Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ 1.000 ΣΤΑΣΕΙΣ , ΑΠΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΫ

Ετοιμες να δοθούν προς χρήση είναι οι πρώτες δέκα «έξυπνες» στάσεις που βρίσκονται στην πορεία της γραμμής 224 που συνδέει, μέσω κέντρου, την Καισαριανή με τα δικαστήρια.
Μετά από τουλάχιστον οκτώ χρόνια εξαγγελιών η τηλεματική σε λεωφορεία αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» και εκτιμάται ότι ως το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί περίπου 100 τηλεματικές στάσεις στην πρωτεύουσα.
Οι επιβάτες θα ενημερώνονται για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες τόσο στις στάσεις όσο και στα λεωφορεία.
Μέσα στο επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και η ενημέρωση των επιβατών από το κινητό τηλέφωνο ή το tablet μέσω μιας εφαρμογής από την οποία θα μπορούν να ελέγχουν την πορεία του λεωφορείου.
Το σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως από τον Ιανουάριο του 2016 και συνολικά θα περιλαμβάνει:
  1. Εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1.750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ.
  2. Εγκατάσταση 1.000 «έξυπνων» στάσεων για την παρακολούθηση του συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο και την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού για την εκτέλεση των δρομολογίων.
  3. Κέντρο Διαχείρισης Συστήματος,
  4. Κέντρα Εποπτείας Οχημάτων και
  5. Κέντρο Εποπτείας Συγκοινωνιών Αθηνών.
Με την τηλεματική εκτιμάται ότι θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής στις στάσεις αλλά και ο συνολικός χρόνος των μετακινήσεων και θα υπάρξει δυνατότητα για ενημέρωση μέσω κινητού τηλεφώνου και Διαδικτύου.
Πηγή: Ημερησία


aftodioikisi.g
r

ΒΟΛΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ

Αιχμηρή κριτική στο πρωθυπουργό άσκησε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. σχολιάζοντας την ομιλία του για τα 40 χρόνια της ΝΔ.
«Ο μοιραίος πολιτικός που ανέτρεψε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 1993, ο μοιραίος πολιτικός που πρόδωσε τον Κώστα Καραμανλή για τα «μάτια» του Γιώργου Παπανδρέου, μοιραίος και πάλι στα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας χτίζει τη δική του Νέα Ελλάδα με χειροκροτητές τα άκρα με τα οποία δεν συνεργάστηκε ποτέ αυτή η παράταξη»

newsbomb.gr

ΣΥΡΙΖΑ : ΚΑΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για τα όσα είπε στην ομιλία του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίαςεξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα!«Όταν κάποιος αντιλαμβάνεται την καταστροφή που υπέστη η χώρα μας ως συνταγή επιτυχίας που πρέπει να συνεχιστεί, τότε ή έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή το λέει για να κοροϊδέψει. Φαίνεται πως ο κ. Σαμαράς κάνει και τα δύο και μάλιστα παίζοντας ως κακός ηθοποιός», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Νέο δεν μπορεί να είναι κάτι το παλιό, το αποτυχημένο, το αντικοινωνικό. Καμία σχέση δεν έχει η πολιτική Σαμαρά με μια νέα Ελλάδα. Δεν μπορεί να είναι νέα η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής της ανεργίας, των λουκέτων και των χαρατσιών. Ο κ. Σαμαράς εκφράζει το παρελθόν του φαύλου δικομματισμού και το αντικοινωνικό παρόν του μνημονίου», καταλήγει η ανακοίνωση.



aftodioikisi.gr

ΣΑΜΑΡΑΣ :ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2014 - ΤΟ " ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ " ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ " ΑΙΧΜΕΣ " ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

- Ιστορική στιγμή για τη Νέα Δημοκρατία το δημόσιο ευχαριστώ Σαμαρά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
- Με τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή "ζητώ σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα" ξεκίνησε την ομιλία του οπρωθυπουργός
- «Δεν θα αφήσουμε τις θυσίες των Ελλήνων να γίνουν φθηνό εμπόρευμα»
- Επίθεση σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: φόρεσαν χαμόγελο ηθοποιού, σταυρό χριστιανού και ρούχα Ευρωπαίου
- Βολές κατά υπουργών: Τρέχουν να διαφημίσουν τις διαφωνίες τους
Με τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή "ζητώ σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα", την οποία είχε πει ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας όταν επέστρεψε στην Ελλάδα το 1974, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ξεκίνησε την ομιλία του στην εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος.
Παρουσία δυο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τους οποίους ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε δημόσια, σε μια ιστορική στιγμή όσον αφορά στη σχέση του με τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα βγεί από το μνημόνιο νωρίτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν, στο τέλος του 2014 και ότι το 2016.
«Είμαστε στην έξοδο από το τούνελ και δεν θα επιτρέψουμε οι καρποί των θυσιών να γίνουν φθηνό εμπόρευμα εκείνων που μετατρέπουν το καλό του τόπου σε συμφέρον του κόμματός τους», επεσήμανε και μίλησε για «εθνικό συναγερμό ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της δημοκρατίας».
«Σύντομα η Ελλάδα μόνη της θα μπορεί με αξιοπρέπεια να ρυθμίζει τα του οίκου της. Προ δύο ετών υποσχέθηκα δύο πράγματα: Να μην αφήσω να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, υποσχέθηκα ότι θα βγάζαμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια το ταχύτερο δυνατό. Το είπαμε και το κάναμε, βγάλαμε πρωτογενή πλεονάσματα, βγήκαμε στις αγορές και τώρα στο τέλος του 2014 θα βγούμε από τα μνημόνια. Η χώρα ανακτά την αξιοπρέπειά της», είπε, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν βγαίνει από το μνημόνιο για να ξαναγυρίσει εκεί όπου ήταν. «Εμείς δεν μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν δεν επιστρέφουμε στο λαϊκισμό», είπε, προσθέτοντας πως «το λεφτά υπάρχουν βρίσκει μιμητές».
«Βγαίνουμε για να δημιουργήσουμε μία νέα Ελλάδα ελεύθερη, αξιοκρατική και αξιοπρεπή, μία Ελλάδα για τους άξιους όχι για τους ημέτερους, για τους υπερήφανους και τους αξιοπρεπείς όχι για τους επιτήδειους. Αυτή η Ελλάδα είναι το ανεξόφλητο γραμμάτιο του 1974. Τότε καταφέραμε να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και να βάλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά δεν καταφέραμε να ξεριζώσουμε τον λαϊκισμό και να κάνουμε την Ελλάδα Ευρώπη».
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε επίθεση σε βουλευτές ακόμη και υπουργούς που δεν στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, παίζουν προσωπικά παιχνίδια, κάνουν κριτική και παίρνουν αποστάσεις και τις διαφημίζουν και όπως τόνισε τρέχουν να διαφημίσουν τις διαφωνίες τους.
Φυσικά δεν έλειψε η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. «Φωτογραφίζοντας» τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για εκείνους που «φόρεσαν χαμόγελο ηθοποιού, σταυρό χριστιανού και ρούχα Ευρωπαίου» και «παίζουν μία κακόγουστη παράσταση που θα κοστίσει στον τόπο».
Οι φοροελαφρύνσεις
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις φοροελαφρύνσεις που θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός: «Με την κατάθεση του προϋπολογισμού πέρα από τις φοροελαφρύνσεις, 30% στην εισφορά αλληλεγγύης, μείωση του ΦΠΑ στο πετρέλαιο κατά 30%, προβλέπεται ακόμη αύξηση των δόσεων για τα χρέη προς το δημόσιο με παράλληλη μείωση των προστίμων για όσους κάνουν ρύθμιση.
Προωθούμε ρύθμιση για τα "κόκκινα" δάνεια, ρύθμιση γενναία. Μπορούμε να το κάνουμε γιατί μπήκε τάξη στα δημόσια οικονομικά. Προετοιμαζόμαστε για τη μείωση των φόρων. Πρέπει να πληρώνονται αξιοκρατικά οι αξιωματικοί, οι αστυνομικοί, οι γιατροί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν έχουμε πλεονάσματα όχι με δανεικά. Στόχος μου είναι η φορολόγηση να πέσει στο 33% για τα φυσικά πρόσωπα και στο 15% για τις επιχειρήσεις».
Παράλληλα, υποσχέθηκε πως σύντομα θα δοθούν αυξήσεις σε πανεπιστημιακούς, γιατρούς και καθηγητές.
Αξιολόγηση στο Δημόσιο
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση στο δημόσιο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να παραμένουν όσοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά και δεν υπάρχει πουθενά δημόσιο χωρίς αξιολόγηση. Είπε δε ότι χάρη στο πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί η κυβέρνηση να δώσει αναδρομικά στους ένστολους.
Η τρομοκρατία
«Αντιμετωπίζουμε την τρομοκρατία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τρομοκράτες ανθρώπους από αυτή την παράταξη χτυπάνε. Εμείς δεν τους χαϊδεύουμε. Τους συλλαμβάνουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ που κάνουν καταπληκτική δουλειά. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ούτε στη λαθρομετανάστευση. Η αντιμετώπισή της έγινε, με πρωτοβουλία μας, προτεραιότητα για την ΕΕ».
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε φραστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση αν και απέφυγε να την κατονομάσει, κάνοντας λόγο για τις «συνιστώσες του χάους που καλλιεργούν σκόπιμα την ανησυχία από τα τηλεοπτικά παράθυρα». Είπε χαρακτηριστικά: «Ο λαός μας υποφέρει και οργίζεται αλλά πίσω δεν πάει. Αποφύγαμε την πραγματική καταστροφή της χώρας. Βγαίνουμε από το μνημόνιο αλλά δεν πρέπει να ξανακυλήσουμε. Αυτό το ξέρει ο λαός και το καταλαβαίνει. Αυτό μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις σειρήνες του λαϊκισμού. Θεμέλιος λίθος της νέας Ελλάδας θα είναι η ευθύνη, η νομιμότητα και η αλήθεια. Η ευθύνη όλων και των πολιτικών και των ΜΜΕ αλλά και των πολιτών. Το σύνθημα λεφτά υπάρχουν βρίσκει μιμητές και σήμερα».
Μήνυμα από Γιούνκερ
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μήνυμα του επικεφαλής του ΕΛΚ Μάλφρεντ Μέρβερν. Μαγνητοφωνημένο μήνυμα έστειλε και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η ΝΔ πέτυχε στα 40 χρόνια της αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ένταξη στην ΕΟΚ, ενώ τώρα καταβάλλει προσπάθειες να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το σύνολο των υπουργών και βουλευτών της ΝΔ και προσωπικότητες όπως οι Αχιλλέας Καραμανλής, Πέτρος Μολυβιάτης, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Δημήτρης Σιούφας. Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών», έπειτα από πρόσκληση του κ. Παπαμιμίκου, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ


aftodioikisi.gr

Έκτακτο δελτίο καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες


kataigida-sti-thalassa
Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική Ελλάδα σήμερα από τις νυχτερινές ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς άνεμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία:
1. Αύριο Κυριακή και μεθαύριο δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στο ιόνιο, την ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία.
2. Συμφώνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχειά τα έντονα φαινόμενα της προηγούμενης παραγράφου θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές και την Τρίτη.

e-nautilia.gr

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 5.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΩΤΙΚΟ ΤΟΜΑ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Από την ερχόμενη Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης τον μήνα.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, καθώς αυτές θα μπορούν να υποβάλλονται για όσο διάστημα υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι, οι οποίοι:
- Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
- Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
- Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους- μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα.
- Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, έχουν δηλαδή συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και διανύουν το 26ο έτος ή το 67ο έτος, αντίστοιχα, κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
Οδηγίες για τις αιτήσεις
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση www.oaed.gr όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και λοιποί όροι του προγράμματος. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
Ειδικά για τις επιχειρήσεις, απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η έκδοση κωδικού πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ. Ο συγκεκριμένος κωδικός μπορεί να παραληφθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).
Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν κλειδάριθμο τότε θα πρέπει να επισκεφθούν την υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης. Εκεί θα πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά για την έκδοση κλειδαρίθμου προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα:
1. Οι ατομικές επιχειρήσεις πρέπει να καταθέσουν τη βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος.
2. Τα νομικά πρόσωπα πρέπει να υποβάλουν πρόσφατο καταστατικό της επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της επιχείρησης.
Η διαδικασία αυτή, μπορεί να διενεργηθεί επίσης και από πρόσωπο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε (με εξουσιοδότηση από δημόσια Αρχή με το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η ενέργεια και ο λόγος εξουσιοδότησης) είτε πρόκειται για ατομική επιχείρηση είτε για επιχείρηση άλλης νομικής μορφής (ΑΕ, ΟΕ, ΕΠΕ κλπ).
Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.
Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.
Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ στον οποίο έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις. Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 27.000.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Eνδιαφέρον για τις άγονες γραμμές από Blue Star και MIG


agones_grammes_
Σε τρεις μήνες θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές μετά την «αποχώρηση» της ΝΕΛ. Προς το παρόν το κενό καλύπτεται για τις άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου από την Hellenic Seaways, αλλά σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία εντός τριμήνου, θα πρέπει να προκηρυχθεί διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές προκειμένου να καλυφθεί το κενό που αφήνει η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η ΝΕΛ ενώ κηρύχθηκε έκπτωτη από το υπουργείο Ναυτιλίας και η ανάθεση έγινε στην Hellenic Seaways, η ακτοπλοϊκή από την Μυτιλήνη προέβαλε ένσταση λέγοντας πως παρά ταύτα πληροί όλα τα κριτήρια για να διαχειριστεί και πάλι τις άγονες γραμμές.
Σύμφωνα με την αγορά πάντως, η τύχη της ΝΕΛ έχει περάσει οριστικά στα χέρια των τραπεζών και συγκεκριμένα της Πειραιώς, η οποία επανειλημμένως έχει ζητήσει συγκεκριμένο business plan το οποίο θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει με συνέπεια μέχρι τώρα.
Πάντως, το ενδιαφέρον για τις άγονες γραμμές παραμένει ισχυρό και από την πλευρά της Blue Star και των Επιχειρήσεων Αττικής που ελέγχονται από τον όμιλο της MIG.

aftodioikisi.gr

«Κυρίαρχο μέλημα μας η ενίσχυση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των νησιών μας»


varvitsiotis_
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τονΠεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο. Στην ατζέντα της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, περιλαμβάνονταν όλοι οι άξονες νησιωτικής πολιτικής που έχει αναπτύξει το Υπουργείο για το Νότιο Αιγαίο.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ραγδαίας αύξησης των παράνομων μεταναστευτικών ροών από τη θάλασσα, μεγάλο βάρος των οποίων επωμίζονται σήμερα τα νησιά του Νότιου Αιγαίου. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έλαβε για τη διαχείριση του φαινομένου, κυρίως με την υλοποίηση της νέας διάρθρωσης των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, που αποτελεί τον πρώτο συνολικό εξορθολογισμό της λειτουργίας του από το 1927. «Με αυτόν τον τρόπο ενισχύσαμε την παρουσία του στελεχιακού μας δυναμικού στα νησιά, με γνώμονα τη θωράκιση των θαλασσίων συνόρων. Παράλληλα, με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και κάθε διαθέσιμης πηγής χρηματοδότησης υλοποιήσαμε τον τελευταίο χρόνο ένα πρωτοφανές εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος τόσο σε σκάφη όσο και σε τεχνολογικά μέσα, που σήμερα περιπολεί στο Αιγαίο. Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, όμως, δεν είναι Ελληνικό. Είναι σαφέστατα Ευρωπαϊκό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το ζήτημα της υδροδότησης των νησιών, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, έδωσε έμφαση στην εκπόνηση του ολοκληρωμένου σχεδίου που υλοποιεί σήμερα το Υπουργείο και αφορά τον εξοπλισμό των άνυδρων νησιών, είτε με μονάδες αφαλάτωσης στα νησιά που δε διαθέτουν, είτε με παρεμβάσεις αποκατάστασης στις υφιστάμενες αφαλατώσεις που εντοπίζονται προβλήματα.
Αναφορά έγινε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και στην υφιστάμενη κατάσταση στην ακτοπλοΐα. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, επεσήμανε τις πρωτοβουλίες που έχει υλοποιήσει στον τομέα αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες εξορθολογισμού του δικτύου που σήμερα εξυπηρετεί το Νότιο Αιγαίο. «Η ενίσχυση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των νησιών μας και του εθνικού ρόλου που επιτελούν, αποτελούν για εμάς το κυρίαρχο μέλημα για το οποίο εργαζόμαστε καθημερινά», κατέληξε χαρακτηριστικά.


aftodioikisi.gr

Ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης


Η κυβέρνηση θα ήθελε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και από ανεξάρτητους βουλευτές προκειμένου να μη δημιουργηθεί η εντύπωση διεύρυνσης της πλειοψηφίας. Για την ώρα δεν εμφανίζονται πολλοί πρόθυμοι. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης και Βασίλης Οικονόμουπροσανατολίζονται στο «όχι», όπως και ο Πέτρος Τατσόπουλος (πρώην ΣΥΡΙΖΑ). Ο Γρηγόρης Ψαριανός (πρώην ΔΗΜΑΡ) φαίνεται πως καταλήγει στο «παρών», η Θ. Τζάκρη (πρώην ΠΑΣΟΚ) και η Χρ. Γιαταγάνα (πρώην ΑΝΕΛ) στο «όχι», ο Χρήστος Αηδόνης (πρώην ΠΑΣΟΚ, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα) και ο Νικήτας Κακλαμάνης (πρώην ΝΔ) επιφυλάσσονται κατά δήλωσή τους, ενώ ο Γ. Κασαπίδης(πρώην ΝΔ) και η Μ. Ιατρίδη (πρώην ΑΝΕΛ) το σκέφτονται ακόμη.

aftodioikisi.gr

Κρήτη: Το πρόγραμμα JESSICA υλοποιείται με επιτυχία και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015


Σειρά συναντήσεων είχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην Κρήτη με αντικείμενο το ΕΣΠΑ και τη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς η Κρήτη είναι η 3η περιφέρεια της χώρας στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ επίκεινται έως το τέλος του έτους και νέα έργα μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου του ΕΣΠΑ JESSICA , 36,2 εκατ. Ευρώ συν επιπλέον 7,2 εκατ. Ευρώ.
Ο κ.Κωνσταντινόπουλος σε συνεργασία με τον γ.γ. ΣΔΙΤ Νίκο Ματζούφα, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Kρήτης Σταύρο Αρναουτάκη καθώς το Υπουργείο Ανάπτυξης  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης  και την ΕΦΕΠΑΕ, έχει χρηματοδοτήσει 1.100 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργώντας 5.000 νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, ο κ.Κωνσταντινόπουλος συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο της Παγκρήτιας Τράπεζας κ.Νίκο Μυρτάκη, που διαχειρίζεται το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΕΣΠΑ JESSICA, στο πλαίσιο της διεύρυνσης των χρηματοδοτήσεων κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.
Ήδη πάντως, το πρόγραμμα  JESSICA υλοποιείται με επιτυχία  και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015 στην Κρήτη και αφορά έργα αστικής ανάπλασης τόσο φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όσο και ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Μέχρι στιγμής έχουν συμβασιοποιηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη 3 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 8,7εκ€ που αφορούν τους τομείς αστικών αναπλάσεων. .Έχουν ήδη εγκριθεί ή είναι προς έγκριση και αναμένεται η συμβασιοποίηση μέχρι τέλους του έτους άλλων 5 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 36,2εκ€ που αφορούν την δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, τους τομείς των υπηρεσιών υγείας με έμφαση στον ιατρικό τουρισμό και εξοικονόμησης ενέργειας με καινοτόμες εφαρμογές όπως η παραγωγή ενέργειας (βιοαέριο) από ζωικά υπολείμματα.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εξεταστούν επίσης και 2 νέες προτάσεις έργων, προϋπολογισμού 7,2εκ€, στους τομείς του ηλεκτροφωτισμού και της εξοικονόμησης ενέργειας.
Η συνολική χρηματοοικονομική μόχλευση που πετυχαίνεται στο JESSICA Κρήτης
είναι σημαντική καθώς με 14,7εκ€ χρηματοδοτήσεις JESSICA και 20εκ€ συγχρηματοδότησης που παρέχεται κυρίως από την Παγκρήτια Τράπεζα, πραγματοποιούνται επενδύσεις ύψους 65 εκ €.
Το πρόγραμμα JESSICA αποτελεί ένα πολύτιμο αναπτυξιακό  εργαλείο για την Κρήτη, συμβάλλοντας στη δημιουργία υποδομών, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας καθώς επίσης και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Κατά τη νέα προγραμματική περίοδο αναμένεται ότι θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν στους τομείς διαφοροποίησης υπηρεσιών τουρισμού, υποδομών, αστικής ανάπλασης, περιβάλλοντος.
Σημειώνεται ότι τα έργα υλοποιούνται από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης, με διαχειριστή την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

aftodioikisi.gr

Tέλος στην αγωνία των δημοτικών αστυνομικών – Στις 9 Οκτωβρίου τα οριστικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ


Με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ στις 9 Οκτωβρίου 2014, ολοκληρώνεται η διαδικασία για την κινητικότητα προσωπικού δημοτικής αστυνομίας (Ανακοίνωση 5/2013).
Όπως σημειώνεται από το ΑΣΕΠ, «οι συμμετέχοντες στην Ανακοίνωση 5/2013, οι οποίοι βάσει των οριστικών αποτελεσμάτων αυτής, δεν συμπεριλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα διάθεσης, προκειμένου να υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 40 του Ν.4250/2014 (διαθεσιμότητα) θα πρέπει να έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στην Ανακοίνωση 15/2014».


aftodioikisi.gr

Ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουν στους δήμους οι πωλητές λαϊκών αγορών για να ανανεώσουν την άδειά τους


Τις άδειές τους καλούνται να ανανεώσουν οι πωλητές των λαϊκών αγορών ακόμα και αν αυτές είναι σε ισχύ με βάση το άρθρο 39 παρ. 2 του Ν. 4264/14.
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι στους δήμους, προκειμένου να ανανεωθεί η άδειά τους είναι τα εξής:
1 . Βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.
2 . Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλιστικού φορέα
3 . Έντυπο Ε1 , Ε3 και Εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογικών δηλώσεων για τα τελευταία τρία έτη
4 . Βεβαίωση άσκησης δραστηριοτήτων από το Σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων
5 . Πιστοποιητικό υγείας σύμφωνα με την με αριθμό Υ1γ/Γ.Π/οικ35797/2012 (Β΄1199) υπουργική απόφαση
6 . Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν ασκεί άλλο επάγγελμα ο ίδιος και ότι δεν έχει συνταξιοδοτηθεί λόγω γήρατος ή αναπηρίας από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα
7 . Βεβαίωση καταβολής του ημερήσιου τέλους Λαϊκών Αγορών
8. Δημοτική Ενημερότητα ( σύμφωνα με το άρθρο. 285 του Ν.3463/2006 )
9. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας
10. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας


aftodioikisi.gr

Δημόσιο: Όλη η διαδικασία για τον έλεγχο 50.000 συμβάσεων που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου – Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση


Την υπουργική απόφαση με την οποία θα προχωρήσει ο επανέλεγχος των πιστοποιητικών περίπου 50.000 υπαλλήλων των ΠΔ Παυλόπουλου και Βάσως Παπανδρέου,  των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου, υπό τη συνολική εποπτεία του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)  υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με την Υπουργική Απόφαση εφαρμόζεται η νομοθετική πρόβλεψη του άρθρου 42 τουΝόμου 4250/2014 («Επανέλεγχος μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ»), που προβλέπει ότι εφόσον δεν έχουν τηρηθεί οι απαραίτητες προύποθέσεις με υπαιτιότητα του υπαλλήλου, τότε αυτός θα απολύεται.
Με την απόφαση αυτή καθορίζονται τα εφαρμοζόμενα κριτήρια και η διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων, όπως οι προτεραιότητες των φορέων ή των ειδικοτήτων που θα ελεγχθούν, η σύνθεση των κλιμακίων ελέγχου, ο καθορισμός χρονοδιαγράμματος για την περαίωση του έργου, η υποβολή περιοδικών εκθέσεων προόδου του έργου.
Συγκεκριμένα, η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προβλέπει:
– Την έκδοση εγκυκλίου του ΥΔΜΗΔ με την οποία θα ζητείται από τις Διευθύνσεις Διοικητικού του συνόλου των φορέων του Δημοσίου να γνωστοποιήσουν στο Υπουργείο αναλυτικά τα στοιχεία όσων μετέτρεψαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου, προκειμένου να συνταχθεί συνολική κατάσταση όλων των συμβασιούχων καθώς και της διαδικασίας με την οποία πραγματοποιήθηκε η μετατροπή. Η συνολική κατάσταση θα προωθηθεί μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής αρμοδίως στα κλιμάκια ελέγχου και στο ΑΣΕΠ
– Τη συγκρότηση των κλιμακίων Ελέγχου ανά Φορέα ή ομάδες Φορέων. Σημειώνεται, ότι το κάθε κλιμάκιο θα αποτελείται τουλάχιστον από δύο μέλη και θα συμμετέχουν υποχρεωτικά σε αυτό, επιθεωρητής ή βοηθός επιθεωρητής ελεγκτικού οργάνου του δημοσίου. Σε περίπτωση επιλογής υπαλλήλου κατηγορίας ΠΕ και βαθμού τουλάχιστον Δ’, ο υπάλληλος αποδεσμεύεται από την άσκηση των λοιπών υπηρεσιακών του καθηκόντων
– Τη θεσμοθέτηση συνεργασίας των συντονιστών των κλιμακίων για επανέλεγχο υποθέσεων ομοειδών φορέων και υιοθέτηση πρότυπων ελέγχων και εκθέσεων, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομοιομορφία και αρτιότητα του ελέγχου σε ομοειδείς φορείς
– Την περιγραφή των διαδικασιών ελέγχου και των αρμοδιοτήτων των κλιμακίων καθώς και την ρητή υποχρέωση των φορέων να διευκολύνουν το έργο των ελεγκτών
– Την περιγραφή του τρόπου και της διαδικασίας υποβολής του επαρκώς αιτιολογημένου πορίσματος στο ΑΣΕΠ
– Την περιγραφή ενδεικτικών συμπεριφορών που συνιστούν λόγο παράνομης μετατροπής όπως η τυχόν χρήση πλαστών δικαιολογητικών, η υποβολή αναληθών ή ανακριβών στοιχείων, η παρασιώπηση ή απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων
– Τη δυνατότητα προηγούμενης ακρόασης του υπαλλήλου να εκφράσει τις θέσεις του ενώπιον του κλιμακίου ελέγχου και του ΑΣΕΠ
– Το δικαίωμα του ΑΣΕΠ να αναπέμψει το πόρισμα στο κλιμάκιο ελέγχου αν θεωρήσει ότι δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη η έκθεση
– Την υποχρέωση του αρμοδίου για το διορισμό όργανο να εκδώσει αμελλητί πράξη με την οποία διαπιστώνεται η αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής σχέσης και η κατάργηση της θέσης, σε περίπτωση που το ΑΣΕΠ κρίνει ότι στο πρόσωπό του δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις μετατροπής της σχέσης εργασίας με υπαιτιότητα του υπαλλήλου
– Τη σύνταξη συγκεντρωτικής έκθεσης από το ΑΣΕΠ προκειμένου να κωδικοποιηθούν τα συμπεράσματα και να υπάρξει συνολική αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης
Μετά την υπογραφή της απόφασης, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά: «Ψηφίσαμε πρόσφατα στη Βουλή τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η διαδικασία αυτή με την έκδοση της σχετικής απόφασης προχωράει κανονικά. Οφείλουμε να ελέγξουμε το σύνολο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έχουν μετατραπεί σε αορίστου, προκείμενου να διαλύσουμε οποιαδήποτε σκιά μπορεί να πλανάται ότι αυτές οι μετατροπές δεν έγιναν με σύννομο τρόπο. Το οφείλουμε όχι μόνο στη σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά  και στη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων και ικανών δημοσίων υπάλληλων».


aftodioikisi.gr

Τέλος στις επιστροφές φόρου λόγω …ΕΝΦΙΑ


Οι επιστροφές φόρου εισοδήματος, που δεν έχουν ακόμη εισπράξει χιλιάδες φορολογούμενοι θα συμψηφίζονται πλέον με τις επόμενες μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.
Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ που λήγουν στα τέλη των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2014 και Ιανουαρίου 2015, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» θα αφαιρούνται, από τις υπηρεσίες της ΓΓΔΕ, από τα ποσά των επιστροφών φόρου που δικαιούνται οι φορολογούμενοι το συνολικό ποσό των επόμενων μηνιαίων δόσεων του ΕΝΦΙΑ και μόνο εάν μετά την αφαίρεση αυτή υπολείπεται κάποιο από το ποσό θα το επιστρέψουν στους δικαιούχους.
Στην ουσία σε όσες περιπτώσεις οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ είναι μεγαλύτερες από τις επιστροφές φόρου εισοδήματος που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, ολόκληρα τα ποσά των επιστροφών θα κατάσχονται από τις υπηρεσίες της ΓΓΔΕ για την άμεση εξόφληση του συνόλου των υπολειπόμενων δόσεων του ΕΝΦΙΑ.

aftodioikisi.gr