Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ- ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ




ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΤΑ
ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ: Τη σκυτάλη παραλαμβάνει η Πολιτεία. Μέσα σε δέκα μέρες από την επίσημη γνωστοποίηση πρέπει να εκδοθεί, με πρόταση της υπουργού Παιδείας, Προεδρικό Διάταγμα «περί αναγνωρίσεως και καταστάσεως» του εκλεγέντος το οποίο και θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Μετά την κοινοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος προς την Ιεραρχία ο νέος Μητροπολίτης θα δώσει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου την παρακάτω διαβεβαίωση: «Διαβεβαιούμαι επί τη Αρχιεροσύνη μου ότι θα εκπληρώ τη θεία χάριτι τα αρχιερατικά μου καθήκοντα μετά πάσης σπουδής και δυνάμεως, τηρών απαρασαλεύτως τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς Κανόνας και τας ιεράς Παραδόσεις, διαδηλώ δε υπακοήν εις το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους».

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ: Η διαδικασία της διαδοχής στο μητροπολιτικό θρόνο της Χίου θα ολοκληρωθεί με την επίσημη τελετή της ενθρόνισης. Θα πρέπει να αναμένεται ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες ώστε ο νέος Μητροπολίτης να εγκατασταθεί το συντομότερο στην έδρα του προκειμένου να προστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των πολιούχων της Χίου και την 99η επέτειο της απελευθέρωσης. Μπορούμε, λοιπόν να διακινδυνεύσουμε την πρόβλεψη ότι πιθανή ημερομηνία της ενθρόνισης θα είναι η Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι ακόμη και στην πιο ακραία περίπτωση καθυστέρησης η ενθρόνιση θα πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με τα ειωθότα η ενθρόνιση θα ξεκινήσει με την επίσημη υποδοχή του νέου Ποιμενάρχη σε κεντρικό σημείο της πόλης (πλατεία ή λιμάνι, ανάλογα και με το μέσο άφιξης) από το Δήμαρχο Πολύδωρο Λαμπρινούδη, ο οποίος και θα τον προσφωνήσει. Θα τον προσφωνήσει επίσης ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Μηθύμνης Ιάκωβος ο οποίος και θα του παραδώσει συμβολικά την ποιμαντορική ράβδο.
Στις προσφωνήσεις, τόσο του Τοποτηρητή όσο και του Δημάρχου, θα απαντήσει ο νέος Μητροπολίτης.
Στη συνέχεια θα σχηματιστεί πομπή με κατεύθυνση το Μητροπολιτικό Ναό όπου ο νέος Μητροπολίτης θα εγκατασταθεί στο θρόνο του για να πραγματοποιηθεί η τελετή της ενθρόνισης στη διάρκεια της οποίας, εκτός της εκκλησιαστικής ακολουθίας θα συμβούν και τα παρακάτω: Αρχικά θα διαβαστούν από εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου η «Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου προς τον ιερό κλήρο και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου Ψαρών και Οινουσσών» και το Προεδρικό Διάταγμα, κείμενα με τα οποία γίνεται και επισήμως γνωστή στο χιώτικο λαό η εκλογή και χειροτονία του νέου πνευματικού ηγέτη της τοπικής εκκλησίας και καλούνται τα όργανα της Πολιτείας να του απονέμουν τις προσήκουσες στο αξίωμά του τιμές.
Προσφωνήσεις θα απευθύνουν εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο Τοποτηρητής ή κάποιος άλλος από τους παριστάμενους Αρχιερείς, εκπρόσωπος του ιερού κλήρου της Χίου (συνήθως ο Πρωτοσύγκελος) και ενδεχομένως εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχη, των τοπικών αρχών και άλλων φορέων.
Στο τέλος της τελετής ο νέος Μητροπολίτης θα εκφωνήσει τον ενθρονιστήριο λόγο του που αποτελεί ουσιαστικά τις προγραμματικές του δηλώσεις για τη διαποίμανση της Μητρόπολης.
Μετά την τελετή (όπως και μετά τη χειροτονία του) θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού, ενώ το απόγευμα αναμένεται να τελέσει τρισάγιο στους τάφους των προκατόχων του.
Από τη μέρα εκείνη και μετά θα ξεκινήσει η ποιμαντορία του νέου Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών.
Ως γνωστόν ένας Μητροπολίτης παραμένει στον τόπο για τον οποίο εκλέχτηκε (με λίγες εξαιρέσεις) για μια ολόκληρη ζωή. Είναι επίσης βέβαιο ότι οι αποφάσεις του επηρεάζουν την εκκλησιαστική, πνευματική και κοινωνική (κι όταν ξεπερνά το μέτρο ακόμα και την πολιτική) ζωή του τόπου. Επομένως αφορούν όχι μόνο τους πιστούς αλλά ολόκληρο το χιώτικο λαό.
Γι’ αυτό και επιθυμούμε το αποτέλεσμα της εκλογής να είναι αυτό που θα ανταποκρίνεται στην προσδοκία της τοπικής κοινωνίας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ

Η ναυτομάνα Χίος διαμαρτύρεται έντονα με την παρούσα επιστολή, για τους άμεσα βαλόμενους ναυτικούς των νησιών Χίου- Ψαρών –Οινουσσών, λόγω των οικονομικών μέτρων.
Ο εξοστρακισμός του Έλληνα ναυτικού από τα Ελληνικά πλοία παντός τύπου, με την ολοκληρωτική άρση του CABOTAGE, με την οικονομική ύφεση της πατρίδας μας, με την φοβία που δημιουργείται «για το τι θα συναντήσουμε αύριο», με τις βάρβαρες περικοπές στις συντάξεις μας για τις οποίες ουδέποτε επιβαρύνθηκε το δημόσιο, με τις συνεχώς υποβαθμιζόμενες παροχές υγείας ιδιαίτερα σε υπερήλικες ναυτικούς,με την αύξηση με παραπλανητικούς τρόπους του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση, μη λαμβάνοντας ουδόλως υπ’όψιν την ιδιαιτερότητα της ζωής στη θάλασσα και την εργασία επί 24ωρου βάσεως, δημιουργούν αγωνία, αβεβαιότητα και άγχος στους συνταξιούχους ναυτικούς. Επιπλέον δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην προσέλκυση νέων Ελλήνων στο επάγγελμα του ναυτικού και την ευθύνη φέρουν κράτος και ναυτεπιχειρηματίες, με τις χρησιμοποιούμενες πολιτικές και απαιτήσεις.
Όλοι μαζί, ας το κοιτάξουμε σοβαρά το θέμα, διότι τελικά, η αξιολογότερη εθνική μας βιομηχανία, με Έλληνες νατεργάτες και ναυτεπιχειρηματίες, πηγαίνει σε χέρια αλλοδαπών οικονομιών.
Τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων ναυτικών Χίου, υποστηρίζουν και συμπαραστέκονται στον αγώνα της Π.Ν.Ο. και όλων των «αδελφών» σωματείων, εφ’όσον τα αιτήματά τους είναι δίκαια και συμφωνούν με την δική μας θέση. Συμπράττουμε μαζί , για ένα καλύτερο αύριο που δικαιούμαστε.
Για το ΠΕΣ/ΝΑΤ
Ο πρόεδρος
ΙΑΚΩΒΟΣ ΖΑΝΝΙΚΟΣ

Η ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ



Η ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ- ΜΕΣΤΑ




Αγιος Νεκταριος Μεστα

ΜΕΣΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ




ΜΕΣΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

3 ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΤΟΥΣ "ΤΣΙΜΠΗΣΕ" ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΧΙΟΥ




Συνελήφθησαν στο λιμάνι της Χίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, 3 υπήκοοι Τουρκίας ηλικίας 31, 69 και 54 ετών, κατηγορούμενοι για παράνομη έξοδο και είσοδο στη Χώρα.

Κατά τον καθιερωμένο, από τους αστυνομικούς έλεγχο στο λιμάνι της Χίου, για τη νόμιμη έξοδο από τη Χώρα, διαπιστώθηκαν τα κάτωθι: Ο 69χρονος ως κυβερνήτης θαλαμηγού, με επιβαίνοντες τους άλλους 2 ομοεθνείς του, εξήλθαν από τη θαλάσσια περιοχή της Ικαρίας με το ανωτέρω σκάφος, με προορισμό τα Τουρκικά παράλια από μη νομοθετημένο σημείο την 04-10-2011. Βραδινές ώρες της 05-10-2011, εισήλθαν, με το ίδιο σκάφος από μη νομοθετημένο σημείο στη θαλάσσια περιοχή της Χίου. Οι 3 Τούρκοι υπήκοοι είχαν εισέλθει από νομοθετημένο σημείο με την ίδια θαλαμηγό την 10-09-2011 και παρέμεναν νόμιμα στη Χώρα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ




Σύμφωνα με την διαδικασία της επιλογής των υποψηφίων σπουδαστών των ΑΕΝ, τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων δίνονται περί τα μέσα Αυγούστου από το Υπουργείο Παιδείας και μετά από επεξεργασία το ΥΘΥΝΑΛ βγάζει τα τελικά αποτελέσματα ανά Σχολή εισαγωγής.

Έτσι λοιπόν το ΥΘΥΝΑΛ αφού παρέλαβε καθυστερημένα φέτος, τα αποτελέσματα από το Υπουργείο Παιδείας περί τα τέλη Αυγούστου θα έπρεπε εντός Σεπτεμβρίου να καταρτίσει τους τελικούς καταλόγους των επιτυχόντων. Αυτό σύμφωνα με τα προηγούμενα χρόνια αναμενόταν το δεύτερο 15νθήμερο του. Οπως ήταν φυσικό μέσα στην γενική κατάρρευση του κράτους τα αποτελέσματα βγήκαν στις 30 Σεπτεμβρίου!!!!

Το αίσχος ήταν ότι οι πρωτοετείς επιτυχόντες κλήθηκαν να εγγραφούν μέχρι τις 14 Οκτωβρίου και ενημερώθηκαν ότι τα μαθήματα του Α εξαμήνου αρχίζουν στις 17 Οκτωβρίου!!!! Πράγμα που σημαίνει ότι οι οικογένειες μπαίνουν σε έναν αγώνα ταχύτητας να προλάβουν..... τα πάντα.

Τουλάχιστον μέχρι πρότινως και σύμφωνα με την προκήρυξη των εξετάσεων των ΑΕΝ αλλά και σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας τους (ΦΕΚ Β 1853/06-10-1999) οι γονείς γνώριζαν ότι όλες (8 τον αριθμό) οι σχολές εκτός αυτής του Ασπροπύργου διαθέτουν εστίες οπου οι σπουδαστές εξασφαλίζουν τροφή και στέγη.

Μετά λοιπόν την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων από το ΥΘΥΝΑΛ ξεκίνησε όπως προείπα ο αγώνας ταχύτητας για την εγγραφή των σπουδαστών. Ενας αγώνας που αποδείχθηκε μέρα με την μέρα, άνισος, καθώς το Υπουργείο με τις ελάχιστες προθεσμίες αλλά και τα εμπόδια που βάζει σε καθημερινή βάση φέρνει κυριολεκτικά τον πανικό στις οικογένειες και τα παιδιά.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η φοίτηση στις ΑΕΝ είναι υποχρεωτική και το ανώτατο όριο απουσιών 68 ώρες. Αν υπολογίσουμε ότι τα μαθήματα είναι εξάωρα καθημερινώς καταλαβαίνουμε ότι αν κάποιος σπουδαστής απουσιάσει 11 ημέρες χάνει το εξάμηνο.

Εδώ λοιπόν αρχίζουν τα ευτράπελα.... Ο υπουργός αρχικά βγαίνει 1-2 μέρες πριν τα τελικά αποτελέσματα και δηλώνει ότι η Σχολή Μακεδονίας στην Ν. Μηχανιώνα θα πρέπει να κλείσει λόγω χρονίων προβλημάτων των κτιριακών εγκαταστάσεων.... (αυτό φυσικά θα μπορούσε να το πεί 1-2 μήνες πριν, ώστε να μην προκληθεί ανατάραχή- αλλά είπαμε οι τύποι είναι εχθρικοί στην ελληνική οικογένεια και παιδεία).

Οι σπουδαστές της Σχολής έκαναν μια επιστολή και παρακάλεσαν να μην κλείσει τουλάχιστον για φέτος η σχολή τους. Πράγμα που ευτυχώς έγινε τελικώς αποδεκτό λόγω κυρίως των αντιδράσεων και των υπολοίπων ΑΕΝ που θα έπρεπε να "φορτωθούν" τους επιπλέον επιτυχόντες τις Μακεδονίας.

Κατόπιν άρχισαν μία μία οι Σχολές να δηλώνουν αδυναμία να σιτίσουν ή και να φιλοξενήσουν τους νέους σπουδαστές.

Η Σχολή της Ηπείρου (Πρέβεζα) δήλωσε στους πρωτοετείς ότι σταματά την διατροφή για όλους τους σπουδαστές και επιπλέον σαν "δώρο" στους πρωτοετείς .... δεν θα μπορέσει να τους φιλοξενήσει

Το ίδιο συμβάινει και στην Σχολή Κύμης (Εύβοια) όπου και εκεί σταμάτησε η σίτιση και ακόμα περιμένουν να τους απαντήσει το Υπουργείο αν θα λειτουργήσει η Εστία για τους πρωτοετείς.

Μια από τις δικαιολογίες τις Σχολής (που όντως ευσταθεί) είναι ότι αν και ζήτησε με την προκήρυξη 44 σπουδαστές στάλθηκαν 75 επτυχόντες!!!.

Το απαράδεκτο είναι ότι όταν ρώτησαν οι γονείς πως θα προλάβουν να βρούν ενοικιαζόμενα σπίτια για τα παιδιά τους, η απάντηση ήταν "να τα πάτε στο ξενοδοχείο"!!!!!!!!!

Το μόνο που έφεραν, σαν έστω μια μορφή λύσης ή και σαν έμμεση πίεση προς το Υπουργείο, ήταν η πρόταση προς όλα τα παιδιά που προέρχονται από την Αθήνα να κάνουν με την έναρξη των μαθημάτων αιτήσεις μεταγραφής στην Σχολή του Ασπροπύργου.

Στα προβλήματα αυτά πρέπει να προστεθούν, πρώτον οι τεράστιες ελλείψεις που αναμένονται σε καθηγητές μετά τις περικοπές λόγω λιτότητας και δεύτερον οι, ενάντιες στον Κανονισμό λειτουργίας, αποφάσεις αγοράς των στολών οι οποίες θα πρέπει να παρέχονται δωρεάν από τις Σχολές αλλά, ελέω κρίσης, κάποιες ή όλες από αυτές ενημερώνουν ήδη ή θα ενημερώσουν τους σπουδαστές τους ότι φέτος θα πρέπει να τις πληρώσουν!!!!!

Όπως καταλαβαίνετε φίλοι μου με μια άνευ προηγουμένου απάνθρωπη και επαίσχυντη συμπεριφορά το ΥΘΗΝΑΛ φέτος αποφάσισε να δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στις ήδη κατεστραμμένες από την τεχνητή οικονομική κρίση, οικογένειες προσπαθώντας να καταστρέψει ουσιαστικά τις βάσεις της Ελληνικής Ναυτιλίας που ξεκινούν, εννοείται, από την εκπαίδευση των νέων μελών της.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που ήδη κατάργησε το μοναδικό υπουργείο (ΥΕΝ) που είχε σχέση με τον δυναμικότερο οικονομικό κλάδο της πατρίδας μας, την Εμπορική Ναυτιλία;

ΜΑΚΗΣ

SAKIZ ADASI : ΤΟ ΧΙΩΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ


Όσοι επισκέπτονται τις απέναντι Ιωνικές ακτές και την Σμύρνη, ας κάνουν μια στάση για καφέ, φαγητό και όχι μόνο, στο Χιώτικο μαγαζί του Νεκτάριου Μένεγα, το SAKIZ ADASI, στην παραλία της Σμύρνης , κοντά στο Ελληνικό προξενείο. Το άρωμα της Χίου στη Σμύρνη !!!

ΔΕΝ ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ...

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής παρήγγειλε μέσω του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ) πρόσφατες δορυφορικές εικόνες που καλύπτουν τις περιοχές των καμένων εκτάσεων από τις πυρκαγιές του 2011 για τις περιοχές Ζακύνθου, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ώστε η αποτύπωση αυτών των περιοχών να γίνει με τη μεγαλύτερη ακρίβεια και αξιοπιστία. Επιπλέον για αντιδιαβρωτικά, αντιπλημμυρικά έργα και αναδασώσεις, δεσμεύθηκαν πιστώσεις ύψους 5.000.000 ευρώ, μέσω του Ειδικού Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου από το αποθεματικό για έκτακτες ανάγκες.

Τη στιγμή που σ' αυτές περιοχές οι διαδικασίες προχωρούν τάχιστα, στη Χίο, που φέτος επλήγη από αρκετές πυρκαγιές, με σημαντικότερη αυτής της Νότιας Χίου από πλευράς ζημιών, όλα φαίνεται να μένουν στις αρχικές δεσμεύσεις με κίνδυνο να επαναληφθούν τα όσα τράβηξαν οι πλημμυροπαθείς του περσινού Οκτωβρίου και συνεχίζουν να τραβούν ακόμη και σήμερα εξαιτίας της ολιγωρίας των αρμοδίων.

chiospress.gr

Ο ΑΡΧΙΜ. ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης ---

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Χίου, από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας εξέλεξε σήμερα Παρασκεύη, 7 Οκτωβρίου 2011 νέο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Μάρκο Βασιλάκη.

Ο νέος Μητροπολίτης εξέλεγη παμψηφεί από την Ιεραρχία της Εκκλησίας Ελλάδος.

Να αναφερθεί ότι στο τριπρόσωπο ο Αρχιγραμματέας Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης, έλαβε 78 ψήφους από 79 παρόντων Αρχιερέων, ο Αρχιμ. Αντώνιος Αβραμιώτης 6 και ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Τσιρίγκας 5.

Λίγα λόγια για τον νέο Μητροπολίτη Χίου

Ο Νέος Μητροπολίτης Χίου, Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης γεννήθηκε στη Χίο στις 26-04-1965.

Τέλειωσε το Γ’ δημοτικό σχολείο Βροντάδου και το Ανδρεάδειο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και αποφοιτά από το Τμήμα της Κλασσικής Φιλολογίας.

Τελειώνοντας παρακολουθεί για 3 χρόνια μεταπτυχιακό βυζαντινό διεπιστημονικό σεμινάριο και παίρνει έγκριση για διδακτορικό στην βυζαντινή φιλολογία.

Να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο, εργάζεται για 5 χρόνια ως φιλόλογος στον Πειραιά.

Εν συνεχεία τελειώνει το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Αθηνών, και το 1994 γίνεται κληρικός από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χίου κυρό Διονύσιο.

Ο κ. Μάρκος είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων, του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και της ΠΕΚΕΒ.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα παλαιογραφίας στο Μ.Ι.Ε.Τ., έχει λάβει μέρος σε συνέδρια ως σύνεδρος και εισηγητής και σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο της εκκλησίας της Ελλάδος και της Χίου.

romfea.gr

KATAΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΧΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Με την παρούσα σας κοινοποιώ την έτι μία φορά παραβίαση του Καταστατικού του Συλλόγου του ΠΣΑΜΕΑ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 20 του νόμιμου καταστατικού του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία προβλέπεται ότι η εκλογή της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής, καθώς και των αναπληρωματικών μελών της όταν πρόκειται για διεξαγωγή αρχαιρεσιών-εκλογών πραγματοποιείται από την Τακτική Γενική Συνέλευση (απολογιστική του παλαιού Δ.Σ.) της λήξης της θητείας των καταστατικών οργάνων (σελ. 11 Καταστατικού). Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 21 παράγραφος Δ η Εφορευτική Επιτροπή ανακηρύσσει σε συνεδρίαση της τους Υποψηφίους μετά από έλεγχο των από το καταστατικό και το νόμο απορρεόντων προσόντων εκλογιμότητας μέσα σε δύο ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων. Επιπρόσθετα σύμφωνα με το πρακτικό 175 του Δ.Σ. του συλλόγου η Πρόεδρος ορίζει ημερομηνία πραγματοποίησης της Γ.Σ. και των εκλογών την 21η Οκτωβρίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00.
Ωστόσο εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση και δεν έχει εκλεγεί η Εφορευτική Επιτροπή δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες από το Δ.Σ. αρχαιρεσίες για την 21η Οκτωβρίου 2011.




Μακροκάνη Σταματία
Γεν. Γραμματέας ΠΣΑΜΕΑ

AΓΓΕΛΙΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥ : Μια Χιώτισσα στη λίστα του περιοδικού Fortune με τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου


Την 10η θέση στην ετήσια έκθεση του περιοδικού «Fortune», στην κατηγορία «10 global women on the rise», κατέχει για πρώτη φορά μία Ελληνίδα, η Αγγελική Φράγκου.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της «Navios», η κυρία Φράγκου, σύμφωνα με το «Fortune», παράτησε το 2004 τη θέση της στη Γουόλ Στριτ και σε λιγότερο από έναν χρόνο συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια και εξαγόρασε την ναυτιλιακή εταιρεία Navios». Εισήλθε δυναμικά στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης, όταν ένα χρόνο μετά συγκέντρωσε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την περίοδο της κρίσης η Αγγελική Φράγκου κατάφερε να διατηρήσει τα μερίσματα προς τους μετόχους, επισημαίνει το «Fortune», την ίδια στιγμή που άλλες ναυτιλιακές εταιρείες υποχρεώθηκαν να προβούν σε τεράστιες περικοπές.

H πρώτη εταιρεία του Ομίλου που εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν η Navios Maritime Holdings, με σύμβολο «NM» και ημέρα εισαγωγής την 22α Φεβρουαρίου 2007. Λίγο αργότερα, στις 13 Νοεμβρίου 2007 η Αγγελική Φράγκου χτύπησε το καμπανάκι για τη διαπραγμάτευση των μετοχών της Navios Maritime Partners με σύμβολο «ΝΜΜ».Η Navios Maritime Acquisitions, είναι η νεότερη εταιρεία του Ομίλου, που εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 7 Ιουλίου του 2008, με το σύμβολο (NNA). Την ίδια χρονική περίοδο κατάφερε να εξασφαλίσει από τους επενδυτές το ποσό των 253 εκατομμυρίων δολαρίων.

H 46χρονη Αγγελική Φράγκου, διαθέτει σήμερα έναν υπερσύγχρονο στόλο, με 22 υπερωκεάνια πλοία, με μέσο όρο ηλικίας 7,7 ετών. Είναι κόρη του Καπετάν Νικολάου Φράγκου, του Καρδαμυλιώτη εφοπλιστή και ευεργέτη της γενέτειρας, που τίμησε πρόσφατα και ο Σύλλογος Καρδαμυλίων Νέας Υόρκης.

Η Αγγελική Φράγκου, τα επιτεύγματά της οποίας έχουν «κεντρίσει» πολλές φορές το ενδιαφέρον των αμερικανικών και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, έχει τιμηθεί-μεταξύ άλλων-από τον Ναυτιλιακό Σύνδεσμο του Κονέκτικατ (The Connecticut Maritime Association), αποσπώντας τον τιμητικό τίτλο του Αρχιπλοιάρχου (Commodore Award), που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε γυναίκα. Επίσης, ο Οργανισμός Ελληνο-αμερικανίδων Γυναικών, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλοι ομογενειακοί φορείς συμπεριλαμβάνονται στο μακρύ κατάλογο των φορέων που έχουν αναγνωρίσει και βραβεύσει την προσφορά της.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Εθνικός Κήρυκας