Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ-ΠΡΩΤΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ




Δεν ελήφθη απόφαση στη Γερμανία για την εκταμίευση της δανειακής δόσης για την Ελλάδα, καθώς ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με τα προαπαιτούμενα.
Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας ανέβαλε τη σχετική απόφαση, για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ, ζήτημα με το οποίο θα ασχοληθεί όταν τακτοποιηθούν τα εκκρεμή ζητήματα.
 «Δεν αποδεσμεύσαμε σήμερα ακόμη την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διότι η εφαρμογή ενός μικρού υπολοίπου των συμφωνηθέντων από την ελληνική κυβέρνηση μέτρων εκκρεμεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοικωνιστών (CDU/CSU) στην Επιτροπή, Εκχαρτ Ρέμπεργκ.
«Οταν αυτά θα έχουν υλοποιηθεί, θα ασχοληθούμε εκ νέου με το θέμα» πρόσθεσε και επεσήμανε πως δεν διακρίνονται πια σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, δια χειρός Σόιμπλε, είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα χθες, επισημαίνοντας στην Επιτροπή ότι η έγκριση εξαρτάται από την τελική επιβεβαίωση της εφαρμογής των μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.
Στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν μπόρεσαν να δώσουν στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης οριστική επιβεβαίωση για αυτό το θέμα, ωστόσο αυτή η επιβεβαίωση αναμένεται σύντομα.


Πηγή: Βερολίνο: iefimerida.gr