Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΧΙΟΣ!


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!

ορτάζουν:
Αθανάσιος, Αθανασία, Κύριλλος.

Γεγονότα

532: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός καταστέλλει τη Στάση του Νίκα.
1823: Το Ναύπλιο ορίζεται ως έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
1923: Καθιερώνεται στην Ελλάδα το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο, που θα ισχύσει από τις 16 Φεβρουαρίου. Έτσι, η 16η Φεβρουαρίου θα είναι 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
1948: Ιδρύεται η CΟΜΕCΟΝ, το ισοδύναμο της ΕΟΚ στις κομουνιστικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
1980: Το θρυλικό άλμπουμ The Wall των Pink Floyd ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών.
1996: Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία και την προεδρία του κινήματος. Έλαβε 86 ψήφους, έναντι 75 υπέρ του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Γεννήσεις

1689: Σαρλ Ντε Μοντεσκιέ, γάλλος πολιτικός φιλόσοφος. Ανέπτυξε τη θεωρία του διαχωρισμού των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική), η οποία επικράτησε και περιλαμβάνεται στα Συντάγματα σχεδόν όλων των δημοκρατικών χωρών του κόσμου. (Θαν. 10/2/1755)  [Αποφθέγματα]
1856: Ντάνιελ Νάθαν Χέιλ Γουίλιαμς, αμερικανός χειρουργός, που πραγματοποίησε την πρώτη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. (Θαν. 4/8/1931)
1915: Βασίλης Τσιτσάνης, λαϊκός συνθέτης. (Θαν. 18/1/1984)

Θάνατοι

1936: Ρούντγιαρντ Κίπλινγκ, άγγλος συγγραφέας. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1907. (Το βιβλίο της Ζούγκλας, Μόγλης) (Γεν. 30/12/1865)  [Αποφθέγματα]
1979: Πρόδρομος Μποδοσάκης - Αθανασιάδης, μεγαλοβιομήχανος. (Γεν. 12/12/1891)
1984: Βασίλης Τσιτσάνης, λαϊκός συνθέτης. (Γεν. 18/1/1915)

Ε.ΤΣΟΥΡΗ ΠΡΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ : ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΤΕ ΤΟ "ΞΕΝΙΑ" ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ;

Προς
Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
κ. Παύλο Γερουλάνο


Θέμα: Παραχώρηση ξενοδοχείου «Ξενία», Νομού Χίου


Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

σύμφωνα με το άρθρο 38 του νομοσχεδίου «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις», παραχωρούνται σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ακίνητα του ΕΟΤ μεταξύ των οποίων και τα ξενοδοχεία «Ξενία» Σπάρτης, Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου και Άρτας.

Σε αυτά δεν περιλαμβάνεται το «Ξενία» της Χίου, το οποίο παραμένει ανεκμετάλλευτο και ασυντήρητο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου, αν προβλέπεται να παραχωρηθεί το «Ξενία» της Χίου στην τοπική αυτοδιοίκηση του Νομού, ποια διαδικασία και ποιο χρονοδιάγραμμα θα ακολουθηθεί για αυτό.


Με εκτίμηση,

Ελπίδα Τσουρή

ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Ο ... ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Σας ενημερώνουμε ότι οι έλεγχοι, για το κάπνισμα, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες θα βεβαιωθούν παραβάσεις σε όσους επαγγελματίες δεν εφαρμόζουν το νόμο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν.4024/2011.

2. Τις διατάξεις της υπ' αριθ ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ. 21508/04.11.2011 Απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 2540/07.11.2011 τεύχος Β')

3. Την υπ' αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.21526/4.11.2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

4. Την ανάγκη ανάδειξης μελών για τη συγκρότηση των παρακάτω Επιτροπών:

Α) Επιτροπής Παραλαβής των έργων άνω των 5.896,41

Β) Επιτροπή Παραλαβής έργων κάτω των 5.896,41€

Γ) Επιτροπή Παραλαβής Εργασιών και Μεταφορών Π.Δ28/80

Δ) Επιτροπή Διεξαγωγής Δημοπρασιών

Ε) Επιτροπή Αξιολόγησης Προμηθειών

ΣΤ) Επιτροπή Οριστικής Παραλαβής Προμηθειών σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. ............ του άρθρου ................... του Ν. ..........................

Γνωστοποιούμε ότι το ΝΠΔΔ την Παρασκευή 20-1-2012 , ώρα 11.00 στο Δημοτικό Στάδιο Χίου θα διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών, που θα συγκροτήσουν τις εξής Επιτροπές:

Α) Επιτροπής Παραλαβής των έργων άνω των 5.896,41

Β) Επιτροπή Παραλαβής έργων κάτω των 5.896,41€

Γ) Επιτροπή Παραλαβής Εργασιών και Μεταφορών Π.Δ28/80

Δ) Επιτροπή Διεξαγωγής Δημοπρασιών

Ε) Επιτροπή Αξιολόγησης Προμηθειών

ΣΤ) Επιτροπή Οριστικής Παραλαβής Προμηθειών

Η παρούσα ανακοίνωση να τοιχοκολληθεί στο κατάστημα του Δήμου Χίου και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του (www. chioscity.gr)

Η Διευθύντρια

Ψύλλου Ειρήνη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΝΩΛΗ ΑΓΓΟΥΛΕ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΤΕΛΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΘΕΜΑ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Στις επικείμενες εκλογές η Ν.Δ. θα δώσει τις κρισιμότερες εξετάσεις της μεταπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι είναι επικίνδυνο και ανίκανο. Ξεπούλησε τον τόπο. Ανίκανο να ελέγξει την ελεύθερη πτώση της οικονομίας, εφάρμοσε μια ληστρική πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια κάτω από το όριο της φτώχιας. Γυρίσαμε 10ετίες πίσω. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί. Μοναδική ελπίδα του τόπου η νίκη της Ν.Δ. Ένας αγώνας δρόμου, μονόδρομος. Θεωρούμε ότι γι΄αυτή τη νίκη, απαιτείται συστράτευση με δυνατά ψηφοδέλτια, που θα προέλθουν με διαδικασίες από τη βάση.
Η έλλειψη διαδικασιών στην επιλογή υποψηφίων αποτελεί αιτία αρνητικών αποτελεσμάτων, κάτι που είδαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Αποτελεί τροχοπέδη στη συσπείρωσή μας, δημιουργεί φαγωμάρες και πικρίες. Ήρθε η ώρα να εφαρμόσουμε το καταστατικό του κόμματος, όπως ορίσθηκε και από το τελευταίο συνέδριο του κόμματός μας, καλλιεργώντας πνεύμα εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας, δίνοντας πίστη και ελπίδα στους ψηφοφόρους για το άξιο,το καινούργιο, το καθαρό.
Με την παρούσα επιστολή ζητάμε να ορισθεί άμεσα εντός Ιανουαρίου, ημερομηνία έναρξης διαδικασίας επιλογής υποψηφίων βουλευτών, όπως αυτή ορίσθηκε στο καταστατικό του κόμματος.
Μετά τιμής
Αγγουλές Μανώλης - Πατελίδας Δημήτρης