Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Αποκλεισμός των Οικολόγων Πράσινων από τις Επιτροπές Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων του Αιγαίου.





ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Αποκλεισμός των Οικολόγων Πράσινων από τις Επιτροπές Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων του Αιγαίου.
Μυτιλήνη 20 Απριλίου2012
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα για την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ.Φώτη Χατζημιχάλη, σύμφωνα με την οποία συγκροτήθηκαν οι Επιτροπές Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων στις έδρες των πέντε νομών του Αιγαίου. Κύρια αρμοδιότητα της εκάστοτε επιτροπής αποτελεί η παραλαβή και ο έλεγχος έγγραφων επώνυμων καταγγελιών που αφορούν στη μη τήρηση των υποχρεώσεων των κομμάτων,των συνασπισμών κομμάτων και των υποψηφίων Βουλευτών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου «η κάθε Επιτροπή απαρτίζεται από εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων καθώς και από εκπροσώπους κομμάτων και συνασπισμών που δεν εκπροσωπούνταν στη Βουλή πριν τη διάλυσή της με την προϋπόθεση να έχουν καταρτίσει πλήρεις συνδυασμούς,τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας».
Δυστυχώς και στους 5 νομούς των νησιών του Αιγαίου αποκλείεται από τις επιτροπές η συμμετοχή των Οικολόγων Πράσινων παρόλο που:
α. Εκπροσωπούνται κοινοβουλευτικά στην ευρωβουλή (και μάλιστα με νησιώτη ευρωβουλευτή τον Ν. Χρυσόγελο)
β. Εκπροσωπούνται με περιφερειακούς συμβούλους και στις 2Περιφέρειες του Αιγαίου
γ. Έχουν πλήρης συνδυασμούς σε όλη τη χώρα
δ. Συμμετέχουν στην Κεντρική Διακομματική Επιτροπή του Υπ. Εσωτερικών.
Να σημειωθεί ότι η κατάθεση των υποψηφιοτήτων εκπνέει σήμερα, οπότε η πρωινή ανακοίνωση των επιτροπών από τον κ Χατζημιχάλη προκαλεί πολλά ερωτηματικά για την προχειρότητα και το τρόπο που επέλεξε τους εκπροσώπους.
Σχολιάζοντας το ζήτημα ο Μιχάλης Μπάκας, Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Βορ. Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ο αποκλεισμός των Οικολόγων Πράσινων από τις Επιτροπές Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων του Αιγαίου εγείρει ζητήματα νομικά (που θα τα ελέγξουν οι νομικοί μας και θα παρέμβουμε) αλλά πρωτίστως ηθικά καθώς για μια ακόμη φορά αποκλειόμαστε από διακομματικές διαδικασίες. Για μία ακόμη φορά όμως αποδεικνύεται ότι για το παρόν πολιτικό σύστημα, που ζει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι εκτός κάδρου και αυτό για εμάς είναι τίτλος τιμής. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε προτάσεις για να βγει η χώρα απ’ αυτήν την πολύπλευρη κρίση για μια βιώσιμη Ελλάδα με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη είναι εφικτή μόνο με πρόγραμμα-σχέδιο και με του καθενός μας την ευθύνη και συμμετοχή. Ελπίζουμε ότι με την είσοδο μας στη νέα βουλή θα δώσουμε διέξοδο στην ανησυχία χιλιάδων συμπολιτών μας με μια νέα φρέσκια πρόταση απέναντι στις χρεοκοπημένες πρακτικές του πολιτικού συστήματος, που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».
Περισσότερες πληροφορίες: Μιχάλης Μπάκας, 6944654785