Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

"ΓΡΑΨΕ ΛΑΘΟΣ" , ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ

H Kινηματογραφική Λέσχη Χίου, προβάλει την Παρασκευή 15/11/2013 και ώρα 20.30 , στο Οήρειο Π.Κ.Δ.Χίου την βραβευμένη ταινία του Τζόζεφ Σένταρ "Γράψε Λάθος"

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σαράντα χρόνια πριν, όταν μια ομάδα νέων ανθρώπων, φοιτητών, ξεσηκώθηκε διεκδικώντας το δικαίωμα στην δημοκρατία και στην ελευθερία, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ένιωσε ότι άναψε η σπίθα που θα φώτιζε το μέλλον.
Ήταν αρκετοί μια «χούφτα» άνθρωποι να υψώσουν το ανάστημα τους στην  χουντική κατοχή , κάνοντας την αρχή που θα επανέφερε την δημοκρατία στην χώρα.
«Ψωμί- παιδεία- ελευθερία», το σύνθημα και ο στόχος μιας γενιάς, που αρνήθηκε να συμβιβαστεί με την σιωπή των υπολοίπων , πάλεψε, μάτωσε και νίκησε.
Σήμερα , σαράντα χρόνια μετά, η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ,αναρωτιέται σιωπηλά αν είμαστε ελεύθεροι, αν έχουμε δημοκρατία και αν τελικά το σύνθημα και ο στόχος της «γενιάς του Πολυτεχνείου» είναι όχι μόνο επίκαιρος ,αλλά και επιτακτικός.
                                       Ανεργία, Φτώχεια, Εξαθλίωση.
Η δημόσια Παιδεία : ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ
Η δημόσια Υγεία  : ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ
Εργασιακά δικαιώματα αμοιβές –ωράρια  ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ
Η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια δοκιμάζεται καθημερινά , μέσα από συνθήκες διαβίωσης που καλλιεργούν την μιζέρια, το φόβο, την σιωπή.

Μόνη ελπίδα, μια «χούφτα» άνθρωποι που θα σπάσουν την σιωπή, την ηττοπάθεια, την «δημοκρατική –πολιτισμένη , χούντα» των κυβερνώντων Ελλήνων και Ξένων, συμπαρασύροντας και ενώνοντας ένα λαό που δεν έχει μάθει να ζει με σκυμμένο κεφάλι!
    Το Εργατικό Κέντρο Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλο το Χιώτικο Λαό να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης, τιμής και αγώνα που θα πραγματοποιηθούν και στο νησί μας.
Σάββατο 16/11/2013 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και ώρα 19:00. Προβολή της ταινίας………………… (η είσοδος είναι δωρεάν).
Κυριακή 17/11/2013 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και ώρα 18:00. Μουσική εκδήλωση
Ομιλία του καθηγητή Καρκαζή
Χαιρετισμοί
Πορεία
Δεν παρακαλούμε, είναι δικαίωμά μας και απαιτούμε
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σύνδεση των νησιών με τον Πειραιά και μεταξύ τους με σύγχρονα, ασφαλή, φτηνά πλοία.
Δουλειές για όλους-Στήριξη όλων των ανέργων
Κανένας Χιώτης χωρίς ρεύμα, νερό, στέγη

Κανένας μόνος του

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ


Συμφωνία για την ενδοδημοτική εθελοντική κινητικότητα στους ΟΤΑ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Υπουργείο Εσωτερικών, συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ.
Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συναντηθήκαμε σήμερα με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ και συζητήσαμε το θέμα της εθελοντικής κινητικότητας, της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας. Μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με την ΚΕΔΕ.
Δώσαμε στην ΚΕΔΕ 6+1 σημεία που αποτελούν βάση συζήτησης. 
Σε πρώτη φάση, η ΚΕΔΕ αντιμετωπίζει το κείμενο αυτό θετικά.
Έχουμε ζητήσει τις παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ και πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα τις έχουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε την ερχόμενη εβδομάδα να κλείσουμε αυτό το σοβαρό θέμα. 
Ένα θέμα το οποίο ουσιαστικά θα δώσει λύση στο πρόβλημα της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στο ζήτημα των μετατάξεων στους δήμους. 
Το σημαντικότερο είναι ότι, θα προσφέρει επιτέλους καλύτερες υπηρεσίες στο δημότη, μέσα από τον εξορθολογισμό των Υπηρεσιών των δήμων. 
Το θετικό επαναλαμβάνω, είναι ότι συμφωνούμε στα περισσότερα σημεία με την ΚΕΔΕ.»
Αντίστοιχα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε:
«Καταθέσαμε στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας την κοινή πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με την εθελοντική κινητικότητα των δήμων. Η πρόταση έγινε επί της αρχής αποδεκτή από την ΚΕΔΕ. Αναμένουμε συγκεκριμένες παρατηρήσεις επί της πρότασης και ευελπιστούμε ότι εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος θα μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία.
Η διαδικασία αυτή έχει και ένα πιλοτικό χαρακτήρα και προσβλέπουμε ότι στο μέλλον όλες οι μετακινήσεις προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα γίνονται με αυτή τη λογική: θα υπάρχει δηλαδή ένα «πάντρεμα» προσφοράς και ζήτησης με βάση τις κενές θέσεις, αλλά και το πλεονάζον προσωπικό, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε επιτέλους από ένα σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων το οποίο τελικά καταλήγει να είναι ένα σύστημα προσωπικών διευθετήσεων». 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Κώστας Ασκούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Στη συνάντηση που είχαμε σήμερα με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και με τον κύριο Μητσοτάκη από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συμφωνήσαμε να προχωρήσει άμεσα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η πρόταση για τη διαδημοτική εθελοντική κινητικότητα, που ήταν ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα τελειώσουμε μία για πάντα αυτές τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, που ένας υπάλληλος από έναν δήμο για να πάει στον άλλον ήθελε 14 μήνες. 
Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες, όπως είπε και ο κύριος Υπουργός, τις οποίες θα τις επεξεργαστούμε και αν είναι δυνατόν και αύριο θα δώσουμε τις παρατηρήσεις μας στα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα από αυτήν την διαδικασία αν επιλύσουμε προβλήματα στους δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε σχέση με τους δήμους που έχουν μεγάλη έλλειψη προσωπικού, δεδομένου ότι μέχρι το 2016 απαγορεύονται οι προσλήψεις.»
Η δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη:
«Για να προχωρήσουμε σε βαθιές τομές στους δήμους και στη ζωή των πολιτών χρειάζεται σχέδιο, σοβαρότητα και ευρύτατες συναινέσεις.» 
ΤΑ 6 + 1 ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
1. Τι είναι η εθελοντική κινητικότητα;
Η εθελοντική κινητικότητα είναι ένας τρόπος εξορθολογισμού της κατανομής του ανθρώπινου δυναμικού στους ΟΤΑ. Ένα σύστημα που αντικαθιστά το χαοτικό καθεστώς των μετατάξεων.
2. Σε τι θα βοηθήσει τους ΟΤΑ;
Με τους περιορισμούς προσλήψεων που υπάρχουν λόγω της αναλογίας «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις», δυναμικοί Δήμοι στερούνται την ευκαιρία ανάπτυξης λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Για παράδειγμα Δήμος της Β. Ελλάδας ενώ έχει ταμειακό περίσσευμα ώριμα σχέδια για την τέλεση αναπτυξιακών έργων προς όφελος των πολιτών και της τοπικής οικονομίας δεν μπορεί να προσλάβει 3 μηχανικούς και 2 project managers για τα συγκεκριμένα έργα.
3. Τι επιχειρεί η Κυβέρνηση να πετύχει με αυτή την πρόταση;
Με την πρόταση αυτή επέρχεται εξορθολογισμός μεταξύ εκείνων των δήμων που αποδεδειγμένα έχουν πλεονάζον προσωπικό και τους δήμους που παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις. Εξισορροπεί δηλαδή τις πραγματικές ανάγκες των δήμων για εξειδικευμένο προσωπικό με τις πραγματικές προτιμήσεις τόπου και αντικείμενου εργασίας του υπαλλήλου.
4. Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις γι’ αυτή την ενδοδημοτική κινητικότητα;
· Βεβαίωση ύπαρξης πιστώσεων από κάθε δήμο υποδοχής, με απόφαση δημάρχου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
· Έγκριση από τον Υπουργό Εσωτερικών των αιτιολογημένων αιτημάτων των φορέων υποδοχής  για κάλυψη (σημ.: ή/και σύσταση) θέσεων ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, σύμφωνα με τις ανάγκες τους (με υπογραφή δημάρχου φορέα υποδοχής).
· Υποβολή στον Υπουργό Εσωτερικών του πίνακα θέσεων ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, που δύναται να καταργηθούν στην περίπτωση μετάταξης προσωπικού του φορέα προέλευσης (με υπογραφή δημάρχου φορέα προέλευσης).
· Τήρηση αποκλειστικής προθεσμίας υποβολής των ως άνω αιτημάτων και εκθέσεων στον Υπουργό Εσωτερικών.
· Διαθεσιμότητα ενός, περίπου, μήνα (σημ.: ως συνέπεια της κατάργησης της θέσης τους), με έναρξη την ημερομηνία έκδοσης των πινάκων κατάταξης από το ΑΣΕΠ και λήξη την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης τοποθέτησης από τον Υπουργό Εσωτερικών.
· Προσδιορισμός με ΚΥΑ Εσωτερικών και Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, της μοριοδότησης γενικών και ειδικών κριτηρίων.
5. Ποια τα οφέλη για τους δήμους - δημόσιο από τη συγκεκριμένη κινητικότητα;
Σε ό,τι αφορά τους δήμους θα υπάρξει αποσυμφόρηση υπερστελεχωμένων ΟΤΑ Δήμων προς όφελος των περιφερειακών δήμων με υγιή διαχείριση και προοπτικές ανάπτυξης. Σε ό,τι αφορά το δημόσιο δύναται να αποτελέσει «πιλότο» ενός συστήματος που μπορεί να γενικευθεί στο σύνολο του δημόσιου τομέα. Να αποτελέσει δηλαδή ένα «μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας», που θα αντικαταστήσει τον απαρχαιωμένο σημερινό μηχανισμό μετατάξεων και αποσπάσεων. 
6. Η κινητικότητα αυτή μπορεί να οδηγήσει τους υπαλλήλους σε απόλυση;
ΟΧΙ. Σε καμία περίπτωση. Είναι αλήθεια ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα, περίπου, ενός μήνα, θα ενταχθούν οι υπάλληλοι στο καθεστώς διαθεσιμότητας, έτσι ώστε να προσμετρηθούν στην κινητικότητα του 2013, που αποτελεί δέσμευση της χώρας μας, ωστόσο ΔΕΝ πρόκειται να απολυθούν. Όλοι τους θα επανατοποθετηθούν. Διευκρινίζεται, επίσης, ότι στη διαθεσιμότητα εντάσσονται μόνον εκείνοι οι υπάλληλοι για τους οποίους επιβεβαιωμένα θα μετακινηθούν από δήμο σε δήμο.
7. Ποια είναι τα βήματα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος κινητικότητας;
· Αποκλειστική προθεσμία 15 ημερών μετά τη θέσπιση των σχετικών διατάξεων, για υποβολή στον Υπουργό Εσωτερικών των αιτημάτων και των βεβαιώσεων ύπαρξης πιστώσεων των φορέων υποδοχής, καθώς και των πινάκων θέσεων των φορέων προέλευσης, που δύναται να καταργηθούν.
· Αποκλειστική προθεσμία 10 ημερών για την απόφαση έγκρισης από τον Υπουργό Εσωτερικών των θέσεων προς κάλυψη στους φορείς υποδοχής και των θέσεων που δύναται να καταργηθούν στους φορείς προέλευσης, την κοινοποίηση της στο ΥΔΜΗΔ και τη μεταβίβασή της στο ΑΣΕΠ.
· Συνεργασία  ΑΣΕΠ - φορέων προέλευσης για την κωδικοποίηση των φορέων υποδοχής, των απαιτούμενων προσόντων και την έκδοση της σχετικής προκήρυξης. (Σημ.: ενδεικτική διορία 20 περίπου ημερών).
· Έκδοση προκήρυξης - αποκλειστική προθεσμία υποβολής αιτήσεων/ πρόσθετων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους, 15 ημερών.
· Αποκλειστική προθεσμία 15 ημερών ώστε οι Διευθύνσεις Διοικητικού των φορέων προέλευσης: α) να διενεργήσουν έλεγχο αιτήσεων και στοιχείων φακέλων, β) να συμπληρώσουν τους ηλεκτρονικούς πίνακες συνδρομής προσόντων (σημ.: στα πρότυπα του ισχύοντος συστήματος κινητικότητας), γ) να γνωστοποιήσουν τα αποτελέσματα στους υπαλλήλους, δ) να λάβουν υπόψη τους τυχόν αιτήματα διόρθωσης στοιχείων  και δ) να αποστείλουν τους πίνακες στο ΑΣΕΠ.
· Το ΑΣΕΠ διενεργεί την αποτίμηση των προσόντων κατ’ αναλογία των διατάξεων του άρθρου 18 του ν. 2190/1994, εξετάζει τυχόν αιτήματα διόρθωσης στοιχείων που δεν έγιναν δεκτά από τις Διευθύνσεις Διοικητικού και εκδίδει τον Ενιαίο Πίνακα Διάθεσης, βάσει της σειράς κατάταξης, των προτιμήσεων των υπαλλήλων, των προκηρυχθεισών θέσεων στους φορείς υποδοχής και των θέσεων του φορέα προέλευσης που δύναται να καταργηθούν.
· Ανακοίνωση αποτελεσμάτων και αποστολή του πίνακα στον Υπουργό Εσωτερικών. Έναρξη διαθεσιμότητας - διάρκειας, περίπου 30 ημερών μέχρι την έκδοση της απόφασης τοποθέτησης.

epoli.gr

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΦΗΣ



«ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ 275 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΦΗΣ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ;»


Στα όρια των αντοχών τους έχουν φτάσει οι 270 κάτοικοι της Ανάφης, που αυτό το διάστημα βιώνουν διπλό αποκλεισμό: Υγειονομικό και Ακτοπλοϊκό.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας cyclades24.gr, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Τήνου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτη Μίντζα:

«Τη συγκεκριμένη στιγμή έχει έρθει ένας γιατρός από την Ίο, για 15 ημέρες», είπε ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ιάκωβος Ρούσσος, για να προσθέσει: «ευτυχώς κιόλας γιατί είχαμε ένα ατύχημα. Ένας άνθρωπος που δούλευε χτύπησε το χέρι του και αν δεν είχαμε γιατρό θα θέλαμε είτε ελικόπτερο ή πλωτό μέσο».

»Η ανακούφιση του Δημάρχου, οφείλεται στο γεγονός, πως πριν λίγες μέρες αναγκάστηκε αυτός και ένα Δημοτικός Σύμβουλος να εκτελέσουν χρέη νοσοκόμου, προκειμένου να σώσουν μια γυναίκα με αλλεργικό σοκ. Βέβαια ο γιατρός φεύγει την επόμενη εβδομάδα και ίσως τότε κάθε ατύχημα να αντιμετωπίζεται με ευχές και προσευχές.

»Αλλά η Ανάφη, έχει ένα ακόμα αμφίβολο προνόμιο. Την πολυτέλεια της συγκοινωνιακής διασύνδεσης. Η οποία είναι τόσο «πολυτελής» που ο αρμόδιος επί των ναυτιλιακών Υπουργός  κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, φρόντισε –τοις Τροϊκαινών ρήμασι πειθόμενος»-  να περικόψει. 

»Αποτέλεσμα; Η σύνδεση της Ανάφης, γίνεται με τα δύο ενδοκυκλαδικά –κρουαζιέρα στο Αιγαίο-  δρομολόγια (την εβδομάδα) και ένα για Πειραιά (πάλι την εβδομάδα). Και για να καλύψει κάποιος Αναφιώτης, τα 15 μίλια από το νησί του στη Σαντορίνη, για μια οφθαλμολογική, αιματολογική, καρδιολογική  ή μικροβιολογική εξέταση, χρειάζεται (κατόπιν σοβαρού σχεδιασμού και μπόλικης τύχης), τουλάχιστον 72 ώρες».


Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ- ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

κ.κ. Υπουργοί,

Στα όρια των αντοχών τους έχουν φτάσει οι 270 κάτοικοι της Ανάφης, που αυτό το διάστημα βιώνουν διπλό αποκλεισμό: Υγειονομικό και Ακτοπλοϊκό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας cyclades24.gr, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Τήνου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτη Μίντζα:

«Τη συγκεκριμένη στιγμή έχει έρθει ένας γιατρός από την Ίο, για 15 ημέρες», είπε ο κ. Ιάκωβος Ρούσσος, για να προσθέσει: «ευτυχώς κιόλας γιατί είχαμε ένα ατύχημα. Ένας άνθρωπος που δούλευε χτύπησε το χέρι του και αν δεν είχαμε γιατρό θα θέλαμε είτε ελικόπτερο ή πλωτό μέσο».

Η ανακούφιση του Δημάρχου, οφείλεται στο γεγονός, πως πριν λίγες μέρες αναγκάστηκε αυτός και ένα Δημοτικός Σύμβουλος να εκτελέσουν χρέη νοσοκόμου, προκειμένου να σώσουν μια γυναίκα με αλλεργικό σοκ. Βέβαια ο γιατρός φεύγει την επόμενη εβδομάδα και ίσως τότε κάθε ατύχημα να αντιμετωπίζεται με ευχές και προσευχές.

ΑΝΑΦΗ- ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 72 ΩΡΕΣ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ)

Αλλά η Ανάφη, έχει ένα ακόμα αμφίβολο προνόμιο. Την πολυτέλεια της συγκοινωνιακής διασύνδεσης. Η οποία είναι τόσο «πολυτελής» που ο αρμόδιος επί των ναυτιλιακών Υπουργός  κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, φρόντισε –τοις Τροϊκαινών ρήμασι πειθόμενος»-  να περικόψει. 

«Έχουμε μείνει με ένα πλοίο από τον Πειραιά. Σήμερα το πρωί πέρασε…», λέει ο κ. Ρούσσος. Αλλά οι αρμόδιοι δεν είναι τόσο άκαρδοι, όσο φαίνεται.

«Έχουμε κάνει δύο ταξίδια, έχουμε πάει σε τρεις-τέσσερις συσκέψεις, μας έχουν πει, έχετε δίκιο», λέει ο Δήμαρχος και συμπληρώνει «αυτό μας εκνευρίζει ακόμα περισσότερο, όταν το ακούμε». Μα κι αυτοί οι άνθρωποι, αφού εισπράττουν τέτοια άδολη κατανόηση, γιατί διαμαρτύρονται;.

Πριν σπεύσει κανείς να προσάψει θυμώδη ιδιοσυγκρασία στους Αναφιώτες –που πάντως οι ταγοί της Πολιτείας τους αναγνωρίζουν πως «έχουν  δίκιο»- ας διαβάσει τη συνέχεια.

Η επίμαχη γραμμή έληγε στις 31 Οκτωβρίου. Το αρμόδιο Υπουργείο, ήταν απασχολημένο. Απευθείας ανάθεση δεν μπορεί να γίνει γιατί λόγω νομοθετικού πλαισίου, οι εταιρείες φοβούνται πως αν τους ανατεθεί η γραμμή για 2-3 μήνες, θα επιφορτιστούν την ευθύνη να κάνουν το δρομολόγιο όλο το χρόνο.

Αποτέλεσμα; Η σύνδεση της Ανάφης, γίνεται με τα δύο ενδοκυκλαδικά –κρουαζιέρα στο Αιγαίο-  δρομολόγια (την εβδομάδα) και ένα για Πειραιά (πάλι την εβδομάδα). Και για να καλύψει κάποιος Αναφιώτης, τα 15 μίλια από το νησί του στη Σαντορίνη, για μια οφθαλμολογική, αιματολογική, καρδιολογική  ή μικροβιολογική εξέταση, χρειάζεται (κατόπιν σοβαρού σχεδιασμού και μπόλικης τύχης), τουλάχιστον 72 ώρες.

«ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠ’ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ»

Γιατί όμως –πιθανώς- να πάει στον εισαγγελέα ο Δήμαρχος; Επειδή συμφώνησε το επόμενο καλοκαίρι να πληρώσει για ένα δρομολόγιο Σαντορίνης- Ανάφης. « Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Μάκη Κανακάρη. Είναι φίλος. Στην κυριολεξία φίλος της Ανάφης.  Το μόνο που ζήτησε ήταν τα πετρέλαια. Τίποτα δεν θα βγάζουν. Δεν πάνε λένε ότι θέλουν και να κάνουν ότι θέλουν. Και στον εισαγγελέα να με πάνε, εμείς φέτος θα ναυλώσουμε πλοίο. Εμάς δεν θα μας διώξουν απ’ τον τόπο μας». Αλλά αυτά τα δρομολόγια (3 την εβδομάδα) που ξεκινούν το Μάιο, δεν αποτελούν επιλέξιμη δαπάνη.

Οπότε ο Δήμαρχος είναι υπόλογος. Όπως και για το θέμα του γιατρού. «Αν δε φέρουν γιατρό στο νησί, θα προσλάβει ο Δήμος έναν και θα τον πληρώνει κι ας με πάνε στον εισαγγελέα», είπε. «Δεν θα αφήσω την Ανάφη χωρίς γιατρό. Σε καμία περίπτωση». Ευτυχώς που η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα νησιά, δείχνει εξαιρετική κατανόηση και ερμηνεύει -αντιλαμβανόμενη τις τριτοκοσμικές συνθήκες – την κοινωνική ουσία  του νόμου («καταλαβαίνει το πρόβλημα», λέει ο κ. Ρούσσος) και τις κινήσεις πανικού των Δημάρχων, αλλιώς …».

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να εγκατασταθεί μόνιμος ιατρός στο νησί της Ανάφης;

2.Με ποιο τρόπο αξιολογείτε τη σοβαρότητα του προβλήματος και τις συνέπειες που μπορεί να έχει η παντελής απουσία ιατρού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης; Περιμένετε από το Δήμαρχο, τους Δημοτικούς του Συμβούλους και... τις ξεματιάστρες να συνδράμουν στη θεραπεία των ασθενών;

3.Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να εξασφαλισθεί η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ανάφης με τον Πειραιά;

4.Συνειδητοποιείτε ότι με τις πράξεις ή παραλείψεις σας, στέλνετε τους κατοίκους της Ανάφης, πίσω, στη δεκαετία του ’50, όπου πηδούσαν στις βάρκες για να τα ταξιδέψουν βολοδέρνοντας 2 και 3 ημέρες στα πελάγη για να φτάσουν στον Πειραιά;

5.Θα καλύψετε π.χ. τα έξοδα καυσίμων του πλοίου που αναμένεται να ναυλώσει ο Δήμαρχος για το δρομολόγιο Σαντορίνη-Ανάφη;

7.Κατανοείτε ότι σε περίπτωση που δεν προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ωθείτε τους κατοίκους της Ανάφης στην προσφυγιά και στο μαρασμό; Συνεργείτε στη πολιτική της Τρόικας να μαραζώσουν και να έγκαταληφθούν τα μικρότερα νησιά, με το σκεπτικό της περικόπης εξόδων στον προϋπολογισμό της Γενικής Διακυβέρνησης;





Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

ΠΑΜΕ : 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ . ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΜΑΣ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Με οργάνωση και αγώνα κόντρα
στο σύστημα γράφεται η ιστορία!
Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια
Η δικτατορία που κράτησε επτά χρόνια δεν ήταν έργο μόνο ορισμένων «ακραίων». Ο δικτάτορας Γ.Παπαδόπουλος π.χ. σε ομιλία τους προς τους εφοπλιστές (19 Μάρτη 1968) είπε: «Θα σας παράσχω το παν», τους είπε επίσης «Ελθέτε προς ημάς και πέστε μας τι θέλετε. Εκ προοιμίου σας βεβαιώ, ότι η κυβέρνησις θα σας το δώση». 
Αποδεικνύεται ότι ήταν ανάγκη του συστήματος για να προστατέψει τα συμφέροντα αυτών που είχαν τον πλούτο.
Πολυτεχνείο, 39 χρόνια μετά: Το ιστορικό των γεγονότωνΗ δικτατορία ήταν ένα καθεστώς τρόμου -με εξορίες, βασανιστήρια, φυλακές, εκτελέσεις- που υπεράσπιζε την εξουσία των εκμεταλλευτών. Τα μονοπώλια βγήκαν ενισχυμένα απ' τη χουντική διακυβέρνηση. Τα κέρδη τους εκτινάχθηκαν, ενώ εντάθηκε η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, το εργατικό κίνημα έζησε το βούρδουλα της καταστολής.
Τα πρώτα χρόνια μετά την επιβολή της δικτατορίας, κυριαρχούσε ακόμα ο φόβος και η ηττοπάθεια. Πολλοί ήταν αυτοί που λέγανε «η δικτατορία δεν πέφτει, είναι ανίκητη». Όμως ο λαός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Οι εργάτες, οι αγρότες, η νεολαία βγήκαν στους δρόμους. Έγινε η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973.

Αγαπητέ μαθητή και μαθήτρια
Σκέψου τι κρύβεται πίσω από τις ωραίες λέξεις «δημοκρατία» και «ελευθερία». Ρώτα: δημοκρατία και ελευθερία για ποιόν; Για ποια δημοκρατία μιλάνε τάχα σήμερα υποκριτικά όλα τα άλλα κόμματα; Όποιος απεργεί απολύεται, όποτε ξεσηκώνεται ο λαός, του επιτίθενται. Μαθητές λιποθυμάνε στα σχολεία από την πείνα,  και οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους για δημοκρατία!
-Αυτοί που ... «έκαναν» το Πολυτεχνείο ήταν απλοί εργαζόμενοι, άνθρωποι του λαού που είχαν στο πλευρό τους κάτι «παιδιά» σαν κι εσένα. Ούτε γεννήθηκαν ήρωες. Απλά δεν άντεχαν άλλο την αδικία και την καταπίεση. Κάτι «παιδιά» που σκέφτηκαν ότι αποκλείεται ο κόσμος να φτιάχτηκε για να έχουν μερικοί ό,τι θέλουν κι οι πολλοί να πεινάνε, να μη σπουδάζουν, να φυλακίζονται όταν αντιδράσουν κι αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή. Κάτι «παιδιά» που ονειρεύτηκαν έναν άλλο κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης, χωρίς εκμετάλλευση.  
-Αυτοί που ...«έκαναν» το πολυτεχνείο δεν ήξεραν ίσως το μέγεθος της δύναμής τους. Ίσως κιόλας να νόμιζαν ότι «νικήθηκαν» την ώρα που τους σκότωναν οι χουντικοί. Απέδειξαν ότι ο λαός που αγωνίζεται είναι πανίσχυρος και μπορεί να γονατίσει κάθε εξουσία, ακόμα κι αν διαθέτει όπλα και τάνκς κι αεροπλάνα. Αρκεί ο λαός να αποφασίσει να παλέψει. Και τότε τα μπορεί όλα.
-Αυτοί που ... «έκαναν» το Πολυτεχνείο πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων χιλιάδες σελίδες εφημερίδων της εποχής που έλεγαν ότι οι φοιτητές του Πολυτεχνείου ήταν «αλήτες», «επικίνδυνοι κομμουνιστές», ότι «κάνουν ζημιές» και «δεν καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα της πατρίδας».
-Αυτοί που...«έκαναν» το Πολυτεχνείο δε σκέφτηκαν αν οι πράξεις τους είναι ... «νόμιμες». Σκέφτηκαν ότι έχουν δίκιο κι είναι ανάγκη να πέσει η Χούντα. Και το έκαναν. Όπως έδρασε «παράνομα» ο λαός το 1821, στην αντίσταση εναντίον των Γερμανών το 1940-1944, στην αντίσταση εναντίον των Άγγλων, κλπ. Όπως κάνουν πάντα οι λαοί που αγωνίζονται ενάντια στους δυνάστες τους: ξεπερνούν και καταργούν το νόμο του δυνάστη τους και φτιάχνουν άλλο νόμο δικό τους, δίκαιο κι ανθρώπινο. 
Εκείνες τις μέρες οι μαθητές πήραν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις-οργάνωσαν κι αυτοί τον αγώνα τους! Πήγαιναν στο χώρο του Πολυτεχνείου μετά το σχολείο, είχαν κι αυτοί αιτήματα για τη δημοκρατία στα σχολεία, για τα δικαιώματά τους.

Απομόνωσε, τσάκισε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.
Η ναζιστική-εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή λέει ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο, επιχειρεί να λασπώσει την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Λέει τα ίδια ψέματα που χρησιμοποίησε η δικτατορία για να κρύψει το μεγάλο της έγκλημα. Επιχειρεί να αθωώσει τη στρατιωτική δικτατορία, που με τη βία και τα βασανιστήρια κατά του αγωνιζόμενου λαού υπηρέτησε τα μονοπώλια και το ΝΑΤΟ. Το βράδυ του πολυτεχνείου δεκάδες ήταν οι νεκροί, όχι μόνο από το τανκς, αλλά και από τους ελεύθερους σκοπευτές, που πυροβολούσαν έξω από το Πολυτεχνείο το λαό που διαδήλωνε.
***
Νεκροί μαθητές στο Πολυτεχνείο:
Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής, κάτοικος Λευκάδος 7, Αθήνα. Στις 16/11/1973, μεταξύ 21.30 και 21.45, στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ και Μάρνη τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά από πυρά της φρουράς του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε νεκρός στο «Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών».
Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής, από τον Πειραιά, κάτοικος Αγίας Λαύρας 80, Αθήνα. Στις 10.30 με 11.00 περίπου το πρωί της 17/11/1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Κότσικα, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του ΟΤΕ. Με διαμπερές τραύμα μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του.
Μια άλλη μαρτυρία:
To μεσημέρι της 18ης Νοέμβρη 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής βρίσκεται με το υπηρεσιακό τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου. Απέναντι, Πατησίων και Στουρνάρη, οι αστυφύλακες χτυπούν ένα νεαρό, που προς στιγμήν τους ξεφεύγει. Ο Ντερτιλής βγάζει από το μπουφάν το περίστροφο και πυροβολεί.
«Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο», περιγράφει στην κατάθεσή του ένα χρόνο αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή - ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλης - και συνεχίζει:
«Μετά το φόνο ο Ντερτιλής σαν να μη συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μου είπε: "Με παραδέχεσαι, ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!"»...
Αυτός είναι ο «μύθος» των νεκρών του Πολυτεχνείου. Αυτή ήταν η χούντα των «Ντερτιλήδων». Αυτά είναι και τα ναζιστοειδή της Χρυσής Αυγής που την εκπροσωπούν σήμερα.
***
  • Οργανώστε επισκέψεις στο Πολυτεχνείο, απαιτείστε το από τους εκπαιδευτικούς σας. Εμείς οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ θα το κάνουμε!
  • Πάρτε τον λόγο στις γιορτές του Πολυτεχνείου, κάντε τις ζωντανές, επίκαιρες. Δείξτε ταινίες, διαβάστε ποιήματα, τραγουδήστε τραγούδια που δείχνουν το δρόμο.
  • Συνεχίστε τον αγώνα. Μέσα απ’ τα 15μελή και τα 5μελή. Για καλύτερη ζωή. Για καλύτερο σχολείο. Για ένα μέλλον όπως το ονειρεύεστε κι όπως το δικαιούστε.

Οι λαοί μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω!

13 Νοέμβρη 2013

ΤΑ... " ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ




ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (!)
ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ

«ΙΔΙΩΤΙΚΗ (ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ) ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΖΗΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΤΖΑΡΟ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ!!! ΒΟΛΕΥΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ!!!»

Μια απίστευτη καταγγελία φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ:

Όποτε παίζεται στο διαδίκτυο ο ελληνικός εθνικός ύμνος σπεύδει ιδιωτική (πολυεθνική) εταιρεία η οποία ζητά... πνευματικά δικαιώματα για να τα αποδώσει στους δημιουργούς της!

Βολεύεται επίσης με αντάλλαγμα να  βάζει διαφημίσεις σε όποιο βίντεο ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος, ώστε από τις διαφημίσεις να πληρώνονται οι δικαιούχοι των πνευματικών δικαιωμάτων του εθνικού μας ύμνου!

Όλα αυτά αφορούν το Youtube και μία θυγατρική της Sony.

Σας παραθέτουμε την Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τέρενς Κουίκ:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΩ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΗ (ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ) ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΖΗΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ

κ.κ. Υπουργοί,

Όπως αποκαλύπτει το ειδησεογραφικό ιστολόγιο olympia.gr διά του thepressproject.gr, o ελληνικός εθνικός ύμνος του Μάντζαρου και του Σολωμού υπόκειται σε... πνευματικά δικαιώματα (!!!) τα οποία ζητάει να εισπράξει το YouTube!!!

Η υπόθεση προέκυψε όταν αναρτήθηκε το πρώτο ιστορικό δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ, με φόντο τα ΜΑΤ έξω από το Ραδιομέγαρο, στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα προβολής βίντεο.

Μετά το ανέβασμα του αρχείου οι διαχειριστές της ιστοσελίδας είδαν μια ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε είτε να αφαιρέσουν τα ηχητικά τμήματα του βίντεο που έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε να επιτρέψουν στο YouTube να παίζει διαφημίσεις προκειμένου να αποδώσει στον κάτοχο των δικαιωμάτων το ποσό που του αναλογεί!!!

Το επίμαχο ηχητικό κομμάτι δεν ήταν άλλο από τον ελληνικό εθνικό ύμνο, που σύμφωνα με το YouTube ανήκει στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA.

Η IODA (που πλέον ονομάζεται Orchard) ιδρύθηκε το 2003 και διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο συλλογικής διαχείρισης και διανομής μουσικής και ταινιών. Δραστηριοποιείται σε 27 χώρες και διατηρεί σχέσεις ελέγχου με τα μεγαλύτερα διαδικτυακά μέσα παροχής περιεχομένου όπως το YouTube, το iTunes, το Amazon κ.λπ.

Παρόλο που δεν αναγράφεται στην ιστοσελίδα της, η Orchard δεν συνεργάζεται απλώς με την Sony Music Entertainment αλλά στην ουσία ανήκει σ’ αυτήν. Το 2009 ανακοινώθηκε από τις δύο εταιρείες μια παγκόσμια στρατηγική συμμαχία προκειμένου η Sony να ελέγξει καλύτερα την πνευματική της ιδιοκτησία, αλλά όπως δημοσίευσε το περιοδικό Billboard στις 5 Μαρτίου του 2012, στην πραγματικότητα η Sony κατέχει πλέον το 51% της Orchard, ενώ υπάρχουν και σχέδια πλήρους απορρόφησής της.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Είναι δυνατό ο εθνικός ύμνος, όχι μόνο να μην ανήκει στο ελληνικό κράτος, αλλά επιπλέον κάθε φορά που παίζεται στο διαδίκτυο να πληρώνεται γι’ αυτό μια ξένη ιδιωτική εταιρία;

2.Προτίθεστε να καταθέσετε εξώδικη διαμαρτυρία κατά των Orchard και Sony;

3.Σε περίπτωση που η θυγατρική της Sony, δεν «συμμορφωθεί», θα ασκήσετε όσα ένδικα μέσα ορίζει ο νόμος;

4.Κατανοείτε ότι η καπήλευση και η οιαδήποτε κατοχή των πνευματικών δικαιωμάτων, του εθνικού μας ύμνου προσβάλλει το σύνολο του Ελληνισμού, στον οποίο και δικαιωματικά ανήκει;

5.Μέχρι ποιου σημείου θα συνεχιστεί το ξεπούλημα και η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και των συμβόλων ΜΑΣ, στους τοκογλύφους δανειστές, στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στις πολυεθνικές που με την πολιτική τους στηρίζουν;



Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ



"ΣΧΟΛΙΟ ΤΥΠΟΥ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ


Το φως της δημοσιότητας είδε “αγανακτισμένη” επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κώστα Γαννιάρη, με αφορμή την άγρια φορολόγηση των αγροτεμαχίων στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο όχι μόνο στα νησιά μας αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Όμως, οι όποιες  επί μέρους σωστές διαπιστώσεις  κάνει  ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ,  δείχνουν  όχι τον “παραλογισμό” της Πολιτείας όπως γράφει, αλλά τη συνειδητά αντιαγροτική και φυσικά ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης της οποίας το κόμμα του-ΠΑΣΟΚ- αποτελεί τον ακραιφνή συνεταίρο του  οποίου ο ίδιος είναι πρωτοκλασάτο του στέλεχος. Και γι αυτό ακριβώς αποκρύπτει σκόπιμα, ότι και αυτό το εξοντωτικό πράγματι μέτρο, εξυπηρετεί την πολιτική της ΕΕ, της συγκυβέρνησης  και του κεφαλαίου με στόχο τον αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς, τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια και την αλλαγή της χρήσης της. Μια πολιτική δηλαδή που ο ίδιος υπηρέτησε και υπηρετεί πιστά μέχρι σήμερα.
Αν ψάχνει συνεπώς  για ενόχους σε τοπικό επίπεδο, ας μη παραπλανά. Ας δει τον εαυτό του, την παράταξή του και τα στελέχη της που χρόνια τώρα διακονούν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, τις επιταγές της ΕΕ, που έχει ξεκληρίσει την αγροτιά μας και τις εντολές της εκάστοτε  αστικής κυβέρνησης ή συγκυβέρνησης, με δεξιά ή αριστερά δεκανίκια, της οποίας συστατικό μέλος ήταν και παραμένει το κόμμα του και με τον ένα ή άλλο τρόπο και ο ίδιος..
Προς τι λοιπόν τόσο δούλεμα από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη; Προς τι οι όψιμες κορόνες για την προστασία δήθεν του πρωτογενούς τομέα, λες και τώρα μόνο πλήττεται;
Μα φυσικά ο λόγος είναι οι επερχόμενες τοπικές εκλογές και όχι μόνο και η ανάγκη για μάζεμα ψήφων από την αγροτιά. Η ανάγκη όλοι αυτοί οι γαλαζοπράσινοι υποψήφιοι μαζί με το «αντίπαλο δέος», τους υποψήφιους υπερευρωπαϊστές και ταυτόχρονα «Ομπαμιστές» μόλις μετεκπαιδευθέντες στις ΗΠΑ, του ΣΥΡΙΖΑ, να εγκλωβίσουν τον αγροτικό κόσμο και το λαό μας γενικότερα σε ένα νέο δίπολο, που  θα συνθλίβει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, για να γιγαντώνονται οι νεοτσιφλικάδες κατά τα πρότυπα της ΕΕ.
Ας  μην κάνουν λοιπόν τους έκπληκτους , όταν έχουν καταπιεί και στηρίξει την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την αναθεώρησή της, όταν στηρίζουν μέχρι αυτή τη στιγμή τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , όταν συνδέουν το μέλλον της χώρας μας με το μέλλον της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ, είμαστε και παραμένουμε συνεπείς απέναντι σε όλες αυτές τις πολιτικές που ξεκληρίζουν την αγροτιά μας. Σταθήκαμε και στεκόμαστε στο πλάι της  γι’ αυτό και τους καλούμε να μην «τσιμπήσουν», να τους γυρίσουν την πλάτη, να αναπτύξουν τον ενωμένο αγώνα τους ενάντια σ’όλα αυτά τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή τους, να τους μαυρίσουν σε όλες τις κάλπες και να στηρίξουν τους δοκιμασμένου στους καθημερινούς αγώνες υποψήφιους που θα στηρίξει το ΚΚΕ.

                                                                                                                             13 – 11 - 2013

ΑΙ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ : ΧΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΤΗΡΙΟ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/11/2013 . ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Πρόγραμμα 3ης Αγωνιστικής Α1 Πόλο Ανδρών
ΝΟ Χίου - ΠαναθηναϊκόςΤον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζει ο ΝΟ Χίου το Σάββατο 16/11/2013 στις 16:00, στο Ιωνικό Κολυμβητήριο στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής Α1 Πόλο Ανδρών. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 16/11
ΝΑΟ Κέρκυρας – Παλαιό Φάληρο (Σταυρίδης, Κατσαρός):Κολ. Κέρκυρας (12:30)
ΝΟ Χίου - Παναθηναϊκός (Μοίραλης, Πολυχρονόπουλος): Κολ. Ιωνικό (16:00)
ΑΝΟ Γλυφάδας - ΠΑΟΚ (Σταυρόπουλος, Κουρτίδης): Κολ. Καλαμακίου (17:30)
Εθνικός Πειραιά - Νηρέας Λαμίας (Μπιράκης, Μπουδραμής: Κολ. Πειραιά (18:00)

Κυριακή 17/11 
Πανιώνιος – Ολυμπιακός (Σκαλοχωρίτης, Στεφανάκης): Κολ. Νέας Σμύρνης (14:00)

Σημείωση: Το παιχνίδι του ΝΟ Αργοστολίου με το ΝΟ Βουλιαγμένης έχει αναβληθεί επ’ αόριστον.

noxiou.gr

XIAKH IEΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ, ΣΤΗΝ ΣΥΚΙΑΔΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 /11/2013, ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Πρός
Τόν Ἱερόν Κλῆρον
τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
Διά τοῦ παρόντος, γνωρίζομεν ὑμῖν, ὅτι τήν Παρασκευήν 29ην Νοεμβρίου ἐ.ἔ., θέλει τελεσθῆ Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Γενεσίου Θεοτόκου Συκιάδας, μετά τό πέρας τῆς ὁποίας θά πραγματοποιηθῇ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ.
Ὅθεν, παραγγέλομεν ὑμῖν, ὅπως προσέλθητε καί συμμετάσχητε εἰς τήν ἐν λόγῳ Σύναξιν.
Ἐντολῇ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ
Αρχιμανδρίτης
Γεώργιος Κ. Λιαδής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ : ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ;


Καρκινοβατεί και πάλι η υπόθεση του ΔΗΠΕΘΕ με απλήρωτους εργαζόμενους, με αψήφιστους απολογισμούς και χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία και τρίτους.
Η ομόφωνη απόφαση για έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές και ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, υπονομεύεται ανοικτά από τη δημοτική Αρχή δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το τι κρύβεται πίσω από την τακτική της, για το τι φοβάται και δεν προχωρά στον έλεγχο και στο τέλος του Γολγοθά του ΔΗΠΕΘΕ και των εργαζομένων του.
Την ίδια στιγμή, με τη γνωστή τακτική των διαρροών,  αφήνει να εννοηθεί ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θέλει τους ελέγχους-που και η ίδια ψήφισε- για «να κλείσει σπίτια»,  αφού οι έλεγχοι θα επεκταθούν πολλά χρόνια πίσω στην εποχή  Αρζόγλου  κι έτσι «κινδυνεύουν»  διάφοροι εμπλεκόμενοι κατά καιρούς στο ΔΗΠΕΘΕ, διαδόσεις, που προσβάλλουν εν κατακλείδι τους ίδιους και αφήνουν υπόνοιες για «αμαρτωλό» παρελθόν ανθρώπων που έχουν προσφέρει στον πολιτισμό.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση, ζητήσαμε και ζητάμε την πλήρη διαφάνεια στο ΔΗΠΕΘΕ, την άρση της κακοδιαχείρισης και την άμεση αποπληρωμή των εργαζομένων και των υποχρεώσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και τρίτους.
Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ μπορεί να πράξει το οτιδήποτε , αφού και μέρος του προβλήματος είναι και συνυπεύθυνος παρά την κάλυψη του ίδιου του Δημάρχου , που κυρίως επιλέγει πρόσωπα όχι με βάση ικανότητες , αλλά με βάση ψήφους, γι αυτό και φέρει ακέραια την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στο ΔΗΠΕΘΕ.
Τα μέλη της πλειοψηφίας της διοίκησης με τα «δε γνώριζα, δεν ήξερα»,  εκτίθενται πολλαπλά και δείχνουν για άλλη μια φορά τις ευθύνες της δημοτικής αρχής.
Εμείς δεν υπήρξαμε ούτε θα υπάρξουμε ποτέ κολυμβήθρα του Σιλοάμ για όσους ενέχονται σε πράξεις κακοδιαχείρισης και όχι μόνο. Χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες για την ταξική φύση της αστικής δικαιοσύνης σε τελική ανάλυση, απαιτούμε να ισχύσει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.
Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
Το ΔΗΠΕΘΕ  πρέπει να στηριχτεί  και να συνεχίζει να  παράγει πολιτισμό  για τη Χίο και το Β. Αιγαίο , υπηρετώντας το σκοπό  για τον οποίο δημιουργήθηκε

13/11/2013

Workshop ΜΕ ΘΕΜΑ "ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ"



Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Χίου διοργανώνει θεματικό workshop στο πλαίσιο του Έργου «Διαγνωστικές Μελέτες και Δημιουργία Δικτύου Επιχειρήσεων του έργου HANDICRAFTOUR» (παραδοτέα 3.1.1, 3.3.1, 3.4.1, 4.1.1, 4.4.1, και 5.2.1) του Έργου «Ανάδειξη της χειροτεχνίας ως ιδιαίτερου πολιτιστικού και οικονομικού πόρου μειονεκτουσών περιοχών της διασυνοριακής ζώνης Ελλάδας - Κύπρου στο πλαίσιο επιλεγμένων αγροτουριστικών διαδρομών - HANDICRAFTOUR» (Κ1_02_11) του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου κατά 20%.
Το workshop με θέμα «Χειροτεχνία και Αγροτουρισμός» θα διεξαχθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 17.30 στην αίθουσα «Μιχαήλ Βουρνούς» της Περιφερειακής ενότητας Χίου και αφορά στο παραδοτέο 5.2.1 «Αναφορά αποτελεσμάτων δύο θεματικών workshops (χειροτεχνία-τουρισμός) - δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης των επιχειρήσεων της διασυνοριακής περιοχής για την ανάπτυξη νέων ή κοινών προϊόντων - υπηρεσιών στην περιοχή παρέμβασης του Προγράμματος».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, στα τηλέφωνα 22710 44216 (κ. Ελένη Κωστάλα) και 2271041784 (κ. Μαρία Τσιλίμη).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ου  WORKSHOP «Χειροτεχνία και αγροτουρισμός»

17:30 μ.μ:  Έναρξη
                  Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Κωνσταντίνο Γανιάρη.
                  Εισαγωγή από επικεφαλής εταίρο με θέμα τον έως σήμερα απολογισμό  
                  του Έργου. Ομάδα Έργου Handicraftour Π.Ε. Χίου

17:45 μ.μ:  Παρουσίαση επιχειρηματικού μοντέλου, καλών πρακτικών και δυνατότητες   διασύνδεσης αγροτουρισμού και χειροτεχνίας.
                 Ομιλητής: Βαγγέλης Ξύδας, επιχειρηματίας

18:15 μ.μ:  Διάλειμμα

18:30 μ.μ:   Μάρκετινγκ και προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τουρισμού     
                   “χειροτεχνίας”: παραδοσιακές και διαδικτυακές στρατηγικές μάρκετινγκ
                  Ομιλήτρια: Μαριάννα Σιγάλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Διοίκησης
                   Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Αιγαίου

19:00 μ.μ:   Παρουσίαση Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας για την Χίο.
                   Ομάδα έργου Handicraftour (Ανάδοχος).

19:30 μ.μ:  Συζήτηση - συμπεράσματα


20:00 μ.μ:  Λήξη συνάντησης