Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ






Συνάντηση εργασίας με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ενίσχυση των Τοπικών Αρχών των κρατών που πλήττονται από την κρίση και ιδίως της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12/3/2012, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, μεταξύ του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου Πόλεων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), Frederic Chevalier και των Κώστα Ασκούνη, προέδρου της ΚΕΔΕ, Απόστολου Κοιμήση, γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ, Παναγιώτη Βασιλείου, γενικού διευθυντή της ΚΕΔΕ και Ράλλη Γκέκα και Παναγιώτη Μαΐστρου, συμβούλων της ΚΕΔΕ.



Η ιδέα αυτής της πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ δρομολογήθηκε πριν από ένα μήνα και σ’ αυτήν εντάσσονται και η επίσκεψη των δύο Ιταλών δημάρχων Mario Galdi, δήμαρχο της πόλης Cava dei Tirreni και Giovanni Moscatiello, δήμαρχο της πόλης Baronissi, καθώς και η σημερινή επίσκεψη του γενικού γραμματέα του CEMR.

Θα ακολουθήσει η συμμετοχή του προεδρείου της ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του CEMR στις 22 και 23 Μαρτίου, όπου και από ελληνικής πλευράς θα τεθεί με λεπτομέρειες το θέμα.

Η συνέχεια θα δοθεί στις αρχές Απρίλη στην Αθήνα με την επίσκεψη του προέδρου του CEMR και δημάρχου Στουτγάρδης  Wolfgang Schuste.



Στη συνάντηση συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

  • Να προταθεί στην προσεχή συνεδρίαση του CEMR λήψη απόφασης για δημιουργία νέου Ταμείου Συνοχής που θα χρηματοδοτεί απευθείας έργα, τα οποία θα υλοποιούν οι δήμοι, με πόρους από τους Δήμους – μέλη του CEMR και της Ένωσης Πόλεων και Τοπικών Αρχών (UCLG), από κράτη, από ιδιώτες και από τους ίδιους τους δικαιούχους δήμους.
  • Να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ιδίως από τους δήμους μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, με μεσολάβηση του CEMR και της ΚΕΔΕ και σε συνεργασία με τους κλάδους του τουρισμού και του αρμόδιου υπουργείου.

ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ




ΘΕΜΑ: Νέα μείωση της τακτικής επιχορήγησης των Δήμων – Συνάντηση με Πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών ζητά η ΚΕΔΕ, ενώ δεν αποκλείει και τις κινητοποιήσεις



Η νέα μείωση κατά 15% της τακτικής επιχορήγησης (ΚΑΠ) του μηνός Φεβρουαρίου στους δήμους της χώρας, η ματαίωση (;) της δέσμευσης της Κυβέρνησης να αποδοθούν τα 450 εκ. ευρώ, που από λάθος του ΓΛΚ δεν είχαν αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό του 2012, αλλά και η νέα πρόβλεψη στον εφαρμοστικό νόμο του Μνημονίου  2  για την επιπλέον περικοπή  140 εκ. ευρώ των επενδυτικών πόρων των δήμων (ΣΑΤΑ), απασχόλησαν τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, σημαίνοντας  ταυτόχρονα «νέο συναγερμό» για την επιβίωση των δήμων της χώρας.



Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ διαπίστωσε ότι η μηνιαία τακτική επιχορήγηση (12μόριο) των δήμων, από τα 141 εκ. ευρώ στο τέλος του 2011 προσγειώθηκε στα 135,8 εκ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Η νέα μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν συνυπολογίζεται η απόδοση των 450 εκ. ευρώ στο σύνολο των 2.400 εκ. ευρώ των ΚΑΠ για το 2012. Ωστόσο, όπως είχαν δεσμευτεί στην ΚΕΔΕ τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, το ανωτέρω ποσό θα αποδιδόταν προκειμένου οι δήμοι να είναι σε θέση να καλύψουν βασικές τους λειτουργικές ανάγκες.

Αν τελικά η Κυβέρνηση απεμπολήσει τη δέσμευσή της, η επιχορήγηση των δήμων αναμένεται να φτάσει στα 1.620 εκ. ευρώ από τα 2.400 εκ. ευρώ που προβλεπόταν για την κάλυψη του ελάχιστου λειτουργικού κόστους. Ποσό το οποίο όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ,  διασφαλίζει μόνο της δαπάνες μισθοδοσίας των εργαζομένων στους δήμους.



Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης «η οικονομική κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη». Για το λόγο αυτό πρότεινε εντός της εβδομάδος η ΚΕΔΕ να ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών προκειμένου να βρεθεί λύση πριν την οικονομική κατάρρευση των δήμων.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμφώνησαν  επίσης ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει σύντομα οριστική λύση του προβλήματος τότε η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Και αυτό γιατί εκτός από τη νέα μείωση της τακτικής επιχορήγησης, με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του Μνημονίου 2 (Ν.4051/12) προβλέπεται περικοπή 140 εκ. ευρώ της ΣΑΤΑ - που είχε προϋπολογιστεί στα 470 εκ. ευρώ - παρότι επίσης είχε προηγηθεί δέσμευση του υπουργού Οικονομικών ότι η μείωση των αναπτυξιακών επιχορηγήσεων θα επιμεριζόταν και στους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης.



Να σημειωθεί τέλος ότι, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, σε περίπτωση που δε ρυθμιστεί το πρόβλημα οι δήμοι στη Βόρεια Ελλάδα, στο επόμενο δεκαήμερο δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν ούτε καν το κόστος θέρμανσης των σχολείων.


H ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Λασιθίου, κ. Γ. Πλακιωτάκης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Ν. Χίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Λοβέρδου για τον Οίκο Ναύτου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:



«Αδικαιολόγητη, ανεξήγητη και χωρίς γνώση είναι η εμμονή του Υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου να καταργήσει τη διοικητική αυτοτέλεια και αυτονομία του Οίκου Ναύτου. Ο κ. Υπουργός, αντί να κάνει υποδείξεις και με λανθασμένα στοιχεία να παραποιεί την πραγματικότητα, καλό θα ήταν να αντιμετωπίσει με τη σοβαρότητα που αρμόζει το θέμα.



Ο Οίκος Ναύτου αποτελεί τον φορέα που παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόνοια και επιδοτεί την ανεργία στους Έλληνες ναυτικούς. Είναι φορέας που σχετίζεται άμεσα με την Ελληνική Ναυτιλία. Αποτελεί το ελάχιστο δίκτυ προστασίας της ελληνικής ναυτικής οικογένειας, που υπερβαίνει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Έχει στη διάθεσή του περιουσιακά στοιχεία, εκτός των ιδίων, από δωρεές, τα οποία και θα απολέσει αν χάσει την αυτοτέλειά του. Ήδη ο Οίκος Ναύτου, στη διετία 2010 – 2011, έχει μειώσει τις δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά 44%.



Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που ο κ. Λοβέρδος επιμένει; Γιατί επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλοπρόσαλλη πολιτική των κυβερνήσεων του Πα.Σο.Κ. που έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην Ελληνική Ναυτιλία, τη ναυτιλιακή και ναυτική κοινότητα; Γιατί επιθυμεί να ξεθεμελιώσει ό,τι σχετίζεται με την Ελληνική Ναυτιλία;



Η Νέα Δημοκρατία δεν συζητά κανένα ενδεχόμενο κατάργησης της αυτοτέλειας του Οίκου Ναύτου».






ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΜΑΓΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΩΝ"

του ΜΑΡΚΟΥ ΖΑΝΝΙΚΟΥ
συνταξιούχου πλοιάρχου Ε/Ν
           

            Αλήθεια πόσα πολλά και «καλά διδάγματα» μπορούμε να πάρουμε από το ΠΑΣΟΚ το

οποίο «πάντα είναι εδώ ενωμένο δυνατό και μας πάει στον γκρεμό».

            Και πράγματι το ΠΑΣΟΚ με τα πολύ έξυπνα εσωκομματικά του πολιτικά  παιγνίδια με την αλλαγή του πρώτου δακτυλιδιού από τον ιδρυτή του τον «αξεπέραστο» σε τέτοια κόλπα Ανδρέα Παπανδρέου έδωσε το δακτυλίδι της αρχηγίας στον τότε «πρωτοσύγκελο» του Κώστα Σημίτη.

            Στην συνέχεια το «Δακτυλίδι» παρεδόθη πολύ-πολύ έξυπνα στον συνεχιστή της εκτέλεσης της «διατεταγμένης» υπηρεσίας για την «τιθάσευση» των γραικών, κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου από τον κ. Κώστα Σημίτη.

            Η επόμενη κίνηση των ομολογουμένως πανέξυπνων και «μακιαβελικών» εγκεφάλων που προγραμματίζουν τα μυαλά μιας κλίκας του ΠΑΣΟΚ, εφευρίσκουν την από την βάση εκλογή του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, μετά από την μεγάλη ήτα που υπέστησαν από την Ν.Δ. το 2007, και την τότε επικείμενη διάλυση του, η οποία δυστυχώς η ευτυχώς  απεφεύχθη, καθόσον από ότι φαίνεται κάποιοι έδωσαν τα χέρια για την σημερινή αλλαγή του «δακτυλιδιού» της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ.

            Βέβαια εκείνη (η από την βάση) εκλογή του αρχηγού στο «κίνημα» έδωσε μια πολύ μεγάλη

δύναμη εξουσίας στον κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου, ο οποίος μαζί με την ίδια ηγετική του ομάδα και

με συμμετοχή όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών του  που τώρα συμπαρατάχθηκαν μαζί με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο άρχισαν την σε όλα μεγάλη «κόντρα» και την πλήρη άρνηση συναίνεσης με την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

            Όμως αυτήν την έξυπνη επιλογή του ΠΑΣΟΚ (την εκλογή από την Βάση) την αντέγραψε και η τότε ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας «καταπάτησε» το καταστατικό του κόμματος με τους

«Δούρειους Ίππους» κ .Δημήτρη Αβραμόπουλο και κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και δυστυχώς πολλούς

άλλους «τσαμπαμάγκες» και υπερασπιστές του καταστατικού του κόμματος, και ουδέν άλλο σχόλιο…..!!!!!

            Και τώρα όταν και στην σημερινή Νέα Δημοκρατία κάποια στιγμή προκύψει θέμα ηγεσίας που ειλικρινά δεν επιθυμώ να προκύψει,(όπως προέκυψε από το ΠΑΣΟΚ και τον κ.Γεώργιο Α. Παπανδρέου διότι οι συνθήκες για την πατρίδα μας πλέον δεν το επιτρέπουν ) ας αντιγράψουν τουλάχιστον την μεγάλη «κοροϊδία» που κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ στους ψηφοφόρους του.  

            Δηλαδή μετά από πολλούς υποψήφιους αρχηγούς, με άριστη μεθόδευση να φθάσουν και αυτοί στον ένα και μοναδικό.

    1


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012




 Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χίου  ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων  από φορείς υλοποίησης της δωρεάν διανομής τροφίμων, σύμφωνα με την 22830 ΚΥΑ (ΦΕΚ 660 Β΄20-4-11), από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης στους απόρους Ε.Ε..

Ως Φορείς υλοποίησης ορίζονται:
 I.   Ιερές Μητροπόλεις για την άσκηση του φιλανθρωπικού τους έργου

 II. Φιλανθρωπικά ιδρύματα ή Φιλανθρωπικοί σύλλογοι που είτε σιτίζουν είτε φιλοξενούν είτε περιθάλπουν άπορα άτομα.

III. Σύλλογοι παλιννοστούντων

IV. Σύλλογοι πολυτέκνων αναγνωρισμένων από την Α.Σ.Π.Ε.

V. Σύλλογοι τριτέκνων

VI. Σύλλογοι μονογονεϊκών οικογενειών

VII. Σύλλογοι ατόμων με ειδικές ανάγκες, χρονίως πασχόντων, ψυχικά πασχόντων κ.λ.π.

VIII. Σύλλογοι αθίγγανων

IX. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) που υλοποιούν προγράμματα σίτισης απόρων ατόμων, εντός της Επικράτειας και μόνο

Χ. Δήμοι, Δημοτικά Ν.Π.Δ.Δ. και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις τους:

1.       για μόνιμους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών όπως προσδιορίζονται από την Οδηγία    81/645/Ε.Ο.Κ., όπως αυτή ισχύει κάθε φορά

2.       για μόνιμους κατοίκους περιοχών που επλήγησαν αποδεδειγμένα, κατά το χρόνο εφαρμογής του προγράμματος από θεομηνίες, σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.α.

3.       στις περιπτώσεις όπου λειτουργούν οργανωμένα συσσίτια απόρων.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από  τα άπορα άτομα ή οικογένειες μέχρι 15-03-2012  στους φορείς υλοποίησης.

Ενώ οι αιτήσεις  των φορέων για την ένταξη τους  πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2012 υποβάλλονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Χίου,  μέχρι 31/3/2012.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22710-44268 Κα Ι.Καλαϊτζίδου.



Κωνσταντίνος Γανιάρης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

"Aegean Regatta: ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ"




Θέμα: 
Ημερίδα με θέμα «Aegean Regatta: Παράθυρο στο θαλάσσιο τουρισμό»
 



Η Αντιπεριεφερειάρχης Τουρισμού Β. Αιγαίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χίου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Aegean Regatta: Παράθυρο στο θαλάσσιο τουρισμό» την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 και ώρα 17:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Π. Ε. Χίου «Μιχαήλ Βουρνούς». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης των ειδικών μορφών τουρισμού από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αφορμή και κεντρικό θέμα για την ημερίδα αποτελεί η διοργάνωση του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Aegean Regatta 2012, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει σταθμούς στη Βολισσό και τις Οινούσσες.



Στην ημερίδα θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι ομιλητές, και το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:



1.      Χαιρετισμοί

2.      «Παρουσίαση της διοργάνωσης Aegean Regatta 2012». Λάζαρος Τσαλίκης, Πρόεδρος Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

3.      «Ο ρόλος της ιστιοπλοΐας στο θαλάσσιο τουρισμό». Μιχάλης Μπελέγρης, Έφορος Ιστιοπλοΐας Ναυτικού Ομίλου Χίου.

4.      «Η συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού στην ανάπτυξη των νησιών». Μαρία Λεκάκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Ναυτιλίας  Πανεπιστημίου Αιγαίου



Η συγκεκριμένη ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί και στη Μυτιλήνη στο αμέσως επόμενο διάστημα, απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, προκειμένου να ενημερωθούν για τα οφέλη που απορρέουν από την ανάδειξη των νησιών μας ως ιδανικών προορισμών θαλάσσιου τουρισμού.



Στην ημερίδα θα παραβρεθεί και ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Χαλκιώτης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ ΜΕ 47 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Δ/νση Διοίκησης
Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων Δήμου Χίου
Δημοτικού Συμβουλίου Χίου
Τηλέφωνο 22713-50808, 50818
Fax 22713-51619
Mail:dimotikosimvouliochiou@yahoo.com
Χίος 07/03/2012
Αριθ. πρωτ. 10716

Βαθμός Προτεραιότητας:ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΟΣ
(όπως ο πίνακας αποδεκτών)
ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, (άρθρο 67 Ν. 3852/2010)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχ. Βουρνούς» την 12η του μηνός Μαρτίου του έτους 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου



Κλεισσάς Κ. Ηλίας



Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης
Παρακαλούνται οι παρατάξεις να ορίσουν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης με γραπτή δήλωση τους στο Προεδρείο τους ειδικούς αγορητές ανά θέμα.
Με τον ίδιο τρόπο παρακαλούνται να εγγραφούν ως ομιλητές και οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. (Άρθρο 67, παρ. 6 του Ν. 3852/2010, άρθρο 10 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου).


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 12/03/2012.

ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 10716/2012      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

(Άρθρο 67, Ν.3852/10)

Αρ. θέματος
Θέμα
Εισηγητής
1
Ανακύκλωση-Συζήτηση και λήψη απόφασης.
κ. Δήμαρχος,
κ. Σουρέλας
2
Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Δ. Χίου & Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας με αντικείμενο την «Τροφοδότηση με νερό του Ιωνικού Κολυμβητηρίου από τον ΑΣΠ Χίου, για τις ανάγκες θέρμανσης του κλειστού κολυμβητηρίου»-Τροποποίηση προϋπολογισμού.

κ. Δήμαρχος
3
Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την εκτέλεση του έργου «Αναπλάσεις-παρεμβάσεις στους οικισμούς του Δ. Χίου» με αυτεπιστασία.
κ. Δήμαρχος
4
Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την εκτέλεση του έργου «Εξωραϊσμός και διαμόρφωση παραλιών και πεζοδρόμων  Δήμου Χίου» με αυτεπιστασία.
κ. Δήμαρχος
5
Εκτέλεση του έργου «Καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων Δ. Χίου».
Αντιδήμαρχος, κ. Μαρτάκης.
6
Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Δ. Χίου & Δ. Ψαρών με αντικείμενο την πράξη «Αποκατάσταση χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων Δήμου Ψαρών, στη θέση Καστρί».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
7
Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Δ. Χίου & Δ. Ψαρών με αντικείμενο την πράξη «Συντήρηση, επισκευή και ανάδειξη του διατηρητέου μνημείου του ανεμόμυλου στο λιμάνι Ψαρών, στο Δ. Ψαρών».

κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
8
Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Δ. Χίου & Δ. Οινουσσών με αντικείμενο την πράξη «Αποκατάσταση χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων Δήμου Οινουσσών, στη θέση Ατσιγγάνου».

κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
9
Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την «Aποκατάσταση φρεατίων οδικού δικτύου Δ. Χίου>>.
κ. Δήμαρχος
10
Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την εξόφληση του έργου «Αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων-κατασκευή-αντικατάσταση και βελτίωση υδρευτικών δικτύων, υποέργο: Αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων-κατασκευή-αντικατάσταση και βελτίωση υδρευτικών δικτύων –τμήμα Μαστιχοχωρίων».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
11
Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την εξόφληση του έργου «Εσωτερική οδοποιία Αμανής».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
12
Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την «Αποκατάσταση σημάτων οδοσήμανσης».
κ. Δήμαρχος
13
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων και δημοτικών κτιρίων Ελάτας».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
14
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Β. Χίου».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
15
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Παγίδας».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
16
Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης αμιαντοσωλήνων Βροντάδου».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
17
Έγκριση παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης της «Μελέτης Βελτίωσης Λιμενικών Εγκαταστάσεων Καρδαμύλων».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
18
Χορήγηση παράτασης για την εκπόνηση μελέτης «Νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Χίου».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
19
Τροποποίηση προϋπολογισμού για την «Μουσειογραφική μελέτη για το Ναυτιλιακό Μουσείο Καρδαμύλων».
κ. Στεφάνου, Αντιδήμαρχος
20
Γνωμοδότηση για τον καθορισμό οριογραμμής ρέματος στη θέση «Καλακανάς» Νεοχωρίου του Δήμου Χίου.
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
21
Αποχαρακτηρισμός τμήματος επαρχιακής οδού Χίου-Νενήτων, (παράκαμψη Νενήτων).
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
22
Καταβολή αποζημίωσης στους πλημμυροπαθείς της θεομηνίας της 18ης/10/2010.
Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού
23
Έγκριση απολογισμού του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δ. Χίου έτους 2010.
κ. Μάντικας, πρόεδρος του Ο.Π.Κ.Δ.Χ.
24
Έγκριση απόφασης του Δ.Σ. του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δ. Χίου για τροποποίηση του προϋπολογισμού του.
κ. Μάντικας, πρόεδρος του Ο.Π.Κ.Δ.Χ.
25
Πασχαλινές εκδηλώσεις έτους 2012.
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων
26
Φιλοξενία τούρκων δημοσιογράφων για την προβολή της Χίου.
κ. Μούνδρος, Αντιδήμαρχος
27
Καταχώρηση Δήμου Χίου στον Τουριστικό Οδηγό της Ελλάδος 2012.
Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
28
Διοργάνωση εσπερίδας για στήριξη των τοπικών προϊόντων.
κ. Μούνδρος, Αντιδήμαρχος
29
Έγκριση απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας έτους 2011.
κ. Γιαννάρας,
Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.
30
Καθορισμός αποζημίωσης του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας.
κ. Δήμαρχος
31
Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας και ορισμός αντιπροέδρου.
κ. Δήμαρχος
32
Έγκριση απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας για τροποποίηση του προϋπολογισμού του.
κ. Γιαννάρας,
Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.
33
Αποδοχή ποσού από το ΥΠ.ΕΣ. και κατανομή στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη δαπάνης φωτοτυπιών σχολικών βιβλίων.
κ. Νύκτας,
Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.
34
Απόδοση α δόσης έτους 2012 των ΚΑΠ στις Σχολικές Επιτροπές του Δ. Χίου.
κ. Νύκτας,
Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.
35
Πρακτική άσκηση σπουδαστή.
κ. Νύκτας,
Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.
36
Έγκριση υποβολής πρότασης «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών, για την καταπολέμηση της βίας-Δημιουργία κέντρων συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών-θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο».
κ. Στεφάνου, Αντιδήμαρχος
37
Έγκριση υποβολής αίτησης στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για ένταξη στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων.
κ. Κλεισσάς,
Πρόεδρος Δ.Σ.
38
Χορήγηση αδειών υπαιθρίου εμπορίου πλανόδιου και στάσιμου.
Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
39
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Επιτροπή Κυκλοφορίας
40
Έκθεση εσόδων εξόδων Δ τριμήνου 2011.
Οικονομική Επιτροπή
41
Ονομασία οδών.
κ. Κλεισσάς,
Πρόεδρος Δ.Σ.
42
Παραχώρηση της χρήσης ακινήτου ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην περιοχή «Ταμπάκικα», στο Δήμο Χίου.
κ. Στεφάνου, Αντιδήμαρχος
43
Καθορισμός μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων των οποίων μισθωτής είναι το δημόσιο.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
44
Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου πλατείας «Μπου» Αγ. Γεωργίου Συκούση Δημοτικής Ενότητας Καμποχώρων.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
45
Μετακινήσεις.
κ. Δήμαρχος
46
Έγκριση μετακίνησης του απορριμματοφόρου ΚΗΙ-4510 στην Αθήνα.
κ. Μαρτάκης, Αντιδήμαρχος
47
Εκλογή αντιπροσώπων στην Γ.Σ. της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε.
κ. Σουρέλας, Πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε.