Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΣ




Τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους συνταξιούχων που λειτουργούν ανά την Ελλάδα, επιχειρεί να ενώσει το Δίκτυο των Συνταξιούχων που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο περίπου.
Στο Δίκτυο μπορούν να ενταχθούν συνταξιούχοι όλων των ταμείων, ανεξαρτήτως αν ανήκουν στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα. Κύριος σκοπός του οι δωρεάν συμβουλές σε αυτούς που θέλουν να μάθουν πότε θα πάρουν τις συντάξεις τους.
«Σκοπός μας δεν είναι να διαλυθούν οι Σύλλογοι. Απλώς εμείς κάναμε μία πρωτοβάθμια οργάνωση. Πρόκειται για ένα πανελλαδικό δίκτυο, του οποίου το προεδρείο θα εκλέγεται με την ψήφο του συνταξιούχου σε όλη την Ελλάδα. Πάμε να ενώσουμε όλους τους συνταξιούχους. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 2.743.000 συνταξιούχοι» εξηγεί ο πρόεδρος του Δικτύου, Νίκος Χατζόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Δεύτερος στόχος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, που αριθμεί ήδη 230.000 μέλη, είναι να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε υποψήφιους συνταξιούχους και μάλιστα δωρεάν. «Έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα, συνάδελφοι, πρώην εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά Ταμεία, η οποία παρέχει δωρεάν πληροφορίες σε αυτόν που θέλει να βγει στη σύνταξη», λέει ο κ.Χατζόπουλος.
Η διαδικασία είναι απλή. Ο υποψήφιος συνταξιούχος επικοινωνεί με το Δίκτυο, προσέρχεται στα γραφεία και συμπληρώνει ένα έντυπο, όπου αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του, δηλαδή από το όνομα και την ηλικία μέχρι τον αριθμό ενσήμων και άλλες απαραίτητες πληροφορίες, όπως είναι ο αριθμός των παιδιών. Η ομάδα του Δικτύου, μέσα σε 2-3 ημέρες απαντά στον υποψήφιο συνταξιούχο, ανεξάρτητα αν είναι στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα.
«Εμείς θεωρούμε ότι αυτή την παροχή θα έπρεπε να την δίνει το ασφαλιστικό Ταμείο», λέει ο πρόεδρος του Δικτύου και προσθέτει ότι «είναι άδικο οι υποψήφιο συνταξιούχοι να πρέπει να πληρώσουν μία ολόκληρη μελλοντική τους σύνταξη τους για να πάρουν μία απάντηση. Το έργο αυτό βέβαια είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί υπάρχουν περίπου 2000 διαφορετικές αποφάσεις συνταξιοδότησης».
Τρίτος στόχος του Ενιαίου Δικτύου είναι να εντοπίζει προβλήματα και λάθη στη λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος και να τα υποδεικνύει στις αρμόδιες υπηρεσίες και στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να γίνονται διορθωτικές κινήσεις.
Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει είτε τηλεφωνικά με το Δίκτυο στον αριθμό 2112153690, είτε προσερχόμενος στα γραφεία που βρίσκονται Αθανασίου Αξαρλιάν 3-5 και Βουλής, είτε μέσω του site στη διεύθυνση http://endisy.gr/.

ΕΞΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ



Έξτρα επίδομα παιδιού 44 ευρώ το μήνα δίνουν οι δήμοι σε γονείς Οι Διευθύνσεις των δήμων, κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων γονιών, καταβάλλουν μηνιαίο επίδομα 44 ευρώ σε ανήλικα παιδιά που στερούνται της πατρικής προστασίας μέχρι συμπληρώσεως του 16ου έτους της ηλικίας τους.

παραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή τους εν λόγω επιδόματος είναι το εισόδημα της οικογένειας να μην υπερβαίνει τα 235 ευρώ μηνιαίως, ενώ για κάθε ανήλικο επιπλέον μέλος της οικογένειας προσαυξάνετε κατά 20 ευρώ το ποσό του βοηθήματος. Οι ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο τμήμα επιδοματικής πολιτικής των δήμων στους οποίους κατοικούν, υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση προκειμένου να τους αποδοθεί το χρηματικό βοήθημα. Σχετικά με τα προαπαιτούμενα και τα απαραιτήτως προσκομιζόμενα στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία δικαιολογητικά ισχύουν τα ακόλουθα: Προϋποθέσεις: Το μηνιαίο επίδομα χορηγείται σε παιδιά έως 16 ετών εφόσον στερούνται πατρικής φροντίδας και προστασίας λόγω: 1) Θανάτου 2) Αναπηρίας 67% και άνω 3) Εγκατάλειψης 4) Φυλάκισης άνω των τριών μηνών 5) Στράτευσης 6) Τα εκτός γάμου τέκνα Δικαιολογητικά ανάλογα με την περίπτωση: 1) Αίτηση του ενδιαφερόμενου στο αρμόδιο τμήμα του δήμου 2) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 με την οποία ο ενδιαφερόμενος γονέας βεβαιώνει τα μέλη, με πλήρη στοιχεία τους που αποτελούν την οικογένεια του, την διεύθυνση κατοικίας, καθώς και το σύνολο των λαμβανομένων εισοδημάτων αν τυχόν υπάρχουν 3) Φωτοτυπίες ταυτοτήτων 4) Ληξιαρχική πράξη θανάτου (του πατέρα) 5) Βεβαίωση από τη στρατιωτική μονάδα όπου υπηρετεί, στην οποία θα αναγράφεται η πιθανή ημερομηνία απόλυσης. 6) Ιατρική γνωμάτευση από γιατρό κρατικού νοσοκομείου ή απόφαση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ή απόφαση άλλου ασφαλιστικού φορέα, στην οποία θα αναγράφονται το ποσοστό αναπηρίας του πατέρα και το χρονικό διάστημα της αναπηρίας. 7) Βεβαίωση φυλακών (με πιθανή ημερομηνία αποφυλάκισης) 8) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 9) Πιστοποιητικό εγκατάλειψης: απόφαση διαζυγίου απόφαση επιμέλειας των παιδιών (επικυρωμένο αντίγραφο) απόφαση διατροφής  Μετά την υποβολή της αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, το αρμόδιο τμήμα του δήμου στο οποίο κατατίθεται το αίτημα προβαίνει σε έλεγχο. Παράλληλα πραγματοποιείται έρευνα από κλιμάκιο της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου ώστε να βεβαιωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένεια (οικονομικά, βιοποριστικά). Κατόπιν των προαπαιτούμενων ελέγχων και εφόσον ολοκληρωθούν, εκδίδεται απόφαση καταβολής της μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης και η έναρξης παροχής του βοηθήματος είναι η ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

www.dikaiologitika.gr