Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΛΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ




Προς: κα. Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου

Κοιν:1. κ. Εισαγγελέα Χίου
         2. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
                κ. Ρακιτζή
         3. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου
4. ΜΜΕ
                                                                                                Χίος 24 Ιανουαρίου 2014
Κυρία  Πρόεδρε,

Το τελευταίο διάστημα έχει πάρει  διαστάσεις επιδημίας ,είτε ο Δήμος είτε τα νομικά του πρόσωπα, ΔΗΚΕΧ, Νομικό πρόσωπο  Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, Λιμενικό Ταμείο, ΔΕΥΑΝΧ, να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις  με τις αποκαλούμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».
Το είδος των συμβάσεων και το περιεχόμενό του ς παραπέμπουν  φωτογραφικά  σε εξυπηρέτηση  ιδιοτελών  συμφερόντων  σε πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα -τρεις συμβάσεις  αφορούν  στην ίδια ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.- και αμέσως  και σαφώς καταργούν  κάθε αξιοκρατία  στις προσλήψεις , αφού γίνονται  από τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και όχι  με διαδικασίες και όρους ΑΣΕΠ.
Ενδεικτικά αναφέρουμε  ότι η Προγραμματική σύμβαση  που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο προέβλεπε  80.000€  συμμετοχή  του Δήμου  και 114,60 € του ετέρου συμβαλλόμενου, ασχέτως αν μετά την κατακραυγή αποσύρθηκε.
Όλη αυτή η κατάσταση μπροστά και στην προεκλογική  περίοδο είναι σκανδαλώδης , παραπέμπει  σε πολιτική διαπλοκή  και ζημιώνει κατάφορα τον χιώτικο λαό  από τη στιγμή  που το δημόσιο χρήμα σπαταλιέται  σε αντικείμενα  που καλύπτονται από τον Δήμο  και τις υπηρεσίες του, ενώ πρόκειται  για χρήματα που  μαζεύονται με τον ιδρώτα  και αίμα του λαού μας.

Σας καταγγέλλουμε  αυτή την κατάσταση , ζητάμε  να πράξετε τα δέοντα , ώστε να επιστραφούν πίσω αυτές οι συμβάσεις  και σας ζητάμε να περιφρουρήσετε  τα συμφέροντα ενός λαού που χειμάζεται  για να στήνουν πανηγύρια  στο σβέρκο του Δημοτική Αρχή και κύκλος ιδιωτών. Άλλωστε  αυτό θεωρούμε είναι και  το καθήκον σας.

Με εκτίμηση
Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μάρκος Σκούφαλος         ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Κλεάνθη Κωστάλα
Στέλλα Αμπαζή

Σταύρος Βαρβάκης