Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ




Mε την ευθύνη της ανάπτυξης στη Κεντρική  εξουσία, και απεμπολώντας τον αναπτυξιακό ρόλο του Δήμου, ο Δήμαρχος Χίου κ. Πολύδωρος  Λαμπρινούδης, έδωσε συνέντευξη τύπου χθές  πλαισιωμένος από μια πλειάδα δημοτικών συμβούλων.
Στη συνέντευξη ο κ. Λαμπρινούδης έκανε αναφορά στην πορεία και την εξέλιξη  των έργων  που είναι υπό την ευθύνη της παρούσης δημοτικής αρχής εδώ και 2 χρόνια και 10 μήνες
Η Καλλικρατική  δομή του σημερινού Δήμου Χίου, ενοποίησε όλες τις τεχνικές υπηρεσίες που επιστελεχώνονται με  πολύ καλό επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό.
Ναυαρχίδα των έργων ήταν η  ανάδειξη της Απλωταριάς, ενώ και η αποκατάσταση της Βερίτη ήταν ένα θέμα που αναφέρθηκε κατά κόρον.
,Ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων, με τον στολισμό  η πόλη της Χίου θα αναδειχθεί περισσότερο τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινούδης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα της παράκαμψης της πόλης, του ρέματος της Σκυλας, την αντισεισμική αποκατάσταση του 7 ου Δημοτικού  Σχολείου, την ανακαίνιση του ιστορικού 1 Γυμνασίου, την  αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στον Πόδορα. Στο σχέδιο Οικιστικής ανάπτυξης της Αμανής, στα έργα στο Φρούριο, την ανάπλαση της Φάρκαινας, την επέκταση των πεζοδρομίων στην οδό Τσουρή, την έγκριση δημοπρασίας στην Δασκαλόπετρα, την παράκαμψη του Γρού, την μελέτη για το τμήμα Βροντάδου -Καστέλλου κ.α.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι κ.κ Μαρτάκης, Σουρελλας , Φυτούσης, Αποστολίδης, Καμπούρης, Κοντούδης Μυριαγκός και ο Διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών κ. Τσακός, οι οποίοι εξειδίκευσαν ο καθένας στον τομέα του τηνν εφαρμοζόμενη πολιτική του Δήμου Χίου στις αστικές αναπλάσεις