
α) ΠΑΙΔΙΑ
β) ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
γ) ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ  ΑΤΟΜΑ


ΠΑΓΓΑΙΟΥ
2592350000
ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
α) ΠΑΙΔΙΑ
β) ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
2661064100
ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
α) ΠΑΙΔΙΑ
β) ΑΤΟΜΑ ΜΕ  ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
γ) ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ


ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
2721360701
ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
α) ΠΑΙΔΙΑ
β) ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
γ) ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ


ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
2642360450
ΜΠΟΥΚΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
α) ΠΑΙΔΙΑ
β) ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ


ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
2813404600
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
α) ΠΑΙΔΙΑ
β) ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
γ) ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ


ΧΑΝΙΩΝ
2821341690
ΚΑΛΑΘΑ ΧΑΝΙΩΝ
α) ΠΑΙΔΙΑ
β) ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
γ) ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ

Για  περισσότερες  πληροφορίες  αρμόδια  είναι  η  Γενική Διεύθυνση  Πρόνοιας  Διεύθυνση  Προστασίας  Οικογένειας – Τμήμα  Προστασίας  Παιδιών  και  Εφήβων  στα  τηλέφωνα:  210 52 81 194,  210 52 81 195 και  στην  ηλεκτρονική  Διεύθυνση:  family@yeka.gr


aftodioikisi.gr

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών ΑΕΙ – Συνέχεια στην κόντρα μέσω «διαρροών»


Κατατέθηκε στη Βουλή, η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία δίδεται προθεσμία πέντε εργάσιμων ημερών στους διαθέσιμους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να επανατοποθετηθούν.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομσοχέδιο για την «Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας» και πρόκειται να ψηφισθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Α΄Θερινό Τμήμα της Βουλής.
H τροπολογία προβλέπει ότι:
Η κόντρα Μητσοτάκη – Λοβέρδου συνεχίζεται
Όμως, σε βεντέτα κινδυνεύει να εξελιχθεί η αντιπαράθεση μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας με επίκεντρο τους «διαθέσιμους» διοικητικούς των Πανεπιστημίων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ενοχλημένος από τις χθεσινές διαρροές Λοβέρδου ότι έγινε δεκτή η πρότασή του για επανατοποθέτηση 883 εργαζόμενων και σε σημερινές δικές του «διαρροές» βάζει ανώτατο πλαφόν τους 600 υπαλλήλους (σ.σ. από 500 που έλεγε αρχικά και 550 αργότερα).  Στη Βασιλίσσης Σοφίας δεν κρύβουν την οργή τους γιατί ο υπουργός Παιδείας επιχειρεί να εμφανιστεί με «φιλολαϊκό» προφίλ ωστόσο τονίζουν ότι «το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά έχει να κάνει με τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα».
Από την άλλη πλευρά στο Μαρούσι, μετά την «πρώτη νίκη» με την τροπολογία που δίνει μία εβδομάδα παράταση (πρακτικά μέχρι την μεθεπόμενη Κυριακή) στους 341 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ κρατούν χαμηλούς τόνους και προς το παρόν δεν απαντούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Εκτός όμως από την αναταραχή στην κυβέρνηση, εξακολουθεί να επικρατεί αναταραχή και στα Πανεπιστήμια. Ήδη οι διοικητικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να αποφασίσουν οι συνάδελφοί τους του Πανεπιστημίου Αθήνας.


aftodioikisi.gr