Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΤΥΠΟ;

Με παρουσία τόσο της ακαδημαϊκής όσο και επιχειρηματικής και φοιτητικής κοινότητας διεξήχθη, στις 8 Απριλίου η τέταρτη εκδήλωση-συζήτηση που οργάνωσε το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά σε συνεργασία με την Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος, στο πλαίσιο του Εαρινού Κύκλου Διαλέξεων 2014 .
Η εκδήλωση είχε θέμα τις «Υπηρεσίες ενημέρωσης για τη διεθνή ναυτιλία: Η μετάβαση από την έντυπο στην ψηφιακή επικοινωνία» στη διάρκεια της οποίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας ανέπτυξαν θέματα ειδικού ενδιαφέροντος σχετικά με το παρόν και το μέλλον του ναυτιλιακού Τύπου.
Εισηγητές της συζήτησης ήταν οι κ.: David Glass, Managing Editor- Newsfront / Naftiliaki, Gillian Whittaker, Athens Bureau Chief Trade Winds και Nigel Lowry, Athens Correspondent- Lloyd's List and Director- Greek Shipping Hall of Fame.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια συνοπτική ανάλυση της ιστορίας των ναυπλιακών ΜΜΕ από τον διευθυντή των Ναυτικών Χρονικών κ. Ηλία Μπίσια ο οποίος και συντόνισε τη μετέπειτα συζήτηση.
O κ. Mπίσιας
ανέλυσε στην ομιλία του το ρόλο και την εξέλιξη των ελληνικών ναυτιλιακών εντύπων ενώ αναφέρθηκε στις σχέσεις του Τύπου και της ευρύτερης κοινωνίας με την ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια. Παρουσίασε επίσης το άρθρο του Ανδρέα Γ. Λαιμού που είχε δημοσιευθεί στα Ναυτικά Χρονικά το 1976, με τίτλο «ο μέγας άγνωστος να γίνει γνωστός» τονίζοντας τις αιτίες που οδήγησαν τον εφοπλισμό να επιθυμεί από το 1950 και μετά ένα χαμηλό δημόσιο προφίλ και ελάχιστη προβολή. Ο κ. Μπίσιας επεσήμανε ότι «πρωτοπόρος της εξωστρέφειας ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Αντώνης Χανδρής, ο οποίος από το 1975 έως το 1981, χωρίς μεσολαβητές και μέσω τακτικών συνεντεύξεων Τύπου επιζητούσε το διάλογο με όλους τους εκπροσώπους της δημοσιογραφίας» .

Από το 1976 εντάχθηκε στη «Ναυτιλιακή» ο κ. David Glass, και σήμερα μετρά πολλά «ναυτικά μίλια» στο βιογραφικό του. «Η εταιρεία που εκδίδει τη «Ναυτιλιακή» θεωρείται πρωτοπόρος στην ηλεκτρονική πληροφόρηση, τουλάχιστον στην Ελλάδα, μέσω του ηλεκτρονικού εβδομαδιαίου 16-σέλιδου εντύπου «Seatrade Week / Newsfront» που ξεκίνησε στις αρχές του 1980» επεσήμανε ο κ. Glass. «Μπορεί οι σχέσεις μεταξύ των δημοσιογράφων με τους ναυτιλιακούς φορείς να έχουν γίνει πιο “απρόσωπες” λόγω της ηλεκτρονικής διαδικτυακής εποχής που ζούμε αλλά ο σκοπός παραμένει ο ίδιος, σωστές, άμεσες και αντικειμενικές πληροφορίες», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Glass τόνισε ότι υπάρχει αρκετή μυστικοπάθεια εκ μέρους της ναυτιλιακής κοινότητας η οποία προτιμά με αυτό τον τρόπο να προστατεύεται και ίσως να ξεπερνά το «φθόνο» κάποιων συναδέρφων. Επεσήμανε επίσης τη διαφορά του ελληνικού με τον αγγλοσαξονικό δημοσιογραφικό λόγο όπου ο ανταποκριτής δεν κρίνει και δεν σχολιάζει ποτέ μια είδηση παρουσιάζοντας αποκλειστικά και μόνο γεγονότα και όχι προσωπικές απόψεις.

Η Gillian Whittaker, Athens Bureau Chief της εφημερίδας TradeWinds, αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν το έντυπο που εκπροσωπεί να επεκταθεί και στη ναυτιλία και να απευθυνθεί σε αναγνωστικό κοινό εκτός των συνόρων της Νορβηγίας. Η εφημερίδα TradeWinds υπήρξε πρωτοπόρος για τη ναυτιλιακή ενημέρωση στο χώρο του ηλεκτρονικού Τύπου ενώ η έντυπη έκδοση σήμερα απασχολεί μια διαφορετική και ανεξάρτητη δημοσιογραφικό ομάδα σε σχέση με την ηλεκτρονική ιστοσελίδα προκειμένου να διατηρήσει τη διαφοροποίηση του περιεχομένου τους. Όσο για τη δημοσιογραφική κάλυψη της ναυτιλιακής βιομηχανίας η κα. Gillian Whittaker υποστήριξε ότι έχει αλλάξει δραματικά, λόγω της τεχνολογίας και της μετάβασης από την έντυπη στην ηλεκτρονική μορφή. Αναφέρθηκε επίσης, στη διαφορά Ελλήνων και Σκανδιναβών πλοιοκτητών τονίζοντας ότι οι σκανδιναβικοί ναυτιλιακοί οίκοι όχι μόνο επιθυμούν την εξωστρέφεια αλλά διατηρούν εξαιρετικές και εποικοδομητικές σχέσεις με τα ΜΜΕ. Η καταξιωμένη δημοσιογράφος έκλεισε την ομιλία της με το αισιόδοξο μήνυμα ότι η έντυπη δημοσιογραφία έχει ακόμα μέλλον.
Ο κ. Nigel Lowry, Athens Correspondent- Lloyd's List and Director- Greek Shipping Hall of Fame, επεσήμανε ότι ακόμα και σήμερα ένα μέρος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας προτιμά την εσωστρέφεια και δεν επιθυμεί την επαφή της με τα ΜΜΕ. «Προτιμά ένα χαμηλό ή ίσως και ένα τελείως αθέατο κοινωνικό προφίλ» δήλωσε χαρακτηριστικά. Εντούτοις μια μερίδα σύγχρονων πλοιοκτητών είναι πιο άνετοι στην επικοινωνία τους με τα ΜΜΕ απ’ ότι οι προκάτοχοί τους και αυτό το γεγονός είναι ιδιαιτέρα αισθητό στις εισηγμένες εταιρείες. Ο κ. Lowry τόνισε ότι «προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες είναι λιγότερο αποστασιοποιημένοι απ’ ότι οι συνάδελφοι τους στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι από τους γνωστούς και σημαντικούς πλοιοκτήτες στο χώρο είναι ώριμοι στο να γνωρίζουν ότι τα ΜΜΕ έχουν ένα σημαντικό έργο να επιτελέσουν» Τέλος αναφέρθηκε στην πληθώρα της πληροφόρησης που η εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας προσφέρει στην πλοιοκτησία και η οποία αποτελεί μια πρόκληση για τον παραδοσιακό ναυτιλιακό Τύπο.  Η ποιότητα βέβαια της προσφερόμενης πληροφόρησης αποτελεί σημείο προβληματισμού τόσο για το σύγχρονο δημοσιογράφο, τον εκδοτικό χώρο αλλά και τον αναγνώστη.  Μίλησε επίσης για τα διεθνή βραβεία της εφημερίδας Lloyd’s List που τιμούν κάθε χρόνου τους πρωτοπόρους της ελληνικής ναυτιλίας ενώ παρουσίασε το προσωπικό του όραμα, σε μια περίοδο κρίσης για τα διεθνή ΜΜΕ, που τον οδήγησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας Greek shipping hall of fame.

ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

Επίδομα ελάχιστου εισοδήματος: Ποιοι θα πάρουν έως 370 € από τους δήμους


Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο θα δωθεί από το υπουργείο Εργασίας μέσω των δήμων το επίδομα ελάχιστου εισοδήματος, όπως προβλέπεται από το επικαιροποιημένο κείμενο της συμφωνίας με την Τρόικα.
Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα παρέχει επίδομα από 200 έως 370 ευρώ σε δικαιούχους με χαμηλά εισοδήματα, το ύψος των οποίων θα καθοριστεί με την ανακοίνωση του προγράμματος.
Εντός του μήνα το υπουργείο θα επιλέξει τους δύο δήμους από τους οποίους θα ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ως στόχο να επεκταθεί από το 2015 σε εθνικό επίπεδο. Μέσα στον Απρίλιο θα καθοριστούν επίσης και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.  Σε γενικές γραμμές, το επίδομα θα απευθύνεται σε άτομα που ζουν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας. Το όριο του εισοδήματος που θα καθοριστεί, θα εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση του εκάστοτε δικαιούχου. Επίσης, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας το ποσό θα προσαυξάνεται κατά 70 ευρώ για τον σύζυγο ή τη σύζυγο και κατά 50 ευρώ για το κάθε παιδί.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καταβάλλεται ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυμαίνεται από 200 έως 420 ευρώ.
Όσον αφορά τις αιτήσεις που θα κληθούν να υποβάλουν οι δικαιούχοι, αυτές θα ελέγχονται ηλεκτρονικά ως προς την ακρίβειά τους, κατόπιν διασταύρωσης με τα στοιχεία του Taxisnet και των υπηρεσιών που χορηγούν κοινωνικά επιδόματα όπως ο ΟΑΕΔ και ο ΟΓΑ.

aftodioikisi.gr

Συντάξεις: Έξοδος πριν τα 60 για μητέρες ανήλικων παιδιών (πίνακας)


Έξι ευνοϊκές διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα στις μητέρες ανηλίκων να πάρουν σύνταξη πριν από τα 60 από τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών.
Οι συγκεκριμένες διατάξεις αφορούν μητέρες ανήλικων τέκνων, που πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012. Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως οι ασφαλισμένες στα ειδικά Tαμεία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις. Δηλαδή να αποχωρήσουν είτε με το καθεστώς που ισχύει στα ειδικά Ταμεία είτε με τις ασφαλιστικές διατάξεις του ΙΚΑ.
Για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος πρέπει να συμπληρωθούν οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης και το τέκνο να είναι ανήλικο. Στη συνέχεια η μητέρα μπορεί να παραμείνει στην εργασία της και να πάρει σύνταξη όποτε πιάσει το κατά περίπτωση όριο ηλικίας.
Σημειώνεται πως σε όσες περιπτώσεις οι μητέρες δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές αυτές διατάξεις.
Δείτε το σχετικό πίνακα:

Πηγή: Έθνος

aftodioikisi.gr

Οι απολύσεις φέρνουν πιο κοντά τον Κ. Μητσοτάκη με τον Α. Σαμαρά


Ανεβασμένες είναι οι μετοχές του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων σε σχέση με τις 25.000 διαθεσιμότητες έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα, πολύ περισσότερο που υπήρξαν προβλήματα συνεργασίας με άλλους υπουργούς όπως ο Κ. Αρβανιτόπουλος. Επίσης, «μετράει» για το επιτελείο του πρωθυπουργού ότι βάζει το θέμα της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο κλείνοντας το μάτι στην Τρόικα και ικανοποιώντας ένα κομμάτι του εκλογικού ακροατηρίου της ΝΔ που ασπάζεται ιδέες του φιλελευθερισμού.
Αλλά αυτό που αποδεικνύεται καθοριστικό για την προσέγγιση του Κ. Μητσοτάκη με τον Α. Σαμαρά είναι ότι υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά που άναψε με την υπόθεση Μπαλτάκου. Αν και ο ίδιος είναι εκφραστής του κεντρώου προσανατολισμού της ΝΔ δεν θέλησε να φέρει σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας αιχμές εναντίον του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, και αυτό, όπως ακούγεται, είναι κάτι που έχει καταγραφεί από τον Α. Σαμαρά.

aftodioikisi.gr

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα μαθητείας για 12.000 μαθητές με 11 ευρώ την ημέρα


Την υλοποίηση προγράμματος μαθητείας από τον ΟΑΕΔ, στο οποίο θα μετάσχουν 12.000 μαθητές, οι οποίοι θα εισπράξουν ημερήσια αποζημίωση της τάξεως των 11 ευρώ, προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Το πρόγραμμα ενέκριναν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, το πρόγραμμα αφορά στο 2014 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ. Στην πραγματικότητα, μέσω του προγράμματος, οι μαθητές θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πρακτική άσκηση είτε σε φορείς του δημοσίου και δήμους είτε ακόμη και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης θα είναι τέσσερα εξάμηνα, ενώ οι μαθητές θα απασχολούνται για έξι ώρες ημερησίως. Η απόφαση περιγράφει δύο διαδικασίες απόδοσης της ημερήσιας αποζημίωσης των 11 ευρώ στους δικαιούχους είτε απευθείας είτε μέσω των εργοδοτών. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποδεικνύεται η κατάθεση των ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μαθητών.
Πηγή: naftemporiki.gr

aftodioikisi.gr

Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας ή απολύσεων; Ποιοι κινδυνεύουν να βγουν εκτός Δημοσίου


Ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας που ευαγγελίζεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν διασφαλίζει, όπως φαίνεται, την αποσύνδεσή του από τις απολύσεις.
Η ένταξη των υπαλλήλων στο μηχανισμό θα έχει τόσο προαιρετικό, όσο και υποχρεωτικό χαρακτήρα. Επομένως, όσοι υπάλληλοι σε μελλοντική αξιολόγηση δομών κριθούν «πλεονάζοντες», κινδυνεύουν να τεθούν αναγκαστικά σε μια διαδικασία υποχρεωτικής μετακίνησης σε άλλη θέση εντός δημοσίου. Διαδικασία η οποία εγκυμονεί τον κίνδυνο της απόλυσης.
Το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που εγκρίθηκε στο Κοινοβούλιο, περιέχει ρύθμιση η οποία προσθέτει σε ισχύουσα διάταξη του νόμου 4093/2012, εδάφιο το οποίο ορίζει ότι υπάλληλοι που δεν αποδέχονται την τοποθέτησή τους στο πλαίσιο της υποχρεωτικής μετάταξης, δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για εκούσια μετάταξή τους και παραμένουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τη λήξη του καθεστώτος διαθεσιμότητας.
Αυτό όσον αφορά μόνιμους υπαλλήλους. Τους εργαζόμενους σε ΝΠΙΔ η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να τους απομακρύνει από τη θέση τους ακαριαία, χωρίς να ενταχθούν προηγουμένως σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ανάλογες διατάξεις τίθενται σε εφαρμογή σε περίπτωση που ο υπάλληλος αρνηθεί την υποχρεωτική μετάταξή του.
Μάλιστα, είναι ορατός ο κίνδυνος ένταξης στο μόνιμο μηχανισμό και για όσους υπαλλήλους βαθμολογηθούν με «κάτω από τη βάση», στο πλαίσιο του νέου συστήματος αξιολόγησης υπαλλήλων.

aftodioikisi.gr

ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ



Συνεχίζεται η επίθεση του κ. Μήτσουρα εκπροσώπου της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ κατά στελεχών του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωση με προσωπικές επιθέσεις στον υποψήφιο Δήμαρχο Χίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μ. Σκούφαλο , ενώ εκκρεμεί και η δίωξη ενάντια στον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και της ΑΔΕΔΥ Γιώργη Αμπαζή.
Με αφορμή την αποδοχή της αίτησής  του από τον εφέτη εισαγγελέα για να ανοίξει ξανά η υπόθεση,   σπεύδει να βγάλει τελεσίδικα συμπεράσματα για το αποτέλεσμα , κομπορρημονώντας για δικαίωση,  χαρακτηρίζοντας το Μάρκο Σκούφαλο, «υπόδικο, συκοφάντη και υβριστή» , δείχνοντας για άλλη μια φορά το μένος του !
 Φυσικά , έχουμε ξαναπεί,  ότι η στάση αυτή δεν είναι τυχαία μπροστά στις εκλογικές μάχες αλλά και στους γενικότερους ταξικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Η Λαϊκή Συσπείρωση, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ,  είναι οι μόνοι που βρίσκονται στη δίνη των μηνύσεων και του ταξικού μίσους του κ. Μήτσουρα και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη οι εργαζόμενοι , ο λαός μας  και μπροστά στις εκλογές αλλά και την επόμενη μέρα.
 Ενοχλεί, το ότι ήμασταν η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στο Δήμο, πρωτοπόροι στην πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση υπηρεσιών μέσω του Δήμου από ΚΟΙΝΣΕΠ και κάθε επιχειρηματικό σχέδιο συγκυβέρνησης και ΕΕ. Τον ενοχλεί ότι του κόψαμε την επιχειρηματική φόρα, ότι δεν αφήσαμε το άρμεγμα του δήμου να συνεχιστεί, ότι δεν μπορεί να μας βάλει στο τσεπάκι του, όπως έγινε σε συγκεκριμένο κάλεσμα του ίδιου κι άλλων με αφορμή τις ΚΟΙΝΣΕΠ , που παρευρέθηκαν για «ενημέρωση» στελέχη της δημοτικής αρχής, του ΣΥΡΙΖΑ και της «Πρωτοβουλίας». Ξέρει ότι θα μας βρει μπροστά του και αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης του.
                Ενοχλεί, το ότι σταθερά απορρίψαμε και παλέψαμε ενάντια σε τέτοιες λογικές στο νερό, την ενέργεια σε όλο τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Ενοχλεί,  το ότι έχουμε στρατηγική πρόταση για διέξοδο από την κρίση προς οφελος του λαού με τον ίδιο στο τιμόνι της εξουσίας. Αυτό είναι το κρίσιμο!
Ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθεί  ούτε από τους νέους πηχαίους και γκεμπελικούς  τίτλους που κατασκευάζει  ο κ. Μήτσουρας αλλά ούτε και από τα προσωπικά του συμπεράσματα. Δυστυχώς έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε και πάλι για να διαλυθούν τα νέα σύννεφα λάσπης εναντίον μας.
Τονίζουμε προς το λαό τα εξής:
·         Ο κ. Μήτσουρας είναι αρκετά έξυπνος για να μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά της ύβρεως από την πολιτική κριτική ή την πολιτική εκτίμηση που ο ίδιος φαίνεται να μην αντέχει. Επικαλείται όμως την ύβρη για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Είναι ύβρης για τον κ. Μήτσουρα το ότι η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ παλεύουν ενάντια σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών. Ότι αποκαλύπτουν στα μάτια του λαού το ρόλο των διάφορων ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κλπ σε όλη την Ελλάδα. Ότι δεν τον άφησαν να υπογράψει σύμβαση με το Δήμο, που ο ίδιος θα είχε συμμετοχή 114,65 ευρώ!!!  Αν αυτό είναι «υβρεολόγιο» όπως ισχυρίζεται, τότε απλά αποδεικνύει ότι  το μόνο που τον ενδιαφέρει με κάθε κόστος ,είναι να αναλάβει να προωθήσει τέτοιες πλευρές μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ που εκπροσωπεί. Μέχρι και ο ίδιος ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιτζής, δήλωσε: «Υπάρχει κίνδυνος τα ΚΟΙΝΣΕΠ να γίνουν νέες ΜΚΟ νέες εστίες διαφθοράς». Ας μηνύσει και αυτόν!
Μια τέτοια πρακτική βέβαια του ίδιου και άλλων πανελλαδικά, πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στους κομμουνιστές, στη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ που στέκονται σταθερά υπέρ της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και μέσα από τους Δήμους.

·         Ο κ. Μήτσουρας αναφέρει στην τελευταία του ανακοίνωση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο την τελευταία φορά που ο ίδιος κινήθηκε νομικά συνεδρίασε «χωρίς να έχει την αρμοδιότητα» αφού επρόκειτο για «προσωπική υπόθεση» και «όχι πολιτική». Από που και ως που κρίνει ο ίδιος για λογαριασμό του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν είχε την αρμοδιότητα να συνεδριάσει όταν διώκεται εκλεγμένο μέλος του, λόγω των πολιτικών του τοποθετήσεων;  Νομίζει ότι θα ζητήσουμε την άδειά του;

·         Γιατί «κλαψουρίζει» ο κ. Μήτσουρας,  όταν κατηγορήθηκε με συγκεκριμένη πολιτική κριτική ότι στηρίζει τις δράσεις της εγκληματικής Χρυσής Αυγής στο νησί; Ήταν ή δεν ήταν η μόνη ιστοσελίδα εκείνη που διαχειρίζεται που προπαγάνδισε τις φασιστικές φιλανθρωπίες των Χρυσαυγιτών σε ΑμεΑ, σχολεία κλπ; Που πρόβαλλε υποψηφίους της και τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της ενόψει των εκλογών και μάλιστα αφήνοντας αιχμές ότι κάποιοι «ανυσηχούν»; Αυτά είναι «προσωπικά» ή «πολιτικά» ζητήματα; Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ή δεν έχει την υποχρέωση και το δικαίωμα να τα κρίνει και να τα καταδικάσει; Τι περίμενε, ότι θα έμενε ανενόχλητος να προπαγανδίζει τις φασιστικές πρακτικές;

·         Ο κ. Μήτσουρας ισχυρίζεται ότι έγινε αντικείμενο επίθεσης του οργανωμένου συστήματος βάζοντας μέσα σε αυτό και τη Λαϊκή Συσπείρωση, τον επικεφαλής της. Θα ήταν ανέκδοτο αν δεν λεγόταν με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Ο κόσμος γνωρίζει ότι η Λαϊκή Συσπειρωση όχι μόνο δεν είναι κομμάτι του συστήματος, αλλά επιδιώκει και παλεύει με αξιοζήλευτη συνέπεια για την ανατροπή του, χωρίς να το κρύβει. Μάλλον μπερδεύει τη δική του πολιτική στάση ως γέννημα θρέμμα του συστήματος, ως υποστηρικτή της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ, ως αβανταδόρου, που προβάλλει την κυρίαρχη πολιτική  της συγκυβέρνησης μέσα από την ιστοσελίδα του.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά:
 Δεν τρομοκρατούμαστε! Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, φίμωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, μπροστά στις εκλογές δεν θα περάσει. Η δημοτική αρχή έχει άλλη μια ευκαιρία να κόψει εντελώς και τελεσίδικα τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Μήτσουρα και ό,τι εκπροσωπεί .
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν αποστομωτική απάντηση συμμετέχοντας στους καθημερινούς αγώνες,  ψηφίζοντας καθοριστικά τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια και το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.


Ο KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ

ΧΙΟΣ
weather forecasts for CHIOS, Greece
Ημερομηνία
ΏραΘερμ/σίαΥγρασίαΔιεύθ. ανέμου - ΈντασηΚαιρός - φαινόμενα
Πέμπτη
10/4
21:00
15°C
74%
3 Μπφ ΒΔ
16 Km/h
ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
Παρασκευή
11/4
03:00
12°C
86%
3 Μπφ ΒΔ
16 Km/h
ΒΡΟΧΗ
09:00
12°C
73%
3 Μπφ ΒΔ
16 Km/h
ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
15:00
18°C
41%
3 Μπφ ΝΔ
16 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
21:00
14°C
78%
3 Μπφ ΝΔ
16 Km/h
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
Σάββατο
12/4
03:00
13°C
81%
3 Μπφ N
16 Km/h
ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
09:00
13°C
77%
3 Μπφ Δ
16 Km/h
ΒΡΟΧΗ
15:00
18°C
49%
3 Μπφ Δ
16 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
21:00
14°C
70%
2 Μπφ ΝΔ
9 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Κυριακή
13/4
03:00
10°C
97%
2 Μπφ N
9 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 4-6 ΗΜΕΡΩΝ
Κυριακή
13/4
09:00
12°C
92%
3 Μπφ NA
16 Km/h
ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
15:00
18°C
48%
3 Μπφ N
16 Km/h
ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
21:00
15°C
66%
1 Μπφ ΒΔ
3 Km/h
ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Δευτέρα
14/4
03:00
12°C
96%
3 Μπφ ΒΔ
16 Km/h
ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ
09:00
14°C
61%
4 Μπφ B
24 Km/h
ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ
15:00
20°C
32%
4 Μπφ B
24 Km/h
ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
21:00
16°C
58%
4 Μπφ ΒΔ
24 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Τρίτη
15/4
03:00
14°C
60%
4 Μπφ B
24 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
09:00
15°C
56%
4 Μπφ B
24 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
15:00
21°C
26%
3 Μπφ B
16 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
21:00
17°C
50%
3 Μπφ ΒΔ
16 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Τετάρτη
16/4
03:00
14°C
65%
3 Μπφ B
16 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ