Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΓΚΡΕΜΟΥ



Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 12.00 το βράδυ στους Αγίου Αναργύρους άντρας Αλβανικής καταγωγής.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος ήταν αιμόφυρτος στη μέση του δρόμου, ενώ γύρω του βρέθηκαν 5 κάλυκες, τους οποίους περισυνέλεξε η Αστυνομία.
Παράλληλα, οι Αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει ήδη τις προσαγωγές

TOYΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ



Δεν εχει περασει ουτε ενας μηνας, οταν στα δυο Αρθρα μου, με τιτλο – Η Ελλάδα στο στόχαστρο των ξένων Μυστικών Υπηρεσιών! Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις στην Χώρα μας ! και το δευτερο Αρθρο με τιτλο- Συνεχίζεται η παρακολούθηση στο Πρωθυπουργικο γραφειο,πονοκεφαλος στην ΕΥΠ με τους Διπλους Πρακτορες!
Ειχα προειδοποιησει για ολες αυτες τις εξελιξεις , και σαν αποδειξη και δικαιωση τον λεγόμενων μου, υπαρχουν δημοσιευματα προσφατα ,που αναφερουν οτι σημανε συναγερμος στην ΕΥΠ, οταν εντοπιστηκε τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι, να παρακολουθεί και να καταγραφει, τις εγκαταστάσεις του Πενταγώνου!
Το περιστατικό κρίνεται ως πολύ σοβαρό τόσο από την ΕΥΠ, όσο και από την ασφάλεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, που γίνεται παρακολούθηση των εγκαταστάσεων του Πενταγώνου από τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι. Για αυτο το περιεργο συμβαν μαζι με την ΕΥΠ συνεργαζεται και η Αντιτρομοκρατικη, γιατι υπαρχει η υποψια οτι εμπλέκονται καποιες τρομοκρατικες οργανωσεις. Τον ισχυρισμο αυτον, τον ενισχύουν παλιοτερα περιστατικα παρακολουθησεις, διαφορων Κυβερνητικών Αξιωματούχων από τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι,οπως το περιστατικο σχετικά με το μικρό ελικόπτερο (μοντέλο) που έπεσε κοντά στο σπίτι του προέδρου των ΑΝ. ΕΛ. Πάνου Καμμένου .
Στην Αντιτρομοκρατικη τους εχει πιασει κρυος ιδρωτας, γιατι υποπτεύονται οτι καποια εγχωρια Τρομοκρατικη οργανωση, κανει δοκιμες σε καλα φρουρουμενες περιοχες οπως π χ ειναι το Πενταγωνο,η καποιο Υπουργειο, για να δουν κατα ποσο μπορουν να περασουν μη αντιληπτη απο τις Αρχες Ασφαλειας τον κτιριον, και δευτερον να ερευνήσουν τον χωρο που θελουν να στοχοποιήσουν ευκολα, χωρις τον κίνδυνο να τους εντοπισουν η αποκαλύψουν.
Ο προβληματισμος της Αντιτρομοκρατικης ειναι οτι τα ελικοπτερα (μοντελα), μπορουν να κατασκευαστουν ευκολα και απο ενα ατομο που εχει τη γνωση να κατασκευαζει αεροθουμενα μοντελα, χωρις να χρειαζεται να τα αγορασουν απο καποιο καταστημα, (το επικινδυνο ειναι οτι ευκολα αυτα τα αθωα ελικοπτερα μπορουν να μετατραπουν σε ιπταμενες βομβες) Εντωμεταξύ η ΕΥΠ εστιάζει την προσοχη της, στο αν πισω απο αυτο το περιεργο περιστατικο κρυβεται ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ δακτυλος, γιατι πρωτον δεν εχουν εντοπισει το ελικοπτερο μοντελο, πραγμα που σημαινει οτι ειναι κατι παραπανω απο ενα απλο ελικοπτερο μοτελο,αλλα ειναι ενα εξελιγμενο Drone με εξελιγμενο οπτικοακουστικο εξοπλισμο, ολα αυτα τα στοιχεια συνηγορούν οτι δυσκολα ενα τετοιο εξελιγμενο Drone μπορούν να κατεχουν Τρομοκρατες.
Η υποψια πεφτει σε δαχτυλο τουρκικο λογω της προσφατης διμερής συμφωνία Ελλάδας και Κύπρου στην Έρευνα και Διάσωση. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα η Τουρκία να κορυφώνει την ένταση στην περιοχή της Κύπρου με την έκδοση οδηγίας προς ναυτιλομένους στις νότιες θαλάσσιες περιοχές. Η υπογραφή της ενοποίησης των χώρων έρευνας και διάσωσης Κύπρου Ελλάδας ειναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αφού με τον τρόπο αυτό η Αθήνα για πρώτη φορά αγνοεί στην πράξη της παράνομες διεκδικήσεις της Άγκυρας στην μέση γραμμή μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στο ύψος του Καστελόριζου.
Με την ενοποίηση του FIR έρευνας και διάσωσης Λευκωσίας-Αθηνών τα Κέντρα Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας και Πειραιά θα μπορούν σε ελάχιστο χρόνο να «επεμβαίνουν» χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες σε περιοχές όπου υπάρχουν περιστατικά και εφόσον υπάρξει αίτημα από την χώρα δικαιοδοσίας. Το μεγαλο ερωτημα ειναι οτι δυστυχως υπαρχουν ΔΙΑΡΡΟΕΣ απο μεσα στο Πενταγωνο,αλλα και στο Υπουργειο εξωτερικων,γιατι οι Τουρκοι ειναι ενημεροι εδω και καποιες μερες για την Συμφωνία κλειδί Κύπρου-Ελλάδας, και ετοιμαζουν μια δυναμικη απαντηση που ισως θα ειναι χειροτερη απο την κριση στα ιμια!
Γι Αυτο χρειαζεται αμεσα να εντοπιστουν οι εσωτερικοι πληροφοριοδοτες διπλοι πρακτορες, απο την ΕΥΠ!


Το διαβάσαμε από το: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/10/blog-post_717.html#ixzz3G9LSrgZZ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ»




Η κυβέρνηση, με τη θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ουσιαστικά απαιτεί από χιλιάδες οικογένειες να ζουν με 300 και 400 ευρώ, κάτι το οποίο ξεπερνά κάθε φαντασία. Γι’ αυτό αποτελεί μνημείο κοροϊδίας να βαφτίζεται ως «βοήθεια σε αδύναμους» τα 400 ευρώ το μήνα σε μια τετραμελή οικογένεια, που και αυτά θα δίνονται με προϋποθέσεις και εξαιρέσεις.
Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί ουσιαστικά εργαλείο για τη μονιμοποίηση της απόλυτης φτώχειας για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, ενώ συνοδεύεται με περικοπές σε πάσης φύσεως κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, όπως είναι το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.
Τα ψίχουλα που θα δώσει η κυβέρνηση σε όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας θα τα πάρει από όσους θεωρούνται λιγότερο φτωχοί, ανακυκλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την ανέχεια και ορίζοντας έτσι μία «γραμμή φτώχειας» πάνω από την οποία κανείς δε θα δικαιούται καμιά προνοιακή στήριξη.
Η στρατηγική της ΕΕ, που υπηρετεί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μόνο ψίχουλα μπορεί να εγγυηθεί σε όσους στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους, την ίδια στιγμή που άλλα κόμματα εκπαιδεύουν το λαό να ζει με τα ελάχιστα. Άλλωστε, το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» υιοθετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ διεκδικεί επείγοντα μέτρα για την προστασία των ανέργων, με επίδομα καθ’ όλη τη διάρκεια της ανεργίας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, συνολική επαναφορά των εισοδημάτων στα προ κρίσης επίπεδα και άλλα μέτρα ανακούφισης. Ο λαός μπορεί, με άλλη εξουσία και οικονομία, να απολαμβάνει την ικανοποίηση των σύγχρονων διευρυμένων αναγκών του. 



ΑΘΗΝΑ 14/10/2014                                       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνάντηση Ραβάνη – Τονικίδη με ατζέντα Ρύθμιση Οφειλών και Ασφαλιστικό





Η προωθούμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, το ασφαλιστικό και η πορεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών απασχόλησε τη συνάντηση του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλου Ραβάνη και του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλου Τονικίδη.

Οι δυο Πρόεδροι βλέπουν θετικά  το μέτρο της  αύξησης του αριθμού των δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ωστόσο επισήμαναν ότι είναι απαραίτητο οι 100 δόσεις να αφορούν οφειλές έως 50.000 ευρώ κι όχι έως 15.000 ευρώ που προτείνει η κυβέρνηση.  

Οι διοικήσεις των δυο Επιμελητηρίων επέμειναν ότι είναι απαραίτητο να κεφαλαιοποιηθούν (παγώσουν) για κάποιο χρονικό διάστημα οι παλιές οφειλές, δίνοντας την δυνατότητα στον οφειλέτη να καταβάλει μόνο τις τρέχουσες εισφορές.

Με αυτόν τον τρόπο οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ θα μπορούν να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και παράλληλα να διατηρήσουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη της οικογένειας τους.

Ακόμη δεν θα πρέπει να αποκλειστούν επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις στις οποίες ήταν συνεπείς  καθώς και να καθιερωθούν μικρού  ύψους δόσεις με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των δόσεων. Μ αυτό τον τρόπο θα καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των χρεών από μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων.

Αυτή τη στιγμή, μόλις το 45% των ελευθέρων επαγγελματιών μπορεί να καταβάλλει μηνιαίως τις εισφορές , ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν και ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι αδύνατο ο οφειλέτης να καταβάλλει ταυτόχρονα  με τις τρέχουσες και την δόση των ληξιπρόθεσμων.

Επίσης οι δυο Πρόεδροι τάσσονται υπέρ της μηνιαίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, αντί της διμηνιαίας,  αίτημα που το ΒΕΑ είχε επανειλημμένως υποβάλλει  στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

«Η νέα ρύθμιση θα πρέπει να είναι ρεαλιστική και να ανταποκρίνεται στη οικονομική δυνατότητα του επαγγελματοβιοτέχνη σήμερα. Στόχος της πολιτείας θα πρέπει να είναι  η διευκόλυνση της αποπληρωμής, έτσι ώστε να μην χαθούν τελικά έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία και φαλκιδευτεί η βιωσιμότητά τους, η αποφυγή νέων λουκέτων λόγω έλλειψης ρευστότητας, αλλά και να μη δημιουργηθεί μια τεράστια δεξαμενή εκατοντάδων ανασφάλιστων ελευθέρων επαγγελματιών τα επόμενα χρόνια», επισήμανε ο πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης.




«11 κείμενα για την αποανάπτυξη: Πέρα από το δίλημμα λιτότητα ή ανάπτυξη»


           

Το Πράσινο Ινστιτούτο ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου «11 κείμενα για την αποανάπτυξη» με τη συνεργασία του δικτύου για την κοινωνική και πολιτική οικολογία «Ηλιόσποροι».
Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να καλύψει ένα βιβλιογραφικό κενό στη χώρα μας γύρω από το συγκεκριμένο εξαιρετικά σημαντικό θέμα. Την επιμέλεια της έκδοσης είχαν οι Γιώργος Καλλής, καθηγητής στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης,Πάνος Πετρίδης, ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας στη Βιέννη και οι Ηλιόσποροι, οι οποίοι ανέλαβαν και τη μετάφραση των κειμένων που περιέχονται στο βιβλίο αυτό.
Η πρόταση και οπτική της αποανάπτυξης προκύπτει ως μια εναλλακτική στο αδιέξοδο μοντέλο της οικονομικής ανάπτυξης και μεγέθυνσης του 20ου αιώνα που συνεχίζει ακάθεκτο και στον 21ο. Ο φαύλος κύκλος όλο και μεγαλύτερης παραγωγής και κατανάλωσης κάθε άλλο παρά κατάφερε να φέρει την ευημερία στους πολίτες των περισσότερο ή λιγότερο αναπτυγμένων χωρών. Αντίθετα, έχει οδηγήσει σε ένα τρομακτικό αποτύπωμα της ανθρωπότητας πάνω στη φύση το οποίο πλέον απειλεί άμεσα την ίδια τη φυσική βάση κάθε ευημερίας: αλλαγή του παγκόσμιου κλίματος, κατάρρευση οικοσυστημάτων, υποβάθμιση ή και εξάντληση φυσικών πόρων. Οι άνθρωποι εγκλωβίζονται σε έναν τρόπο ζωής με όλο και περισσότερο άγχος, οι ανισότητες εντείνοντι τόσο σε επίπεδο Βορρά-Νότου όσο και στο εσωτερικό των ανεπτυγμένων κοινωνιών. Σε υπέρτατο κοινωνικό στόχο αναδεικνύεται η οικονομική ανάπτυξη και για την επίτευξή του άνθρωποι και φύση γίνονται αναλώσιμοι.
Η αποανάπτυξη είναι ένα κίνημα που αντλεί από τους ριζοσπάστες «πατέρες» της οικολογικής σκέψης όπως ο Μπούκτσιν, ο Καστοριάδης, ο Ίλιτς, ο Ελλύλ, ο Λατούς, και συνιστά ένα κάλεσμα για μια οργανωμένη έξοδο από τις κυρίαρχες οπτικές της οικονομίας της ανάπτυξης. Είναι μια ώριμη και αναγκαία ριζοσπαστική οικολογική πολιτική ιδέα που μας βοηθά τόσο να οργανώσουμε και να στοχεύσουμε την κριτική στην καρδιά του προβλήματος, την ανάγκη δηλαδή του συστήματος να αναπτύσσεται συνεχώς ώστε να μην καταρρεύσει, όσο και να αρχίσουμε να συνδέουμε και να νοηματοδοτούμε τα ψήγματα του «άλλου κόσμου» ο οποίος ξεπηδάει μέσα από τις στάχτες της κρίσης, ενός κόσμου αλληλεγγύης, συντροφικότητας, απλότητας και συνεργασίας. Ενός κόσμου «από κοινού».
Ή αλλιώς, με τα λόγια του Χρόνη Μίσσιου: «Η οικολογία μάς απαλλάσσει (…) από το άγχος του θανάτου. Ξέρουμε, ότι αυτό το δώρο (η ζωή μας δηλαδή) είναι με ημερομηνία λήξης και συνεπώς πρέπει να το χαρούμε και όχι να το σπαταλάμε μέσα σε βάσανα (…) Που κατάντησαν τη ζωή μας σήμερα;»

Κεντρική διάθεση:
  • Πράσινο Ινστιτούτο, πλ. Ελευθερίας 14, Αθήνα, 210 3242861, info@greeninstitute.gr
  • Εκδόσεις των Συναδέλφων: Ερεσσού 35, Αθήνα, 210 3818840, syneditions@gmail.com

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκηςαναχώρησε σήμερα για τη Ρώμη προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες (14 – 15 Οκτωβρίου) του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ε.Ε. (FAC – Trade).

Στην Ατζέντα του Συμβουλίου περιλαμβάνονται θέματα όπως η αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ, σχετικά με τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (TTIP), η αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και των προοπτικών αναφορικά με τις εμπορικές σχέσεις Ε.Ε. – Ρωσίας και Ε.Ε. - Ουκρανίας, ο προσδιορισμός της διαπραγματευτικής στρατηγικής της Ε.Ε. αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για την απλοποίηση των διαδικασιών για τις εξαγωγές.

Το βράδυ ο Υφυπουργός θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας με τους ομολόγους του, παρουσία και του Αμερικανού ομολόγου τους κ. Michael Froman. Κατά τη διάρκεια του δείπνου και στο πλαίσιο του καταμερισμού εργασίας μεταξύ των 8 Ευρωπαίων Υπουργών που έχουν κληθεί από την Ιταλική Προεδρία να παρουσιάσουν εισηγήσεις, ο Έλληνας Υφυπουργός θα μιλήσει για την ανάγκη να υπάρξει στο πλαίσιο της TTIP αποτελεσματική προστασία για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης  Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

 

Προβλήματα υφιστάμενου νομικού πλαισίου για την αδειοδότηση και λειτουργία των ελαιουργείων

ΕΡΩΤΗΣΗ
              Προς τους Υπουργούς
1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
                               2)Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
            3) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής



Καθώς η νέα ελαιοκομική περίοδος είναι «προ των πυλών», το κρίσιμο ζήτημα της αδειοδότησης των ελαιοτριβείων φαίνεται να παραμένει ακανθώδες, καθώς η υφιστάμενη νομοθεσία έχει δημιουργήσει πλήθος αντικειμενικών προβλημάτων, με την οικονομική κρίση να καθιστά την επίλυσή τους σχεδόν αδύνατη.

Η Περιφέρεια Αιγαίου είχε επανειλημμένως επισημάνει τη σπουδαιότητα της νομοθετικής αντιμετωπίσεως του θέματος, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για τη σύννομη συνέχιση της λειτουργίας των 65 περίπου ελαιοτριβείων της Λέσβου, αλλά και όλης της περιοχής του Βορείου Αιγαίου, με το συνταγματικό χαρακτηριστικό της νησιωτικότητας –που καθιστά πρακτικά ανεφάρμοστη τη σχετική  νομοθεσία - να έχει αγνοηθεί παντελώς.

Όπως, επίσης, έχει επισημανθεί δεν έχει προβλεφθεί ένα ικανό διάστημα προσαρμογής των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες.

Η ελαιοπαραγωγική ικανότητα της χώρας μας σε συνδυασμό με τον σεβασμό στο περιβάλλον και την διαρκή επιδίωξη της προστασίας του καθιστούν το θέμα δυσχερές και για αυτόν, προφανώς, τον λόγο, υπάρχει πρόθεση συγκλήσεως διυπουργικής ομάδας εργασίας, όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 237/31.07.2014 επιστολή του  Ειδικού Γραμματέα Υδάτων.

Με βάση τα ανωτέρω και την υφιστάμενη πίεση χρόνου, καθώς όπως προείπαμε η ελαιοκομική περίοδος ξεκινάει.


Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1.       Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση, άμεση και μακροπρόθεσμη, του συγκεκριμένου ζητήματος της αδειοδότησης των ελαιοτριβείων;

2.       Έχει συγκληθεί διυπουργική ομάδα εργασίας με αντικείμενο το συγκεκριμένο θέμα και αν ναι, τι πρόοδο έχουν σημειώσει οι εργασίες της;

14 Οκτωβρίου 2014
Ο ερωτών βουλευτής



Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος

Εγκρίθηκε Από Την Α' Βάθμια Το Πρόγραμμα Του ΝΟΧ "Γνωριμία Με Το Άθλημα Της Υδατοσφαίρισης


Για 2η συνεχόμενη χρονιά εκγρίθηκε από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "γνωριμία με το άθλημα της υδατοσφαίρισης" που διοργανώνει ο ΝΟ Χίου σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα αυτό έχει σαν στόχο να επισκεφτούν οι μαθητές των σχολείων το κολυμβητήριο και να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Να σημειώσουμε ότι κατά την περσινή χρονιά επισκέφτηκαν το κολυμβητήριο πάνω από 200 παιδιά από 11 δημοτικά σχολεία της Χίου. Τη φετινή χρονιά εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και τα νηπιαγωγεία του Νομού.
Γνωριμία σχολείων με το άθλημα της υδατοσφαίρισης


noxiou.gr


 

Απάντηση Βαρβιτσιώτη για τη συγκοινωνία του Αιγαίου


theofilos_nel_aktoploia_
Απάντηση στην από 31 Ιουλίου 2014 ερώτηση, με θέμα: «Σε απομόνωση η Λήμνος, καταργεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της με τη Θεσσαλονίκη το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου», έλαβαν στις 7 Οκτωβρίου από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης.
Η ερώτηση των βουλευτών ανέφερε:
«Κύριε Υπουργέ, μαύρη τρύπα» στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (seleo.gr), το λιμάνι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), που ζητά να χαρακτηριστεί η πόλη και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης «άγονη γραμμή».
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Λήμνου, το ΕΕΘ αναφέρει ότι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας συνδέεται, πλέον, ακτοπλοϊκά μόνο με ορισμένα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα, και στην ουσία δεν υπάρχει ως επιβατηγό λιμάνι.
Το ΕΕΘ κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια έχει διαμαρτυρηθεί προς την πολιτεία «γι’ αυτήν την κατάσταση, που λειτουργεί εις βάρος του τουρισμού και της οικονομίας της Θεσσαλονίκης αλλά και των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Αντίθετα, η αδιαφορία οδηγεί την κατάσταση από το κακό στο χειρότερο».
Το ΕΕΘ υποστηρίζει ότι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης «θα πρέπει να υποστηριχθούν, ακόμη και με την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης ως άγονης γραμμής, σε ό,τι αφορά την ακτοπλοΐα.
Το υπουργείο Ναυτιλίας οφείλει να λύσει το πρόβλημα με βάση τη δυναμική της Βορείου Ελλάδος και την προοπτική να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι βαλκάνιοι επισκέπτες και τουρίστες, που θέλουν να ταξιδέψουν στο Βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες, αλλά γνωρίζουν ότι σήμερα αυτό δεν είναι εφικτό μέσω Θεσσαλονίκης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ερωτάστε :
1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου σας στο καυτό αυτό θέμα των νησιών του Βορείου Αιγαίου και της σύνδεσής τους με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης;
2. Χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευαίσθητη είναι η νησιωτική περιφέρεια του Β. Αιγαίου και το ότι φτάσαμε να συζητάμε το θέμα αυτό αρχές Αυγούστου, εν μέσω της
τουριστικής περιόδου;
Ακολουθεί η απάντηση του Υπουργού:
varvitsiotis_apantis_gia-sundesi_limnou_thessalonikis_

e-nautilia.gr

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟ 23,1% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σοβαρές δυσκολίες στην κάλυψη ακόμη και βασικών καθημερινών αναγκών αντιμετωπίζουν 3,9 εκατ. Ελληνες.
Κι αυτό καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία συνθηκών διαβίωσης για το 2013 που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή το 35% του συνολικού πληθυσμού της χώρας ζει σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ποσοστό που είναι το δεύτερο υψηλότερο στην ΕΕ μετά το 48% της Βουλγαρίας.
Σε κίνδυνο φτώχειας βρίσκεται το 23,1%, ποσοστό που «μεταφράζεται» σε 892.763 νοικοκυριά ή 2,5 εκατ. άτομα και αναδεικνύει την Ελλάδα σε... πρωταθλήτρια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η δε παιδική φτώχεια υπολογίζεται στο 28,8%.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της μακροχρόνιας βαθιάς ύφεσης το «κατώφλι» της φτώχειας έχει περιοριστεί στα 5.023 ευρώ ετησίως ανά άτομο. Για μία τετραμελή οικογένεια με δύο παιδιά κάτω των 14 ετών το όριο της φτώχειας οριοθετείται στα 10.547 ευρώ τον χρόνο.
Πιο αναλυτικά όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2010-2013), καταγράφεται αύξηση της «υλικής στέρησης», δηλαδή αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που λόγω οικονομικών δυσκολιών, στερούνται τεσσάρων βασικών αγαθών και υπηρεσιών.
Στον κατάλογο με τις υλικές στερήσεις είναι: Δυσκολίες ανταπόκρισης πληρωμής πάγιων λογαριασμών και δόσεων δανείων, αδυναμία για διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη μέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, αδυναμία για αντιμετώπιση έκτακτων, αλλά αναγκαίων δαπανών, περίπου 550 ευρώ, αδυναμία για τηλέφωνο (σταθερό ή κινητό), για έγχρωμη τηλεόραση, πλυντήριο ρούχων, ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο και ικανοποιητική θέρμανση.
Ειδικότερα όσον αφορά στον φτωχό πληθυσμό:
  • Το 41,5% ή οι τέσσερις στους 10 στερούνται διατροφής που περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας. Το αντίστοιχο ποσοστό του μη φτωχού πληθυσμού εκτιμάται σε 4,7%.
Οι οκτώ στους δέκα δηλώνουν οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσουν έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες που ανέρχονται στα 550 ευρώ.
  • Το 48,6%, δηλαδή οι πέντε στους 10 δηλώνουν αδυναμία να εξασφαλίσουν ικανοποιητική θέρμανση. Το αντίστοιχο ποσοστό στον μη φτωχό πληθυσμό είναι 24,3%.
  • Εξι στους δέκα υποστηρίζουν πως επιβαρύνονται πάρα πολύ από τις συνολικές δαπάνες στέγασης και δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών εγκαίρως, όπως ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου κ.λπ.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως το 23,1% του συνολικού πληθυσμού αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (κοινωνικά επιδόματα και συντάξεις).
Το ποσοστό «εκτοξεύεται» στο 53,4% αν δεν ληφθούν υπόψη οι κοινωνικές μεταβιβάσεις. Το ποσοστό του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας (μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις) αυξήθηκε κατά 3 μονάδες από το 2010 που ήταν 20,1%.
Κώστας Τσαχάκης
ethnos.gr

aftodioikisi.gr

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε (οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, οι παροχές & οι 13 δήμοι που θα το ξεκινήσουν)


«Ντεμπούτο» σήμερα για το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα». Θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου. Παρόντες θα είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σκοπός του εγγυημένου εισοδήματος είναι να εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης για όσους δεν διαθέτουν οικονομικούς πόρους, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν εισοδήματα, τότε το επίδομα αυτό θα χορηγείται συμπληρωματικά και μέχρι ένα ύψος.
Οι τρεις άξονες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος είναι οι εξής:
– Εισοδηματική ενίσχυση
– Ένταξη σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας
– Προώθηση στις δράσεις (επαν) ένταξης στην εργασία
Το μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε έναν δήμο ανά περιφέρεια. Συγκεκριμένα στους δήμους: Δράμας (ΑΜΘ), Έδεσσας (Κεντρική Μακεδονία), Γρεβενών (Δυτική Μακεδονία), Ιωαννίνων (Ήπειρος), Λευκάδας (Ιόνια Νησιά), Καρδίτσας (Θεσσαλία), Χαλκίδας (Στερεά Ελλάδα), Καλλιθέας (Αττική), Μεσολογγίου (Δυτική Ελλάδα), Τρίπολη (Πελοπόννησος), Σύρου (Νότιο Αιγαίο), Σάμου (Βόρειο Αιγαίο) και Μαλεβιζίου (Κρήτη) θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί άμεσα για έξι μήνες ενώ στην συνέχεια, έως τις αρχές του 2016 καθολικά σ” όλη τη χώρα.
Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι άτομα και οικογένειες που διαμένουν στους εν λόγω δήμους τουλάχιστον τα τελευταία δύο έτη και η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου της ΗΔΙΚΑ, ενώ τα χρήματα θα καταβάλλονται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.
Ο νέος θεσμός προβλέπει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ως εξής:
  • Μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες χωρίς άλλα εισοδήματα θα λαμβάνουν το σύνολο του ποσού. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις λαμβάνεται υπόψη η διαφορά του πραγματικού εισοδήματος από το όριο που έχει τεθεί με την απόφαση. Σημειώνεται πως πραγματικό εισόδημα θεωρείται το συνολικό καθαρό εισόδημα των τελευταίων 12 μηνών – μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για την κοινωνική ασφάλιση, της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/11 – συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των επιδομάτων και των άλλων ενισχύσεων, καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από φόρο η φορολογείται με ειδικό τρόπο.
  • - Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τα 90.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο ενήλικο και κατά 10.000 για κάθε προστατευόμενο ανήλικο, με ανώτατο πλαφόν τα 200.000 ευρώ. Η κινητή περιουσία (αυτοκίνητα, δίκυκλα) να μην υπερβαίνει σε αντικειμενική δαπάνη τα 6.000 ευρώ. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις από άτομα που έχουν στην ιδιοκτησία τους σκάφη αναψυχής ΙΧ, αεροσκάφη, ελικόπτερα ΙΧ, ανεμόπτερα και πισίνες. Το συνολικό ύψος καταθέσεων στα πιστωτικά ιδρύματα και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολόγων να μην υπερβαίνουν το διπλάσιο του εισοδήματος που αναλογεί με βάση τη ρύθμιση.
            Πέρα από την οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν, οι δικαιούχοι θα έχουν και έξτρα παροχές, όπως:
  • Παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης
  • Χορήγηση βιβλιαρίου ανασφάλιστου
  • Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ
  • Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης
  • Ενταξη σε πρόγραμμα κοινωνικού παντοπωλείου
  • Ενταξη στα προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους
  • Ενταξη σε άλλα προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
  • Οι δικαιούχοι, εφόσον μπορούν να εργαστούν και είναι κάτω των 67 ετών, προωθούνται σε δράσεις που στοχεύουν στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας, μέσω προγραμμάτων απασχόλησης
Η καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα αναστέλλεται αν ο δικαιούχος λείψει από την Ελλάδα για διάστημα άνω των δύο μηνών ή αν αρνηθεί να απασχοληθεί σε συγκεκριμένη θέση εργασίας που θα του προταθεί ανάλογα με τις δεξιότητες και τις ικανότητές του.
Τα ποσά με βάση την οικογενειακή κατάσταση (ετήσια)
Άτομο χωρίς παιδιά: 2.400 ευρώ
Ζευγάρι χωρίς παιδιά: 3.600
Ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί: 4.200
Ζευγάρι με 2 ανήλικα παιδιά: 4.800
Ζευγάρι με 3 ανήλικα παιδιά: 5.400
Ζευγάρι με 4 ανήλικα παιδιά: 6.000
Ζευγάρι με ένα ενήλικο παιδί: 4.800
Ζευγάρι με ένα ανήλικο και άνα ενήλικο παιδί: 5.400
Ζευγάρι με 2 ενήλικα παιδιά: 6.000
Ζευγάρι με 2 ανήλικα και ένα ενήλικο παιδί: 6000
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί: 3.600
Μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά: 4.200
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ενήλικο παιδί: 3.600
Μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ενήλικα παιδιά: 4.800.


aftodioikisi.gr

Συντάξεις: Δυο χρόνια υπομονή με τσεκούρι στο εφάπαξ – Η κατάσταση σε όλα τα Ταμεία


Τα τελευταία χρόνια λόγω των συνεχόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό που από τη μια μεγαλώνει τα όρια ηλικίας και από την άλλη περικόπτει τις συντάξεις έφεραν πραγματικό «τσουνάμι» εξόδου από την εργασία στη συνταξιοδότηση.
Η κατάσταση σε όλα τα Ταμεία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, οι παράγοντες συντείνουν στο να απαιτούνται ακόμη και δύο χρόνια για την έκδοση μιας σύνταξης.
Παράλληλα είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι στα ταμεία που βρέθηκαν εκτός χωρίς να αναπληρωθούν.
Το μείγμα είναι εκρηκτικό. Στα ταμεία επικρατεί το αδιαχώρητο και ειδικά για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση ο χρόνος κυριολεκτικά έχει παγώσει.
Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι ότι μόνο στο ΙΚΑ εκκρεμούν σήμερα 57.934 αιτήσεις για απλή συνταξιοδότηση. Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο ίδιο Ταμείο εκκρεμούν 10.725 αιτήσεις με διαδοχική ασφάλιση, 66.917 για επικουρικές συντάξεις και 6.704 για επικουρικές με διαδοχική ασφάλιση. Προσωρινή σύνταξη λαμβάνουν 35.000 ασφαλισμένοι, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται 9.000 για προσωρινή σύνταξη. Στον ΟΑΕΕ εκκρεμούν 30.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκ των οποίων οι 10.000 αφορούν προσωρινή σύνταξη.
Πάντως, στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι υπάρχουν διακυμάνσεις στον χρόνο αναμονής και ανάλογα με το υποκατάστημα. Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), καθώς η αναμονή μπορεί να φτάσει και τα πέντε χρόνια! Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ), οι δημόσιοι υπάλληλοι με διαδοχική ασφάλιση (ΤΕΑΔΥ)και οι 38.000 ασφαλισμένοι που περιμένουν το εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).
Ο χρόνος αναμονής ανά Ταμεία Ασφάλισης
ΙΚΑ ως 12 μήνες
ΙΚΑ με διαδοχική ως 18 ως 24 μήνες
ΟΑΕΕ 12 μήνες
ΟΑΕΕ με διαδοχική ως 18 μήνες
ΟΓΑ ως 12 μήνες
ΟΓΑ με διαδοχική ως 24 μήνες
Δημόσιο ως 12 μήνες
Δημόσιο με διαδοχική 24 μήνες
ΕΤΕΑ ως 24 μήνες, με διαδοχική… άγνωστο!
ΤΠΔΥ ως 24 μήνες
ΕΤΑΑ από 14 ως 16 μήνες
ΤΑΠΙΤ ως 16 μήνες
Πόσο εφάπαξ δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι
Όσοι  τυχεροί πρόλαβαν και βγήκαν σε σύνταξη μέσα στα έτη 2012 και 2013 έχουν ελπίδες να πάρουν τα χρήματά τους ως τα τέλη του έτους. Τα παρακάτω ποσά αφορούν όσους λάβουν εφάπαξ εφέτος, για του χρόνου τα ποσά θα είναι άλλα, προφανώς μικρότερα.
Για 35 έτη ΠΕ: 39.926 ευρώ, για 35 έτη ΤΕ : 38.214 ευρώ, για 35 έτη ΔΕ: 34.220 ευρώ, για 35 έτη ΥΕ:29.603 ευρώ, για 25 έτη ΠΕ: 25.184 ευρώ, για 25 έτη ΤΕ: 24.118 ευρώ, για 25 έτη ΔΕ: 21.600 ευρώ και για 25 έτη ΥΕ: 18.715 ευρώ.


aftodioikisi.gr

Καθ” οδον 2.128 προσλήψεις στο Δημόσιο – Αναλυτικά οι ειδικότητες και ο αριθμός των προσληφθέντων


Καθ” οδόν βρίσκονται διαγωνισμοί για προσλήψεις 2.128 υπαλλήλων στο Δημόσιο. Το ΑΣΕΠ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην έκδοση 6 μεγάλων διαγωνισμών έως το τέλος του χρόνου και θα προσληφθούν στο Δημόσιο 1.483 μόνιμοι υπάλληλοι και 645 εποχικοί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος».
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη 540 ατόμων στον ΔΕΔΔΗΕ.
Επίσης εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι διαγωνισμοί της ΔΕΗ και της Στατιστικής, ενώ το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί του ΕΚΑΒ, των ΕΛΤΑ, της ΟΣΥ και του ΜΕΤΡΟ.
200 διασώστες στο ΕΚΑΒ
Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να υποβληθεί στο ΑΣΕΠ το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη 200 μόνιμων υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ, στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.
Η έκδοση της προκήρυξης θα γίνει άμεσα, καθώς υπάρχουν μεγάλα κενά σε προσωπικό λόγω των συνταξιοδοτήσεων που έχουν μεσολαβήσει από το 2008, οπότε και είχε βγει ο τελευταίος διαγωνισμός του φορέα. Ηδη έχουν καθοριστεί -βάσει του Ν. 2643/98- οι 13 θέσεις που ανήκουν στις κατηγορίες ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων και Εθνικής Αντίστασης, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις κατανέμονται ως εξής: Κεντρική Υπηρεσία Αθηνών 128 θέσεις, Λέσβου 2, Αλιβερίου 7, Λήμνου 2, Ζαχάρως 9, Σάμου 4, Κεφαλονιάς 3, Χίου 2, Κέρκυρας 8, Σύρου 3, Αμφισσας 2, Πάρου 6, Νάξου 5, Καρπενησίου 2, Ορεστιάδας 3, Θήρας 5, Διδυμοτείχου 4, Μυκόνου 2, Φλώρινας 2 και Ανδρου 1. Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει: να διαθέτουν δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας Πλήρωμα Ασθενοφόρου Διασώστης του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και οι άντρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Στα προσόντα που θα μετρήσουν για την επιλογή των επιτυχόντων ανήκουν η εμπειρία των υποψηφίων, η εντοπιότητα (για τις θέσεις στην περιφέρεια), καθώς και η κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης Γ” κατηγορίας.
33 θέσεις στην ΕΛΣΤΑΤ
Στα γραφεία του ΑΣΕΠ για έγκριση βρίσκεται η προκήρυξη πρόσληψης 33 μονίμων υπαλλήλων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ανήκουν στις ειδικότητες ΠΕ Στατιστικών, ΠΕ Μαθηματικών και ΠΕ Οικονομολόγων και να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα οικείου ΑΕΙ, καθώς και πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου. Ηδη έχουν καθοριστεί από το υπουργείο Εργασίας οι τρεις θέσεις που θα δοθούν σε προστατευόμενους από τον Ν. 2643/98. Αυτές είναι της ειδικότητας ΠΕ Στατιστικών και κατανέμονται στους νομούς Αργολίδος, Λασιθίου και Κιλκίς και αντίστοιχα απευθύνονται σε άτομο με Αναπηρία, πολύτεκνο και τρίτεκνο.
645 εποχικοί στα ΕΛΤΑ
Το τελικό ΟΚ του υπουργείου Οικονομικών αναμένει το αίτημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων για 645 θέσεις εποχικού προσωπικού, για να σταλεί στο ΑΣΕΠ προς έκδοση. Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν σταδιακά, ωστόσο μέχρι τις γιορτές πρέπει να έχει επιλεγεί το νέο προσωπικό που θα εργαστεί στον φορέα με εποχικές συμβάσεις τεσσάρων και οκτώ μηνών, με πλήρη και μερική απασχόληση.
Οσο για τις θέσεις που θα καλυφθούν, αφορούν τις ειδικότητες: ΔΕ Διανομέων (387 θέσεις), ΥΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης (173 θέσεις), ΔΕ Διαμετακομιστών (43 θέσεις) και ΔΕ Οδηγών (42 θέσεις).
600 μόνιμοι στη ΔΕΗ
«Μπλοκαρισμένες» στο θέμα της εντοπιότητας βρίσκονται οι προκηρύξεις της ΔΕΗ που αφορούν στην πρόσληψη συνολικά 600 εργαζομένων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Ηδη, τα επιτελεία του ΑΣΕΠ και της Επιχείρησης συνεργάζονται προκειμένου να επιλυθούν τα επιμέρους προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και όπως όλα δείχνουν το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου, όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ, θα εκδοθεί από το Εθνικό Τυπογραφείο η πρώτη από τις δύο προκηρύξεις της ΔΕΗ,
Αυτή θα αφορά 16 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στις ειδικότητες Οικονομολόγων, Διοικητικού και Λογιστικού. Η δεύτερη προκήρυξη που θα ακολουθήσεις, περιλαμβάνει θέσεις κυρίως τεχνικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και ορισμένους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε ειδικότητες όπως: Τεχνίτες Δικτύων, Τεχνικούς Σταθμών, Ηλεκτρολόγους, Τεχνικούς Ορυχείων, Μηχανοτεχνικούς, Τεχνικούς Εξοπλισμού, Τεχνικούς ΜΕΚ, Χειριστές Μηχανημάτων, Οδηγούς κ.ά.
450 οδηγοί και τεχνίτες στην ΟΣΥ
Καθ” οδόν προς το ΑΣΕΠ βρίσκεται το αίτημα της εταιρείας ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και του αρμόδιου υπουργείου Μεταφορών για την πρόσληψη 330 οδηγών και 120 τεχνητών.
Το αίτημα έχει αποσπάσει ήδη τις εγκρίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να διαβιβαστεί στο ΑΣΕΠ.
200 μόνιμοι στο ΜΕΤΡΟ
Μέσα στο επόμενο δίμηνο εκτιμούν οι αρμόδιοι πως θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη πρόσληψης περίπου 200 ηλεκτροδηγών, εκδοτών και ελεγκτών εισιτηρίων, αλλά και τεχνικού προσωπικού στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΜΕΤΡΟ). Στελέχη της εταιρείας βρίσκονται σε συνεννοήσεις με την ηγεσία του ΑΣΕΠ προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος που θα γίνει η πριμοδότηση των συμβασιούχων οι οποίοι είχαν απολυθεί από το Μετρό το 2009.


aftodioikisi.gr