Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εννιάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου και στους πατέρες


Άδεια ανατροφής τέκνου διάρκειας εννέα μηνών θα μπορεί να χορηγείται πλέον και στους πατέρες  με την αλλαγή του νόμου για τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων και κατόπιν οδηγιών της ΕΕ και του Συνηγόρου του Πολίτη ώστε να καταργηθούν οι διακρίσεις και να υπάρξει κατεύθυνση προς την ισότητα των φύλων.
Πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στον Συνήγορο για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης άδειας ανατροφής παιδιού και άλλων σχετικών διευκολύνσεων σε υπαλλήλους με οικογενειακές υποχρεώσεις, με βάση τον υπαλληλικό κώδικα. Η Αρχή, ήδη από το 2010, είχε αποστείλει προς το ΥΠΔΜ πόρισμα για την άμεση διάκριση λόγω φύλου σε βάρος των πατέρων ανηλίκων, δικαιούχων άδειας ανατροφής του άρθρου 53 του ΥΚ. Το Υπουργείο ανταποκρίθηκε στις προτάσεις του Συνηγόρου και εξέδωσε:
  • Το ν. 4210/2013, άρθρο 6, με το οποίο αφενός κατήργησε την υφιστάμενη άμεση διάκριση λόγω φύλου σε βάρος των πατέρων στον ΥΚ και αφετέρου χορήγησε ένα επιπλέον εξάμηνο αδείας ανατροφής στους γονείς διδύμων και πολυδύμων, για κάθε τέκνο πέραν του ενός.
  • Εγκύκλιο, με την οποία, χορηγείται πλήρες 9μηνο στους πατέρες όταν η μητέρα εργάζεται με μερική απασχόληση ή με διακεκομμένες συμβάσεις.
  • Έγγραφο σύμφωνα με το οποίο, εάν εργαζόμενη δεν εξαντλήσει την κανονική ετήσια άδεια ενός εργασιακού έτους, λόγω χρήσης αδειών μητρότητας και ανατροφής, μπορεί να μεταφέρει το υπόλοιπο της αδείας στο επόμενο εργασιακό έτος.
Τι αναφέρει ο νέος νόμος
Με την έναρξη ισχύος της εν λόγω διάταξης δίδεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στον πατέρα δημόσιο υπάλληλο να κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της συνεχόμενης μετ’ αποδοχών άδειας ανατροφής τέκνου σε περίπτωση που η σύζυγός του δεν εργάζεται. Η ως άνω διάταξη θεσπίστηκε όχι μόνο σε συμμόρφωση προς το δίκαιο της ΕΕ (ιδίως Οδηγία 2006/54/ΕΚ) αλλά και προς αποκατάσταση του αισθήματος ισότητας και ισονομίας καθώς πρόκειται για ένα αυτονόητο γονεϊκό δικαίωμα του πατέρα δημοσίου υπαλλήλου, το οποίο πρέπει να χορηγείται υπό τους ίδιους όρους με εκείνους που διέπουν τη χορήγησή του στη μητέρα δημόσιο υπάλληλο (Εισηγητική έκθεση ν. 4210/2013).
Διευκρινίζεται ότι, με την έναρξη ισχύος του νόμου, ο πατέρας δημόσιος υπάλληλος δικαιούται των διευκολύνσεων του μειωμένου ωραρίου ή της συνεχόμενης μετ’ αποδοχών άδειας ανατροφής τέκνου, ανάλογα με την ηλικία του τέκνου του και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 53 του Υ.Κ., ανεξαρτήτως του αν η σύζυγός του απασχολείται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση μίσθωσης έργου σε φορέα του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα όπως επίσης και στην περίπτωση που απασχολείται με σύμβαση μερικής απασχόλησης.
Στις ως άνω περιπτώσεις αν η σύζυγος του υπαλλήλου έκανε, κάνει ή θα κάνει χρήση όμοιων διευκολύνσεων ανατροφής τέκνου, ο σύζυγος υπάλληλος δικαιούται να κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της συνεχόμενης άδειας ανατροφής κατά το υπολειπόμενο μέρος.
Συναφώς υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υιοθέτησε την άποψη ότι η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας του άρθρου 142 του Ν. 3655/2008 δεν αποτελεί όμοια διευκόλυνση με το μειωμένο ωράριο ή τη συνεχόμενη μετ΄ αποδοχών άδεια για την ανατροφή τέκνου
Πηγή: dikaiologitika.gr
aftodioikisi.gr

Οι αλλαγές στους μισθούς των ενστόλων (πίνακας)


Κέρδη και ζημίες μετρούν οι ένστολοι, αναμένοντας να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ με βάση την οποία, οι μισθολογικές αποδοχές τους θα επανέλθουν στο καθεστώς προ της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, δηλαδή στα επίπεδα πριν την 1η Αυγούστου 2012.
Με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του ΣτΕ επηρεάζονται περίπου 268.500 ένστολοι, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», και ειδικότερα 80.000 των Ενόπλων Δυνάμεων, 53.00 της ΕΛ.ΑΣ., 8.000 πυροσβέστες, 7.500 λιμενικοί και 120.000 απόστρατοι όλων των σωμάτων ασφαλείας.
Οι κατηγορίες αυτές θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται σημαντικά ενώ σε περίπτωση που ισχύσει η αναδρομική επιστροφή ποσών θα έχουν ακόμα μεγαλύτερα οφέλη. Ενδεικτικό είναι πως για τους 80.000 υπηρετούντες των Ενόπλων Δυνάμεων έχει υπολογιστεί πως η αναδρομική επιστροφή θα φτάσει τα 120 εκατ. ευρώ.
Αυξήσεις από 2,3% έως 12% αναμένεται να δουν στις μηνιαίες αποδοχές τους οι αστυνομικοί.
Δείτε τον σχετικό πίνακα:
aftodioikisi.gr

Προγράμματα επιμόρφωσης για στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης


Την υλοποίηση 782 πιστοποιημένων προγραμμάτων επιμόρφωσης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης, προχωρά το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης για την επιμορφωτική περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2014.
Όπως έγινε γνωστό, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους τομείς ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και νέων τεχνολογιών, καθώς και σε θέματα οικονομίας και δημοσιονομικής πολιτικής.
Ειδικότερα, το 60,6% από το σύνολο των δράσεων πρόκειται να διεξαχθεί στην Αθήνα, το 24,4% στηΘεσσαλονίκη και το υπόλοιπο 15% σε άλλες πόλεις της περιφέρειας.
Όπως επισημαίνεται από το Εθνικό Κέντρο, τα επιμορφωτικά προγράμματα προέκυψαν μετά από ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών και υποβολή αντίστοιχων σχεδίων εκπαίδευσης με τη συνεργασία υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου, ενώ συμβαδίζουν με τη διοικητική μεταρρύθμιση και τις προτεραιότητες στην εφαρμογή των δημοσίων πολιτικών.

aftodioikisi.gr

Γ. Μιχελάκης: Δεν θα υπάρξει, τελικά, αναβολή στις εκλογές ΟΤΑ – κανονικά 18 & 25 Μαΐου


Ο Γιάννης Μιχελάκης που έχει κάνει άνω –κάτω την κυβέρνηση και τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης αρχικά με το εκλογικό σύστημα και στη συνέχεια με τις ημερομηνίες για  τις εκλογές ΟΤΑ, επιχείρησε να κλείσει πριν από λίγο ένα θέμα που άνοιξε μόνος του και το οποίο, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, «έπαιξε» ξανά τις τελευταίες ημέρες
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο βήμα fm τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών οι οποίες, όπως είπε, θα γίνουν στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί: Δηλαδή, στις 18 και 25 Μαΐου. «Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Το μυαλό μου τώρα, εδώ που είμαι, έχει να κάνει με άλλα. Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Όλα θα γίνουν κανονικά (σ.σ. στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί)», είπε χαρακτηριστικά
Πάντως, για να κλείσει οριστικά το θέμα της ημερομηνίας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ο κ. Μιχελάκης θα πρέπει είτε να περάσει από τη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση είτε να καταρτίσει Προεδρικό Διάταγμα.  Γεγονός που αναμένεται να πυροδοτήσει τις ήδη σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και πολλών δημάρχων. 

aftodioikisi.gr

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (ΚΠΕ) σας ενημερώνει ότι στις 29 Ιανουαρίου ξεκινά ο τρίτος κύκλος της Ομάδας Ψυχαγωγίας «Σβούρα», με τίτλο : «Ένας πολύχρωμος κόσμος»


Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών.
Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, βιωματικά παιχνίδια, μουσική, κίνηση, και γνωριμία με υλικά, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να αλληλεπιδράσουν και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τις ικανότητές τους. Επίσης, σε κάποιες συναντήσεις τα μέλη της «Σβούρας» πρόκειται να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δράσεις και να επισκεφτούν χώρους ψυχαγωγίας.
Οι μικροί μας φίλοι εκτός από την ευκαιρία για χαρούμενες στιγμές, στα πλαίσια της "Σβούρας" θα ωφεληθούν από τη συμμετοχή τους σε ομαδικές δραστηριότητες και θα βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην αυτοέκφραση.
Η δράση της «Σβούρας» περιλαμβάνει 4 κύκλους. Ο κάθε κύκλος, είναι ανεξάρτητος και αποτελείται από 7 συναντήσεις με διάρκεια 1,5 ώρας η κάθε μία. Η σύνθεση των ομάδων θα διαμορφωθεί ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.
Στα πλαίσια του κάθε κύκλου θα πραγματοποιούνται 2 ομάδες ανά εβδομάδα (προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά το δυνατόν οι διαφορετικές προτιμήσεις των ενδιαφερομένων ως προς τη μέρα):
η α΄ ομάδα κάθε Δευτέρα 18:00-19:30
η β΄ ομάδα κάθε Τετάρτη 18:00-19:30
Για αυτόν τον κύκλο η πρώτη συνάντηση κάθε ομάδας (Τετάρτη 29/1 και Δευτέρα 10/2) θα είναι ανοιχτή για όλα τα παιδιά που θέλουν να έρθουν.

Την ομάδα θα συντονίζουν οι:
Μαρία Λαδάκη, ψυχολόγος,
Έφη Βήλλου, μουσικοθεραπεύτρια
Σταυρούλα Κώττη, ειδική εκπαιδευτικός.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνείστε στο 2271020000.

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενημερώνει τους δικαιούχους βιοκαλλιεργητές των νήσων Λέσβου και Λήμνου της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία – Νέα Ένταξη» που υπέγραψαν σύμβαση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ότι θα πρέπει άμεσα να υποβάλουν δήλωση εφαρμογής για το έτος 2012, σε συνεργασία με τους γεωπόνους συμβούλους τους, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση για τη χρονιά αυτή.

   Η περίοδος υποβολής των δηλώσεων εφαρμογής 2012 ορίζεται από την Τετάρτη   29-1-2014 έως και την Τρίτη 25-2-2014.


   Για πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, οδός Καραντώνη 2, Γραφείο 5, τηλ. 2251046661.

2.809 μόνιμες θέσεις προσωπικού σε Φορείς του Δημοσίου


2.809 μόνιμες θέσεις προσωπικού σε Φορείς του Δημοσίου
Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για 2.809 προσλήψεις μονίμου προσωπικού σε Φορείς, 7 Υπουργείων (Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας & Αιγαίου και Οικονομικών).

Αναλυτικά, με νέο διαγωνισμό θα προληφθούν:
  • 200 μηχανικοί και ελεγκτές στο Μετρό.
  • 150 δόκιμοι λιμενοφύλακες στο Λιμενικό Σώμα.
  • 500 ιατροί σε Νοσοκομεία.
Μέσω της "κινητικότητας" θα απορροφηθούν, επίσης, 331 Σχολικοί Φύλακες, ως βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό στα Νοσοκομεία, ενώ από πίνακες επιλαχόντων παλαιοτέρων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν 200 γραμματείς στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, 300 εφοριακοί στο Υπουργείο Οικονομικών, 200διοικητικοί υπάλληλοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και 328 στα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Τέλος, από τις λίστες του ΟΑΕΔ προστατευόμενων ατόμων θα γίνουν 600 προσλήψεις στους Ο.Τ.Α.

200 μηχανικοί και ελεγκτές στο Μετρό

Οι προσλήψεις θα αφορούν ηλεκτροδηγούς, ελεγκτές και τεχνικό προσωπικό.

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να «φτάσει» στο ΑΣΕΠ το σχετικό αίτημα για την πρόσληψη των 200 νέων υπαλλήλων στο Μετρό.

150 δόκιμοι λιμενοφύλακες στο Λιμενικό Σώμα

Πρόκειται για δύο νέες προκηρύξεις για 60 δόκιμους υπαξιωματικούς και 90 δόκιμους λιμενοφύλακες στο Λιμενικό Σώμα.

Οι υποψήφιοι / ες για τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ. πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της Χώρας και να μην έχουν υπερβεί το 26ο έτος της ηλικίας τους.

Η δημοσίευση των ανωτέρω προκηρύξεων αναμένεται από μέρα σε μέρα. 

500 ιατροί σε Νοσοκομεία

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ άλλες τόσες θα γίνουν και στο β' εξάμηνο του 2014.

331 Σχολικοί Φύλακες ως βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό στα Νοσοκομεία

Εντός των προσεχών ημερών θα ακολουθήσει η σχετική ανακοίνωση για την υποβολή των αιτήσεων από τους Σχολικούς Φύλακες, που έχουν τεθεί σε καθεστώς "διαθεσιμότητας", όπως έχει ανακοινώσει και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

200 γραμματείς στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Στην «τελική ευθεία» βρίσκεται η προκήρυξη για την πρόσληψη νέων διοικητικών υπαλλήλων στα Δικαστήρια της Χώρας.

Συγκεκριμένα, αφορούν 60 άτομα Κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) κλάδου γραμματέων και 140 άτομα Κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) κλάδου γραμματέων.

300 εφοριακοί στο Υπουργείο Οικονομικών

Θέμα ημερών είναι η δημοσίευση της προκήρυξης για 300 εφοριακούς στο Υπουργείο Οικονομικών από πίνακες επιλαχόντων του ΑΣΕΠ.

Οι νέοι αυτοί υπάλληλοι αυξημένων προσόντων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης θα στελεχώσουν την Ελεγκτική Υπηρεσία, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, τον έλεγχο για την ορθή εφαρμογή αυτής και την είσπραξη εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού. 

200 διοικητικοί υπάλληλοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ & 328 στα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών

Από την «δεξαμενή» των επιτυχόντων της 8Κ/2008 και της 9Κ/2008 θα καλυφθούν 528 θέσεις σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών.

Για τις 328 θέσεις στα Κ.Ε.Α.Ο. έχει γίνει η σχετική κατανομή και αναμένεται ο διορισμός του νέου προσωπικού από τους επιτυχόντες των 8Κ/2008 και 9Κ/2008.

Με την ίδια διαδικασία θα γίνουν και οι 200 προσλήψεις στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η πρόσληψη γίνεται κατά τη σειρά του σχετικού πίνακα κατάταξης, μετά την ολοκλήρωση του διορισμού όλων των επιτυχόντων του διαγωνισμού της υπ' αριθμ. 8Κ/2008 προκήρυξης του ΑΣΕΠ, στις κενές οργανικές θέσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

600 προσλήψεις στους Ο.Τ.Α.

Σε Δήμους & Περιφέρειες θα διοριστούν τα άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι και παιδιά πολυτέκνων, που είχαν επιτύχει σε προκηρύξεις προηγούμενων ετών, αλλά δεν είχαν τοποθετηθεί, λόγω της αναστολής διορισμών σε Δήμους και Περιφέρειες έως το 2016.

Οι διοριστέοι πρέπει να υποβάλουν στις Δ/νσεις Προσωπικού των Ο.Τ.Α., μέσα σε 10 ημέρες από την ενημέρωσή τους, δήλωση στην οποία θα αναφέρουν τυχόν αλλαγή των τυπικών προσόντων που κατέχουν καθώς και την περίπτωση επιθυμίας αλλαγής του Νομού στον οποίο έχουν τοποθετηθεί, λόγω μεταβολής των βιοτικών τους συμφερόντων (η δήλωση θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά / πιστοποιητικά για την απόδειξη των δηλωθέντων).

Επίσης, υπεύθυνη δήλωση υποβάλλουν κι όσοι από τους επιτυχόντες επιθυμούν να διοριστούν στον αρχικό Φορέα που τοποθετήθηκαν.  

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

epoli.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ , ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΙΟΥ

Ο Κωστής Μουσουρούλης μετά από ενημέρωσή του από το ΤΑΙΠΕΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Κ. Μανιατόπουλο, ενημερώθηκα ότι το Δ.Σ. του Ταμείου αποφάσισε πρόσφατα να μην συμπεριληφθούν στην περίμετρο της παραχώρησης τα ‘‘προαιρετικά’’ αεροδρόμια στις δύο ομάδες. Συνεπώς το αεροδρόμιο της Χίου δεν θα παραχωρηθεί, καθώς βγαίνει εκτός της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ.  Έχω ήδη κάνει συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και επαφές με τον ίδιο τον Υπουργό, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ώστε να συνεχίσει η διαδικασία για την ολοκλήρωση ως δημόσιο έργο και να μη χαθεί χρόνος θέτοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ενεργειών και των έργων που απαιτούνται για την αναβάθμιση του αεροδρομίου».

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων το Νοέμβριο του 2011, το αεροδρόμιο Χίου είχε συμπεριληφθεί στα 37 προς παραχώρηση περιφερειακά αεροδρόμια. Το ΤΑΙΠΕΔ είχε συμπεριλάβει το αεροδρόμιο στα προαιρετικά (add ons) της Β’ ομάδας του διαγωνισμού. Εντωμεταξύ είχαν συντελεσθεί οι απαλλοτριώσεις μέσω εθνικών πόρων και είναι υπό ολοκλήρωση μελέτη της ΥΠΑ για την αναδιαρρύθμιση και επέκταση του κτιρίου εξυπηρέτησης επιβατών και την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων του έργου. Τέλος, υπάρχει εγγεγραμμένος προϋπολογισμός στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το αεροδρόμιο Χίου που ανέρχεται σε 4,7 εκ. Ευρώ, από τους πόρους που είχαν εξασφαλιστεί το 2012 από το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων.

Κ. Μητσοτάκης: «Η αξιολόγηση του 15% δεν αφορά τις "διαθεσιμότητες" του '13»


Κ. Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση του 15% δεν αφορά τις διαθεσιμότητες του 13
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την ποσόστωση (25% - 60% - 15%) στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, μιλώντας στο kontra, ξεκαθάρισε πως, το 15% των δημοσίων υπαλλήλων, που θα βαθμολογηθεί από 1 έως 6 - όπως προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα - δεν θα τεθεί σε "διαθεσιμότητα" ή πολύ περισσότερο σε απόλυση.

«Ξεκαθαρίζω πως, το 15% των δημοσίων υπαλλήλων δεν αφορά τις "διαθεσιμότητες" του 2013» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του επικείμενου Ν/Σ, το 25% των Δημοσίων Υπαλλήλων θα αξιολογείται με βαθμούς 9 και 10, το 60% με βαθμούς 7 και 8 και το υπόλοιπο 15% με βαθμούς από 1 έως 6.


epoli.gr

Μήνυμα του συλλόγου Δ/Ν Χίου για τη μάχη ακύρωσης της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης


Β΄ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
Γ΄ Νόμος 1566/85 Αρθρο39 ΣΤ΄ Σύλλογοι Διδασκόντων
Α΄ Μήνυμα του συλλόγου Δ/Ν Χίου για τη μάχη ακύρωσης της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης
Εξελίσσεται θετικά, πέραν των προσδοκιών μας, η καμπάνια του συλλόγου ενάντια στην αξιολόγηση.
Οι ενημερωτικές συναντήσεις σχολείο το σχολείο, οι συναντήσεις μας με τους Διευθυντές – Διευθύντριες-προϊσταμένες νηπιαγωγείων, το ότι δε διοργανώθηκαν-πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- μέχρι τώρα σεμινάρια, για την αυτοαξιολόγηση ,σε συνδυασμό με τις μαζικές ακυρώσεις των σεμιναρίων σε όλη τη χώρα λόγω των αποφασιστικών κινητοποιήσεων, η μαζικότατη ανταπόκριση των συναδέλφων στο κάλεσμα του συλλόγου για συλλογή υπογραφών, η δυναμική παρουσία στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και στη σύσκεψη των νηπιαγωγών (πάνω από 150 συναδέλφοι συνολικά), οι εκατοντάδες υπογραφές που έχουν συλλεχτεί μέσα σε μια μόνο εβδομάδα, μας δημιουργούν την πεποίθηση ότι στις επόμενες μέρες θα έχουν συλλεχθεί, σχεδόν καθολικά, οι υπογραφές από το σύνολο των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων του συλλόγου μας.
Η ενότητα, η μαζική συσπείρωση, των συναδέλφων γύρω από τις συλλογικές θέσεις και τα βήματα αντίστασης που χαράζουμε μας δείχνουν το δρόμο της συνέχισης αυτής της σημαντικής μάχης, στην οποία επιτυγχάνουμε  τους πρώτους στόχους που θέσαμε:
Δηλαδή, πρώτον η αξιολόγηση, η αυτοαξιολόγηση και οι αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές επιλογές είναι απονομιμοποιημένες στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεύτερον δίνουμε αποφασισμένοι τη μάχη για την ακύρωσή τους με όρους μαζικού κινήματος. 
Συνεχίζουμε με πείσμα και δύναμη, υλοποιούμε τα συλλογικά μέτρα για την ακύρωση στην πράξη της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης.
Επειδή είναι κοινός τόπος πως η μάχη αυτή είναι κρίσιμη για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης, συνεχίζουμε αποφασιστικά να υλοποιούμε, να στηρίζουμε όλα τα μέτρα και τα βήματα για την ακύρωσή της στην πράξη:
Συνεχίζουμε τις ενημερώσεις στα σχολεία και νηπιαγωγεία του συλλόγου και όπως προαναφέραμε ολοκληρώνουμε τη συλλογή των υπογραφών με καθολικό τρόπο.
Το Δ.Σ. θα ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε αίτημα περαιτέρω ενημέρωσης, συναδέλφων, συλλόγων διδασκόντων και σχολικών μονάδων.
Υλοποιούμε τα επιπρόσθετα υποστηρικτικά μέτρα που έχουμε ανακοινώσει σε συντονισμό με το εκπαιδευτικό κίνημα.
Επαγρυπνούμε και αν επιχειρηθεί η διεξαγωγή νέου σεμιναρίου για την αυτοαξιολόγηση, είτε είναι ρητά προσδιορισμένο ως τέτοιο είτε συγκεκαλυμμένα ενημέρωση των εκπαιδευτικών του σχολείου, ενεργοποιούμε την απόφαση του συλλόγου και της ΔΟΕ για στάση εργασίας, καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στο χώρο διεξαγωγής του και με αποφασιστικότητα το μπλοκάρουμε!
Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές σχολείων, προισταμένες νηπιαγωγείων και όλους τους συναδέλφους να κρατούν ενήμερο το σύλλογο για πιέσεις άμεσης δρομολόγησης της αυτοαξιολόγησης και  σε περίπτωση όπου κληθούν σχολικές μονάδες από τη διοικητική πυραμίδα να πραγματοποιήσουν συνεδριάσεις για τα ζητήματα αυτά, να ειδοποιηθεί αμέσως το Δ.Σ του συλλόγου μας.
Επόμενο σημαντικό βήμα: Δίνουμε τη μάχη σε κάθε σχολική μονάδα να μη στηριχτούν από κανέναν συνάδελφο και να μη συγκροτηθούν οι «ομάδες εργασίας» για την αυτοαξιολόγηση
Έχουμε ήδη ενημερώσει, αλλά είναι και καθολική εκτίμηση πως η  αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας είναι άρρηκτα και οργανικά δεμένη με τη διαδικασία της αξιολόγησης.
Η ίδια η εγκύκλιος της 10-12-2013, που την καθιστά υποχρεωτική, αναφέρει πως για φέτος η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου (ΑΕΕ) περνά μέσα από την αυτοαξιολόγηση του σχολείου.
Γι αυτό επείγονται να τη δρομολογήσουν φέτος, γιατί αποτελεί το Δούρειο Ίππο για την εφαρμογή της αξιολόγησης, την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου και τον μεγάλο διωγμό των εκπαιδευτικών
Πρόκειται για μια διαδικασία που, παρά τα «ήπια» λεκτικά σχήματα και τους χαμηλούς ενδεικτικούς στόχους δράσης της αυτοαξιολόγησης στην πρώτη χρονιά εφαρμογής (ιστοσελίδα σχολείου, εσωτερικός κανονισμός, λειτουργία συλλόγου διδασκόντων, σχέσεις με γονείς και μαθητική κοινότητα) με τα οποία προσπαθεί να υποκλέψει τη συναίνεση των μαχόμενων εκπαιδευτικών, επιχειρεί, μέσω της συγκρότησης «Ομάδων Εργασίας», την εκπόνηση «Σχεδίων Δράσης», τη «Γενική Εκτίμηση» της εικόνας του σχολείου- για την οποία θα μελετώνται « 15 Δείκτες Ποιότητας» σε  διαδικασία αυστηρού ελέγχου, που σύμφωνα με την εγκύκλιο απαιτεί διαρκείς συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων εκτός ωραρίου εργασίας, αλλά και την «Ετήσια Έκθεση Αξιολόγησης», να φορτώσει στους εκπαιδευτικούς όλα τα βάρη, τις ελλείψεις και τις ανεπάρκειες της εκπαιδευτικής πολιτικής, να δρομολογήσει το μοντέλο του κατακερματισμού, της  κατηγοριοποίησης  και της ταξικής διαφοροποίησης των σχολείων και να καταστήσει έτσι το χώρο της εκπαίδευσης σε μια ζούγκλα ανταγωνισμού.
Για αυτό η μάχη για να μην περάσει η αξιολόγηση είναι σημαντική!
Τη στιγμή λοιπόν, που υπάρχει μια τέτοιας έκτασης απονομιμοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων από την πλευρά των εκπαιδευτικών,
Τη στιγμή που όπως όλοι γνωρίζουμε ότι το Μάρτη (που λήγει το 8μηνο της διαθεσιμότητας), θα έχουμε τις πρώτες οριστικές απολύσεις στο χώρο της Β/θμιας εκπαίδευσης,
Τη στιγμή που για όλους μας το διακύβευμα είναι το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ένας συνάδελφος που θα συνδράμει τα σχέδια του Υπουργείου.
Δεν πρέπει και δε θα βρουν οπαδούς  ανάμεσά μας τα σχέδια για το μεγάλο διωγμό και τη διάλυση της  δημόσιας εκπαίδευσης.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου:
ΔΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.  ΔΕ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΙΣ «ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
Σας γνωρίζουμε ότι με βάση την εγκύκλιο κανείς εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται προσωπικά να συμμετέχει στις ομάδες εργασίας, άρα σε κάθε περίπτωση η απάντηση της σχολικής μονάδας πρέπει να  είναι: η μη δρομολόγηση της αυτοαξιολόγησης, επειδή δεν υπήρξε εθελούσια προσφορά εκπαιδευτικών του σχολείου για τη συγκρότηση και τη στελέχωση των ομάδων εργασίας που απαιτούνται για να τη διεξαγωγή της.
Αυτή η απάντηση, ως περιεχόμενο και όχι ως άκαμπτο λεκτικό σχήμα, πρέπει σε κάθε περίπτωση να δίνεται από τη σχολική μονάδα, αλλά μπορεί, κατά την κρίση του συλλόγου διδασκόντων, να είναι και η τυπική κατάληξη κάθε πρακτικού που μας ζητηθεί ή θα χρειαστεί να διατυπώσουμε για το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.
Ως σύλλογος Δασκάλων&Νηπιαγωγών Χίου ‘ο Αδαμάντιος Κοραής’ καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους τους συλλόγους  διδασκόντων να συνεχίσουμε με ενότητα , αποφασιστικότητα και συλλογική στάση αυτή τη σημαντική και κρίσιμη μάχη που θα καθορίσει το μέλλον της δημόσιας & δωρεάν εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών της και των παιδιών μας.

                                                                                    Το ΔΣ

Β΄ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του
......... Δημοτικού Σχολείου …………………. / ……. Νηπιαγωγείου …………………………,

Εκτιμά ότι   η επιβαλλόμενη αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση εκπαιδευτικού  δεν έχει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών οι οποίες πλαισιώνουν την εκπαιδευτική σχέση, ούτε την προσωπική ανατροφοδότηση και εξέλιξη του εκπαιδευτικού.
Οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας μπορούν να καλυφθούν από σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό των αναλυτικών προγραμμάτων,  υποστηρικτικά μέτρα με γενναία αύξηση των λειτουργικών δαπανών, με μόνιμους διορισμούς και κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών και  όχι από μια  αξιολόγηση τιμωρητική,   των απολύσεων και των ποσοστώσεων βαθμολογικής καθήλωσης, η οποία προβλέπει την κριτική του εκπαιδευτικού έργου για να κατηγοριοποιήσει σχολεία σε «καλά» και «κακά», για να βρίσκει το άλλοθι των απολύσεων.
Δεν είναι δυνατόν να μας κουνάει η Πολιτεία το δάκτυλο όταν έχουν χαθεί χιλιάδες ώρες από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, όταν παραμένουν σχολεία χωρίς πετρέλαιο, όταν οι δαπάνες για την εκπαίδευση βρίσκονται στο κατώτατο σημείο εδώ και δεκαετίες, ενώ για της περίφημη «αυτοαξιολόγηση- αξιολόγηση» δαπανώνται 3,5 εκατομμύρια ευρώ, αντί να δοθούν στα σχολεία!!
Το σχολείο που διαμορφώνεται, μέσω της  αξιολόγησης του Υπουργείου, υποβαθμίζει περαιτέρω τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά μας και έχει ως στόχο και ως αποτέλεσμα την επιπλέον συρρίκνωση των εργασιακών-μισθολογικών δικαιωμάτων μας αλλά και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών, όχι λόγω ανικανότητας αλλά λόγω απαιτήσεων οι οποίες υπαγορεύονται από λογιστικές λογικές των γνωστών σε όλους κέντρων.
Όμως η παιδεία δεν χτίζεται μόνο επάνω σε νούμερα. Εμείς δεν δεχόμαστε σχολεία πολλών ταχυτήτων, δεν δεχόμαστε ότι πρέπει υποχρεωτικά  εκπαιδευτικοί να μην είναι άριστοι, δεν δεχόμαστε τον κατακερματισμό του χώρου της εκπαίδευσης.
Δεν θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων, το δικαίωμα στη μόρφωση  πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά.
Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση την απόφαση του Συλλόγου μας και της ΔΟΕ εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη  αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, και δεν εκδηλώνουμε ενδιαφέρον να συγκροτήσουμε τις αντίστοιχες ομάδες εργασίας.
Α) Το παραπάνω σχέδιο είναι πρόταση δεν είναι «ευαγγέλιο» ο κάθε σύλλογος ας δει ως κυρίαρχο όργανο πώς θα δουλέψει το κείμενό του λεκτικά, πρέπει όμως στο διά ταύτα να καταλήγει στις δυο τελευταίες γραμμές.
Γ΄ Νόμος 1566/85 Αρθρο39 ΣΤ΄ Σύλλογοι Διδασκόντων
Β) Επειδή «πρόθυμα» διοικητικά στελέχη που έχουν συνταχθεί με το αντίπαλο στρατόπεδο να αντιπαλέψουν το μαχόμενο κλάδο και διαδίδουν στα σχολεία και Νηπιαγωγεία «περι πειθαρχικής ευθύνης ή περι υποχρεωτικότητας στελέχωσης των ομάδων αυτοαξιολόγησης»  εάν υπάρξουν πρακτικά Συλλόγων Διδασκόντων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΔΟΕ και του τοπικού Συλλόγου μας , σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων αποτελεί το συλλογικό όργανο για την χάραξη κατευθύνσεων… (Νόμος 1566/85 αρ. 39 παρ. στ3)
Επίσης  σας υπενθυμίζουμε και πάλι την εγκύκλιο της 10/12/2013/190089/Γ1.  
Ότι με βάση την εγκύκλιο κανείς εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται προσωπικά να συμμετέχει στις ομάδες εργασίας, άρα σε κάθε περίπτωση η απάντηση της σχολικής μονάδας πρέπει να  είναι: η μη δρομολόγηση της αυτοαξιολόγησης, επειδή δεν υπήρξε εθελούσια προσφορά εκπαιδευτικών του σχολείου για τη συγκρότηση και τη στελέχωση των ομάδων εργασίας που απαιτούνται για να τη διεξαγωγή της.

Το ΔΣ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 28/1/2014







Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες αύριο Τρίτη 28 Ιανουαρίου και από τα δυτικά, με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Πιο αναλυτικά:
 Τρίτη 28/1/14,
·                                 Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικά θυελλώδεις ανέμους, προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως την Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
·                                 Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μέτρα) της Δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου,
·                                 Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
·                                 Μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο.

·                                 Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές τηςΘράκης.

Όλα τα στοιχεία και οι αλλαγές στις συντάξεις του Δημοσίου


Όλα τα στοιχεία και οι αλλαγές στις συντάξεις του Δημοσίου
Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώθηκαν τα εξής άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία, σχετικά με τις εξελίξεις στο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου:
1Το μέτρο της προκαταβολής σύνταξης, το οποίο νομοθετήθηκε στα τέλη Απριλίου του 2013, έχει πλέον τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.
Προκαταβολή σύνταξης, τον Ιανουάριο του 2014, καταβάλλεται σε 13.637 υπαλλήλους του Δημοσίου.
Προκαταβολή σύνταξης, η οποία διευθετεί το διαχρονικό πρόβλημα του μισθοδοτικού κενού που αντιμετώπιζαν οι εξερχόμενοι από το Δημόσιο μέχρι τον οριστικό κανονισμό της σύνταξής τους.
2Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διευθέτησαν, εν πολλοίς, τις εκκρεμείς αιτήσεις και τις διαδικασίες απονομής συντάξεων με αποτέλεσμα να συντμηθεί ο χρόνος απονομής σύνταξης στους δικαιούχους.
Συγκεκριμένα, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει περιοριστεί σε 2 - 3 μήνες για τους Στρατιωτικούς και υπαλλήλους Σωμάτων Ασφαλείας, σε 4 - 5 μήνες για τους Πολιτικούς Υπαλλήλους και σε περίπου 6 μήνες για τους υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ. και ειδικών Κατηγοριών.
Ενδεικτικό της διαδικασίας που δομήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποτελούν οι αποχωρήσεις των Πολιτικών Υπαλλήλων, όπου παρότι το 2ο εξάμηνο του 2013 αποτέλεσαν το 80% των συνολικών ετήσιων αποχωρήσεων, εντούτοις δεν παρουσιάστηκε καθυστέρηση στην διαδικασία. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πολίτες που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με στοιχεία του Ιανουαρίου του 2014, ανέρχονται σε 448.746 άτομα, ενώ οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση των υπαγομένων στη συνταξιοδοτική προστασία του Ελληνικού Δημοσίου ανήλθαν σε 23.466, για το χρονικό διάστημα από 01.01.2013 έως 31.12.2013.
Συνολικά, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, μεσοσταθμικά, βρίσκεται στους 4 - 5 μήνες, από 11 - 12 μήνες, που ήταν το καλοκαίρι του 2012.
3Συνεχίζεται, με εντατικούς ρυθμούς, η διαδικασία εξακρίβωσης των πραγματικά δικαιούχων συνταξιούχων, αξιοποιώντας τα στοιχεία της απογραφής που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012.
Με βάση τα στοιχεία της εν λόγω διαδικασίας, μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2014:
· Οι μη απογραφέντες συνταξιούχοι του Δημοσίου ανέρχονταν σε 1.373, στους οποίους έχει διακοπεί η καταβολή της σύνταξής τους.
Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα για τον εντοπισμό, περίπτωση προς περίπτωση, των μη καταγραφέντων συνταξιούχων.
· Κατά τη διαδικασία της απογραφής, προέκυψε ότι, σε 2.658 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει, η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά το θάνατό τους και για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
- Το ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων ανέρχονταν σε 42,8 εκατ. ευρώ.
- Ύστερα από την αναζήτηση των αρμοδίων Υπηρεσιών έχει ανακτηθεί το ποσό των 29,9 εκατ. ευρώ με τους παρακάτω τρόπους:
    • 20,6 εκατ. ευρώ αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς των συνταξιούχων, μέσω ΔΙΑΣ.
    • 9,3 εκατ. ευρώ, εν μέρει επιστράφηκαν με διπλότυπο είσπραξης εκ μέρους των συνδικαιούχων του λογαριασμού(1,9 εκατ. ευρώ) και εν μέρει καταλογίσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ εις βάρος των συνδικαιούχων των λογαριασμών των θανόντων συνταξιούχων ή των κληρονόμων τους (7,4 εκατ. ευρώ).
- Για το υπόλοιπο ποσό των 12,9 εκατ. ευρώ, συνεχίζεται η αναζήτηση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καθώς και η παραπομπή στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από την διαδικασία της καταγραφής ανέρχεται σε 989.604 ευρώ ανά μήνα.
4Έχει τεθεί σε λειτουργία, η διαδικτυακή πύλη (portal) με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και την προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας.
Μέσω του εν λόγω portal οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν ήδη τη δυνατότητα υπολογισμού της σύνταξής τους και, από 01.01.2013, παρακολούθησης της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησής τους, ενώ προοπτικά θα τεθούν στην διάθεση των πολιτών και άλλες υπηρεσίες.
Η εντατικοποίηση της προσπάθειας, μέσω της βελτίωσης της εξυπηρέτησης του πολίτη, και η αυτοματοποίηση της διαδικασίας απονομής συντάξεων αποτελούν τους άμεσους στόχους για το προσεχές χρονικό διάστημα». 

epoli.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΡΟΜΟΥ




Η Περιφερειακή Ενότητα  Χίου ανακοινώνει ότι o δρόμος από περιφερειακή οδό Καστρομηνά  προς Κόρης Γεφύρι και πρώην ΧΑΔΑ Δ. Χίου ( σκουπιδότοπο) θα παραμείνει κλειστός από Τρίτη  28-01-2014 έως και Τετάρτη   05-02-2014, λόγω εργασιών που εκτελούνται στα πλαίσια του έργου: «Υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης κατασκευής του φράγματος ¨Κόρης Γεφύρι¨Νήσου Χίου» 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Θέμα : ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.
Έχει για άλλη μια φορά ξεχειλίσει η αγανάκτηση σε γονείς και εκπαιδευτικούς λόγω των απαράδεκτων ελλείψεων προσωπικού που έχουν δημιουργηθεί σε 5 τουλάχιστον σχολεία του νησιού μας, τα οποία είναι στην ύπαιθρο με ό, τι αυτό σημαίνει  για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Ενώ τους είχε αποσταλεί από την αρχή ο προγραμματισμός για άδειες λοχείας και άλλες ανάγκες οι ιθύνοντες του υπουργείου κώφευαν , αφού έχουν να ασχοληθούν με πιο σημαντικά… να  ξοδέψουν 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να μας αξιολογήσουν.
Ποιοι;;; Αυτοί που έχουν φέρει αυτή την κατάντια στα σχολεία μας.
Οι προτεινόμενες λύσεις από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας προσωρινού χαρακτήρα, αποτελούν μπαλώματα και επιτείνουν τα προβλήματα.
Ζητάμε  εδώ και τώρα να καλυφθούν τα κενά και να διατεθούν στη δ/νση πρωτοβάθμιας δύο δάσκαλοι και μία Νηπιαγωγός για να έχουν το δικαίωμα οι συνάδελφοί μας να αρρωστήσουν, αφού  και αυτό απαγορεύεται.

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γραμματέας


Αμπαζής Γιώργος                                                            Τσίγκος Στέφανος