Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ

Η ναυτομάνα Χίος διαμαρτύρεται έντονα με την παρούσα επιστολή, για τους άμεσα βαλόμενους ναυτικούς των νησιών Χίου- Ψαρών –Οινουσσών, λόγω των οικονομικών μέτρων.
Ο εξοστρακισμός του Έλληνα ναυτικού από τα Ελληνικά πλοία παντός τύπου, με την ολοκληρωτική άρση του CABOTAGE, με την οικονομική ύφεση της πατρίδας μας, με την φοβία που δημιουργείται «για το τι θα συναντήσουμε αύριο», με τις βάρβαρες περικοπές στις συντάξεις μας για τις οποίες ουδέποτε επιβαρύνθηκε το δημόσιο, με τις συνεχώς υποβαθμιζόμενες παροχές υγείας ιδιαίτερα σε υπερήλικες ναυτικούς,με την αύξηση με παραπλανητικούς τρόπους του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση, μη λαμβάνοντας ουδόλως υπ’όψιν την ιδιαιτερότητα της ζωής στη θάλασσα και την εργασία επί 24ωρου βάσεως, δημιουργούν αγωνία, αβεβαιότητα και άγχος στους συνταξιούχους ναυτικούς. Επιπλέον δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην προσέλκυση νέων Ελλήνων στο επάγγελμα του ναυτικού και την ευθύνη φέρουν κράτος και ναυτεπιχειρηματίες, με τις χρησιμοποιούμενες πολιτικές και απαιτήσεις.
Όλοι μαζί, ας το κοιτάξουμε σοβαρά το θέμα, διότι τελικά, η αξιολογότερη εθνική μας βιομηχανία, με Έλληνες νατεργάτες και ναυτεπιχειρηματίες, πηγαίνει σε χέρια αλλοδαπών οικονομιών.
Τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων ναυτικών Χίου, υποστηρίζουν και συμπαραστέκονται στον αγώνα της Π.Ν.Ο. και όλων των «αδελφών» σωματείων, εφ’όσον τα αιτήματά τους είναι δίκαια και συμφωνούν με την δική μας θέση. Συμπράττουμε μαζί , για ένα καλύτερο αύριο που δικαιούμαστε.
Για το ΠΕΣ/ΝΑΤ
Ο πρόεδρος
ΙΑΚΩΒΟΣ ΖΑΝΝΙΚΟΣ