Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Και δεύτερος βομβαρδισμός δεξαμενόπλοιου στη Λιβύη!


livuh_vonvardismos_tanker

Η Λιβύη βομβάρδισε ένα δεξαμενόπλοιο που φέρεται να προσπαθούσε να παραδώσει πετρέλαιο στην ένοπλη ισλαμιστική ομάδα Ανσάρ αλ-Σαρία. Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια επίθεση μέσα σε 10 ημέρες, μετά το βομβαρδισμό δεξαμενόπλοιου της Aegean.
O Mohamed Hijazi, ένας εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (Libyan National Army – LNA), επιβεβαίωσε σε εγχώρια ΜΜΕ Herald ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου.
Δεν έχουν δοθεί όμως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του πλοίου ή τυχόν θύματα εξαιτίας της επίθεσης.
Κάτοικοι δήλωσαν σε εγχώρια ΜΜΕ πως είδαν σύννεφα καπνού προερχόμενα από την ακτή στην πλευρά του λιμανιού, το οποίο δεν ελέγχεται πλήρως από καμιά από τις δύο πλευρές.
Στις 5 Ιανουαρίου, το χωρητικότητας 26.000 dwt δεξαμενόπλοιο Araevo (με έτος κατασκευής το 1991) – που ανήκει Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη – βομβαρδίστηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος στο λιμάνι της Ντέρνα, επιφέροντας τον θάνατο δύο εκ των μελών του πληρώματος.
Σύμφωνα με το ναυτιλιακό site Tradewinds, ένας διπλωμάτης δήλωσε σχετικά με την υπόθεση, ότι ο βομβαρδισμός ενός πλοίου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση.
Στη Λιβύη βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και τρία χρόνια βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων στρατιωτικών ομάδων που μάχονται για τον έλεγχο διαφόρων περιοχών, με την αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας να έχει εγκαταλείψει την πρωτεύουσα Τρίπολη.
Η Ανσάρ αλ-Σαρία και συναφείς δυνάμεις φέρεται να αισθάνονται την πίεση των περιορισμών στην αγορά της βενζίνης στη Βεγγάζη, που για κάποιο χρονικό διάστημα απαγορεύει στα πρατήρια βενζίνης την πώληση καυσίμων σε δοχεία για να αποτρέψει να φτάσει στην παραστρατιωτική ομάδα


e-nautilia.gr

Το "κρυφό" πρόγραμμα της ΝΔ για νέες απολύσεις στο Δημόσιο


Μυστική ατζέντα της ΝΔ για νέες απολύσεις στο Δημόσιο καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.Επικαλείται, δε, συνέντευξη του Αδ. Γεωργιάδη προκειμένου να αποδείξει του λόγου το αληθές. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει χαρακτηριστικά: «Θέλει ο μνημονιακός να κρυφτεί και το πρόγραμμά του δεν τον αφήνει. Σε διαδικτυακή συνέντευξή του, ο Αδ. Γεωργιάδης παραδέχεται ότι η ΝΔ θέλει να απολύσει και άλλους δημοσίους υπαλλήλους »αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ, απολύσεις, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, διάλυση του κοινωνικού κράτους. Δεν θα το εφαρμόσουν γιατί δεν θα τους αφήσει ο ελληνικός λαός », προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

aftodioikisi.gr
Το επίμαχο σημείο βρίσκεται στο 9,50 Της συνέντευξης ΣΤΟ σημείο που Ο κ. Γεωργιάδης συγκρίνει τα προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης τονίζει: «Εμείς λέμε μειώνουμε τη φαρμακευτική δαπάνη, αυτοί λένε αυξάνουμε τη φαρμακευτική δαπάνη, εμείς λέμε συγχωνεύουμε νοσοκομεία, αυτοί λένε ανοίγουμε όλα τα νοσοκομεία, εμείς λέμε απολύουμε και άλλους δημοσίους υπαλλήλους , αυτοί λένε προσλαμβάνουμε και άλλους δημοσίους υπαλλήλους ... »

AYΞΑΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ν.Δ. , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

METRON ANALYSIS: Αυξάνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ν.Δ.
Προβάδισμα 4,6 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έναντι της Ν.Δ. καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας METRON ANALYSIS για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.  
Ειδικότερα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταγράφει ποσοστό 35,4% και ακολουθεί η Ν.Δ. με 30,8%. 
Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αυξάνει τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία. 
Τρίτο Κόμμα σύμφωνα με την μέτρηση είναι το «Ποτάμι» με 7,1% και ακολουθούν, η «Χρυσή Αυγή» με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,1%, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με 4,2%, οι ΑΝ.ΕΛ. με 3,0%, ενώ το νέο Κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» καταγράφει ποσοστό 2,7%.
Τέλος, ο ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει ποσοστό 1,4%, ενώ «Άλλο Κόμμα» επιλέγει το 4,9%. 
Αξιοσημείωτο της έρευνας είναι το γεγονός, πως το μεγαλύτερο ποσοστό των «αναποφάσιστων» προέρχεται από το χώρο του Κέντρου και της Κεντροδεξιάς (48%).


epoli.gr

ΠΡΟΕΚΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΞΕΝΑΚΗ

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Χίου κ. Γιάννης Ξενάκης επισκέφτηκε τη Λαγκάδα, τη Συκιάδα, το Παντουκιός, το Πυτιός και τα Καρδάμυλα.

Ο Γιάννης. Ξενάκης συζήτησε με τους κατοίκους και μοιράστηκε σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με τα θέματα που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής.