Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΙΟΥ!ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΗ".‏


Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΗΣ» ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΧΙΩΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΙΚΟ…


ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Η Κα ΛΕΥΚΗ ΡΟΥΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΙΩΤΙΣΣΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΚΕΙΟΣ (ΠΑΤΕΡΑΣ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ(ΜΗΤΕΡΑ).ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΧΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.


ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΜΑΣ Κο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΣΑΗΛΙΔΗ,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΕΣΥ,ΜΕ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΙΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ,ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΙΤΙΣΣΑ (ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΡΙΚΟΥ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΒΑΓΙΑΝΟΥ).


ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ,ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ.ΕΚΕΙ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ.ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΨΗΦΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ.ΜΕΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ,ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΦΙΛΩΝ.


ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΜΕ,ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ.ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.


ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ.ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ,ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ, ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΘΜΙΣΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΠΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.


Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ,ΑΛΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ…


ΚΙΝΗΜΑ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ 4 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΨΑΧΝΕ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΧΡΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΙΑΣ…


ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ,ΛΑΘΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ,ΔΙΑΛΕΞΤΕ…


 


ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ!!!


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ!!!


ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ






Η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών καταγγέλει ότι για κάθε πρόσληψη η ταρίφα έφθανε τα 1.200 ευρώ 


Aρχιμηχανικός μεγάλης ακτοπλοϊκής εταιρείας κατηγορείται ότι εκμεταλλευόταν άνεργους ναυτικούς, από τους οποίους ζητούσε, μέσω τρίτων προσώπων, χρήματα προκειμένου να τους βρει δουλειά στα πλοία της επιχείρησης. 


Το κύκλωμα...


που δρούσε στον Πειραιά κάτω από τη μύτη των λιμενικών αρχών, αποκάλυψε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. 


 Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, ο αρχιμηχανικός μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης και την άσκηση διώξεων εναντίον των εμπλεκομένων, απομακρύνθηκε από την εταιρεία. 


 Στο υπόμνημα της ΠΕΝΕΝ, που κατατέθηκε και στις δικαστικές αρχές, ο πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου κ. Αντώνης Νταλακογιώργος περιγράφει με λεπτομέρειες τη δράση του κυκλώματος. 


 Οπως σημειώνεται, «τα μέλη του κυκλώματος έναντι παχυλών αμοιβών εξασφάλιζαν εργασία σε άνεργους ναυτικούς». 


 Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, πολλοί από τους ναυτικούς που αναγκάζονταν να λαδώσουν για να βρουν δουλειά προέρχονταν από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αν και φαίνεται ότι τα θύματα είναι περισσότερα, αλλά επέλεξαν να μην καταγγείλουν τους δράστες από φόβο ότι θα βρεθούν στον δρόμο. 


 Στο υπόμνημα επισημαίνεται ότι «υπήρχαν τέσσερα τουλάχιστον άτομα τα οποία πλησίαζαν τους ανέργους, τους έταζαν δουλειά στα πλοία, ακολούθως τους έλεγαν εμπιστευτικά ότι ο αρχιμηχανικός της εταιρείας για να προχωρήσει την πρόσληψη θέλει ένα χρηματικό ποσό (που ανάλογα με την περίπτωση κυμαίνονταν από 1.000 έως 1.200 ευρώ το άτομο)». 


 Πρωταγωνιστικό ρόλο στις επαφές είχε ένας από τους μεσάζοντες, Σύριος, ο οποίος είχε και απευθείας επικοινωνία με τον αρχιμηχανικό και του έδινε τα χρήματα που έπαιρνε από τους ναυτικούς. 


 Οπως καταγγέλλει ο κ. Νταλακογιώργος, στη συνέχεια ο αρχιμηχανικός έλεγχε προσωπικά ποιος θα προσληφθεί και σε ποιο πλοίο θα ναυτολογηθεί. Συμπληρώνει ακόμη ότι δεν γνωρίζει αν ο τυπικά υπεύθυνος για την πρόσληψη των πληρωμάτων της εταιρείας ενημερωνόταν ή απλώς υπέγραφε ό,τι είχε ήδη προαποφασίσει ο αρχιμηχανικός. Πάντως τα χρήματα δίνονταν κατά κανόνα αφού προηγούμενα ο ναυτικός είχε περάσει θετικά τον ιατρικό έλεγχο και στη συνέχεια η αρμόδια υπάλληλος του έλεγε σε ποιο πλοίο και πότε ακριβώς θα ναυτολογηθεί. 


 Σύμφωνα με τον κ. Νταλακογιώργο, στο πλαίσιο της προανάκρισης της υπόθεσης, που διεξήχθη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά μετά από σχετική εισαγγελική εντολή, ελήφθησαν ενυπόγραφες καταθέσεις από τουλάχιστον 19 άτομα που έπεσαν θύματα. 


 Ο φάκελος με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν βρίσκεται πλέον στην εισαγγελεία και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Στο υπόμνημα σημειώνεται ότι «για πρώτη φορά παρουσιάζεται τέτοιο κρούσμα στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας (στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα είχαμε παράνομη μεσολάβηση μεσιτικών γραφείων στην εξεύρεση εργασίας στην φορτηγό ναυτιλία - έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων - άνεργων ελλήνων ναυτικών)». 


 Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, «περί τα τέλη του 2010, όταν άρχισαν να έρχονται διάφορα μηνύματα στην Ενωση από μέλη μας και ναυτικούς άλλων κλάδων και σωματείων». 


 Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, ο αρχιμηχανικός (τα στοιχεία του και η θέση του στην εταιρεία περιγράφονται στο υπόμνημα που έχει στη διάθεσή του το «Βήμα») είχε «την ουσιαστική αρμοδιότητα στην πρόσληψη ναυτικών όλων των ειδικοτήτων και απαιτούσε χρήματα για να τους εξασφαλίσει τη δουλειά». 


 Ωστόσο αρχικά υπήρχε φόβος από τους ναυτικούς και δεν έκαναν επίσημα καταγγελία για να μη χάσουν τη δουλειά τους. 


 Στο τέλος του περυσινού καλοκαιριού, προσθέτει ο κ. Νταλακογιώργος, επισκέφθηκε το αρμόδιο υπουργείο και ενημέρωσε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με αποτέλεσμα να ανατεθεί η διερεύνησή της στην ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. 


 Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ζητεί να επεκταθεί η έρευνα με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στο κύκλωμα, όπως και την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων. 


 «Για τη ναυτική οικογένεια είναι πολύ σημαντικό να αποκαλυφθεί σε όλη της την έκταση η αλήθεια, να παραπεμφθούν οι εμπλεκόμενοι στην Δικαιοσύνη και να καταδικαστούν παραδειγματικά», σημειώνεται στο υπόμνημα της ΠΕΝΕΝ.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ



Στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΤΟΣ-ΚΑΖΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΑΚΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ



Τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αριστεράς ΧΙΟΥ
1 ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΜΑΝΟΣ
2 ΖΟΥΜΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
3 ΘΕΟΤΟΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
4 ΨΑΡΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΧΙΟ

Συμπληρώθηκε το τελικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ , στη Χίο. Το ψηφοδέλτιο έχει ως εξής :
- ΤΣΟΥΡΗ ΕΛΠΙΔΑ
-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
-ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ  ΜΙΚΕΣ
-ΤΟΜΑΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ , ΜΕ 30 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Δ/νση Διοίκησης
Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων Δήμου Χίου
Δημοτικού Συμβουλίου Χίου
Τηλέφωνο 22713-50808, 50818
Fax 22713-50857
Mail:dimotikosimvouliochiou@yahoo.com
Χίος 19/04/2012
Αριθ. πρωτ. 19093

Βαθμός Προτεραιότητας:ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΟΣ
(όπως ο πίνακας αποδεκτών)
ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, (άρθρο 67 Ν. 3852/2010)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχ. Βουρνούς» την 25η του μηνός Απριλίου του έτους 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Κλεισσάς Κ. Ηλίας


Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης
Παρακαλούνται οι παρατάξεις να ορίσουν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης με γραπτή δήλωση τους στο Προεδρείο τους ειδικούς αγορητές ανά θέμα.
Με τον ίδιο τρόπο παρακαλούνται να εγγραφούν ως ομιλητές και οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. (Άρθρο 67, παρ. 6 του Ν. 3852/2010, άρθρο 10 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου).


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 25/04/2012.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 19093/2012      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)
Αρ. θέματος
Θέμα
Εισηγητής
1
Ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου.
κ. Στεφάνου, Αντιδήμαρχος
 & Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.
2
Έγκριση διετούς επιχειρησιακού προγράμματος ΔΗΠΕΘΕ.
κ. Τσατσαρώνης, Πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
3
Τοποθέτηση του αγάλματος Πλαστήρα.
κ. Στεφάνου, Αντιδήμαρχος
& Επιτροπή τοποθέτησης αγάλματος Πλαστήρα
4
Έγκριση υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα για την πράξη με τίτλο: «Τεχνική υποστήριξη στον Δ. Χίου, για την επιτάχυνση ωρίμανσης & υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων από το Ε.Σ.Π.Α.»
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
& Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
5
Τροποποίηση των οικονομικών του έργου  «Προσθήκη - Βελτίωση Γυμνασίου - Λυκείου Καλλιμασιάς Δήμου Ιωνίας» εξαιτίας της μελέτης ενεργειακής απόδοσης.
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
& Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
6
Τροποποίηση των οικονομικών του έργου  «Προσθήκη - Βελτίωση Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς Δήμου Ιωνίας» εξαιτίας της μελέτης ενεργειακής απόδοσης.
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
& Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
7
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Διαπλάτυνση επαρχιακού δρόμου Χίου-Καρυών».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
& Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
8
Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Πλακοστρώσεις οικισμού Πυργίου»-Έγκριση 1ου ΑΠΕ.
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
& Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
9
Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Επικάλυψη του ΧΑΔΑ Πλακούσας της Δημοτικής Κοινότητας Καρδαμύλων».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
& Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
10
Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Προστασία από «Πλημμυρικές Παροχές στο Πιτυός».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
& Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
11
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Συκούση».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
& Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
12
Τροποποίηση του προϋπολογισμού για το έργο «Διαμόρφωση και διάνοιξη κοινοχρήστων χώρων (Τ.Κ. Αμάδων)».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
& Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
13
Καθαρισμός δημοτικών κτιρίων.
κ. Μαρτάκης, Αντιδήμαρχος
& Δ/νση Καθαριότητας
14
Απολογισμός Ο.Π.Κ.Δ.Χ. οικ. έτους 2011.
κ. Μάντικας,
Πρόεδρος του Ο.Π.Κ.Δ.Χ.
15
Μεταβίβαση μετοχών της ΔΗ.Κ.Ε.Χ. στο Δήμο Χίου.
κ. Κοντούδης,
Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
16
Παραχώρηση τουριστικού τρένου από την ΔΗ.Κ.Ε.Χ. στο Δ. Χίου.
κ. Κοντούδης,
Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
17
Μίσθωση ακινήτων για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.
κ. Στεφάνου, Αντιδήμαρχος
18
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Επιτροπή Κυκλοφορίας.
19
Έγκριση δημοπράτησης χώρων για την τοποθέτηση καντίνας στις περιοχές «Κλειδού», «Μαύρα Βόλια» και «Αυλωνιά».
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών & Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
20
Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην περιοχή «Μέγας Λιμνιώνας» της Τ.Κ. Θυμιανών.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών & Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
21
Παραλαβή της μελέτης: Οριστική μελέτη εφαρμογής του έργου «Επισκευή και ενίσχυση του Φ.Ο. του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου σταδίου Χίου».
κ. Αποστολίδης, Αντιδήμαρχος
& Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
22
Τροποποίηση τιμολογιακής πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ.
κ. Φυτούσης, Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ.
23
Τοποθέτηση πέτρινης βρύσης στην περιοχή «Λιμένας Μεστών».
κ. Κλεισσάς,
Πρόεδρος Δ.Σ.
24
Έγκριση συγκρότησης νέου Δ.Σ. στον Οίκο Αγάπης.
κ. Κλεισσάς,
Πρόεδρος Δ.Σ.
25
Ορισμός εκπροσώπου στη Γενική Συνέλευση του ΕΟΕΣ Αμφικτιονία.
κ. Κλεισσάς,
Πρόεδρος Δ.Σ.
26
Καταχώρηση του Δ. Χίου σε τουριστικά έντυπα.
Τμήμα Απασχόλησης, Ναυτιλίας & Τουρισμού
27
Έγκριση απόφασης των Δ.Σ. του «Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίο» και του «Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας» και της «Μονομετοχικής Αξιοποίησης Ακινήτων Δ. Χίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.».
κ. Γιαννάρας, κ. Μάντικας
κ. Μυριαγκός
28
Παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης παραλιών του Δ. Χίου στην «Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων Δ. Χίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.».
κ. Μυριαγκός, Πρόεδρος
29
Παραχώρηση κυκλοφοριακών πάρκων από το Δήμο Χίου στη ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
κ. Κοντούδης,
Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
30
Μετακινήσεις.
κ. Δήμαρχος

ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ

Άνοιξε και λειτουργεί το εκλογικό κέντρο του Σταμάτη Κάρμαντζη , στην οδό Φιστέλ Ντε Κουλάνς 10, πλησίον της Πλατείας Βουνακίου, στο κέντρο της Χίου, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα, πάνω από το καφενείο "Ρετρό". Τα τηλέφωνα του εκλογικού κέντρου είναι 22710/80540 & 22710/80542

Αποκλεισμός των Οικολόγων Πράσινων από τις Επιτροπές Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων του Αιγαίου.





ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Αποκλεισμός των Οικολόγων Πράσινων από τις Επιτροπές Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων του Αιγαίου.
Μυτιλήνη 20 Απριλίου2012
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα για την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ.Φώτη Χατζημιχάλη, σύμφωνα με την οποία συγκροτήθηκαν οι Επιτροπές Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων στις έδρες των πέντε νομών του Αιγαίου. Κύρια αρμοδιότητα της εκάστοτε επιτροπής αποτελεί η παραλαβή και ο έλεγχος έγγραφων επώνυμων καταγγελιών που αφορούν στη μη τήρηση των υποχρεώσεων των κομμάτων,των συνασπισμών κομμάτων και των υποψηφίων Βουλευτών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου «η κάθε Επιτροπή απαρτίζεται από εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων καθώς και από εκπροσώπους κομμάτων και συνασπισμών που δεν εκπροσωπούνταν στη Βουλή πριν τη διάλυσή της με την προϋπόθεση να έχουν καταρτίσει πλήρεις συνδυασμούς,τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας».
Δυστυχώς και στους 5 νομούς των νησιών του Αιγαίου αποκλείεται από τις επιτροπές η συμμετοχή των Οικολόγων Πράσινων παρόλο που:
α. Εκπροσωπούνται κοινοβουλευτικά στην ευρωβουλή (και μάλιστα με νησιώτη ευρωβουλευτή τον Ν. Χρυσόγελο)
β. Εκπροσωπούνται με περιφερειακούς συμβούλους και στις 2Περιφέρειες του Αιγαίου
γ. Έχουν πλήρης συνδυασμούς σε όλη τη χώρα
δ. Συμμετέχουν στην Κεντρική Διακομματική Επιτροπή του Υπ. Εσωτερικών.
Να σημειωθεί ότι η κατάθεση των υποψηφιοτήτων εκπνέει σήμερα, οπότε η πρωινή ανακοίνωση των επιτροπών από τον κ Χατζημιχάλη προκαλεί πολλά ερωτηματικά για την προχειρότητα και το τρόπο που επέλεξε τους εκπροσώπους.
Σχολιάζοντας το ζήτημα ο Μιχάλης Μπάκας, Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Βορ. Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ο αποκλεισμός των Οικολόγων Πράσινων από τις Επιτροπές Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων του Αιγαίου εγείρει ζητήματα νομικά (που θα τα ελέγξουν οι νομικοί μας και θα παρέμβουμε) αλλά πρωτίστως ηθικά καθώς για μια ακόμη φορά αποκλειόμαστε από διακομματικές διαδικασίες. Για μία ακόμη φορά όμως αποδεικνύεται ότι για το παρόν πολιτικό σύστημα, που ζει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι εκτός κάδρου και αυτό για εμάς είναι τίτλος τιμής. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε προτάσεις για να βγει η χώρα απ’ αυτήν την πολύπλευρη κρίση για μια βιώσιμη Ελλάδα με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη είναι εφικτή μόνο με πρόγραμμα-σχέδιο και με του καθενός μας την ευθύνη και συμμετοχή. Ελπίζουμε ότι με την είσοδο μας στη νέα βουλή θα δώσουμε διέξοδο στην ανησυχία χιλιάδων συμπολιτών μας με μια νέα φρέσκια πρόταση απέναντι στις χρεοκοπημένες πρακτικές του πολιτικού συστήματος, που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».
Περισσότερες πληροφορίες: Μιχάλης Μπάκας, 6944654785

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

         


                                            του ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ

Υποψήφιος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΝΔ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κυκλοφορούν ανάμεσά μας περίπου 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες, όταν ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε περίπου 11 εκατομμύρια.

Η Ελλάδα αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου λαθρομεταναστών στην Ευρώπη και η απουσία οργανωμένης κεντρικής μεταναστευτικής πολιτικής έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Καθημερινά οι Έλληνες βιώνουν  τις συνέπειες με την αύξηση της εγκληματικότητας, την διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, και την γκετοποίηση.

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης πρέπει να αντιμετωπιστεί  με πλήρη αναθεώρηση των πολιτικών που έφεραν την χώρα σ’ αυτή την κατάσταση απαιτώντας παράλληλα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να το προσεγγίσει και ως ευρωπαϊκό πρόβλημα, όχι μόνο ως τοπικό, αναγνωρίζοντας ότι η επίλυσή του αποτελεί εθνικη και κοινωνική προτεραιότητα.



Απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα οι θέσεις είναι σαφείς:

·                     Κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια (Ν.3838/2010), που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ και που κατέστησε την Ελλάδα πόλο έλξης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες.



·                     Αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων ώστε να παύσει η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών και να δοθεί το μήνυμα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να φυλάττει τα σύνορά της.



·                     Πάταξη του παραεμπορίου που οδηγεί στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, και αποτελεί επιπλέον πόλο έλξης και για νέους μετανάστες.



·                     Λήψη μέτρων κατά της μαύρης εργασίας παράνομων μεταναστών σε επιχειρήσεις.



·                     Αυστηρότερη νομοθεσία στην εκμίσθωση κατοικίας και επαγγελματικού χώρου σε παράνομους αλλοδαπούς.



·                     Δημιουργία σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών. Κέντρα, όμως, που θα τηρούν όλα τα αναγκαία κριτήρια, όπως: να είναι εκτός οικιστικού ιστού, να υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις, ώστε να μην επιβαρυνθεί με υπέρογκες δαπάνες η Πολιτεία, να υπάρχουν σημαντικά ανταποδοτικά κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες.