Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΛ : ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΝΕΛ: Νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο

Την κα Βασιλική Βάλβη του Μιχαήλ όρισε ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου, κατά την συνεδρίασή του της 23.09.2013.

e-nautilia.gr

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ


Κάλεσμα σε σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ απευθύνουν πέντε ναυτεργατικά σωματεία και η επιτροπή ανέργων ναυτεργατών, προκειμένουν να καθορίσουν τη στάση τους στη κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται εν’ όψει της χειμερινής περιόδου στη ναυτιλία και να προετοιμάσουν το συλλαλητήριο της 5ης Οκτωβρίου.

Η σύσκεψη θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου και τα σωματεία που την καλούν είναι: ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρεται:

«Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

Μετά από 4 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης και αλλεπάλληλων αντιλαϊκών πακέτων, υπάρχει αρκετή εμπειρία για συμπεράσματα. Σήμερα, τα νέα αντεργατικά μέτρα που βρίσκονται επί θύρας, κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της συμμετοχής των ίδιων των εργαζομένων στην οργάνωση της πάλης.

Ο καπιταλισμός αδυνατεί πλέον να «δώσει» όσα έδινε, βρίσκεται σε σήψη, οι δυνατότητες του να ξεγελάσει έχουν συρρικνωθεί. Γι’ αυτό το λόγο οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Συρία και Κ. Ασία, για αυτό τον λόγο οπλίζουν το χέρι του φασισμού. Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Αποδεικνύεται από τα κοινά συνθήματα που προωθεί το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποι του ότι: «φταίνε τα υψηλά μεροκάματα και οι απεργίες», στήνοντας και προωθώντας το σύγχρονο δουλεμπόριο.

Τρέφεται από την εξουσία του κεφαλαίου και την αξιοποιεί πολύπλευρα για να επιτεθεί στο εργατικό λαϊκό κίνημα, να το δολοφονήσει, να το τρομοκρατήσει, να το καταστείλει, για να τσακιστεί κάθε εργασιακό δικαίωμα. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και οι εγκληματικές τους μέθοδοι, σε πρωτοπόρους αγωνιστές στο Πέραμα και η δολοφονία εν ψυχρώ στο Κερατσίνι.

Οι άμεσες εργατικές – λαϊκές αντιδράσεις, σε Πέραμα, Κερατσίνι και Νίκαια, με μπροστάρηδες τα ταξικά συνδικάτα και τους άλλους μαζικούς φορείς, έστειλαν τους χρυσαυγίτες κυριολεκτικά στις τρύπες τους. Έδειξαν ποια πρέπει να είναι η απάντηση, μέχρι να μη βρίσκει τόπο να σταθεί για να χύσει το δηλητήριό της σε εργατικές λαϊκές συνειδήσεις.

Κεφάλαιο – Κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση – ΔΝΤ, εντείνουν την επίθεση τους στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προετοιμάζουν μεγαλύτερες ανατροπές, με κατάργηση των ΣΣΕ, απελευθέρωση των απολύσεων, χτύπημα των κύριων συντάξεων με κατάργηση των επικουρικών, πρόσθετες περικοπές σε υγεία, πρόνοια, παιδεία.

Με υπουργική απόφαση η κυβέρνηση επιδιώκει την κατάργηση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Με αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις αποβάλλονται 214 ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα από τα 6 υπό ελληνική σημαία πλοία στη γραμμή Πάτρα – Ιταλία. Οι εφαρμογές τους θα επιφέρουν συντριπτικό χτύπημα στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων, διευρύνοντας την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, την ανεργία, δυναμιτίζοντας τις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές του ΝΑΤ που για να καλύψει το οργανικό έλλειμμα παίρνει κρατική επιδότηση 1 δις ευρώ ετησίως.

Η ναυτιλιακή εταιρεία “ATTICA GROUP” προχώρησε σε συμβάσεις εργασίας στην επιβατηγό ναυτιλία που αποτελούν προανάκρουσμα για την κατάργηση των ΣΣΕ και την επιβολή των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Συγκεκριμένα η εταιρεία σ’αυτές τις συμβάσεις μεταξύ άλλων καθορίζει ότι ο χρόνος αδείας που ισχύει με βάση την ΣΣΕ και είναι 8 ημέρες τον μήνα για τα μεσογειακά - τουριστικά και 5 ημέρες το μήνα για τα ακτοπλοϊκά θα υπολογίζεται σε 2,5 ημέρες το μήνα, όταν δεν «υφίσταται εν ισχύ η ΣΣΕ».

Η ανεργία δεν περιγράφεται, βιώνεται καθημερινά και μάλιστα με τον πιο δραματικό τρόπο...

Η ολοκλήρωση της θερινής περιόδου οδηγεί στην ακινητοποίηση της πλειοψηφίας των ακτοπλοϊκών πλοίων στην απομόνωση των κατοίκων των νησιών. Θα επιδεινωθεί η ήδη εκρηκτική ανεργία που καταγράφεται με 3.851 ναυτεργάτες για το μήνα Αύγουστο με τα πλασματικά στοιχεία του ΓΕΝΕ. Σήμερα οι άνεργοι ναυτεργάτες είναι πάνω από 12.000 και επιδοτούνται μόνο 557 με τα ψίχουλα των 235 ευρώ (άγαμοι) και των 294 ευρώ (έγγαμοι), ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων πάνω από 11.500 δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ, δεν έχουν καμία κοινωνικοασφαλιστική προστασία.

Την ίδια ώρα που οι άνεργοι ναυτεργάτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου «GOLDEN DESTINY» που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ελληνόκτητο εφοπλιστικό κεφάλαιο στο Α’ εξάμηνο του 2013 επένδυσε 6,5 δις δολάρια σε 110 ναυπηγήσεις πλοίων, αυξάνοντας τες κατά 160% σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2012 που είχαν επενδύσει 2,5 δις δολάρια.

Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

Απομονώστε τις αντιλήψεις ότι κάποιοι «σωτήρες» θα δώσουν λύση, ένα άλλο πολιτικό μίγμα θα φέρει τη διέξοδο. Οι μεγάλες ιστορικές ανατροπές, οι μεγάλες κατακτήσεις των λαών έγιναν όταν αυτοί βγήκαν στο προσκήνιο, έβαλαν τη σφραγίδα τους, διεκδίκησαν μαζικά και αποφασιστικά τα δικαιώματά τους.

Σε αυτόν το δρόμο καλούν σήμερα την εργατική τάξη, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Να δώσουμε οργανωμένα τη μάχη για τα άμεσα προβλήματά της εργατική λαϊκής οικογένειας.

Η Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών μαζί άλλες Επιτροπές Ανέργων, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές, να πρωτοστατήσουν πιο δυναμικά με ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών πρωτοβουλιών ενάντια στην πείνα, την ανεργία, τις διακοπές ρεύματος – νερού, τα χαράτσια, τους πλειστηριασμούς σπιτιών.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανέχονται τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές και τα τσιράκια της εργοδοσίας που υπηρετούν την ταξική συνεργασία στους σχεδιασμούς της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Δεν έχουν σχέση με τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας, αποτελούν ξένο σώμα για το εργατικό κίνημα. Είναι ανάγκη η ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς και η κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Έτσι θα διαμορφώσουμε τους όρους ανασύνταξης του κινήματος, παρεμπόδισης, αλλά και γενικής αντεπίθεσης.

Προετοιμάζουμε – οργανώνουμε – συμμετέχουμε στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη, στην Αθήνα πλατεία Ομόνοιας στις 11 το πρωί, τα συλλαλητήρια να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων».




pireas2day.gr

e-nautilia.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ.ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ.

ΚΟΙΝ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ , ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΥΑΧ,ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ , ΜΜΕ.
25-9-2013

Κύριε αντιδήμαρχε.
Μετά από πρόσκληση κατοίκων της περιοχής των Ταμπάκικων και συγκεκριμένα στο ρέμα της Αγίας Ειρήνης, διαπίστωσα ότι στην εκβολή του ρέματος και για μήκος περίπου 50 μέτρων έχει δημιουργηθεί μια ανοιχτή χαβούζα με ό,τι αυτό σημαίνει για την υγεία των κατοίκων και για το περιβάλλον.
Με δεδομένες τις προσχώσεις του ρέματος εγκυμονούν κίνδυνοι σε περίπτωση βροχοπτώσεων να λειτουργήσουν ως φράγμα και να έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.
Οι παρακείμενοι αγωγοί, υπόνομοι και φρεάτια της ΔΕΥΑΧ, κατά τη γνώμη μας έχουν συμβάλλει καθοριστικά σε αυτή την κατάσταση δείχνοντας τις κοινές ευθύνες του Δήμου και της Εταιρείας.
Επειδή έχετε επισκεφτεί εξ όσων γνωρίζω  το χώρο, θα συμφωνήσετε ότι ο ρόλος σας δεν είναι διακοσμητικός και επομένως απορώ , γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν ψηφιστεί τα απαραίτητα έργα συνδυαστικά με τη ΔΕΥΑΧ, που θα έλυναν αυτό το καρκίνωμα στην πύλη σχεδόν της πόλης.
Ζητάμε ως Λαϊκή Συσπείρωση άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες εκείνες οι ενέργειες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που  έχει  τις επιστημονικές και τις τεχνικές δυνατότητες να δράσει αποτελεσματικά και τη ΔΕΥΑΧ, που θα αποκαθιστούν την κατάσταση σε επίπεδα μιας πολιτισμένης χώρας.
Τέλος ζητάμε το θέμα να τεθεί στο δημοτικό Συμβούλιο, αφού προσκληθούν και οι κάτοικοι της περιοχής, ώστε να δούμε συνολικότερες παρεμβάσεις , που θα φορούν και το συγκεκριμένο θέμα και γενικότερα την αναβάθμιση της περιοχής.
Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΡΟΪΚΑ : ΕΒΑΛΕ "ΠΑΓΟ" ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


«Στο περίμενε» άφησαν οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας τον υπουργό Διοικητικής ΜεταρρύθμισηςΚυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα τρία αιτήματα που τους έθεσε, κατά τη διάρκεια της σημερινής διάρκειας μίας ώρας και είκοσι λεπτών συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί οι δύο πλευρές.
Παρότι σε γενικές γραμμές εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι σχετικά με την πρόοδο της διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου (όχι όμως και του Δεκεμβρίου),  οι εκπρόσωποι των δανειστών  μας (Τόμσεν, Μαζούχ καιΜόρς) δεν έδωσαν απαντήσεις στα αιτήματα του κ. Μητσοτάκη, ενώ δεν δεσμεύθηκαν ότι οι απαντήσεις αυτές θα δοθούν στη νέα συνάντηση που θα έχουν οι δύο πλευρές την Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι.
Τι ζήτησε ο υπουργός
Όπως είχε γράψει η aftοdioikisi.gr, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε:
-          Παράταση δύο – τριών μηνών στη διαθεσιμότητα των 12.500 του Δεκεμβρίου με το επιχείρημα «να γίνει σωστότερη προετοιμασία» αλλά, στην ουσία, παραδεχόμενος ότι δεν προλαβαίνει, γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε εκνευρισμό σε ορισμένους από τους εκπροσώπους της τρόικας.
-          Να συμπεριληφθούν  στις 15.000 απολύσεις  οι περίπου 5 έως 6.000 συμβασιούχοι που παραμένουν στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις αλλά πρόκειται να δουν την έξοδο έως το τέλος Δεκεμβρίου
-          Να συμπεριληφθούν στις 15.000 και όσοι θα απολυθούν από τις αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ).
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα τρία αιτήματα έχουν τεθεί ατύπως από την ελληνική πλευρά εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες ωστόσο φαίνεται ότι οι δανειστές μας δεν είναι ακόμη έτοιμοι να απαντήσουν.
Παρ” όλα τα προαναφερόμενα. πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχοντας αφενός κατά νου τη διαπραγμάτευση του Ιουλίου και αφετέρου επιχειρώντας να δημιουργήσουν κλίμα αισιοδοξίας, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας.
aftodioikisi.gr

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Συνεχίζουμε με εναλλαγές στις μορφές πάλης
1. Ο απεργιακός αγώνας είναι σε εξέλιξη. Ο κλάδος έδωσε και δίνει έναν αγώνα με αποφασιστικότητα. Δώσαμε και δίνουμε μία μάχη κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-Ε.Ε. Η συμμετοχή στην απεργία τις πρώτες μέρες ήταν σε υψηλά, σχεδόν καθολικά επίπεδα. Σ’ ένα τμήμα του κλάδου υπάρχουν ακόμα αγωνιστικές διαθέσεις, οι οποίες κατά τη γνώμη μας πρέπει σωστά ν’ αξιοποιηθούν, σε συμμαχία και συμπόρευση με άλλους κλάδους.

2. Το ΠΑΜΕ είχε πάρει θέση από την αρχή για τo ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο της απεργίας μας. Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί, γι’ αυτό στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών, εργασιακών, μορφωτικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας. Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για ‘μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Τέτοιους αγώνες, αυτό το δρόμο, αυτή την ενότητα, αυτή την προοπτική πρέπει να υπηρετήσουν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και το περιεχόμενο της απεργίας μας.
Για να έχουν οι αγώνες μας τέτοιο προσανατολισμό, τέτοια χαρακτηριστικά, η πλειοψηφική ηγεσία της ΟΛΜΕ δεν είχε κάνει και δεν κάνει τίποτα. Ίσα-ίσα, κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση.

3. Το ΠΑΜΕ είχε καταθέσει από την αρχή απεργιακή πρόταση που έβαζε την εξής λογική: τώρα έχουμε ανάγκη από έναν αγώνα σχεδιασμένο, οργανωμένο, παρατεταμένο, που θα αξιοποιεί όλες τις μορφές πάλης και ταυτόχρονα θα είναι σε θέση την κατάλληλη στιγμή να προχωρά σε ένα πολύμορφο αγώνα, με εναλλαγή και στις μορφές πάλης. Καμιά μορφή πάλης δεν αποκλείουμε, αρκεί οι ίδιοι οι συνάδελφοι να συζητούν, να αποφασίζουν, να παίρνουν την υπόθεση της οργάνωσης και της κλιμάκωσης του αγώνα στα χέρια τους, παίρνοντας υπόψη:
        I.      τη συμμετοχή στην απεργία και τις Γενικές Συνελεύσεις,
     II.      την κοινή δράση και τη συμμαχία με τους άλλους κλάδους,
   III.      τη συμπόρευση και τον κοινό αγώνα με γονείς και μαθητές.

4. Η πρόταση για απεργία διαρκείας με τη μορφή των 5μερων επαναλαμβανόμενων δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία από τις Γενικές Συνελεύσεις των εκπαιδευτικών. Το γεγονός ότι δεν υιοθετήθηκε η απεργία διαρκείας με τη μορφή των 5μερων επαναλαμβανόμενων, δεν σημαίνει ότι σταματάμε τον απεργιακό αγώνα και γενικά τους αγώνες που εκ των πραγμάτων πρέπει να έχουν διάρκεια. Αξιοποιούμε όλες τις μορφές πάλης, χωρίς να τις θεοποιούμε.

5. Πρέπει να μιλήσουμε καθαρά. Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται είναι οριακή. Η απεργία φυλλορροεί, αν δεν έχει ήδη φυλλορροήσει και τα ποσοστά της απεργίας είναι χαμηλά και σε πολλές των περιπτώσεων είναι εξαιρετικά χαμηλά. Αυτή είναι η αλήθεια και την ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι. Το ΠΑΜΕ διαμόρφωνε θέσεις και προτάσεις πάντα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους και το κίνημα. Δεν δίστασε να πει την αλήθεια κι όταν ακόμα αυτή ήταν σκληρή.
Είμαστε στην 7η μέρα της απεργίας, η κατάσταση φυλλορροεί και αν συνεχίσουμε αυτή τη στιγμή στη λογική απεργία διάρκειας με τη μορφή των 5μερων επαναλαμβανόμενων ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή βάζουμε τον κλάδο σε τραγικά αδιέξοδα. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη μορφή πάλης, πέρα της μικρής πλέον συμμετοχής των συναδέλφων στην απεργία, δεν έδωσε καμία δυνατότητα συμμαχίας με τους άλλους κλάδους, ούτε καν με τη ΔΟΕ. Με ευθύνη των ΣΥΝΕΚ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ξεκινήσαμε έναν αγώνα εντελώς μόνοι μας και είπαμε στους άλλους κλάδους: «αν θέλετε ακολουθήστε». Επιπλέον, αυτή τη στιγμή και οι άλλες 3 Ομοσπονδίες που έκαναν 5μερες επαναλαμβανόμενες τις έχουν εγκαταλείψει και προχώρησαν σε εναλλαγή στη μορφή πάλης με 48ωρες απεργίες (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, Ασφαλιστικά Ταμεία). Η Τρίτη Ομοσπονδία (Διοικηιτοί Υπάλληλοι στα Πανεπιστήμια) βρίσκεται σε μία διαδικασία Γενικών Συνελεύσεων εναλλαγής στις μορφές πάλης.
Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ κατεβαίνουν στις Γενικές Συνελεύσεις με πρόταση για νέα πενθήμερη και κλιμάκωση με επαναλαμβανόμενες 5μερες. Η πρόταση αυτή στη δεδομένη στιγμή και με τις υπάρχουσες προϋποθέσεις είναι μνημείο ανευθυνότητας και τυχοδιωκτισμού, οδηγεί τον κλάδο σε αδιέξοδο, είναι επικίνδυνη για την υπόσταση και την προοπτική του κινήματος.
Στην ίδια λογική βρίσκεται και η πρόταση των ΣΥΝΕΚ για 48ωρη Πέμπτη-Παρασκευή (26-27/9) και 48ωρες κυλιόμενες κάθε βδομάδα. Η πρότασή τους δίνει συνέχεια στα αδιέξοδα που ήδη δημιουργήθηκαν και που οι ίδιοι δημιούργησαν. Δεν είναι δυνατόν να προαναγγέλλεις 48ωρη απεργία κάθε βδομάδα από τώρα, χωρίς να παίρνεις υπόψη σου τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς από τα πριν πως θα διαμορφώνεται η κατάσταση κάθε βδομάδα. Η εξαγγελία μιας απεργίας έχει να κάνει με το βαθμό συμμετοχής των ίδιων των συναδέλφων. Αλλά αυτά για το ΣΥΡΙΖΑ είναι ψηλά γράμματα. Το μόνο που ενδιαφέρει το ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανεβαίνουν τα εκλογικά του ποσοστά. Για του λόγου το αληθές ακούστε κι αυτό: Οι συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ και κυρίως των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ διατύπωσαν στη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ το εξής επιχείρημα: «Συνεχίζουμε με απεργία διαρκείας, με τη μορφή των 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων, ανεξάρτητα από τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, δεν έχουν σημασία τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, δεν είμαστε καταμετρητές ποσοστών, γιατί το θέμα είναι πολιτικό»!
ΣΥΝΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έχουν τεράστιες ευθύνες για τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν. Και η ευθύνη τους μεγαλώνει από το γεγονός ότι επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη μορφή πάλης.


Πρόγραμμα Δράσης
Το ΠΑΜΕ θα είναι συνεπές στη λογική της πρότασής του που είχε καταθέσει. Και το λέμε καθαρά. Αυτή τη στιγμή απαιτείται να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με εναλλαγή στη μορφή πάλης.
Προτείνουμε:
ü                  Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη μέρα δράσης και παρέμβασης όλων των εκπαιδευτικών, σε όλα τα σχολεία ενάντια στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, τα ναζιστικά σκουπίδια. Με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων καταδικάζουμε τη δολοφονική συμμορία, τα ναζιστικά σκουπίδια της Χρυσής Αυγής, τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, που δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο στο Κερατσίνι, που οργάνωσαν δολοφονική επίθεση ενάντια σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ.
ü                  30 Σεπτέμβρη και 1 Οκτώβρη νέες Γενικές Συνελεύσεις, ώστε ο κλάδος να κάνει εκτίμηση για τον αγώνα του, να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη συνέχιση, την κλιμάκωση και την προοπτική του κινήματος, για το τι αγώνες και τι κίνημα χρειάζεται σήμερα.
ü                  Τετάρτη-Πέμπτη 2 και 3 Οκτώβρη 48ωρη απεργία, επιδιώκοντας να γίνει μαζί με τη ΔΟΕ και τους άλλους κλάδους του Δημοσίου. Όλοι οι κλάδοι μαζί, κανένας μόνος του. Κοινή δράση-συμμαχία με γονείς και μαθητές.
ü                  Παρασκευή-Σαββάτο 4 και 5 Οκτώβρη παίρνουμε μέρος στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ και συμμετέχουν συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία και σ’ όλα τα χαράτσια, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες.
ü                  Κλιμακώνουμε με Γενική Απεργία στα μέσα του Οκτώβρη. Προετοιμαζόμαστε όλοι οι κλάδοι μαζί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για νέα προειδοποιητική πανελλαδική, πανεργατική απεργία μέσα στον Οκτώβρη. Επιδιώκουμε η γενική αυτή απεργία να μην έχει προηγούμενο, να νεκρώσουν τα πάντα, να βουλιάξουν δρόμοι και πλατείες, να δείξει ο λαός μας την τεράστια δύναμή του, να τρομοκρατήσει κυβέρνηση-πλουτοκρατία και Ε.Ε., να τους ανατρέψει. Τέτοια γενική απεργία θέλουμε και για μια τέτοια σύγκρουση πρέπει να προετοιμαστεί το κίνημα.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

                                    
                                                        Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
                                                                                   κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη
                                                                                   Δ/νση: Αχαρνών 2 Αθήνα,
                                                                                  Τ.Κ. 10176
                  




Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

  Στις 5 Μαρτίου 2013 μας κοινοποιήθηκε η υπ΄αριθ. 8423/1-3-2013 Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με την «επιχορήγηση Περιφερειών της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2013», προς κάλυψη δαπανών δακοκτονίας.
Ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κινήσαμε ταχύτατα τις διαδικασίες έκδοσης των απαραίτητων αποφάσεων(απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, Περιφερειακού Συμβουλίου, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δέσμευση πίστωσης από Υ.Δ.Ε) και στις 13 Μαρτίου 2013 ολοκληρώθηκε η δημοσιοποίηση της υπ΄αριθ. 1/2013 Διακήρυξης με αριθ. πρωτ. 2263/13. Μαρτίου.2013.
  Το χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε για την όλη διαδικασία διεκπεραίωσης του διαγωνισμού, από την ημερομηνία που εστάλη η 8423/1. Μαρτίου. 2013 Απόφαση του ΥΠΑΑΤ με τις σχετικές πιστώσεις για το πρόγραμμα Δακοκτονίας(5/3/2013) μέχρι την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την έγκριση των αποτελεσμάτων κατοχύρωσης(13/6/2013) ήταν περίπου 3 μήνες και διεκπεραιώθηκαν 110(εκατό δέκα) έγγραφα από όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που συμμετείχαν στην εν λόγω διαδικασία και όλα αυτά αποστάλθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Στο χρονικό αυτό  διάστημα χρειάστηκε να συγκληθούν 3 φορές η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελεσμάτων, 2 φορές η Επιτροπή Ενστάσεων, 5 φορές η Οικονομική Επιτροπή και 2 φορές το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Κύριε Υπουργέ
  Παρά την προσπάθεια που ανωτέρω σας περιγράφω δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η Δακοκτονία ξεκίνησε πάρα πολύ αργά και σε συνδυασμό με τις άσχημες καιρικές συνθήκες, λόγω της αυξημένης υγρασίας, η φετινή παραγωγή υπέστη μεγάλη ζημιά.
Προς επιβεβαίωση της επιστολής μου σας κοινοποιώ την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αρ. 175/10. Σεπτ. 2013.
  Άποψη όλων μας και έχοντας την εμπειρία δύο ετών που οι εργασίες της Δακοκτονίας ανατέθηκαν σε εργολάβο είναι ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε στο παλιό σύστημα και την όλη προσπάθεια να αναλάβει η υπηρεσία μας.
Σε διαφορετική περίπτωση κάθε χρόνο θα διακινδυνεύουμε να μη γίνει η διαβροχή, όπως κινδυνέψαμε και φέτος, αφού ο προϋπολογισμός είναι μεγάλος και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τις εταιρείες,, οι οποίες καταθέτουν ενστάσεις για το παραμικρό ζήτημα, με αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση έναρξης της διαβροχής των ελαιοδέντρων με συνέπεια την τεράστια ζημιά και την μεγάλη μείωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.
  Ζητούμε από εσάς να πάρετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.


                                                                   Ο ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


                                                                                                
                                                                             ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ




ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΔΕ - ΣΔΙΠΕ - ΠΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ



«Ιαματικός Τουρισμός για μια Νέα Στρατηγική Ανάπτυξης» είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) και η ΠΕΤΑ ΑΕ αύριο, 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ), από τις 12 το μεσημέρι.

Βασικό ζητούμενο της ημερίδας είναι να αναλυθεί η σημερινή πραγματικότητα στον τομέα του θερμαλισμού, να διερευνηθεί η συμβολή του ιαματικού τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων.


Στις εργασίες της ημερίδας θα παρέμβει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Δήλωση Κώστα Τριαντάφυλλου, Βουλευτή Χίου και Εισηγητή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την έρευνα για κάλυψη των ενεργειών της Χρυσής Αυγής από όργανα της ΕΛ.ΑΣ.:

«Η κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους. Δεν είναι συμβολική προϋπόθεση,  αλλά ουσιαστική για την καθολική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Απαιτείται μηδενική ανοχή σε όσους παραβαίνουν τον όρκο τους και ντροπιάζουν το Σώμα».


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΙΟΥ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους οικοδόμους ότι οι εκλογές του σωματείου θα διεξαχθούν στις 25,26 και 27 Σεπτεμβρίου 2013 ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και κατά τις απογευματινές ώρες 17:00-20:30 την Τετάρτη και την Παρασκευή και 18:00-20:30 την Πέμπτη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χίου.
Οι υποψηφιότητες  που κατατέθηκαν και θα συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές είναι:
1.«ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ»
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
(μέχρι 9 ψήφους)


1
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
2
ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Του ΠΑΝΤΕΛΗ
3
ΚΟΥΜΕΝΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
4
ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
5
ΜΠΑΚΟΥΛΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
6
ΜΠΕΝΕΤΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ
Του ΙΩΑΝΝΗ
7
ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
8
ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Του ΚΩΝ/ΝΟΥ
9
ΣΕΡΜΠΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΠΑΝ.
Του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
10
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Του ΧΡΗΣΤΟΥ
11
ΤΣΑΚΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ
Του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
12
ΤΣΑΜΠΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
13
ΦΑΚΙΡΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Του ΙΣΙΔΩΡΟΥ
14
ΦΛΑΜΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
Του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
15
ΧΙΟΝΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
(μέχρι 3 ψήφους)


1
ΑΜΥΓΔΑΛΟΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
Του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
2
ΦΡΕΖΟΥΛΗΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
Του ΜΕΝΕΛΑΟΥ
3
ΧΕΙΛΑΣ
ΜΑΚΑΡΙΟΣ
Του ΙΩΑΝΝΗ
ΑΝΤΙΠ/ΠΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
(μέχρι 10 ψήφους)

1
ΑΜΥΓΔΑΛΟΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
Του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
2
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
3
ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Του ΠΑΝΤΕΛΗ
4
ΚΟΥΜΕΝΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5
ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
6
ΜΠΑΚΟΥΛΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
7
ΜΠΕΝΕΤΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ
Του ΙΩΑΝΝΗ
8
ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
9
ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Του ΚΩΝ/ΝΟΥ
10
ΣΕΡΜΠΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΠΑΝ.
Του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
11
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Του ΧΡΗΣΤΟΥ
12
ΤΣΑΚΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ
Του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
13
ΤΣΑΜΠΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
14
ΦΑΚΙΡΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Του ΙΣΙΔΩΡΟΥ
15
ΦΛΑΜΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
Του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
16
ΦΡΕΖΟΥΛΗΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
Του ΜΕΝΕΛΑΟΥ
17
ΧΙΟΝΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΑΝΤΙΠ/ΠΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
(μέχρι 3 ψήφους)

1
ΑΜΥΓΔΑΛΟΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
Του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
2
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
3
ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Του ΠΑΝΤΕΛΗ
4
ΚΟΥΜΕΝΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5
ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
6
ΜΠΑΚΟΥΛΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
7
ΜΠΕΝΕΤΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ
Του ΙΩΑΝΝΗ
8
ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
9
ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Του ΚΩΝ/ΝΟΥ
10
ΣΕΡΜΠΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΠΑΝ.
Του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
11
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Του ΧΡΗΣΤΟΥ
12
ΤΣΑΚΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ
Του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
13
ΤΣΑΜΠΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
14
ΦΑΚΙΡΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Του ΙΣΙΔΩΡΟΥ
15
ΦΛΑΜΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
Του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
16
ΦΡΕΖΟΥΛΗΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
Του ΜΕΝΕΛΑΟΥ
17
ΧΙΟΝΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

2. «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ»
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
(μέχρι 9 ψήφους)


1
ΑΜΠΑΖΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
2
ΑΞΙΩΤΗΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ
Του ΚΩΝ/ΝΟΥ
3
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ
Του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
4
ΒΑΡΒΑΚΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ
Του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
5
ΒΟΡΡΙΑΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
6
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Του ΣΩΚΡΑΤΗ
7
ΜΑΜΑΛΑΔΗΣ
ΦΩΤΗΣ
Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
8
ΜΑΣΤΡΟΠΕΤΡΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ
Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
9
ΜΕΡΟΥΣΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Του ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ
10
ΠΟΔΙΑΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
11
ΡΕΠΠΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ
Του ΔΗΜΟΥ
12
ΦΛΑΜΟΣ
ΜΑΡΙΝΟΣ
Του ΑΛΚΗ
13
ΦΥΚΑΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
(μέχρι 3 ψήφους)


1
ΒΟΡΡΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
Του ΓΙΑΚΟΥΜΗ
2
ΚΑΣΜΑΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Του ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΑΝΤΙΠ/ΠΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
(μέχρι 10 ψήφους)

1
ΑΜΠΑΖΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
2
ΑΞΙΩΤΗΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ
Του ΚΩΝ/ΝΟΥ
3
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ
Του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
4
ΒΑΡΒΑΚΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ
Του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
5
ΒΟΡΡΙΑΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
6
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Του ΣΩΚΡΑΤΗ
7
ΜΑΜΑΛΑΔΗΣ
ΦΩΤΗΣ
Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
8
ΜΑΣΤΡΟΠΕΤΡΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ
Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
9
ΜΕΡΟΥΣΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Του ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ
10
ΠΟΔΙΑΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
11
ΡΕΠΠΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ
Του ΔΗΜΟΥ
12
ΦΛΑΜΟΣ
ΜΑΡΙΝΟΣ
Του ΑΛΚΗ
13
ΦΥΚΑΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΑΝΤΙΠ/ΠΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
(μέχρι 3 ψήφους)

1
ΑΞΙΩΤΗΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ
Του ΚΩΝ/ΝΟΥ
2
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ
Του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
3
ΒΑΡΒΑΚΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ
Του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
4
ΜΑΣΤΡΟΠΕΤΡΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ
Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5
ΜΕΡΟΥΣΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Του ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ
6
ΡΕΠΠΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ
Του ΔΗΜΟΥ
7
ΦΛΑΜΟΣ
ΜΑΡΙΝΟΣ
Του ΑΛΚΗ




Οι συνάδελφοι που θα ψηφίσουν είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους ή το διαβατήριο και το ΑΜΟΕ.
Η μαζική συμμετοχή σας θα δώσει δύναμη στο σωματείο μας,
 ελπίδα στους οικοδόμους του νησιού μας.

Η Εφορευτική Επιτροπή