Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΣΕ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


1. Η πλατιά αποκάλυψη στα μάτια μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας του βρώμικου ρόλου και του εγκληματικού χαρακτήρα της ΧΑ, που ακολούθησε την σύλληψη και παραπομπή της ηγεσίας της, το χτύπημά της στον λαό, αποτελούν μια πρώτη νίκη και δικαίωση των αγώνων του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού κινήματος και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, που εδώ και πολλά χρόνια επέμειναν, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και κινδύνους, ότι οι νεοναζί αποτελούν μια εγκληματική, μαφιόζική, φασιστική συμμορία. Η στυγνή δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα έφερε στο προσκήνιο τις διαρκείς και κλιμακούμενες εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, ενώ οι μεγάλες αντιφασιστικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που κάλεσαν τα συνδικάτα τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, το μεγάλο λαϊκό και νεολαΐστικο ξέσπασμα σε όλη την Ελλάδα ενάντια στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και τις προσπάθειες συγκάλυψης, σήμαιναν ότι η προκλητική ασυλία της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση και το αστυνομικό και δικαστικό σύστημα δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Αντιμέτωπη με μια κλιμάκωση της φασιστικής βίας, αλλά και τις μαζικές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση προχωρά τώρα στις διώξεις, επιδιώκοντας, ταυτόχρονα, να αποσπάσει την προσοχή από τα βάρβαρα μέτρα, τις απολύσεις, την προαποφασισμένη προσφυγή και σε νέο μνημόνιο. Χωρίς τις μεγάλες κινητοποιήσεις και την άμεση αντίδραση του λαϊκού κινήματος η κυβέρνηση δεν θα είχε κινηθεί και η ασυλία των φασιστών θα είχε παραταθεί, όπως συνέβαινε προκλητικά όλα τα τελευταία 25 χρόνια.

2. Δεν σταματάμε, δεν εφησυχάζουμε! Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες ταξικοί! Τώρα είναι η ώρα να κλιμακωθεί η αντιφασιστική πάλη για:
- Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα. Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι συνεργοί του και οι ηθικοί αυτουργοί. Να τιμωρηθούν οι δράστες της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα και των δεκάδων εγκληματικών και δολοφονικών επιθέσεων σε μετανάστες, εργαζόμενους, αγωνιστές της αριστεράς.
- Να ξηλωθούν σε όλο το πλάτος και το βάθος τους οι δολοφονικοί τραμπούκικοι μηχανισμοί τις Χρυσής Αυγής. Να διώξουμε τους φασίστες από τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τα συνδικάτα. Να μην αφήσουμε ποτέ ξανά φασίστα σε δημοτικά συμβούλια και το κοινοβούλιο
- Να αποκαλυφθούν όλες οι διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής στον κρατικό μηχανισμό Να διαλυθούν οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ), που είναι κέντρα τρομοκρατίας εναντίον του εργατικού και λαϊκού κινήματος, πλήρως διαβρωμένα από τους φασίστες, λειτουργώντας συχνά ως «τάγματα εφόδου». Να ελεγχθούν και να παραιτηθούν οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους και όλοι όσοι μέσα στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη είχαν διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή, προσφέροντάς της προκλητική ασυλία και πολιτική κάλυψη.
- Να αποκαλυφθούν όλες οι διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής, να τσακιστούν όλοι οι μηχανισμοί πολιτικής και οικονομικής στήριξης των φασιστών από τις κυβερνήσεις, τους εφοπλιστές και άλλους επιχειρηματίες, όλες οι πρακτικές διαφήμισης και προβολής της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ, η σχέση τους με τα κυκλώματα της νύχτας και τους μαφιόζικους και παρακρατικούς μηχανισμούς.
- Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να διαλυθεί η Frontex, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες , να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά.
- Να σταματήσουν όλες οι φιλοναζιστικές διώξεις κατά αγωνιστών του κινήματος και της Αριστεράς.

3. Συνεχίζουμε παράλληλα την προσπάθεια για να ξεριζώσουμε τις πολιτικές και ιδεολογικές επιδράσεις του φασισμού στα λαϊκά στρώματα, για να πάρουμε πίσω τις εργατικές γειτονιές, να δώσουμε ελπίδα στους ανέργους. Με συστηματική δουλειά στη νεολαία του κλεμμένου μέλλοντος και της απελπισίας, με οικοδόμηση της αλληλεγγύης ενάντια στην εξατομίκευση, την απελπισία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Δείχνοντας ότι η ελπίδα είναι στην κοινωνική απελευθέρωση!

Καλούμε τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κλιμακώσουν την αντιφασιστική δράση στις γειτονιές και τους χώρους, να κάνουν εξορμήσεις (μοίρασμα υλικού, αφισοκολλήσεις, σβήσιμο συνθημάτων της Χρυσής Αυγής), να διαμορφώσουν αντιφασιστικές επιτροπές, να πάρουν πρωτοβουλίες για ενωτικές κινητοποιήσεις.

4. Η αντιφασιστική πάλη είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη ενάντια στο σύστημα και τις πολιτικές που γεννούν και τρέφουν το φασισμό. Κλιμακώνουμε την πάλη για να φύγει η κυβέρνηση των μνημονίων, των απολύσεων και της πλήρους συμμόρφωσης στην Τρόικα, για να ανατραπεί η πολιτική της και να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα. Με αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής και ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Με κλιμάκωση των αγώνων, των απεργιών, των καταλήψεων, των διαδηλώσεων. Με συντονισμό και οργάνωση των αγώνων από τα κάτω!

5. Δεν ξεχνούμε ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν ιστορικές ευθύνες για την ασυλία, ενίσχυση, υπόθαλψη και ενίσχυση του φασιστικού μορφώματος. Υιοθέτησαν σε βασικά ζητήματα την ατζέντα του (ξενοφοβία, ρατσισμός, πατριδοκαπηλία, κοινωνικός αυτοματισμός, αντικομουνισμός). Ανέχτηκαν και διευκόλυναν την διείσδυσή τους μέσα στο κράτος, ειδικά στις δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ΕΚΑΜ), το στρατό, το δικαστικό σώμα. Παρείχαν προκλητική ασυλία στις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και αγωνιστές. Διατύπωσαν την ανιστόρητη και αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» επιδιώκοντας να ταυτίσουν στη συνείδηση του λαού τη μαφιόζικη και εγκληματική δράση των ταγμάτων θανάτου με την ανοιχτή μαζική αντίσταση του ελληνικού λαού (στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, στις Σκουριές ενάντια στους χρυσοθήρες, στην Κερατέα). Ανέχτηκαν τα επιχειρηματικά και μιντιακά συμφέροντα που την χρηματοδότησαν και την στήριζαν. Διατύπωσαν την άποψη ότι μια «αναμορφωμένη» ακροδεξιά μπορεί να είναι τμήμα αντιλαϊκών κυβερνητικών λύσεων! Δεν ξεχνούμε ότι το φασιστικό τέρας για το σύστημα που υπηρετούν ήταν και παραμένει χρήσιμο μαντρόσκυλο ενάντια στο εργατικό κίνημα και ανοιχτή επιλογή ως λύση έσχατης ανάγκης .Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι θα ξηλώσει πραγματικά το φασισμό. Μόνο η πάλη των εργαζομένων και του λαού, η κλιμάκωση της αντιφασιστικής πάλης και η σύνδεσή της με τις εργατικές αντιστάσεις ενάντια στα Μνημόνια αλλά και o αγώνας για να ανατραπεί η κυβέρνηση, μπορεί να συντρίψει το φασισμό και να δώσει διέξοδο ελπίδας απέναντι στη βαθιά κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική κρίση στην οποία έχουν ρίξει την ελληνική κοινωνία οι αστικές δυνάμεις και οι πολιτικές εκφραστές τους.

6. Την ίδια στιγμή ξέρουμε ότι η κυβέρνηση και οι αστικές δυνάμεις θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν τις εξελίξεις για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τη βαθιά κρίση του πολιτικού συστήματος και να επιβάλλουν τη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής τους. Για να παρουσιαστεί η κυβέρνηση ως «εγγυήτρια της δημοκρατίας και της ομαλότητας», την ίδια ώρα που θα μεθοδεύει την εφαρμογή της βαρβαρότητας των μνημονίων. Για να ενισχυθούν εκλογικά τα κόμματα της κυβέρνησης. Ακόμη χειρότερα, θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για μια ποιοτική τομή στον κρατικό αυταρχισμό μέσα από ένα αποπνικτικό θεσμικό πλαίσιο περιορισμού των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών και στο όνομα της «καταπολέμησης της βίας», απαιτώντας ταυτόχρονα δηλώσεις νομιμοφροσύνης από την Αριστερά και ένταξή της στο «συνταγματικό τόξο» της υποταγής. Για να κλιμακώσουν την επιχείρηση στοχοποίησης των ριζοσπαστικών τάσεων του κινήματος, των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

7. Εκτιμούμε ότι η συγκυρία δίνει δυνατότητες σημαντικές για το ξεδίπλωμα αγώνων και για τη δράση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Σήμερα μπορούμε από καλύτερες θέσεις να κλιμακώσουμε τους αγώνες και τις απεργίες, να επιμείνουμε στην κοινή δράση του μαχόμενου κινήματος και της Αριστεράς για να οικοδομήσουμε ένα μεγάλο και ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-τρόικας και της άθλιας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που συνθλίβουν τον λαό, για να ξηλώσουμε οριστικά το φασιστικό τέρας, για να ενισχύσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα της εποχής μας. Μόνο η αντικαπιταλιστική ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, της συμμόρφωσης στους πιστωτές και της παραμονής στο ευρώ και την ΕΕ, μπορεί να ανοίξει έναν άλλο δρόμο, χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ και ΕΕ, ένα δρόμο ελπίδας, μετασχηματισμού και χειραφέτησης.

8. Γι’ αυτό το λόγο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα επιμείνει με αποφασιστικότητα και θα πάρει πρωτοβουλίες για μετωπική πολιτική συμπόρευση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντι-ΕΕ, αντι-ιμπεριαλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς στη βάση του αναγκαίου σήμερα αντικαπιταλιστικού μεταβατικού προγράμματος. Για να υπάρξει επιτέλους εκείνη η Αριστερά που δεν θα διεκδικεί να παίξει το ρόλο της «ενδοσυστημικής» κυβερνητικής εναλλαγής για την «επαναδιαπραγμάτευση» της λιτότητας, ούτε θα διαλέγει το δρόμο της υπονόμευσης των μαχητικών αγώνων, αλλά τολμηρά και θαρρετά θα αναμετριέται με τις ανατρεπτικές δυνατότητες της εποχής!

Σε αυτό τον τόπο η εργατική τάξη, η νεολαία, η αγροτιά έχουν δείξει πολλές φορές ότι ξέρουν να υψώνουν το ανάστημά τους, να αντιτάσσουν «πύργο ατίθασο» στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, το φασισμό, να οργανώνονται, να παλεύουν και να νικούν!


EΡΩΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ (!) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΙΣΤΕΓΝΩΝ ΛΕΣΒΟΥ«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΑΙΖΟΥΝ  ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ»!


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Μιστεγνών, από την απόφαση της προϊσταμένης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Αναστασίας Τσολερίδου, να κλείσει το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών Λέσβου, παίζοντας την... κολοκυθιά, το γνωστό παιγνίδι με αριθμούς! Προφανώς εκτελώντας οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, που υπακούει σε μνημονιακές εντολές της Τρόικας.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού Μιχάλης Κατζανός, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα γραφεία του LesvosNews.gr για να διαμαρτυρηθούν, «άνθρωποι της κ. Τσολερίδου μάζεψαν τα πράγματα από το Νηπιαγωγείο των Μιστεγνών και τα πήγαν στο Νηπιαγωγείο των Νέων Κυδωνιών»!!!

Η κ. Τσολερίδου επικαλέστηκε εγκύκλιο, που αναφέρει ότι αν δεν υπάρχουν 7 τουλάχιστον παιδιά στο Νηπιαγωγείο, είναι υποχρεωμένη να το κλείσει.

Οι γονείς των παιδιών υποστηρίζουν, ότι τα παιδιά που θα πάνε φέτος στο Νηπιαγωγείο, είναι 8.

Ωστόσο η κ. Τσολερίδου τους ανταπάντησε, ότι μέχρι πριν λίγες ημέρες, ήταν εγγεγραμμένα μόνο 4 παιδιά.

Οι γονείς ανταπαντούν και πάλι λέγοντας  ότι, οι εγγραφές σύμφωνα με την εγκύκλιο ξεκινούν από την 1η Ιουνίου και τελειώνουν στις 31 Οκτωβρίου.

Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, ζητούν από την κ. Τσολερίδου να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να λειτουργήσει και πάλι το Νηπιαγωγείο στα Μιστεγνά.

«Σε ποια ευνομούμενη χώρα, γίνεται η μεταφορά μίας εκπαιδευτικής μονάδας, σε μία άλλη, χωρίς πρώτα ενημερωθούν γονείς, παιδιά και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Με ποιο δικαίωμα η κα Τσολερίδου, καταργεί ένα ολόκληρο νηπιαγωγείο, από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος εγγραφών;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την ανάκληση της κατάπτυσης αυτής απόφασης, δεδομένου ότι η μετακίνηση των παιδιών είναι πολύ δύσκολη, αφού το οδικό δίκτυο της Λέσβου, είναι κυριολεκτικά ΑΘΛΙΟ.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

         ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΩΝ ΜΙΣΤΕΓΝΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Μιστεγνών, από την απόφαση της προϊσταμένης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Αναστασίας Τσολερίδου, να κλείσει το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών. Προφανώς εκτελώντας οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, που υπακούει σε μνημονιακές εντολές της Τρόικας.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού Μιχάλης Κατζανός, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα γραφεία του LesvosNews.gr για να διαμαρτυρηθούν, «άνθρωποι της κ. Τσολερίδου μάζεψαν τα πράγματα από το Νηπιαγωγείο των Μιστεγνών και τα πήγαν στο Νηπιαγωγείο των Νέων Κυδωνιών»!!!

Η κ. Τσολερίδου επικαλέστηκε εγκύκλιο, που αναφέρει ότι αν δεν υπάρχουν 7 τουλάχιστον παιδιά στο Νηπιαγωγείο, είναι υποχρεωμένη να το κλείσει.

Οι γονείς των παιδιών υποστηρίζουν, ότι τα παιδιά που θα πάνε φέτος στο Νηπιαγωγείο, είναι 8.

Ωστόσο η κ. Τσολερίδου τους ανταπάντησε, ότι μέχρι πριν λίγες ημέρες, ήταν εγγεγραμμένα μόνο 4 παιδιά.

Οι γονείς ανταπαντούν και πάλι λέγοντας  ότι, οι εγγραφές σύμφωνα με την εγκύκλιο ξεκινούν από την 1η Ιουνίου και τελειώνουν στις 31 Οκτωβρίου.

Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, ζητούν από την κ. Τσολερίδου να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να λειτουργήσει και πάλι το Νηπιαγωγείο στα Μιστεγνά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Σε ποια ευνομούμενη χώρα, γίνεται η μεταφορά μίας εκπαιδευτικής μονάδας, σε μία άλλη, χωρίς πρώτα ενημερωθούν γονείς, παιδιά και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

2.Με ποιο δικαίωμα η κα Τσολερίδου, καταργεί ένα ολόκληρο νηπιαγωγείο, από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος εγγραφών;

3.Πώς θα μετακινηθούν τα παιδιά από τη μία εκπαιδευτική στην άλλη; Σας υπενθυμίζω ότι το οδικό δίκτυο του νομού Λέσβου, είναι ΑΘΛΙΟ.

4.Προτίθεστε να ανακαλέσετε την κατάπτυστη αυτή απόφαση;

5.Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι καταστρατηγείτε την παρ. 2 του άρθρου 16 του Συντάγματος, που σαφώς ορίζει ότι «η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής τους συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες;»
Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος ΚουίκΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ : Stop ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ , ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Φρένο στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών που, σύμφωνα με το δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεση αντανακλά και σε αυτή των δημοτικών αστυνομικών, βάζει με απόφασή του ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με χθεσινή του απόφαση επί σχετικής αίτησης καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική του επιστολή στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ο δικηγόρος Α. Παπακωνσταντίνουπου χειρίστηκε την υπόθεση τονίζει ότι: «Σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη ομαδική αίτηση που ασκήσαμε εκ μέρους καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως έγινε δεκτή με σημερινή (30.09) απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών».
Και παρακάτω: «Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη προσωρινή διαταγή που χορηγείται από το Διοικητικό Εφετείο σε ομαδική αίτηση αναστολής εκτελέσεως. Κατόπιν της αποφάσεως αυτής όλοι οι (δεκάδες) εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην υπόψη αίτηση εξαιρούνται της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους και μισθοδοτούνται με πλήρεις αποδοχές. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική κυρίως όσον αφορά τις αντίστοιχες αιτήσεις που έχουμε ασκήσει εκ μέρους των υπό διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίες πρόκειται να κριθούν επίσης από τα Διοικητικά Εφετεία».
Δεν είναι η πρώτη απόφαση που λαμβάνεται από τη Δικαιοσύνη σχετικά με τη διαθεσιμότητα. Πρόσφατα  το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση δύο εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ζητούσαν να ανασταλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στο οποίο είχαν τεθεί, ενώ διάφορα Πολιτικά Πρωτοδικεία της χώρας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) έχουν κρίνει το μέτρο της διαθεσιμότητας αντισυνταγματικό και αντίθετο στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη. Να σημειωθεί ότι την ίδια κρίση έχουν εκφράσει, μεταξύ των άλλων, τα Πρωτοδικεία Χίου, Ξάνθης και Μεσολογγίου.
Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί από τη Δικαιοσύνη και για τους σχολικούς φύλακες.

aftodioikisi.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ


Απίστευτες καταγγελίες του ΕΔΣΝΑ για συνδικαλιστή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Με αφορμή τον υπάλληλο του ΕΔΣΝΑ, που τελικά τέθηκε σε αργία, πριν λίγη ώρα, όπως ανακοινώθηκε με σχετικό δελτίο τύπου του Συνδέσμου, με νέα ανακοίνωση του ο ΕΔΣΝΑ, "ρίχνει λάδι στη φωτιά" στην κόντρα του με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστές της γραβάτας», «"γλυκά μάτια"... της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προς το Υπουργείο Εσωτερικών» και άλλες άκρως ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις...
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ 
«Ο κ. Σγουρός προέβη σήμερα το πρωί σε σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος στελέχους της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο διοίκησής της και ο οποίος χρησιμοποιεί για ιδιωτική του χρήση, τζιπ ιδιοκτησίας της ιδιωτικής εταιρείας που εκτελεί τις εργασίες στον ΧΥΤΑ Φυλής.
Παράλληλα έφερε στο φως καταγγελίες εργαζομένων στον Σύνδεσμο ότι ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και η ομάδα του τρομοκρατούσαν στο παρελθόν συστηματικά τους εργαζομένους στον Σύνδεσμο φτάνοντας και σε κατάπτυστες ενέργειες, κυριολεκτικά ακατανόμαστες, και συγκεκριμένα στο σημείο να αφοδεύουν έξω από γραφεία…
Όσον αφορά στα γλυκά μάτια που κάνει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο Υπουργείο Εσωτερικών, βοά ο χώρος των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών παρατάξεων για τους συνδικαλιστές της γραβάτας…
Τέλος για όσα ως προπέτασμα καπνού λέει στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για δήθεν συγκάλυψη επιόρκων υπαλλήλων την παραπέμπουμε στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα σύμφωνα με το οποίο αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε στον ΕΔΣΝΑ η ενημέρωση της Εισαγγελίας Πειραιώς, αυθημερόν ο υπάλληλος τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία.
Άρα ας ψάξει αλλού η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να βρει συγκαλύψεις, ομερτά και μαφίες με τις οποίες είναι γεμάτο το δελτίο της, αφού όπως φαίνεται αυτό το λεξιλόγιο το γνωρίζουν καλά».

epoli.gr

ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΛΕΣΒΙΟΙ

ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τη διάσπαση του Δήμου ζητούν οι Λέσβιοι

Λίγες  μέρες, όπως όλα δείχνουν, πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αυτοδιοίκηση από το υπουργείο Εσωτερικών και οι Λέσβιοι της Αττικής σε συνεργασία με τις 73 Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες του νησιού, εντείνουν τις προσπάθειές τους για να καταφέρουν να εισακουστούν και «σπάσει» ο δήμος Λέσβου σε περισσότερους και λειτουργικότερους. Την ερχόμενη Πέμπτη 3 Οκτωβρίου έχει αποφασισθεί να κατατεθεί από αντιπροσωπία τους, στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «στη Λέσβο θα μπορούσαν να γίνουν τουλάχιστον τρεις δήμοι», το σύνολο των υπογραφών από τους φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια.

Μετά από τρία και πλέον χρόνια άκαρπων συζητήσεων και υποσχέσεων, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), σε συνάντηση που είχε στη Λέσβο με θέμα τον «Καλλικράτη», πήρε την πρωτοβουλία - σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τους τοπικούς φορείς - να κάνει παρέμβαση και να πιέσει προς την κατεύθυνση της διάσπασης του ενός Καλλικράτειου Δήμου σε περισσότερους, για το καλό του νησιού και των κατοίκων του.

Το αίτημα υπογράφουν οι 73 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του νησιού οι οποίες αποτελούν το «Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου» που από την αρχή υποστηρίζουν «το πάνδημο αίτημα της δημιουργίας νέου αυτοδιοικητικού χωροταξικού πλαισίου στο νησί, σε αντικατάσταση του δύσκαμπτου και αναποτελεσματικού ενιαίου Δήμου Λέσβου.

Ήδη από τα τέλη Αυγούστου κι εν όψει του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που πρόκειται να κατατεθεί, η ΟΛΣΑ είχε αποστείλει έγγραφο προς τους συλλόγους μέλη της, ζητώντας τους να υπογράψουν και να της στείλουν συγκεκριμένο πρακτικό το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσει να κινηθεί πιο δυναμικά.

Οι σύλλογοι των Λεσβίων, εκφράζοντας την αγωνία των δημοτών και των κατοίκων της Λέσβου για τη δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το νησί μετά την εφαρμογή του “Καλλικράτη” και τη δημιουργία ενός μόνο δήμου, επισημαίνουν την υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής και την αρνητική εικόνα που παρουσιάζεται σε κάθε ζήτημα αντιμετώπισης της καθημερινότητας σε όλες τις κοινότητες, με αποτέλεσμα σήμερα η Λέσβος να παρουσιάζει μιαν άκρως απογοητευτική εικόνα σε όλα τα πεδία και να μη διαφαίνεται καμία προοπτική για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και να εκμηδενίζεται η όποια ελπίδα για ανάπτυξη.

Για αυτό στηρίζουν το πάνδημο αίτημα για τη δημιουργία πέντε νέων δήμων, σύμφωνα με τη μελέτη και πρόταση που έχει γίνει από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία των καλλικράτειων δήμων, ο σχεδιασμός των οποίων φαίνεται στο χάρτη που έχει στην ιστοσελίδα του το ΙΤΑ.

Μεγάλη συμμετοχή από φορείς και απλούς πολίτες

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΟΛΣΑ, Νεκτάριο Βακάλη, έχουν ήδη συγκεντρωθεί υπογραφές από δεκάδες συλλόγους από την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ αναμένεται σύντομα να υπογράψουν και οι πολλοί άλλοι σύλλογοι, όταν ολοκληρώσουν τις συνελεύσεις των διοικητικών τους συμβουλίων. Παράλληλα γίνονται συνεχείς επαφές και με συλλόγους και Ομοσπονδίες Λέσβιων του εξωτερικού.

«Εμείς έχουμε προχωρήσει το δικό μας κομμάτι, έχουμε μαζέψει υπογραφές από το σύνολο σχεδόν των συλλόγων της Αθήνας, που συμφωνούν να προχωρήσουμε το θέμα βάσει του κειμένου μας, που θέλει το διαχωρισμό του Δήμου Λέσβου σε πέντε δήμους όπως προβλέπει η μοναδική επιστημονική μελέτη που υπάρχει, εκείνη του Ι.Τ.Α.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βακάλης.

«Δε γνωρίζουμε αν το θέμα θα προλάβει να μπει στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουμε, ώστε να προλάβουμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα θέλαμε και μια πρόσφατη τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο να επαναβεβαιώνει τη στάση του. Ήδη τοποθετούνται εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ξεκινήσαμε ως Ομοσπονδία, γιατί δεν είναι χρωματισμένη, δεν καλύπτει συμφέροντα, είναι κάτι υπεράνω, είναι απλώς σύλλογοι ανθρώπων που αγαπούν το νησί, που το καλοκαίρι είδαν την κατάσταση και τώρα θέλουν να αντιδράσουν με την κατάθεση του νομοσχεδίου, ώστε να επιλυθεί το θέμα του “Καλλικράτη” με τον καλύτερο τρόπο. Παράλληλα συλλέγονται και υπογραφές μέσω διαδικτύου από συμπατριώτες μας που συμφωνούν προς αυτή την κατεύθυνση. Μένει να δούμε αν θα υπερασπιστούν ανοιχτά το θέμα, ενώπιον αυτής της πάνδημης απαίτησης, οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί άρχοντες του τόπου μας, όσοι Λέσβιοι κατέχουν υψηλόβαθμή θέση δημόσιου λειτουργού και φυσικά και όσοι με τον έναν ή άλλο τρόπο επηρεάζουν λόγω της επαγγελματικής και επιστημονικής τους ιδιότητας» είπε ο κ. Βακάλης.

Οι Σύλλογοι που ανήκουν στην Ομοσπονδία και που μέχρι στιγμής έχουν ήδη στείλει υπογεγραμμένο το έγγραφο-πρακτικό για τη διάσπαση του Δήμου είναι: 1. Σύλλογος Παλαιοχωριτών Λέσβου "Η Μελίντα" 2. Σύλλογος Καπιωτών Λέσβου "Ο Αη Γιώργης" 3. Σύλλογος των Απανταχού Ερεσίων "Ο Θεόφραστος" 4. Σύλλογος Πετρανών Αθήνας "Ορέστης Κανέλλης" 5. Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Βατουσαίων "Η Κοίμηση της Θεοτόκου" 6. Σύλλογος Νεοχωριτών Λέσβου "Ο Μπορός" 7. Παγγεραγωτικός Σύλλογος Αθήνας 8. Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας "Ο Άγιος Κωνσταντίνος" 9. Παλλεσβιακή Ένωση Ν. Ιωνίας-Ηρακλείου Αττικής 10. Σύλλογος Μηθυμναίων "Η Μήθυμνα" 11. Σύλλογος Ναπαίων "Ναπαίος Απόλλωνας" 12. Σύλλογος των Απανταχού Μεσοτοπιτών Λέσβου "Η Αναγέννηση" 13. Σύλλογος Αντισσαίων Αθήνας "Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος" 14. Σύλλογος Σκαμιωτών Λέσβου "Παναγιά η Γοργόνα" 15. Σύλλογος Παμφλιωτών Λέσβου "Η Αγία Βαρβάρα" 16. Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών 17. Σύλλογος των απανταχού Αγριτών Λέσβου "Ο Άγιος Δημήτριος",18. Σύλλογος Μανταμαδιωτών Αθήνας "Ο Ταξιάρχης" 19. Σύλλογος των Απανταχού Πτερουντίων Λέσβου "Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος" 20. Σύλλογος Μυτιληναίων Πετρούπολης "Ο Θεόφιλος" 21. Σύλλογος των απανταχού Ακρασιωτών "Ο Πλάτανος" 22. Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Λέσβου 23. Μορφωτικός Σύλλογος Ανεμωτισίων Λέσβου 24. Σύλλογος Κλειωτών Αθήνας 25. Σύλλογος «Ο Πολιχνίτος Λέσβου» 26. Σύλλογος Στυψιανών Λέσβου «Γερμανός Καραβαγγέλης». 27. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φίλιας Λέσβου 28. Σύλλογος Καλλονιατών Λέσβου.

Επίσης οι παρακάτω σύλλογοι έστειλαν στήριξη-ψήφισμα θεωρώντας ότι βοηθούν στην κοινή υπόθεση: 1. Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βατούσας "Η Μεταμόρφωση" 2. Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου "Το Πόλιον" 3. Συλλόγος Λεσβίων Λακωνίας "Αιολική Γη" 4. Σύλλογος Μυτιληνιών Αμαρουσίου και ομόρων δήμων "Ο Νόστος" 5. Ιππικός σύλλογος Ερεσού «προφήτης Ηλίας» 6. Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Ερεσού «Μινάβρα» 7. Αθλητικός σύλλογος «Παπανικολής» 8. Εστία καλών γηρατειών «ο φόρος της Ερεσού» 9. Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Ερεσού 10. Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων γυμνάσιου Ερεσού 11. Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων νηπιαγωγείου Ερεσού 12 Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου, 13 Σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδων Μανταμάδου "Η Ομόνοια", 14. Φυσιολατρικός Ανθρωπιστικός Σύλλογος Μανταμάδου "Η Ηλιαχτίδα" 15. Αγροτικός-Αλιευτικός Σύλλογος Μανταμάδου 16. Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου, 17. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μανταμάδου, 18. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Μανταμάδου, 19. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Μανταμάδου, 20. Ομάδα Αναβίωσης Πανηγυριών Μανταμάδου, 21. Σύλλογος Μυτιληνιών και Λημνιών Χίου "Ο Αλκαίος" 22. "Παγγεραγωτικός" Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας. 23. Παλλεσβιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Δημητρίου Αττικής 24. Επιτροπή Δημοτών Τ.Κ. Ανεμώτιας 25. Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών Λέσβου "ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ". 26. Σύλλογος Μυτιληνιών Κρήτης.

Η Ομοσπονδία δεν έχει κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια να συλλέξει υπογραφές από το νησί της Λέσβου διότι οι τοπικές κοινωνίες καλύπτονται από τα τοπικά συμβούλια που ομόφωνα υποστηρίζουν την πρωτοβουλία. Με ενδιαφέρον όμως περιμένει την υποστήριξή τους και κυρίως τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του μέσω δελτίου τύπου δηλώνει και το "Κίνημα Πολιτών για την Επιβίωση και την Ανάπτυξη της Λέσβου".

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Ομάδα του κινήματος αφού κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κοινότητες της Λέσβου, όπως η αδυναμία αντιμετώπισης από το Δ. Λέσβου της καθημερινότητας, την αδυναμία διαχείρισης κι αξιοποίησης των υποδομών και της δημοτικής περιουσίας, τις δυσλειτουργίες των δημοτικών υπηρεσιών, την υστέρηση σε έργα ανάπτυξης, την κακή αντιμετώπιση των εκτάκτων γεγονότων, το θεσμικό έλλειμμα, την υποβάθμιση των κατά τόπους εκπροσώπων (χωρικοί Αντιδήμαρχοι & Τοπικά Συμβούλια), την απαξίωση του Δημότη κ.ά., εντόπισε τα αίτια στα εξής σημεία:

1. Το δυσδιοίκητο του ενός και μόνο Δήμο σ΄ ένα νησί με την έκταση της Λέσβου και τις γεωμορφικές κι οικονομικές ιδιαιτερότητες που αυτή παρουσιάζει.
2. Τον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή τη νοοτροπία της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι αποξενωμένοι από το Δημότη και κυρίως εκείνο της Λεσβιακής Υπαίθρου.
3. Την επίδραση της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς κι ιδιαίτερα στη Δήμο.

Επίσης, κοινή διαπίστωση όλων των συνέδρων ήταν ότι αποτελεί Πάνδημο Αίτημα του Λεσβιακού Λαού η διάσπαση του Δήμου Λέσβου σε περισσότερους Δήμους.

Μετά από διάλογο, η Συντονιστική Ομάδα του Κινήματος κατέληξε ότι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνει το νησί είναι η διάσπαση του Δήμου Λέσβου και τη δημιουργία τουλάχιστον πέντε νέων Δήμων στο νησί, όπως προβλέπει η μοναδική επιστημονική μελέτη που υπάρχει, εκείνη του Ι.Τ.Α. Το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί διαπραγματεύσιμο είναι η τα όρια των νέων Δήμων.

«Στο διάστημα που πέρασε, έχει γίνει σαφές ότι η διάσπαση του Δήμου είναι κοινή απαίτηση όλων των πολιτών της Λέσβου . Τόσο σαφές μάλιστα που αυτήν την απαίτηση φαίνεται ότι προσπαθούν να καλύψουν οι πολιτικοί της Λέσβου. Μένει να αποδειχθεί. Ευχόμαστε η φιλολογία πάνω στο θέμα, που όλο το καλοκαίρι όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου, να είχε πράγματι σαν στόχο την αρχή της λύσης του καίριου αυτού θέματος για το νησί μας και όχι να ρίξει στάχτη στα μάτια των Λέσβιων πολιτών και να κοιμίσει συνειδήσεις ή να καταστείλει αντανακλαστικά. Να μην βρεθούμε για άλλη μια φορά μπροστά στην απαξίωση του τόπου μας.

Σαν κίνημα επαγρυπνούμε, επιμένουμε, ενώνουμε τη φωνή μας, υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες της ΟΛΣΑ για το θέμα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου.

Ζητάμε την άμεση ψήφιση της διάσπασης του Δήμου Λέσβου. Ζητάμε επίσης να ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες ,ώστε οι Δήμοι που θα προκύψουν να οργανωθούν άμεσα και πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές( προσωπικό, κτίρια, υποδομές, υλικοτεχνικά μέσα, πόροι) ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν πραγματικά».

O KAIΡΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Ημερομηνία
ΏραΘερμ/σίαΥγρασίαΔιεύθ. ανέμου - ΈντασηΚαιρός - φαινόμενα
Δευτέρα
30/9
21:00
23°C
75%
5 Μπφ N
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ
Τρίτη
1/10
03:00
22°C
85%
5 Μπφ NA
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
09:00
22°C
94%
5 Μπφ NA
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
15:00
25°C
74%
5 Μπφ ΝΔ
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
21:00
22°C
85%
3 Μπφ ΝΔ
16 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Τετάρτη
2/10
03:00
21°C
75%
3 Μπφ ΒΔ
16 Km/h
ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
09:00
18°C
80%
5 Μπφ B
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΒΡΟΧΗ
15:00
21°C
53%
5 Μπφ B
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
21:00
17°C
67%
5 Μπφ BA
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Πέμπτη
3/10
03:00
14°C
74%
5 Μπφ BA
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 4-6 ΗΜΕΡΩΝ
Πέμπτη
3/10
09:00
14°C
75%
6 Μπφ BA
45 Km/hΡιπές ανέμου70 Km/h
ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
15:00
18°C
56%
5 Μπφ B
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
21:00
15°C
62%
5 Μπφ B
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
Παρασκευή
4/10
03:00
13°C
60%
6 Μπφ B
45 Km/hΡιπές ανέμου70 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
09:00
12°C
61%
6 Μπφ B
45 Km/hΡιπές ανέμου70 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
15:00
15°C
40%
6 Μπφ B
45 Km/hΡιπές ανέμου70 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
21:00
14°C
47%
5 Μπφ B
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Σάββατο
5/10
03:00
12°C
58%
6 Μπφ BA
45 Km/hΡιπές ανέμου70 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
09:00
11°C
57%
6 Μπφ BA
45 Km/hΡιπές ανέμου70 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
15:00
16°C
42%
5 Μπφ B
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
21:00
15°C
43%
4 Μπφ B
24 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Κυριακή
6/10
03:00
13°C
51%
4 Μπφ B
24 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ