Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News. ο ανασχηματισμός πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρος εξαιτίας και της δημοσκοπικής καταβαράθρωσης της συγκυβέρνησης! Τρεις παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο: εξελίξεις στην οικονομία, η συμφωνία με την τρόικα και η εκταμίευση της δόσης.

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι το κλειδί με το οποίο θα «ξεκλειδώσει» ο ανασχηματισμός. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Γ. Στουρνάρας θα πάρει τη θέση του Γ. Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς η θητεία του ολοκληρώνεται τον Μάιο.

Αν γίνει αυτό, τον Γ. Στουρνάρα είναι πιθανό να αντικαταστήσει ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτή την περίπτωση αναπληρωτής του θα είναι ο συνεργάτης του Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Εκτός από τον πρωθυπουργό, δύο υπουργικά ονόματα ακούγονται έντονα το τελευταίο διάστημα: του Νίκου Δένδια, που έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους πως επιθυμεί να φύγει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει και «εσωτερική αναβάθμιση» με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα.

Ήδη είναι κενή υπουργική θέση, αυτή του Σταύρου Καλαφάτη που είναι υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Πάντως, σημειώνει η εφημερίδα, όποτε κι αν γίνει ο ανασχηματισμός, στην κυβέρνηση φαίνεται να μπαίνουν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μάκης Βορίδης.

defencenet.gr

ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΑΠΟ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ




Δυσάρεστο αιφνιδιασμό για εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και τις τσέπες τους επεφύλαξε με δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις 20 Μαρτίου και μετά, για κάθε επίσκεψη σε ιατρό των μονάδων υγείας του νέου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να πληρώνει πέντε ευρώ.
Επισημαίνεται ότι μέχρι τώρα η εξέταση των ασφαλισμένων από ιατρούς στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ γινόταν εντελώς δωρεάν.
Η εξέλιξη αυτή επιφέρει σημαντικό κόστος, ιδιαίτερα για τους τακτικότερους ασθενείς, κυρίως ηλικιωμένους και δη χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι, αν και έχουν πληρώσει επί δεκαετίες ασφαλιστικές εισφορές, θα επιβαρύνονται και με σημαντικό κόστος κάθε χρόνο για την εξέταση τους από ιατρούς.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, με τα πέντε ευρώ της κάθε επίσκεψης των ασφαλισμένων στο ιατρικό προσωπικό των μονάδων υγείας του ΠΕΔΥ θα καλύπτεται το κόστος για την δωρεάν εξέταση ανασφάλιστων συμπολιτών μας, κάτι που δεν ίσχυε όσο παρείχε ιατρικές υπηρεσίες ο ΕΟΠΥΥ.
πηγη