Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

XIΟΣ

O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από την Χίο Κυριακή 19/2, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 6 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:M.LAGANA

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γιορτάζουν:
Φιλοθέη.

Γεγονότα

1878: Υπογράφεται μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, η οποία προβλέπει τη δημιουργία της «Μεγάλης Βουλγαρίας». Μετά από αντίδραση των άλλων Μεγάλων Δυνάμεων, η συνθήκη θα ανατραπεί από αυτή του Βερολίνου, στις 13 Ιουλίου 1878.
1936: Ο αρχηγός των Φιλελευθέρων Θεμιστοκλής Σοφούλης και ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Παλλαϊκού Μετώπου Στ. Σκλάβαινας υπογράφουν μυστικό σύμφωνο, με το οποίο το Παλλαϊκό Μέτωπο δεσμεύεται να υποστηρίξει τον Σοφούλη κατά την εκλογή προέδρου της Βουλής, ενώ οι Φιλελεύθεροι με τη σειρά τους να καταργήσουν το Ιδιώνυμο, την υπηρεσία κρατικής ασφαλείας, και να αμνηστεύσουν ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ. Όταν λίγο αργότερα το σύμφωνο δημοσιοποιείται, μάλλον από το ίδιο το ΚΚΕ, αφού η ηγεσία του θεωρεί ότι υπαναχώρησε ο Σοφούλης, προκαλείται θύελλα αντιδράσεων από όλα τα αστικά κόμματα. Ο Σκλάβαινας σε δηλώσεις του αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι ανάλογο συζητούσε και με το Λαϊκό Κόμμα.
1956: Εκλογές στην Ελλάδα: Η Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις (Ε.Ρ.Ε.) του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αν και λαμβάνει 26.000 ψήφους λιγότερες από το συνασπισμό κομμάτων Δημοκρατική Ένωση, σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση, λόγω του εκλογικού συστήματος (τριφασικό). Αυτές είναι οι πρώτες βουλευτικές εκλογές στις οποίες ψηφίζουν και οι Ελληνίδες.
1959: Υπογράφεται στο Λονδίνο μεταξύ Βρετανίας, Ελλάδας, Τουρκίας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων η τελική συμφωνία για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. (Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου)
1978: Μακελειό στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Αιγύπτιοι κομάντος επεμβαίνουν χωρίς την άδεια των κυπριακών αρχών για να σώσουν 12 αιγύπτιους ομήρους, που κρατούν 2 άραβες τρομοκράτες σε ένα αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών. Η Εθνική Φρουρά και η Αστυνομία σκοτώνουν 15 από τους κομάντος και καταστρέφουν το C-130 που τους μεταφέρει.
1990: Πρώτη άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης λαμβάνει 151 ψήφους από το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό, ενώ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν «Παρών».

Γεννήσεις
1473: Μικολάι Κόπερνικ, Νικόλαος Κοπέρνικος η ελληνική εκδοχή του ονόματός του, πολωνός αστρονόμος, που εισηγήθηκε τη θεωρία του ηλιοκεντρικού συστήματος. (Θαν. 24/5/1543)
1876: Κονσταντίν Μπρανκούζι, γαλλορουμάνος γλύπτης, από τους εισηγητές της μοντέρνας γλυπτικής. (Θαν. 16/3/1957)
1896: Αντρέ Μπρετόν, γάλλος σουρεαλιστής ποιητής, που έγραψε και το «Μανιφέστο του Σουρεαλισμού». (Θαν. 28/9/1966)

Θάνατοι

1880: Κωνσταντίνος Μπρουμίδης, ζωγράφος, που φιλοτέχνησε το θόλο του αμερικάνικου Καπιτωλίου. (Γεν. 26/7/1805)
1916: Ερνστ Μαχ, αυστριακός φυσικός και φιλόσοφος, με σημαντικό έργο στην οπτική και τη μηχανική. Το επώνυμό του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της υπερηχητικής ταχύτητας. (Γεν. 18/2/1838)
1964: Γιώργος Καλαφάτης, υποναύαρχος του Υγειονομικού, ιδρυτής του Παναθηναϊκού. (Γεν. 1890)
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:M.LAGANA

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ

Συνεδριάζει την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 20/2/2012  το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου . στις 17.30 μ.μ. , με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη

ΒΡΟΧΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΙΟΥ

  ΘΕΜΑ:  ¨Βροχομετρικά στοιχεία¨ 

                   Σας γνωρίζουμε   το  ύψος βροχής σε εκατοστά, στους βροχομετρικούς σταθμούς    της  Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Χίου,  από 1-9-2011  μέχρι  και 17-2-2012:



Α/Α

           ΣΤΑΘΜΟΣ

΄Υψος βροχής σε εκατοστά


 1
Καρδαμύλων
89,43
 2
Ν. Μονής
81,00
 3
Αγ.Σαράντα(Δαφνώνας)
68,20
 4
Βαβίλων
73,21
 5
Πυργιού
58,52
6
Καρυών
77,4

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ο. ΧΙΟΥ-ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου ενημερώνει ότι με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της Εθνικής οδού Χίου Καρδαμύλων, με στόχο την απόδοσή της στην κυκλοφορία εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων.
Ωστόσο επειδή έχει παρατηρηθεί ότι, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας στο επικίνδυνο τμήμα, υπάρχουν οδηγοί που εξακολουθούν να διέρχονται από αυτό, επισημαίνουμε ότι έτσι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τους.
Υπογραμμίζουμε ότι στο επικίνδυνο τμήμα υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων, πτώσης βράχων,  και αποκόλλησης του οδοστρώματος ανά πάσα στιγμή, εφ’ όσον δεν έχουν  ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης.
Κάνουμε έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τους παρακαμπτήριους δρόμους μέχρι την ολοκλήρωση του έργου στο επικίνδυνο τμήμα.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΧΙΟΥ



Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής στο χώρο του Τελωνείου Χίου με πρωτοβουλία του Δήμου Χίου και τη συνδρομή ιδιωτών, (λόγω δηλωθείσας αδυναμίας του Υπουργείου Οικονομικών).
Ως εκ τούτου ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα της χιώτικης κοινωνίας, η βελτίωση των υποδομών της πύλης εισόδου στο νησί μας, η οποία δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεισφορά των ιδιωτών, τους οποίους, εκ των προτέρων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε.
Οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα και πραγματοποιούνται με την εποπτεία του δήμου Χίου και με τη σύμφωνη γνώμη των Τελωνειακών και Αστυνομικών υπηρεσιών.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ



Πρόστιμο ύψους 1.500€, επιβλήθηκε στο Δήμο Χίου, από το Λιμεναρχείο, διότι σύμφωνα με το έγγραφο το οποίο και σας επισυνάπτουμε, ο Δήμαρχος προέβη σε εργασίες αποκατάστασης του χώρου στάθμευσης(διόρθωση λακκούβων) πλησίον του Ναυτικού Ομίλου Χίου.
Ο Δήμος Χίου προτίθεται να ασκήσει αίτηση αναστολής και ανακοπή της εν λόγω απόφασης, υπερασπιζόμενος τα νόμιμα συμφέροντά του.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ, ΑΥΡΙΟ



2012-02-17 19:35
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:30 το πρωί στην πλατεία το Εργατικό Κέντρο Χίου και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΧ και της ΑΔΕΔΥ:
Δεν φτάνει που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής γενικότερα το κράτος πρόνοιας, με το νέο μνημόνιο, θέτουν ευθέως ζήτημα δημοκρατίας.
Περιορίζονται, αν δεν αμφισβητούνται ανοιχτά, οι δημοκρατικοί θεσμοί και η ανεξαρτησία της χώρας.
Καταλύεται βάναυσα και ανεπανόρθωτα ο συνταγματικός χάρτης της χώρας μας και διαλύεται κάθε έννοια και θεσμός εργατικού δικαίου και συλλογικής διαπραγμάτευσης.
Αμφισβητείται το κυρίαρχο δικαίωμα του λαού να ψηφίζει σε εκλογές σύμφωνα με τις δικές του αποφάσεις και προσδιορισμούς.
Συναδέλφισσες-οι,
Λέμε:
ΟΧΙ στην εφαρμογή του 2ΟΥ Μνημονίου
ΟΧΙ στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
ΟΧΙ στην κατάργηση Εργατικής Εστίας και Κατοικίας
ΟΧΙ στην αύξηση του ΦΠΑ
ΟΧΙ στην απομόνωση του νησιού
ΟΧΙ στη διάλυση της ζωής μας
ΝΑΙ στην υπεράσπιση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας
ΝΑΙ στην προστασία της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας
ΝΑΙ στο κράτος πρόνοιας, στην Κοινωνική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή


ΛΕΣΒΟΣ : ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ


Λέσβος: Απίστευτη γκάφα σε τουριστικό φυλλάδιο

Μέγεθος κειμένου

Διαδώστε αυτό το άρθρο

15
 
 
3
 
 
1
 
0
 

Επιλογή κατηγορίας


"Στο Μόλυβο ζούνε άνθρωποι απλοί, οι οποίοι στις μέρες μας στερούνται ηθικής" αναφέρει το... διαφημιστικό έντυπο!

Απίστευτη γκάφα σε διαφημιστικό φυλλάδιο τουριστικής προβολής, του Μολύβου της Λέσβου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα φυλλάδιο στην τουρκική γλώσσα, που χιλιάδες αντίτυπά του μοιράστηκαν στην πρόσφατη Τουριστική Έκθεση της Κωνσταντινούπολης, από το Τουριστικό Περίπτερο των φορέων του Μολύβου, για την προσέλκυση τουριστών.

Στην 5η σελίδα του οδηγού, γράφει μια φράση στα τουρκικα που σύμφωνα με τη μετάφραση του κειμένου αυτού στα Ελληνικά, σημαίνει:

«Στο Μόλυβο ζούνε άνθρωποι απλοί, μερακλήδες, ενθουσιώδεις, οι οποίοι στις μέρες μας στερούνται ηθικής»



Το τραγελαφικό περιστατικό αποκαλύπτει με αποκλειστικό ρεπορτάζ του το lesvosnews.gr που δικαίως αναφέρει πως πρόκειται για γκάφα ολκής, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τους κατοίκους του Μολύβου και γενικότερα της Λέσβου και πρέπει άμεσα να αποσυρθεί από την κυκλοφορία.
newsit.gr

|ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΙΘΑΣΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ


Κύριοι της Πολιτικής ,
Κύριοι της ενημέρωσης,

Παρακολουθώντας την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, με κυριεύει φόβος και απόγνωση γιατί μου έρχεται στο νου η δήλωση του τότε υπουργού των ΗΠΑ του Χένρι Κίσσιγγερ  για το πώς και το γιατί πρέπει να «τιθασευτεί»
ο λαός των «Γραικών», την οποία και σας παραθέτω αυτούσια1.

"Ο λαός των Γραικών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. 
Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. 
Τότε ίσως αναγκαστεί να συμμορφωθεί.
Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά 
και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας".

Μήπως λοιπόν σήμερα έχει φθάσει η ώρα της εφαρμογής αυτού του σατανικού «Σχεδίου» διότι πολλά πλέον συνέβησαν και συμβαίνουν στην Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Ανατολική λεκάνη, και με κανέναν τρόπο δεν θα ήθελαν οι «φίλοι» μας να κάνουμε έστω και την παραμικρή αντίδραση και καθυστέρηση στα σχέδια τους όπως και τότε στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Για αυτό λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι όσο καθυστερούν οι Εκλογές μας  όλα τα Αριστερόστροφα κόμματα, θα κατεβάζουν σε διαμαρτυρίες κόσμο που ναι αυτός ο κόσμος διαμαρτύρεται ειρηνικά, όμως εις γνώση τους πλέον, εννοώ τα αριστερά κόμματα, παραβλέπουν ότι κάποιοι, που έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν πληρωμένους τραμπούκους, και ανεγκέφαλους νεαρούς δεν   θα πάψουν  να καίνε την Αθήνα και γενικά την Ελλάδα.
Και θα καίγεται η Ελλάδα όχι γιατί την καίνε τα αριστερόστροφα κόμματα προς Θεού.
Αλλά γιατί την καίνε εκείνες οι δυνάμεις που εντός και ιδιαίτερα εκτός Ελλάδος έχουν «Σχέδιο» που ανταποκρίνεται στην ποιο πάνω δήλωση και η εφαρμογή του εξελίσσεται.
Διότι την Κυριακή 12η του Φλεβάρη του 2012, κάηκαν στην Αθήνα περίπου (50) Νεοκλασικά διατηρητέα κτίρια. Δηλαδή κάηκε ένα κομμάτι του Πολιτισμού μας.
______________________________
1.Με μεγάλη επιφύλαξη καθότι πολλοί έχουν ερευνήσει το αληθές της δήλωσης και δεν έχει    
   διασταυρωθεί η πληροφορία.
   Πάντως όπως  και να έχει οι εξελίξεις και η λογική δείχνουν ότι κάτι έχει δηλωθεί ίσως     
   κάπως διαφορετικά.
                                                                                                                        1

Και όπως φαίνεται το πράγμα θα συνεχισθεί και δεν θα σταματήσει μέχρι να φτάσουμε στην πλήρη καταστροφή να κατεδαφίσουμε και την "Ακρόπολη" και ότι άλλο μπορεί να θυμίζει την ιστορία μας, και την Ελλάδα γενικότερα.
Χρειάζεται λοιπόν πολύ μεγάλη Προσοχή από ΕΣΑΣ κύριοι της ενημέρωσης, αφού κάποια πράγματα στην ενημέρωση σας δεν είναι ούτε «σύμπτωση ούτε αφέλεια».

Διότι μετά την καταστροφή της Αθήνας την Κυριακή 12/02/2012, Τετάρτη 14/02/2012 σε μεγάλο "κανάλι" στο κεντρικό δελτίο ενημέρωσης, στις οκτώ είχατε την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ την .Χ.Κλίντον να κάνει δηλώσεις για το μεγάλο τους ενδιαφέρον για το Πατριαρχείο (δεν είναι κακό αλλά ούτε και σύμπτωση) να ακούμε τέτοια ημέρα και ώρα από μεγάλης ακροαματικότητας μέσο δύο καλά λόγια από ένα τόσο σημαίνον πρόσωπο. 
 "Καπάκι" όμως την κακιά Μέρκελ και τον Σαρκοζί να κάνει κακές δηλώσεις για την Ελλάδα και  γενικότερα δηλώσεις για την Ευρώπη μα...πάλι Σύμπτωση ..!!!!!

Ε!!!!! ΌΧΙ αυτά δεν είναι συμπτώσεις ούτε ως προς τον Χρόνο ούτε το περιεχόμενο, αλλά ούτε και προς την σκοπιμότητα.
Αλίμονο εάν όλα αυτά περνούσαν απαρατήρητα από όλους τους πολίτες.
Αλίμονο αν δεν βλέπαμε την σκοπιμότητα του κ.Παπανδρέου να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και πρόεδρος ενός έστω και μικρού "Σοσιαλιστικού" κόμματος, ούτως ώστε να προωθηθεί καταλλήλως στην  προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για να έχουν βρε αδερφέ τον "άνθρωπο" τους οι ενδιαφερόμενοι πάτρωνες στην κατάλληλη θέση. 
Πάλι σύμπτωση;;;;;
Αν λοιπόν κύριοι της ενημέρωσης θέλετε να προσφέρετε σωστές υπηρεσίες στον έρημο Ελληνικό Λαό, παίξτε καθαρά το λειτούργημα της Ενημέρωσης.
Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι Γερμανία και Γαλλία είναι σε προεκλογική περίοδο, και ποιοι είναι εκείνοι που δεν θέλουν την .Μέρκελ τον Σαρκοζί και τον Πούτιν;;;
Και ποιοί είναι τώρα εκτός Ελλάδας που κάνουν καλές δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας, από τις (14/02/2012). Έκαναν δηλώσεις όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία σοσιαλιστές των Γάλλων των Γερμανών οι οικολόγοι πράσινοι ακόμη και οι καλοί μας «φίλοι» οι Εγγλέζοι.
Δεν λέω όλα αυτά είναι καλά αλλά;;;; πάντα όμως υπάρχει το μεγάλο αλλά.
Ποιό είναι αυτό;;;; ότι όλοι αυτοί παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια μέσω μιας αδύνατης πλέον χώρας που τα δικά μας ολέθρια λάθη και οι εντεταλμένες πολιτικές κάποιων συγκεκριμένων και κάποιων αχαρακτήριστων πολιτικών,
μας έχουν φέρει εδώ.
Κάποιοι λοιπόν πολύ καλά καταλαβαίνουμε μέσω ποιών πολιτικών σχηματισμών αλλά και προσώπων ελέγχεται το δικό μας πολιτικό σύστημα.
Ναι το σύστημα μας ελέγχεται με ευθύνη όλων των πολιτικών σχηματισμών και προσώπων.
Και αυτοί που το ελέγχουν γνωρίζουν και χειρίζονται πολύ-πολύ καλά ακόμη και τις αντιδράσεις μας από άκρα αριστερά μέχρι άκρα δεξιά . 
Δηλαδή τώρα από όλα τα μέσα ενημέρωσης, πολύ έξυπνα παίζεται το
   2
παιχνίδι της παράτασης των Εκλογών .
Καθώς πολύ έξυπνα προβάλουν ακόμη και το ότι εδώ που είμαστε δεν έχουμε σωτηρία, και όλα αυτά πολύ έντεχνα τα πλασάρουν μέσω πολύ καλά
ενημερωμένων δημοσιογράφων, και αναλυτών.
Και αφού πρώτα το 2009 έβαλαν έναν πολύ δικό τους άνθρωπο, που στους πολλούς φάνταζε φωτισμένος ηγέτης, και στους υπόλοιπους "χαζός» (κάθε άλλο βέβαια), μαζί  με "ίσως" αφελείς συνεργάτες υπέγραψε το "Α" μνημόνιο και μετά το Μεσοπρόθεσμο.
Στην συνέχεια τον ανάγκασαν, όπως και τον αρχηγό του άλλου μεγάλου κόμματος μαζί με τον άλλο ας μην τον  χαρακτηρίσω αυτόν, να υπογράψουν το "Β" μνημόνιο.
Έτσι λοιπόν φθάσαμε στην περιπέτεια της περασμένης Κυριακής 12/02/2012 να παίζεται μεταξύ των δύο αρχηγών το θέατρο του παραλόγου.
Να φαίνονται ανίκανοι οι δύο αρχηγοί να λύσουν ένα οικονομικό μικρό σχετικά πρόβλημα των (325) εκ. ευρώ.
Στην συνέχεια όμως από τις μεταξύ τους τρικλοποδιές, να μην μπορέσουν να κάνουν αυτά που υπόσχονται στους δανειστές μας, και έτσι να αναγκαστούν να πάρουν και άλλα μέτρα ,ώστε πολύ εύκολα να «εξευτελιστούν» εντός και εκτός Ελλάδος, και αφού γίνει αυτό, τότε το τελικό σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή.
Το τελικό σχέδιο που θα μας επιβληθεί είναι μια κυβέρνηση Τεχνοκρατών για
να εκτελέσει  όλα όσα ήδη θα έχουν συμφωνηθεί και υπογραφεί.
Βέβαια το ερώτημα είναι γιατί δεν έγινε αυτό το πράγμα από την αρχή όπως έγινε και στην Ιταλία με τον Μόντι και τους τεχνοκράτες του γιατί;;;;;;
Γιατί εκεί τον Μόντι τον έφερε ό Μπερλουσκόνι άμεσα αφού πρώτα φρόντισαν να τον εξευτελίσουν με άλλα κόλπα..τα «Ροζ» .
Δηλαδή αυτό θα μπορούσε να γίνει την εποχή του Κώστα Καραμανλή όμως το «σκάνδαλο» βατοπέδι δεν έπαιξε διότι σε αυτό το «σκάνδαλο» υπήρχε όπως εκ των υστέρων φαίνετε και εμπλοκή (με μεγάλο ενδιαφέρον) κάποιας ξένης μεγάλης δύναμης της Ρωσίας, που φοβόταν ότι είχε την δυνατότητα να ξεσκεπάσει κάποια πολύ σοβαρά πράγματα.
Έτσι έφεραν τον Γ.Παπανδρέου μαζί με μια ομάδα καλά ελεγχόμενων από αυτούς πολιτικών, πέρασαν το πρώτο μνημόνιο, στην συνέχεια μπέρδεψαν και «ξεπάστρεψαν» τον  Ε.Βενιζέλο, με το Μεσοπρόθεσμο, κατόπιν ανάγκασαν και τον Σαμαρά μαζί και τον Καρατζαφέρη (δεν υπήρχε πλέον περίπτωση διαφυγής τους)  στην υπογραφή του «Β» Μνημονίου.
Και τώρα μετά και την «ηλίθια» ψηφοφορία των βουλευτών ειδικά της Νέας Δημοκρατίας (αυτών που εναντιώθηκαν φυσικά) πάμε με ποικίλους εκβιασμούς και στην λήψη των τελευταίων αντιλαϊκών μέτρων, και έτσι θα μας
επιβληθεί πολύ άνετα η κυβέρνηση της «Χούντας»  των τεχνοκρατών.

Το «Σχέδιο» λοιπόν έχει μπει σε εφαρμογή, ήδη από τις  15/02/2012 η κ. Διαμαντοπούλου,  και χθες 16/02.2012 ο Χρυσοχοϊδης να συμπαρατάσσονται
να συμπαρατάσσονται και να  ζητούν  παράταση της παρούσας κυβέρνησης, γνωρίζοντας ότι προς στιγμή όλα τα κόμματα (πλην των Παπανδρεϊκών) θα αντιδράσουν έντονα και ιδιαίτερα τα αριστερά.
Έτσι θα καθυστερεί η υπογραφή της συμφωνίας από τους Ευρωπαίους δανειστές μας, μέχρις ότου υποκύψουμε στην πίεση για αναβολή Εκλογών και
αποδοχή κυβέρνησης Τεχνοκρατών.
                                                                         3
Και στο ερώτημα τι χρειάζεται η Βουλή και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας η απάντηση είναι :
Η Βουλή και ο πρόεδρος θα είναι ο κυματοθραύστης μεταξύ Οργισμένου Λαού και Κυβέρνησης Τεχνοκρατών.
Αν λοιπόν όλοι οι πολιτικοί μας θέλουν το καλό της Πατρίδας και του ταλαιπωρημένου Ελληνικού Λαού, ας υπογράψουν όλοι μαζί ένα «Μνημόνιο λόγου τιμής» ότι αφού θα πάμε πρώτα σε εκλογές, μετά όλοι μαζί θα συμφωνήσουμε να κυβερνήσουμε αυτήν την χώρα με σύνεση και συναίνεση.
Και ας θυμηθούμε ότι αυτοί που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της Χώρας μας , αυτοί εκτέλεσαν τον Παύλο Μπακογιάννη που τότε ήταν ο πρωτεργάτης της πολιτικής μας συμφιλίωσης.
Οφείλουμε να το θυμόμαστε και ποιοι ήταν τότε εκείνοι που βρήκαν τον τρόπο
να το πράξουν εννοώ τον Κώστα Μητσοτάκη και τον Χαρίλαο Φλωράκη μαζί με όλους τους βουλευτές τους.
Σήμερα λοιπόν είναι επιβεβλημένη ανάγκη να συμμετέχουν όλα τα κόμματα.

       


Ευχαριστώ για την Προσοχή σας,
Ζαννίκος Μάρκος,Συντ/χος Πλοίαρχος Ε.Ν.
Χίος  17/02/2012