Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ 1400 $ Η ΒΡΑΔΥΑ ΚΑΙ ΤΑ 1000 # ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ;

Ο υπουργός Αμυνας κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον διέμεινε σε σουίτα του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου και όχι σε απλό δωμάτιο των 300 $, όπως υποστηρίζει ο ίδιος - Από τον συνολικό λογαριασμό το ποσό των  3.132 $ χρεώθηκε σε πιστωτική κάρτα American Express. Σε ποιον ανήκει η κάρτα;

Σοβαρά ερωτήματα για το πόσο κόστισε πραγματικά η διαμονή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ προκύπτουν από τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα όσα δηλώνει ο ίδιος δημοσίως, σε τμήματα του λογαριασμού που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, αλλά και σε ολόκληρο τον επίσημο λογαριασμό του ξενοδοχείου τον οποίο αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ».  Ενώ ο υπουργός δηλώνει ότι η διαμονή του στο πολυτελές ξενοδοχείο στην Ουάσινγκτον ήταν σε απλό δωμάτιο, κόστους 268 ευρώ ημερησίως, λίγο αργότερα συνταξιδιώτης του ανάρτήσε στο Twitter έγγραφο που τον εμφανίζει να πληρώνει 300 δολάρια τη βραδιά. Στην πραγματικότητα το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόνο στα όσα πλήρωσε ο κ. Καμμένος σε μετρητά, καθώς, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του ξενοδοχείου, ο Ελληνας υπουργός Αμυνας δεν έμεινε σε απλό δωμάτιο αλλά στη σουίτα «Georgetown», πληρώνοντας για τη διαμονή του 1.408,56 δολάρια τη βραδιά, όπως προκύπτει από τον πραγματικό λογαριασμό που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ενώ για ένα γεύμα πλήρωσε το ποσό των 920 δολαρίων και κατέβαλε τη διαφορά με πιστωτική κάρτα American Express. 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί ο κ. Καμμένος επέλεξε να πει δημόσια ότι έμεινε στο απλό δωμάτιο των 268 ευρώ, αλλά και σε ποιον ανήκει η πιστωτική κάρτα με την οποία πληρώθηκε η σουίτα του. Αν ανήκει, δηλαδή, στον ίδιο, άρα πλήρωσε και τα έξοδα, αν τα έξοδα που χρεώθηκαν στην κάρτα καλύπτονται από το υπουργείο Αμυνας, επομένως χρεώ­νονται στο Ελληνικό Δημόσιο, ή αν η κάρτα ανήκει σε τρίτο πρόσωπο που κάλυψε τα έξοδα του υπουργού για την πολυτελή διαμονή στο φημισμένο «Four Seasons».

 Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την προπερασμένη Παρασκευή ο δημοσιογράφος των «Νέων», Γιώργος Παπαχρήστος, έκανε ρεπορτάζ στη στήλη του για την τιμολογιακή πολιτική του «Four Seasons», αποκαλύπτοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος έμεινε σε ένα από τα πολυτελή δωμάτιά του. Ανέφερε, λοιπόν, ότι «το πιο απλό δωμάτιο κοστίζει 778 ευρώ τη βραδιά, χωρίς πρωινό, ακολουθεί το premier δωμάτιο με κόστος 1.128 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ η σουίτα “Georgetown” κοστίζει 1.700 ευρώ». Ο δημοσιογράφος που δεν γνώριζε σε ποιο ακριβώς δωμάτιο κατέλυσε ο υπουργός μαζί με τη σύζυγό του, Τζούλη Καμμένου, συνέχιζε να αναφέρει τις χρεώσεις του «Four Seasons», προσθέτοντας ότι η Capital Suite κοστίζει 2.261 ευρώ τη βραδιά. Και κατέληγε: «Υποθέτω ότι ο υπουργός μας, άμα τη επιστροφή του, θα θελήσει να συνηγορήσει στην αποκάλυψη της συνωμοσίας εις βάρος του, δίνοντας στη δημοσιότητα το τιμολόγιο της διαμονής του στο ξενοδοχείο για να διαπιστώσουν και οι “πρώτη φορά Αριστερά” στην κυβέρνηση σύντροφοι τι όπλα μετέρχεται ο παγκόσμιος καπιταλισμός για να πλήξει τη διακυβέρνηση Τσίπρα». 

 Αμεση ήταν η αντίδραση του κ. Καμμένου, που χρησιμοποίησε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, για να αντικρούσει τους υπαινιγμούς του δημοσιογράφου των «Νέων». Σε σχετικό tweet ποστάρει την τιμή του απλού δωματίου στο «Four Seasons» που συνοδεύεται από μια προσφορά βάσει της οποίας ο πελάτης έχει το δικαίωμα σε περίπτωση που κλείσει δύο βραδιές να μείνει και μία ακόμα δωρεάν. 

«Επειδή και η κακοήθεια έχει όρια, 268 ευρώ ημερησίως», γράφει ο υπουργός ποστάροντας και την προσφορά.

Λίγες ώρες αργότερα βγαίνει και η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας που αναφέρει: «Σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν υπέρογκα ποσά για τη διαμονή του υπουργού Αμυνας στην Ουάσινγκτον, διευκρινίζεται ότι το κόστος ανέρχεται σε 300 δολάρια την ημέρα. Ολα τα άλλα ανήκουν στο πλαίσιο της λάσπης που εξαπολύει συγκεκριμένη εφημερίδα που έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη και δημοσιογράφος της». Ωστόσο ο υπουργός δεν σηκώνει το γάντι που του πετά ο δημοσιογράφος των «Νέων», καλώντας τον να δώσει στη δημοσιότητα τα τιμολόγια της διαμονής του στο «Four Seasons». Αναπάντητο μένει και το ερώτημα, πόσοι μετείχαν στην αποστολή που τον ακολούθησε στην τετραήμερη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον και, φυσικά, ποιος πληρώνει τα έξοδά τους. 
 Το γαϊτανάκι των ανακοινώσεων δεν τελείωσε στην απάντηση του υπουργείου. Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα εμφανίζεται στο Twitter μία  απόδειξη της διαμονής του κ. Καμμένου. Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζεται ως επίσημο, ο υπουργός πλήρωσε 300 δολάρια τη βραδιά. 
Αυτό όμως που δεν φαίνεται στον λογαριασμό που αναρτήθηκε είναι το σύνολό του, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ». 

 Διαπιστώνεται λοιπόν από το περιεχόμενό του ότι ο υπουργός διέμεινε για τρία βράδια στο δωμάτιο «261», δηλαδή στη σουίτα «Georgetown», όπως πληροφορηθήκαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με υπάλληλο από το τμήμα κρατήσεων του «Four Seasons». Το κόστος διαμονής του για κάθε νύχτα ανήλθε στο ποσό των 1.230 δολαρίων συν 178,35 δολάρια, ποσό στο οποίο αντιστοιχεί ο φόρος. Σύνολο: 1.408,56 δολάρια τη βραδιά.  Ο κ. Καμμένος πληρώνει 900 δολάρια σε μετρητά και το υπόλοιπο του συνολικού λογαριασμού, 3.132,91 δολάρια, χρεώνεται σε πιστωτική κάρτα American Express, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται στο επίσημο έγγραφο ο κάτοχός της. 

Ο υπουργός φαίνεται να έχει κάνει χρήση της προσφοράς του ξενοδοχείου (πλήρωσε δύο και έμεινε μία ακόμη δωρεάν), καθώς από το έγγραφο προκύπτει ότι συνολικά διέμεινε τρεις νύχτες στη σουίτα «Georgetown» ενώ βάσει της απόδειξης έχουν πληρωθεί δύο νύχτες. Μέσα στα έξοδα της διαμονής του στο πολυτελές ξενοδοχείο περιλαμβάνεται και ένα γεύμα στις 21/5 στο εστιατόριο «Bourbon Steak» κόστους 920,30 δολαρίων. 

Την ίδια μέρα χρεώνονται στη σουίτα του δύο πρωινά γεύματα «Seasons Breakfast», κόστους 80,40 δολαρίων και 50,10 δολαρίων αντίστοιχα, και δύο ακόμα δείπνα στο ίδιο εστιατόριο κόστους 60 και 22,50 δολαρίων. 

Το σύνολο του λογαριασμού ανέρχεται στο ποσό των 4.032,91 δολαρίων, που αντιστοιχεί σε διαμονή δύο νυχτών. Οπως φαίνεται στο έγγραφο, αφαιρείται η 3η βραδιά κόστους 1.408,56 δολαρίων. Ο κ. Καμμένος πλήρωσε σε μετρητά το ποσό των 900 δολαρίων και τα υπόλοιπα 3.132,91 χρεώθηκαν στην American Express, ο ιδιοκτήτης της οποίας δεν έχει γίνει ως τώρα γνωστός.  

Η αγαπημένη σουίτα των διασήμων 

Με τιμή πόρτας τα 700 ευρώ (για ένα απλό δωμάτιο) απευθύνεται «στους πλούσιους και διάσημους του πλανήτη», όπως αναφέρεται σε σχετικά αφιερώματα. Το «Four Seasons» στην Ουάσινγκτον είναι το ξενοδοχείο που επιλέγουν τα πιο σημαντικά ονόματα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, μεγαλοεπιχειρηματίες και διάσημες προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος. Η σουίτα «Georgetown», στην οποία κατέλυσε ο κ. Καμμένος με τη σύζυγό του, είναι, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του τμήματος των κρατήσεων, από τα πιο δημοφιλή δωμάτια του ξενοδοχείου. Πήρε το όνομά της από την ιστορική γειτονιά Georgetown που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ποτόμακ, στη βορειοδυτική Ουάσινγκτον. Η σουίτα των 85 τ.μ. βρίσκεται στη δυτική πλευρά του κτιρίου, στον πέμπτο όροφο και προσφέρει μοναδική θέα στην Georgetown. Περιλαμβάνει ξεχωριστό υπνοδωμάτιο από το σαλόνι, το οποίο είναι διακοσμημένο με έπιπλα που φέρουν την υπογραφή επώνυμων σχεδιαστών. Διαθέτει μαρμάρινα μπάνια και ξεχωριστή καμπίνα ντους και τηλεοράσεις plasma. Μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τρία άτομα ή δύο ενήλικες και ένα παιδί, όπως αναγράφεται στο site του ξενοδοχείου.protothema.gr

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ , Η ΚΑΡΕΚΛΑ ... ΦΕΥΓΕΙ

Εγκλωβισμένος στη στρατηγική του, που δεν είναι άλλη από τη διατήρηση της καρέκλας, ο Σαμαράς βλέπει τη συμφωνία με τους εταίρους να έρχεται και μαζί όλο το αντίπαλο νεοδημοκρατικό σύμπαν να ετοιμάζεται να τον «ρίξει στο καναβάτσο». 
 
Το πλέον ανησυχητικό σήμα που έλαβε η Συγγρού ήταν η δημόσια προτροπή του Καραμανλή για συνέδριο και προσφυγή στη βάση για την επιβεβαίωση ή όχι της ηγεσίας του. Ο Καραμανλής έστειλε διακριτικά, αλλά ταυτόχρονα εκκωφαντικά το μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη, όπου σε μία από τις σπάνιες «γαλάζιου» περιεχομένου συνεντεύξεις του (Focus Radio) ο Ρουσόπουλος είπε ότι ο Καραμανλής ποτέ δεν θα υπονομεύσει πρόεδρο της Ν.Δ., επιχειρώντας εκ προοιμίου να τον απεμπλέξει από τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν.
 
Όμως ο Ρουσόπουλος έστειλε σήμα για συνέδριο και προσφυγή στη βάση λέγοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να προχωρήσει αμέσως μετά τις εκλογές σε συνέδριο, ώστε να απευθυνθεί στη βάση του κόμματος, από την οποία άλλωστε εξελέγη.
 
Η ατμόσφαιρα μεταξύ Σαμαρά και Καραμανλή είναι ηλεκτρισμένη καθώς υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το πώς θα πρέπει να κινηθεί και στο εσωκομματικό πεδίο και στο θέμα της συμφωνίας με τους εταίρους. 
 
Τα λουριά…
 
Ο Σαμαράς θεωρεί ότι ήδη ο Καραμανλής έχει αφήσει «πιο λάσκα τα λουριά» στο σύστημά του να κάνει κινήσεις στο εσωκομματικό πεδίο. Και για να δείξει ο Καραμανλής ότι παρά τα περί του αντιθέτου διαδιδόμενα πως στηρίζει την Ντόρα ελλείψει άλλου, της έβγαλε χθες κίτρινη κάρτα για τις δηλώσεις της ότι επίκειται έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες. Σε συνάντηση με τον Πατούλη δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του και το μήνυμα δεν άργησε να φθάσει στα πέρατα της Ελλάδας. 
 
Όμως, από την άλλη πλευρά, ο Ευάγγελος Αντώναρος, αν και, όπως λένε σοβαροί καραμανλικοί, δεν απηχεί απολύτως τις σκέψεις του πρόεδρου, ήταν ομιλητής μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδήλωση της ΔΑΠ, όπου η Ντόρα έθεσε πάλι θέμα για το μέλλον της παράταξης κατεβάζοντας την πλατφόρμα της. 
 
Η Μπακογιάννη επιδιώκει να είναι λύση κοινής αποδοχής απέναντι στον Σαμαρά, έστω και μεταβατική, αλλά δεν φαίνεται να έχει ευρεία στήριξη όχι μόνο από το καραμανλικό στρατόπεδο, αλλά ούτε και από το ίδιο της… το σπίτι, αφού ο Κυριάκος δηλώνει αποφασισμένος να κατέβει ακόμη και ως αντίπαλός της. Ο Δένδιας, από την άλλη, κλιμάκωσε τις εμφανίσεις του και έθεσε ανοικτά το θέμα αλλαγής ηγεσίας τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει συζήτηση για την πορεία της παράταξης, για τη γραμμή της και για το ποιος θα είναι επικεφαλής της. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θα επιδιώξει να εκπροσωπήσει τον καραμανλισμό, ενώ ακούγεται πως ο Βορίδης θα επιδιώξει να μετρήσει την απήχησή του στη βάση του κόμματος. 
 
Ο Αβραμόπουλος κινείται και μέσω του Πατούλη και των στελεχών στην ΚΕΔΚΕ, αλλά δεν δίνει καθαρό σήμα ότι τελικώς θα είναι υποψήφιος. Εκτιμά ότι ο Σαμαράς θα ανοίξει μόνος του το παιχνίδι μόλις ψηφιστεί η συμφωνία και πως τελικώς θα τον στηρίξει στην κούρσα που θα ανοίξει.
 
Στη βάση
 
Πάντως, τo σήμα του Καραμανλή προς τον Σαμαρά είναι καθαρό: «Εάν θες να μείνεις στην ηγεσία, πήγαινε στη βάση, ύστερα από συνέδριο, για να σε επανεκλέξει και να τελειώσει η αμφισβήτησή σου». Φαίνεται ότι στην προ δεκαπενθημέρου συνάντησή τους υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες και πως ο Καραμανλής αντιλήφθηκε ότι ο Σαμαράς μπορεί να διασπάσει το κόμμα με άλλοθι την ψηφοφορία στη Βουλή.
 
Ορισμένοι εκτιμούν πως ο Σαμαράς φτιάχνει από τώρα κλίμα ότι επιδιώκει συνεννόηση και πως θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση με στόχο αφενός να ικανοποιήσει τη Μέρκελ και τους Ευρωπαίους που του ζητούν να ψηφίσει την συμφωνία και αφετέρου, εάν τελικώς δεν έχει πρόβλημα πλειοψηφίας η κυβέρνηση, να μπορεί να καταψηφίσει είτε το σύνολο των μέτρων είτε ορισμένα από αυτά. 
 
Το καλύτερο σενάριο για να διατηρηθεί αυτήν τη στιγμή ο Σαμαράς στο παιχνίδι είναι να χρειαστεί νέα δεδηλωμένη ή να πάει ο Τσίπρας σε εκλογές. Τόσο η Ντόρα όσο και ο Δένδιας όμως ξεκαθαρίζουν δημοσίως, και πολλοί άλλοι ιδιωτικώς, ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί ώστε η παράταξη να μην πάει σε εκλογές με αρχηγό τον Σαμαρά. 
 
Αυτό σημαίνει ότι εκτιμούν πως τυχόν προσφυγή στις κάλπες, καθώς θα περάσουν 40 ημέρες για να στηθούν ενώ θα μεσολαβήσουν και διερευνητικές εντολές, θα απελευθερώσει βουλευτές οι οποίοι σήμερα είναι σιωπηλοί να κινηθούν και να αμφισβητήσουν τον Σαμαρά μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Ποιοι βουλευτές βλέποντας την παράταξη να παίρνει 15% θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια αφού η μείωση των ποσοστών θα σημάνει και τη μη επανεκλογή τουλάχιστον 15-20 στελεχών που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των ψηφοδελτίων;» εξηγούν εσωκομματικοί αντίπαλοι του Σαμαρά. 
 
Εξάλλου, το γεγονός ότι θα μπορεί να προωθήσει δικούς του σε εκλόγιμες θέσεις λόγω λίστας θα απελευθερώσει και άλλες δυνάμεις. Πάντως, οι αντίπαλοι του Σαμαρά εκτιμούν ότι η γραμμή που οικοδομεί για τη συμφωνία είναι απορριπτική, παρά τις δηλώσεις περί συνεννόησης, καθώς οι όροι που ακολουθούν δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από τον Τσίπρα. Μητσοτάκης, Μπακογιάννη, Δένδιας και Στυλιανίδης θέλουν να αποφασίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα με ψηφοφορία για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στη Βουλή για τη συμφωνία εφόσον ο Σαμαράς επιμείνει σε απορριπτική γραμμή θέτοντας τον αρχηγό υπό επιτροπεία.
 
Όμως η «προεδρική φρουρά» απορρίπτει το σενάριο της ψηφοφορίας και λέει πως θα ακουστούν όλες οι απόψεις, αλλά η απόφαση ανήκει στον πρόεδρο, όπως πάντα. Πάντως, ακόμη και εκείνοι που ζητούν επιτακτικά την ψηφοφορία δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ότι θα την κερδίσουν αφού οι περισσότεροι βουλευτές αναμένουν να τη δουν για να σταθμίσουν τη στάση τους


topontiki.gr

ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΕΛΟΣ , ΞΑΝΑ ΚΑΛΟΚΑΡΙΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΛΙ


Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα ηπειρωτικά, με όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινότερα τμήματα, περιμένουμε την Κυριακή 31 Μαΐου 2015. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 29 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 26 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.
Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.

topontiki.gr

Πόσο κοστίζει να είσαι Έλληνας


H εσωτερική υποτίμηση, η οποία επιχειρήθηκε διά της βίαιης προσαρμογής στα χρόνια του Μνημονίου, άγγιξε τις αποδοχές των Ελλήνων.
Άφησε όμως σχεδόν ανέπαφες τις τιμές των βασικών αγαθών διαβίωσης, ενώ η ταυτόχρονη υπερφορολόγηση ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή.
Τα νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει έως και το ένα τέταρτο του εισοδήματός τους. Δεν μιλάμε για τους ανέργους.
Ο φόρος εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους έχει πάει έως και επτά φορές πάνω, για τους ελεύθερους επαγγελματίες έως και εννιά φορές.
Οι τιμές στο καλάθι της νοικοκυράς, από την άλλη πλευρά, παρά τον αποπληθωρισμό τον οποίο καταγράφει η Στατιστική Υπήρεσία, μένουν στο ύψος τους. Και το εισόδημα, όχι για τον άνεργο, όχι για τα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, αλλά για τη μεσαία τάξη φτάνει- δεν φτάνει για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες διαβίωσης.
Μέσα από το παράδειγμα δύο οικογενειών, δείτε ποιο είναι το ετήσιο κόστος προκειμένου να επιβιώσει κανείς στην Ελλάδα.
Παράδειγμα 1 
Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης με 20 χρόνια προϋπηρεσία και μηνίαιες μεικτές αποδοχές 1.400 ευρώ (εξαιρούμενων των ασφαλιστικών εισφορών) ή 16.800 ευρώ τον χρόνο, παντρεμένος με ιδιωτική υπάλληλο που έχει μηνιαιές αποδοχές (εξαιρουμένων των ασφαλιστικών εισφορών) 1.000 ευρώ τον μήνα ή 14.000 ευρώ τον χρόνο. Έχουν δύο παιδιά. Στο όνομα του συζύγου ένα σπίτι 100 τετραγωνικών και ένα ΙΧ επταετίας 1.200 κυβικών εκατοστών.
Ο φορο-λογαριασμός
Του συζύγου
- Φόρος εισοδήματος: 1.596 ευρώ 
- Έκτακτη εισφορά: 117,60 ευρώ
- Τέλη κυκλοφορίας: 135 ευρώ 
- Ένφια για σπίτι 100 τ.μ.: 430 ευρώ
Σύνολο: 2.278 ευρώ 
Της συζύγου
- Φόρος εισοδήματος: 980 ευρώ
- Έκτακτη εισφορά: 98 ευρώ 
Σύνολο: 1.078 ευρώ
- 30.800 ευρώ, Σύνολο εισοδήματος (μεικτά χωρίς ασφαλιστικές  εισφορές)
- 3.356.60 ευρώ, Οι φόροι που απαιτούνται συνολικά (ένα μηνιάτικο της οικογένειας)
- 25.330, Συνολικά έξοδα- δαπάνες διαβίωσης (δεν περιλαμβάνονται δαπάνες υγείας και άλλα έκτακτα έξοδα
Συνολικά έξοδα για φόρους και δαπάνες διαβίωσης 28.686 ευρώ 
Ετήσιες δαπάνες (ευρώ)

Σούπερμαρκετ 9.092.20
Κοινόχρηστα- θέρμανση 600
ΔΕΗ (διαμέρισμα 100 τ.μ) 500
ΕΥΔΑΠ 90
Σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ 528
Κινητή τηλεφωνία 420
Δόσεις στεγαστικού δανείου 7.500
Καύσιμα αυτοκινήτου (μηναίο γέμισμα ρεζερβουάρ) 600
Κάρτες απεριορίστων διαδρομών Χ2 640
Φροντιστήριο ξένων γλωσσών Χ2 1.160
Ένδυση, υπόδηση για 4 άτομα 1.000
Ψυχαγωγία, διασκέδαση 950
Ασφάλεια Αυτοκινήτου 500
Διακοπές 5 ημέρων  1.750 (all included στην Κρήτη- ακτοπλοϊκά εισιτήρια χωρίς αυτοκίνητο)
Σύνολο 25.330,20
Ετήσια έξοδα τετραμελούς οικογένειας με 2 ανήλικα παιδιά (δεν περιλαμβάνονται δαπάνες υγεία και έκτακτα έξοδα),
Παράδειγμα 2
Καθηγητής Μέση Εκπαίδευσης με 20 χρόνια προϋπηρεσία και μηναίες μεικτές αποδοχές 1.400 ευρώ (εξαιρουμένων των ασφαλιστικών εισφορών) ή 16.800 ευρώ τον χρόνο. Η σύζυγος ελεύθερη επαγγελματίας με φορολογητέα κέρδη 1.200 ευρώ τον μήνα ή 14.400 ευρώ τον χρόνο. Έχουν δύο παιδιά. Στο όνομα του συζύγου ένα σπίτι 100 τετραγωνικών και ένα ΙΧ επταετίας 1.200 κυβικών εκατοστών. 
Ο φορο-λογαριασμός 
Του συζύγου
- Φόρος εισοδήματος: 1.596 ευρώ
- Έκτακτη εισφορά: 117,60 ευρώ
- Τέλη κυκλοφορίας: 135 ευρώ 
- Ένφια για σπίτι 100 τ.μ. : 430 ευρώ
Σύνολο: 2.278,60 ευρώ
Της συζύγου
Φόρος εισοδήματος: 3.744 ευρώ
Τέλος επιτηδεύματος: 650 ευρώ
Έκτακτη εισφορά: 100,80 ευρώ 
Σύνολο: 4.494,80
31.200 ευρώ, Σύνολο εισοδήματος (μεικτά χωρίς ασφαλιστικές εισφορές)
6.773,40 ευρώ, Οι φόροι που απαιτούνται συνολικά (σχεδόν δύο μηνιάτικα της οικογένειας)
25.330 ευρώ, Συνολικά έξοδα- δαπάνες διαβίωσης (δεν περιλαμβάνονται δαπάνες υγείας και άλλα έκτακτα έξοδα).
- See more at: http://left.gr/news/poso-kostizei-na-eisai-ellinas#sthash.jFG6NcEy.dpuf

Υπουργείο Υγείας: Αποπληρωμή υπερωριών και εφημεριών εργαζομένων και γιατρών


Υπογράφηκε, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αντικείμενο τη διαδικασία αποπληρωμής των υπερωριών/νυχτερινών/ εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015 καθώς και των εφημεριών των γιατρών στα Πανεπιστημιακά και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Σε συνέχεια της Νομοθετικής Ρύθμισης του Υπουργείου Υγείας η οποία συμπεριλήφθηκε στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπογράφηκε, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αντικείμενο τη διαδικασία αποπληρωμής των υπερωριών/νυχτερινών/ εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015 καθώς και των εφημεριών των γιατρών στα Πανεπιστημιακά και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Άμεσα θα προχωρήσει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων ενώ η αποπληρωμή των δικαιούχων θα γίνει μέσα στον Ιούνιο.

Παράλληλα στις 27/5/2015, όπως είχε δεσμευθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς των γιατρών της πλειονότητας των νοσοκομείων της χώρας, οι αποζημιώσεις των εφημεριών για το πρώτο τρίμηνο του 2015
- See more at: http://left.gr/news/ypoyrgeio-ygeias-apopliromi-yperorion-kai-efimerion-ergazomenon-kai-giatron#sthash.D0eUO5kv.dpuf

Αιγαίο: Διάσωση 216 προσφύγων κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Χίο, Λέσβο και Κω


Στη διάσωση 213 προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πλωτά σκάφη του Λιμενικού σε έξι διαφορετικά περιστατικά σε Κω, Χίο και Λέσβο.

   

Σε όλες τις περιπτώσεις δεν έχουν αναφερθεί αγνοούμενοι, ενώ όλοι οι πρόσφυγες είναι καλά στην υγεία τους.
- See more at: http://left.gr/news/aigaio-diasosi-216-prosfygon-kata-ti-diarkeia-tis-nyhtas#sthash.bZZQNaPq.dpuf

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ 15% ΚΑΙ 20% ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να κάνει την αυτοκριτική της και να επαναδιατυπώσει την πρότασή της στην κοινωνία επισήμανε την Κυριακή ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Δένδιας, αφήνοντας εκ νέου αιχμές για τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά.
«Με ποσοστά του 15 και του 20% δεν  μπορεί να μας υπολογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Ν. Δένδιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν την Νέα Δημοκρατία να απέχει πολύ από την κυβέρνηση.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, ο ίδιος ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να ψηφίσουμε μια τη συμφωνία, αν η κυβέρνηση τη φέρει στη Βουλή σαν ψήφο εμπιστοσύνης».


tvxs.gr

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΛΟΓΩ ΠΑΝΑΡΙΤΗ ;

Η Έλενα Παναρίτη έχει ψηφίσει δύο Μνημόνια, έχει υπάρξει βουλευτής Επικρατείας στην κυβέρνηση Παπανδρέου και… Καστελλόριζου και έχει διατελέσει στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας επί μία δεκαετία και πλέον. Και μόνον αυτές οι τρεις παράμετροι του βιογραφικού της ήταν αρκετές για να προεξοφλήσουν την – πανταχόθεν –θύελλα που ξεσήκωσε εντός ΣΥΡΙΖΑ ο διορισμός της, από τον Γιάνη Βαρουφάκη, στη θέση του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ.
Η θύελλα, όμως, δείχνει μάλλον πιο βαθιά αφετηρία και πολιτικές σκιές που υπερβαίνουν την απλή επιλογή ενός προσώπου, όσο αμφιλεγόμενο κι εάν είναι: Δείχνει, σύμφωνα με παράγοντες που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα, οι πολιτικές σκιές που πυκνώνουν τελευταία μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Οικονομικών.
Η Έλενα Παναρίτη ήταν προσωπική επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη, τόσο ως συμβούλου στο υπουργείο Οικονομικων και μέλους της αρχικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο Brussels Group όσο και ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ μετά την παραίτηση του Θάνου Κατσάμπα. Κατά κάποια κυβερνητικά στελέχη ειδικά αυτή η τελευταία επιλογή ήταν «περίπου πραξικοπηματική» και έγινε «ερήμην κυβέρνησης, Μαξίμου και κόμματος».


tvxs.gr