Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΛΟΓΩ ΠΑΝΑΡΙΤΗ ;

Η Έλενα Παναρίτη έχει ψηφίσει δύο Μνημόνια, έχει υπάρξει βουλευτής Επικρατείας στην κυβέρνηση Παπανδρέου και… Καστελλόριζου και έχει διατελέσει στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας επί μία δεκαετία και πλέον. Και μόνον αυτές οι τρεις παράμετροι του βιογραφικού της ήταν αρκετές για να προεξοφλήσουν την – πανταχόθεν –θύελλα που ξεσήκωσε εντός ΣΥΡΙΖΑ ο διορισμός της, από τον Γιάνη Βαρουφάκη, στη θέση του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ.
Η θύελλα, όμως, δείχνει μάλλον πιο βαθιά αφετηρία και πολιτικές σκιές που υπερβαίνουν την απλή επιλογή ενός προσώπου, όσο αμφιλεγόμενο κι εάν είναι: Δείχνει, σύμφωνα με παράγοντες που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα, οι πολιτικές σκιές που πυκνώνουν τελευταία μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Οικονομικών.
Η Έλενα Παναρίτη ήταν προσωπική επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη, τόσο ως συμβούλου στο υπουργείο Οικονομικων και μέλους της αρχικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο Brussels Group όσο και ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ μετά την παραίτηση του Θάνου Κατσάμπα. Κατά κάποια κυβερνητικά στελέχη ειδικά αυτή η τελευταία επιλογή ήταν «περίπου πραξικοπηματική» και έγινε «ερήμην κυβέρνησης, Μαξίμου και κόμματος».


tvxs.gr