Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ 3ο AGRO QUALITY FESTIBAL




  
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στο «3ο Agro Quality Festival», που διοργανώθηκε από τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού» στις 22, 23 & 24 Ιουνίου 2012, στον περίβολο του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας (Νέο Φάληρο, Αθήνα) και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. 
Είχε κατεύθυνση τις εξαγωγές, ενώ περιλάμβανε έκθεση αγροτικών πιστοποιημένων και παραδοσιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας, καθώς και συνέδριο αγροτικής επιχειρηματικότητας. Το φεστιβάλ επισκέφθηκαν πάνω από 20.000 επισκέπτες.
Εκτός από το κοινό της Αθήνας, που πάντα επισκέπτεται τις διοργανώσεις του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού», στην εν λόγω έκθεση παρευρέθηκαν ως προσκεκλημένοι “hosted buyers”, επιλεγμένοι εμπορικοί αντιπρόσωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό (εκπρόσωποι δικτύων διανομών, super markets, εξαγωγικών εταιρειών, καταστημάτων delicatessen, εστιατορίων & ταβερνών Αττικής, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι γαστρονομίας, κ.α.). 
Η Π.Β.Α. δεδομένης της αναγκαιότητας παρουσίας του Βορείου Αιγαίου σε δράσεις σχετικές με την προώθηση των τοπικών αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων, αλλά και κατόπιν σχετικών αιτημάτων επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων & ποτών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, συμμετείχε ως συντονιστικός φορέας των συμμετεχουσών επιχειρήσεων και με βασικό στόχο την καθιέρωση και προώθηση της αγροτικής – παραγωγικής φυσιογνωμίας της περιοχής και των ιδιαίτερων παραδοσιακών προϊόντων της (ελαιόλαδο, ελιές, τυροκομικά, αλίπαστα, ούζο – αποστάγματα, οινοποιία, εδέσματα, μελισσοκομικά, κ.α.), αλλά και την προσπάθεια για επί μέρους συμφωνίες προώθησης των προϊόντων σε αγορές εκτός Π.Β.Α. (Αθήνας, Ελλάδας και εξωτερικού). 
Την όλη προσπάθεια συνέδραμαν ποικιλοτρόπως τόσο το Επιμελητήριο Λέσβου, όσο και το Επιμελητήριο Σάμου, καθώς και οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ως εκθέτες στο ενιαίο stand των 24 τ.μ. Οι εκθέτεις ήταν: “ΑΦΙΑΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ” (εκλεκτοί οίνοι Ικαρίας), “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε. – ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΛΕΣΒΟΥ” (ούζο “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ” 100% από απόσταξη), “ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ ΕΜΜ. Α.Β.Ε.Ε.” (oύζο & αλκοολούχα ποτά Σάμου), “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ – Ε.Α.Σ.Λ.” (τυποποιημένο ελαιόλαδο “ΜΥΤΙΛΗΝΙΩ” & “ΘΕΟΦΙΛΟΣ”, πυρηνέλαιο & σαπούνι), “ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΕΙΡΗΝΗ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ” (τυποποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο “IRINI”), “ΚΟΥΚΟΥΛΙΘΡΑΣ Ν. & ΥΙΟΙ Ο.Ε.” (αεριούχα ποτά «ΚΡΗΝΗ» & τυποποιημένο κρασί Λήμνου), “ΜΑΤΘΑΙΟΥ Ι. ΥΙΟΙ” (oύζο «MATIS», λικέρ & άλλα αλκοολούχα ποτά), “ΟΡΦΕΑΣ” (εργαστήριο φυσικών καλλυντικών & βιολογικών σκευασμάτων βοτάνων Σάμου), “ΠΟΡΙΑΖΗ Κ. ΑΦΟΙ Ο.Ε.” – ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ Η ΛΗΜΝΟΣ” (παξιμάδια, κουλούρια & γλυκά Λήμνου), “ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ” (τυποποιημένο κρασί Λήμνου “ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ”, “ΛΑΓΟΠΑΤΙ”, “ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΓΝΩΣΗ”, “MOΣΧΑΤΟ DI’ FESTIA”, “ΛΗΜΝΙΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΣ”, κ.α.). 
Η φιλοσοφία της συμμετοχής βασίστηκε στη συνολική παρουσίαση του Βορείου Αιγαίου ως παραγωγική περιοχή αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με την ταυτόχρονη προβολή των εταιρικών “brand names” των παραπάνω επιχειρήσεων, ώστε να αποκτά νόημα η προώθηση και να εξοικειώνεται ο δυνητικός καταναλωτής με τις εξαγωγικές – τυποποιητικές φίρμες. Ο όλος σχεδιασμός του περιπτέρου ήταν τέτοιος ώστε να δίνει έμφαση αφενός στην ενιαία παρουσία του Βορείου Αιγαίου με ένα ομοιόμορφο σκηνικό, αφετέρου στα ιδιαίτερα ατομικά χαρακτηριστικά της κάθε επιχείρησης (όπως αυτή επιθυμούσε), με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού και συνάμα πολύ οικονομικού σκηνικού, που κέρδιζε τον επισκέπτη. 

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ



E-mailΕκτύπωσηPDF
Ag_Vasileios_PetrokokkinonΧίος, 2 Ιουλίου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 «Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Βασιλείου στον Δημοτικό Κήπο της Χίου»
Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Δημοτικό Κήπο της Χίου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου των Πετροκοκκίνων, που από τα τέλη του 16ου αιώνα στέγαζε τη Μητρόπολη της Χίου, ερειπώθηκε από τον καταστροφικό σεισμό του 1881.

ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ



 S.JPG
Δεν φτάνει που έχουμε χρυσοπληρώσει τις λεγόμενες διαβάσεις πεζών με το να τις βάφουν κάθε τρεις και λίγο, ο Δήμαρχος επιτέθηκε και στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της Χίου, επειδή τόλμησαν να έχουν άποψη για την εξαφάνιση, σε διάστημα τριών μηνών, της διαγράμμισης, διαγράμμιση η οποία πριν λίγους μήνες είχε πάλι βαφτεί.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΦΡΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ



Την ερχόμενη Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 ξεκινούν οι εργασίες για τη διαμόρφωση της τάφρου του Κάστρου, δεξιά της πόρτας Ματζόρε και μέχρι την οδό Γένοβας, σε χώρο πρασίνου.
Παρακαλούμε τους δημότες μας, που σταθμεύουν τα οχήματά τους σε αυτό το χώρο, να τα απομακρύνουν την προηγούμενη μέρα, Τρίτη 3 Ιουλίου, ώστε να μπορούν να εργαστούν τα συνεργεία για το έργο αυτό, που θα αναδείξει την περιοχή και το Φρούριο της πόλης μας, ως ιστορικό μνημείο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Όπως γνωρίζετε προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη των νησιών, είναι η απρόσκοπτη επικοινωνία-διασύνδεσή τους με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Τούτο, ειδικά στον τομέα των αεροπορικών συγκοινωνιών σημαίνει όχι μόνο δρομολόγια που να εξυπηρετούν επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους, αλλά και οικονομικό κόστος το οποίο να μπορει να αντιμετωπίσει η πλειονότητα των συμπολιτών μας.

ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ...


Από το νεοσυσταθέν υπουργείο Ναυτιλίας, ξεκίνησαν οι επισκέψεις του επικεφαλής της Task Force (Ομάδα Δράσης) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κώστα Μουσουρούλης. Ο κ. Ράιχενμπαχ ενημέρωσε τον υπουργό για....