Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΛΗΟΥ




Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του Αντώνη Παληού, Χιώτη Τυπογράφου-Εκδότη και ιδρυτή των Εκδόσεων «Άλφα Πι»:

«Σήμερα, η Χίος αποχαιρέτησε τον Αντώνη Παληό. Ένας πραγματικός αγωνιστής και για το νησί του και για τη δημοκρατία στην Ελλάδα, την Ελλάδα που ήταν βαθιά ριζωμένη στην καρδιά του.

Η αγάπη μας για την Ελλάδα ήταν αυτή που μας ένωσε σε μία ειλικρινή φιλία, έξω από τα όρια πολιτικών ιδεολογιών και κομματικών σχημάτων.

Όπως είχα πει και στον ίδιο, στην τελευταία μας συνάντηση στο γραφείο του, ήταν από εκείνους τους Έλληνες που ξέρουν να μην υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα τους απέναντι στους πιο δύσκολους εχθρούς.

Ο Αντώνης, είχε σε εξέλιξη μία σκληρή πάλη κόντρα στους ανελέητους τραπεζίτες. Δεν το έκανε μόνο για τον εαυτό του, αλλά και ως μπροστάρης για όλους εκείνους τους συμπατριώτες μας, για όλες εκείνες τις οικογένειες, για όλους εκείνους τους μικρομεσαίους και όχι μόνο, επιχειρηματίες, που το τραπεζικό σύστημα προσπαθεί να καθυποτάξει στις ανελέητες μνημονιακές εποχές.

Συστρατεύτηκα μαζί του. Ο αγώνας του, έγινε στοιχεία του λόγου μου από το βήμα της Βουλής. Και του υπόσχομαι ότι θα συνεχίζω να τον εκφράζω και να ακολουθώ τα αντισυστημικά βήματά του.

Ως φίλος του, αλλά και ως Βουλευτής-Δημοσιογράφος του εύχομαι καλό ταξίδι, στέλνω τα πιο θερμά συλληπητήρια στην οικογένειά του και το Σαββατοκύριακο που θα  βρίσκομαι στη Χίο, θα πάω να αφήσω ένα λουλούδι στον τάφο του».