Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ




Έκτακτη σύσκεψη με τους Φορείς του Τουρισμού της Λέσβου πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ενόψει της αυριανής σύσκεψης που έχει συγκαλέσει η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά για την αντιμετώπιση των συνεπειών του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος στον τομέα του Τουρισμού.


Οι 62 συμμετέχοντες συμφώνησαν στην αναγκαιότητα εκπόνησης και υλοποίησης ειδικού στρατηγικού σχεδίου για την υποστήριξη του τουριστικού τομέα. Επίσης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα λήψης θεσμικών μέτρων για την  ανακούφιση των επιχειρήσεων, τόσο σε σχέση με τις τρέχουσες, όσο και με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους (φορολογικές, ασφαλιστικές, δανειακές κλπ).

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και ο Δήμαρχος Λέσβου ενημέρωσαν τους Φορείς για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει. Τέλος, σε πνεύμα συναντίληψης, συμφωνήσαν όλοι στην ανάγκη υλοποίησης ειδικής καμπάνιας που θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τον ΕΟΤ, με στρατηγικό προσανατολισμό την αναστροφή των συνεπειών του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.24-ores.com/2016/03/blog-post_47.html#ixzz41uzGTO1s