Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ 1400 $ Η ΒΡΑΔΥΑ ΚΑΙ ΤΑ 1000 # ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ;

Ο υπουργός Αμυνας κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον διέμεινε σε σουίτα του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου και όχι σε απλό δωμάτιο των 300 $, όπως υποστηρίζει ο ίδιος - Από τον συνολικό λογαριασμό το ποσό των  3.132 $ χρεώθηκε σε πιστωτική κάρτα American Express. Σε ποιον ανήκει η κάρτα;

Σοβαρά ερωτήματα για το πόσο κόστισε πραγματικά η διαμονή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ προκύπτουν από τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα όσα δηλώνει ο ίδιος δημοσίως, σε τμήματα του λογαριασμού που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, αλλά και σε ολόκληρο τον επίσημο λογαριασμό του ξενοδοχείου τον οποίο αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ». 



 Ενώ ο υπουργός δηλώνει ότι η διαμονή του στο πολυτελές ξενοδοχείο στην Ουάσινγκτον ήταν σε απλό δωμάτιο, κόστους 268 ευρώ ημερησίως, λίγο αργότερα συνταξιδιώτης του ανάρτήσε στο Twitter έγγραφο που τον εμφανίζει να πληρώνει 300 δολάρια τη βραδιά. Στην πραγματικότητα το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόνο στα όσα πλήρωσε ο κ. Καμμένος σε μετρητά, καθώς, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του ξενοδοχείου, ο Ελληνας υπουργός Αμυνας δεν έμεινε σε απλό δωμάτιο αλλά στη σουίτα «Georgetown», πληρώνοντας για τη διαμονή του 1.408,56 δολάρια τη βραδιά, όπως προκύπτει από τον πραγματικό λογαριασμό που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ενώ για ένα γεύμα πλήρωσε το ποσό των 920 δολαρίων και κατέβαλε τη διαφορά με πιστωτική κάρτα American Express. 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί ο κ. Καμμένος επέλεξε να πει δημόσια ότι έμεινε στο απλό δωμάτιο των 268 ευρώ, αλλά και σε ποιον ανήκει η πιστωτική κάρτα με την οποία πληρώθηκε η σουίτα του. Αν ανήκει, δηλαδή, στον ίδιο, άρα πλήρωσε και τα έξοδα, αν τα έξοδα που χρεώθηκαν στην κάρτα καλύπτονται από το υπουργείο Αμυνας, επομένως χρεώ­νονται στο Ελληνικό Δημόσιο, ή αν η κάρτα ανήκει σε τρίτο πρόσωπο που κάλυψε τα έξοδα του υπουργού για την πολυτελή διαμονή στο φημισμένο «Four Seasons».

 Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την προπερασμένη Παρασκευή ο δημοσιογράφος των «Νέων», Γιώργος Παπαχρήστος, έκανε ρεπορτάζ στη στήλη του για την τιμολογιακή πολιτική του «Four Seasons», αποκαλύπτοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος έμεινε σε ένα από τα πολυτελή δωμάτιά του. Ανέφερε, λοιπόν, ότι «το πιο απλό δωμάτιο κοστίζει 778 ευρώ τη βραδιά, χωρίς πρωινό, ακολουθεί το premier δωμάτιο με κόστος 1.128 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ η σουίτα “Georgetown” κοστίζει 1.700 ευρώ». Ο δημοσιογράφος που δεν γνώριζε σε ποιο ακριβώς δωμάτιο κατέλυσε ο υπουργός μαζί με τη σύζυγό του, Τζούλη Καμμένου, συνέχιζε να αναφέρει τις χρεώσεις του «Four Seasons», προσθέτοντας ότι η Capital Suite κοστίζει 2.261 ευρώ τη βραδιά. Και κατέληγε: «Υποθέτω ότι ο υπουργός μας, άμα τη επιστροφή του, θα θελήσει να συνηγορήσει στην αποκάλυψη της συνωμοσίας εις βάρος του, δίνοντας στη δημοσιότητα το τιμολόγιο της διαμονής του στο ξενοδοχείο για να διαπιστώσουν και οι “πρώτη φορά Αριστερά” στην κυβέρνηση σύντροφοι τι όπλα μετέρχεται ο παγκόσμιος καπιταλισμός για να πλήξει τη διακυβέρνηση Τσίπρα». 

 Αμεση ήταν η αντίδραση του κ. Καμμένου, που χρησιμοποίησε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, για να αντικρούσει τους υπαινιγμούς του δημοσιογράφου των «Νέων». Σε σχετικό tweet ποστάρει την τιμή του απλού δωματίου στο «Four Seasons» που συνοδεύεται από μια προσφορά βάσει της οποίας ο πελάτης έχει το δικαίωμα σε περίπτωση που κλείσει δύο βραδιές να μείνει και μία ακόμα δωρεάν. 

«Επειδή και η κακοήθεια έχει όρια, 268 ευρώ ημερησίως», γράφει ο υπουργός ποστάροντας και την προσφορά.

Λίγες ώρες αργότερα βγαίνει και η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας που αναφέρει: «Σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν υπέρογκα ποσά για τη διαμονή του υπουργού Αμυνας στην Ουάσινγκτον, διευκρινίζεται ότι το κόστος ανέρχεται σε 300 δολάρια την ημέρα. Ολα τα άλλα ανήκουν στο πλαίσιο της λάσπης που εξαπολύει συγκεκριμένη εφημερίδα που έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη και δημοσιογράφος της». Ωστόσο ο υπουργός δεν σηκώνει το γάντι που του πετά ο δημοσιογράφος των «Νέων», καλώντας τον να δώσει στη δημοσιότητα τα τιμολόγια της διαμονής του στο «Four Seasons». Αναπάντητο μένει και το ερώτημα, πόσοι μετείχαν στην αποστολή που τον ακολούθησε στην τετραήμερη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον και, φυσικά, ποιος πληρώνει τα έξοδά τους. 




 Το γαϊτανάκι των ανακοινώσεων δεν τελείωσε στην απάντηση του υπουργείου. Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα εμφανίζεται στο Twitter μία  απόδειξη της διαμονής του κ. Καμμένου. Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζεται ως επίσημο, ο υπουργός πλήρωσε 300 δολάρια τη βραδιά. 
Αυτό όμως που δεν φαίνεται στον λογαριασμό που αναρτήθηκε είναι το σύνολό του, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ». 

 Διαπιστώνεται λοιπόν από το περιεχόμενό του ότι ο υπουργός διέμεινε για τρία βράδια στο δωμάτιο «261», δηλαδή στη σουίτα «Georgetown», όπως πληροφορηθήκαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με υπάλληλο από το τμήμα κρατήσεων του «Four Seasons». Το κόστος διαμονής του για κάθε νύχτα ανήλθε στο ποσό των 1.230 δολαρίων συν 178,35 δολάρια, ποσό στο οποίο αντιστοιχεί ο φόρος. Σύνολο: 1.408,56 δολάρια τη βραδιά.  Ο κ. Καμμένος πληρώνει 900 δολάρια σε μετρητά και το υπόλοιπο του συνολικού λογαριασμού, 3.132,91 δολάρια, χρεώνεται σε πιστωτική κάρτα American Express, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται στο επίσημο έγγραφο ο κάτοχός της. 

Ο υπουργός φαίνεται να έχει κάνει χρήση της προσφοράς του ξενοδοχείου (πλήρωσε δύο και έμεινε μία ακόμη δωρεάν), καθώς από το έγγραφο προκύπτει ότι συνολικά διέμεινε τρεις νύχτες στη σουίτα «Georgetown» ενώ βάσει της απόδειξης έχουν πληρωθεί δύο νύχτες. Μέσα στα έξοδα της διαμονής του στο πολυτελές ξενοδοχείο περιλαμβάνεται και ένα γεύμα στις 21/5 στο εστιατόριο «Bourbon Steak» κόστους 920,30 δολαρίων. 

Την ίδια μέρα χρεώνονται στη σουίτα του δύο πρωινά γεύματα «Seasons Breakfast», κόστους 80,40 δολαρίων και 50,10 δολαρίων αντίστοιχα, και δύο ακόμα δείπνα στο ίδιο εστιατόριο κόστους 60 και 22,50 δολαρίων. 

Το σύνολο του λογαριασμού ανέρχεται στο ποσό των 4.032,91 δολαρίων, που αντιστοιχεί σε διαμονή δύο νυχτών. Οπως φαίνεται στο έγγραφο, αφαιρείται η 3η βραδιά κόστους 1.408,56 δολαρίων. Ο κ. Καμμένος πλήρωσε σε μετρητά το ποσό των 900 δολαρίων και τα υπόλοιπα 3.132,91 χρεώθηκαν στην American Express, ο ιδιοκτήτης της οποίας δεν έχει γίνει ως τώρα γνωστός.  

Η αγαπημένη σουίτα των διασήμων 

Με τιμή πόρτας τα 700 ευρώ (για ένα απλό δωμάτιο) απευθύνεται «στους πλούσιους και διάσημους του πλανήτη», όπως αναφέρεται σε σχετικά αφιερώματα. Το «Four Seasons» στην Ουάσινγκτον είναι το ξενοδοχείο που επιλέγουν τα πιο σημαντικά ονόματα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, μεγαλοεπιχειρηματίες και διάσημες προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος. Η σουίτα «Georgetown», στην οποία κατέλυσε ο κ. Καμμένος με τη σύζυγό του, είναι, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του τμήματος των κρατήσεων, από τα πιο δημοφιλή δωμάτια του ξενοδοχείου. Πήρε το όνομά της από την ιστορική γειτονιά Georgetown που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ποτόμακ, στη βορειοδυτική Ουάσινγκτον. Η σουίτα των 85 τ.μ. βρίσκεται στη δυτική πλευρά του κτιρίου, στον πέμπτο όροφο και προσφέρει μοναδική θέα στην Georgetown. 



Περιλαμβάνει ξεχωριστό υπνοδωμάτιο από το σαλόνι, το οποίο είναι διακοσμημένο με έπιπλα που φέρουν την υπογραφή επώνυμων σχεδιαστών. Διαθέτει μαρμάρινα μπάνια και ξεχωριστή καμπίνα ντους και τηλεοράσεις plasma. Μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τρία άτομα ή δύο ενήλικες και ένα παιδί, όπως αναγράφεται στο site του ξενοδοχείου.



protothema.gr