Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

OI A.M.A.Δ.Ε.Σ ΣΕ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ





Την Κυριακή 18/11/2012 πραγματοποιήθηκε διάνοιξη του παλιού μονοπατιού από τον οικισμό των Αμάδων προς τους παλιούς Νερόμυλους του Αλούρδα ( Βιόλου ).

Το τοπίο χαρακτηρίζεται από απαράμιλλο κάλλος, εναλλαγές μορφολογίας, χρωμάτων και αρωμάτων και καταλήγει σε ένα γραφικό περιβάλλον με έντονο το υδάτινο στοιχείο. 

Το δίκτυο Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ. πέρα από τα μέλη και τους φίλους του ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές της ομάδας ΟΜΙΚΡΟΝ για τη σημαντική προσφορά τους.

Το ραντεβού ανανεώνεται για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου με μια ανάλογη δράση.









ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ


Σε απάντηση των αναφερομένων από το γραφείο Τύπου του Δήμου Χίου σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Βουλευτή Χίου, Κωστή Μουσουρούλη  και δηλώσεις του για το λιμενικό σύστημα της χώρας, επισημαίνουμε τα εξής:
Είναι προφανές ότι οι έννοιες ‘‘σχεδιασμός’’, ‘‘στρατηγικό σχέδιο’’, ‘‘επιχειρησιακό σχέδιο’’, ‘‘αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών’’, ‘‘σύστημα διακυβέρνησης λιμένων’’, ‘‘ρυθμιστική αρχή’’, ‘‘συμβάσεις παραχώρησης’’ είναι άγνωστες στο συντάκτη του κειμένου. Θα τις γνώριζε αν στοιχειωδώς είχε παρακολουθήσει τις ανακοινώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου για τη νέα Εθνική Στρατηγική για τους λιμένες της χώρας.
Ελπίζουμε να είναι σε γνώση του ότι για το λιμένα της Χίου, μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, επίκειται επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής στη Χίο για το θέμα, όπου και θα παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία που οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν προσκομίσει. Εκείνο που σίγουρα δεν θα ακούσει ο συντάκτης της ανακοίνωσης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι δηλώσεις ότι ‘‘λεφτά υπάρχουν’’, εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης που περνά η χώρα μας και οι πολίτες.
Επιπλέον σημειώνουμε ότι ο πολυγραφότατος κατά τα άλλα κ. Δήμαρχος, έχει αρνηθεί να προσκομίσει, ως οφείλει, τα ζητούμενα γεωμετρικά στοιχεία του λιμανιού της Χίου για να ενημερωθεί η βάση δεδομένων της Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, στην οποία καταγράφονται τα ακριβή στοιχεία προς ενημέρωση των υφιστάμενων ή και νέων χρηστών του (εταιρίες ακτοπλοΐας, κρουαζιέρας, εμπορικές, κ.ά.). Στοιχεία που είναι απαραίτητα, ώστε η Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής να είναι σε θέση να ασκεί τις κατά το νόμο αρμοδιότητές της.
Σε ό,τι αφορά στην έννοια της νησιωτικότητας, θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο της ανασύστασης και ανασυγκρότησης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, η Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής για πρώτη φορά αποκτά συγκεκριμένες αρμοδιότητες για το σχεδιασμό και την υλοποίηση νησιωτικής πολιτικής. Μεταξύ των νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου βρίσκεται και η εξειδίκευση της  ‘‘ρήτρας  νησιωτικότητας’’ βάσει της οποίας τα νομοθετήματα και οι ασκούμενες πολιτικές θα εξετάζονται σε συνάφεια με τις επιπτώσεις τους στο νησιωτικό χώρο και θα γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές.